‘Advocaat heeft geen keus, maar Koeman gaat natuurlijk die afweging maken’

Woensdag, 13 november 2019 om

Steven Berghuis kreeg dinsdag al een berisping van bondscoach Ronald Koeman nadat hij afgelopen weekend in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een elleboogstoot uitdeelde aan Etienne Vaessen en Wim Kieft denk dat de aanvaller van Feyenoord op zijn tellen moet gaan passen. Berghuis kwam in het verleden al vaker op negatieve wijze in het nieuws door vergelijkbare voorvallen en schiet zichzelf hierdoor mogelijk in de voet wat betreft zijn interlandloopbaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Steven Berghuis van de partij zal zijn als Oranje zich weet te plaatsen voor het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Koeman was vroeger ook geen lievertje. Ik verwacht dat hij intern eerder gezegd heeft dat hij precies hetzelfde gedaan zou hebben, maar dat het met zoveel camera's erbij in deze tijd niet handig is. Ik denk wel dat Berghuis zijn positie op het spel staat, hij speelt echt slecht laatste weken en de concurrentie steeds beter.

13 november 2019 om 13:34

Koeman was geen lieverdje, maar hij profileerde tijdens de wedstrijd en achteraf in in interview niet zo puberaal. Berghuis wordt over een maandje 28... Hoe hij als aanvoerder Pascal Kamperman bij Fox Sports te woord stond was schrijnend om te zien.In de trend van: “Ik dacht: nee lekker voor jou en gaf ‘m een tikkie. Dat hoort erbij toch? Ja toch? Dat vind jij toch ook” Man man, alsof ik mijn 16 jarige zoon daar zag staan praten. Wat een simpele ziel. Ik denk dat Koeman hem ook niet intern zal hebben gezegd, dat hij precies hetzelfde zou hebben gedaan, simpelweg, omdat Koeman zich wel wat volwassen gedroeg als 28 jarige. Berghuis is een groot kind met een kort lontje en weinig verantwoordelijkheidsgevoel in zijn donder. Tot op heden kwam hij ermee weg met zijn korte lontje. Maar eens houdt dat op en loopt hij tegen een sanctie aan, die niet in het voordeel is van zijn team. Koeman zou gek zijn om hem daarom mee te nemen naar de EK, zeker met de concurentie van Stengs, Ihattaren en Promes.

13 november 2019 om 14:17

Het zit je wel ontzettend hoog he? Tot nu toe heb je, sinds het incident, iedere dag wel een reactie geplaatst. Get over it. Het lijkt wel of het je enorm goed uitkomt dat dit gebeurt is, zodat je lekker je gal kunt spuwen over Berghuis.

13 november 2019 om 14:29

het lijkt of het hem goed uit komt? Het gebeurt om de paar weken, dus het is geen toevalligheid of zo

13 november 2019 om 14:52

Heb je het tegen mij repuiztav? Haha, sorry hoor vriend, maar het zit mij verre van hoog. Ik heb de afgelopen week één of twee keer meegepraat in een topic over Berghuis. Gewoon omdat er een topic onder een artikel over de incidenten met Berghuis stond en ik het wel een interessant onderwerp vind om over mee te discussiëren. That’s it. Ik vond Berghuis bij Twente en AZ altijd al een leuke, spontane jongen en een leuke voetballer, waar muziek inzat, maar verbaas me over zijn huidige gedrag. Iedere dag een reactie, heb nog meer waanideeën over me te vermelden? Vertel eens: waarom zou het mij zo ontzettend goed uitkomen dat Berghuis zo nu en dan ontspoort? Wat voor belang dicht jij me toe? Waarom zou ik mijn gal moeten spuwen op Berghuis? Ik reageer gewoon inhoudelijk en spreek mijn verbazing uit over zijn steeds terugkerende, ongecontroleerde gedragingen, die nogal opvallend zijn, regelmatig voorkomen en waarover door voetbalminnend Nederland veel gesproken wordt. Vooral de onschuld, waarmee Berghuis over zijn gedrag spreek is interessant om over mee te discussiëren. Psychologisch gezien vooral is die jongen een boeiend item. Nee maat, ik heb er geen enkel belang bij om mijn gal te spuwen in het gevalletje Berghuis. Ik vind zijn selectie daarnaast een risico gezien zijn ongeleide projectiel-gedrag. Dus waar ik overheen zou moeten komen weet ik niet. Heb je verder nog iets inhoudelijk in te brengen over de kwestie Berghuis of zit het je enkel dwars, dat ik mijn mening geef in deze hele discussie? Of wil je enkel even je gal spuwen op iemand, een Ajacied wellicht, die zijn mening uit over die rare oprispingen van Feyenoorder Berghuis?

13 november 2019 om 15:06

Koeman profileerde zich niet zo puberaal? We hebben het hier over de man die deed alsof hij zijn kont afveegde met het shirt van een tegenstander. Alsjeblieft zeg.

13 november 2019 om 15:23

@HijNiet! Ik sprak dan ook over “tijdens de wedstrijd en achteraf in ‘n interview“. Wat er tijdens en na die specifieke gewonnen wedstrijd in Hamburg allemaal aan emoties los kwam na de overwinning, ging veel verder en zat veel dieper geworteld, dan alleen het winnen van een halve finalewedstrijd of vermeend puberaal gedrag. Het ging over een tweede naoorlogse generatie, die opgegroeid was met anti-Duitse sentimenten en die 14 jaar na dato van de verloren WK-finale gebrand was op ultieme revanche door de Duitsers in eigen huis te verslaan. Deze wedstrijd in het Volksparkstadion was een wedstrijd op zich en stond bol van emoties van beide zijden. Het was vooraf al een koude oorlog in de media en onder de supporters. Ja, het kontvegen van Koeman was puberaal, maar niet kenmerkend voor het karakter van deze voetballer. Het was vooral kenmerkend voor de destijds heersende Duitsland haatgevoelens. Ik denk, dat je je met je 25 jaar weinig voorstelling kan hebben bij de tijdsgeest van 1988, maar ik kan je vertellen, dat er bijvoorbeeld geen auto met een Duits kenteken in die tijd veilig stond in Nederland. Een gebroken antenne of deukje was niet ongebruikelijk. Bovendien was Ronald Koeman destijds 24 en geen 28. Dat scheelt nogal in veronderstelde volwassenheid.

13 november 2019 om 17:00

Ik zou eerder Stengs en Bergwijn meenemen naar EK dan Berghuis. Ook Ihatarran meenemen

Ik vind alleen al puur op basis van kwaliteit dat indien iedereen voorin fit is Berghuis er niet bij hoort te zitten. Leuke speler voor Feyenoord maar internationaal gezien ga je er niks mee winnen. Bergwijn, Malen, Stengs, Boadu, Promes, Memphis, De Jong, Weghorst en zelfs Babel schat ik allemaal hoger voor de voorhoede posities. Mij lijkt dat hij er komende periode ook niet meer bij zit.dit gedrag van hem doet zijn positie daarmee nog eens extra wankelen

13 november 2019 om 13:17

Precies wat je zegt. Boadu en Stengs zullen er uiteindelijk bij blijven en dan is de keuze snel gemaakt. De manier waarop Stengs op dit moment bij AZ speelt is vergelijkbaar met de manier waarop Berghuis speelt en Stengs is gewoon echt beter. Dus zolang die zijn vorm vasthoudt, neemt hij 100% de plek van Berghuis in.

13 november 2019 om 13:43

Wees wel voorzichtig met die jonge jongens. We hebben ze veel vaker goed zien starten. Dit moeten ze eerst maar eens 2 jaad volhouden. En niet alleen Stengs en Boadu. Maar ook Malen, Gakpo en Ihatarren.

13 november 2019 om 14:04

Nou nou, Berghuis hoeft van mij gezien zijn leeftijd en beperkte bijdrage in Oranje niet perse opgeroepen te worden maar om deze spelers nu allemaal als "beter" te bestempelen ben ik het ook niet mee eens.

13 november 2019 om 16:25

Rikkkiee, dat kun je helemaal niet constateren, aangezien Berghuis amper kansen krijgt bij Oranje. Hij laat wel al 4 jaar zien dat hij in de dubbele cijfers terecht komt qua assists en doelpunten. Iets waar andere spelers in je rijtje wel moeite mee hebben.

Berghuis niet meer oproepen, speelt toch zelden tot nooit. En voor Steven, bedanken want je speelt toch zelden tot nooit en de negativiteit omtrent jouw persoon zal je blijven achtervolgen. Kieft, tsja, weet je nog die elleboog die je kreeg van de Wolf, andere tijden...

13 november 2019 om 13:25

Waarom zou Berghuis bedanken? Bij Dost begreep ik het nog een beetje. Die kreeg ten onrecht geen kans in mijn ogen. Maar Berghuis mag elke dag god bedanken dat hij bij de selectie zit! Voegt helemaal niks toe aan dit Nederlands elftal. Zoals Kieft zegt, met het EK zijn er 4/5 betere spelers beschikbaar op zijn positie.

13 november 2019 om 13:30

Zodoende schreef ik ook dat hij het beste kan bedanken: Voegt volgens de meerderheid niets toe, speelt toch al zelden tot nooit, is en/of word voorbij gestreefd door talenten die aan de weg timmeren. M.a.w: Is niet meer nodig en de consternatie omtrent zijn persoon zal enkel toenemen naarmate hij opgeroepen word. Edit) Eerst krijgt hij te maken met de scheids, dan de Var, dan Advocaat (of van de club), daarna de publieke opinie en daarna nog even van Koeman / bondscoach. Is dat het allemaal waard voor die 10 minuten die hij mondjesmaat toe mag voegen in het Nlelftal?

13 november 2019 om 13:55

Bas Dost heeft 18 interlands achter z'n naam en scoorde slechts 1 keer. Hoezo geen kans gehad? Hij functioneerde gewoon niet binnen het systeem en voetballend heb je niets aan hem. Zelfs Vincent Janssen deed het beter in Oranje. Het was gewoon een zwaktebod van Dost om te bedanken op die leeftijd zonder ooit een knikker geraakt te hebben en dan heb je ook werkelijk niets in Oranje te zoeken.

13 november 2019 om 14:03

In 18 wedstrijden is er geen voorzet gegeven die partijen en Depay was de enige die zeker was van zijn plaats. Oftewel, die voorzetten gingen ook niet komen. Dost had groot gelijk.

13 november 2019 om 14:31

@sirius: 18 interlands klinkt leuk, maar slechts 4x mocht hij vanaf de aftrap aantreden en 14x (meestal kort) invallen. Dost is weliswaar groot, maar alles behalve een stormram. Zo werd hij wel (ten onrechte) ingezet. Dan vind ik zelf dat je geen eerlijke kans hebt gehad.

Ik zie het probleem niet zo. Berghuis speelt toch al niet, zit erbij voor de breedte. Kwestie van tijd dat hij niet meer opgeroepen wordt, en met dit gedrag kan t snel gaan. Aan hem hebben we toch niks. Roep dan maar Kluivert of Dilrosun op ofzo.

Berghuis blijft met te grote regelmaat dingen doen die je een rode kaart kunnen kosten. Iedereen kan een keer tegen rood aan lopen, maar Berghuis vraagt er te vaak om. Dan wordt je een onbetrouwbare schakel in je team en dat is nu dus ook de posiie van Berghuis m.b.t. Oranje. Ik zou in ieder geval opteren voor Stengs en Promes als vleugelaanvallers.

Even een opstelling voor de nabije toekomst...wie gaat er in mee? Basis 3-5-2 opstelling: Doel: Cillessen Verdediging: De Vrij, De Ligt, Van Dijk Middenveld: Stengs, Wijnaldum, F. de Jong, Promes en Wijndal Aanval: Boadu en Depay Reserves: Doel: Bizot en Unnerstall Verdediging: Akã©, Blind, Hateboer, Van Aanholt, Dumfries, Middenveld: Ihattaren, De Roon, Rosales, Koopmeinders, Tilt, Strootman Aanval: Malen, Bergwijn, L. De Jong, Weghorst, Redan, Chong, Dilrosun, Groeneveld

Cillessen
De Vrij
De Ligt
Van Dijk
Stengs
Wijnaldum
F. De Jong
Wijndal
Promes
Boadu
Depay
13 november 2019 om 13:50

Even ter verduidelijking: Wie is Rosales? Bovendien is Unnerstall een Duitser. Ook ben ik geen fan van 3-5-2. We hebben het de afgelopen jaren vaak genoeg geprobeerd en het werkt niet. Bovendien; waarom zouden we een middenvelder of aanvaller opofferen terwijl we een sterk centraal duo hebben en kwalitatief beter zijn dan het overgrote deel van alle landen? Ik opteer gewoon voor een 4-3-3 systeem.

13 november 2019 om 14:34

Chong?? op basis van wat? Heb hem een paar keer gezien en er zijn al zo veel talenten van zijn leeftijd die veel verder zijn

Toornstra vele malen meer van belang voor F dan deze overschatte kerel. Zou Koeman sieren hem sowieso niet op te roepen. Belachelijk gedrag continu. En hoeveel kansen mag je daarnaast missen. Vele betere opties, zowel voetbal technisch als gewoon mentaal.

13 november 2019 om 13:52

Toornstra speelt tegenwoordig nog maar 1 keer in de maand aardig en loopt verder al een hele poos te stuntelen. Zonder Berghuis heb je geen rendement meer, terwijl je er niet minder op wordt als je Toornstra laat banken.

Berghuis heeft zo zijn momenten waarbij hij iets doet en je dan denkt 'waarom?'. Want Berghuis heeft dit eigenlijk niet nodig, aangezien hij gewoon een goede voetballer is. Bij Feyenoord zal hij er niet uitgehaald worden, want daar is hij nu sinds de komst van Advocaat belangrijk gemaakt als aanvoerder en daarnaast is Berghuis gewoon hun beste speler. Bij het Nederlands elftal is er momenteel genoeg keus voor de positie van Berghuis en zitten er ook gewoon spelers tussen die in potentie beter kunnen worden dan Berghuis en waarschijnlijk al ongeveer net zo goed als Berghuis zijn. Want je hebt natuurlijk Babel, Depay, Promes, Stengs, Bergwijn, Malen, Kluivert, Dilrosun en Ihattaren die op de positie(s) van Berghuis kunnen (met nadruk op kunnen in het geval van bepaalde spelers die ik heb opgenoemd) spelen. Nou moet ik wel zeggen dat ik Bergwijn dit seizoen allesbehalve goed vind en hij is momenteel al een paar weken geblesseerd en het heeft niet meegeholpen dat Bergwijn door van Bommel vaak op het middenveld is neergezet (wat hij niet is), maar ook in de wedstrijden die hij als vleugelaanvaller speelde vond ik hem niet echt goed. Van de spelers en de selectie die Nederland momenteel heeft, zou ik voor deze spelers als basis elf kiezen en als Depay uiteindelijk niet fit genoeg zal zijn, zou ik voor Boadu in de spits kiezen of Babel in de spits en dan Stengs op de vleugels samen met Promes.

Cillessen
Dumfries
de Ligt
van Dijk
Blind
de Jong
de Roon
Promes
Wijnaldum
Babel
Depay

Berghuis zal afhankelijk zijn van de indruk die die jongens de komende maanden achterlaten. Nu denk ik overigens niet dat hij Berghuis zomaar zal laten vallen, maar dat zijn positie onder druk staat in Oranje, moge duidelijk zijn. Dat heeft verder niets met het korte lontje van Berghuis te maken en des te meer met de aanwas aan nieuw talent in de voorste linie.

13 november 2019 om 14:20

Klopt. Ik verwacht ook dat dit de laatste keer is dat hij opgeroepen wordt. Mits Boadu en Stengs een goede indruk achter laten. De concurrentie begint moordend te worden met de talenten die zich stormachtig ontwikkelen.

Berghuis scoort meer dan Stengs en Ihattaren, daar moet je ook naar kijken. Berghuis is geen topper maar zolang die andere 2 niet wat meer scoren lijkt het mij dat Berghuis boven hun in de pikorde staat. Boadu is een spits en lijk me geen concurrent voor Berghuis.

13 november 2019 om 14:57

Berghuis en de namen die jij noemt zijn mits iedereen fit zijn de 3e keus op die positie. Dan liever een talent van 18 meenemen die qua kwaliteit niet eens iets onder doet dan een oudere speler die zich niet kan gedragen.

Het EK 2020 zal gespeeld worden zonder een huidige speler van Feyenoord bij het Nederlands elftal. Dit heeft te maken met het kwaliteit en weerstand van de tegenstander. Berghuis heeft het al moeilijk tegenover spelers van de eredivisie. Laat staan spelers uit Spanje Engeland Italië Frankrijk.

Op basis van kwaliteit zou ik Berghuis al niet selecteren. Tel daar bovenop zijn kortsluitingen in zijn bovenkamer. Ik zou hem dan gewoon nooit selecteren, het Nederlands elftal wordt daar echt niet slechter van gezien de kwaliteit die we hebben rondlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

47 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 15 8 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het wordt tijd dat Berghuis gewoon een keer zes wedstrijden krijgt’

Steven Berghuis ontsnapte tegen FC Porto (3-2) aan een rode kaart, nadat hij bij een sliding zijn tegenstander bewust leek te raken. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren