Aanbod om ‘dikke doelman’ te vermoorden viel slecht: ‘Ben je gek geworden?!’

Woensdag, 13 november 2019 om 13:20Rian Rosendaal • Laatste update: 13:29

Faustino Asprilla komt in een interview met het Colombiaanse medium Telepacífico met een opmerkelijke ontboezeming op de proppen. De oud-aanvaller van onder meer Parma en Newcastle United kreeg in 1997 een rode kaart tijdens een interland tegen Paraguay na een opstootje met José Luis Chilavert. Asprilla kreeg na afloop van het duel een aanbod uit het criminele milieu om de doelman van Paraguay te laten vermoorden.

Asprilla was duidelijk niet gediend van het aanbod van de Colombiaanse crimineel. "Ben je gek geworden?!’, zei ik dan ook direct. "Op deze manier maak je een einde aan het Colombiaanse voetbal. Dat kan echt niet, nee, nee, nee." Volgens de oud-aanvaller ging het om een geharde drugscrimineel die op de voet werd gevolgd door het Openbaar Ministerie in Colombia en in 2004 om het leven kwam bij een afrekening.

Van ‘hattrick-hero’ in de CL tegen Barcelona tot verkoper van condooms

Lees hier onze Omschakeling over de loopbaan van Faustino AsprillaLees artikel

De voormalig international van Colombia kan zich de ontmoeting met de crimineel nog goed voor de geest halen. "Hij arriveerde en zei toen gelijk: 'We hebben je toestemming nodig om twee mensen naar Paraguay te sturen om die dikke Chilavert te vermoorden'. Asprilla wilde daar echter niets van weten. "Wat op het veld gebeurt, blijft ook op het veld. Ruzies moeten niet daarbuiten worden uitgevochten. Huurmoordenaars hoeven mij niet te vertellen wat ik moet doen."

Het incident omtrent Asprilla en Chilavert kwam drie jaar na de moord op Andrés Escobar, voormalig aanvoerder van de Colombiaanse ploeg. De oud-verdediger maakte een eigen doelpunt tegen de Verenigde Staten op het WK van 1994 en werd bij terugkomst in Colombia vermoord door drugscriminelen. Asprilla was als ploeggenoot goed bevriend met Escobar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Te bizar voor woorden dit. Hoop niet dat het hier ook ooit zo ver gaat komen met de criminaliteit. Goed van de speler om er niet op in te gaan. Dit soort figuren hebben geen idee wat ze aanrichten en kunnen beter een kogel door hun eigen kop knallen in plaats van andere mensen te terroriseren.

13 november 2019 om 16:25

Haha nou dan ben je niet op de hoogte hoe crimineel Nederland op dit moment is. Bijv die DJ die voor de ogen van zijn kind en vriendin in zijn auto vermoord werd. Of die advocaat die laatst ook voor op straat neergknald is. Nederland is heel lang hard op weg hoor

13 november 2019 om 17:50

In de meeste gevallen zijn de slachtoffers ook ergens bij betrokken geweest. Terwijl deze keeper alleen een wedstrijd voetbalt. Wel met je eens natuurlijk dat Nederland redelijk hoog staat wat betreft criminaliteit en daarmee ook afrekeningen.

13 november 2019 om 19:09

Die DJ had helemaal nergens mee te maken, was een vergismoord. Daarnaast het feit dat advocaten neergeknald worden, net als hulpverleners mishandeld kunnen we concluderen, dat alle waarden waar we ooit voor stonden inderdaad al een hele tijd zoek zijn. On: Vraag me toch af hoe die criminelen dan aan deze speler toestemming vragen om iemand dood te maken?

13 november 2019 om 20:04

Tjah in die tijd waren voetballers vaak bevriend met veel van deze criminelen. Misschien was het niet zozeer toestemming maar meer een gesprek tussen vrienden. Kan me namelijk niet voorstellen dat ze toestemming van hem nodig hadden. Ook denk ik dat Asprilla niks gaf om het Colombiaanse voetbal maar eerder niet betrokken wilde zijn bij een moord.

13 november 2019 om 20:05

Nou als jij denkt dat wij ook maar in de buurt komen van Colombia heb jij geen weet van de criminaliteit. De grootste mafkees uit ons land wordt gestuurd door Colombianen. Wij zijn slechts een doorvoerland. De echte criminelen vind je in Colombia.

13 november 2019 om 20:58

Ik kom er vandaan. Geloof mij ik weet heel goed het verschil tussen Colombia en hier. Ben tenslotte gevlucht. En Nederland is zeker hard op weg. Niet hetzelfde niveau maar de moorden en schietpartijen worden steeds meer openbaar hier en steeds minder een uitzondering.

"ben je gek geworden?!’, zei ik dan ook direct. "op deze manier maak je een einde aan het Colombiaanse voetbal. Dat kan echt niet, nee, nee, nee."hmm..ik dacht even dat je op deze manier een einde zou maken aan het leven van Chilavert. Maar das natuurlijk minder belangrijk dan het voetbal in Colombia. Dom van me

13 november 2019 om 14:42

Ik denk dat het voor Asprilla op deze manier beter te verklaren was naar die crimineel toe waarom dit absoluut niet kan. Een mensenleven stelt voor die crimineel waarschijnlijk wat minder voor dan het nationale belang.

Chilavert, de doelman van de vrije trappen. Gewoonweg geweldig. ( dit artikel overigens niet )

Als die ja had gezegd dan was het ook echt gewoon gebeurd.colombiaanse drugsbaronnen hebben lange tentakels die uitreiken naar alle plekken op de wereld.dat hebben we gezien bij el patron die had zoveel macht dat als je op zijn dodenlijst stond het voor 99% niet zou overleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Colombia

FIFA ranking: 15
27 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Chili40
9.Peru1-6
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
D. OspinaKeeper
C. VargasKeeper
F. FabraVerdediger
J. LucumíVerdediger
Y. MinaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Colombia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Colombia.

51 jaar
0 fans

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren