Frenkie de Jong: ‘Moeilijke keus, dus ik laat het maar aan de trainer over’

Dinsdag, 12 november 2019 om

Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum lijken op het middenveld van het Nederlands elftal verzekerd van een basisplaats, maar voor de derde positie op het middenrif is nog geen vaste waarde gevonden. Bondscoach Ronald Koeman koos in de afgelopen interlandperiodes afwisselend voor Davy Pröpper, Marten de Roon en Donny van de Beek op die plek en moet ook voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland weer knopen doorhakken. De Jong geeft in gesprek met FOX Sports aan in ieder geval geen voorkeur te hebben.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet er wat jou betreft naast Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum op het middenveld staan tegen Noord-Ierland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door aardbei)

Donny laat de afgelopen weken zien deze positie meer dan prima in te kunnen vullen. Mooi, want de andere opties zijn echt middelmatig.

12 november 2019 om 18:59

Propper vind ik ook wel een goede optie hoor. De Roon lang niet altijd en Strootman is gedaan. Het is wachten hoe bv een Koopmeiners zich ontwikkeld anders mag hij er van mij ook bij.

12 november 2019 om 19:53

@lumni nu nog wel maar binnenkort hebben we Ihatarran die erbij is waarschijnlijk. dan kan Wijnaldum in zijn Liverpool rol spelen naast Frenkie en Ihatarran op 10 voor de creativiteit die we momenteel node missen

12 november 2019 om 20:24

Als vd Beek basis staat speelt Wijnaldum toch gewoon naast Frenkie? Er verandert dus vrij weinig.

12 november 2019 om 20:27

Dat zal pas na het EK zijn waarschijnlijk dat Mo een vaste waarde kan gaan worden. Laten we nu eerst die laatste twee kwalificatieduels en het eindtoernooi maar eens spelen, daar zal echt nog niet met Frenkie - Wijnaldum - Ihattaren gespeeld worden. Hij is een groot talent maar Pröpper en Donny hebben toch echt nog wel terecht een streepje voor in de nationale selectie lijkt me.

12 november 2019 om 20:39

@Sheva: Ik denk dat Koeman Wijnaldum gewoon als meest vooruitgeschoven middenvelder wil laten staan. Dan is het verder dus Frenkie en daar naast Donny/Pröpper/De Roon. Van de Beek doet het bij Ajax momenteel erg goed op die positie naast Martinez, ik zou hem ook zeker opstellen tegen Noord-Ierland.

12 november 2019 om 20:48

@shevanr7 dan heb je twee lopers met Wijnaldum en Vd Beek. we missen creativiteit. op de counter kan dat wel tegen de toplanden maar wil je een tegenstander als Zweden, Ijsland of dat soort landen uit elkaar spelen moet je een middenvelder hebben met creativiteit

12 november 2019 om 23:00

Van de Beek diskwalificeren tot loper... Vd Beek is veel meer dan dat, het is ook gewoon een fantastische voetballer. Een middenveld met de Jong, Wijnaldum en van de Beek ks het meest ideale en gewoon wereldtop.

12 november 2019 om 23:15

Ben ook erg gecharmeerd van vd beek, hoop dat hij een tijdje de kans krijgt naast frenkie en dat hij het ook waar kan maken. Lees hier ook al over ihattaren, maar volgens mij heeft koeman aangegeven hem in eerste instantie wilt bekijken op de buitenpositie, wat mij ook logisch lijkt gezien zijn leeftijd. Wie weet dat hij in de toekomst op het middenveld zal spelen maar denk dat dat nog wel ff kan duren met de concurrentie die hij daar heeft

13 november 2019 om 02:34

@vesta natuurlijk is Van Beek een fantastische voetballer, dat ben ik helemaal met je eens. maar het is een speler met diepgang en scorend vermogen die gelanceerd moet worden. het is geen creatieve spelverdeler waar je tegen de gesloten verdedigen van de kleinere landen weer meer aan hebt. tegen de toplanden kan Van Beek weer levensgevaarlijk zijn voor Oranje vanuit de omschakeling

Ik heb misschien een bril op maar ik vind op dit moment dat van de beek het meer dan verdiend. Is al tijden in grote vorm.

12 november 2019 om 20:38

Ik vind idd dat hij het meer verdiend. Maar hij speelt pas net weer goed. Is niet al tijden in grote vorm. Buiten dat liever Vd Beek dan mister balletje breed.

12 november 2019 om 23:20

Eens dat van de beek in grote vorm is. Echter is dat mijns inziens geen speler in plaats van de roon. Ik denk dat de roon en propper een plek moeten uitvechten en vd beek, hoe moeilijk ook, het zal moeten doen tegen wijnaldum

13 november 2019 om 01:08

Hier ben ik mee eens. Denk dat hij ook met De Roon of Pröper zal starten en eventueel van de Beek er in als het na rust nog 0-0 staat.

Tegen grote landen zie ik het liefst de Roon voor de balans, maar tegen Noord-Ierland moet Donny gewoon spelen.

12 november 2019 om 19:29

Maar welke balans dan? Frenkie is verdedigend een plus en Wijnaldum ook. Daar hoeft echt geen verdedigende man bij.

12 november 2019 om 19:41

Behalve dat Gini in Oranje de meest aanvallende middenvelder is en dat geweldig doet. Ik zou hem daar dus ook laten staan, ik vind hem daar beter dan Donny.

13 november 2019 om 01:09

Maar tegen grote landen spelen ze ook regelmatig meer op de counter en dan gaat wijnaldum mee naar voren.

Ik vraag me toch af of de Roon echt nog wel zin heeft. Weet je, Ajax heeft vorig jaar de Europese top een pak slaag gegeven met een middenveld met de jong, vd beek en schone. De jong en vd beek heb je al en wijnaldum is beter dan schone. Waarom heb je de Roon dan nodig tegen sterke tegenstanders? Barca speelt volgens mij ook met busquets als controleur, dat is ook meer een voetballer dan een simpele breker. Liverpool, de cl winnaar, speelt ook niet met zo'n type als de Roon. Waarom moet Oranje dat dan wel?

12 november 2019 om 19:16

Liverpool speelt niet met zon type? Wat is Fabinho dan volgens jou?

12 november 2019 om 19:20

Vind ik best een goede voetballer hoor. Geen iniesta achtige technicus nee. Maar vergelijk even de voetballende kwaliteiten van Fabinho met die van de Roon. Dat is toch een wereld van verschil?

12 november 2019 om 19:33

Het ging om een type voetballer, toch? Daarin heeft Tilburg013 gewoon gelijk.

12 november 2019 om 19:37

Ben ik met je eens Rick. En niet met jou almogaver. Vind De Roon eerder een mindere versie van Henderson. Fabinho kan echt wel prima ballen hoor. Stuk beter dan De Roon.

12 november 2019 om 19:45

@Almo ben ik niet met je eens. De roon heeft 1 taak: ballen afpakken. Bij Liverpool op het middenveld wordt veel dynamischer gespeeld met constant positiewisselingen. Dat kan de Roon absoluut niet. Fabinho wel.

Ik zie ook liever Donny van de Beek daar spelen, heb het nu wel gezien met Marten de Roon. Respect voor wat hij bereikt heeft en wat hij wekelijks laat zien bij Atalanta maar is voetballend gewoon echt een stuk minder dan van de Beek, gaat allemaal net iets sneller bij hem. Propper is ook een goede optie maar ook bij hem heb ik vaak het gevoel dat het allemaal nog wel wat sneller kan. Benieuwd hoe Koopmeiners zich gaat ontwikkelen, kan zich eventueel dan ook nog gaan mengen in de concurrentie strijd evenals Ihattaren of Stengs voor de nummer 10 positie

Doe maar Ihattaren, ondanks dat het veel te aanvallend is. Als hij er weer bij is natuurlijk. Anders Van de Beek.

12 november 2019 om 20:36

Wijnaldum staat op 10 en die gaat nu echt nog geen plaats maken voor Ihattaren. Die jongen is een erg groot talent maar ik denk niet dat hij voor het EK al vast in Oranje staat hoor. Eerst maar eens wat meer laten zien in de ED en Europese duels. Momenteel zijn Gini en Donny nog betere opties op die positie toch. Andere types, dat zeker. Maar ik denk dat je met een middenveld Frenkie - Van de Beek - Wijnaldum gewoon een goed middenveld hebt staan voor nu.

Weet niet of het dezelfde mensen zijn die reageren maar telkens na een wedstrijd van hem in Ajax is er de kritiek dat hij telkens te diep staat, enkel in de weg loopt voor de daadwerkelijke, voorste middenvelder. Wanneer het dan om het Nederlands elftal gaat komen er allemaal belangen bij van de Ajacieden want dan moet hij opeens in de basis. Om daar Wijnaldum in de weg te lopen? Ik ben zelf wel voorstander van de Roon. Met het inbrengen van hem in de basis is het Nederlands elftal gaan lopen en dan kan hij voetballend wellicht de minste zijn, het is wel de meest taak bewuste speler met het kleinste ego. De enige reden waarom ik liever Donny zou zien is omdat ik zo'n knul als de Roon niet al die walgelijke kritiek van onder andere hier misgun na zijn eerdere wonderbaarlijke prestaties.

12 november 2019 om 22:59

Er was kritiek dat hij te diep stond toen hij op 10 stond, dan liep hij wel eens té vaak naast Tadic en liet hij gaten vallen op het middenveld. Nu de laatste potten dat hij naast Martinez speelt is die kritiek er juist totaal niet, want hij staat niet te diep. Doseert juist heel goed de laatste wedstrijden, komt nog altijd in de 16 maar niet té vaak, voert zijn verdedigende taken goed uit. Hij verrast mij echt positief op die positie, hij zou dit ook prima naast Frenkie kunnen. Je hebt gelijk een stuk meer voetbal op je middenveld dan met De Roon.

de Jong, Wijnaldum, vd Beek is een mooi middenveld echter zonder balans. de Jong, Wijnaldum, de Roon/pröper is ook een mooi middenveld en met veel meer balans. Wijnaldum en vd Beek zijn min of meer zelfde types met veel diepgang. Persoonlijk vind ik Wijnaldum beter, fysiek en in de lucht sterker dan vd Beek. Om het systeem te kunnen spelen zoals ze het willen spelen heb je beiden keihard nodig met die enorme hoeveelheid wedstrijden

Serieus, dat mensen oprecht twijfelen tuusen De Roon en Van de Beek...ik ben groot fan van Koeman, maar dit valt me van hem tegen. Een blinde ziet dat vd Beek in alles de betere voetballer is, niets ten nadele van De Roon overigens, maar vd Beek is wereldtop.speelt nu al enkele weken naast Martinez op het middenveld en doet dat prima. Stond vorig jaar naast Schone en De Jong op het middenveld en heel Europa had het over dat prachtige en uitgebalanceerde middenveld. Zowel De Jong, Wijnaldum ald van De Beek zijn wereldtop, kunnen op meerdere posities uit de voeten en zijn echte voetballers. Die begrijpen elkaar wel.denk dat er Europees geen beter middenveld is dan dit drietal op dit moment. Als we dan toch Van de Beek en Wijnaldum niet samen willen, dan zou ik altijd opteren voor Propper ipv De Roon. Propper brengt veel mneer voetbal. De Roon is echt een breker en met alle respect, maar we spelen tegen Noors Ierland he...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

181 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 15 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwijmelen’ in Milaan: ‘Frenkie de Jong gaf voetballes in een kathedraal’

Frenkie de Jong moest dinsdagavond genoegen nemen met een invalbeurt bij Barcelona. De middenvelder, die op 24 september tegen Villarreal voor het laatst de rol van invaller had vervuld, kwam in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren