Wekenlange schorsing en geldboete voor omver lopen van trainer

Woensdag, 13 november 2019 om

David Abraham is door de Duitse voetbalbond bestraft voor het omver lopen van Christian Streich, de trainer van SC Freiburg. De verdediger van Eintracht Frankfurt is voor zeven weken geschorst, waardoor hij voor de winterstop niet meer in actie kan komen. Daarnaast heeft Abraham een geldboete van 25.000 euro opgelegd gekregen.

De vlam sloeg zondag in de pan in de blessuretijd van het thuisduel van Freiburg met Frankfurt (1-0). In de toegevoegde tijd duwde Abraham de coach van de thuisclub omver toen hij bij de zijlijn een bal wilde ophalen. Een massale vechtpartij tussen beide elftallen brak uit en Abraham kreeg een rode kaart voor zijn aandeel hierin. Ook Freiburg-speler Vincenzo Grifo werd van het veld gestuurd door scheidsrechter Felix Brych.

Streich liet kort na afloop al weten dat hij geen wrok koestert richting Abraham. "Daar ben ik de persoon niet naar", liet de Freiburg-trainer optekenen in de Duitse media. Abraham is officieel tot 29 december geschorst, al kan hij binnen 24 uur nog wel beroep aantekenen tegen de strafmaatregel. De verdediger van Frankfurt is wel gewoon inzetbaar in de laatste twee wedstrijden in de groepsfase van de Europa League.

De eveneens weggestuurde Grifo kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd door de tuchtcommissie, omdat hij Abraham aanviel na zijn duw richting Streich. De middenvelder greep Abraham zelfs bij zijn gezicht. Grifo is halverwege december weer inzetbaar voor de huidige nummer vier in de Bundesliga.


Poll

Terechte straf van de Duitse voetbalbond?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door webo)

Krijgt die coach ook nog een reprimande voor zijn mooie schwalbe of is dat iets wat wel mooi door de beugel kan?

13 november 2019 om 16:35

Schwalbe? Lol, voel je je wel goed? On: Volledig terecht natuurlijk, wat een rare snuiter...

13 november 2019 om 16:52

Heb je gezien hoe die naar de grond ging? Dat noem ik de boel overdrijven ja.

13 november 2019 om 17:28

Terecht? 7 wedstrijden is buiten proportioneel veel. Belachelijk gewoon. Ik zeg niet dat die coach gestraft moet worden, maar het moet meegenomen worden dat die abraham uitlokt en dat die zwaar overdreven valt. Ik zou sws in beroep gaan

13 november 2019 om 17:43

Man, man, die trainer verdient ook gewoon een schorsing, bekijk de beelden en hij laat bewust de bal lopen (dat kan nog, niet sportief, maar oke), doet vervolgens nog een klein stapje naar rechts en schreeuwt daarbij ook nog iets richting de speler. Of vinden we dat allemaal lekker sportief tegenwoordig?

13 november 2019 om 16:41

Hij riep ook nog wat naar de speler en dat zal heus niet iets geweest zijn dat hij positief was hoor. Trainer gaat ook niet vrijuit, maar de speler verdiend deze schorsing

13 november 2019 om 16:50

Streich , Abraham en Grifo hebben het na de wedstrijd gewoon uitgepraat. Maar wat Abraham als captain notabene kan natuurlijk niet. Dat kun je niet goed praten.

13 november 2019 om 16:53

Is ook niet goed te praten, maar die coach was wel aan het overdrijven ook.

13 november 2019 om 17:00

Ja hij laat alle energie uit zijn lijf zakken maar kom op Inke... schwalbe? Jij blijft ook niet staan op het moment dat iemand met die snelheid tegen je aan rent hoor. En provocaties zijn van alle tijden, netjes is het niet maar dit toont zwakte van de speler aan dat hij zich zo uit de tent laat lokken. Maar als jij het wilt blijven goed praten is dat je goed recht natuurlijk

13 november 2019 om 17:22

Nogmaals: ik praat niks goed. Ik vraag me alleen af waar de reprimande voor de coach blijft met zijn overdrijving en provocatie inderdaad.

13 november 2019 om 18:25

Benjj, persoonlijk zie ik vooral een speler rennen en een trainer die expres een stap naar rechts zet om in zijn baan te komen.

Laf, asociaal en schofterig. Aanvoerder onwaardig in deze en de straf die is uitgedeeld is niet meer dan terecht en dik verdiend. Lekker wat weken laten brommen na zo'n achterlijke actie.

13 november 2019 om 17:05

Heb je überhaupt gezien wat er gebeurde?

13 november 2019 om 17:31

Helemaal mee eens. @parkeerdebus - ik heb de wedstrijd live gezien vanaf een minuut of 20 en dit paste helemaal in de sfeer van de wedstrijd. Abraham was de hele wedstrijd al onnozel bezig. En ja, zwaar terechte straf. De trainer stond er al ff en hij dendert volgas door. En dat Streich 5 centimeter opzij ging was echt niet de oorzaak. Dit was een volle body check, niet een laf duwtje.

13 november 2019 om 18:27

Hij had die trainer gewoon gemist als deze niet opzij was gaan staan, daar ben ik van overtuigd. Ik zou ook denken 'als je mij probeert te irriteren, dan ga ik ook niet om je heen rennen'.

13 november 2019 om 20:05

Hij schuift toch geen meters op? Hij schuift echt maar een paar centimeter op en dat voor het laatst als Abraham een tiental meters van hem vandaan is. Snap echt niet dat hier mensen de speler gaan verdedigen.

13 november 2019 om 18:18

Titel van het filmpje gewoon gekopiëerd en geplakt? Terecht dat Abraham gestraft wordt hoor, maar die trainer wordt niet even op het matje geroepen? Roept iets (naars) richting de speler in kwestie, en gaat bewust in de weg staan. Over de overdreven reactie nog maar te zwijgen.

Wat een totaal idiote straf is dit zeg.. 7 weken schorsing en een behoorlijke boete voor het geven van een schouderduw aan een coach die zelf provoceert en in de weg gaat staan!? Zeker als je kijkt naar de straf van Griffo is het zwaar oneerlijk. Je kunt blijkbaar iemand beter bij zijn nek pakken dan een duwtje geven. Je krijgt dan immers toch nog niet de helft van de straf.. Verder ook totaal idioot dat deze coach er zonder enige straf vanaf komt.

13 november 2019 om 16:36

‘Een duwtje’ is gewoon een halve bodycheck man. Dat tegen de coach van de tegenstander en dat als aanvoerder. Een meer dan terechte straf voor deze idiote actie.

13 november 2019 om 16:38

Sorry maar die coach staat gewoon stil in zijn coachvak en wordt dan vol onderuit gelopen. Gewoon een terechte straf, hij loopt gewoon vol tegen hem aan. Ook aanvoerder onwaardig trouwens.

13 november 2019 om 16:41

Dat is niet helemaal waar. Die coach gaat namelijk bewust een stapje richting de loopbaan van de speler en roept hem dan ook nog wat toe. Dat Abraham hem niet ontwijkt is inderdaad slecht en een straf is terecht. Alleen de hoogte en het niet straffen van de coach is misschien een beetje overdreven.

13 november 2019 om 16:45

In heel Duitsland spreken ze van een schande maar in Nederland vinden we het weer normaal dat een speler een trainer omver beukt. Als Berghuis een klein tikje uitfeelt spreekt iedereen van schande. Bijzonder hoe de mens soms kan denken.

13 november 2019 om 16:45

Hij beweegt enkele centimeters. Moet hij aan de grond genageld staan ? Omdat een malloot komt aanvliegen ? Terechte straf

13 november 2019 om 16:56

Berghuis lijkt me een slecht voorbeeld om aan te halen. Die loopt spelers een stuk harder neer te maaien en krijgt daar juist helemaal niks voor.

13 november 2019 om 17:07

Niemand vindt dat Abraham ongestraft moet blijven, maar die coach moet voor zijn aandeel ook aangesproken worden. Het is toch ten zotte dat je zo provoceert en er gewoon mee weg komt.

13 november 2019 om 17:18

Jackieboy, moeilijk he, zelf een stapje opzij doen terwijl je ruim 10 meter van iemand af staat.

13 november 2019 om 17:24

Regulator, heb je zelf ooit wel eens op een beetje niveau gespeeld? Dan weet je zelf toch wel dat je tegenstander, het publiek en de mensen in de dug out de meest gekke dingen roepen in een wedstrijd. Moeten al die mensen aangesproken worden door de voetbalbond? Dan zijn ze ieder weekend overuren aan het maken om iedereen vermanend toe te spreken... Als het puur over voetbal gaat dan mag er toch best wel wat gezegd worden? Hoort er een klein beetje bij.

13 november 2019 om 19:33

Ik denk als we daar eens mee zouden beginnen dat het de sport best verrijkt. Spelers die kaarten vragen consistent geel geven, provocaties naar elkaar toe bestraffen enzovoort. Wanneer een speler het publiek provoceert wordt er namelijk ook een straf gegeven en idem als een arbiter wordt bekritiseerd. Ik word een beetje moe van al die provocateurs die denken dat er geen consequenties aan hun misselijkmakende gedrag zitten. Dat ‘het hoort er toch een beetje bij’ kunnen we immers wel voor alles gebruiken.

13 november 2019 om 17:01

Ik vind het eigenlijk te laag. Dit was een bewust body check op iemand die niet eens meedoet. Belachelijke actie.de trainer stond niet eens in de weg. Hij moest er voor omlopen

13 november 2019 om 18:54

Als je de herhaling in het filmpje, zo rond 1:00 minuut nog eens kijkt, zie je dat Abraham nog eens bewust van richting veranderd en dus bewust op de trainer inloopt. Dat is nadat Streich dat stapje van 10 cm al heeft gezet. Hij had de trainer dus makkelijk kunnen ontwijken. Wat Streich geroepen heeft weet ik niet en kan ik dus niet beoordelen, maar ik ben het wel eens met de straf voor Abraham, omdat het een bewuste actie was.

Vind 7 weken wel ovedreven tuurlijk mag je geen mensen omver lopen maar de coach van Freiburg wou wel heel graag de show stelen en uit eindelijk als een stervende zwaan naar de grond gaan zo iemand mag van mij ook een geldboete of een schorsing krijgen. Snap zowiezo niet wat het tegenwoordig met coaches en scheidsrechters is die graag zelf meer in de schijnwerpers staan dan de voetballers.

Snap wel dat ie een schorsing krijgt, maar 7 weken? 3 vind ik al ruim genoeg. Coach laat de bal gaan (zijn goed recht) en loopt vervolgens een half metertje naar de zijkant, precies in de baan waar abraham naar toe liep, hierdoor zou hij normaal gesproken moeten afremmen en daarmee loopt hij kostbare tijd mis. Roept vervolgens ook nog iets (en ik denk dat het niet heel aardig was). Ik vind dus dat je dan wel een bodycheck mag verwachten, al moet Abraham het zeker niet doen als aanvoerder, dus 2-3 wedstrijden zou ik goed vinden. Voor de coach, iemand die 2x de leeftijd is en een nog belangrijker voorbeeld dan Abraham, zou ik een schorsing geven van 4-5 wedstrijden, hoe kinderachtig en irritant kan je zijn man. Sommige mensen zeggen dat ie maar een heel klein stapje deed, wat ook waar is, maar wel precies een hinderlijk stapje en heel erg bewust.

7 wedstrijden en 25.000 geldboete? lijkt me echt zwaar overdreven. Er is natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat hij hier heel fout bezig is en zich nooit mag laten "uitlokken" tot zo'n actie maar 7 wedstrijden is echt te veel voor het uitdelen van een beuk. Vervolgens wordt hij bij zijn nek gegrepen en dat wordt afgedaan met 3 wedstrijden? Weet iemand ook wat de woorden van die trainer zijn geweest? Het leek er namelijk op dat hij behoorlijk aan het provoceren was of wordt hier geen onderzoek naar gedaan?

Een straf van 7 weken vind ik prima voor deze actie, de 3 wedstrijden schorsing voor het eigenrechter spelen van Griffo vind ik ook prima. Jammer vind ik dat niet duidelijk is wat Streich tegen Abraham riep vlak voor de bodycheck. Want ook dat zou mogelijk een schorsing hebben kunnen/mogen opleveren.

13 november 2019 om 18:36

Plus dat stapje naar rechts om de botsing te veroorzaken, dat was echt wel met opzet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 SC Freiburg 7 0 1 1
2019/2020 TSG Hoffenheim 1 0 0 0
2018/2019 SC Freiburg 16 6 1 0
2018/2019 TSG Hoffenheim 7 1 0 0
2017/2018 Borussia Mönchengladbach 17 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren