Bryan Linssen: ‘Ajax wordt met twee vingers in de neus kampioen’

Woensdag, 13 november 2019 om

Ajax gaat in de Eredivisie ongeslagen aan kop en de Amsterdammers wonnen afgelopen zondag op overtuigende wijze met 4-0 van FC Utrecht. De voorsprong op AZ is zes punten, terwijl het gat met PSV inmiddels is opgelopen naar elf punten. Alleen PSV (1-1) en Vitesse (2-2) slaagden er dit seizoen in om punten af te sprokkelen van de ploeg van trainer Erik ten Hag. Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen verwacht dat Ajax dit seizoen fluitend kampioen wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door chi7)
13 november 2019 om 09:15

Tja, met meer vermogen domineer je gewoon. Daarnaast zal dat altijd zo blijven want alleen vanwege de naamsbekendheid van Ajax zijn alle speler 2x meer waard dan als diezelfde speler bij een andere ED club voetbalt. De Nederlandse PSG

13 november 2019 om 09:19

Dus jij bedoelt dat de club met het meeste geld altijd kampioen wordt? Dat is namelijk zeker niet zo.

13 november 2019 om 09:26

Dat is 7 van de 10 keer wel zo. Dat Ajax dat de afgelopen jaren niet is geworden is alleen maar voor schut. Kijk is om je heen naar PSG, Bayern, City

13 november 2019 om 09:33

Kyle, tuurlijk wordt niet altijd de club met het meeste geld kampioen, maar Ajax heeft én het meeste geld én de meeste aantrekkingskracht én op dit moment by far het beste technische team van Nederland. Dat alles bij elkaar maakt Ajax natuurlijk wel de grote favoriet voor dit jaar. Echter, het blijft natuurlijk niet te vergelijken met een Bayern/juventus en dergelijke, omdat die lang in staat zijn hun beste spelers te houden. Als je bij Ajax speelt, is dat niet je eindpunt. De Reals, Barcelona's, Juves en Bayerns (plus Engelse top) van deze wereld blijven altijd trekken natuurlijk

13 november 2019 om 09:37

Ik zeg niet altijd. De nummer 2 moet het kunnen bijhouden. maar dat begint nu en kijk hoe PSV dat al voor zichzelf verziekt. die aansluiting komt niet meer. Waardoor Ajax Meer inkomen krijgt, nog betere spelers kan halen voor champions league, nog groter gat kan creëren. Wint Ajax niet met hun middelen is dat eerder een absolute schande. Maar ik zie dat niet meer gebeuren. En dat is jammer voor de competitie

13 november 2019 om 09:41

jorritbenz: lees mijn stukje gericht aan Kyle en je begrijpt het misschien beter. Bovendien, ruim twee jaar geleden werd Monaco kampioen in Frankrijk en City is alleen de laatste twee jaaar kampioen geworden, En nu ruim achter op Liverpool. Ervoor werden Chelsea en Leicester kampioen. Bayern en Juve zijn super dominant, maar dat komt omdat zij gewoon de betere spelers kunnen kopen van de andere topteams in hun landen. Naast de goede spelers die ze uberhaupt aan kunnen trekken. En wanneer gebeurt dat nou in NL? Aissatti? Bazoer? Jonge, eventuele talenten die nog moeten rijpen, maar niet de toptalenten, de Bergwijns en Ihattarans van deze wereld. En natuurlijk helemaal niet de echt grotere spelers (vb Lozano), want die gaan naar een grotere competitie.

13 november 2019 om 09:46

Keyboardheld, dat is zeker jammer voor de competitie, uiteindelijk willen we allemaal wat spanning. Maar dit jaar gaat dat niet meer gebeuren denk ik, want als Ajax zelfs angstgegner Utrecht op die manier oprolt, zoals afgelopen weekend, dan is het onoverbrugbaar.

13 november 2019 om 09:53

Dat is vaak wel het geval inderdaad. Alleen hebben ze dat vermogen zelf gecreëerd met goed beleid. In de tijd van De Boer werd nog vaak kritiek geleverd op het zuinige beleid met een max transferbedrag van 8 miljoen per speler, maar nu worden die lange termijn resultaten zichtbaar. Maar PSV zie je nu hetzelfde doen en met het jonge talent dat de kans krijgt, kunnen ze ook een groot vermogen opbouwen. AZ evengoed. Alleen bij Feyenoord is het nog aardig houtje-touwtje, met alleen oog voor de korte termijn.

13 november 2019 om 11:32

Maar dat vermogen moet je als voetbalclub eerst wel genereren. Vergeet niet waar Ajax vandaan komt, er was geen geld meer toen de fluwelen revolutie uit brak. Twente was toen kampioen van Nederland en helemaal hot. Ajax was al zeven jaar geen kampioen geweest. Dat is ook de grootste prestatie van Ajax, in een paar jaar tijd alles weer opd e rails gekregen, de jeugdopleiding begon weer als een tierelier te draaien, kampioenschappen werden gewonnen en een uitstekend TD beleid waardoor de Zilvervloot kwam binnenvaren. Laat de andere clubs hier een voorbeeld aan nemen.

13 november 2019 om 12:31

Er is nu inderdaad een gat geslagen, maar het is nog steeds niet zo dat Ajax fluitend de beste spelers van de concurrentie kan wegkopen. Bergwijn, Malen en Ihattaren zijn nog steeds onhaalbaar voor Ajax. Daar zouden ze PSV zoveel voor moeten betalen dat het een te groot deel van de begroting zou opslokken. Daarbij staan de toppers van PSV zoveel in de belangstelling dat wanneer ze goed genoeg zijn voor Ajax er ook een grotere club met meer geld langs komt. Het zal dus nog een hele tijd duren voordat ze het Bayern van Nederland kunnen worden. Wat wel zo is, is dat het structureel beter in elkaar zit op dit moment. De jeugdopleiding van Ajax is een stuk verder en bevat meer grote talenten dan die van Psv, ze hebben een betere selectie op dit moment, de inkomsten (buiten transfers om zijn hoger en ze hebben meer financiele middelen. Dat verschil moet PSV gaan verkleinen. Wat daarin kan helpen voor PSV is een succesvolle verkoop dat de 3 topspelers op termijn. Als ze dat geld goed kunnen herinvesteren en talenten kunnen kopen die nog duurder verkocht worden, dan maken ze een goed begin. Bijvoorbeeld als ze komende zomer Malen en Bergwijn verkopen en dat verlies weer opgevangen kan worden door nieuwe grote talenten (boadu en Stengs zou natuurlijk fenomenaal zijn). Het positieve voor PSV is dat ze nu met Bergwijn, Malen en Ihattaren zoveel talent en potentiele transferinkomsten in de schoot geworpen krijgen dat ze een vliegende start kunnen maken. Ongeveer net zo als Ajax dat had met de Ligt en de Jong. Nu is het alleen zaak voor PSV om daar spelers voor terug te halen zoals Neres, Tagliafico of Ziyech, die op hun beurt ook weer kwaliteit en toekomstig vermogen brengen. Alleen dan kom je verder, want aankopen als Baumgartl en Viergever gaan je echt niet verder helpen.

13 november 2019 om 10:02

Door de CL successen is het verschil financiã«n dusdanig groot dat Ajax de komende jaren met een straatlengte voorsprong kampioen wordt. Bandã© of Marin voor 12 miljoen een miskoop? Hup doorselecteren. Zo een risico kunnen PSV en Feyenoord niet lopen. Komt bij dat Ajax supporters door de huidige successen als paddestoelen uit de grond schieten. Ajax heeft nu rond de 25 van het complete ED budget en ik denk rond de 60 van alle “supporters”. Ik denk dat die cijfers alleen maar gaan stijgen. Terwijl clubs als Heerenveen, Groningen maar ook wij moeten strijden om het stadion vol te krijgen. Ik zie het somber in de komende jaren... Overigens hoor ik mensen roepen dat alle competities voorspelbaar zijn. Maar de PL en La Liga hebben bijvoorbeeld veel kleinere begrotingsverschillen dan de ED.

13 november 2019 om 10:47

Dat komt door tv gelden. De PL en La Liga krijgen miljoenen tv gelden terwijl de Eredivisie het met fooien moet doen. Het verschil wordt hier veroorzaakt door Europees voetbal en transferpolitiek. Het verschil wordt misschien groter tussen Ajax en de rest, maar de overige clubs kunnen ook het eigen niveau verhogen. Als ik zie hoe vol de stadions zijn bij wedstrijden als PEC - Willem II dan hoeven clubs zich niet direct zorgen te maken. Mensen komen echt niet alleen kijken als Ajax speelt of wanneer de titelrace spannend is. Jezelf slim profileren en binnen je eigen groeimogelijkheden blijven denken.

13 november 2019 om 11:31

Precies Ajax is dan misschien wel veel beter dan de rest maar heb wel het gevoel dat het totale niveau van de eredivisie omhoog aan het gaan is net zoals het hele Nederlandse voetbal. Goed voorbeeld daarvan is AZ maar ook bijvoorbeeld Utrecht. Daarnaast merk ik zelf zoals je zegt bij Willem II ook dat het gehele niveau omhoog is gegaan, niet alleen qua spelers maar ook qua professionaliteit, management, faciliteiten en toeschouwers. Het hoeft dus niet perse iets negatiefs te zijn. Ook willen meer spelers naar Nederland komen door de successen van Ajax. Moeten alleen zsm af van dat kunstgras..

13 november 2019 om 11:34

Wat een onzin zeg, clubs als Barcelona gaan door de 1 miljard euro grens qua begroting. alleen Real kan ze nog volgen, Atletico is al afgehaakt. De rest zit er meer dan 700 miljoen euro onder.

13 november 2019 om 11:38

@fcutrecht0300 Tsjongejonge wat wordt ik daar altijd moe van zeg, die clichã© matige opmerkingen dat Ajax zoveel success supporters heeft: Elke club heeft succes supporters, nogmaals: Elke club trekt meer publiek als het goed gaat. Als je echt kennis van zaken had aangaande de aantrekkingskracht van Ajax en de trouwheid vd supporters dan zou je weten dat Ajax al bijna een decennia lang meer dan 40.000 seizoenskaarten verkoopt...allemaal succes supporters? En hoe meet jij of ajax supporters 'als paddestoelen uit de grond stijgen" als de capaciteit vd JC Arena hetzelfde is? Doe je dat meten puur op je 'gevoel"in combinatie met je waarschijnlijke aversie tov Ajax?

13 november 2019 om 11:59

Dat, en een band houden met je fans. Je fans zorgen voor een vol stadion, als je je fans niet meer aan je weet te binden ben je eigenlijk gewoon klaar. Verder: Ajax heeft geld, en daardoor betere spelers in het eerste. Gevolg daarvan is dat er spelers die normaal gezien bij Ajax op de bank zouden zitten nu bij Ajax mogen vertrekken. En een groot deel daarvan blijft toch in de Eredivisie. En hetzelfde geldt bij Psv. En het is lastig om over supporters te oordelen. Veel clubs hebben hele trouwe fans. Het beste voorbeeld van trouwe fans is denk ik Nac. Het voetbal is al jaren niet om aan te zien, en toch is het stadion bijna iedere keer weer uitverkocht.

Gewoon de waarheid op dit moment. Echt klote wat er met PSV gebeurt. Maar de aankopen en het beleid van van Bommel blijken niet opgewassen tegen dit van Ajax. Hoop wel dat we geen Ligue 1 worden waarin er elk jaar maar 1 duidelijke kampioen is. Zou zonde zijn voor de competitie.

13 november 2019 om 08:20

Je zegt wel de Lique 1, maar de Serie A is ook precies het zelfde, de laatste jaren ook maar een kampioen.

13 november 2019 om 08:29

De Bundesliga ook. En zelfs in La Liga is Barca 7 van de afgelopen 10 seizoenen kampioen. Zo zijn er nog tig teams in kleinere competities die het gros van de laatste jaren hun competitie wonnen: Celtic, Basel (8x voordat Young Boys het werd), RB Salzburg, Dinamo Zagreb, Shaktar, etc. Er zijn meer competities die duidelijk gedomineerd worden. La Liga, Serie A en Bundesliga vind ik gewoon nog altijd leuk hoor, ook al kan ik de kampioenen nu al weer raden.

13 november 2019 om 09:42

@sandertypisch scorebord journalistiek. Kijk het punten verschil tussen de nummers 1 en 2 de afgelopen 10 jaar in La Liga. Er waren heel wat jaren bij dat het echt miniem was.dus zou een uitspraak als jouw laatste zin is eigenlijk gewoon onzin.

13 november 2019 om 10:09

Maar dat er andere competities gedomineerd worden betekent toch niet dat dit een fijne ontwikkeling is? Sport gedijt bij spanning en competitie. Als die elementen wegvallen haal je de aantrekkingskracht van het spel voor een groot deel weg. De budgetverschillen zijn al jaren veel te veel uit elkaar aan het lopen.

13 november 2019 om 10:10

Geen scorebordjournalistiek. Ik zie ook wel dat Barca niet zo dominant is als PSG bijvoorbeeld. Dat is Juve overigens ook niet, die zijn ook een paar keer nipt kampioen geworden, Bayern ook. Maar ze worden het wel steeds (of vaak althans in het geval van Barca). Verder jammer dat alleen op 1 bijzin van mijn post reageert, het was alleen een extra voorbeeld om te stellen dat zelfs de spannende Primera Division een redelijk eentonig kampioen kent de laatste 10 jaar. Ik zou niet weten waarom Ajax nu ineens 10 jaar met een straatlengte voorsprong kampioen zal gaan worden. Ze gaan het ongetwijfeld vaak worden, soms dik, soms spannender, en soms zal er ook nog eens een andere ploeg aan het langste eind trekken waarschijnlijk hoor. Wat meer de essentie van mijn post was is: als team X vaak kampioen wordt in een bepaalde competitie, maakt dat niet per se die competitie saai of onaantrekkelijk, zoals sommigen wel willen beweren.

13 november 2019 om 10:10

Chi7, ben ik het niet mee eens. 7 van de laatste 10 keer. Dan sta je er op de momenten dat je er moet staan. Ook al waren de verschillen af en toe klein (ik meen 4x van die laatste 10), het was altijd Barca dat 1 of 2 werd. Die hebben gemiddeld denk ik per seizoen wel minstens 7 of 8 punten meer gehaald de afgelopen 10 jaar dan. Dat betekent dat je gemiddeld veel sterker bent. Als er van die andere 19 teams steeds 1 in de buurt kan blijven, zou dat normaal zijn,, maar zelfs dat lukt maar sporadisch. En het gat wordt steeds groter de laatste jaren. Hoop dat ik ongelijk heb, maar denk dat Barca weer makkelijk kampioen gaat worden.

13 november 2019 om 11:25

@sander okay, eens. @ Formus nee, je bent dus niet veel beter als de helft van je kampioenschappen met minimaal verschil beslist wordt. Factoren als geluk (of randomness) spelen dan een veel grotere rol. Mensen proberen altijd een 'reden' te zoeken voor een gebeurtenis, maar dat is een klassieke denkfout.

13 november 2019 om 11:36

Lijkt me eerder een klassiek gevalletje van de prestaties van de rivaal omlaag praten. Zeker ten tijde van het superieure tiki taka waren de prijzen (en complete dominantie) het gevolg van goed beleid. Vergeet ook niet dat het meerdere keren is voorgekomen dat Barca al vroeg kampioen was en meerdere malen een half B of C elftal opstelde in de laatste 5-6 wedstrijden. Vooral in Guardiola zijn tijd. Dus wel ironisch dat je het over scorebord journalistiek hebt.

13 november 2019 om 14:12

Leuk Chi7, dat is hier in Nederland ook het geval geweest hoor.

13 november 2019 om 15:28

@origineel je maakt dezelfde denkfout als Formus. Dat goede beleid heeft namelijk weinig goed meer voorts gebracht op die ene gouden lichting na. Is het dan goed beleid, of gewoon geluk dat een aantal van de beste voetballers aller tijden, precies tegelijk doobreken in 1 lichting?98 procent van de mensen (inclusief jijzelf) zal het aan goed beleid wijten. Dat wil echter nog niet zeggen dat het correct is, sterker nog..

13 november 2019 om 18:05

Wat een arrogantie om ervan uit te gaan dat je het beter ziet dan iedereen haha. De hele wereld heeft denkfouten behalve meneer Chi7. Bovendien negeer je maar even het feit dat Barcelona die jaren afsloot met B elftallen. Toppers als hiphop Pinto, Adriano, Bartra, Montoya, Rafinha, Bojan, Munir etc etc die nog wat wedstrijdjes mochten aanklooien omdat de titel al lang binnen was. Het Barcelona van toen aan geluk toewijzen is het kortzichtigste wat ik vandaag heb gelezen, wat een afgunst zeg.

13 november 2019 om 18:07

Trouwens, dat beleid was meer dan een gouden lichting natuurlijk. Onder dat bestuur was het zelfs mogelijk om toppers aan te trekken zoals Villa, Henry, Dani Alves, Abidal, Toure en Eto'o. Dat beleid zo essentieel is word wel duidelijk als je naar het huidige Barcelona kijkt. Het is gewoon bijzonder knap om met zo'n club zulk slecht beleid te voeren.

13 november 2019 om 18:29

Helemaal geen afgunst. Ik durf makkelijk toe te geven dat het Barca onder Pep het beste club elftal is wat ik ooit heb mogen meemaken. Barcelona won in 2011 haar laatste landstitel onder Pep. Dat is 9 seizoenen geleden. In de discussie hierboven gaat het over de laatste 10 jaar van La Liga. Dat wil zeggen dat het Barca van de afgelopen 10 jaar - zoals ik hierboven al schreef, helemaal niet zo 'veel beter' was dan de concurrenten. Ik snap dat veel Barcelona supporters nog steeds zijn blijven hangen in die tijd en derhalve alles wat erna is gekomen met ongenoegen aanzien, maar we zitten inmiddels bijna in 2020.wakker worden!

13 november 2019 om 08:33

Dit wisten we toch al vanaf begin van het seizoen? Iedereen werd heel enthousiast van Psv met spelers als Malen, Bergwijn en Ihhataren maar vergeten dat Ajax een hoop ervaring heeft opgebouwd vorige jaar in de CL. Daarnaast zijn er inderdaad 2 a 3 belangrijke spelers vertrokken maar is er gewoon heel goed ingekocht. Het is te gek voor woorden dat sommige echt dachten dat een Promes vele malen minder zou zijn dan een Malen of Bergwijn, terwijl Promes al ervaring opgedaan heeft in Rusland en Spanje. Spelers als Ziyech, Tadic, Blind, Onana zijn beter en hebben toch wat meer ervaring dan een Ihhataren, Bergwij, Rosario en Malen die net pas komen kijken. 1 1=2 zou je zeggen, Ajax zal de komende jaren toch wel grootste kans maken op het kampioenschap.

13 november 2019 om 10:10

Het is nog gekker, veel mensen zeiden dat psv met Bruma een veel betere aankoop had gedaan dan ajax met Promes. De realiteit van nu is echter totaal anders. Ajax is meer gebalanceerd en volwassen. Het is van de gekke dat alle creativiteit en aansturing van Itharen moet komen. Een zeer talentvolle jongen, die kan de kar niet trekken over een heel seizoen gezien.

13 november 2019 om 10:16

De bank bepaalt mede het verschil. Naast het voetbaltechnische aspect natuurlijk, maar als Ajax Neres mist, komt Huntelaar, Labyad etc. Aajx heeft Alavarez, Dest, Huntelaar, Lang, Labyad, Marin en iets mindere mate Schuurs en Siem de Jong (nog goed genoeg voor invallen in de eredivisie) op de bank. Dus blessures en slechte dagen zijn op te vangen

13 november 2019 om 11:36

Ach ja het is ook maar net in welk team je speelt. Denk niet dat Promes het zo goed had gedaan bij PSV als hij nu bij Ajax doet. Heeft natuurlijk hele goeie spelers om zich heen en een heel sterk team. Dan is het ook makkelijker aanpassen en makkelijker voetballen. Kijk hoe veel beter Ajax is dan de tegenstanders waar ze tegen spelen in de eredivisie. Dan moet je statistieken van spelers als Tadic en Promes op eredivisie niveau ook wel met een tikkeltje zout nemen want Ajax scoort meestal wel 4x per wedstrijd..

13 november 2019 om 14:55

Oke, maar Europees scoort Promes ook iedere wedstrijd en Tadic had vorig jaar volgens mij meer dan 10 goals/assists in de CL, dus hoezo moeten we de Eredivisie met een korrel zout nemen? Europees doen ze het ook.

13 november 2019 om 15:32

De statistieken in de CL zijn uitstekend maar niet uitzonderlijk. Als je naar de stats kijkt in de eredivisie dan zijn ze echt extreem goed. Die zouden ze in een betere competitie niet halen. Dat bedoel ik te zeggen..

13 november 2019 om 18:54

Dat is zeker gek... vooral als je pereiro op de bank/tribune hebt zitten.

13 november 2019 om 10:09

Ik zou tekenen voor een Ligue 1 / Serie A scenario maar dat lijkt me logisch als Ajacied zijnde. Ik ben er overigens nog niet van overtuigd dat Ajax "wel even met 2 vingers in de neus kampioen wordt". PSV heeft enkele jaren geleden ook een voorsprong van 15 punten weg gegeven. Het jaar daarna was het volgens mij een voorsprong van 9 punten. 3 slechte wedstrijden van Ajax en AZ of PSV kunnen er maar zo weer bij staan. Voor alsnog ziet het er zonnig uit, dat zeker.

13 november 2019 om 10:18

Ik hoop er niet op, vind spanning leuker dan eeuwig met twee vingers in de neus kampioen, Die derde ster was zo'n feest. Daar leef je echt naar toe. Als je jaar in jaar uit easy kampioen wordt, is het feestje echt niet meer zo leuk. Edit: nou hoeven we van mij ook niet meer zo lang te wachten als toen bij die derde ster

13 november 2019 om 11:36

De bank van Ajax is dit jaar te breed om een voorsprong van 15 punten weg te geven. AZ gaat het niet redden juist omdat die bij blessures of schorsingen dik aan kwealiteit inleveren. De rest ging geen kampioen worden, dat wisten we ook toen de competitie startte. Het is normaliter altijd een strijd tussen Ajax en PSV met af en toe een ander.

13 november 2019 om 13:36

5 jaar lang niks winnen, gaat het 1 jaar goed en krijgen we meteen dit soort onzin.. het wordt eens tijd dat ajax weer met beide benen op de grond terecht komt.

13 november 2019 om 14:39

Ten eerste had Ajax 4 jaar geen schaal gewonnen. Geen 5 jaar. Ten tweede heeft Ajax in die periode als eerste club in lange tijd de finale van de EL gehaald. Ten slotte: je realiseert je hopelijk dat het geen Ajax-speler is die dit zegt? Ik begrijp dat jaloezie ervoor kan zorgen dat iemand niet goed leest, maar probeer dat toch even te doen.

13 november 2019 om 15:27

Ach joh, doe toch niet zo populair. Met de miljoenen die ze momenteel binnen harken in de CL is het bijna een zekerheid dat Ajax komende 5 jaar kampioen wordt, met de nadruk op bijna zeker. Ajax staat daarnaast al met beide benen op de grond, als we even met 1-0 verliezen van Chelsea weten we dat het normaal is, kampioenschappen binnen halen blijft de prioriteit en daarnaast ver komen in de CL en proberen aan te sluiten bij de (sub) top van Europa. Moet je daarvoor met beide benen op de grond als je ambitieus bent?

13 november 2019 om 18:57

Zekerheid is onzin. Ligt er maar net aan wat je met dat geld doet. Bedoel de Jong heeft ook veel geld uitgegeven. Maar het zijn jongens die vast leuk mee kunnrn ballen als het team goed draait maar absoluut het zooitje niet op sleeptouw neemt.

Volgens mij is het niet de vraag of Ajax kampioen wordt, maar of ze het lukt om ongeslagen kampioen te worden. Ik zie dit seizoen veel potentie om dat te bewerkstelligen. Straatlengte beter dan de concurrentie en in de moeilijke wedstrijden net dat geluk wat nodig is. Als Utrecht als angstgegner zo ontzettend makkelijk aan de kant wordt gezet, zie ik niet in waarom ze dit seizoen niet zonder te verliezen kampioen kunnen worden.

13 november 2019 om 08:32

Utrecht uit is zeker een agnstgegner, in de Arena een lastiger tegenstander maar meer ook niet, thuis is er maar 1 agnstgegner in mijn ogen en dat is normaal gesproken PSV aangezien die regelmatig winnen in de Arena, al denk ik dat het dit jaar niet zo snel zal gebeuren

13 november 2019 om 09:32

Dat denk ik ook van niet ... aangezien de wedstrijd pas volgend jaar februari gepland staat....

13 november 2019 om 09:56

Is maar goed ook voor jullie, misschien is er tegen die tijd een iets betere vorm waardoor het maar 3-0 wordt

Tja, het beleid bij PSV is dramatisch op dit moment. We schakelen onszelf wel uit. Az zou nog wel lang kunnen volgen, maar die gaan onherroepelijk nog wel een paar keer onderuit. Ajax zie ik zomaar ongeslagen kampioen worden met een record aan goals voor. Niet heel goed voor de competitie en als het zo doorgaat speelt de eredivisie zich de komende jaren alleen af rond Ajax...

13 november 2019 om 09:50

Dat record aan goals zie ik dit jaar niet komen. Elke keer als ze er een paar gemaakt hebben gaan ze een beetje halftam voetballen. Tegen Feyenoord had je er bijvoorbeeld makkelijk 7 of 8 kunnen maken.

13 november 2019 om 10:31

Record staat op 122 goals (op naam van Ajax in 66/67). Ajax heeft nu 43 goals gemaakt in 13 speelrondes, een gemiddelde van 3.31 goals per wedstrijd. Als je dit moyenne aanhoudt kom je op 112 goals uit aan het eind van het seizoen. Er zal dus nog een tandje bij moeten om dit record te verbreken inderdaad! Wel zie ik ze de 100 goals aantikken dit seizoen, dat lijkt me best een realistisch streven. Edit: voor het doelsaldorecord zijn ze wel nog aardig op schema (een positief doelsaldo van 90 van Ajax in 97/98), momenteel een gemiddelde doelsaldo van plus 2.62 per wedstrijd, wat je na 34 duels op plus 89 zou brengen.

Wij hadden het geluk dat we Ajax tegen kwamen dat nog een beetje zoekende was. Maar zoals Linssen al zei, niet te ver inzakken, durven te voetballen en ga de duels maar aan en zoek de ruimte op achter hun verdediging. Ja, Ajax gaat uiteindelijk wel kampioen worden, maar AZ is een geduchte concurrent. Psv zal met Utrecht, Vitesse en uiteindelijk Feyenoord voor plaats 3 tm 6 gaan spelen.

13 november 2019 om 09:19

Ik vind Linssen wel een prettige kerel vd camera. Prima voetballer maar ook iemand met een onderbouwde en eigen mening. Dus een goede aanvoerder voor Vitesse. Zoveel meer persoonlijkheid dan bijv een Larsson bij Feyenoord.

13 november 2019 om 09:54

Precies, zo’n Linssen is toch zonde als die naar het buitenland gaat. Die zou bij Feijenoord niet misstaan en deels de kar kunnen trekken als ervaren kerel. Past volgens mij ook prima bij de club.

De enige op dit moment die Ajax puntverlies kan toebrengen is AZ. Het is afwachten hoe het in december gaat als ze tegen over elkaar staan.

Het is afwachten wat er tegen AZ uit gebeurd over een paar weken. Wint Ajax daar, dan lijkt het me inderdaad wel klaar. Helemaal als AZ ook nog van FC Utrecht verliest.

Ik kan mij helemaal niet herrineren dat we voor de winter zo dik boven aan stonden? 2001-2002 2003-2004 2011-2014 Allemaal redelijk spannend / moeizaam

13 november 2019 om 09:55

Ik denk qua dominantie dit seizoen alleen vergelijkbaar is met ‘94...

13 november 2019 om 09:58

1998 denk ik. Dat seizoen won Ajax alles zo ongeveer met 5-0.

13 november 2019 om 10:37

In 97/98 maakte Ajax ook 112 goals inderdaad, dat was een erg sterk seizoen. Qua aantal goals nog beter dan 94/95 zelfs, alleen in '95 waren ze wel ongeslagen kampioen terwijl er in '98 tweemaal van PSV en eenmaal van Vitesse werd verloren.

13 november 2019 om 10:51

Bijna, niet 2x van psv en 1x van Vitesse, maar 1x van Psv, Vitesse en fc utrecht

13 november 2019 om 11:12

Je hebt helemaal gelijk inderdaad, uit bij PSV was het een gelijkspel

13 november 2019 om 14:11

‘98 was toch met een huilende Ronald de Boer na de plaatsing CL, gelijkspel tegen een nikszeggende ploeg? Dat jaar werd Morton Olsen ook erg beschadigd als ik het me goed herinner.. tijd gaat snel haha

Ajax had altijd al relatief veel geld, maar dat leidde tot een paar jaar terug niet tot heel veel successen deze eeuw.wat ze de laatste jaren hebben neergezet is fantastisch. Hoe kort geleden nog gingen ze er steeds uit in de voorronden van de CL en vaak tegen kleine clubjes. Nu horen ze tot de 5 beste clubs van Europa en wellicht is het zelfs het mooist voetballende team op dit moment. Petje af voor de beleidsbepalers daar.

Misschien dat we in december nog een stok tussen de spaken kunnen gooien maar geloof wel dat Ajax lachend kampioen wordt. Utrecht uit is de eerstvolgende lastige pot en kan het gat al weer 9 punten worden.

Ik ben Ajax fan. Maar ook fan van de Eredivisie. Hier wordt het leukste voetbal gespeeld. Leuker dan in Engeland of Spanje. Het is misschien niet goed voor de eredivisie dat Ajax er nu met kop en schouders bovenuit steekt. Maar laten we niet vergeten dat dit een maand geleden anders was. PSV mist met Malen en Bergwijn fundamenteel bepalende spelers (het equivalent van Ziyech en Tadic bij Ajax, als zijn de Ajacieden nog beter). Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik de rivaliteit met Feyenoord mis. Ik ben er mee opgegroeid en de klassieker maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Maar een dominant Ajax hebben we eerder meegemaakt. Als Ajax internationaal succesvol is, zoals In de jaren 70 en 90, hebben andere clubs daar profijt van. Bijvoorbeeld Willem !! en Heerenveen hebben CL gespeeld doordat Ajax het Uefa coefficient verhoogde. Bovendien zullen AZ, PSV en Feyenoord mee omhoog worden getrokken door te kijken naar het Ajax model. Dat klinkt wellicht arrogant, maar als Ajax slaagt hebben andere clubs daar profijt van. En dat is goed voor het Nederlandse club voetbal.

Dit zag je vorig jaar al aankomen. Toen vonden mensen het maar idioot dat ik hoopte dat Ajax zou worden uitgeschakeld in de CL. “Is toch goed voor het NL voetbal?” “ Is toch goed voor de punten?” Wat een onzin. Ik ben zelf voor Feyenoord en kijk ook echt wel eerst naar het beleid van Feyenoord, en dat dat ronduit slecht is zie ik ook. Maar om in de toekomst nog succes te behalen ben je ook afhankelijk hoe sterk je concurrentie is. En geld maakt geld. Dat weten we inmiddels wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

27 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 6 1 1 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Het moet als Advocaat verschrikkelijk zijn om met deze jongen te werken’

Feyenoord begon de Europa League-campagne donderdagavond met een 0-0 gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. In het programma Paniekvoetbal van Ziggo Sport klinkt een positief geluid over de prestatie van Feyenoord in Kroatië....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren