Van Bommel door de mangel gehaald: ‘Hoe haal je het in godsnaam in je hoofd?’

Woensdag, 13 november 2019 om

Er was de afgelopen dagen het nodige te doen om Jeroen Zoet. PSV-trainer Mark van Bommel passeerde de sluitpost voor het duel met Willem II (2-1 nederlaag) en degradeerde hem zelfs tot derde doelman. Ondanks dat de oefenmeester zijn excuses aanbood voor de gang van zaken, is Wim Kieft tegenover Veronica Inside niet te spreken over de handelswijze van Van Bommel.

“Dat heb ik mijn hele leven al gevonden van coaches: ze kunnen zich heel slecht verplaatsen in de psychologie. Wat de impact is van zo’n beslissing. Het is heel normaal dat je een speler op de bank zet, maar hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om Zoet als derde keeper mee te nemen naar Tilburg? Dat doe je toch niet. Het is een international én helemaal nergens voor nodig. Ik vind het bijna vernederend voor zo’n jongen, dat hij daar als derde keeper rondloopt”, zegt Kieft, die het persoonlijk anders had aangepakt.

“Dan zeg je toch: 'Luister, je hebt heel slecht gekeept, dus blijf maar lekker weg'. Dat je dat niet begrijpt, daar kan ik gewoon niet bij. Je kunt nog zo'n grote carrière hebben gehad, maar je moet je altijd realiseren wat dat met een speler doet. Niet dat je hem niet op de bank of de tribune kunt zetten. Maar dit doe je gewoon niet. Onbegrijpelijk”, concludeert de oud-spits. “Je kan je als mens toch verplaatsen in iemand?”

“Als je ziet hoe hij tien of vijftien jaar later nog steeds reageert op dat moment met Van Basten, waarin hij zelf vindt dat hij tekort is gedaan... Waar of niet waar. Dan zou je toch ook moeten weten dat je Zoet hiermee tekort doet?”, verwijst Kieft naar de slechte verstandhouding tussen Marco van Basten en Van Bommel, waardoor laatstgenoemde een tijdje niet voor Oranje speelde. “Excuses zijn achteraf, dan gaan ze bij PSV een verhaaltje in elkaar draaien. Maar dat moet hij zelf weten. Dat heeft er niks mee te maken of je een geroutineerde trainer bent, het gaat om het menselijke aspect.”


Poll

Ben jij het met Wim Kieft eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ajexit)

Helemaal mee eens. En dat heeft ook niks met routine als trainer te maken vind ik. Hij is captain geweest en dan hoor je die kwaliteiten ook te hebben. Dus nee het was echt een aanfluiting zoals het nu is gegaan. Maar ja dat zegt wat over van Bommel hoe hij dit heeft behandeld. Hij zal er wel wat van hebben geleerd hoop ik voor hem. Anders ga je het zwaar krijgen.

13 november 2019 om 11:39

Zie het als een kat in het nauw. De resultaten zijn bijster slecht voor een ploeg die zo fors geïnvesteerd heeft. Hij moest wat doen en Zoet was blijkbaar de meest gemakkelijke slachtoffer. Eens, verder zeer onhandig aangepakt. Hetzelfde gold voor de situaties rondom Guti en Pereiro, daar won ook de eigenwijsheid het van het verstand. Het begrip in de spelersgroep zal er voor Van Bommel niet beter op worden....

Denk dat dit Van Bommel nog lang zal achtervolgen. Je eerste keeper van de afgelopen 6 jaar degraderen tot derde keeper, met als argumentatie dat het niet de verwachting was dat Zoet bleef en Unnerstall is gehaald als eerste en Ruiter als tweede keeper. Volgens deze logica zou Ziyech, omdat werd beweerd dat hij zeker weg zou gaan, nu bij Ajax derde keus zijn achter Tadic, Neres of Promes.

13 november 2019 om 11:38

Hij is gewoon 2de keeper nu. Hij wilde alleen niet dat hij zou moeten invallen tijdens een wedstrijd, terwijl hij net is gepasseerd.

13 november 2019 om 14:02

Terwijl Ruijter tweede keeper zou worden achter Unnerstall. Dat verklaart de ontevredenheid van alle drie (hoewel Unnerstall eindelijk wel tevreden zal zijn nu). Stront aan de knikker dus intern.

13 november 2019 om 14:20

Ruijter kwam vooral als tijdelijke paus omdat Unnerstal niet fit was. Toen was eigenlijk wel al duidelijk dat Zoet niet zou vertrekken.ruijter moet niet zo mauwen.

15 november 2019 om 00:12

Valt wel mee. Veel mensen zijn ook vergeten dat bijvoorbeeld Koeman Valencia jaren geleden bijna naar de kloten heeft geholpen. Van Bommel had PSV vorig jaar bijna kampioen gemaakt.

Ik vind van Bommel misschien meer een veldtrainer dan een echt manager of iets dergelijks.verder heeft hij met iedereen ruzie, zoet, het hele voetbal elftal zit hier mee, tegen de media zit hij gewoon te liegen en geeft de jong de schuld van de slechte aankopen, van Bommel kijkt nooit naar zijn eigen tactiek, altijd maar dominant willen voetballen op de helft van de tegenstander is leuk, maar het gaat allemaal zolangzaam en als je daar de spelers niet voor hebt verzin dan een andere tactiek.Het is nooit de schuld van van Bommel.verder als bergwijn en malen niet geblesseerd raakte, dan was zoet gewoon nog de keeper van PSV want je had meer punten gehaald... Slecht spel kan,maar haal gewoon de punten binnen verzin iets.

13 november 2019 om 12:51

@postduif hoe zijn de trainingen van Van Bommel doen?afwisselend? Zwaar of juist licht? veel tactiek of veel spel? Veel details of meer de grote lijnen? Dat weet je vast als je weet dat hij meer een veldtrainer is

Opzich vond ik het verhaal best duidelijk. "Gedegradeerd" tot 3e keeper moeten we niet groter maken dan het is, zijn aanpak afgelopen weekend laat natuurlijk wel te wensen over. Maar hij was verder heel duidelijk in mijn ogen: Ruiter is en blijft 2e keeper, daarvoor is hij ook gehaald. Zoet en Unnerstal vechten om 1e plek. Nu is het even Unnerstal, straks misschien weer Zoet.

Ik heb dit volgens mij vorig seizoen rond de winterstop ook gezegd. Toen ging het op rolletjes bij Psv. Ik vroeg me af hoe hij zich ging standhouden als het tegen zit. Tot nu toe laat dat niet veel positiefs zien. Deze man lijkt niet zoveel aanvoelend vermogen te hebben. Dat moet je als toptrainer toch wel hebben. (moet er bij zeggen dat de selectie ook niet heel best is, daarin is die de Jong ook verwijtbaar).

Logisch dat Zoet op dit moment even 3e doelman is. Schat hem wel hoger in dan Ruiter, maar op dit mokent is hij niet stabiel.

Wat dit betreft had hij beter contact met zijn schoonvader kunnen opnemen . Die weet beter raad met dit soort situaties

Het punt is dat we ondertussen op TV vol zitten met voetbalgerelateerde babbelprogramma's waarin allerlei "analisten" zich buigen over dezelfde vragen. Dus krijgen we de mening over de situatie rond Jeroen Zot breed uitgemeten met de groeten van Driessen, Derksen, Kieft, Gijp, Kraay, van Hooijdonk, van Halst, Mulder, al dan niet senior, Perez, Vissers, Monsou, Jansma, Genee, Hendrix etcetera. Dat betekent dat we 10 keer hetzelfde verhaal te horen krijgen. En dan kunnen wij er vervolgensop dit forum nog eens overheen vallen. Dat kan wat veel zijn maar zo ziet het voetballandschap er nu eenmaal uit. Inhoudelijk: Van Bommel zal zo zoetjesaan (woordspeling) wel door hebben dat hij het hele verhaal rond zijn keepers fout heeft aangepakt. Blijft over dat ik benieuwd ben wat hij gaat doen als de competitie hervat gaat worden.

Wat een gezeik zeg. Alsof dat Marco van Basten achtervolgde. Zo zal dit ook Mark van Bommel (de MvB's) niet achtervolgen. Oliedom en matig verwoord. Ik denk dat het meer een opstapeling gaat worden als malen en bergwijn terug zijn en niet presteren, dan is het gedaan.

13 november 2019 om 13:16

Van Basten werd er afgelopen donderdag nog naar gevraag bij de EL wedstrijden op fox bijna 15 jaar na dato, dus het achtervolgd hem soms nog wel degelijk.

Wat een gezeik, dit is verdomme alweer 3 dagen geleden. Niet blijven hangen in het oude nieuws, meld maar een keer iets fatsoenlijks

13 november 2019 om 13:11

Kieft moet natuurlijk ook even zijn gal spuien over dit onderwerp. Hij kan natuurlijk niet achterblijven op de rest. Triest, maar zoals iemand hierboven al vermeldde, dit hoort bij voetbal. MvB is nu gered (voor even) door de interland periode. Ik ben zeer benieuwd naar de eerste wedstrijd na die periode en hoe PSV er dan voorstaat. Mocht PSV weer verliezen (mits niet onterecht) dan is het wat mij betreft exit Bommel. Ik snap trouwens niet dat de afdeling PR (ben zijn naam ff kwijt, die kale) hier niet lijdend is geweest.een beetje PR-mannetje had die veel beter gearrangeerd.

PSV staat in brand lijkt wel. Slechte aankopen en daardoor een matige selectie, geen CL, derde plek in de competitie op behoorlijke achterstand van nr 2 &3. Bijna uitgeschakeld in de EL. Boze supporters vanwege de late tijdstippen om te spelen zodat de ballerina's meer rust krijgen. En de besloten trainingen zijn een doorn in het oog van de trouwe supporters. Daarbij een beginnende coach die fout op fout stapelt. Maar maar als Malen en Bergwijn terug zijn zometeen komt alles goed. Alsof de supporters achterlijk zijn.

Ja, nu weten we het wel. Veel erger dan het ontbreken van deze personal skills vind ik dat Van Bommel verzuimde om het echte probleem in het elftal aan te pakken. Nu gaat het alleen maar om dit akkefietje terwijl het echte probleem nog steeds aanwezig is. Je kunt welke doelman dan ook op goal zetten bij Psv, zolang je blijft spelen zonder spits, met Sadilek op LB en Rosario in het veld en zelfs als aanvoerder, dan zal PSV toch geen wedstrijden gaan winnen. Wellicht dat je met een Neuer op doel gelijk speelt in de eredivisie omdat die dan echt geen bal doorlaat, maar dat is dan ook het hoogst haalbare. PSV moet de echte problemen in het team aanpakken, en dit was niet alleen Zoet vervangen.

Vooropgesteld dat ik vind dat Zoet een zeer matige keeper is met hoogstens KKD-kwaliteit. De tegendoelpunten die PSV incasseerde waren ook deels keepersfouten.dat Van Bommel niet het "psychologische vermogen" van een trainer heeft is tot daar aan toe. Mark deed wat hij kon, maar de reden van het PSV-verval is gewoon de hele zwakke spelersgroep.de spelersgroep is in samenspraak met De Jong, Gerbrands, Mark en de scouts gekocht en gehuurd, dus als successen uitblijven dan is het een collectief falen van voornoemde verantwoordelijken.last but not least, ik vind Kieft een eigenwijze vervelende commentator, niet eens een analist. Willem Kieft weet altijd alles goed te vertellen hoe het moet, zelf had hij zijn leven hiervoor door zijn beslissingen ook niet goed op de rails gehad.

Ik hoop dat dit de laatste was die z'n zegje doet over vBommel. Ik word er zo langzamerhand wel een beetje moe van. Laat die van Bommel zich gewoon even weer op het team concentreren en aan het einde van het jaar kijk je waar je staat. En als het dan zo is dat van Bommel moet vertrekken, dan kan een andere trainer er voor zorgen dat PSV na een jaar weer terug is in de Eredivisie.

13 november 2019 om 13:21

Dat is wel heel negatief. Geen voorronde CL halen zou al een klein drama zijn.

Hoewel ik nog steeds van mening ben dat John de Jong het grootste pijnpunt binnen PSV is – de man spendeerde een budget waar je tournedos mee verwacht, maar komt met soepvlees thuis – maar over Van Bommel heb ik serieus mijn twijfels als trainer. Die gare perspraatjes over Fortnite, leren bekleding en blokkendozen vergeef ik hem, maar dat gemaakte gelul over onverstoorbaar zijn en geen plan B nodig te hebben als je plan A perfectioneert maakt hem onderhand volstrekt ongeloofwaardig. Tot het einde van vorig seizoen was het tevergeefs een voortdurend geschuif op het middenveld om het tij te keren in de titelrace. En dit jaar begin hij al zijn eerste blunder door Bergwijn te laten beslissen of deze mocht blijven staan met een hamstringblessure. We zullen nooit weten of de schade beperkter was gebleven als de aanvaller wel eerder naar de kant was gehaald, maar het getuigt van onkunde dat Van Bommel daar niet zelf de beslissing over neemt. Dat hij lachwekkend genoeg zijn eerste keeper niet laat meedelen dat hij zijn basisplek verliest, in de warming-up pas beslist dat hij ook niet op de bank komt te zitten en hem uit bescherming tegen de media (hoezo onverstoorbaar?) zelfs in de bus laat plaatsnemen geeft wel érg te denken. En dan de volgende dag met excuses komen. Ik ben serieus benieuwd of we, als PSV over een of twee jaar kampioen is onder Van Bommel, nog eens terugdenken en zeggen: ‘weet je nog, toen met Zoet in Tilburg? Kijk toch eens wat een toptrainer het is geworden…’

Genoeg is genoeg. Het gaat al 4 dagen over dit incident. Kunnen die zogezegde analisten en journalisten niks beters verzinnen? Lekker makkelijk scoren zeg.

Goh, in de egoïstische sportwereld een gebrek aan empathie constateren, je verwacht het niet...

Van Bommel wou gewoon de media te slim af zijn, en dat hij al sinds hij coach is. Elke keer antwoorden waar we niks aan hebben. Hij durft ook niet hard te zijn tegen een inviduele speler bij een interview, het is altijd het gehele team. Nu probeerde hij Zoet in de bus te laten zodat hij de media kon ontwijken. Maar door zijn actie is Zoet en v Bommel nog meer in de media gekomen. En dat hij alleen Zoet wisselt vind ik ook zo raar, er waren genoeg veldspelers die nog slechter waren dan Zoet, en die laat je wel staan....

Die Kieft heeft vanwege zijn coke gebruik waarschijnlijk een permanente hersenbeschadiging opgelopen. Hij laat blijken totaal niet op de hoogte te zijn over wat de interne verhoudingen bij PSV betreft. Met name Zoet is een moeilijke jongen al lijkt hij dat niet aan de buitenkant. En nu Luuk de Jong weg is denkt Zoet vrij spel te hebben en probeert hij al maanden zijn positie te consolideren via het beinvloeden van spelers. Sterker nog, Zoet heeft namens een paar spelers - en dus niet eens allen - het vertrouwen in van Bommel opgezegd nog voor die bewuste keeperswissel. Natuurlijk is de actie van van Bommel niet goed te praten maar om empathie te betonen voor iemand die al weken aan je stoelpoten zaagt, is toch wel iets teveel gevraagd. Voor PSV ligt de oplossing voor de hand. Zoet verkopen tegen elk bod in de winterstop en Unnerstall permanent handhaven. En Kieft, die rancuneuze zak, kan beter uit zijn snoeppotje blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel verbijsterd om Van Basten: ‘Hij hing op, ik kon niets zeggen’

Mark van Bommel had als international van Oranje een moeizame relatie met Marco van Basten, tussen 2004 en 2008 de bondscoach van het Nederlands elftal. De samenwerking tussen het tweetal bereikte...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren