‘Insiders’ verwachten opvallende suggestie bij zoekend Feyenoord

Donderdag, 14 november 2019 om

Frank Arnesen wordt de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, zo verzekeren het Algemeen Dagblad en de Volkskrant. De komst van de bestuurder naar De Kuip leek al aanstaande en volgens de kranten is het strikken van de Deen nu definitief. Volgens het Algemeen Dagblad wordt Arnesen gepresenteerd wanneer hij hersteld is van een operatie.

Volgens het dagblad staat Mark Koevermans bovenaan het lijstje om de algemeen directeur van Feyenoord te worden. De huidige ad interim-directeur en de club praten naar verluidt nog steeds over de voorwaarden waarbij hij definitief aan de slag kan gaan. Arnesen wordt binnenkort in ieder geval gepresenteerd in Rotterdam, zo luidt de conclusie.

Fred Rutten, die met Arnesen samenwerkte bij PSV en Anderlecht, denkt dat zijn voormalig collega het goed gaat doen, ondanks het feit dat Feyenoord ‘een bijzonder lastige klus’ is. “Maar Frank beschikt over een gigantisch netwerk, heeft een visie en een zeer scherpe blik op de jeugdopleiding en het scoutingsapparaat”, zegt Rutten, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Volgens de Volkskrant wordt het aanstellen van een nieuwe trainer een van de eerste taken van Arnesen, want in principe stopt Dick Advocaat na dit seizoen. 'Volgens insiders moet niet vreemd worden opgekeken als Arnesen met Phillip Cocu op de proppen komt. Arnesens schoonzoon is Cocu's vaste assistent Chris van der Weerden. Cocu was al in beeld bij Anderlecht', zo klinkt het over de huidige manager van Derby County annex PSV-icoon.

'Hoop snel weer het veld op te gaan' | Senesi over zijn goal, blessure en interlandbreak
Meer video's

Poll

Is Frank Arnesen de juiste man voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ruudos)

Alsjeblieft niet zeg...

14 november 2019 om 08:47

Als Cocu trainer word van onze club gaan er veel supporters weg blijven. Cocu, kan toch niet....?

14 november 2019 om 09:04

Het zou wederom wanbeleid van de bovenste plank zijn. Betonvoetbal met Phillip. Lekker zeg!

14 november 2019 om 09:06

Is dit een grap? Cocu heeft PSV 4x (vgm?) Kampioen gemaakt. Zonder de beste selectie te hebben. Natuurlijk was het voetbal niet altijd sprankelend maaar toch. Feyenoord mag zijn handjes dichtknijpen met een coach als Cocu

14 november 2019 om 09:12

Daarover zullen vele verschillende meningen zijn. Persoonlijk hoef ik hem niet te zien, ondanks dat het een prijzenpakker is geweest met Psv. Zie hoe het nu gaat daar in Engeland...

14 november 2019 om 09:15

Even realistisch, Craig. Welke trainer je er bij ons ook voor zet, we worden (voorlopig) geen kampioen. Ik heb geen zin om naar laf en saai voetbal te kijken, omdat je dan misschien 3e wordt. Nee, ik zie dan liever sprankelend, aanvallend voetbal met flink wat jeugdige talenten. Dan worden we maar 5e, so be it. Maar je bouwt daarmee wel aan de toekomst.

14 november 2019 om 09:31

Kunnen ze better voor F de Boer gaan

14 november 2019 om 10:54

Klopt, enig realisme is wel op zijn plaats.

14 november 2019 om 17:41

Reptuiz, als jij liever vijfde wordt dan derde (maakt niet uit met wat voor voetbal) dan vind ik dat geen goede instelling. Als er bij Feyenoord talenten zijn die in 1 horen te spelen krijgen ze bij cocu ook echt wel de kans. Daar komt bij dat je bijvoorbeeld ook in Europa meer klaar speelt met een realistische coach. Ik blijf bij mijn mening, als Feyenoord Cocu weet te strikken (wat me lastig lijkt gezien zijn contract bij derby) zouden ze echt een fantastische prestatie leveren.

Alsjeblieft geen koevermans en flip cocu. Weer iets typisch Feyenoord. Niet verder kijkend dan hun neus lang is.

14 november 2019 om 08:49

Mark is al zga zeker AD, die loopt al weken met een hard stokkie rond. Cocu, nee, gewoon nee.

Cocu doet het toch aardig bij Derby. Waarom naar Feyenoord gaan. Zie hem eerder MVB opvolgen. Toch een prijzenpakker Cocu.

14 november 2019 om 08:55

Daar heb je het toch aardig mis. Derby hoort om promotie mee te doen, maar onder Cocu staan ze op dit moment zwaar teleurstellend 16e.

Dit zijn geruchten die gebasseerd worden op Arnesens zijn schoonzoon, die vaste assistent van Cocu is. Dus voor dat iedereen al weer begint, het is echt speculeren. Mark Koevermans algemeen directeur lijkt een serieuzere wending te krijgen, hier sta ik minder voor te springen.

Dat klinkt allemaal weer lekker vernieuwend daar in Rotterdam 😂.

Frank beschikt over een gigantisch netwerk... en Feyenoord heeft een gigantische zak zonder geld..

14 november 2019 om 09:05

Ted van Leeuwen heeft ook een gigantisch netwerk, en ook geen zakken met geld?

14 november 2019 om 17:43

Juist als je geen geld hebt komt een breed netwerk van pas.

Arnesen lijkt me een prima keuze. Mocht hij met cocu aankomen, dan heb je wel een trainer met weinig krediet bij het legioen. Maar ook nog prima. Maar please laat die Koevermans vertrekken bij Feyenoord. Ieder maal dat deze man de publiciteit opzoekt, zorgt hij voor onrust binnen de club.

Dat gigantische netwerk, die visie, en die scherpe blik op de jeugdopleiding + scouting had ie ook bij Anderlecht. Daar werkte het uiteindelijk niet. Garantie dat het bij Feyenoord wel gaat lukken is er dus niet. Het is ook niet te hopen dat hij daadwerkelijk met Cocu op de proppen komt, want die heeft hier onder de Feyenoordfans al weinig draagvlak. Los van het feit dat Philip niet zo heel veel met eigen jeugd heeft.

14 november 2019 om 09:17

Als ik de verhalen mag geloven, is dat omdat Arnesen zijn ding niet mocht doen bij Anderlecht. Correct me if i'm wrong.

14 november 2019 om 12:18

Bij Anderlecht was zijn bewegingsruimte nihil nadat Kompany binnen kwam. Daar heeft hij niet per se gefaald.

Ik heb ook wel eens de suggestie Fred Rutte voorbij zien komen . Is ook een trainer die de jeugd een kans geeft geloof ik. Alleen weet ik niet wat die de afgelopen periode heeft gedaan ?

14 november 2019 om 09:58

Fred Rutten heeft, in zijn tijd bij Feyenoord, toch heel behoorlijk voetbal op de mat gelegd met een zeer matig elftal. Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van Fred Rutten.

14 november 2019 om 11:09

Nadeel van zijn aanstelling vond ik dat hij veel tijd en energie stak in spelers als Manu en Achahbar. Die leefden op maar tilden het niveau van het team niet omhoog. Spelers als Boetius en Vilhena kwamen onder deze trainer op de bank, ondanks dat zij beduidend meer potentie hadden. Dat heb ik Rutten altijd wel kwalijk genomen.moet wel zeggen dat het voetbal onder deze man bij vlagen uitstekend was. Hij liet zien dat je met gegroepeerd druk zetten een traag centraal verdedigingsduo prima kon ontlasten omdat de tegenstander bijna alleen maar lange ballen kon produceren. Blijft natuurlijk wel open staan dat de boel aan het eind van het seizoen in elkaar sodemieterde. Verkeerde trainingsopbouw leek het wel. Iedereen was leeg gespeeld.

16 november 2019 om 12:46

Dat was toch echt de schuld van Boetius zelf. Die kreeg het vertrouwen in het begin en maakte dat simpelweg niet waar. Manu was bijna altijd beslissend als invaller en het was dus volkomen logisch dat Boetius na een aantal wedstrijden werd gepasseerd. Vilhena kreeg minder kansen maar zijn concurrenten waren Clasie en El Ahmadi en die speelden goed.achahbar kwam de tweede helft van het seizoen pas aan bod en dat ging ten koste van Bilal. Nog altijd een uitstekende beslissing van Rutte geweest.

14 november 2019 om 12:20

Fred Rutten, is op basis van voorgaande resultaten niet een trainer voor een topclub. In zijn periode bij PSV eindigde de club steevast als derde. Deed het daarna niet onverdienstelijk bij Vitesse, hoewel zij dat seizoen met spelers als Pröpper, Van Ginkel, Theo Janssen en Bony ook wel een bijzonder sterke selectie hadden. Met Feyenoord werd hij 4e met maar één puntje voor Vitesse. Daarna een beetje van de radar verdwenen met dienstverbanden bij Al Shabab en Maccabi Haifa en dit kalenderjaar al snel de zak gekregen bij Anderlecht. Het is vast geen slechte trainer, maar qua resultaten lijkt hij bijna structureel lager uit te komen dan je op basis van de selectie/status van de club zou mogen verwachten. Als hij die lijn doortrekt, eindigt Feyenoord op de 5e of 6e plek onder hem.

Gaat Feyenoord nu opeens Psv light worden? Wat een lachwekkende keuzes zouden dat zijn Arnesen en Cocu werkzaam bij Feyenoord! Snap Arnesen en Cocu ook niet als ze dit gaan doen want er is zeer weinig geld beschikbaar bij Feyenoord. Dus de kans op afbreuk op hun carrières is zeer groot.

Cocu vind ik wel een vergelijkbare coach as Gio die het uitstekend heeft gedaan bij Feyenoord met vaak armoedig materiaal. ik vind Cocu daarom niet eens een vreemde optie. die is met een armoedig PSV gewoon overtuigend kampioen geworden

Grappige is (zonder even naar het Ajax of Psv verleden te kijken)echt niemand zou de Boer of Cocu willen hebben bij Feyenoord.krijg je gewoon jarenlang slaap voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren