Spaan adviseert PSV wintertransfer: ‘Hij redt het seizoen van Van Bommel’

Woensdag, 13 november 2019 om

PSV zit met zes wedstrijden op rij zonder overwinning in de hoek waar de klappen vallen. Columnist Henk Spaan komt in Het Parool met het advies om Kevin Strootman van Olympique Marseille terug te halen. Volgens Spaan zou PSV-trainer Mark van Bommel daarmee uit de problemen kunnen komen.

De 29-jarige Strootman zit steevast bij het Oranje van bondscoach Ronald Koeman, maar is bij Marseille zijn basisplaats verloren. De afgelopen twee competitiewedstrijden werd de negentienjarige Boubacar Kamara, die van origine centrale verdediger is, doorgeschoven naar het middenveld, waardoor Strootman genoegen moest nemen met een plek op de bank.

"Opeens is er een jongen van negentien doorgebroken, Kamara, en opeens stond het middenveld zonder Strootman als een huis", zo schrijft Spaan. "Kamara, uit de eigen opleiding, verdient tien procent van het salaris van Kevin. Probleem!" De journalist denkt dat Strootman door het verliezen van zijn basisplaats ook moet vrezen voor zijn plek bij het aanstaande EK in 2020.

"Ik heb een oplossing. Marseille betaalt Strootman de helft van zijn contract, hij gaat bij PSV voetballen, redt het seizoen van Van Bommel en omdat hij altijd speelt kan Koeman hem gewoon meenemen naar het EK. Eenvoudiger kan ik het niet maken", zegt Spaan. Strootman speelde in het verleden twee seizoenen voor PSV, dat hem in 2013 aan AS Roma verkocht. Na vijf jaar in Rome met veel blessureleed vertrok de controleur in 2018 naar Marseille, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.


Poll

Zou Kevin Strootman een goede aanwinst voor PSV zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door cagdas75)

Haal anders nog een middenvelder die alles breed en terug speelt!

13 november 2019 om 23:54

Je reactie is lachwekkend. Strootman is één van de weinige middenvelders die met gemak een pass over 40 meter panklaar op je stropdas kan leggen. Heeft een een paar wedstrijden ongelukkig gespeeld voor Oranje maar voor de rest altijd een voldoende gespeeld.

14 november 2019 om 00:04

Iets met oude koeien uit de sloot halen, vergane glorie, oude wijn in nieuwe zakken... Bij gebrek aan creatief denkvermogen, trekken we maar de naam Strootman uit de hoge hoed

14 november 2019 om 00:28

Iets met weer het wiel opnieuw uitvinden. PSV heeft al genoeg geïnvesteerd in ‘creatieve’ spelers die niets brengen. Mitroglu, Bruma, Doan, Guti, Baumgartl. Strootman kent de club, kent Van Bommel en weet dus wat er nodig is. Kom met een suggestie en noem een speler op die er direct staat en het team beter laat voetballen? Logisch dat je dan bij Strootman uitkomt of Van Ginkel.

14 november 2019 om 00:35

misschien een beetje ver gezocht maar wat dacht je dan van propper? die heeft het allemaal in zich en vind ik voetballend beter dan strootman. van ginkel is oom altijd een mogelijkheid natuurlijk zo als e zegt. en mis kan je Danny drinkwater huren van Chelsea (salaris zal waarschijnlijk een struikelblok vormen maar miss kan je daar met Chelsea iets over regelen)

14 november 2019 om 06:38

Propper zoals hieronder wordt gezegd. Of Koopmeijners. Dat zijn er zonder veel na te denken al 2 die momenteel aantoonbaar beter presteren dan Strootman. En dan heb ik nog niet eens nagedacht over opties van buiten de Eredivisie. Trouwens, het feit dat Strootman "de club kent en weet wat er nodig is", maakt hem niet een betere speler ofzo.

14 november 2019 om 07:17

Propper is creatief maar hij kan dit team ook niet dragen. Daarnaast denk ik dat hij niet echt zin heeft om terug te komen naar PSV en dat Van Bommel hem ook niet zou willen omdat hij slordig in de passing kan zijn plus het is ook nig een binnenvetter. Koopmeijners? Spelers moeten er direct staan he? AZ, is met alle respect, nog steeds een club waar alles mag. Je mag ook een beetje realistisch zijn. PSV is in paniek, heeft al 50 mil aan miskopen uitgegeven en is niet van plan om Van Bommel weg te doen en hij is weer niet van plan zijn systeem te veranderen.

14 november 2019 om 10:36

Waarom halen ze anders niet Vögel terug? Die deed het altijd wel goed onder Hiddink

Met Kevin strootman gaat het echt niet beter.. PSV moet investeren in de verdediging.

13 november 2019 om 22:17

Dat Spaan niets met PSV heeft is wel bekend, maar hij moet wel een gruwelijke hekel aan de club hebben om Strootman naar PSV te praten. Strootman is al een tijdje klaar met zijn carrière. Sneu voor hem, maar na zijn blessure is het hem gewoon niet meer. Hij zal dan ook he-le-maal niets toevoegen aan het huidige middenveld. Kwaliteit is wat we nodig hebben. Vooral geen paniekaankoop. Daar hebben we er al te veel van.....

Die man verdient 6 miljoen per jaar. Hoe wilt PSV dat gaan betalen?

13 november 2019 om 21:31

"ik heb een oplossing. Marseille betaalt Strootman de helft van zijn contract, hij gaat bij PSV voetballen, redt het seizoen van Van Bommel en omdat hij altijd speelt kan Koeman hem gewoon meenemen naar het EK. Eenvoudiger kan ik het niet maken", zegt Spaan.zal dus 1.5 miljoen kosten voor Psv

Dan heb je nog zo’n type balletje breed. En een club met Van Bommel en Strootman als boegbeelden.. nou dat zal weer een hoop sympathie opwekken Henkie, stop toch eens met die rare adviezen.

13 november 2019 om 22:00

Spaan is voor Ajax, vandaar;-)))

Kan je beter Guardado terughalen, als we het gaan hebben over onmogelijke versterkingen. Pijnpunt zit in de verdediging.

In hoeverre is het seizoen nog te redden met de komst van Strootman als je tegen de tijd dat hij komt nog steeds 10+ punten achter zou staan op Ajax en wellicht Europees bent uitgeschakeld? Los van het feit dat ik hem niet als verlosser zie. Aan deze selectie mankeert wel iets meer dan het ontbreken van een Kevin Strootman.

Strootman wordt structureel ondergewaardeerd hier op voetbalzone. Het lijkt mij een (veel) betere versie dan Rosario. Ook neemt hij ervaring mee én is hij wel een geboren leider. Als die geen blessures had gehad had die denk ik de top gehaald in Engeland. Maar hij heeft die blessures wel gehad, maar dat wil niet zeggen dat hij op zijn 29ste(!) niet meer goed genoeg is voor psv.het seizoen van PSV is echt nog niet verloren hoor. Ze hebben de beker en de EL nog.

13 november 2019 om 22:30

Precies! CL niveau heeft hij waarschijnlijk helaas niet meer, maar is echt wel nog goed genoeg voor de Eredivisie en EL. Daarnaast is PSV een vrij jong team, dat wat leiderschap ontbeert. Schwaab is daar het type niet voor.

13 november 2019 om 22:58

En wat heeft PSV aan een voetballer die alleen goed genoeg is voor de Eredivisie? We zijn wel PSV hè! De lat moet hoger liggen dan dat.

14 november 2019 om 01:48

Dan wimpel je Strootman weg en zit je straks nog een seizoen met Hendrix en Rosario. Maar goed, jullie zijn wél PSV hè.

Nog een middenvelder halen die alleen maar balletjes breed geeft. Met Strootman ga je niet toch niets meer vooruit.

Liever Wijndal en Koopmijnders. Die maken dit PSV momenteel echt beter. Zullen wel niet haalbaar zijn, maar dromen mag altijd. Strootman is ook geen verkeerde optie, maar vraag me af wat hij qua salaris verdient.

13 november 2019 om 22:01

Koopmeiners komt echt niet naar PSV...

13 november 2019 om 22:30

Kan toch?

13 november 2019 om 22:49

Denk dat dat voor Koopmeiners een perfecte stap is. Weet niet of psv hem kan betalen (verwacht van wel), maar dat vind ik oprecht een goede optie.

Het is zo onderhand om te kotsen hoe weinig verstand Spaan van voetbal heeft zeg. Als we de doelen haaks ter hoogte van de middenlijn zetten aan weerskanten van het veld zitten we wel goed; met Hendrix, Rosario en Sadilek zitten we ruim in de middenvelders die wel een breedteballetje durven te geven. Wat gaat behalve ervaring Strootman daaraan toevoegen? Elke idioot kan toch zien dat dit PSV gebaat is bij creativiteit, durf, diepgang en een behoorlijke techniek om functioneel vorm te geven aan de aanval? Ik geloof nog steeds in de potentie van Erick Gutierrez, maar vindt dat PSV moet kijken wat ervoor nodig is om zo'n passer in zijn kracht - walgelijke term trouwens - te gebruiken. Niet als of met een type als Jorrit Hendrix in ieder geval. De opdracht luidt: haal behalve een behoorlijke back een klasseverdediger (informeer nog eens naar Lyanco), zet die naast Obispo en je kunt een middenveld opstellen dat zich niet voor 80 procent op verdedigen hoeft te concentreren. Gutierrez, Guzman en Ihattaren op het middenveld, Mauro Junior als vaste stand-in voor die linie, terwijl je voorin keuze te over hebt. Ook bij een vertrek van Bergwijn.

Unnerstal
Dumfries
LYANCO
OBISPO
?
GUZMAN
Ihattaren
Gutierrez
Bruma
Malen
Gakpo
13 november 2019 om 22:08

Heb je Guzman wel eens zien spelen? Ik vind niet dat je Thomas zo weg kunt schrijven eveneens als Baumgartl. Met strootman ben ik het eens, maar ik denk dat het vooral te maken heeft met de visie van de trainer ipv de poppetjes op dit moment. Als LB zou ik echt proberen voor Wijndal te gaan. Nogmaals, als die niet haalbaar is, zou ik het ook niet weten, maar wat zou ik blij zijn met een type Wijndal als linksback en een type koopmijnders als type cvm. Afgezien van dat moet PSV gewoon een visie creëren hoe ze willen voetballen. AZ en Ajax kunnen altijd op iets terugvallen, ook als de twee beste spelers er niet zijn. PSV speelt de laatste weken zonder enig idee.

13 november 2019 om 22:42

Helemaal mee eens, maar AZ vraagt gerust 10 miljoen voor Wijndal. Gezien de beperkte middelen en de noodzaak om centraal flink in te kopen zie ik dat niet zomaar gebeuren. Ajax bewijst dat je met minder hevige uitgaven óók kwaliteit kunt binnenhalen. Na Tagliafico wist het voor slechts 7 miljoen ook Martínez binnen te hengelen. Als je de Argentijnse en Braziliaanse competities goed in kaart brengt weet ik zeker dat je wel met een behoorlijke linksback op de proppen komt voor een vergelijkbaar bedrag.

13 november 2019 om 23:10

Ja die vragen gerust veel voor Wijndal, maar ik denk dat je dat moet investeren. De markt is anders geworden en spelers kosten nu meer. Het goed in de kaart brengen van de braziliaanse competitie is mooi en aardig, maar daar vragen ze momenteel ook veel voor spelers. Dat er in ieder geval iets moet gebeuren is zeker..

13 november 2019 om 22:23

Ik heb je over het algemeen erg hoog zitten als het om PSV gaat, maar hoe kun je precies nog in de potentie van Guti geloven? Ik probeer het ook, maar het wil niet bepaald lukken.

13 november 2019 om 22:44

Dank voor het compliment allereerst. En ik snap wat je bedoelt met betrekking tot Gutierrez. Maar met de juiste touch - Van Bommel heeft gewoon te weinig empathie om aan te sluiten op het gevoelsdenken van latino's, aan alles zie je dat Guti zich treurig voelt - weet ik zeker dat de Mexicaan beter kan. Ik hou me nog vast aan wat hij in zijn eerste wedstrijden liet zien; als Mexicaans international moet je daar nog meer uit kunnen halen toch?

14 november 2019 om 00:05

Je bedoelt in de wedstrijden dat Guti als invaller kwam en dan scoorde of een assist gaf terwijl de wedstrijd al gespeeld was? Ook ik had hoop in hem maar wanneer het tegen zit staat Guti niet op. Hij sjokt ook over het veld alsof hij 46 is. Nee geef mij dan maar Strootman, die speelt zichzelf niet in de problemen, heeft ervaring en weet wat nodig is om te winnen. Ik kan me nog herinneren dat PSV een keer 2-0 achter stond tegen Willem 2. Strootman heeft eigenhandig die wedstrijd omgebogen in 3-2.

PSV moet een diepgaander hebben.. voorbeeld, van de beek achtig. Vind van ginkel betere optie.

Die jongen is al niet goed genoeg voor Marseille laat staan dat hij PSV beter gaat maken. Daarnaast een middenvelder die op veilig speelt hebben ze al genoeg met Hendriks en Rosario. Ze hebben juist meer creatieve spelers nodig.

Of strootman de oplossing is weet ik niet, maar een ervaren betrouwbare speler halen die als leider van het team kan fungeren zou natuurlijk een heel positief effect kunnen hebben. Persoonlijk denk ik dan meer aan een rechtsbenige middenvelder die de plek van Rosario over kan nemen. Maar ja, vind maar eens zo'n speler die voor een psv salaris wil komen en die meteen kan leveren waarvoor hij gevraagd wordt. Wellicht een fitte van ginkel.

Eerst zekerheid bouwen achterin. Goed centraal duo halen & echte linksback en rechtsback zoeken & creatieve / diepgaande middenvelder á la Van Ginkel. Dat heb je niet zo maar voor elkaar....

Wat loopt er defensief in Jong PSV rond? Talenten? Risico nemen om volgend jaar er te staan.

Is nooit meer terug gekomen op zijn oude niveau... Dus waarom zou iemand hem nog willen hebben?...

14 november 2019 om 01:43

Omdat het niveau wat hij nu heeft voor Eredivisie begrippen erg waardevol is. Zeker als je verdedigend ingestelde middenvelders Hendrix en Rosario zijn? Maar je hebt wellicht gelijk dat er een beter alternatief is, al vraag ik het me af gezien Kevin Nederlands is, over eigenschappen van een leider/aanvoerder beschikt wat ontbreekt in de huidige PSV selectie en ook nog eens bekend is met de club PSV zelf. Denk er eens over na.

Rosario met strootman en hendrix Wat een diepgang heb je dan zeg

Qua leiderschap zal Stroot de perfecte invulling zijn. Qua creativiteit niet maar dat heb je met Mo, Bergwijn, Malen, Doan.

In de tekst staat dat Boubacar Kamara van origine een verdediger is, maar ik heb altijd begrepen dat hij juist van origine een verdedigende middenvelder was die juist voorheen veel als verdediger speelde? Maar goed, waarom twijfel ik aan de kennis van de journalisten hier!hoe dan ook, Strootman terughalen zou ideaal zijn voor Psv, juist omdat het middenveld zo slap is. Ik heb sympathie voor Mark van Bommel en gun hem het beste in zijn verdere leven, dan wel trainerscarrière. Echter hoop je toch op een wissel van de wacht want met van Bommel aan het stuur blijft Rosario opgesteld worden en die zou ik zelfs bij mijn clubje ADO Den Haag niet in de basis willen zien staan!

Ja nog een breker en eentje die werkelijk nooit de diepte zoekt... Strootman is mede door zijn blessures uit het verleden nooit echt naar zijn potentieel gegroeid en als invaller kan hij nog een rol van betekenis spelen bij het Nederlands elftal maar zelfs betwijfel ik. Daarnaast heb je bij PSV met Rosario en Hendriks al twee brekers. Gaston P. Is de sleutel bij PSV maar ja Van Bommel ziet het niet hem zitten geloof ik

Zo zie je maar weer dat je de meeste voetbalanalisten met een flinke korrel zout moet nemen. Strootman presteert al veel jaren niks meer. En zo'n speler moet dan het seizoen van Psv redden. Yeah right.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel verbijsterd om Van Basten: ‘Hij hing op, ik kon niets zeggen’

Mark van Bommel had als international van Oranje een moeizame relatie met Marco van Basten, tussen 2004 en 2008 de bondscoach van het Nederlands elftal. De samenwerking tussen het tweetal bereikte...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren