Supercup met hulp van Piqué voor 120 miljoen euro naar Saudi-Arabië

Maandag, 11 november 2019 om

De Spaanse Supercup vindt de komende drie jaar plaats in Saudi-Arabië, zo heeft de Spaanse voetbalbond maandag wereldkundig gemaakt. Met de verplaatsing naar het Midden-Oosten is een totaalbedrag van 120 miljoen euro gemoeid. Barcelona-verdediger Gerard Piqué heeft met zijn bedrijf Kosmos een belangrijk aandeel gehad in de beslissing om de Supercup buiten Spanje te laten plaatsvinden, al is hij niet betaald door de voetbalbond of vanuit Saudi-Arabië voor zijn inzet. Real Madrid treft Valencia in de halve finale, terwijl Barcelona het opneemt tegen Atlético Madrid in de andere halve eindstrijd. Het minitoernooi staat gepland voor januari.

Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, is opgetogen over het feit dat de Supercup de komende jaren plaatsvindt in het Koning Abdullahstadion in Jeddah. "Sport is een hulpmiddel voor verandering, daarom zijn we bereid om een samenwerking aan te gaan met Saudi-Arabië. De mensen daar hebben hier alleen maar profijt van", aldus de Spaanse bestuurder. "Dit wordt de meest opwindende Supercup in de geschiedenis."

Er is vaak discussie over de rechten van vrouwen in Saudi-Arabië, maar Rubiales voorziet geen problemen. Vrouwen zijn gewoon welkom bij de duels om de Supercup. "Dat mogen zij zonder restricties en in kleding die zij gepast vinden. Wij denken dat we de positie van de vrouwen helpen door middel van het voetbal." Er wordt in dat kader gewerkt aan een vrouwencompetitie in het Arabische land. Volgens Rubiales zijn ook de spelers akkoord met de verplaatsing. "We hebben ze verteld dat de Supercup voortaan in het Midden-Oosten wordt afgewerkt en de clubs zijn het daarmee eens." Rubiales verwerpt de suggestie van de UEFA en de FIFA om niet te spelen in landen waar vrouwenrechten worden geschonden en verwijst terloops naar voetbalduels die al in Saudi-Arabië zijn afgewerkt en het organiseren van de Formule 1 aldaar.

De eerstvolgende editie van de Spaanse Supercup staat gepland voor januari. In de eerste halve finale op 8 januari staan Valencia en Real tegenover elkaar, zo heeft de loting van maandagmiddag uitgewezen. Barcelona en Atlético strijden op 9 januari om een plaats in de finale. De finale staat voor 12 januari op de agenda. In totaal ontvangen de clubs twintig miljoen euro voor hun deelname aan de Supercup, al zal dat bedrag niet helemaal eerlijk worden verdeeld.


Poll

Goede beslissing van de Spaanse voetbalbond?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door drizzy416)

Nog zo'n modern gedrocht in het voetbal, Spaanse Supercup moet in Spanje gespeeld worden, de Italiaanse in Italië. Zonde dit alles.

11 november 2019 om 17:28

Het is maar een contract voor 3 jaar. Over Saoudie Arabië als locatie kun je nog discussiëren natuurlijk. Maar ook zij hebben vanaf september hun grenzen volledig opengezet voor toeristen. Je kan praktisch door heel Saoudie Arabie reizen in je eentje op een aantal steden na. Ik dacht twee. En 3 jaar later zullen ze het waarschijnlijk weer ergens anders houden. Prima toch? Hoe jij het doet voorkomen is alsof de Supercup is verkocht, wat dus eigenlijk niet zo.

11 november 2019 om 17:33

Kan je beter de naam spaanse supercup veranderen dan.gelijk ook een manchester united en een Bayern munchen uitnodigen krijg je lekker meer geld.

11 november 2019 om 17:33

Misschien omdat het om de Spaanse supercup gaat, je weet wel, dat land dat niet Saudi-Arabië heet? Hoe zo je naait je eigen bevolking en fans? Als jij soms denkt dat het bij deze ene wedstrijd blijft, dan ben je erg naïef.

11 november 2019 om 17:35

Hij is ook verkocht. Er staat in de titel dat ie naar Saudi-Arabië gaat en daar een bedrag van 120 miljoen mee is gemoeid.

11 november 2019 om 17:38

Wat ik vooral merk Generaal, is dat je erg sentimenteel bent ingesteld. Leg mij eens uit wat er nu precies mis is met een contract van 3 jaar om de finale in een ander land te hosten? Acht jij de Spanjaarden zo dom om niet in te zien dat het maar een 3-jarig gig is? Over Saoudie Arabie als locatie kun je zeker discussiëren. Maar kreten als 'eigen bevolking naaien en fans'. Haha nee, gewoon nee.

11 november 2019 om 17:39

Bf1994 Nee, dat kun je beter niet doen. Want het zijn gewoon Spaanse clubs. Waarom gelijk zo overtrokken en paniekerig reageren? Weet je soms niet hoe contracten werken?

11 november 2019 om 17:43

Al was het een contract voor 1 jaar? Dat je überhaupt een supercup wilt gaan spelen in een ander land is volstrekt belachelijk. Iedereen staat het vrij om naar Spanje te gaan om de supercup te komen bekijken, waarom de supercup naar een ander land brengen? Uiteindelijk alleen maar om het geld, en de fans van je club die wekelijks komen kijken? Die kunnen lekker het nakijken hebben. Voor je het weet wordt el classico echt in Amerika afgewerkt, dat zou toch compleet belachelijk zijn?

11 november 2019 om 17:46

Aan de ene kant gaat het natuurlijk om geld. Aan de andere kant is de reden die zij geven,het verbeteren van vrouwenrechten ook niet slecht. Hopelijk zijn er hier een aantal mooie positieve dingen uit te halen.

11 november 2019 om 17:47

Nee, het is niet belachelijk. Het is pas belachelijk als er geen vraag naar is en je het toch doet. Dan ben je belachelijk bezig. En nee, die fans kunnen de finale ook meepakken als ze dat willen. Jij spreekt verder uit pure sentimenten en in uitersten met je el clasico voorbeeld. Wie trapt hierin?

11 november 2019 om 17:53

@blackiechan, maar als jij de spaanse supercup niet in spanje wilt houden, waarom zou je het alleen bij spaanse team laten blijven??

11 november 2019 om 17:54

Het vrouwenrechten argument dat in het artikel wordt genoemd is volgens mij echt kul: buitenlandse vrouwen zullen in kledij naar hun keuze (enigszins aangepast naar maatstaven daar, maar dat snap ik nog wel, geen blote schouders bv) mogen komen kijken maar dat zie ik echt niet gebeuren als het om saudische vrouwen gaat. Volgens mij is het allemaal gewoon verkooppraat om veel geld in het midden Oosten op te kunnen halen. Persoonlijk vind ik het maar niks om je landelijke finale in een ander land te houden maar hey, dat is een kwestie van voorkeur denk ik. Wat betreft Saudi Arabië als keus... Tjah.. jammer dat landen als Jordanië geen geld hebben voor zo'n stunt. Veel sympathieker m.i.

11 november 2019 om 17:54

Die fans kunnen de finale ook meepakken als zij dat willen? Dus nu moeten de Spaanse fans op kosten worden gejaagd omdat in Saudi-Arabië er mensen zijn die ook graag de wedstrijd willen zien? Dat is toch gewoon de omgekeerde wereld? En van El clasico grijp ik niet zomaar uit de lucht hoor, daar was begin dit jaar al spraken van. Slechts een kwestie van tijd alvorens dat gebeurt, zolang dit geaccepteerd wordt. En als er blijkbaar zoveel vraag naar is, waarom moet hier dan een bedrag van 40 miljoen euro per supercup tegenover staan? Het is gewoon verkocht en dat valt niet te ontkennen. Waarschijnlijk staat China nu ook in de rij om na die 3 jaar een contract te kunnen afsluiten.

11 november 2019 om 17:54

Want iedere fan kan dit moeiteloos ophoesten? Ik weet niet of je enigszins bekend bent met de Spaanse economie. Vast wel aangezien je blijkbaar alle wijsheid in pacht hebt...

11 november 2019 om 18:01

Bf1994, "als jij de spaanse supercup niet in spanje wilt houden". Het is maar voor 3 jaar. Je reageert overtrokken. Saoudie Arabie werkt erg hard aan het eigen imago de laatste tijd. Ze willen geen gesloten land meer zijn. Dus vrouwen die auto mogen rijden, de grenzen die ze open hebben gesteld, buitenlandse scheidsrechters die daar mogen fluiten en nu de Spaanse supercup die ze daar houden voor 3 jaar. Als je niet inziet dat er een bepaald beleid wordt gevoerd daar en de Spanjaarden hierop inspelen om een handje te helpen met een 3-jarig contract, dan kunnen we voor eeuwig blijven reageren op elkaar. De Spanjaarden hebben hun ziel niet verkocht zoals de meesten hier op VZ doen voorkomen.

11 november 2019 om 18:06

Met alle respect maar wat SA wil Kan me niet schelen, ze hebben recentelijk ook een journalist in stukjes gesneden omdat die kritiek had op de koning. Als het maar voor 3 jaar is dan zie ik niet in waarom clubs uit andere landen niet uigenodigd worden. Het een sluit het andere niet uit. Al helemaal als je meer geld wilt. Na 3 jaar zal het daarna wel weer in amerika gehouden worden of china.

11 november 2019 om 18:07

Bff/ wat jij beschrijft bestaat al, dat heet een Vriendschappelijk Toernooi en wordt iedere seizoen gespeeld in de voorbereiding. Geld spreekt gewoon, dus waarom zou de Spaanse bond 120 mil links laten liggen? Voor ''boze'' fans die het in Spanje willen hebben? Kijk, de reden dat ze nu voor een andere opzet hebben gekozen is dat : voorheen speelde ze deze Supercopa in Augustus al, en veel mensen waren nog op vakantie en het stadion zat vaak niet eens vol (op misschien een Clasico na). Ik vind dit een prachtige oplossing, mooi voor het Arabische volk, hoe vaak krijgen die de kans om zulke grote spelers voor hun ogen te zien spelen

11 november 2019 om 18:11

Bf1994 Blijf maar lekker op de zolder van je ma dan, lekker veilig in je kussenkasteel

11 november 2019 om 18:18

Die kans hebben zij hoor heel het jaar hoor. Volgens mij mogen zij gewoon naar Spanje komen? En geld spreekt ja, maar zo kan je alles wel gaan verkopen, waar houdt het uiteindelijk op? Misschien is er nog wel een rijke sjeik die Real Madrid wilt kopen en verhuizen naar Saudi-Arabië? Zolang geld maar spreekt hé.

11 november 2019 om 18:24

@blackiechan lekker volwassen opmerking. Ik woon niet op een zolder, al helemaal niet die van mijn moeder. Als ik de reacties lees ben ik verre van de enige die hier tegen is. Zodra je geen tegen argument hebt gelijk aftakelen naar dit soort taferelen. Dat spelletje is heel makkelijk te spelen. Krijg je nu wel een paar leuke duimpjes van die jou een gevoel van macht geven waarschijnlijk.

11 november 2019 om 18:25

@insidemadrid wat vindt je ervan dat ze wedstrijden in de VS willen spelen? Ben benieuwd naar je mening daarop. Want daarmee verdienen ze ook meer geld mee. DAt het mooi is voor de mensen uit SA zeker. Alleen wat ik hierin zie is dat dit een kleine stap is richting veel meer wedstrijden in het buitenland spelen.

11 november 2019 om 18:47

Bf1994 Ja dus? Heb jij een vorm van bevestiging nodig van anderen dan? Ben jij een volger? En zoals ik al aangaf: jij reageert uit sentimenten en de redenen die je aanhaalt beginnen met 'als', gevolgd met 'dan'. Bijvoorbeeld deze: "dan zie ik niet in waarom clubs uit andere landen niet uigenodigd worden". Ja misschien gebeurt dat later? Wie weet. En wat boeit dat verder in deze? Ik zie alleen maar praatjes zonder enkele vorm van rationaliteit. Je probeert prima initiatieven alleen maar de grond in te boren. Jouw kijk op bepaalde zaken is erg bekrompen. Alsof je er letterlijk niet met je hoofd bij kunt. Het lijkt allemaal te complex voor je. Een discussie met iemand die niet ergens met z'n hoofd bij kan is een discussie die nergens naartoe leidt. Ik zie dat in. Ik hoop jij ook. Dan zijn we het tenminste nog ergens over eens.

11 november 2019 om 18:57

Dat is dus wat ik precies bedoel, blackjackie dit is naar mijn mening puur een opstapje om later veel meer in het buitenland te doen vanwege geld. Ik kan er wel bij met mijn hoofd. Je mag het bekrompen vinden dat ik vind dat spaanse voetbal in spanje gespeeld moet worden, vind ik niet erg daar heeft ieder zijn eigen mening bij. Puur vanuit zakelijk gebied kan ik makkelijk inzien waarom ze het doen, ik vind dat dit echter de “ziel” van het voetbal kapot maakt. Maar betekent niet dat je niet met elkaar in discussie kan en het is ook niet nodig om andere te probere kleineren in deze zoals Je weer probeert te doen.

11 november 2019 om 19:02

Het is BlackieChan. En alweer reageer je overtrokken. "Ik vind dat het Spaanse voetbal in Spanje gespeeld moet worden". Het gaat hier om de Supercup, wat een component is van het Spaanse voetbal. Verder een wedstrijd die ergens in de zomer wordt gespeeld en veelal bijgewoond wordt door toeristen. In Nederland geven we ook niets om de JC schaal. Er zijn zelfs clubs die het niet serieus nemen als er Europese voorrondes zijn die ze moeten spelen. Fans geven ook weinig om deze prijs. Voor de Spanjaarden is dit niet veel anders. Als jij op dit (respectievelijk waardeloos) component geld kunt verdienen en dus waardevol kunt maken, waarom niet? Maar goed hoe jij het doet voorkomen is alsof La Liga contractueel is verkocht aan Saoudie Arabie voor de komende 20 jaar zonder opzegging. Sentimenten op sentimenten op sentimenten. Probeer het eens rationeel te bekijken. Dan zul je merken dat het allemaal wel meevalt.

11 november 2019 om 19:10

Misschien moet je dan ook in je achterhoofd houden dat ze la liga wedstrijden in de VS willen spelen. Dat gepaard met dit vind ik dat mijn sentimenten niet vergezocht zijn. Ik laat het hierbij, jij en ik gaan duidelijk niet met elkaar eens zijn. Wat dat betreft heb je veel mensen tegen je als ik de comments lees

11 november 2019 om 19:21

Bf1994 Ja dus? Wat kan ik eraan doen dat de meeste mensen sentimenteel zijn ingesteld en zich niet realiseren dat het om een Supercup gaat die ergens in de zomer wordt gespeeld, een wedstrijd die de lokale bewoners niet veel aanspreekt en ook meer geldt als een opwarmertje voor de start van een nieuw voetbalseizoen? Gewoon lekker geld op verdienen. Dit component vertegenwoordigt weinig. Idem dito met de JC Schaal. Konden wij die wedstrijd maar uitbesteden voor 120 miljoen aan een domoor. Dan stonden we met z'n allen te juichen.

11 november 2019 om 19:30

@BlackieChan: ik snap de Spaanse bond vanuit financieel oogpunt ook wel, maar moeten wij het daarom goedkeuren? Het zou namelijk verschrikkelijk naïef zijn om te denken dat al dit opgeleverde geld in de Spaanse jeugdopleidingen wordt gestort. Waar komt dit geld dan wel? Ik verwacht dat het gewoon weer in de zakken van enkele corrupte bobo’s belandt. Ik snap er gewoon helemaal niks van dat dit (anno 2019) geaccepteerd wordt. Wat schieten diegene er mee op om 120 miljoen voor die 3 potjes neer te leggen? Proberen ze andere zaken te verdoezelen, zoals homorechten, door de overheid in stukjes gehakte journalisten en weet ik wat allemaal? Alle sportwedstrijden die ik tot nu toe heb gezien in die regio zijn compleet sfeerloos. De schadelijke effecten op het milieu vergeet je voor het gemak even en de teleurgestelde Spaanse fans schuif je weg als verwende nesten. En dat allemaal voor financieel gewin voor de rijken...

11 november 2019 om 19:31

Ja en dat La Liga-idee is verder iets waar sterk over nagedacht moet worden. Wat betekent dat voor een seizoenskaarthouder? Mag je dan gratis het stadion in als jouw club op papier 'thuis' speelt? En biedt de club reismogelijkheden aan? Zo ja, is het goedkoper dan zelf boeken gezien ze juist veel geld ermee ophalen door een wedstrijd uit te besteden? Allemaal vraagstukken waar we later nog antwoord op zullen krijgen. Maar ook dat idee hoeft niet perse te betekenen dat je de fans naait. Als je de juiste balans erin vindt, dan is de eigen beschikbare tijd het enige waar een fan zich serieus zorgen om moet maken. Maar daar gaat dit artikel niet over, ofwel soms?

11 november 2019 om 19:34

Tegengif Dat zijn vraagstukken waar sterk over nagedacht moet worden. Als het geld zal vloeien door de clubs, dan zullen de fans echt niet klagen.

11 november 2019 om 19:44

We weten allemaal wanneer de supercup gespeeld. En blijf maar lekker geloven dat jij het super logische pure wiskunde brein bent en je dingen zoals mensen rechten niet meeneemt. SA mag hun grenzen binnenkort opengooien maar dat maakt nog helemaal niks goed als je bekijkt qua ideologie zijn zij het land die het meest in de buurt van ISIS komen. Waarom zou je dan met hun zaken doen. Laten we dat allemaal vergeten en puur kijken naar die 120miljoen extra geld die pique en de spaanse bond krijgen

11 november 2019 om 19:51

Bf1994 Zolang we elkaars soevereiniteit respecteren kunnen we prima zaken doen. We zijn niet in oorlog en zo hoor je je dus ook niet op te stellen. Leuk en aardig wat hun ideologie is en waar zij in de buurt komen. Door de eigen grenzen open te stellen weten ze precies wat ze ermee binnenhalen. Daar passen de Saoudies zich gewoon op aan en dat doen ze ook. Anders werkt dat hele opengooien van de eigen grenzen natuurlijk niet. Dat doe je niet als het niet kan. Logisch toch? Een ongeval betekent alweer negatieve reisadviezen en neemt niemand meer een reisvisum af van dat land. Dat weten ze daar ook. Plus jij kan zelfs op vakantie gaan naar Noord-Korea. Veel zul je niet zien maar je kan gewoon gaan. En jou zal niets overkomen.

11 november 2019 om 20:15

Als jij met vogelvrije gedachte rond kan lopen in een land waar mensen nog met een zwaard onthoofd worden en onderdrukt zijn en waar journalisten in een ambassade in het buitenland door een vleesmaaier gehaald worden. Dan begrijp ik zeer zeker vanuit jou perspectief dat jij geen fout ziet in deze deal. Ik persoonlijk kom zelf uit zo een land en ik zou het niet kunnen.

11 november 2019 om 20:24

Saudi-arabie heeft vandaag feminisme op de lijst van extremistische ideologieën gezet. Weet niet of ze nou echt zo progressief bezig zijn.

11 november 2019 om 20:26

Beetje laat denk je niet? Lijkt me handig om eerst te denken en daarna een contract te tekenen. Al snap ik ook wel dat ze dat al lang gedaan hebben. Al deze belangrijke zaken wegen voor hen niet op tegen een paar extra centen. Zegt genoeg over de mens achter de bobo.

11 november 2019 om 20:35

Bf1994 Ik kijk er gewoon anders naar. Mij kan het persoonlijk niets schelen wat land Y doet met haar eigen inwoners, hoe hard het ook klinkt. Ik vind dat elk lands soevereiniteit moet worden gerespecteerd. En de bevolking moet zelf maar richting geven aan de toekomst van hun eigen land. Dat is hun universele recht. Als ze dat recht niet van nature hebben van de overheid, dan zullen ze er maar om moeten vechten. Dat hebben onze voorouders hier ook gedaan. Verder geef ik alleen om de soevereiniteit van het eigen land, haar normen en waarden en de eigen inwoners. En als ik zaken zou doen met een land wat heel anders is dan mijn eigen land, dan is een zakelijke verstandhouding het enige wat cruciaal is in mijn ogen. Maar goed als je van aard iemand bent die ervan houdt om andere landen te beoordelen op hun eigen binnenlandse politiek, dan is dat een prima omschrijving van jouw eigen arrogantie. En diezelfde arrogantie wordt niet gewaardeerd op een internationaal podium. Als jij gaat reizen naar het Verre Oosten zul je je ook gewoon moeten aanpassen en gedragen naar hun regels. Dat verwachten we hier toch ook van vakantiegangers? Als mensen zoals jij aan de macht komen, dan vrees ik dat de geschiedenis zich weer zal herhalen.

11 november 2019 om 21:10

Mensenrechten? Normen en waarden? Spaanse cup in Arabië? Geld? Schande? Ethisch verantwoord?

11 november 2019 om 22:40

jij weet niet waar je het over hebt.. je hebt je mond vol over arrogantie.. maar lees eerst maar es over SA, en hoe ze met geld te smijten goodwill en vooral invloed in de wereld proberen te kopen..

11 november 2019 om 23:21

Ik begrijp dat je niet wilt bemoeien met binnenlandse zaken van een ander land en die mening deel ook maar als je zaken gaat doen met zo een land kan en mag je kritiek verwachten. .In principe ben ik het me je eens, als je in rome bent hoor je te doen zoals in rome. Echter als er in rome journalisten door de regering door een vleesmaaier gehaald worden dan moet je je afvragen of je dat ook moet gaan doen. En ook afvragen of het vanuit een moreel standpunt oke is om zaken met ze te doen en dan schreeuwen dat je het voor de emanicipatie doet.

12 november 2019 om 09:06

Kleine/ Real Madrid is niet te koop

11 november 2019 om 17:28

Ben ik met je eens, ik denk dat die champions league finale in new york echt gaat komen. Nieuw geld is altijd beter dan oud geld? Zoiets...

11 november 2019 om 18:43

Ik moet zeggen dat ik jaar of 4 geleden de Italiaanse supercup keek en het best wel vermakelijk vond om die supporters daar helemaal gek te zien worden van hun helden. Hing echt een goede sfeer en was daarom positief verrast. Ben ik het ermee eens.. hell no, maar dat staat buiten kijf. Pique is goed bezig met vernieling, eerst de Fed Cup, nu dit toneelstuk. Whats next? De Ryder Cup onder water?

11 november 2019 om 18:53

Het is een voorseizoen toernooi, die nooit serieus werd genomen of meetelt als een echte trofee voor het seizoen. Dat geldt bijna voor ieder Europees land die een super cup variant heeft. Om nu dramatisch te gaan doen omdat het wordt afgewerkt in een ander land is best triest. Overigens hebben clubs als Real Madrid en Barcelona een wereldwijde fanbase. Dus vind ik het geen probleem dat bepaalde wedstrijden ook buiten het voorseizoen ergens anders worden gespeeld.

11 november 2019 om 19:31

Ook een beetje naã¯ef om in deze tijd alles bij het oude te willen houden.voetbal in zijn geheel is al jaren geen spelletje van het volk meer, maar gewoon commerciele organisaties. Waar sommige teams zelfs al beurs genoteerd zijn. Je kan natuurlijk als team alles wel in eigen land willen spelen, maar als de commerciele aspecten hoog genoeg zijn zou je wel erg dom zijn hier niet in mee te gaan. Ik voorzie juist dat deze trend zich verder zal gaan voortzetten en meer en meer ploegen met een grote naam dit in de toekomst zullen gaan doen.

Misselijkmakende commercialisering van het voetbal. "wij denken dat we de positie van de vrouwen helpen door middel van het voetbal." Nee, de positie van vrouwen kan je geen ruk schelen. Dat is niet hetzelfde. Die neppe goedpraterij is nog het ergst. En een halve finale voor een supercup, serieus?

Supercup in Saudi arabie en ook nog La Liga wedstrijden in de VS. Moet niet veel gekker worden. Spelers hebben al nauwelijks rust en dan komen deze belachelijke vliegtripjes er ook nog bij. Gezondheid van de spelers zou boven het financiële aspect moeten staan. Echt volkomen idioot dit.

11 november 2019 om 19:14

Spelers is een ding. Die verdienen er goed aan... De echte trouwe supporters zijn de Sjaak hier... Die gaan toch nooit naar de VS of het MO. Is amper te betalen...

Ergens... is het misschien een goed idee om een stukje emancipatie naar SA te brengen op deze manier? Het is natuurlijk walgelijk wat daar allemaal gebeurt maar als de Spaanse bond ervoor zorgt dat (bijv) vrouwen gewoon in wat voor kleding dan ook naar zo'n match mogen gaan is dat al een kleine opsteker, toch? Het hoeft niet per definitie slecht te zijn, denk ik.

11 november 2019 om 17:24

En ik bedoel natuurlijk gaat het hier gewoon om de knaken maar zolang het zo'n zelfverzonnen "supercup" is geeft het wmb niet zoveel, dat zijn toch maar gewoon showwedstrijden voor het geld uiteindelijk.

11 november 2019 om 18:07

Denk je nu echt dat de autochtone vrouwen dat zullen mogen? Ze mogen geen auto rijden zonder mannelijk gezelschap, ze mogen zonder toestemming niet naar het buitenland, mogen geen bankrekening hebben, maar hee, ze zullen vast in allerlei kleding naar een voetbalwedstrijd mogen. Tuurlijk...

11 november 2019 om 20:53

Man man man , weer zo een type die de media gelooft. Vrouwen mogen alles daar. De media houd je lekker voor de gek jongen. Maar het leuke Amerika dat de oorzaak is van bijna alle oorlogen en nog zat ellende daar valt niks over te zeggen.

11 november 2019 om 17:32

maar wie zegt dat vrouwen in het dagelijks leven dat dan ook mogen aldaar? kan goed een promotiestunt van saudi-arabie zijn dat de vrouwen dat dan mogen omdat de supercup daar wordt gehouden.

Wat?!?!? Saudi arabia!?!? Dit komt echt blindelings uit het niets. Waarom zouden ze het in godsnaam daar doen? Zo voetbalgek zijn ze niet in saudi arabia toch? Wat is de volgende stap? In afghanistan spelen zodat de taliban en de afghaanse volk samen komen?

Alsof ze het zelf geloven dat ze zorgen voor verandering. De WWE kwamen met hetzelfde lulverhaal, kondigden heel trots aan dat ze het voor elkaar kregen om een worstelmatch op te zetten tussen twee vrouwen en die kregen prompt een paar bekers water naar hun hoofd geslingerd. Dit toernooi doet niks voor vrouwen. Je krijgt gewoon een hoop geld. Wie wil je overtuigen?

11 november 2019 om 18:08

Juist! Gewoon goedpraten van nog een manier om geld te krijgen.

toch knap dat die man de f1 erbij kan betrekken dat ze daar racen. er wordt helemaal geen race gehouden in saudi-arabie.

It s albout the money money ..Je ziet steeds meer grote sport evenementen naar het midden oosten gaan. Laatst ook de ufc. Verder natuurlijk een aantal tennis tournooien de formule 1 en zelfs het wielrennen.

"vrouwen zijn gewoon welkom bij de duels om de Supercup. "dat mogen zij zonder restricties en in kleding die zij gepast vinden."de Spaanse voetbalbond heeft hierover toch niks te zeggen. Is de wetgeving die hier baas is en die staat dit jammer genoeg niet toe.

11 november 2019 om 17:50

Doet mij denken aan de Olympische spelen in Nazi-Duitsland. Volgens mij werd toen ook door de Nazi-Duitse autoriteiten verzekerd dat Joodse atleten mee mochten doen totdat op het allerlaatste moment Joods-Amerikaanse atleten geweerd werden. Gelukkig maakte Jesse Owens die idiote nazi’s belachelijk door als zwarte atleet alle atletiekrecords te verbreken. Maar het is even om te zeggen dat ook toen door de Amerikanen met trots werd vermeld dat ze Joden mee hebben kunnen laten doen bij de spelen, waar uiteindelijk niks van is terechtgekomen. Dus ondanks mooie beloftes vertrouw ik dat soort regimes voor geen meter en maakt die Spaanse voorzitter zich enorm Belachelijk door zo verschrikkelijk naïef te zijn of zo gevoelloos geld wil binnenharken. Ik neig naar het laatste.

11 november 2019 om 17:52

De wetgeving aldaar kunnen de hoge heren wijzigen met een knip van de vingers. Aangezien ze steeds meer Westerse sporten gaan hosten daar, de normen zodoende moeten vervagen gebeurt dit ook.

"al is hij niet betaald door de voetbalbond of vanuit Saudi-Arabië voor zijn inzet."dat gelooft toch echt niemand? Daarnaast natuurlijk een belachelijke beslissing.

Heeft Amnesty al gereageerd en de ploegen veroordeeld? Of doen ze dat alleen bij minder grote vissen?

11 november 2019 om 18:13

Landen zijn even goed hypocriet. Westerse landen doen doodleuk zaken met SA terwijl ze een andere land veroordelen van hetgeen waar SA ook aan schuldig is.

11 november 2019 om 19:41

"Amnesty International have protested against the idea of staging the tournament in Saudi Arabia, launching an online campaign against the competition."Bron: AS, https://en.as.com/en/2019/11/11/football/1573484765_968013.htmlJammer joh. Met je zielige gehuil over grote en kleine ploegen.

11 november 2019 om 21:34

Amnesty doet nooit wat en is de meest hypocriete club ter wereld. Het boerkaverbod in Nederland vergelijken met de hoofddoekplicht in Iran bijvoorbeeld. Of een negatief reisadvies voor de VS afgeven als een rechtsextremist mensen doodschiet. Echter als jihadisten aanslagen in Europa plegen hoor je ze niet over negatieve reisadviezen naar Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, etc. Amnesty is duidelijk voor jihadistisch geweld.

12 november 2019 om 22:25

So, nu weten ook bij welke club jij hoort.. Logisch dat Amnesty een negatief reisadvies geeft aan de VS want het gebeurt 2x zoveel dat een recht extremist een aanslag pleegt in de VS dan een moslim wanneer is überhaupt de laatste keer dat een moslim een aanslag heeft gepleegd in de VS terwijl jou vrienden het veel vaker doen. Laat staan al het politie geweld tegen donkere burgers/toeristen. Dat jij misschien alles al blank en blond perfect ziet betekent niet dat het zo is maatje..

Nu heb ik mij er al bij neergelegd dat voetbal keiharde business is. Hoe vreemd ook dat je als Spaanse supporter van een Spaanse club, nu niet je club kan supporten. Goed, zo is het nu eenmaal. Maar waar ik wel echt heel naar van wordt, is dat de Spaanse bond nu net doet alsof het een gunst verleend voor de rest van de wereld in het verder brengen van gelijkheid en mensenrechten. Schei toch uit, het gaat om de knaken niet meer niet minder. Pretendeer dan ook niet dat het om iets anders gaat. Daar prikt ieder weldenkend mens toch doorheen.

Voetbal begint mij steeds minder te boeien. Gelukkig halen de voetballers er nog een hele hoop geld uit!

11 november 2019 om 18:08

Ben ik met je eens. Ik zou als voetballer de laatste cent eruit halen. Heb veel Kritiek op raiola maar als ik zie wat voetbalbonden en clubs tegenwoordig doen dan ga ik steeds meer aan de kant van een raiola hangen.

Kan pique trouwens niet beter met pensioen gaan dan? Voetbal spelen lijkt steeds een minder grote prioriteit voor hem te worden. Sloeg ook al een training over voor zijn tennis handeltje. Heeft een eigen club dacht ik en nu dit. Die man wordt president van barca een dag denk ik.

11 november 2019 om 18:28

Ik vraag me ondertussen af of je dat nog moet willen, want de laatste tijd etaleert hij zichzelf nogal als een pure zakenman waarvoor geld primeert. Dit is natuurlijk niet slecht an sich, maar het gaat mijns inziens wel in tegen een aantal gedachten waar Barcelona (zeker eind jaren 2000) voor staat. Daarnaast is hij soms ook nogal een driftkikker (voornamelijk tegen Real Madrid), en dat is natuurlijk amusant voor de fans maar toch niet echt wenselijk voor een clubpresident me dunkt.

11 november 2019 om 18:45

Wat dat betreft ben ik het me je eens, Echter is pique wel ontzettend populair en ik denk dat als hij een poging zou doen dat hij enorm veel stemmen zou krijgen. Stond in het hart van de verdediging in de beste barcelona aller tijden. Enorm veel gewonnen met de club en een catalaan. OF het goed voor barcelona uitpakt op sportief aspect is dan nog maar te zien

11 november 2019 om 18:51

Daar heb je absoluut gelijk in, maar ik zou persoonlijk niet iemand in zo een belangrijke functie willen zien puur op basis van populariteit. Zo zie je bijvoorbeeld aan een Valdes dat die lastige kantjes er toch in blijven zitten bij bepaalde spelers.

Wat een schande voor het voetbal, alweer... een waardeloos toernooi in een nog waardelozer land.

"De mensen hebben hier alleen maar profijt van" aldus de voorzitter van de Spaanse bond, die ondertussen Saudie-Arabie wel even 120 miljoen laat aftikken... Maar dat is voor de onkosten, want we doen het eigenlijk voor de mensen...

"Dit wordt de meest opwindende Supercup in de geschiedenis." Tenzij de kijkers dit toernooi boycotten en/of zenders als sky ziggo etc dit weigeren uit te zenden.

Vrijwillig gaan voetballen in een land waar homo's worden gestenigd, vrouwen die verkracht worden gestraft omdat ze overspel plegen, die het salafisme verspreiden, etc is ziek. En dan een bestuurder die het goed praat en zegt dat vrouwen naar binnen mogen in kleding die ze zelf mogen kiezen. Jaja. Echt verwerpelijk.

Zullen we als Nederland ook een grote zak met geld bij elkaar potten. Ik wil ook wel eens een Spaanse topper in ons kinkerlandje zien.

Gaat natuurlijk alleen nog maar om geld.... Dat fans er amper meer bij kunnen zijn is blijkbaar niet meer belangrijk.... Voetbal raakt meer en meer verziekt

Als je al denkt dat Pique dit "voor niks" heeft gedaan ben je trieste naieveling, maar daarnaast heeft de Spaanse voetbalbond dus ook al schijt aan de fans in Spanje. En natuurlijk gaat het alleen maar om geld.

Mooi om te zien dat ze een volgende stap nemen om het voetbal kapot te maken. Het is natuurlijk volstrekt logisch om deze wedstrijd te houden in Saudi Arabie. Een geweldig mooi land waar iedereen gelijke rechten heeft en vrouwen keurig behandeld worden. Een land waar je open kan zijn over je geaardheid en niet bang hoeft te zijn voor je veiligheid wanneer je je eerlijke mening geeft. Natuurlijk moeten we de rijke voetbalhistorie niet vergeten waar we in Europa nog ontzettend veel van kunnen leren.

Dit hele concept is natuurlijk verwerpelijk. Een supercup hoort gespeeld te worden tussen de bekerwinnaar en de landskampioen, en hoort geen mini-toernooi te zijn tussen vier teams. De Spaanse supercup buiten Spanje spelen is eveneens verwerpelijk. Met zo'n constructie zet je je eigen Spaanse fans buitenspel. En dan ook nog Saudi Arabie als land, waar men duizenden jaren achter loopt op het westen als het aankomt op onder andere vrouwen- en homorechten. Belachelijk...overigens wel weer petje af voor Pique. Ik ben het totaal niet eens met deze deal, maar zakelijk gezien is dit alweer een schot in de roos van hem. Eerst bezorgde hij Barcelona hoogstpersoonlijk een nieuwe sponsor in de vorm van Rakuten, nu sluit hij een deal die het Spaanse voetbal 120 miljoen euro oplevert. Doet 'ie goed

Schandalig met de hoofdletter S.Homos en vrouwen kunnen dus de supercup niet bijwonen , athans vrouwen onder een goed gekleed stuk kleding. De hele wereld is (hysterisch) bezig met gelijke rechten met homos en vrouwen (en voor een groot gedeelte support ik dat) maar de Laliga verplaatst de supercup naar een land waarin homos gestenigd worden etc. Alles draait om geld , ook princiepesTotaal off topic : ik.volg wwe (wrestling) is onlangs een incident geweest omdat het niet zo ging (betalingen) en de show gecanceld dreigde te worden, de wrestlers zijn vervolgens een nacht lang "gegijzeld" als een soort machtvertoning. Ook bij de WWE gaat t allemaal om t geld en nu ook de La liga .Geld regeert

Prachtig wat geld allemaal niet kan doen met menselijke principes.het is niet eens zozeer dat het in een andere land wordt gehouden, maar de locatie zelf is wel heel pijnlijk.in een land waar mensenrechten nog al een betwistelijke reputatie hebben, de kroonprins van het land zomaar een kritische journalist om kan laten brengen en op een amateuristische wijze het proberen te verzwijgen.... wordt vervolgens beloond met luxe amusementwaarde waar de gewone man geen donder aan heeft. Waar het kan moet je dit soort landen gewoon verbannen, maar geld is eenmaal de achileshiel van de mens.

Dat zal het nadeel zijn van te populair worden, zeker? Ze zien het voetbal als een product van de hele wereld dus willen ze dat optimaal benutten. Net zoals artiesten enzo die ook overal ter wereld gaan optreden. Jammer maar het is niet anders.

Zullen we het de Geldcup noemen en voetbal maar geldbal noemen?ik walg ervan, zo ver weg, in landen die niks met voetbal te maken hebben en vooral als landen zelf ook niks te maken hebben met de Europese cultuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

163 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 0 2 0
2019/2020 Barcelona 35 1 15 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0
2016/2017 Barcelona 25 2 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman: ‘Hij is slim en weet wat de gevolgen zijn’

Gerard Piqué heeft daags voor el Clásico tussen Barcelona en Real Madrid voor nieuwe onrust in het Camp Nou gezorgd. De verdediger luchtte in La Vanguardia zijn hart en haalde hard...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren