‘Ik ben geen jongen die het clublogo kust om populair te worden’

Dinsdag, 12 november 2019 om 07:38Yanick Vos

Mark Diemers is een van de dragende krachten in het elftal van Fortuna Sittard. De aanvallende middenvelder is bij de achterban echter niet de meest populaire speler van de club uit Limburg en hij denkt wel te weten hoe dat komt. Zijn eerlijkheid wordt hem naar eigen zeggen niet altijd in dank afgenomen. “Gek toch? Je zou zeggen dat het juist een goede eigenschap is”, aldus Diemers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Mooi, eerlijkheid ik houd ervan. Een beetje hetzelfde als Ziyech Kuijt etc

12 november 2019 om 08:20

Kuyt was juist een voorbeeld van pappen en nathouden van de supporters. Zijn huidige club was altijd helemaal geweldig en hij zou overal terugkeren. Prima, maar niet een voorbeeld van eerlijkheid.

12 november 2019 om 08:49

Daarom zet ie deze naam erbij, Kuyt leeft echt zijn eigen Facebookverhaal. Dwz hij uit wat mensen willen wat ie denkt en voelt. En zijn leven is altijd mooi!

12 november 2019 om 10:20

Kuijt is een menneke met meerdere maskers op. Die zal nooit het achterste van zijn tong laten zien.

Veruit de beste speler bij fortune, en er zit blijkbaar nog een goed koppie op.

12 november 2019 om 08:26

Nee. Dit is het beeld wat gecreëerd wordt. Is niet eens de beste. Dus laat staan veruit. Ik zou eerder voor Passlack, Ninaj gaan momenteel. Dan Diemers/Koselev/Tekie.

Nee Diemers, dat is niet de reden. Je hebt overduidelijk weinig geluisterd. De reden is dat je heel heel heel veel balverlies veroorzaakt. Maar het ergste is dat je geen moment mee verdedigde of ook maar één moment mee terug liep. Dat is waarom je niet geliefd bent. Niet omdat je dat gezegd hebt. (De laatste tijd doet Diemers dit meer, nu hoor je zijn dus ook steeds vaker gescandeerd worden)

12 november 2019 om 09:09

Tja elke speler heeft plussen en minnen. Maar het scheelt nog al of hij wel of niet meedoet. Ik vind het wel een speler die zeker hoger kan spelen. Technisch en qua overzicht is hij echt goed.

12 november 2019 om 09:16

Lekkere supporter ben je dan.. Als er één speler potentie heeft om nog een mooie stap in de eredivisie te zetten op basis van de laatste 3 jaar dan is het Diemers wel. En heb jij 'm persoonlijk laten weten dat hij mee terug moet verdedigen? Of moet hij dat kunnen opmaken uit het uitfluiten/joelen?

12 november 2019 om 19:55

Veel aannamens in je post. Staat garant voor plusjes. Niet mee willen verdedigen en blijven lopen in wandeltempo. Dat is niet iets wat wij graag zien nee. Dan moet je ook ertegen kunnen als daarop kritiek komt. Overigens, zo goed is Diemers nu ook weer niet. Hij geeft ongeveer zo een 25 wedstrijden niet thuis. 5 is ie bepalend. De overige heeft ie een 7. Zwaar overdreven hoe de media Diemers de hemel inprijst.

goede speler en mooi voor de mensen die niets met fortuna te maken hebben.toch begrijp ik donders goed dat de fans hier niet blij van worden, dit zijn niet de dingen die je graag hoort over jouw mooie stadje en mooie clubje.. want eerlijk is eerlijk ik zou het ook niet leuk vinden als een speler van ajax zou zeggen dat hij amsterdam niks vind, en dat hij het liefst zo snel mogelijk door wilt naar een hogere club.

12 november 2019 om 08:41

Als je geld hebt is Amsterdam zelfs voor een rotterdammer een leuke stad.en hoeveel spelers van Ajax zeggen eerlijk dat ze nog naar een echte europese topclub willen? Ziyech, Onana, Tagliafico, Neres

12 november 2019 om 08:41

Ja, maar dat is het lot van Fortuna. Bij Ajax zal dit niet snel gebeuren. Hij zegt eigenlijk niets verkeerd, maar soms is het verstandig om dingen niet te zeggen. Dan ben je nog steeds eerlijk, maar doe je niemand pijn.

12 november 2019 om 10:29

Nja Onana heeft ook gewoon gezegd dat ie zich in Amsterdam regelmatig verveeld, jaartje terug ofzo. Hoewel ik van Amsterdam hou vind ik dat gewoon prima. Ik denk zeker naarmate Ajax meer geld krijgt en spelers oa uit London plukt ed dat die Amsterdam gewoon een mindere stad gaan vinden en dat is gewoon ook heel logisch

12 november 2019 om 14:28

Ik kom voor werk toch regelmatig in Sittard, ook in Heerlen, Kerkrade en Maastricht. Als je niet uit die contreien komt, dan zul je er niet gauw gezelligheid vinden. Er zijn er nog genoeg die het vertikken om verstaanbaar Nederlands te praten en men heeft niet echt het hart op de tong, waardoor je het idee krijgt dat ze iets achterhouden. En als je ze dan ziet met mensen uit de eigen stad, dan gaan ze daar toch anders mee om. Sittard staat verder ook wel een beetje bekend om het feit dat er regelmatig gevochten wordt in de binnenstad.

Eerlijkheid is niet te verwarren met negativisme. Dat laatste is namelijk taboe, je mag niet negatief zijn. Ook al vind je iets niet leuk, dan nog moet je zeggen dat je het wel leuk vindt of je moet erover zwijgen. Ik heb eens in een depressie gezeten, dan pas gaat je leven naar de knoppen. Ik was ondernemer en mijn bedrijfje ging kapot, mijn vrouw ging met een ander, ik kreeg fysieke klachten, veel vrienden lieten me in de steek, etc Ik had weinig om positief over te zijn, een periode klaagde ik dus ook best veel, true. Je merkt dat mensen om je heen dat niet accepteren en je de rug toe keren ipv je te helpen (helpen past al amper meer in onze vocabulaire> kost tijd, en waar ze het meeste bang voor zijn: Het zal wel geld kosten>hoe rijk ze ook zijn) Ze willen die negativiteit niet, alles moet leuk zijn zoals op Facebook! Dat is onze maatschappij mensen! Gelukkig ben ik er 100% op eigen kracht uit gekomen. No worries.

12 november 2019 om 14:32

Ik ken het, heb er jaren geleden ook problemen mee gehad. Maar negatief was ik er niet door, eerder cynisch. Ik had voornamelijk dat ik gewoon nergens meer zin in had, maar ik kraakte die dingen dan niet af. Je hebt wel echt het gevoel helemaal alleen op de wereld te zijn, terwijl ik niet echt om vrienden verlegen heb gezeten, maar thuis was het het ergste, zeker als je in de ochtend op gang moest komen.

Ik ben het helemaal met hem eens. Liever eerlijk dan toneel.

Eerlijkheid wordt niet altijd gewaardeerd, dat is waar. Diemers doet het fantastisch bij Fortuna en hij kan zeker een stap hogerop. Wat dat betreft mag hij volgend seizoen wel de gelederen in Arnhem versterken. Een speler met een drive en een goede traptechniek, altijd welkom zou ik zeggen !

Een dorp als Sittard heeft ook weinig te bieden voor mensen zonder lokale binding. Het is een woonkern met normale woonfaciliteiten.

12 november 2019 om 14:34

Sittard heeft genoeg te bieden. Er is regelmatig wat te doen, de binnenstad is levendig (al heeft het qua uitgaan niet echt een goede reputatie) en alles is er te vinden. De echte Limburgers maken het voor een buitenstaander echter wel moeilijk om zich daar thuis te voelen.

12 november 2019 om 19:57

Denk dat het uitgaan je gevoelswaarde is. Denk dat je in andere Limburgse steden vaker ruzie hebt statistisch gezien.

13 november 2019 om 13:11

Ik krijg dit voornamelijk te horen van de klanten waar ik kom, waarvan enkele dus horeca in het centrum van Sittard zijn. Die zeggen stuk voor stuk dat er redelijk veel gevochten wordt.

13 november 2019 om 17:53

Recreatie doeleinden is meer dan stappen. Roermond heeft een unieke selling point en dat zijn de waterplassen. Maastricht heeft de historische binnenstad, maar bijvoorbeeld geen goed bos. Sittard heeft alles wat de lokale Limburger wilt, namelijk oktoberfeesten en carnaval. Dit zijn sociale Limburgse activiteiten die minder geschikt zijn voor niet-Limburgers. Mijn familie woont in Sittard en de redenen zijn: mooi vrijstaand huis tegen Duitse grens (rustig en natuurlijk), goede school voor de kids en vader en moeder kunnen makkelijk naar werk rijden naar respectievelijk Heerlen en Roermond. Meer argumenten heb ik niet gehoord. De binnenstad van Sittard is nog wel oke, maar bediend ook de lokale functie. Voor een voetballer is een grote stad uit de randstad interessanter om te wonen, en idealiter is het een mooi zonnig land als Italie of Spanje. Ik snap de voetballer van Fortuna Sittard. Overigens heb ik zelf ook ooit in Sittard gewoond. Toen ik klein was vond ik het een stad, nu een dorp.

13 november 2019 om 18:42

Laat ik het dan zo stellen, ik kom uit een redelijk groot dorp. Maar voor mij is Sittard toch een stad. Ik zou er niet kunnen wonen, maar dat kan ik in Eindhoven ook niet. Allemaal te groot. De randstad daar zou ik al helemaal niet kunnen aarden, hele andere mentaliteit ook. Nee, geef me maar lekker het dorp waar ik nu woon, in ons mooie Brabant.

Ik kan echt genieten van zulke interviews, mooie vent!

Iemand die weet waar ik die intervieuw met amadou ciss kan terugzien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle32-8
14.RKC Waalwijk26-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Lisandro SemedoAanvaller297
S. UlteeUnknown
M. AnghaVerdediger280
G. CoxVerdediger285
T. TekieMiddenvelder280
Z. FlemmingAanvaller288
E. HanssonAanvaller282
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

5 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren