Van Bommel trekt boetekleed aan: ‘Hij was terecht woedend’

Maandag, 11 november 2019 om

PSV-trainer Mark van Bommel heeft doelman Jeroen Zoet zijn excuses aangeboden voor de ophef die ontstond rondom de wedstrijd tegen Willem II van zondagmiddag, zo melden de Eindhovenaren maandagochtend via de officiële kanalen. Van Bommel passeerde de doelman voor dat duel ten faveure van Lars Unnerstall en koos er zelfs voor om Zoet aan te wijzen als derde keeper. De trainer deed dit naar eigen zeggen om Zoet te ‘beschermen’, maar moet nu toegeven dat zijn manier van handelen verkeerd heeft uitgepakt en de keeper ‘onbedoeld extra heeft beschadigd’.

“Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd”, vertelt Van Bommel. “Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd.”

Unnerstall: 'Voor mij een dubbel gevoel'

Op social media gingen eerder geruchten rond dat Zoet er zelf voor had gekozen om de tweede helft van de later met 2-1 verloren wedstrijd tegen Willem II vanuit de spelersbus te bekijken. Later bleek echter dat hij zich op aanraden van Van Bommel aan het zicht had onttrokken: “Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn. De reden voor die keuze om hem voor Willem II-uit geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie”, gaat Van Bommel verder.

De trainer spreekt van een ‘communicatiefout’, waardoor Zoet pas in Tilburg te horen kreeg dat Robbin Ruiter de tweede keus zou zijn. “Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming-up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt.”


Poll

Vind jij dat Lars Unnerstall de rest van het seizoen eerste doelman moet blijven bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Lijkt me de enige juiste manier voor Mark om dit op te lossen. Gewoon netjes excuses aangeboden en toegeven dat je een (beginners)fout hebt gemaakt. Er van leren en door!

11 november 2019 om 11:57

Van Bommel is de laatste tijd een stuk relaxter geworden. Waarschijnlijk is de druk er ook wat af, want ook hij weet dat ze geen kampioen meer worden

11 november 2019 om 12:02

Hahaha geweldige reactie. Ik vind hem niet zo een plezierig persoon van wat ik zie op tv. Maar door dit te doen kenmerkt hij wel dat hij een verstandige eenvoudige man is met karakter. Geweldig gedaan want iedereen maakt fouten maar weinig erkennen het

11 november 2019 om 12:41

Deels mee eens KingdomAjax. Alleen vraag ik mij af of deze sociaal wenselijke ontboezeming van van Bommel hem niet door Gebrands is ingefluisterd om de rust te laten doen wederkeren in Eindhoven. Hij kiest ook wel een beetje eieren voor zijn geld nu hij van alle kanten onder grote druk staat. Daarnaast beweert van Bommel als hoofdcoach eindverantwoordelijk te zijn, maar spreekt dan vervolgens: “ we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd" en “Wij hebben een fout gemaakt” Is het niet logischer, dat hij in de ‘ik-vorm’ had gesproken als eindverantwoordelijke? Temeer omdat hij degene was, die nog meer onrust veroorzaakte met zijn uitspraken gelijk na de wedstrijd.

11 november 2019 om 13:05

@buitenspelval: Gerbrands zal van Bommel wel gecontact hebben en ze zullen intern hier over gesproken hebben. Daarna zal van Bommel wel met deze verklaring gekomen zijn. Daarom die "we", denk ik.

11 november 2019 om 12:51

Beginnersfout? Een grote blunder die je nog niet bij de amateurs maakt. Zo ga je met niemand om.

11 november 2019 om 16:29

Sommigen vergeten hier dat van Bommel dit met goede bedoelingen deed, het pakte alleen totaal verkeerd uit.

Terecht dat van Bommel hiervoor het boetekleed aan trekt

11 november 2019 om 12:19

Inderdaad terecht, maar als je een miljoen per jaar verdient ga je toch niet in een spelersbus in Tilburg zitten. Ik zou een taxi bellen en wegwezen, beetje zielig dit.

11 november 2019 om 13:14

Zoet wilde juist zijn teamgenoten steunen. Dit siert hem naar mijn mening wel. Zoet wilde om die reden ook op de bank zitten, alleen Van Bommel gaf hem andere aanwijzingen. Vind het jammer dat Zoet nu zo wordt aangepakt. Hij heeft een mindere periode in zijn carrière en het is terecht dat hij nu plaats maakt voor Unnerstall, maar de manier hoe gisteren met Zoet is omgegaan is best wel spijtig voor een keeper die de afgelopen 6 jaar de nummer 1 keeper is geweest

11 november 2019 om 13:21

Sterker nog is de wissel van Zoet voor mij onbegrijpelijk. Markatiepunt al weken dat alles verklaarbaar is maar heeft in zijn verklaarbare punten nog nooit de keeper genoemd. Als je die wel wissels maar alle andere koekenbakkers laat staan kun je hier niet mee weg komen. Dit is echt mismanagement van de bovenste plank. Hij verbloemt door Zoet te wisselen zijn verkeerde keuzes en tactisch onvermogen. Zoet is niet ineens een slechte keeper maar onzeker geworden door de slechte defensieve keuzes van Mark. Ziet wisselen was voor Mark de makkelijkste keuze maar ook dat wist hij niet goed te managen.

11 november 2019 om 13:26

Lekker krom verhaal van je! Natuurlijk ga je niet met een Taxi weg omdat hij gewoon zijn team wil ondersteunen. Door het gezeik van VAn Bommel is het anders gelopen, hiervoor heeft Mark nu zijn excuses gemaakt. Zoet staat volledig buiten dit gezeik om behalve dat hij had kunnen zeggen "ik ga gewoon op de bank zitten"zoet zat gisteren gewoon met zichzelf in de knoop mede door zijn trainer (qua communicatie over derde keeper).

Eindelijk een reactie van VB. Naar mijn mening had hij dit gelijk na de wedstrijd duidelijk mogen maken zodat Zoet niet onterecht als boeman werd aangewezen. Geen goed management vanuit de PSV-staf. Lijkt me écht verstandig om VB te ontslaan omdat je dan opnieuw kan beginnen met een nieuwe aanvoerder, nieuwe formatie wellicht, nieuwe tactiek.... PSV is toe aan totale verandering.

11 november 2019 om 11:51

Hij heeft toch direct na de wedstrijd ook al gezegd dat hij verantwoordelijk voor was dat Zoet niet op de bank zat? Precies zelfde uitleg als hierboven minus het gedeelte dat er excuses aan Zoet zijn gegeven.

11 november 2019 om 12:01

Inderdaad. Ze hebben dit interview uitgebreid behandeld bij Studio Voetbal. OT Fout gemaakt en toegegeven. En door!

11 november 2019 om 12:43

Je hebt gelijk, heb ik gemist. Ik trek het boetekleed aan. Maar toch zeg ik VB vervangen. Hij is te koppig om Rosario de aanvoerdersband te ontnemen (want dan had hij het fout gezien). Daardoor weigert hij hem zelfs te wisselen als hij niet presteert. En vasthouden aan zijn pupil Sadilek op LB? Ik snap niks van zijn keuzes.

11 november 2019 om 13:27

ben het met je eens, de situatie is nu helemaal chaotisch geworden, Als je de eerste keeper vervangt en je verliest weer de wedstrijd erna, dan ligt het niet aan de keeper lijkt mij

11 november 2019 om 13:40

@Nicolle. Unnerstal heeft 2 mijns inziens onhoudbare ballen om zijn oren gehad. Zoet laat de laatste weken houdbare ballen gaan. Ik snap de keeperswissel wel, al snap ik totaal niet dat hij bv Rosario wel liet staan. Het ligt zeker niet alleen aan de keeper, aan Zoet, maar hij is zeker wel onderdeel van de malaise en terecht vervangen door de betere Unnerstal.

11 november 2019 om 13:55

Die tweede was ook niet onhoudbaar. Typische Zoet-bal wat dat betreft. Geen blunder, maar een echt goede keeper had hem kunnen hebben.

11 november 2019 om 19:03

Misschien ben ik ietwat subjectief dan :P, ik vind Zoet gewoon geen goede keeper.

Goed dat Mark dit toegeeft. Het was een onnodige actie en hier zie je dat het een beginnend coach is die het af-en-toe moeilijk heeft. Hopelijk leert hij ervan en voorkomt hij in de toekomst erger.

Enorme beginnersfout van Bommel. Ik snap niet hoe je kan bedenken dat er minder ophef ontstaat over een Zoet die door de catacomben dwaalt en in de bus zit dan over een Zoet die bij de wedstrijdselectie zit, maar terecht gepasseerd is.

11 november 2019 om 12:16

Ja ik snap dat ook niet helemaal. Omdat ze hem anders in beeld zouden nemen als hij op de bank zou zitten? Het is toch juist logisch dat een speler die niet goed presteert een keer op de bank plaats neemt? Daar leren spelers toch ook van? Al met al vind ik het maar een vreemde situatie. Als ik van Bommel was zou ik vooraf dan open kaart spelen in de media.

11 november 2019 om 12:20

Mark had even een bliksem afleider nodig, Nu is zijn eigen falen even op de achtergrond en heeft iedereen het voer Zoet. Nu koimt de interland break, alle aadacht op de EK kwalificatie tegen Noord-Ierland en kan van Bommel in alle rust werken aan de ommekeer. Van Bommel is een winnaar, die heeft er alles voor over. Al moet hij zijn eigen keeper eerste keeper onder, eh in bedoel ik, de bus gooien.

11 november 2019 om 13:43

Ik snap sowieso niet waarom van Bommel doet alsof Zoet een zwak vogeltje is. Onderdeel van het leven van een professioneel voetballer is gepasseerd worden als je in een mindere fase zit of er iemand beter is dan jou op je positie. En dan kan het ook gebeuren dat je "in beeld wordt gebracht" of je vervanger moet vervangen na een rode kaart of blessure. Waarom zo moeilijk doen?

Goed gehandeld van Van Bommel. Excuses gemaakt, excuses aanvaard door Zoet, en nu vooruit kijken.

11 november 2019 om 13:18

precies enige juiste wat van bommel kon doen.ik vind sowieso dat van bommel qua interviews steeds duidelijker en normaler word.ik weet niet hoe is voor mensen die psv supporten maar voor mij leek het er altijd maar op of van bommel een showtje wou opvoeren, nu oogt hij de laatste wedstrijd voor mij een stuk ontspannender en kan ik vind ik hem opeens helemaal niet meer vervelend.

11 november 2019 om 20:18

Om heel eerlijk te zijn kijk ik de laatste tijd niet meer naar interviews na de wedstrijd omdat ik m na de wedstrijd gewoon meteen uitzet haha. Maar ik heb het inderdaad al vaker gelezen dat mensen vbommel wat rustiger vinden overkomen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Zou ook fijn zijn dat hij zich naast op persoonlijk vlak ook op tactisch vlak wat zou verbeteren

Netjes Mark, zo kennen we je eigenlijk niet!

Tja, handig is anders... Wel sterk dat ie openlijk z’n excuses aanbiedt, maar hij kan ook niet anders. Zoet zal voorlopig wel gepasseerd blijven. Van Bommel kan het niet maken om wederom te wisselen.

11 november 2019 om 12:08

Zal alleen kunnen gebeuren na de winterstop. Anders kan je het niet meer verklaren inderdaad.

Wat een opeenstapeling van fouten. Onnodig in deze al extreem moeilijke fase van psv. Kan dit er ook nog wel bij..

Het pedante toontje van Mark wordt dankzij de desastreuze resultaten minder en minder. Dit geeft hij toe dat hij erg onhandig en ongeloofwaardig gehandeld/gesproken heeft. Nu is het wachten totdat hij de juiste poppetjes gaat opstellen, van aanvoerder verandert, Dumfries minder druistig laat voetballen etc etc

Onhandig maar ok in ieder geval voor nu opgelost. Keeper vervangen heeft in ieder geval nog weinig nut gehad. Ja Zoet zit in mindere fase, maar wel erg makkelijk om te slachtofferen. Het probleem ligt op het middenveld, doe daar wat aan!!

van Bommel en John de Jong blijken uiteindelijk toch echt incapabel. Schandalig dat een club als AZ je thuis 0-4 pak slaag geeft en je op dit moment concurreert met FC Utrecht, Vitesse en Willen II. Jeroen Zoet hoeft er trouwens van mij de rest van het seizoen niet meer in heel 2019 als een natte krant gespeeld, zelfde geldt voor Rosario en Sadilek. 10 miljoen euro betalen voor Baumgartl en het club record verbreken voor Bruma. Wat een onkunde. PSV heeft echt het geluk dat ze Ihatarren, Malen, Bergwijn en wellicht Gakpo onder contract hebben staan die gigantisch veel gaan opleveren anders zat je in het zelfde schuitje als Feyenoord.

11 november 2019 om 11:58

Tja met spelers als Schwaab, Sadilek, Doan, Bruma, Hendrix, Rosario en Viergever als je basiskern kun je idd verwachten dat je gaat concurreren met Utrecht en dergelijke.

11 november 2019 om 12:02

Zo’n Schwaab is nooit iets bijzonder geweest maar altijd degelijk kan er ook helemaal niets meer van. Doan heb ik altijd al een leuke speler gevonden bij Groningen laten we hem meer tijd geven. Bruma begon hoop vol maar is niks. Viergever, Rosario, Hendrix en Sadilek helemaal mee eens.Denk wel dat PSV de draad op gaat pakken en gewoon 2e wordt als Malen en Bergwijn weer fit zijn.

11 november 2019 om 12:45

De kans is groot dat Lammers na de winterstop weer terug is, ben benieuwd wat hij dit jaar nog voor PSV kan betekenen.

11 november 2019 om 13:40

Met Malen en Bergwijn wordt je makkelijk 2de , zonde die 2 ben je helaas gewoon een subtopper. De realiteit kan hard zijn soms.

11 november 2019 om 15:38

@ElPhenomeno toch denk ik dat als je Tadic en Ziyech weg haalt bij Ajax het ook gelijk een pak minder is. Elke club voelt de absentie van twee van hun beste spelers

11 november 2019 om 12:10

‘Zo’n club als AZ’ daar doe je ze wel erg te kort mee vind ik. Voeren uitstekend beleid al jaren en daar plukken ze nu de vruchten van.

11 november 2019 om 12:14

AZ doet het heel goed, maar PSV is in alle opzichten groter dan AZ, dat ze 5 punten voor staan vind ik iig schandalig PSV zijnde. Doet er niets aan van af dat AZ een puike prestatie levert, keer op keer.

11 november 2019 om 14:27

Zelfde situatie Guaje7. Psv nu Hendrik, Malen en Bergwijn er niet bij door blessures en ze krijgen het niet opgevangen. Stel dat AZ Koopmeiners, Boadu en Stengs voor een paar wedstrijden geblesseerd zou hebben en je krijgt dezelfde situatie. Beide ploegen hebben niet de vervangers om zoveel blessures op te vangen. Ik vraag me zelfs af of het Ajax met hun rijk bezette bank zou lukken om Zyech, Tadic en nog een belangrijke middenvelder tegelijk op te vangen.

11 november 2019 om 12:10

Genoeg mensen wouden Bruma zien komen. Kopen ze hem, blijkt het niet goed te gaan is het weer een miskoop... Dat is echt te makkelijk bashen. Baumgartl heb ik in het begin altijd een verademing gevonden. Iedereen is momenteel de weg kwijt bij Psv. Rosario en Sadilek mogen er inderdaad wel eens af. Gewoon een middenveld met Guti - Ihattaren - Pereiro o.i.d. Al is het natuurlijk ook verschrikkelijk dat Perreiro nu wel mag komen opdraven terwijl hij 'er ook niets van kon'. Hoe de wind waait....

11 november 2019 om 14:13

Ook genoeg mensen die aangaven dat Bruna halen onhandig zou zijn wanneer een Bergwijn niet zou vertrekken, want dan worden bepaalde posities veel te druk bezet. En dat gebeurt nu ook. Is bij lange na niet het grootste probleem echter.

Gewoon ronduit knullig en amateuristisch. Zeker voor een trainer die vroeger als speler ook de nodige akkefietjes gehad heeft met trainer die (naar zijn mening) niet open en eerlijk genoeg waren naar hem toe.

Ik denk dat Van Bommel door anderen (van Marwijk/gerbrands) op zijn foute handelen is gewezen. Goed dat hij zijn excuses heeft aangeboden. Nu maar verder, Bommel... Werk genoeg...

Hier zag ik gisteren allerlei mensen Zoet verder affakkelen. Al die mensen mogen hem ook wel excuses aanbieden voor hun voorbarige kritiek.

We moeten ons goed realiseren dat Bommelmans een Lakei is van Raiola. Kijk maar naar de selectie en de beslissingen van de trainer na de winterstop vorig seizoen. Allemaal in het voordeel van spelers die begeleid worden door zijn eigen begeeilder. PSV nu is net als ajax onder Martin Jol. Enige wat nog ontbreekt is Atouba voor 2 mio plus op de loonlijst. Van Bommel heeft de schijn tegen!!!!

Het is niet onze handelwijze, maar jou handelwijze van Bommel.

Dus dan deed Zoet als 3e doelman de warming up? Waar was Ruiter dan?

Maar blijft Zoet nu 2e/3e doelman? Of was dit eenmalig? Anders is Zoets carriere aardig verkloot nu

11 november 2019 om 13:19

hoezo is iemand zijn carriere aardig verkloot als hij een keertje zijn plek als eerste doelman verliest bij een topclub als psv ?jeroen zoet moet zich gewoon proberen terug te vechten en bewijzen dat hij onder de lat hoort.

1e klas blunder. I.p.v. dat je de aandacht van hem heb afgehaald is er 10 x meer aandacht en 10x meercommotie door ontstaan.

Als Van Bommel zijn eigen ongelijk toegeeft, zijn de zorgen in Eindhoven echt groot. Excuses of niet, ik ben bang dat hij dit niet meer op de rit krijgt. Hij bedient zich van een eenzijdige strategie - met zijn eeuwige blok van controleurs - en durft niet op te vertrouwen op creativiteit en initiatief. Zijn zelfingenomen presentatie doet de club intussen ook geen recht en als je het in november al voor elkaar hebt dat je met een grote waarschijnlijkheid alleen nog maar kans hebt op bekerwinst geeft dat niet alleen de buitenwacht, maar ook intern weinig vertrouwen. We gaan wel zien of Sadilek en Rosario nog de kans krijgen om Van Bommel nog voor de kerst in de WW te brengen en intussen ben ik benieuwd of John de Jong er komende winter nog in slaagt om voor de linksbackpositie én centraal achterin een directe versterking van formaat te vinden. Wanneer hij uberhaupt die kans nog krijgt en of dat niet weer de zoveelste tegenvaller in zijn failliete technisch beleid zal blijken.

11 november 2019 om 12:28

Dan hoop ik voor jou dat het geld er is voor die directe versterking van formaat. Ik denk vanaf een afstandje bekeken dat dat geld er niet is en als er al iemand komt het afwachten is of hij er gelijk staat.

11 november 2019 om 12:36

Met deze selectie kan je best tot minimaal speelronde 30 makkelijk mee doen om de titel. We moeten niet gaan doen alsof de eredivisie de epl is. Grootste probleem is de trainer. Het verval van de club begon al na de winterstop afgelopen seizoen.

11 november 2019 om 13:03

Dan heb je het over volgend jaar? Of denk je dat ze dit jaar nog mee gaan doen?

11 november 2019 om 21:04

Ok dat is nog 17 wedstrijden waar je en Ajax En Az moet bijblijven en al in moet halen om mee te blijven doen. Ze hebben nu in 13 wedstrijden 11 en 6 verliespunten op deze 2. Ik denk niet dat ze alles gaan winnen ook als Mark morgen ontslagen zou worden. Grootste probleem is niet de trainer maar zijn materiaal. Ik denk dat Mark het eigenlijk achterin dicht wil hebben en van daar uit met snelle mensen toe slaan. Als hij alles op de aanval gooit wordt het echt open huis achterin.

12 november 2019 om 00:01

Baumgartl, Boscagli en Bruma waren al gehaald voordat Lozano werd verkocht. Voor een bedrag van 27,5 miljoen. Lozano leverde 38 miljoen op, waarvan ca. 8 naar Pachuca terugvloeide. Ik weet dat het met in- en uitgaande transfers niet zo zwartwit is, maar na de 8 miljoen die De Jong aan Doan verkwiste zou er nog wel ruimte moeten zijn om wat te doen deze winter. Zal ook wel moeten, want als je derde wordt dit seizoen - en dit kans acht ik aanwezig - ben je verder van huis. Hoewel ik vooral de verdediging dus zou aanpakken, onderhandelt PSV naar verluid momenteel ook met Pachuca over de komst van Victor Guzman. Middenvelder moet voor ca. 8 a 9 miljoen naar Eindhoven overkomen...

12 november 2019 om 00:12

@psvbuddy: dat ben ik niet met je eens. Zonder Malen en Bergwijn doe je wel een jas uit en kunnen jongelingen als Gakpo en ihattaren de kar ook niet trekken. Van Bommel houdt er vreemde keuzes op na, dat ben ik met je eens. Dat na zo'n teleurstellend laag rendement Hendrix en Rosario nu weer als eerste de voorkeur krijgen valt me zwaar tegen; een goede trainer zou een 'voetballer' als Gutierrez aan de praat krijgen op het middenveld en ook met Thomas en Afellay heeft hij nu een beter excuus voor handen dan de intens zwakke Rosario. Dus tot zover: inderdaad, je hebt vooral een koppige trainer die wil controleren in plaats van een spitsvondige people manager die uitgaat van initiatief en aanval. Maar hoe dramatisch de verdediging is opgetrokken door het technisch kader is ronduit schandalig. Twee linksbacks die nog minder zijn dan een middenvelder, Viergever nog steeds basiswaardig vinden en twee Duitsers in je selectie opnemen die nu net de enige Duitsers zijn die niet van aanpakken weten en grossieren in het te laat komen en schijnverdedigen. Heb je tien jaar ervaring opgedaan als scout en hoofdscout bovendien en dan kun je niet ontdekken dat Bruma geen techniek en Doan geen snelheid heeft om op dit niveau mee te kunnen. Het is een prestatie op zich! Eruit met deze man en laat alsjeblieft een vakman als Van Leeuwen instromen. Een onervaren trainer installeren is een ding, maar zonder bewezen waarde iemand aanstellen als technisch directeur is wel een erg waardeloze risicospreiding. Zelfs Brands grossierde in de miskopen en onverstandige beleidskeuzes; wat mag je dan van De Jong verwachten?

11 november 2019 om 13:26

Ik weet eigenlijk wel zeker dat hij het niet meer op de rit gaat krijgen. En als we eerlijk zijn, heeft hij het, qua veldspel, ooit echt goed op de rit gehad? Het elftal is al een paar jaar afhankelijk van scorende spelers die de wedstrijden beslissen. Lang was dat Luuk met zijn exceptionele kop-kwaliteiten, of een Lozano die een draak van een wedstrijd speelt maar er dan een inschiet. Dit seizoen zorgde vooral Malen voor die belangrijke goaltjes, maar echt hele goede wedstrijden zijn er niet gespeeld. Ihattaren zorgde al voor iets meer voetbal, maar met dat blok op het middenveld is heel goed veldspel gewoon niet mogelijk. Voor mij persoonlijk is het echt tijd dat Mark de eer aan zichzelf houdt en vertrekt, met John de Jong in zijn kielzog. Een onervaren man op zo'n belangrijke positie binnen de club, het heeft niet goed uitgepakt, vele miljoenen zijn weggegooid. PSV heeft met dit spelersmateriaal het meeste baat bij een aanvallend ingestelde coach. Dan komt Ihattaren het beste tot zijn recht en kunnen we de jonge talenten voorin vaak in actie zien, een beetje zoals AZ. In de winter een nieuwe linksback halen zou ideaal zijn, dan kan Lato meteen op het vliegtuig naar Valencia, de man waar De Jong gewoon 5 miljoen voor over had.

Natuurlijk niet goed om hem als 3e keeper op te stellen, maar als trainer moet je soms harde keuzes maken en niet achteraf gaan zeiken van we hebben het fout gedaan

Van Bommel heeft met deze rare actie exact het tegenovergestelde bereikt dan hij bedoelde. Heel de voetbalwereld is over Zoet en van Bommel heen gevallen. Het is raar dat Zoet pas zo kort voor de wedstrijd op de hoogte werd gebracht van zijn positie op de reservebank terwijl van Bommel eigenlijk alleen maar had hoeven waarschuwen voor de mogelijke beelden die van hem gemaakt zouden kunnen worden. Zoet had op verzoek heus zijn gezicht wel twee uurtjes in de plooi kunnen houden. Nu is er een comedy opgevoerd waar van Bommel nu terecht het boetekleed aantrekt.

Blijft natuurlijk ook raar dat Zoet nu opeens derde keeper is. Of je dat nu vlak voor de wedstrijd zegt, of eerder. Helemaal als de reden is om hem te beschermen. Je kan op zn minst vragen of hij beschermt wilt worden ipv zelf invulling geven. Benieuwd wie de komende weken 3e keeper is....

Onhandige actie die juist het tegenovergestelde bewerkstelligde. Had hem gewoon op zaterdagochtend moeten inlichten . Dan had hij een dag gehad het te verwerken en had hij zondag op de bank kunnen zitten , desnoods met een chagrijnige kop. Maar goed het vergt ook weet moed publiekelijk je fout toe te geven dus nu zou dit afgehandeld moeten zijn. Zoet zal zelfkritisch en prof genoeg zijn dit te verwerken en anders in de winterstop verkopen .

Toch ook wel grappig om te zien dat er vorige week nog tig reacties waren dat Zoet maar moest opzouten, en nu lees ik de verwijten dat Van Bommel niet moet denken dat het vervangen van Zoet zoden aan de dijk zet.het is me nogal een klus. Het is een jong team, een relatief onervaren coach... beetje vergelijkbaar met Ajax 3 jaar geleden? We kunnen dus alvast intekenen voor de Champions League 2022? ik wens ieder bij PSV succes met het hoofd koel houden en het plezier hervinden... dan komen die punten wel!

Wat een overdreven actie. "Ik wilde hem beschermen door hem niet op de reserve bank te laten plaatsnemen, want anders komt hij in beeld ". Je runt toch geen kinderdagverblijf? Als hij op doel staat komt hij ook in beeld. Je bent toch professioneel bezig, word ook als zodanig betaalt. Maar als het eng wordt gaan we je wel voor de media verstoppen. Dan moet van Bommel zich ook gaan verstoppen in de spelersbus, hij komt ook steeds in beeld door zijn miskleunen. Kom op zeg !

Dit vind ik verrassend en positief. Dit is de eerste keer dat ik hoor dat Van Bommel een eigen fout toegeeft en het boetekleed aantrekt. En dat siert hem. Het getuigt van een realistische, kritische blik op zijn eigen functioneren (dat hij daar goed in was, geloofde ik echter al, misschien is hij soms zelfs te kritisch op zichzelf) en hij laat zien over zijn eigen ego heen te kunnen stappen (dat komt voor mij enigszins als een verrassing). Ik heb een beeld van Van Bommel waarin hij erg overtuigd is van zichzelf, waardoor het haast onmogelijk is om een eigen fout publiekelijk te erkennen. Voor mij is dit echter zeer positief om te zien dat Van Bommel ook een andere kant heeft. Hiermee dwingt hij bij mij althans wel wat krediet af.

Ik lees hier over een beginnersfout van MvB, maar het is verdomme geen leerschool. Hij heeft vorig jaar het kampioenschap al verprutst met ruim 10 punten voorsprong in de winterstop. Hoe lang mag deze Joker nog door blijven gaan.

Zeggen dat je eindverantwoordelijk bent en fout zit door te zeggen dat 'we' verkeerd gehandeld hebben. Het blijft moeilijk voor Bommetje om zijn eigen onkunde toe te geven.

Van Bommel en de Jong moeten ontslagen worden. Van Bommel heeft het overzicht niet meer en de Jong heeft middelmatige spelers gehaald

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren