Koeman reageert gevat: ‘Dat maken we op tijd bekend, ook aan hem’

Dinsdag, 12 november 2019 om

Ronald Koeman weet nog niet of Jeroen Zoet de tweede doelman van Oranje blijft. De keeper van PSV werd afgelopen weekend door trainer Mark van Bommel gepasseerd bij het verloren duel met Willem II (2-1). Koeman maakte vrijdag zijn definitieve selectie van Oranje bekend en hij wist toen al dat Zoet zondag niet zou gaan spelen tegen de Tilburgers.

Koeman geeft dinsdagmiddag op de persconferentie aan geen spijt te hebben van de keuze voor Zoet bij Oranje. "Ik wist vrijdagmiddag dat hij niet zou gaan spelen, maar als ik dat donderdagavond had gehoord, had ik hem ook geselecteerd", zegt Koeman stellig. De bondscoach wilde niet aangeven of Zoet nog steeds de tweede doelman van het Nederlands elftal is.

Koeman gaat niet in op 'leugentje om eigen bestwil' Barcelona-clausule

"Dat gaan we deze week rustig bekijken. Dat maken we op tijd bekend. Ook aan hem", zo grapt Koeman. De trainer doelt op het feit dat Zoet niet tijdig werd geïnformeerd dat hij derde doelman zou zijn in Tilburg. Pas vlak voor de aftrap tegen Willem II werd de doelman verteld dat hij derde keeper was, achter Lars Unnerstall en Robbin Ruiter. Koeman wil weinig kwijt over het voorval.

"Er is al veel over gezegd, ook door de trainer (Van Bommel, red.) en door PSV. Het is natuurlijk niet goed verlopen, maar daar laat ik het verder bij. Je probeert dit als trainer wel altijd te voorkomen." Maandagochtend heeft Van Bommel op de site van PSV laten weten dat men excuses heeft aangeboden aan Zoet voor de wijze van communiceren.


Poll

Moet Jeroen Zoet tweede doelman van Oranje blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door frits1948)

Koeman leest even stiekem van Bommel de les. Het verschil tussen een trainer zijn en een trainer spelen.

12 november 2019 om 16:20

Jochie toch... Dit is gewoon het verschil tussen een ervaren trainer en een beginnende trainer...

12 november 2019 om 16:23

13nesta13 en yessefur2, Snap niet wat dat er mee te maken heeft? Het is toch gewoon een grapje van Koeman?!

12 november 2019 om 16:26

Exact

12 november 2019 om 16:26

Ja precies! Het is een grapje van Koeman en die kan ik zeker waarderen. Maar dit heeft niks te maken met het verschil tussen een trainer zijn en een trainer spelen wat 13nesta13 hierboven aangeeft...

13 november 2019 om 12:11

Jochie nog wel.. maar Koeman gaat zo makkelijk om met allerlei vragen en situaties. Grapje hier, vraag ontwijken daar. Bij van Bommel gaat het allemaal erg geforceerd. Maar blijkbaar is het een gevoelig onderwerp voor je als PSV-er. En dat snap ik. Ik vind het alleen wel mooi om te zien hoe Koeman doet en praat als ervaren trainer.

12 november 2019 om 16:21

En Koeman heeft natuurlijk altijd alles goed gedaan? Echt een vlekkeloze carrière heeft die man overal geslaagd.... Je kan ook gewoon aangeven dat het een verschil is in een beginnend en ervaren trainer.

12 november 2019 om 17:06

Daar heeft hij van geleerd en is daardoor nu een ervaren trainer. Hij doet hier weinig verkeerd, maar mensen maken er weer eens groter dan het eigenlijk is.

12 november 2019 om 17:30

Mijn reactie is dan ook gericht op 13nesta13. Koeman doet in deze weinig verkeerd een grapje maken zo nu en dan moet kunnen.

12 november 2019 om 16:28

Dat valt toch wel mee? Koeman trapt, met een grapje, gewoon wat open deuren in. Dat maakt verder ook niet uit, want het is het enige goede antwoord dat hij had kunnen geven. En volgens mij weten ze dat inmiddels bij PSV ook wel.

Wat een verschrikkelijke persconferentie was dat zeg. Geen enkele fatsoenlijke voetbal-gerelateerde vraag en een bondscoach die nergens op in wilde gaan.het valt me echt op dat journalisten het liefst bevestigt willen worden in wat ze graag al willen schrijven. Vooral Valentijn Driessen heeft daar een handje van. Was vandaag weer aan het doorzagen over Dest. Ik had wel graag willen weten waarom Koeman denkt dat Boadu ook aan de zijkanten kan spelen. Volgens mij is het echt een pure spits. Hij mag dan wat beweeglijker zijn dan een type Weghorst, L. de Jong, Crouch, Llorente, enz., maar dat maakt hem toch niet tot een buitenspeler?

12 november 2019 om 16:36

Tsja, niks nieuws. Ook Ten Hag heb ik eens op een internationale persconferentie tot in den treuren dezelfde antwoorden zien geven. Dan vraag ik mij af waarom? Wie doen ze daar een plezier mee? Waarschijnlijk willen ze een video hebben waarin zij zelf de vraag stellen, zodat ze andere media niet als bron hoeven te noemen, maar dit was gewoon triest. Totaal geen creativiteit. En dan vinden ze het gek dat trainers en spelers altijd saaie antwoorden geven.... Maar juist nu doet Koeman dus juist iets anders, hij maakt een grapje, en dan is het weer niet goed voor sommigen. Ik kan het juist zeer waarderen.

12 november 2019 om 16:37

Volgens Koeman kunnen Blind en Veltman ook als backs uit de voeten terwijl het gewoon centrumverdedigers zijn. Niet heel erg serieus te nemen die man, heeft als bondscoach vooral het geluk dat er nu een talentvolle generatie aan het opstaan is. Het enige waar je hem credits voor kan geven is dat hij bij Oranje het beste uit Memphis en Gini heeft weten te halen.

12 november 2019 om 16:53

Blind en Veltman hebben bij hun clubs ook regelmatig als back gespeeld. Je doet wel heel luchtig over de prestaties van Koeman. Hoewel de grote test - een eindtoernooi - natuurlijk nog moet komen

12 november 2019 om 17:05

Dat is wel wat overdreven. Zullen we dan de prestaties van alle coaches maar wijten aan het spelersmateriaal? Verder kunnen die twee wel als backs uit de voeten, maar dan zijn ze wel een zwakke schakel op dat niveau. Blind is eigenlijk structureel betrokken bij tegendoelpunten, terwijl Veltman toch vooral verdedigend wat kan als back.

12 november 2019 om 17:08

Makallelele, Tsja, dat Blind en Veltman weleens backs bij Ajax spelen is aan EtH. Keuze voor hen op die plek in het NL elftal laat te wensen over. En ik ben het met Joshua eens. Want laten we reëel zijn. Iedere eerste helft is net als roeren in te dikke snert. Alles moet hersteld worden na de rust, zover zo goed, maar je weet zelf dat niet alles altijd xo goed blijft gaan of kan blijven gaan.

12 november 2019 om 17:09

Dat is allemaal leuk en aardig, maar dit is het Nederlands elftal en niet hun club. Blind was de afgelopen interlands een constant zwaktepunt, terwijl er voldoende daadwerkelijke linksbacks zijn die daar ook kunnen spelen. Veltman is een ander verhaal, aangezien de rechtsbackpositie zwak bezet is en de rechtsback in Oranje meer rechtsbuiten dan back is. Om daar dan een speler te zetten zonder aanvallende kwaliteiten slaat nergens op. Speel dan met iemand als Hateboer die in een topcompetitie laat zien uitstekend te zijn als aanvallende rechtsback (technisch gezien rechtsmid, maar hij zal in Oranje ondanks een 4-verdediger systeem evenveel kunnen aanvallen als bij Atalanta).

12 november 2019 om 17:30

@joshuak_ gaat nergens over inderdaad en als je dan toch tegen alle logica in Cv's als back wil opstellen dan kan je net zo goed De Vrij opstellen als back want die is een klasse beter als Veltman

12 november 2019 om 17:33

Waarom wordt blind altijd standaard opgeroepen. Dat vraag ik mij echt af. Alle ajaxieden gaan dan zeggen hij is goed enzo... Maar even serieus waarom speelt hij daar? Analisten kunnen dumfries helemaal afmaken door te zeggen dat hij slecht aanvalt, zover ik weet is t nog altijd een verdediger...terwijl bij blind laatst gewoon 2 of 3 tegendoelpunten te verwijten viel. En dan wordt daar kort wat over gezegd en dan is tweet goed omdat die een pass kan geven. En ondertussen dik 3 miljoen op zijn rekening mag bijschrijven.. sanp er grwoon niks van...

12 november 2019 om 17:36

@barqa Blind hoort imo wel bij de selectie te zitten want het is een uitstekende CV bij Ajax. je moet hem alleen niet op de backpositie neerzetten want dat kan hij niet. ik vind het ook lullig voor Blind zelf want die is nu elke keer onterecht de kop van jut omdat hij word misbruikt op een positie waar hij helemaal niet kan renderen. what's next? Jeroen Zoet in de spits?

12 november 2019 om 17:43

Nee hoor, Veltman heeft vã³ã³r ten Hag ook vaak zat back gespeeld, net als Blind. Met name laatstgenoemde heeft ooit nog een kekke wedstrijd gespeeld tegen een of ander land, in 2014.

12 november 2019 om 17:48

@almogaver elke keer als mensen de interlands van Blind tegen Frankrijk, Duitsland en Noord Ierland noemen als voorbeeld waarom hij niet rendeert als back kunnen mensen niet meer als 1 interland als tegenargument noemen en dat is die wedstrijd tegen Spanje van inmiddels al 5 jaar geleden. dat zegt eigenlijk al genoeg over het aantal goede interlands die Blind als back heeft gespeeld in Oranje

12 november 2019 om 18:05

Dat iemand een keer een goede wedstrijd speelde op linksback wil niet zeggen dat zo'n persoon het structureel goed invult. Blind is het afgelopen jaar met afstand het meest betrokken geweest bij tegendoelpunten en dan kun je gerust stellen dat je door de mand valt als linksback. We gaan Blind toch niet serieus beoordelen op een wedstrijd uit 2014 om z'n tekortkomingen te negeren als linksback?

12 november 2019 om 17:01

@azet dat is zo maar als je niet doorzaagt dan krijg je van die trainers al helemaal alleen nog maar van die nikszeggende antwoorden die ze op de mediatraining hebben geleerd. je moet toch iets proberen in de hoop er nog wat boeiends uit te krijgen uit zo een coach

12 november 2019 om 17:45

Maar iedere keer terug komen op spelers die een andere keuze hebben gemaakt is zinloos.

12 november 2019 om 17:49

@mv010 dat ben ik zeker met je eens en zo geweldig vind ik die Dest nou ook weer niet. ik ben veel blijer dat Ihatarran voor ons heeft gekozen want dat is wel een speler die Oranje naar een hoger niveau kan gaan tillen in de toekomst

12 november 2019 om 18:18

Helemaal gelijk over Boadu. Dat is helemaal geen buitenspeler die een mannetje voorbij speelt en een scherpe voorzet heeft. Als hij als buitenspeler gaat spelen zal dat niet best gaan vrees ik waardoor een (onterecht) slecht beeld zal komen over hem. We gaan het zien.

Ik denk dat er wel grotere verbeterpunten zijn dan wie de tweede doelman van Oranje moet gaan worden. Onze linksback is structureel betrokken bij tegendoelpunten en bovendien is hij een centrale verdediger, terwijl we ook een centrale verdediger hebben die momenteel even hopeloos uit vorm is (al snap ik dat Van Dijk nog nauwelijks met De Vrij heeft samengespeeld).

12 november 2019 om 17:27

Hopeloos uit vorm valt wel mee gezien de recente wedstrijden. Niet iets om je druk over te maken. de back positie wel uiteraard

12 november 2019 om 18:01

Als iedereen zijn taak goed uitvoert, dan is blind een meerwaarde op lb. Doet men dit niet, dan kun je een probleem hebben. Je stelt het beste centrale duo op en dat is niet met de vrij.

12 november 2019 om 18:05

@musi26 hoe weet je dat zo zeker? De Vrij speelt de sterren van de hemel in de Serie A dit seizoen. De Ligt heeft er net 1 goede wedstrijd op zitten tegen AC Milan

12 november 2019 om 18:07

Als iedereen zijn taak goed uitvoert, is Blind een meerwaarde op linksback? Het is juist de linksback die z'n taken niet goed uitvoert en dan schuiven we dat af op de andere spelers? Blind schiet als linksback tekort in Oranje en dat heeft niets met z'n medespelers te maken.

12 november 2019 om 18:37

Hopeloos uit vorm is echt schromelijk overdreven. Verder eens . Ik ben een fan van Blind, maar als CV of op 't middenveld. Als back, zeker bij Oranje, is 'ie een zwakke schakel. Wel altijd selecteren natuurlijk.

12 november 2019 om 18:45

Uiteraard moet je 'm selecteren, maar in Oranje is hij alleen handig als back-up voor de centrale verdediging en als back. Op het middenveld komt hij ook snelheid tekort in Oranje. In de Eredivisie kom je er wel mee weg, maar op internationaal niveau is het gebied te groot.

12 november 2019 om 19:08

Laten we het erop houden dat de Rhoon razendsnel is.

12 november 2019 om 19:12

Heb je ook wel gelijk in, het is meer een soort nostalgie/hoop dat ik nog geloof in Blind op 't middenveld eigenlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren