Boadu: ‘Mijn moeder moest huilen, mijn vader wist niks te zeggen’

Woensdag, 13 november 2019 om

Myron Boadu maakte een maand geleden pas zijn debuut in Jong Oranje en mocht zich maandag al voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. De achttienjarige spits van AZ wordt door bondscoach Ronald Koeman beloond voor zijn goede spel en scorend vermogen in de Eredivisie en Europa League. Nadat hij vrijdag in Alkmaar terugkeerde vanuit Kazachstan na de 0-5 overwinning op FK Astana, had trainer Arne Slot een mooi nieuwtje voor hem. Hij mocht zich maandagavond samen met Calvin Stengs melden in Zeist bij de Oranje-selectie.

Boadu zat niet in de voorselectie, maar profiteert van de blessures van Steven Bergwijn en Donyell Malen. “Mijn ouders en mijn zus waren aanwezig tijdens dat gesprek met de trainer. Mijn moeder moest huilen, mijn vader wist niks te zeggen. Ik was niet geëmotioneerd, maar ik zocht wel even naar woorden. Het overviel me”, reageert de tiener in gesprek met de Volkskrant.

Het enige waar Boadu niet naar uitkijkt als nieuwkomer bij Oranje is het ritueel waarbij de debutanten tegenover de complete selectie en staf een liedje moet zingen. “Daar kijk ik niet naar uit. Bij Jong Oranje had ik al gezegd dat ik het zolang mogelijk zou uitstellen, tot er geen ontsnappen meer mogelijk was”, aldus Boadu, die bij Jong Oranje het nummer Hoe het Voelt van SBMG en Henkie T liet horen. “Ik weet niet of dat ik nog een keer mag zingen. Ik moet wellicht iets anders verzinnen.”

Boadu keek jaren geleden graag naar de grote sterren van Oranje. “Kijken hoe jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie zich ontwikkelden. Ik had niet verwacht dat ik nu al in hun voetsporen mag treden. Ik ben blij en trots dat ik bij de selectie zit. Nu is het aan mij om me te laten zien”, aldus Boadu, die zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland zijn debuut in Oranje kan maken.

Koeman: 'We mogen ons niet weer laten verrassen door Noord-Ierland'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door fc scheidsrech)

Voelt goed dat deze spelers (incl. Stengs) erbij zitten. Dit zal zeker geen kort avontuurtje voor ze worden, sterker nog, ze zullen binnen enkele jaren vaste, bepalende krachten zijn.

13 november 2019 om 07:44

Ik ben het met je eens dat het bepalende krachten worden "mits" ze volgend jaar een stap hoger maken (Ajax , als psv geld te besteden heeft, of een buitenlandse (sub)topper. Dan kunnen ze zich verder ontwikkelen. Ze zijn nu de beste bij AZ dus niemand om zich aan op te trekken om nog beter te worden

13 november 2019 om 08:14

Precies. Boadu doet het geweldig en kan fantastische statistieken overleggen, maar mist iedere wedstrijd minstens een 100 procent kans. Dat geeft enerzijds aan dat zijn gevoel voor positie bizar goed is, want hij kan het zich veroorloven om die kansen te missen. Maar anderzijds moeten die kansen bij Oranje of een Ajax/buitenlandse subtopper er wel in. Ben benieuwd of hij die stap kan zetten volgend jaar. Het heeft er alle schijn van, daar hij voor zijn blessure ook heel goed was (en het dus geen incident is dat hij op jonge leeftijd ineens de pannen van het dak speelt). Hopelijk staat AZ open voor een binnenlandse transfer, want wat mij betreft mag Ajax een flinke zak geld richting Alkmaar gooien voor deze jongen.

13 november 2019 om 08:49

Ajax dit, Ajax dat.... gaat over een jonge jongen in Oranje en niet over een mogelijke transfer. Gezien zijn lange contract lijkt mij de kans juist groot dat hij blijft. Dat gaat voor meer spelers op in Alkmaar en ik sluit niet uit dat ze tussentijds de contracten nog (willen) opwaarderen.

13 november 2019 om 09:44

Die jongen is 18 laat hem voorlopig lekker eerste spits zijn bij AZ, leert ie veel van. Mooi dat hij opgeroepen is. Signaal naar hem. Wil niet zeggen dat hij er voor vast bij zit meteen.

13 november 2019 om 10:45

@elamdaoui1 Het gaat over de ontwikkeling van een heel jonge spits, die nu voor het eerst mag ruiken aan Oranje. Het gaat over zijn mogelijke kansen in Oranje in de toekomst. Daarvoor is het niet gek om te kijken welke stappen hij kan maken om nog beter te worden. De link leggen met een stap omhoog is dan toch niet gek? En Ajax is dan een logische stap. Hoef je dus niet zo geagiteerd op te reageren, alleen omdat Ajax erbij wordt gehaald.

13 november 2019 om 11:36

Je weet dat hij niet naar Ajax wil he? Op zijn 13e aangeboden bij Ajax, en vonden hem niet goed genoeg. AZ heeft hem gelijk binnen gehaald en 2 jaar later stond Ajax voor de deur. Weet je wat boadu zei? "Toen niet, nooit niet.

13 november 2019 om 13:01

@fcbuurman Volgens mij zei die doelman van Emmen ook wel eens iets over Ajax toen ie nog een guppie was. Zegt toch allemaal niks man.

13 november 2019 om 13:03

@fcBuurman tof dat jij bij dat gesprek aanwezig was. Wat ik weet is dat hij ajax in de jeugd heeft afgewezen en onlangs, reagerend op eventuele interesse van Ajax, zei: ik woon vlakbij de Arena, maar zit nu prima bij AZ. Zo zwart-wit als jij het brengt lijkt me dat niet. Maar goed, we gaan het zien. Eerst maar eens een seizoen top draaien. Dat zou al fantastisch zijn voor die jongen en Oranje.

13 november 2019 om 07:46

Opportunistisch uit bed stappen... ik wou dat ik het in me had.

13 november 2019 om 14:59

Dat kun je over elke talent nu wel zeggen dat hij een vaste waarde wordt,maar we hebben zoveel talent en maar plek voor 11,zelfs donny met zijn cl campagne van de laatse twee seizoenen is gewoon bankzitter....

Top dat deze jongens erbij zitten. Er zijn nu toch wel jongens die zich zorgen moeten gaan maken bij het elftal. Denk aan kickbokser Berghuis, paarse Babel en denk zelf nog een Bergwijn. Wat ik dus nooit zal doen is zo dom liedje zingen. Tradities zijn er tegenwoordig toch om te breken hier in Nederland.

13 november 2019 om 08:03

@klich gelukkig hoef jij je niet maar dan ook nooit zorgen te maken over het liedjes zingen in Oranje. En mogen er nog veel meer tradities gebroken worden, heerlijk om te zien en mee te maken deze veranderingen in Nederland. On: Ik hoop dat Boadu een stempel kan drukken op dit elftal en van toegevoegde waarde blijkt. Al ben ik wel bang dat het Nederlands elftal nu te vroeg is gekomen voor hem. De beste zijn bij AZ vooral als aanvaller was vroeger nooit genoeg om in het NL elftal te komen, je moest altijd onderdeel zijn van de top 3 om in aanmerking te komen. Hey kijk eens weer een traditie dat gebroken is! Goed van Koeman!

13 november 2019 om 08:34

Op dit moment is az top 3. het is dus vooral bijzonder dat Vermeer en berghuis bij de selectie horen als we je standpunt moeten geloven...

13 november 2019 om 09:51

@roedii daar heb je gelijk in! Al zie ik vooral berghuis snel afhaken. Hij zit nu al vaak bank en tribune. Vermeer die is nog steeds beter dan zoet en bizot dus die blijft nog wel even erbij de komende tijd. Maar laten we gewoon hopen dat cilissen lekker fit blijft zodat het om het even is wie op de bank zit.

13 november 2019 om 15:13

De druk bij Ajax, PSV en Feyenoord is gewoon heel anders. Nou zijn Stengs en Boadu natuurlijk ook voor die begrippen uitstekende talenten, maar het is altijd afwachten hoe een speler van zo'n club omgaat met Oranje. Dat gaan we wel zien als ze eenmaal kansen krijgen.

13 november 2019 om 08:50

Babel mag wat mij betreft wel mee naar het eindtoernooi, heeft zich in de kwalificatie meerdere malen weten te onderscheiden en is voor ons een fantastische tussenoplossing geweest in een periode zonder goede aanvallers (depay daargelaten). Berghuis is nooit basismateriaal geweest en gaat dit ook nooit worden, je kan zijn plekje wel aan Stengs geven en Bergwijn zal toch een keer goed moeten gaan spelen in Oranje, want hij is 22 en zal zijn potentie de komende jaren moeten gaan waarmaken. Ook Vermeer, die over zijn top is, moet je niet meer oproepen. Hij speelt toch niet bij Oranje dus geef die positie maar aan een jonger iemand zoals Bizot.

13 november 2019 om 08:58

Vind ik ook. Babel hoort voor bewezen diensten de afgelopen jaren toch wel in de ek selectie. Zou als ik hem was daarna gelijk afscheid nemen. Met opgeheven hoofd dan weer afscheid genomen. Babel is zeer belangrijk geweest in de kwalificatie.

13 november 2019 om 09:30

@klichpaarse Babel? Die 'paarse Babel' is gewoon steady in Oranje en Koeman kennende zal hij Babel niet zo snel laten vallen. Babel die gaat volgend jaar het eindtoernooi nog even rocken met het Nederlands elftal. Wees daar maar gerust op.

13 november 2019 om 10:40

Het zingen van zo'n liedje gaat niet om het zingen en sich. Het is een onderdeel van het toetreden tot zo'n groep. Een methode om het ijs te breken. Ik ben helemaal niet van het zingen van liedjes maar je moet vind ik dus wel even verder kijken dan het zingen van 'zo'n dom liedje'. Nou ja, vast iets met de puberteit.

13 november 2019 om 08:00

Mentaal breken? Die knul is 18 jaar, dit is toch juist een prachtige ervaring op die leeftijd? Als hij de mentaliteit heeft om een topvoetballer te worden, kan hij door opgeroepen te worden alleen maar beter worden.

13 november 2019 om 08:05

Vind Boadu een groot talent, misschien wel beter dan Malen (eerste balaanname-loopacties), mijn mening uiteraard. Maar zullen we gewoon maar eens afwachten voordat we onze levensvoorspellende gaven hier tentoonspreiden?

13 november 2019 om 09:00

Ooit van talentontwikkeling gehoord?

13 november 2019 om 09:23

Ik ben het toch wel eens met een aantal hier dat dit echt de meest idiote reactie is die ik hier heb gezien. Man man. Het feit dat je bij Oranje zit is e droom van elke Nederlandse jonge voetballer. Dat pakt niemand hem meer af. Hoe het verder gaat zal dit hem juist sterken in zijn vertrouwen.

13 november 2019 om 09:25

@messibarca Sodemieters!! Wat een negativiteit zeg. Is toch alleen maar prachtig voor zo’n jonge. Kan juist een mooie ervaring opdoen. Al zou hij niet spelen aankomende wedstrijden mag ie alsnog trots zijn dat ie geselecteerd is. Weet juist zeker dat dit een positief effect geeft op die jonge. Tip voor jou, neem lekker een whisky’tje/glaasje wijn met wat toastjes ofzo. beter dan azijn met een pot augurken.

13 november 2019 om 09:44

Geweldige ervaring om dat eindelijk bij het grote oranje te zitten, al is het alleen maar om de sfeer etc te voelen.hopelijk krijgen beide een kans, en gaan ze er van genieten.

13 november 2019 om 10:00

@messibarca. Je hebt helemaal gelijk. Er kan níets positiefs komen van een jonge talentvolle speler, die meetraint met topspelers. Ondertussen in de echte wereld: fijn dat dit soort jongens een kans krijgen om zich te laten zien!

13 november 2019 om 10:42

Lekker negatief, deze jongen wilt waarschijnlijk niets liever dan de top halen en om dan op zo’n jonge leeftijd al deze ervaring op te kunnen doen is alleen maar mooi!

13 november 2019 om 11:40

Zeer heftige reactie. Hij kan toch gewoon proeven aan het niveau? Maakt hij een goal, mooi meegenomen. Zo niet, jammer dan toch?

Het zal mij niks verbazen als hij zijn debuut maakt als wissel. En dat stengs begint bij de aftrap

13 november 2019 om 09:17

Als Oranje wint van die Noord-Ieren,dan lijkt een debuut voor Boadu thuis logisch. hij kan dan een mooie rol vervullen in die monsterscore.

Boadu moet volgend seizoen ook nog een stap maken naar Ajax. Daar kan hij twee jaar ontwikkelen en dan wellicht de stap maken naar een Europese topclub.

13 november 2019 om 12:45

Spitsen halen is bijna niet meer te doen. Zeker niet talenten als Boadu. Er zullen nu al clubs bereid zijn om 30 miljoen voor hem neer te leggen en dat gaat omhoog als hij een succesvol debuut in Oranje maakt. Ik verwacht dat AZ een record bedrag gaat pakken voor deze jongen. 50 miljoen moet zeker kunnen na dit seizoen.

13 november 2019 om 15:11

Boadu moet zich gewoon blijven ontwikkelen, klaar. Altijd maar de link naar een andere club, terwijl Ajax voorin allang voorzien is en Boadu nu ongetwijfeld al erg veel geld kost.

Iedereen linkt Boadu meteen aan Ajax, maar waarom zou Ajax uberhaupt een zak geld voor Boadu neer willen leggen?we hebben Tadic in de spits, die momenteel beter is dan Boadu (belangrijker vooral).daarbij komen Lassina Traore, Danilo Pereira, Brian Brobbey, Sontje Hansen en Youri Regeer eraan.genoeg talent in onze eigen opleiding zitten. Daarom lijkt het me overbodig om een hoop geld neer te leggen voor deze speler.on: Mooie kans voor deze jongen, ik lees hierboven ergens dat dit hem kan breken. Maar het mooie is juist dat hij nu nog niet de man hoeft te zijn die beslissend is. Hij mag gewoon vanaf de bank invallen. En lekker zijn minuutje maken. Hij heeft niks te verliezen !

13 november 2019 om 11:31

Tadic wordt bijna 31. Alle respect voor je andere namen die zijn mijlenver verwijderd van niveau waar Boadu nu zit. Als Boadu was zou nog 2-3 jaartjes bij AZ blijven

13 november 2019 om 12:22

Tadic kan op dit niveau nog wel 3-4 jaartjes mee,een Traore en Brobbey zitten echt niet mijlenver van het niveau van Boadu.ze zitten er inderdaad wel een stuk onder, maar je kunt ook weten dat het met zulke jongen heel snel kan gaan. En het talent hebben ze wel. ik verwacht dat je voor Boadu 30/35 miljoen neer moet tikken. Dit zou ik dan eerder besteden aan Stengs dan aan Boadu

13 november 2019 om 12:30

Als Brobbey er opeens 10 inlegt in evenveel wedstrijden dan is het weer om het even. Zie niet in waarom Boadu mijlen verder is

13 november 2019 om 13:01

Is ook zo Nimbus. Brobbey kan met zijn power een sensatie in Engeland worden. Is gewoon ook een groot talent. Traore doet het ook geweldig. Je kunt nu nog niet zeggen wie er straks het meest succesvol gaat zijn.

13 november 2019 om 14:49

Waarom niet geloven in deze droom?ik weet van je reacties dat je een Ajax-fan bent en daar is niets mis mee. Dat je niet inziet dat Boadu een stuk(je) verder is komt omdat je mogelijk niets van de stormachtige ontwikkeling van een aantal AZ-spelers. Kijk eerst eens de wedstrijden en reageer dan pas.ter onderbouwing: Veel voetballiefhebbers lopen weg met deze talenten want het is mooi om te zien. Net zoals de prestaties van Ajax ook voor een ieder een genot waren. Zure commentaren die lijken te zijn ingegeven doordat het spelers betreft van AZ zeggen meer over de posters.

13 november 2019 om 19:12

Je zegt het zelf jeroentje33__ ETG speelt liever met Tadic in de spits wat eigenlijk geen spits is dan zelfs Dolberg toen der tijd. Tadic is bijna 31 en die kan 3-4 jaar mee , dus wanneer zouden Traore en Brobbey moeten gaan spelen voor Ajax 1? Waarom hebben ze dat uberhaupt nog niet gedaan?

Zou toch prachtig zijn als deze jongen in de basis kan starten tegen Estland? Heeft nog wel erg veel kansen nodig in een wedstrijd maar die loopacties zijn echt van heel hoog niveau. Dat gaat me toch een partijtje smullen worden in de toekomst met Boadu of Malen in de spits met daaromheen de keuze uit spelers zoals Stengs, Ihattaran en Bergwijn... heerlijk.

13 november 2019 om 11:44

Laat Bergwijn maar weg. Die is aan alle kanten ingehaald.

13 november 2019 om 12:27

Heeft nog altijd ontzettend veel talent, gaat er op gegeven moment echt wel weer uit komen.

13 november 2019 om 15:08

Hoezo ingehaald? Alsof je dat nu al kunt voorspellen. De andere jongens zijn net bezig met hun eerste seizoen, terwijl Bergwijn op dat gebied al ervaren is en het welbekende dipje allang heeft gehad. Hij is dit seizoen nog niet in beste doen, maar z'n cijfers zijn gewoon prima. In 10 wedstrijden is hij 9 keer betrokken geweest bij een doelpunt. Bergwijn heeft al laten zien zich te kunnen herpakken. Die andere jongens moeten dat nog leren als ze eenmaal met sportieve tegenslagen te maken krijgen.

Laten we hopen dat we direct tegen de Noord-Ieren winnen, want dan krijgen Stengs en Boadu ongetwijfeld de kans tegen Estland. Het blijft gissen, maar ik denk dat Koeman tegen de Noord-Ieren voor Promes en Babel gaat. Bovendien heb ik het idee dat Memphis nog wel op tijd fit raakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 14 9 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren