Babel: ‘Ongelooflijk, hij is verreweg de beste speler met wie ik gespeeld heb’

Donderdag, 14 november 2019 om

Ryan Babel is momenteel een gewaardeerde kracht in de selectie van Oranje. Waar de 32-jarige aanvaller van Galatasaray in het verleden vaak een twijfelgeval was voor het Nederlands elftal, kiest Ronald Koeman nu steevast voor de routinier. Als Oranje goede resultaten haalt tegen Noord-Ierland en Estland, dan maakt Babel zich op voor zijn eerste EK.

Babel is blij dat hij na allerlei omwegen weer een vaste klant bij het Nederlands elftal is. "Het belangrijkste, en dat heeft de bondscoach ook vaak gezegd, is dat een trainer zijn speler kan vertrouwen", zegt Babel in een interview met Trouw. "Dat schortte er ook aan bij mij. In het begin was ik heel talentvol, maar een trainer kreeg soms niet helemaal het gevoel wat hij aan mij had."

Koeman: 'We mogen ons niet weer laten verrassen door Noord-Ierland'

"Als ik niet goed speel, kun je dan nog wel je taken uitvoeren? Dat was in mijn beginjaren niet altijd aanwezig", erkent Babel, die concludeert dat hij in de laatste drie, vier jaar veel constanter is geworden in zijn prestaties. De aanvaller stelt dat de basis bij hem nu goed is, nadat hij op aangeven van zijn trainers er hard aan heeft gewerkt.

Leren volharden en nooit opgeven heeft Babel inmiddels ook onder de knie. "Ik heb dat bij Liverpool geleerd, met Steven Gerrard, die voor ons vaak een wedstrijd omdraaide, zelfs als we het niet verdienden. De manier waarop hij dan tot de laatste minuut doorging, was ongelooflijk om mee te maken. Hij is verreweg de beste speler met wie ik gespeeld heb."

Babel geeft aan dat Oranje momenteel jong oogt, maar dat er wel sprake is van veel ervaring. Hij ziet dat sommige spelers bij hun club al een bepaalde verantwoordelijkheid hebben, zoals Frenkie de Jong. "Volgens mij is dit pas zijn derde jaar. In mijn derde jaar speelde ik nog bij Ajax en begon ik net pas basisspeler te worden. De Jong speelt nu al in de basis bij Barcelona. Waar hebben we het over?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door stravven)

Ik dacht die heb t over Frenkie

14 november 2019 om 08:08

En ik dacht Robben

14 november 2019 om 08:57

Ik dacht Rosario. On: Gerrard natuurlijk een topspeler, maar gelukkig blijven voorkeuren ontzettend subjectief, want ik denk dat minstens 99% hier iemand anders zou hebben gekozen als ie Babel was.

14 november 2019 om 09:11

Misschien ook niet. Want wij kennen alleen de wedstrijden. Babel heeft alles mee gemaakt met spelers met wie hij speelde.. hoe het er aan toe ging in de kleedkamer etc. Wellicht heeft Gerrard zo veel respect afgedwongen dat hij tot deze mening is gekomen.

14 november 2019 om 10:42

Hoe kom je daar bij? Wie dan? Gerrad lijkt me juist een enorm logische keuze.

14 november 2019 om 11:28

Voor wie zou die 99% dan kiezen volgens jou? Wat mij betreft is Gerrard een volkomen logische keuze.

14 november 2019 om 11:49

@formus: Klopt. Alleen heeft 99% ook nooit op dat niveau gespeeld. Gerrard was ook geweldenaar in zijn top tijd dus ik snap die keuze van Babel wel. Laat Frenkie de Jong nu eerst maar eens vijf jaar Barcelona dragen voor hij in dezelfde 'legende' categorie geplaatst mag worden. Heb trouwens geen twijfel dat De Jong een legende kan gaan worden, maar hij heeft die status natuurlijk nog lang niet. Robben had hij ook kunnen noemen, alleen was die niet constant genoeg.

14 november 2019 om 12:08

KEIZER, klopt natuurlijk. Qua persoonlijkheid, kleedkamer etc. Ik vatte het meer op als beste speler puur voetbaltechnisch. En dan zou ik eerder aan Zlatan denken bijvoorbeeld (of Robben, Van Persie), maar niet Gerrard.

14 november 2019 om 13:23

Zlatan was al weg. Robben en vpersie wellicht ja. Al ben ik het zelf eens met Gerard. Was veel bepalender en belangrijker voor zijn club.

14 november 2019 om 16:08

Januari 2004 maakte Babel zijn debuut, toen was Zlatan er nog een half jaar.

14 november 2019 om 16:36

Gerrard is gewoon een geweldige speler, en ik kan me goed voorstellen dat hij zo'n indruk op Babel heeft gemaakt. Wel is het natuurlijk zo dat Babel hem op jonge leeftijd in een nieuwe, indrukwekkende omgeving heeft meegemaakt. Dan komt het allemaal wel wat meer binnen dan als je zelf 30 bent en al meer hebt meegemaakt. Maar dat neemt niet weg dat die kerel natuurlijk een eersteklas leider was bij een topelftal. En natuurlijk clubicoon, dat helpt ook.

14 november 2019 om 08:10

Idd wtf?!?!?!

14 november 2019 om 09:57

Joahhh, frenkie hahaha. Wat dacht je van Robben, Sneijder, Van Persie, Van de Vaart,

14 november 2019 om 11:06

Frenkie is toch echt veel talentvoller en constanter en bepalender op die leeftijd. Ik vermoed dat Frenkie de beste Nederlandse speler aller tijden wordt na Johan Cruyff. je ziet het nu al: Ajax naar de halve finale CL, Oranje van geslacht worden door zwakke broeders, zoals Ijsland, naar finalist Uefa Nation's League en zeer waarschijnlijk na 4 jaar droogte weer deelnemer in een groot toernooi.

14 november 2019 om 11:49

Veel talentvoller en bepalender? Alleen Van Persie had wat langer nodig om echt bepalend te worden. Sneijder, Robben en zeker Golden Boy van der Vaart waren allen op deze leeftijd zeer bepalend....en vergis je niet Van der Vaart werd een zelfde toekomst voorspeld, dus Frenkie heeft nog een lange weg te gaan. Hij mag onder andere nog beslissende worden....En om de ommezwaai van oranje puur op Frenkie zijn conto te schrijven slaat helemaal nergens op, daarmee toe je VVD, De Ligt, Memphis en Wijnaldum allemaal te kort...ow en Koeman ook trouwens

14 november 2019 om 13:20

"frenkie is toch echt veel talentvoller en constanter en bepalender op die leeftijd"hahaha. Doe eens normaal man. Vdv en Sneijder waren al wekelijks bepalend toen Frenkie op de bank zat bij Willem 2.

Babel laat zo nu en dan mooie dingen zien maar is nu wel een gevalletje 'bij gebrek aan beter'. Ik denk dat Malen/bergwijn/stengs binnen no-time zijn plek innemen.

14 november 2019 om 08:22

Daar die je Babel te kort mee. Hij is gewoon all round en niet exceptioneel maar kwa arbeid en zichzelf weg cijferen; zijn taken uitvoeren, is hij heel bekwaam en dat is belangrijk voor de vrijheid van Memphis. Waar hij zonder morren of ego In dienst van speelt. En is Babel ook kwa states niet verkeerd bezig. Neemt niet weg dat ik Denk dat de andere opties voorin meer talent hebben of zilch in ieder geval als ze zich door ontwikkelen hem uit de basis moeten speelen.

14 november 2019 om 13:29

@toppertje ouwe - Babel kan ook niet anders, want als hij als een ego gaat spelen lijkt het helemaal nergens op. Natuurlijk zit hij bij Oranje door een gebrek aan beter, anders roep je hem niet op die leeftijd weer op na jaren van afwezigheid. Babel is Europees gezien een redelijke aanvaller, maar daar blijft het ook wel bij. Op dit moment is Oranje afhankelijk van Van Dijk, De Jong, Wijnaldum en Memphis. De rest is nog jong of doet gewoon redelijk mee. Dat is verder ook niet erg. Babel heeft tijdens het EK (mits Oranje zich kwalificeert) hoogstwaarschijnlijk een basisplaats en kan zich dan nog laten zien. Na het EK gaan ze heel waarschijnlijk doorselecteren, denk ik.

14 november 2019 om 08:29

Ik denk dat de 3 spelers die je noemt zijn plek na het Ek2020 innemen. Babel is met de doelpunten die hij heeft gemaakt en de assists die hij heeft gegeven tijdens deze EK kwalificatie een belangrijke speler voor dit Nederland gebleken. Ik gun Babel als hij volgend jaar fit is een basisplaats op het EK omdat hij dat met zijn recente prestaties heeft verdient.

14 november 2019 om 08:33

Dat blijft men roepen, maar hij speelt gewoon goeie wedstrijden en is duidelijk belangrijk in deze groep.

14 november 2019 om 09:18

Dat heb ik bij het team van Oranje , ook al bewijzen ze telkens weer het tegendeel. Ik heb nu niet het idee dat Oranje een van de kanshebbers is op een EK of WK. Altijd hey gevoel dat ze een beetje in de sub-top hangen.

14 november 2019 om 13:32

Kwalitatief staan "we" daar eigenlijk ook, maar Oranje is in mijn ogen meer een team dan veel andere landen waardoor we dat soort wedstrijden de laatste tijd vaak winnen, ook tegen toplanden. Dit Oranje draait om Van Dijk, De Jong, Wijnaldum en Memphis met daar omheen wat jonge getalenteerde spelers en wat jongens met enige ervaring. Het is een collectief, maar individueel is het nog wel voor verbeteringen vatbaar. Op elke linie komen we nog wel individuele kwaliteiten tekort. Achterin zijn de backs echt een zwak punt, op het middenveld komen we nog wat tekort aan voetballend vermogen en de aanval heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Dat draait momenteel over het algemeen om Memphis.

14 november 2019 om 16:31

Pfff word hier zo moe van! Babel zoals ie zelf ook zegt is het kwartje beetje laat gevallen, maar Stengs en Bergwijn zijn talentvoller als Babel was.. en sowieso alledrie moeten ze het nog echt laten zien zelfs bij Psv is Bergwijn mwah.. en Stengs bij Az ook hype zeg.. deze spelers blinken niet wekelijks uit niet eens in de ED🙃 ff rustig aan gewoon imo! Babel is de Kuyt geworden van dit elftal, Kuyt werd wel gewaardeerd🤷🏽‍♂️

Knap dat hij toch nog steeds zijn steentje bij kan dragen! Niemand die dit ooit verwacht had na zijn avontuur in Liverpool. Prachtige woorden over De Jong, ik ben zoooo benieuwd wat zijn plafond zal zijn en hoe goed hij zich nog doorontwikkeld. Wordt hopelijk smullen de komende jaren met het NL-elftal er zit een geweldige potentie in. Jammer dat Koeman waarschijnlijk gaat vertrekken maar met een beetje geluk pakken we de titel komende zomer haha

Je kan uit deze opmerking wel opmaken dat Babel nooit met Tommy Beugelsdijk in een ploeg heeft gezeten.

14 november 2019 om 11:44

Opvallend dat zo'n saaie uitgemolken grap nog steeds zoveel "likes" krijgt

Mooi dat bijna alle oud ploeggenoten zo lovend zijn over Gerrard. Hopelijk mag die Klopp vervangen over 2 seizoenen, aangezien Klopp heeft aangegeven echt een jaar pauze te willen na zijn contract. Gerrard heeft dan al veel ervaring op gedaan bij Rangers. Hopelijk pakt ie dit seizoen het kampioenschap en doet ie het goed in de EL. Zodat ie na dit seizoen 2 jaar in de BPL of Championship zichzelf nog eens op de kaart kan zetten!

14 november 2019 om 13:42

Ik heb weinig vertrouwen dat Gerrard het goed gaat doen bij ons. Zeker na een wereldcoach als Klopp gewoon 2 of 3 stappen achteruit. Volgens mij zie je Lampard bij Chelsea leuk presteren tot nu toe, en denk je dat iedere oud-voetballer dat kan. Ik heb veel liever dat Klopp nog een paar jaartjes door gaat. En nee, hij heeft helemaal niet aangegeven definitief te stoppen bij Liverpool als zijn contract afloopt. Dat is gewoon niet waar.

Toen Babel bij Liverpool kwam te spelen zat Gerrard absoluut in zijn 'prime'. Op dat moment absoluut één van de beste middenvelders van dat tijdperk. Lees interviews van andere spelers die met Gerrard hebben gespeeld en ze zeggen (bijna) allemaal hetzelfde.

Lastig. Babel heeft met een groot aantal goede spelers samengespeeld: Gerrard, Torres, Alonso, Robben, Van Persie, Van Nistelrooy, Zlatan, om dan de beste aan te wijzen wordt lastig.

14 november 2019 om 11:08

Zlatan? Bij welke club dan? Want als je het over Ajax hebt, Babel debuteerde nadat Zlatan weg was naar Juventus.

16 november 2019 om 09:52

Dat heet een trainingsveld. En toen Zlatan wegging zat Babel al bij de eerste selectie.

Gerrard was ook een klasbak . Babel wordt altijd onderschat maar is heel belangrijk geweestdeze kwalificatie . Verdiend zeer zeker om naar het EK te gaan.

De beste speler aanwijzen blijft altijd lastig. Alleen al de positie waarop men speelt maakt een groot verschil.

Babel moet het natuurlijk ook niet overdrijven. Babel doet het redelijk in Oranje, maar hij is absoluut geen indrukwekkende speler. Om dan ook te stellen dat hij vroeger heel(!) talentvol was is ook nogal overdreven. Babel had bovengemiddeld talent, maar ik kan niet zeggen dat ik ooit onder de indruk ben geweest van hem. Gewoon een speler van het bovengemiddelde, maar daar blijft het dan ook wel bij. Natuurlijk heeft hij z'n waarde in Oranje, maar dat heeft toch vooral te maken met het feit dat de aanval nog wel aan verbetering toe is. Nu wil ik 'm overigens niet slechter doen lijken dan hij is. Echter heb ik het idee dat hij z'n eigen niveau nogal overschat en z'n gelijk wil halen tegenover mensen die vinden dat hij doorgeselecteerd moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren