Italië houdt adem in na nieuwe tirade van ‘koning’ Cristiano Ronaldo

Donderdag, 14 november 2019 om

Portugal gaat in de komende twee duels waarschijnlijk kwalificatie voor het EK van 2020 afdwingen. De manschappen van Fernando Santos spelen tegen achtereenvolgens Litouwen en Luxemburg en bij twee zeges tegen deze zwakkere broeders is een EK-ticket definitief binnen. Legende Cristiano Ronaldo kan zich dan gaan opmaken voor misschien wel zijn laatste eindtoernooi met zijn land. Media en analytici vragen zich na een zeer rumoerige week van de Juventus-aanvaller namelijk af: hoe lang gaat het 34-jarige fenomeen nog mee op topniveau?

Door Tim Siekman

Ronaldo werd afgelopen week tegen zowel Lokomotiv Moskou als AC Milan in de tweede helft naar de kant gehaald door Maurizio Sarri. De trainer van Juventus vertelde dat de Portugees niet helemaal fit was, maar gaf tegelijkertijd toe dat zijn pupil niet goed speelde. Ronaldo reageerde op beide wissels zeer ontstemd. Afgelopen zondag tegen AC Milan (1-0 winst) besloot de veteraan zelfs meteen de kleedkamer op te zoeken en het stadion enkele minuten voor het einde van de wedstrijd te verlaten. Volgens Italiaanse media noemde Ronaldo Sarri ook nog 'hoerenzoon' toen de veteraan briesend wegbeende.

Gary Lineker stelde op Twitter dat Sarri veel lef heeft door uitgerekend de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar twee keer achter elkaar naar de kant te halen. "Sarri die Ronaldo voor de tweede keer wisselt...", begon de oud-prof en presentator van de BBC ietwat verbaasd. "Ronaldo marcheert meteen naar de spelerstunnel. Dit gaat niet goed aflopen, verwacht ik." Pers en publiek waren het er echter wel over eens dat Sarri recht van spreken had, want Ronaldo kwam, zoals wel vaker dit seizoen, niet goed uit de verf.

Matige statistieken Ronaldo in 2019/20
Ronaldo werd in de zomer van 2018 met veel bombarie gepresenteerd bij Juventus. De van Real Madrid overgekomen superster moest de laatste stap van de Italiaanse grootmacht zijn aar het heroveren van de Champions League-titel. De aankoop van 117 miljoen euro boog in de kwartfinale van het miljardenbal weliswaar het hoofd voor Ajax, zijn inbreng was essentieel voor de aanhoudende prijzenregen van Juventus. Mede door de goals en assists van Ronaldo veroverde de club wederom de landstitel, terwijl tevens beslag werd gelegd op de Italiaanse Supercup.

Dit seizoen loopt het echter stukken minder bij de routinier, zo blijkt ook uit de statistieken. In veertien wedstrijden voor Juventus deze voetbaljaargang zit Ronaldo aan 'slechts' zes doelpunten en twee assists. Het is zeven jaar geleden dat de Portugees na veertien duels zo weinig assists produceerde, terwijl het liefst dertien seizoenen geleden is dat hij zo weinig goals scoorde. Kritische noten over de inbreng van Ronaldo bij la Vecchia Signora nemen toe. Zelfs Roberto Mancini, bondscoach van Italië, wilde wel iets kwijt over de drift van Ronaldo.

"Ik ken de situatie bij Juventus niet precies, maar spelers moeten hoe dan ook altijd respect hebben voor hun coach en hun teamgenoten. Of ze nu een groot kampioen zijn of niet, of ze jong zijn of ervaren", zei de Italiaanse trainer tegenover de pers. Mancini kon de emoties bij Ronaldo op zich wel begrijpen. "Door spanning of frustraties kunnen spelers zich altijd buitensporig gedragen, maar dan moet je er ook op terugkomen. Ik denk dat hij wel zijn verontschuldigingen gaat aanbieden en dan zal deze hele kwestie weer voorbij zijn."

Sarri: 'Woede-uitbarsting Ronaldo is juist een goede zaak'

'Cristiano was een tijdje de man, maar nu niet'
De vraag doemt nu op of Ronaldo nog lang op topniveau het verschil kan maken, zeker na zijn matige optredens van de afgelopen tijd. Zelfs bij de alom geprezen aanvaller, die in februari 35 jaar wordt, lijken de jaren te slijten. Oud-coach Fabio Capello liet al duidelijk weten dat volgens hem de beste tijd van Ronaldo is geweest. "De waarheid is dat Ronaldo in drie jaar tijd geen enkele tegenstander voorbij is gegaan", zo stelde de 73-jarige Capello tegenover Sky Italia. De voormalig oefenmeester constateerde dat Juventus ook zonder Ronaldo wedstrijden en prijzen kan winnen.

"De ploeg leek afhankelijk van Ronaldo, maar nu blijkt dat deze geweldige selectie de kwaliteiten heeft om zonder hem te winnen. Bravo Sarri, die het lef had om hem te wisselen. Dat vergt karakter. Cristiano was een tijdje de man, maar nu niet. Hij moet herstellen, zeker op fysiek gebied. Hij heeft niet meer de snelheid en dynamiek die hij eerder wel toonde", aldus Capello. Het betoog van de oud-trainer kreeg veel bijval, maar velen wezen ook op het scenario dat Ronaldo, zoals wel vaker, sterker terugkomt na een reeks teleurstellende wedstrijden.

Joaquim Rolão Preto was optimistisch over de toekomst van Ronaldo. De voormalig assistent van László Bölöni, de coach die de aanvaller liet debuteren bij Sporting Portugal, stelde dat 'de koning van het voetbal' nog lang doorgaat. "Ik denk niet dat we vooruit kunnen lopen op het einde van de carrière van Cristiano Ronaldo. Hij is werkelijk waar briljant geweest, ook doordat hij erin is geslaagd om weinig blessures op te lopen. Dit getuigt van professionaliteit, dat hij altijd alles geeft, het hele jaar door", zei de voormalig coach bij Radio Renascenca.

Een boze Cristiano Ronaldo bij zijn wissel tijdens het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou.

Het WK van 2022?
Het is afwachten hoe Ronaldo en Juventus op elkaar reageren na de interlandperiode. Volgens Italiaanse media heeft de leiding van la Vecchia Signora geen boete uitgedeeld naar aanleiding van het gedrag van Ronaldo tijdens en na de wissel afgelopen zondag. Directeuren Fabio Paratici en Pavel Nedved hebben volgens La Gazzetta dello Sport telefonisch contact gezocht met Jorge Mendes, zaakwaarnemer van Ronaldo, om de situatie te bespreken. Naar verluidt moet Ronaldo de confrontatie met de rest van de kleedkamer aangaan en excuses maken. Tegelijkertijd wil de club 'koning' Ronaldo niet verder pikeren, want hij is momenteel in commercieel opzicht de drijvende kracht achter het merk Juventus.

Momenteel hoeft Ronaldo zich niet druk te maken over zijn situatie in Italië. De 162-voudig international is momenteel met de nationale ploeg van Portugal, de formatie waarmee hij in 2016 Europees kampioen werd en afgelopen zomer de Nations League won ten koste van het Nederlands elftal. Als er een goed resultaat wordt geboekt tegen zowel Litouwen als Luxemburg, is de negende eindronde voor Ronaldo een feit. Rolão Preto is ervan overtuigd dat de 34-jarige aanvaller niet alleen in 2020, maar ook in 2022, op het WK in Qatar, nog van de partij zal zijn.

"Ja, ik ben ervan overtuigd, gezien de wijze waarop hij zich heeft gemanifesteerd in zijn loopbaan. Maar bovenal omdat hij intelligent speelt en tijdens wedstrijden die 'shock'-momenten vermijdt die juist zorgen voor ernstige blessures", aldus Rolão Preto. "De levensduur van Cristiano Ronaldo wordt wedstrijd na wedstrijd wel aangetoond. Ik denk dat hij de duur van carrières van doorsnee spelers, waarbij men rond de 32 tot 34 jaar stopt, ver zal overtreffen."


Poll

Verwacht jij dat Cristiano Ronaldo, mits Portugal zich kwalificeert, actief is op het WK van 2022?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door joekaa)

14 wedstrijden 6 goals 2 assists is niet slecht,alleen voor ronaldo begrippen niet goed....

13 november 2019 om 00:29

Voor Ronaldo gewoon vrij slecht. Maar hij heeft al vaker na de zomerstop maandenlang geen knikker geraakt om ze er vervolgens na de winterstop vanuit alle hoeken in te rammen. Geen idee hoe zwaar zijn leeftijd momenteel meeweegt maar we zouden wel idioot zijn om hem af te schrijven.

13 november 2019 om 19:14

Speelt hij minder dan de rest van Juventus dan? Wie sleepte 2 weken geleden tegen Genoa de 3 punten uit het vuur? Ook in die wedstrijd kreeg Ronaldo geen fatsoenlijk voorzet net als in de daaropvolgende 3 wedstrijden. Bernardeschi op 10? Werkelijk? Een jongen die alleen wil rennen, pingelen en op doel schieten? Waar blijft Dybala en of Ramsey? Ronaldo zijn frustratie komt denk ik voort uit het feit dat hij ondertussen geen vertrouwen meer heeft in Sarri, die liever met alles door het midden speelt. Behoudend tot de bot. Cancelo en Mandzukic moesten weg. Laat dat nou precies de 2 zijn die Ronaldo vorige jaar het beste konden bedienen. Ronaldo is een speler die na 5-0 nog in de laatste minuut voor de goal gaat. Hij scoort ook zijn meeste doelpunten tegen het einde van de wedstrijden. Nog steeds. Maar bij Juve spelen ze week in, week uit om een 1-0 voorsprong te behouden. Ze gaan liever de laatste 5 minuten balletje rondspelen en tijdrekken. Ze spelen ronduit slecht en er zit geen progressie in. Sarri heeft Higuain gehaald. (?) Ramsey en Rabiot geeft hij ook nauwelijks speeltijd. Kijk wat er bij Liverpool, City, Barcelona en PSG rondloopt aan selecties. Ronaldo kan beter uit gaan kijken naar een andere club.

13 november 2019 om 20:46

Erg overdreven en eenzijdig verhaal waarin je Ronaldo als de held neerzet. De waarheid is dat hij al vele kansen heeft gemist dit seizoen. Ik zal niet beweren dat Juve geweldig draait momenteel maar het is zeker niet zo dat Ronaldo het goed doet en de rest van teamgenoten hem in de steek laten. De redenen daarvoor laat ik maar in het midden, weinig zin om in een discussie met een deel van zijn fans.

14 november 2019 om 10:20

@origineel: ik weeg zn leeftijd wel mee. Heb je het ook al eerder hier gezegd, de overdreven manier waarop Ronaldo en zijn aanhangers doen alsof hij de eerste voetballer gaat zijn waar leeftijd niks uitmaakt, heeft mij altijd geïrriteerd. Ook Ronaldo kan de tand des tijds niet weerstaan, die gaat elk jaar minder worden, en dat gaat snel ann het einde van zn carriere. Ik vond die 90 miljoen op zn 33e al veel geld. En hij lijkt me ook niet het type speler die in all rust zn plaats weet en een stap terug doet. die gaat vloeken en tieren.

13 november 2019 om 08:20

geloof mij ik heb al zn wedstrijden gezien, die heeft voldoende kwalitatieve kansen gehad om zn teller nu al op 15 te hebben of zelfs meer

13 november 2019 om 08:51

Waarvan 2 penalties. Tuurlijk, die moeten er ook nog even in. Maar 4 velddoelpunten in 14 wedstrijden is wel echt een mager niveau. Niet alleen voor Ronaldo, maar voor een ieder die bij Juventus voor de doelpunten moet zorgen.ik verbaas me echter meer over de uitspraak "de ploeg leek afhankelijk van Ronaldo, maar nu blijkt dat deze geweldige selectie de kwaliteiten heeft om zonder hem te winnen." -- Hoe komen ze daar bij? Juve won altijd al veel wedstrijden en titels de afgelopen jaren. Ze kwamen zonder hem ook verder in de CL, dus hoe ze afhankelijk van Ronaldo zouden zijn, is mij echt een raadsel.

13 november 2019 om 11:21

Maar dat is wel heel weinig wanneer je een speler bent die alleen met doelpunten bijdraagt. Want hij laat het team niet perse beter renderen.

13 november 2019 om 11:56

Naja ook voor andere begrippen is is het goed hoor. En al helemaal niet bij een topclub. En daarnaast speelt hij ook gewoon slecht.

Veel te opportunistisch dit allemaal. Hij kan ook gewoon in een mindere fase zitten en straks als hij weer 2 wedstrijden op rij zijn ritme vindt kan die opeens weer vlammen. Ik weet het niet zeker, maar wat ik wel zeker weet is dat degene die nu opeens twijfelen het ook niet zeker weten, ze moeten hun voorspellingen ook niet gaan verkondigen als feiten.

13 november 2019 om 03:18

Opportunistisch? Begrijp me niet verkeerd, ben een grote bewonderaar van Ronaldo. Altijd al geweest. Maar hij wordt 35... We mogen zeker aannemen dat de natuurwetten ook voor hem gelden. Hij zal echt niet meer 1 op 1 blijven lopen. Dat ging in zijn laatste jaren bij Real ook al moeizaam. En bij Juventus zie je dat soort stats al niet meer. Zijn goaltjes zal hij zeker meepakken en in de grootste wedstrijden zal hij het wel laten zien. Dat kenmerkt Ronaldo als speler en maakt hem zo belangrijk. Maar hij zal nooit meer als vanouds vlammen. En dat hoeft in mijn ogen ook helemaal niet, want wat Ronaldo vandaag de dag laat zien op zijn leeftijd is al wonderbaarlijk te noemen. Dat doet niemand hem na. Zelfs Messi zie ik op zijn 35ste niet meer 1 op 1 lopen. En dat is ook helemaal niet erg.

13 november 2019 om 03:32

Ben het wel deels met je eens en uiteraard gelden de wetten van het ouder worden ook voor Ronaldo en alles wat erbij komt kijken. Ben het ook met bf1994 dat het wel allemaal erg opportunistisch is om hem nu compleet af te zeiken en af te schrijven. Niemand weet wat er precies aan de hand is en al helemaal niet hoe het gaat lopen. Mindere fases heb je ook als je 20 bent dus in die zin is het zeker opportunistisch. De toekomst zal het leren en geloof dat Ronaldo nog heel veel kan brengen voor Juventus en de nationale ploeg van Portugal maar nogmaals, niemand heeft een glazen bol.

13 november 2019 om 09:22

Punt is dat Ronaldo ook maar een mens is. En eens zal het spelen op het hoogste niveau zwaarder worden dan dat het lichaam aankan. Ik vind Ronaldo een prachtige speler, (wel een zeikerd van een vent) maar zijn manier van spelen kost ook veel kracht. Als je zijn (voormalige) teamgenoten hoort of leest hebben ze het allemaal over zijn enorme trainingsarbeid die hij extra verricht om maar op het niveau te kunnen presteren. Maar het lichaam heeft een houdbaarheidsdatum, ook voor Ronaldo. Alle groten der aarde in de sport komen op een punt dat ze moeten stoppen omdat het lichaam niet kan wat het hoofd wil. Geniet dus nog van hem maar zolang het nog kan.

13 november 2019 om 14:32

Bovendien zeiden ze dat twee jaar geleden ook na een slechte start. Toen begon hij ook zo rond november of december ineens weer te scoren, al was dat wel bij Real Madrid. Tactisch zou ik hem anders gebruiken, maar verder doe ik over hem geen voorspellingen meer met betrekking tot z'n rendement. Dat ging me twee jaar geleden ook mis.

Ronaldo is een fenomeen, laten we dat voorop stellen. Maar als hij niet scoort voegt hij gewoon bijzonder weinig toe aan een ploeg, dat zie je de laatste jaren. Zijn goals verbloemen heel vaak zijn beperkte bijdrage aan een team. Als hij stopt met scoren, wat moet je dan als coach? Je weet dat de pleuris uitbreekt als je hem wisselt, ookal weet je dat het voetbaltechnisch wellicht de beste oplossing is. Ronaldo heeft zo'n ongelofelijke drive, maar ook zo'n ongelofelijk ego, dat de onrust al toeslaat zodra het bord van de 4e official omhopg gaat. Kan nog wel eens voor heel veel onrust zorgen bij Juve. Ben heel benieuwd hoe dit door gaat werken op het elftal de komende tijd. Ik denk dat hij met zijn status beter naar Amerika kan gaan. Daar lekker de ster uithangen, de MLS een boost geven en er 40 inschieten.

13 november 2019 om 01:50

Hij wisselt Ronaldo voor Dybala en Dybala beslist de wedstrijd met 2 goals, dus Sarri heeft goed gehandeld vind ik zelf. In de Champions League komt Ronaldo wel altijd goed van pas.

13 november 2019 om 02:33

1 goal dat weet ik heel erg goed 😭 bet werd gevoid omdat die niet in de basis speelde

13 november 2019 om 06:33

Wat denk je als Messi een tijd niet scoort en hij twee x op rij wordt gewisseld? Volgens mij is de trainer dan al ontslagen voordat de pleuris uitbreekt. Ik snap wel dat Italië de adem inhoudt, als Ronaldo gaat gaan de sponsorinkomsten en tv-gelden plus dus het hele aanzien van de serie-A weer naar beneden.

13 november 2019 om 08:22

als messi niet scoort draagt ie meestal nog altijd veel toe aan het spelmaken of controlleren, roaldo die niet scoort is ronduit volstrekt nutteloos

Als Ronaldo in vormcrisis al 6 doelpunten in 14 wedstrijden maakt dan komt het allemaal wel weer goed dit seizoen

13 november 2019 om 08:29

Dit is dus precies mijn punt. Dit zijn voor een willekeurige speler helemaal geen gekke cijfers, ware het niet dat veel van die spelers voetballend nog wat bijdragen aan een team. Ronaldo doet dat totaal niet. Sterker nog, hij maakt slechte keuzes waardoor aanvallen spaak lopen, gaat voor de actie en lijdt balverlies etc. Hij doet, als hij niet 1 op 1 loopt, vooral afbraak aan het spel van een team. En dat is toch wel schrijnend.

13 november 2019 om 12:50

Ik heb niet het idee dat je Juventus vaak ziet. Ronaldo draagt namelijk juist heel veel bij in creatief opzicht. Het zou echter niet van hem moeten komen, maar vanaf het middenveld. Alleen - op Pjanic na - ontbreekt het bij Juventus juist daar aan. Ronaldo, Dybala and Costa zouden eigenlijk altijd tezamen opgesteld moeten worden.

Aan elke prachtige loopbaan komt een keer een eind, hetzij door stoppen hetzij door doorgaan en laten blijken dat je niet meer kunt leveren. Aangezien Ronaldo blijft denken dat hij de Almachtige is zal bij hem het laatste wel gebeuren. Anderen moeten hem wijzen op zijn gebreken die hij zelf toch niet gaat toegeven.

35 is gewoon de grens voor een aanvaller bij de absolute top. Het is een onzichtbare muur die voor iedereen geld. Ook voor atleet Ronaldo. Er gaat nog meer frustratie bovenkomen tot hij dat accepteert. De ene aanvaard het al sneller dan de andere

13 november 2019 om 05:17

Filip Vertel jij dat dan maar eens aan Di Natale en Toni, beide scoorden nog na hun 35 aan de lopende band, Di Natale zelfs 4 jaar lang de derde meest scorende speler, na, jawel, Leo en Ronnie.

13 november 2019 om 09:50

Quagliarella is ook een goed voorbeeld.

13 november 2019 om 14:24

Dat waren spitsen, Ronaldo is feitelijk nog gewoon een buitenspeler. Ik snap sowieso niet waarom ze hem niet gewoon in de spits posteren. Daar hoeft hij minder meters te maken en komt hij vaker in scoringspositie. In de spits kan hij nog wel een poosje mee, maar aan de buitenkant lijkt me dat lastiger (vooral als Juventus stroef draait). Daarmee bedoel ik dat hij het centrum van de aanval wordt. In het 4-4-2 systeem moet hij ook veel te veel lopen.

13 november 2019 om 17:01

Siriis Ronaldo is al jaren geen buitenspeler meer, enkel op papier, die is meer centraal te vinden dan wat anders, doordat hij steeds naar binnen snijd. De wedstrijden dat hij centraler acteerde waren ook gelijk zijn slechtste. Ronaldo centraal vast is nooit een succes geweest.

13 november 2019 om 19:07

Voor goaltjesdieven is het wat anders natuurlijk maar 35 is 35...pipo Inzaghi rekte het tot 36 (de laatste 2 seizoenen was het eigenlijk "voorbij" maar ook hij is meer een "goaltjesdief" geweest dan een atleet a la R7.

Ik maak me nog geen zorgen. Ronaldo heeft vaker seizoenen met een stroef begin gehad. En hij heeft zelf de afgelopen jaren meermaals aangegeven dat hij bewust zijn intensiteit gedurende het seizoen een beetje opbouwt om tijdens de belangrijkste momenten aan het einde van het seizoen extra fit te zijn.

13 november 2019 om 08:23

mensen vergeten blijkbaar dat dit niet gebeurd is vorig jaar...een prestatie in het verleden mag je nooit als een benchmark houden voor een prestatie in de toekomst

13 november 2019 om 09:10

Je doet nou toch eigenlijk hetzelfde? Omdat het vorig jaar een keer niet gebeurd is, gaat het dit jaar ook niet gebeuren. Dat is indirect eigenlijk wat je zegt. Je gebruikt zelf ook anekdotisch bewijs om je punt te maken. Los daarvan had ik het niet over prestaties, maar over zijn manier van intensiteit opbouwen gedurende het seizoen. Dat deed hij bij Real ook al jaren. Dat is zijn manier van werken. Een manier die hij heeft afgekeken van NBA spelers die vaak pas hun volle energie gaan gebruiken richting het einde van het seizoen als de playoffs beginnen en de prijzen verdeeld worden. Ronaldo kun je pas echt beoordelen als de knockout fase van de CL begint en de competitie vol op gang komt.Overigens haalde hij vorig jaar gewoon 20 goals en 8 assists in 31 wedstrijden in de competitie en 6 goals uit 9 wedstrijden in de Champions League. Prima cijfers. Dus wat gebeurde er eigenlijk niet vorig jaar?

13 november 2019 om 21:25

"je doet nou toch eigenlijk hetzelfde? Omdat het vorig jaar een keer niet gebeurd is, gaat het dit jaar ook niet gebeuren"waar oh waar zeg ik dit?ik zezg toch niet dat dit no way zal gebeuren, ik zeg enkel dat mensen ervan uitgaan dat het zal gebeuren puur en enkel omdat het in het verleden a lgebeurd is, en ik geef enkel een voorbeeld aan dat dit al eens niet voorgevallen is, dus het ook gewoon fout te veronderstellen is dat dit sowiso zal gebeuren, maari kzeg toch nergens dat het soiwso niet zal gebeuren?mijn instelling is, het kan gebeuren, ja maar het kan ook niet gebeuren, en dat is een heel andere instelling dan dat bijna iedereen ervan uitgaat dat het gewoon zal gebeuren puur enkel en alleen owv het verleden. toch wel een verschil in redenering

Wat een schande hoeveel mensen dit moment aangrijpen om te vertellen hoe slecht hij wel niet is en dat gelijk uitstrekken naar een paar jaar. Als iemand Juventus volgt, weet je heel goed dat het hele team voor geen drol draait. Dat ze steeds winnen met 1 goal verschil. Ronaldo staat op 6, dan weet je al bijna hoeveel wedstrijden hij heeft beslist. Nu 2x gewisseld, omdat hij niet helemaal fit zou zijn, maar elke niet-verdediger mocht er wel uit. En ja, Dybala en Costa hebben gescoord als invallers, door fantastische één-keer-in-het-seizoen individuele acties, het team speelde echt niet beter. Ik zie Inter hen wel voorblijven dit jaar. Italië verdedigt meer mee en het veld is heel klein. Vaak krijgt Ronaldo de bal bij de zijlijn en dan heeft tie 7 spelers binnen 15 meter van hem. Afspelen is dan de betere optie tov passeren en schieten en dat doet zijn statistieken niet goed. Maar als er iemand krediet verdient.. Trouwens, mensen smachten elk jaar naar dit dalletje en daar is hij tot nu toe altijd uitgekomen

13 november 2019 om 11:18

Precies dat, hij wordt ook een dagje ouder en hij speelt in een van de meeste tactische competities ter wereld aan de zijkanten in een ploeg die zijn draai maar niet kan vinden.en inderdaad iedereen zit te wachten op het moment om hem af te kraken, waarom?

Niemand is groter dan zijn ploeg. Ook Ronaldo of Messi niet. Commercieel gezien misschien wel maar op het veld niet. In dit geval mag Ronaldo best kwaad zijn dat hij wordt gewisseld, Maar wat gebeurt er nou helemaal? Hij loopt weg. Is dat alleen omdat hij gewisseld wordt of omdat hij ervan baalt dat hij zo slecht speelt momenteel? Je zag het bij Ziyech ook, ETH wisselde hem met de bedoeling hem te sparen en daar was hij het niet mee eens. Media zoeken er vanalles achter maar de volgende wedstrijd is er weer niks aan de hand en doet hij weer gewoon zijn ding. Topspelers willen gewoon altijd alles spelen en als dat niet het geval is, zorgt dat altijd wel voor wat commotie.

Is perez toch de lachende derde. 117 miljoen ontvangen voor Ronaldo is achteraf gewoon prima geweest

13 november 2019 om 23:11

Want Real heeft Ronaldo niet gemist wil je zeggen?

De media blaast alles op. Als hij er weer 3 tegen Litouwen en 3 tegen Luxemburg inschiet is hij weer de held. Zo werkt het nou eenmaal

13 november 2019 om 13:36

Hoge bomen vangen veel wind en Ronaldo zogt nou eenmaal voor publiciteit en hits. Als je uit de picture bent en je zegt iets over Ronaldo in de media heb je natuurlijk wel weer de volle aandacht van iedereen. Grappig dat weinig mensen echt negatieve dingen zeggen over Ibrahimovic, denk dat ze bang zijn voor hem haha..

Wordt door zijn eigen statistieken nu kapot gemaakt. Heeft buitenaards goed gepresteerd en dat verwacht men nu nog steeds. Ze vergeten alleen voor het gemak dat hij ouder is geworden en in een van de meest tactische competities ter wereld speelt. Het wordt een keer minder en het houdt een keer op he, wees blij dat je van deze man hebt mogen genieten.

13 november 2019 om 14:20

Daar hebben ze bij Juventus natuurlijk niets mee te maken. Die zien alleen het prijskaartje, het salaris en spiegelen daar zijn inbreng aan. Misschien niet eerlijk, maar zo werkt het nou eenmaal. Hij wordt niet betaald om het paradepaardje te zijn, maar om aan de verwachtingen te voldoen en (naar hun eigen zeggen) de Champions League binnen te halen. Ze moeten 'm gewoon in de spits posteren. Hij krijgt het steeds moeilijker op de flanken en loopt sowieso al veel uit positie. In het 4-4-2 systeem moet hij ook veel te veel lopen.

13 november 2019 om 15:36

Dat snap ik ook wel en je hebt gelijk ze zouden het systeem zo kunnen aanpassen dat er meer rendement uit kan worden gehaald. Zowel voor hem als voor het team want ondanks de dominatie in de competite verloopt dit seizoen behoorlijk mager.maar ik denk dat het allemaal wel zal meevallen en aan het eind van de rit heeft hij er weer een (positief) record bij.

13 november 2019 om 18:49

De italiaanse competitie is niet meer of minder tactisch dan de spaanse of engelse competitie. Deze fabeltjes over dat bepaalde competities defensief moeilijker zijn klopt niks van recentelijk. Kijk maar naar hoevele goals er vorig jaar in die 3 competities gescoord werd. Ik geef je alvast een hint, de italiaanse competitie had niet de minste aantal gescoorde goals van die 3. Het verschil tussen die 3 is zodanig klein dat je geen conclusie eruit kunt trekken.

13 november 2019 om 23:15

De Serie A is zeker wel tactischer dan andere competities, dat zegt echt iedereen die in de Serie A komt te spelen. De aandacht in Italië ligt veel meer op tactiek dan in andere landen, er wordt met alle situaties rekening gehouden. In een land als Spanje gaan de topteams veel meer uit van eigen kracht en wordt er veel meer met bal getraind. De Serie A is inderdaad niet perse moeilijker om in te scoren, het is wel gewoon anders. Het tempo is veel lager, maar er is dan wel wel weer veel minder ruimte. De ene speler rendeert juist beter in een snellere wedstrijd die veel meer open ligt en de ander rendeert weer beter in Italië.

13 november 2019 om 23:54

Ik ben het niet mee eens met die stelling dat het tactischer is omdat je dit soort dingen enigzins terug hoort te vinden in cijfers. Dat spelers dat zeggen laat mij met alle respect koud die zeggen wel vaker dat de land waarin ze spelen het beste is. Als we kijken naar verschillen tussen competities vind ik niet dat je je blind moet staren naar de top ploegen. De top ploeg in italie is weliswaar veel defensiever ingesteld dan de topploegen uit spanje en england. Echter geldt dit niet voor de rest van de teams, die zijn vaak engzins op het zelfde niveau. Als we zeggen dat italie tactischer is dan moet er ergens in de statistieken een significant verschil zijn met de andere competities. Ik weet dat mensen als het op voetbal aankomt niet zo op wiskunde hebben, maar het is een hele mooie middel om stellingen te bevestigen of niet. Als je het ergens vindt dat mijn claim onwaar maakt dan verander zonder moeite van mening.

Ronaldo heeft gewoon nog een prima statistiek alleen is het niet wat mensen gewend zijn. Dat neemt niet weg dat Sarri gelijk had hem te wisselen en Ronaldo zijn reacties waren verre van professioneehij komt wel weer terug doet ie altijd aan de andere kant kan het snel bergafwaarts gaan op die leeftijd, zeker op het gebied van explosiviteit al heeft Ronaldo wel een obsessie voor het maximale uit zijn lichaam te persen vroeg of later houdt het op.

13 november 2019 om 12:09

4 veldgoals uit 14 wedstrijden is prima voor de zogenaamd 'huidig' '2e beste speler' van de wereld? Just nah (om over z'n veldspel nog maar te zwijgen).

13 november 2019 om 23:21

Niet echt prima statistieken, zeker niet voor hem, maar mensen trekken wel heel snel de conclusie dat het gedaan is met Ronaldo. Er wordt doodleuk vergeten dat Juve ook gewoon slecht speelt en erg veel moeite heeft om te scoren. Er wordt geroepen dat zijn vervangers wel scoren, maar ondanks het goede spel van Dybala (3 in de Serie A, 2 in Cl), is Ronaldo nog steeds topscorer van Juve dit seizoen. Tuurlijk is Ronaldo langzaam minder aan het worden, maar er spelen momenteel wel meer factoren mee, zo heeft hij wat problemen met zijn fitheid, Juve dat niet veel scoort/weinig aanvoer en gewoonweg mindere vorm. Tijd zal wel uitwijzen of Ronaldo echt in rap tempo 'over the hill' is, of dat het ook vooral met die andere factoren te maken heeft.

Je hebt bij Ronaldo altijd met 2 zaken te maken. Ten eerste het feit dat hij op zich nog altijd een van de beste aanvallers ter wereld is , maar ten tweede dat ronduit walgelijke narcisme van hem. Als het kind ook maar iets overkomt dat hem niet zint, zoals een wissel, dan zie je meteen dat zwaar gefrustreerde mannetje dat zich in zijn eer voelt aangetast. En omdat hij dan nog steeds de "grote Ronaldo" is wordt hij niet door de clubleiding aangepakt voor zijn ronduit belachelijke gedrag tijdens zijn wissel en zijn vroegtijdig weg lopen uit het stadion. Bij Ronaldo gaat het duidelijk niet om Juventus. Bij Ronaldo gaat het nog steeds alleen maar om Ronaldo.

13 november 2019 om 14:01

Theo , Ronaldo een narcist noemen is erg oneerlijk. Deze man steunt goede doellen en is goed voor zn fans , jammer dat het etiketje "narcist" zo snel gebruikt word tegenwoordig

13 november 2019 om 23:24

Bij Ronaldo gaat het echt niet enkel om Ronaldo, het gaat bij hem vooral om winnen en daar heeft elk team wat aan. Dit gedrag valt niet goed te praten, maar hij is zeker niet de enige die dit doet. Pirlo deed exact hetzelfde bij Juve en leek niet door een deur te kunnen met Conte. Kort na het incident leek Pirlo zijn tweede jeugd door te maken en was iedereen het weer vergeten.

Ronaldo speelt nog topvoetbal.op zn 40e wedden? Ben ik.van overtuigd Niet meer zo explosief maar wel op niveau

Ik snap werkelijk waar niet waarom mensen het afgelopen seizoen van Ronaldo als niet goed beschouwen! Met name tegen Ajax wordt hij bekritiseerd.Hij heeft gewoon 2x gescoord!Daarnaast was hij net terug van een blessure! Costa en Dyabala worden geroemd,waarom??Omdat ze 1 keertje scoren op zich niet vreemd voor aanvallers! Net als die halve gare Cappello,wat verwacht men dat Ronaldo aan de zijkant begint met een Rush 4a 5 man wegspeelt en randje strafschopgebied kruising doelpunt!En dat dan 3 xp/wedstrijd.Anders heeft hij ,logischerwijs,gefaald.

Mensen moeten ook niet vergeten dat hij al 34 jaar is. Hij heeft al lang niet meer die explosiviteit van 5 jaar geleden en moet het tegenwoordig vooral hebben van zijn scorend vermogen. Als dat dan een paar wedstrijden hapert, is het misschien ook beter om hem tussendoor te wisselen. Voor zijn leeftijd is hij nog steeds erg fit en goed, maar je speelt natuurlijk wel bij Juventus. Verder denk ik ook niet dat mensen hier veel achter moeten zoeken. Hij wordt een paar keer gewisseld en ik denk dat iedereen wel had kunnen voorspellen dat het gezicht van Ronaldo dan op onweer staat. Gewoon een storm in een glas water. Overigens snap ik ook niet waarom ze hem niet gewoon eenzaam in de spits posteren. Aan de buitenkant is hij te weinig betrokken bij het spel en hij heeft niet meer die explosiviteit. Bovendien loopt hij toch vaak in het centrum. Dat 4-4-2 systeem van Juventus is ook niet ideaal voor hem.

Je zou een ander maar voor hoerenzoon uitmaken, terwijl je zelf ongewenst ter wereld bent gekomen...

Ik dacht dat Portugal zich al automatisch geplaatst had na het winnen van de Nations League?

Hou toch alstublieft op.....Italië houdt adem in voor Ronaldo......Hij is maar een normaal mens hoor net als jij en ik....Hij voetbalt de laatste tijd niet meer naar behoren.....ehhh hij is ook maar een mens hoor.....Niet meer en niet minder

Die houding heeft CR7 al vele jaren. Dat is ook de reden dat je of van hem houdt of een hekel aan hem hebt. Maar zelfs als je een hekel aan hem hebt moet je hem om zijn voetbalkwaliteiten altijd de waardering geven die hij verdient. En nu even ietsje minder, so what?

Zou Sarri dit stiekem gewoon doen om Ronaldo te prikkelen? Zijn stats zijn niet slecht, maar voor Ronaldo-begrippen wel.

Tjah ligt ook niet volledig aan Ronaldo zelf.. krijgt de meest onmogelijke voorzetten van die twee klompen van een backs. Als juve gewoon letterlijk om Ronaldo heen gaat bouwen en spelers haalt die 'normale' voorzetten kunnen geven dan knalt hij er nog zeker 30+ goals in een seizoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1056 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger152
J. CuadradoMiddenvelder140
M. PjanićMiddenvelder143
F. BernardeschiAanvaller130
P. DybalaAanvaller134
G. HiguaínAanvaller134
Han Kwang-SongAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren