Positie van Van Bommel ter discussie: ‘Dan is er maar één conclusie mogelijk’

Dinsdag, 12 november 2019 om

PSV bevindt zich momenteel in een diepe crisis, daar de laatste zes wedstrijden op rij geen overwinning opleverden. De positie van trainer Mark van Bommel staat ter discussie, maar René van de Kerkhof denkt niet dat hij al ontslagen moet worden. De clubicoon is echter van mening dat er wel maar één conclusie mogelijk is als het niet gaat draaien wanneer de ziekenboeg weer leeg is.

“Hoe ze het weer op de rit krijgen? Tja, als ik dat had geweten was ik zelf wel trainer geworden. Maar het is duidelijk dat ze eigenlijk niet zonder Malen en Bergwijn kunnen”, zegt Van de Kerkhof in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij constateert dat het verval groot is sinds Donyell Malen en Steven Bergwijn geblesseerd zijn. “Als iedereen fit is, draait het aardig, maar alles wat er op de bank zit is eigenlijk niet goed genoeg voor het eerste elftal.”

“Wat betreft de positie van Van Bommel moeten ze denk ik even afwachten hoe het gaat na de interlandperiode. Als hij met Malen en Bergwijn nog steeds niet weet te winnen, is er denk ik maar één conclusie mogelijk. Hij heeft vorig jaar veel krediet opgebouwd, maar er komt een moment dat je niet meer verder kunt samen”, stelt de oud-international, die concludeert dat de rel rond het passeren van Jeroen Zoet niet geholpen heeft. “Natuurlijk mag hij hem passeren, maar om hem dan meteen derde keeper te maken is een verkeerde inschatting.”

“Ik denk dat ze bij PSV erg blij zijn met de komende interlandperiode. Die haalt even de druk van de ketel en geeft spelers met blessures de kans om weer aan te sluiten”, voegt Jan Poortvliet toe. Hij stelt dat het seizoen van PSV nu al ‘verloren’ is. “Een achterstand van elf punten gaat PSV niet meer goedmaken. Ajax zal heus nog wel een keer verliezen, maar niet vier keer. Wat mij betreft hoeft Van Bommel niet weg. Ik zou niet weten welke trainer het beter zou doen op dit moment.”


Poll

Moet PSV het vertrouwen houden in Mark van Bommel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ben benieuwd wie Van Bommel op zou kunnen en willen volgen, er is geen eer te behalen bij PSV op dit moment want ik geloof er niet in dat ze die 9 punten op Ajax in gaan lopen. Verder zijn er niet echt grote namen die niks te doen hebben, of zou Hiddink uit het bejaardenhuis getrokken moeten worden?

12 november 2019 om 07:48

Het zijn inmiddels 11 punten he.

12 november 2019 om 07:56

Klopt ja.. Laat dan helemaal maar zitten toch?

12 november 2019 om 07:49

Het verschil is inmiddels 11... Van Bommel maakt fouten, net als elke trainer, maar als 2 sterkhouders wegvallen dan heeft elke club t moeilijk.

12 november 2019 om 07:51

Ajax doet het anders best aardig zonder De Jong en De Ligt 😇

12 november 2019 om 07:57

Het is nog zijn eerste baantje als coach ook, met dat hele gedoe rondom om Zoet liet hij wel echt zien onervaren te zijn. Daar leert hij hopelijk van, maar ik zie niet in waarom PSV Van Bommel nu zou gaan vervangen.

12 november 2019 om 08:00

Vind dat een kul argument. Twee sterkhouders zijn belangrijk. Dat kan ook het verschil maken tussen winnen en verliezen tegen topploegen, maar met alle respect tegen de Sparta's en Willem 2's van deze wereld moet je ook kunnen winnen zonder 2 sterkhouders.

12 november 2019 om 08:03

Jaaaaa de Jong en de Ligt spelen nog bij Ajax, hiep hoi wat een goed nieuws op deze vroege ochtend onzin natuurlijk, voor die twee zijn gewoon aankopen gedaan plus de basis en bank is gewoon verder dan die van Psv.

12 november 2019 om 09:08

Omdat hij niet goed genoeg is daarom moet hij vervangen worden.

12 november 2019 om 09:46

@jw888die vergelijking slaat natuurlijk nergens op, daar zijn vervangers voor aangetrokken. Ik wil wel eens zien hoe Ajax het doet als van De Beek, Ziyech en Onana allemaal tegelijk geblesseerd zijn en het B garnituur moet optreden. Laten we even vooropstellen dat Ajax gewoon beter materiaal heeft op het maar PSV heeft een aantal wedstrijden gespeeld waarbij ze 5 vaste basiskrachten missen, als dat bij Ajax zou gebeuren dan hadden we wellicht ook wat punten laten liggen.

12 november 2019 om 09:50

Wat een onzin, Ajax heeft genoeg tijd gehad om hun te vervangen. Ook is er geld in overvloed. Totaal niet te vergelijken deze situatie.

12 november 2019 om 10:08

Twee basisspelers vallen weg en dan zes wedstrijden op rij niet winnen? Welke anders club heeft dan dergelijke cijfers?

12 november 2019 om 12:37

Dat gaan we zien uit bij Lille. Zonder Veltman, Blind en Neres.

12 november 2019 om 15:28

@jw888 Gelukkig wel, maar eerlijk is eerlijk, daar zijn vervangers voor gehaald. En staat er ook nog wat jeugd te trappelen van ongeduld die tegen het 1e aanzitten.bij PSV vertrekt De Jong, valt Lammers aan t begin van t seizoen weg en nu dan Bergwijn en Malen. Waarbij ik ook nog eens vind dat de bank, behalve Gakpo, niet heel veel voorstelt...

12 november 2019 om 08:59

Ik ben een die hard Psv supporter, maar wordt knettergek van van Bommel. Wanneer je al 4 a 5 wedstrijden niet gewonnen hebt dan passeer je toch niet alleen je keeper? Die Tsjech er aub uit, ik weet zeker dat die Lato of Boscagli het op dit moment echt niet slechter doen. Perreiro er in ipv die Rosario, Thomas erin, laat Afellay het is een keer proberen. Nogmaals slechter kan het niet gaan. Geef de bankzitters een kans. Maar nee! Dat doet van Bommel niet. Hetzelfde als dat ie vorig seizoen vasthield aan zijn opstelling ook na 3 gelijkspelen. En daarvoor 14 overwinningen met perreiro. Ik vind hem echt een slechte trainer.

12 november 2019 om 11:32

Gewoon met Viergever op linksback spelen. En Schwaab en Baumgartl centraal met Unnerstall erachter (wie weet halen de drie Duitsers het beste in elkaar naar boven). En inderdaad Pereiro erin.

12 november 2019 om 09:28

Van Bommel heeft ook voornamelijk pech met de ontwikkelingen die zich afspelen bij Ajax op dit moment. Een Pep Guardiola of Klopp had dit PSV ook geen kampioen gemaakt. Dit zeg ik overigens zonder fan te zijn van Ajax voordat ik bestempeld word als arrogant.

12 november 2019 om 10:54

Geen eer te behalen? PSV heeft geen top selectie maar moet hier gewoon tweede mee worden hoor. Ook in de EL liggen kansen, zeker als iedereen fit is. Daarnaast heeft PSV kapitaal op het veld staan, dus als je nu instapt, 'gewoon' tweede wordt, en de supporters voor je wint dan sta je ook volgend seizoen voor de groep. Alleen een goede trainer zoeken zal niet meevallen.

van Bommel heeft vorig seizoen veel krediet opgebouwd? Hij is de reden dat we vorig seizoen geen kampioen zijn geworden met dat belachelijke middenveld vol met brekers tijdens de seizoensbepaler in de ArenA vorig seizoen. Van Bommel zou een hoop PSVers blij maken als hij vandaag zou opstappen. Maar daar is hij helaas veel te koppig voor.

12 november 2019 om 08:00

Sorry maar het Ajax van vorig seizoen was fenomenaal goed. Zo goed dat we tot de beste vier van Europa behoorden. Als je dan tot het laatste moment met Ajax strijdt voor een kampioenschap heb je het gewoon goed gedaan. Bij Feyenoord zouden ze een feest vieren om zo'n prestatie.

12 november 2019 om 08:10

Alle credits voor ajax hoor, maar PSV stond vlak voor die wedstrijd nog redelijk ruim bovenaan hé. Door toen met die belachelijke opstelling te beginnen heeft hij , en niemand anders, de titel vergooid. Van Bommel doet werkelijk álles fout. En erger, hij wil niet leren. Onbegrijpelijke opstellingen, onbegrijpelijke wissels, het aanwijzen van de verkeerde aanvoerders enz, enz. Dan is er maar 1 conclusie........ ook voor John de Jong. Beide (want het gaat in samenspraak) hebben er een PSV onwaardig elftal neergezet voor gruwelijk veel geld. Pure kapitaalvernietiging.

12 november 2019 om 08:16

Sorry hoor, maar Ajax is vorig jaar kampioen geworden omdat PSV het liet afweten op het einde, te beginnen met de wedstrijd in de Arena. Daar had, zoals El_guaje al zegt, PSV gewoon met een andere tactiek moeten spelen. Het doet verder niets af aan het feit dat Ajax vorig seizoen erg goed was, maar PSV stond tot enkele wedstrijden voor het einde nog bovenaan en meerdere punten los zelfs. Ze hebben zelf gewoon keihard gefaald en Ajax niet. Dus was Ajax uiteindelijk de terechte kampioen.

12 november 2019 om 08:30

@sneekpsv, ik ben het roerend met je eens. Maar toch vraag ik mij af hoe goed de samenspraak met v Bommel en J de Jong was tijdens de transfers? Als ik zie wat een Lato en Boscagli aan speelminuten krijgen, waarom haal je ze dan? Hetzelfde geldt voor Mitroglou, je enige fitte spits in de selectie en speelt [email protected], fijn dat je weer even komt melden dat Ajax beter is. Maar op dat moment, net voor die wedstrijd in de Arena, was het logischer dat PSV kampioen werd, dan Ajax.

12 november 2019 om 08:53

Als je 86 punten haalt wordt je niet kampioen doordat een ander team het af liet weten. In de afgelopen 25 jaar werden er maar 3 of 4 keer meer punten behaald. Ik vind dat altijd zo'n kul argument. Iedereen laat punten liggen. Wat interesseert dat nou of dat in het begin, midden of het einde is? Net zoals dat "kampioen van de armoede". Iedereen speelt tegen de zelfde ploegen em heeft dezelfde kansen. Een kampioenschap is in alle gevallen je eigen verdienste en niet die van anderen. En ja, dat geldt ook voor PSV in het jaar van de Graafschap-uit.

12 november 2019 om 08:58

PSV heeft het vorig seizoen heel goed gedaan en ik denk dat van Bommel er echt alles uit heeft gehaald qua prestaties. Vooral voor de winterstop heeft het ook veel mee gezeten met Psv, veel wedstrijden gewonnen in het laatste deel van de wedstrijd. Het is zo makkelijk om nu te zeggen dat hij met een aanvallender middenveld had moeten spelen uit bij Ajax. Als hij dat had gedaan en had verloren had iedereen geroepen dat hij vast had moeten houden aan z'n filosofie. Het is ook nooit goed. Ajax was overall de betere ploeg vorig seizoen en het is niet zo dat PSV geen kampioen is geworden omdat ze met een defensief middenveld speelden. Onder Guus Hiddink hebben ze nooit anders gedaan.maar als je nu objectief naar de selectie van PSV kijkt is deze niet in balans. Te veel jonge jongens die de kar moeten trekken waardoor je zeer wisselvallig presteert. Daarnaast zitten alle spelers die gehaald zijn allemaal op de bank.

12 november 2019 om 09:44

Tuurlijk psv werd geen kampioen door zichzelf. Niet door een club uit Amsterdam die gewoon een langere adem had.

12 november 2019 om 10:10

" van Bommel heeft vorig seizoen veel krediet opgebouwd? Hij is de reden dat we vorig seizoen geen kampioen zijn geworden met dat belachelijke middenveld vol met brekers tijdens de seizoensbepaler in de Arena vorig seizoen ". Van Bommel is juist de reden dat PSV het Ajax zo lang moeilijk heeft kunnen maken terwijl die club over aantoonbaar meer kwaliteit beschikte en niet voor niets de halve finales van de CL heeft gehaald en de finale op een paar minuten na heeft gemist. Van Bommel had vorig jaar al de beschikking over een selectie die door de samenstelling ervan volledig uit het lood was en de noodzakelijke kwaliteiten ontbeerde. Na het vertrek van Luuk de Jong is dat alleen nog maar toegenomen. De supporters die hun pijlen op Van Bommel richten, geven daarmee aan er helemaal niets van te snappen omdat PSV door de koerswijziging over een selectie beschikt die afgezien de pareltjes in de voorhoede, vooral uitblinkt in middelmatigheid en waarin het aan broodnodige kwaliteiten als gogme, mentale hardheid, ervaring en leiderschap ontbreekt. De selectie van PSV moet het op alle fronten afleggen op die van Ajax, die superieur is aan die van Psv. Dat PSV 11 punten op Ajax achter staat, is niet te wijten aan het falen van PSV of Van Bommel, maar de verdienste van Ajax en dan ook gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg en de normaalste zaak van de wereld. De deskundigen die door VI aan het begin is gevraagd om hun voorspelling te doen over de titelstrijd voor het seizoen 2019 - 2020 hebben voor het eerst in de geschiedenis allen dezelfde club getipt als toekomstige kampioen, zelfs zij die niet zoveel op hebben met de club. Daaruit blijkt dat voor de meeste mensen het ongelooflijke krachtsverschil tussen Ajax en PSV vanaf het begin van het seizoen duidelijk is, maar het kwartje moet bij veel PSV supporters kennelijk nog vallen. De PSV directie heeft voor een beleidswijziging gekozen en is bezig om PSV om te smeden van " koopclub " tot opleidingsclub. Dat vergt een cultuuromslag en een andere manier van denken die moet worden geimplementeerd en dat is natuurlijk niet zo maar even in een achternamiddag geregeld, maar kost jaren. En levert meestal niet meteen profijt op. Van Bommel is voor het gewijzigde PSV de juiste man op de juiste plaats omdat hij de talenten vertrouwen en alle ruimte geeft om zich te ontwikkelen en zich de wetten van het topvoetbal eigen te maken. Zoals de navolgers van Frank de Boer later hebben kunnen profiteren van het werk van Frank de Boer, terwijl die door het opportunistische deel van de Ajax "supporters" werd uitgekotst, zal PSV straks gaan profiteren van het werk van Mark van Bommel als de talenten zich door het krijgen van vertrouwen en speeltijd van hun coach, die hen nadrukkelijk uit de wind houdt en de klappen voor hen incasseert, door weten te ontwikkelen en hun potentie waar te maken. Wat dat betreft herhaalt de geschiedenis en heeft men in een eerder stadium het Ajax van Frank de Boer net zo kunnen zien ploeteren als PSV nu omdat ook hij het moest doen met een selectie die kwaliteit ontbeerde en qua samenstelling uit het evenwicht was. Hopelijk voor PSV laat de PSV directie zich niet door de voorspelbare onrust die er nu is, van de wijs brengen, maar trekt lering uit de situatie zoals die eerder was bij Ajax en gaat onverdroten voort op het pad dat is ingeslagen. Al denk ik niet dat PSV veel anders kan nadat de club door te lang aan het oude, niet langer houdbare beleid vast te houden, in zwaar weer terecht was gekomen en de helpende hand van de gemeenschap nodig had om zich daaruit te redden. PSV heeft geen leggende gelden en een kwetsbare begroting, waarmee het onmogelijk is grote investeringen te doen. Bovendien is door het missen van de CL een grote inkomstembron weg gevallen en is AZ op dit moment zo sterk dat nog maar moet worden afgewacht of PSV in staat is de 5 punten achterstand in te halen en die club voor te blijven in de eindrangschikking en zo op zijn minst de voorronde van de CL te halen. PSV zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen, maar iedereen die daar oog voor heeft, kon dat al lichtjaren van tevoren zien aankomen en ik heb dat al menig maal voorspeld toen Gerbrands de koerswijziging aankondigde. Een dergelijke cultuuromslag ondervind altijd tegenwerking en de baat wordt daarbij altijd voorafgegaan door de kost, je moet eerst zaaien voor er geoogst kan worden. PSV heeft prima talenten die als je op hun potentie afgaat, een mooie toekomst voor zich hebben en PSV normaal gesproken veel geld zullen gaan opleveren als ze hun belofte weten waar te maken. Maar daarvoor zullen ze eerst de gelegenheid moeten krijgen om zich te ontwikkelen, zoals iemand na zijn eerste rijles ook niet meteen zonder begeleiding de weg op kan. De koerswijziging kan niet gestalte krijgen zonder offers te brengen en het geduld te betrachten dat nodig is om de ontwikkeling van de talenten naar topspelers tot stand te brengen. Natuurlijk was het beter geweest en het sneller gegaan als PSV de beschikking had kunnen krijgen over ervaren toppers zoals Ajax die heeft, maar daarvoor beschikt PSV niet over de benodigde middelen. En moet de club geduld betrachten tot de toptalenten tot wasdom zijn gekomen en groot geld gaan opbrengen waarmee de club de markt op kan om het evenwicht in de selectie te herstellen. Tot die tijd doet de club er goed aan zich niet de wil op te laten leggen door opportunistische op succes beluste supporters die haar willen terug leiden naar het pad van de waan van de dag. En Van Bommel niet de laan uit te sturen, maar juist in alles te steunen omdat hij die steun niet alleen nodig heeft, maar ook verdient. De supporters verlangen van hem niets anders dan dat hij uit steen goud maakt en het met zijn wankele en smalle selectie de geoliede en kwaliteitsvolle machine van Ajax moeilijk maakt. Dat is met de middelen die Van Bommel tot zijn beschikking heeft, op dit moment een opgave die hij onmogelijk kan volbrengen met het huidige materiaal. Dat zou niet anders worden als hij de laan zou worden uitgestuurd omdat zijn opvolger het met hetzelfde materiaal zou moeten doen en met hetzelfde volstrekt onrealistische verwachtingspatroon zou worden opgezadeld als zijn voorganger. De titelstrijd is ieder jaar een nieuwe momentopname en volgend seizoen kan het zomaar weer helemaal anders zijn. Daar zou de directie van PSV beter aan vast kunnen houden, dan door het uitblijven van resultaat opnieuw haar heil te zoeken in beleid dat is gericht naar de waan van de dag. Dat heeft nog nooit ergens toe geleid.

12 november 2019 om 10:34

@Scepticus heel goed verwoord hulde.

12 november 2019 om 11:44

Scepticus je vergeet nog te melden dat de gok op talenten prima is maar talenten bieden zich aan in golfbewegingen. Na deze talenten komt er voorlopig niks meer door. Ik weet niet of jij jong PSV volgt? Of onder 19. Of heb ik het mis PSVers?

12 november 2019 om 14:36

@Baabman ok dus alleen omdat ik eens zeg en hij een hele lap tekst neerzet die onderbouwd is heb je wel een mening zonder de inhoud te kennen. Ik hoop voor jou dat je geen huis gaat kopen of een verzekering afsluit want dat zijn pas lappen tekst. Je hebt iig je stem laten horen goed van jou. Ook al is het alleen maar een reactie die nogal onhandig uit de hoek komt.

13 november 2019 om 09:46

" Scepticus je vergeet nog te melden dat de gok op talenten prima is maar talenten bieden zich aan in golfbewegingen. Na deze talenten komt er voorlopig niks meer door. Ik weet niet of jij jong PSV volgt? Of onder 19. Of heb ik het mis Psvers? ". Jij hebt het inderdaad mis, in ieder geval vwb jong Psv. Dat elftal presteert inderdaad ondermaats in vergelijking met Ajax, maar ook dat is een logisch gevolg van oorzaak en gevolg. PSV heeft voor een andere strategie gekozen dan Ajax en de grootste talenten aan eredivisieclubs uitgeleend ipv ze zoals bij Ajax in het Jong elftal te laten rijpen. Dat is dus gewoon een bewuste keuze en dat dat gevolgen heeft, is gewoon ingecalculeerd. Het is ook hoogst opmerkelijk dat je zegt dat ik wat zou zijn vergeten omdat ik niet in mijn bijdrage heb meegenomen dat dat de talenten zich in een golfbeweging aanbieden. Het is opmerkelijk omdat uit je reactie blijkt dat je het vooral zelf bent die daar geen rekening mee houd. Daarin verwijs je immers naar de huidige teams van PSV o-19 en Jong Psv, terwijl die alleen maar de situatie van dit moment weergeven en de situatie doordat het aanbod van talent fluctueert volgend jaar weer heel anders kan zijn. Bovendien kan PSV natuurlijk hetzelfde doen als Ajax en de lichtingen die niet genoeg talent bevatten, aanvullen met talent dat van buitenaf is aangetrokken. et belangrijkste is echter dat je voorbij gaat aan de strekking van mijn verhaal. Die is dat PSV niet over de middelen beschikt om spelers van het kaliber Blind, Tadic of Zyech aan te trekken en dus haar net moet uitgooien in een vijver met minder bijzondere vissen. In plaats van te investeren in dat soort spelers, kan je je geld ook in de eigen opleiding steken en je eigen talenten de ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Dat valt in mijn beleving zelfs te prevaleren als je zo als PSV de beschikking hebt over talenten die alleen al in hun linker teen meer talent hebben als de spelers die je voor het geld dat PSV tot haar beschikking heeft, van buitenaf zou kunnen aantrekken. Het oude beleid van PSV is door de prijsexplosie op de transfermarkt, niet langer houdbaar aangezien daarvoor de middelen ontbreken. Dus was de club wel verplicht om iets anders te bedenken. PSV heeft er voor gekozen om de club om te smeden tot een opleidingsclub en dat heeft in hele korte tijd al een aantal geweldige talenten opgeleverd. Dat is op zich al een prestatie van formaat. Het beste zou natuurlijk zijn als PSV een aantal spelers met ervaring en kwaliteit aan zou trekken om de talenten bij de hand te nemen. Daar heeft de club echter niet de middelen voor zoals Ajax dat direct na de Cruijfrevolutie ook niet had. Het is niet zo dat in de Arena de gebraden duiven je van zelf in de mond vliegen en het geld dat daar nu voor beschikbaar is, vanzelf uit de hemel is komen vallen. Dat geld is met een goed beleid en het nodige geluk verdiend. En het heeft ook een aantal jaren van soberheid gekost om dat tot stand te brengen. In die jaren zit PSV nu ook omdat de kost altijd voor de baat uit gaat en je eerst moet zaaien voor je kan oogsten. Als de oogst goed is, zoals bij Bergwijn, Ihattaren en Malen, en fors geld oplevert, kan PSV dat gebruiken op de het evenwicht in de selectie te herstellen en de broodnodige ervaring van buitenaf aantrekken. Daar is geld voor nodig en dat komt niet vanzelf aanwaaien, maar zal eerst moeten worden verdiend. De kranten staan vol van de crisis bij Psv, terwijl dat vooral een gemaakte crisis is die PSV door de buitenwereld wordt aangepraat. In werkelijkheid is de situatie bij PSV gewoon dat er een stapje terug most worden gedaan om straks een sprong vooruit te kunnen maken. Ik ben geen PSV insider en en heb geen speciale belangstelling voor die club, maar het is me natuurlijk ook niet ontgaan dat de talenten die PSV bij clubs als Vitesse (obispo), Sparta (rigo) en Mauro junior (heracles) volop speeltijd krijgen en zich prima ontwikkelen. Het is niet de vraag of PSV daar profijt van gaat trekken, maar wanneer. Dat is hooguit een kwestie van tijd. Dat het niet goed gaat met PSV is evident, maar het is uitermate kortzichtig om niet in te zien dat daar aanwijsbare redenen voor zijn en dat de talenten alle tegenslag die ze nu ondervinden in hun bagage meenemen en dat het een kwestie van tijd is de vele speeltijd die ze nu krijgen zich gaat uit betalen. Helaas is men in de voetbalwereld te opportunistisch en richt men zich er te veel naar de waan van de dag om lering te trekken uit fouten die in het verleden zijn gemaakt. Opportunisme heeft nog nooit een duurzaam resultaat opgeleverd, aan alle successen die er in het verleden zijn behaald, heeft altijd een weldoordacht plan ten grondslag gelegen. En ik neem aan dat Gerbrands en co goed hebben nagedacht over het besluit om van PSV een opleidingsclub te maken, ook al dad men vanwege het gebrek aan middelen feitelijk geen andere keus.

13 november 2019 om 09:58

" dus alleen omdat ik eens zeg en hij een hele lap tekst neerzet die onderbouwd is heb je wel een mening zonder de inhoud te kennen ". Hij heeft ergens wel een punt, alleen kan ik daar niet zo veel aan doen. Ik weet niet wat daarvan de achtergrond is, maar sinds enige tijd worden de alineas die ik tussen de tekstblokken aanbreng automatisch verwijderd en dat gaat inderdaad ten koste van de leesbaarheid. Al is in de meeste gevallen de reden dat mensen op- en aanmerkingen hebben over de lengte van een tekst is, dat ze niet in staat zijn om er inhoudelijk iets tegen in te brengen. Ik vraag me vaak af wat mensen drijft om op een tekst te reageren met de mededeling dat die lang is, terwijl iedereen dat natuurlijk met eigen ogen kan zien. Met de melding dat je tekst niet hebt gelezen, voeg je natuurlijk ook niet veel toe. Dat is ongeveer hetzelfde als je je in een discussie over een speler mengt die je nog nooit hebt zien spelen.

Zo makkelijk om meteen naar de trainer te wijzen in deze situatie. Hij moet het doen met de spelers die hij tot de beschikking heeft. Als je een 12 in een dozijn voetballer als Rosario aan het begin van het seizoen al bombardeert tot aanvoerder omdat er geen grotere leiders zijn dan zegt dat in mijn ogen al genoeg over de selectie die Mark tot z'n beschikking heeft. Het feit dat een 17 jarige pupil momenteel de beste speler is op het veld is ook wel een pijnlijke constatering voor een TD die al jaren met miljoenen strooit: Bruma, Doan, Bamgartl, Lato, Boscagli, Gutierrez, Romero. Ik zou liever John de Jongh eens voor de camera horen wat hij vindt van de staat van de huidige selectie.

12 november 2019 om 08:16

PSV heeft 3 linksbacks aangetrokken en dan stelt hij een middenvelder op als linksback. Er is ook al tijden een roep om een aanvallender middenveld maar hij blijft vasthouden aan 2 brekers met matige voetballende capaciteiten. Dan is het gewoon niet vreemd dat je naar de trrainer gaat kijken.

12 november 2019 om 08:27

Aan de andere kant zal het wel zo zijn dat alle drie die linksbacks niet voldoen aan de verwachtingen. Het mes snijdt altijd aan twee kanten: is het de schuld van de TD die matige linksbacks aankoopt of de trainer die er niet meer uit weet te halen?

12 november 2019 om 15:34

Tja, bij 'ons' lopen/liepen ook 2 gasten op t middenveld die voor de verdediging gehaald zijn... Ziyech was bij Twente een 10 en word rechtsbuiten gezet, Tadic gehaald voor de flanken, maar speelt in de spits. Je moet ook wel n btje mazzel hebben als je spelers niet op hun natuurlijke positie zet, maar als je ziet dat t niet werkt, waarom dan volhouden idd...

12 november 2019 om 08:26

Toen Marcel Brands vertrok riep ik hier al eens dat dat wel eens de pijnlijkste transfer van PSV zou kunnen zijn. Die heeft toch wel aardig werk geleverd daar. Nu zie je wat zijn opvolger ervan bakt. Laten we in Amsterdam hopen dat Overmars nog lang blijft zitten. Het zijn nu hele mooie jaren maar ik vrees de dag dat hij vertrekt.

12 november 2019 om 08:33

Ook Marcel Brands heeft het een en ander fout gedaan hoor. Guti, Romero en Luckassen is al bijvoorbeeld bij 25 miljoen euro verbrand.

12 november 2019 om 08:50

Guti wordt compleet misbruikt. Voetballen kan hij ongelofelijk goed, ziet iedereen, maar de band met van Bommel en het team (begon al met Lozano) is compleet weg. Eerste wedstrijden vorig seizoen was hij enthousiast en deed veel goed als cam. En toen ging mark verdedigende spelen...

12 november 2019 om 09:43

Praat voor jezelf aub. Ik zie namelijk niet dat guti zo goed kan voetballen, is prima spelertje maar meer niet

12 november 2019 om 10:08

@el_guaje7ik zeg ook niet dat Brands alles goed heeft gedaan, maar ik denk als je de balans opmaakt dat ie wel positief is. Ik moet de eerste TD nog tegenkomen die alleen maar voltreffers heeft. Hij deed het in elk geval stukken beter dan John de Jong. Laten we voor PSV hopen dat hij leert van zijn fouten en dat het uiteindelijk beter gaat.

12 november 2019 om 12:16

Volgens mij is guti niet gehaald door brands terwijl angelino en dumfries wel gehaald zijn door hem.

Ach, van Bronckhorst verloor ook 7x op rij en mocht blijven. Hij kreeg een mentor. Cocu kreeg er toch ook iemand naast? Beste spelers zijn geblesseerd en keeper is over de datum bij PSV, die had al lang zijn transfer moeten maken. Van Marwijk moet eens goed met zijn schoonzoon in gesprek. Maar als na de interland periode er nog geen stijgende lijn in zit haalt hij de kerst niet. Maar wat ik ook bij Feyenoord dacht: wie dan????

Ik zei het de laatste dagen al. Tegen AZ kon niemand wat zeggen. PSV miste de helft van de basis. Alleen vind ik het nu zwak om te gaan zeggen dat de ploeg eerst fit moet worden. De verdediging en middenveld zijn fit. Gisteren bij Voetbalpraat op Fox zei men heel goed. PSV heeft een groot probleem omdat ze nu telkens achter komen. Wanneer je dan maar één speler hebt die kan scoren heb je een probleem. Tegen Sparta en Willem ll moet je ook zonder Malen en Bergwijn winnen. Tegen LASK moet je geen dertig schoten tegen krijgen. Van Bommel maakt er een potje van samen met John de Jong die in de zomer ook veel fouten heeft gemaakt. Er is duidelijk geen balans in het team qua talent. Voorin prima spelers, maar op het middenveld en achterin is het gewoon zeer matig.

tja zo snel kan het gaan in voetballand.. toen psv een paar weken geleden nog met ons aan het strijden was en het verschil in punten minimaal was toen was van bommel de juiste man.. nu zijn we een paar weken verder en kan meneer van bommel er opeens niks meer van, is zijn selectie waardeloos en vallen ze volgens sommige analisten buiten de top 3.zodra van Bommel straks gewoon bergwijn en malen weer terug heeft gaat psv gewoon 9/10 potjes weer winnen, als ze een relatief sterke linksback en een centrale verdediger halen is dat ook opgelost.deze man verdient meer credits (hoe vervelend ik hem ook steeds vond) het is een jonge onervaren trainener en die maken nou eenmaal fouten, hij moet hier van leren en beter worden.ik zie psv niet sterker worden zonder van Bommel op dit moment.

12 november 2019 om 08:53

Niemand vond hem de man. Iedereen ziet dat met de week de chemie in het team meer en meer vervaagd. Daar is hij verantwoordelijk voor. En dat zag men ook toen ze nog wel wonnen. Weinig lol aan te beleven

PSV heeft gegokt door een onervaren coach voor de groep te zetten, iemand die als speler wel heel veel ervaring heeft, maar dat is toch niet hetzelfde. In mijn ogen moet PSV Van Bommel zo snel als mogelijk vervangen door een ervaren trainer die het seizoen nog redt. De 11 punten achterstand op Ajax gaan we niet meer goed maken, maar PSV moet alsnog tenminste 2e kunnen worden en overwinteren in de EL. Van Bommel moet dan lekker in de luwte een paar jaar het trainersvak gaan leren door assistent te zijn, beloftenelftal te trainen en hoofdcoach te zijn bij kleinere clubs. Daarna mag hij het van mij nog wel eens komen proberen bij Psv. Het is en blijft een held voor PSV natuurlijk, daar doet dit niets aan af.

Het is gewoon kolder dat dit aan Bergwijn en Malen ligt. Tuurlijk mis je die want zijn 2 belangrijke en bepalende spelers voor Psv. Maar die 2 verbloemen de gebrekkige selectie/tactiek. Vanaf de winterstop vorig jaar is het al kommer en kwel. Ook wedstrijden waarin Bergwijn en Malen wel speelden was het niveau zeer pover. En Utrecht uit speelden ze ook mee maar verloren ze ook kansloos met 3-0. Het is al maanden inspiratieloos en velen hebben geen idee wat te doen wanneer ze aan de bal zijn. Dit is toch te wijten aan een gebrek aan tactiek/teamspirit en is van Bommel aan te rekenen.

12 november 2019 om 09:38

Teamspirit is denk ik idd deels te wijten aan v bommel en qua tactiek zou hij misschien wat anders kunnen proberen. Maar denk eigenlijk dat de spelers gewoon niet goed genoeg zijn met de bal om echt dominant rond te spelen, dit zie je namelijk ook in de wedstrijden terug. Vind de countertactiek ook helemaal niet raar en hoorde hier weinig klacht over toen het goed liep, ook is v bommel als zondebok aanwijzen lekker makkelijk. Ben sws een tegenstander van het snel switchen van trainers al het niet lekker loopt. Hoort ook wel een beetje bij de tijd, maar hij heeft vorig seizoen goed gepresteerd en ik geloof dat hij dat weer kan.

Ik snap de frustratie en gedachtengang van de PSV supporters wel. Kan er zelf ook echt niet bij dat je een Pereiro zo laat verpieteren, een échte linksback niet een paar wedstrijden de kans geeft alvorens 'm volledig af te schrijven. (zeker gezien de middenvelder die 'm vervangt niet functioneert op die positie)baumgartl lijkt er uit gepraat te worden door de media, terwijl ie (zeker in potentie) een uitstekende verdediger is, en een stuk betrouwbaarder en wendbaarder is dan een Schwaab met alle respect overigens. Rosario krijgt oneindig vertrouwen, zelfs een aanvoerdersband al lijkt deze enkel verstikkend te werken. Dat Unnerstall eerste keeper moest worden is een understatement, maar om hem dan nu pas te brengen is niet heel tactisch gekozen natuurlijk.de keuzes zijn op z'n zachts gezegd opvallend te noemen.andere vraag is natuurlijk, mócht van Bommel het veld moeten ruimen: Wie krijgt de boel weer aan de praat?

12 november 2019 om 09:40

Sorry hoor, maar pereiro gaat echt t verschil niet maken. Goeie techniek en enigzinds begrijp ik wel dat mensen nu om hem vragen, alleen heeft hij kans op kans gekregen en is hij altijd een wisselvallig speler geweest. Hij kan een 8 spelen maar ook een 2

12 november 2019 om 10:01

Ik ben het eens met dit verhaal! Tegelijkertijd bedenk ik me dan: wat als een andere trainer bij een andere club dit allemaal zou doen, die zou dan toch gewoon ontslagen worden lijkt me ?! Nee, zijn selectie is niet in evenwicht (te wijten aan John de Jong) en ja, hij mist zijn twee beste spelers. Echter, als je als PSV zijde al maandenlang zo slecht en inspiratieloos speelt en nu eigenlijk al geen uitzicht meer hebt op de titel en ook overwinteren een moeilijk verhaal lijkt te worden, dan kan er maar één conclusie getrokken worden. Mark is gewoonweg nog niet geschikt als trainer van een topclub. Volgens mij zit Huub Stevens nu op interim basis bij Schalke, maar misschien wat dat een goede geweest voor Psv.

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet !!! Juist v Bommel , die een versnelde trainers cursus mocht doen omdat hij veel ervaring heeft als international , en al een soort gelijke ervaring met v Basten had, moet zich hiervoor diep schamen. In al die tijd blijkbaar weinig bijgeleerd.

Stelletje mooiweersupporters hier, heb t al vaker gezegd: denk dat v bommel doet wat mogelijk is met de selectie die we hebben. Ben ook meer van mening dat de transfers gewoon ronduit kut zijn geweest, enige goeie naar mijn mening is doan omdat je daarmee een toekomstige sterkhouder in huis kunt hebben. De rest is allemaal pure middelmaat. Ben ook wel een beetje klaar met dat gezeur om een andere linksback (lijkt me logisch dat die het gewoon slecht doen op de training anders zouden ze er wel in staan) en het gezeur om pereiro (vorige seizoenen heeft die jongen laten zien te kunnen voetballen, maar echt heel weinig mentaliteit te hebben en het liefst zo min mogelijk te doen in het veld buiten scoren). Dat rosario captain is, zou je v bommel aan kunnen rekenen. Maar vertel dan alsjeblieft wie er wel aanvoerder zou moeten zijn in dit matige elftal (en kom alsjeblieft niet met dumpfries want vind hem nog veel slechter dan rosario, al helemaal in spelinzicht). Kortom, de selectie is gewoon middelmaat en we hebben geluk dat malen en bergwijn er rondlopen waardoor we wel scoren. Ook geluk met ihattaren die speelt alsof hij al jaren in 1 staat. Mijn conclusie is weg met de jong en laat v bommel lekker blijven en leren van deze fases en moeilijkheden, is in potentie nog steeds een erg goede coach naar mijn mening

12 november 2019 om 10:11

Dumfries heeft wel de juiste mentaliteit, maar hij moet zich eerst eens op zijn eigen spel concentreren. Ik vind dat hij zijn verdedigende taken beter moet uitvoeren en niet continue als een blinde opkomen om je stempel in aanvallend opzicht te willen drukken. Een echte aanvoerder, zoals van Bommel vroeger zelf was, is er op dit moment niet. Ik zou Viergever aanvoerder maken. Het interview van Rosario sloeg werkelijk alles, toen schaamde ik me kapot als PSV supporter, maar die van Dumfries was niet heel veel beter. Viergever is een verstandige jongen met veel ervaring. Het is absoluut geen topper, maar wel de beste aanvoerder die we nu hebben (in mijn ogen).

Als ze bij PSV niet uitkijken krijgen ze hetzelfde als bij Feyenoord. Het verwachtingspatroon moet niet te hoog worden. Op dit moment is Ajax veel sterker en dat is normaal gesproken de komende jaren ook zo. Zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap, tweede worden en overwintering in Europa (deelname aan de CL) zijn in mijn ogen dan ook realistische doelen.

12 november 2019 om 09:48

Dan nog moet je afgelopen 3 potten gwn winnen, doan en Bruma is nog steeds een betere aanval dan die van Sparta en Willem 2. Het probleem is het gebrek aan voetbal vanuit achterruit

Doan en Bruma worden nu afgekraakt, maar hoe vaak zijn ze goed aangespeeld afgelopen wedstrijden? Het veldspel van achteren is het grote probleem. Zegt eigenlijk veel over de kwaliteit van malen, bergwijn en ihataren die allemaal op zichzelf zijn aangewezen.

Inderdaad gewoon houden wat je hebt. Dat hoort bij een warme club.het is wel tekenend hoe belangrijk Malen en in mindere mate Bergwijn voor de club is/zijn.

12 november 2019 om 09:53

Die hebben dus samen met ihataren bijna alle aanvallen eigenhandig opgezet, want er is vanuit middenveld/verdediging echt 0 voetbal. Die 3 worden aan zichzelf overgelaten en moeten het maar uitzoeken

Waarom heeft v bommel zoveel krediet in de media? 0 positiespel in 1,5 seizoen en haalt de voetballers eruit door zijn opvatting. Als iets neerzet om zo min mogelijk kansen weg te geven ipv zoveel mogel creëren, moet je degradatiekandidaat trainen ipv een topclub

Hoezo vorig seizoen krediet opgebouwd..??!! Door die angsthaas is het kampioenschap verspeeld. 9 punten voorsprong? Geen probleem zei Mark, "we staan toch bovenaan?" Een week later 6 punten voorsprong. "Geen probleem zei Mark, we staan toch bovenaan?" Toen coachte hij op een 1-1 stand met een man meer op het veld en 20 minuten op de klok zijn ploeg niet naar een overwinning tegen Ajax, nee in plaats daarvan droop 'ie af. Maar..: geen probleem, we staan toch nog steeds bovenaan? Pure kapitaalvernietiging met deze man als trainer. Bakt er he-le-maal niks van. Slechtste PSV ooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel verbijsterd om Van Basten: ‘Hij hing op, ik kon niets zeggen’

Mark van Bommel had als international van Oranje een moeizame relatie met Marco van Basten, tussen 2004 en 2008 de bondscoach van het Nederlands elftal. De samenwerking tussen het tweetal bereikte...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren