‘Alfred Schreuder draait er niet omheen, ook toen ik nog niet speelde’

Maandag, 11 november 2019 om

Jürgen Locadia was in de afgelopen weken namens TSG 1899 Hoffenheim al trefzeker tegen Hertha BSC en SC Paderborn en afgelopen weekend was het opnieuw raak voor de van Brighton & Hove Albion gehuurde aanvaller. Bij een 1-1 tussenstand tegen 1. FC Köln ontfermde hij zich diep in de blessuretijd over een strafschop, om vervolgens de 1-2 op het scorebord te zetten. Van druk op dat moment had hij geen last, zo vertelt hij maandag in gesprek met De Telegraaf.

“Iedereen heeft het erover, maar ik voelde dat niet zo. Natuurlijk hoorde ik die fans wel fluiten en schreeuwen. Maar ik was niet bang, of zoiets”, legt hij uit aan de ochtendkrant. “Om eerlijk te zijn had ik geen idee wie de aangewezen man was om de penalty te nemen. Ik pakte de bal meteen en zei: ik neem hem. Ik voelde me goed, dus waarom niet? Niemand zei verder ook iets.”

Justin Hoogma: 'Op dit moment nog niet bezig met terugkeer bij Hoffenheim'

Locadia moest in de eerste wedstrijden van het seizoen nog genoegen nemen met een plek op de bank, maar heeft zich onder trainer Alfred Schreuder inmiddels in de basiself weten te knokken. “Ik heb nu drie keer gescoord, begin mijn ritme te vinden en ben belangrijk voor het team, maar het is nog niet waar ik wil zijn. Voor mijn gevoel had ik al vaker kunnen scoren.”

Locadia, die vindt dat hij heeft laten zien in de basisploeg te horen, is blij met de samenwerking met Schreuder: “Hij is rechtdoorzee. Dat vind ik heel fijn. Hij draait er niet omheen. Ook toen ik aan het begin nog niet speelde. Nu is het aan mij om dit door te zetten.” Na een moeizame periode in Engeland maakt Locadia in de Bundesliga weer zijn minuten en wellicht komt hij daardoor ook weer in beeld bij het Nederlands elftal: “Als ik het goed blijf doen, zal mijn kans ook daar misschien wel komen.”


Poll

Vind jij dat Jürgen Locadia een nieuwe kans moet krijgen bij het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door rochester)

Schreuder doet het verbazingwekkend goed bij Hoffenheim. Misschien ook wel een goede optie voor Ajax om Schreuder te nemen mocht Ten Hag in de zomer verkassen naar Bayern. Schreuder en Ten Hag hebben namelijk veel met elkaar gemeen. Ook ligt Schreuder erg goed in de spelersgroep van Ajax.

11 november 2019 om 12:26

Schreuder heeft met Nagelsmann gewerkt. Ten Hag ten tijde van Guardiola bij Bayern... ik denk dat ze beide veel hebben opgestoken in die periode. Schreuder volgend seizoen terug naar Ajax lijkt mij ook een prima optie...

11 november 2019 om 12:33

Als Schreuder met Hoffenheim kan verrassen en als 4de kan eindigen dan zie ik totaal geen reden om naar Ajax te gaan.daarnaast kan het na ten Hag alleen maar minder worden, je hebt nu een elftal staan waar veel spelers zich nog voor 1 jaar hebben gecommitteerd aan Ajax en dan volgend jaar sowieso uit zijn op een vertrek.als dan ook nog je trainer vertrekt dan kan je wel veel geld in de bank hebben zitten maar die kwaliteit haal je niet direct terug. Verder is de Bundesliga een heerlijke competitie om te mogen werken.

11 november 2019 om 12:51

Dat dachten we afgelopen seizoen ook na de prestaties in de CL. Uiteindelijk zijn er "maar" 3 spelers vertrokken. Ik hoop en verwacht eigenlijk ook wel dat Overmars dat kunstje weer weet te flikken. Ziyech, Onana, Neres, vd Beek en Tagliafico staan denk ik al gauw op dat lijstje van potentiële vertrekkers, als dit bij max 2 a 3 blijft en tijdig wordt ingekocht dan staat er mogelijk gewoon weer een prima Ajax. Kan me niet voorstellen dat Ajax 5 basisspelers verkoopt.

11 november 2019 om 15:59

Tagliafico is op een leeftijd dat hij nu nog een stap kan maken naar misschien een Atletico etc, als die nog een jaar wacht dan is die voor die clubs en dat prijskaartje wat aan de oude kant.onana is ook zeer gewild en die heeft al eerder laten doorschemeren dat die wel open staat voor een vervolgstap. Als v.d Beek een goed EK speelt met Oranje dan zie ik ook hem vertrekken.dat is gewoon heel realistisch en een goeie linksback en keeper zijn schaars dus die liggen sowieso goed in de markt.een v.d Beek is ook een speler waar veel clubs wat in zien omdat een lopende middenvelder met scorendvermogen en een prima techniek altijd interessant is.daarnaast is een nieuwe keeper aantrekken ook niet het makkelijkste, een linksback met wat gif in zijn flikker moet nog wel kunnen en desnoods ga je schuiven met Lisandro maar ook een talent als v.d Beek vervang je niet zomaar.als naast die 3 ook nog je trainer vertrekt dan doe je gewoon een flinke jas uit weer.vanuit de jeugd heb je niet direct de aanwas, een Gravenberch is een heel ander type en een Unuvar (ook niet hetzelfde type) is te jong en zal ook nog flinke stappen moeten maken vooral op fysiek vlak om volwassen voetbal te kunnen gaan spelen.

11 november 2019 om 12:49

Zelfs als Schreuder dat wilt, moet je een flinke afkoopsom voor hem betalen zou ik denken. Daarnarast is het afbreuk risico voor een beginnend coach groot als je volgend jaar toch weer veel spelers zult verliezen en nieuwe spelers moet inpassen. De Telegraaf had het al niet zo op Schreuder, dus het zou voor hem best wel een risico zijn.

11 november 2019 om 13:30

De resultaten zijn goed, maar het spel is gewoon heel matig tot dusver. De komende weken komen er toch wat zwaardere ploegen tegen ze te staan.

11 november 2019 om 15:57

Verbazingwekkend goed? In de afgelopen 3 seizoenen eindigden ze 2 keer in de top 4. Zo'n enorme prestatie zou dat ook alweer niet zijn. Verder snap ik niet waarom je denkt dat Schreuder en Ten Hag veel met elkaar gemeen hebben. Beiden hebben hele andere spelopvattingen en ook qua karakter verschillen ze als dag en nacht. Heb je ooit een ploeg zien spelen onder leiding van Schreuder?

Toch grappig dat er Twente fans waren die aan het begin van het seizoen zeiden dat schreuder als hoofdtrainer nooit werkt. Haalt nu wel zijn gram.

11 november 2019 om 12:33

Tsja. Je kunt ook niet zeggen dat hij er nou zo bijzonder veel van bakte bij Twente destijds. Dat hij het nu goed doet, is mooi voor hem en Hoffenheim.

11 november 2019 om 12:53

Zeg ik ook helemaal niet maar hij werkte daar in dezelfde situatie als waar Stam dit jaar bij Feyenoord mee werkte dat vind ik gewoon geen goede graadmeter.

11 november 2019 om 16:10

Ik beticht je ook nergens van hoor, bedoelde alleen maar dat die Twente-fans geen ongelijk hadden. Mijn mening is overigens dat Stam zelf ook gewoon heel veel niet goed heeft gedaan, we moeten niet doen alsof hij alleen maar slachtoffer is.

11 november 2019 om 13:05

Schreuder is echt 1 van de allerslechtste trainers die we gehad hebben, toegegeven, van't Schip was pas echt een drama en de tweede keer Mcclaren hield ook niet over, maar Schreuder past, bij twente, echt in dat rijtje hoor.dat hij het nu goed doet is mooi voor een cultclub als Hoffenheim.

11 november 2019 om 13:33

Tja en begin van het seizoen nog kansloze nederagen tegen bijv Freiburg thuis met 0-3. Tegen Bayern was een enorme stunt, maar dat ze met slecht voetbal bij een Hertha uitvorm winnen en 2 provembussen zegt me niet zo heel veel. Hij heeft natuurlijk ook best een aardige ploeg met veel ervaring er staan.

11 november 2019 om 13:36

Alsof een mening van in dit geval Twente fans volledig uit de lucht komt vallen zeg. Als je het spel van Twente toentertijd zag met goede spelers als Gutierrez, Mokotjo, Corona en Ziyech en toch zo laag eindigt (10e) met ook nog eens afbraakvoetbal terwijl je o.a. eerdergenoemde spelers tot je beschikking hebt, dan snap je de reacties van velen van ons. Echt de aller-aller-allerslechtste trainer die we ooit gehad hebben met lachwekkende beginopstellingen, onhandige mediaoptredens en een wisselbeleid wat echt nergens op leek. Ook al zou hij nu de CL winnen dan nog blijf ik bij die mening. Dat seizoen (2014-2015) was voor mij persoonlijk ook het minst leuk om naar het stadion te gaan en ja, nog erger dan het jaar dat we degradeerden waarbij er ondanks de botte ellende wel een saamhorigheidsgevoel was. Alle sfeer was onder Schreuder grimmigheid geworden en heb ik nog nooit in die mate meegemaakt bij mijn club. Ik krijg nog steeds rillingen bij het zien van zijn foto.

11 november 2019 om 13:41

Bij Hoffenheim is het spel ook een groot drama. Hij wint paar potjes vab Paderborn en Koln en iedereen praat elkaar maar na. Het veldspel is 100x zo slecht als onder Nagelsmann. Bij Twente idem, Garcia doet mer beperkter materiaal Twente veel beter laten voetballen biiv.

11 november 2019 om 14:35

Heb je Hoffenheim dit seizoen zien spelen, het ziet er niet uit, bij Twente zag het er ook niet uit en waren de resultaten ook nog slecht. Daar komt nog bij dat er een aantal jaren tussen zitten waar hij van Nagelsman en Ten Hag heeft kunnen leren, dus ik zie dat zijn gram halen niet zo

11 november 2019 om 16:00

Hoezo haalt hij z'n gram? Omdat hij het qua resultaten aardig doet terwijl het spel van Hoffenheim erg saai is? Grappig dat je denkt te weten hoe Schreuder functioneert als hoofdtrainer terwijl je waarschijnlijk nog nooit een wedstrijd onder zijn leiding hebt gezien...

Mooi om te zien dat zowel Schreuder als Locadia na een moeizaam begin op stoom lijken te komen. Bij Schreuder heb ik altijd het idee gehad dat hij een prima assistent-trainer is, maar geen hoofdtrainer. Hij had het lastig bij Hoffenheim, maar doet het de laatste tijd erg goed en hopelijk weet hij dit vast te houden. Locadia heb ik ook altijd wel een prima spits gevonden. Is fysiek best wel sterk, heeft een prima lengte, is voetballend wel vrij goed en ik vind wel dat hij gemakkelijk goals kan maken. Vond het wel jammer dat hij in januari 2018 vertrok bij Psv, want hij leek toen juist na al die seizoenen tussen bank en basis eindelijk echt een basisplaats te veroveren en toen vertrok hij naar Engeland. Nu doet hij het de laatste weken gelukkig goed bij Hoffenheim en als hij dit blijft vasthouden, dan zou ik wel overwegen om hem op te roepen voor het Nederlands elftal. Je hebt natuurlijk ook nog de beschikking over Depay, Babel, Boadu, Malen, Weghorst en de Jong die in de spits kunnen spelen dus zomaar zal Locadia er niet tussen komen, maar als hij zo door blijft gaan dan zou ik wel overwegen om hem op te roepen.

11 november 2019 om 12:46

Locadia met de juiste aanvoer en vertrouwen is echt goed voor de goal. De doelgerichtheid van hem is exceptioneel. Kan uit het niets scoren, omdat hij goed positioneert en goede schot heeft met beide voeten.

11 november 2019 om 14:43

Ja hoor, typisch nederlands dit hahahhaha. De man heeft 3x gescoord na zeer magere jaren waarbij hij schipperde tussen bank, basis en zelfs tribune. En nu moet hij zich melden bij het nederlands elftal. Mijn god ik hoop het toch niet. Bij malen en boadu zie ik toch echt heel veel meer potentie

11 november 2019 om 16:15

Mooi dat jij er je eigen verhaal van maakt. Zal ik mijn stuk over Locadia in het Nederlands elftal maar even herhalen? Dit is het volgende wat ik schreef: 'nu doet hij het de laatste weken gelukkig goed bij Hoffenheim en als hij dit blijft vasthouden, dan zou ik wel overwegen om hem op te roepen voor het Nederlands elftal. Je hebt natuurlijk ook nog de beschikking over Depay, Babel, Boadu, Malen, Weghorst en de Jong die in de spits kunnen spelen dus zomaar zal Locadia er niet tussen komen, maar als hij zo door blijft gaan dan zou ik wel overwegen om hem op te roepen.' Daar schrijf ik nergens dat Locadia nu direct bij het Nederlands elftal moet zitten. ik schrijf dat hij zeker een optie kan zijn als Locadia dit vast weet te houden in de Bundesliga bij Hoffenheim, al heeft Nederland genoeg opties voor de spitspositie met Depay, Babel, Boadu, Malen, Weghorst en de Jong. Dat hij nu al in het Nederlands elftal moet maak jij ervan.

Locadia deed dit een paar jaar geleden ook toen PSV bij Wolfsburg met 2-0 achterstond. Toen miste hij, nu niet.

Ik was bij deze wedstrijd aanwezig maar wat een dramatisch niveau was dit zeg! Köln staat onderin maar ook hoffenheim was erg slecht. Locadia geen schot op goal gehad en nauwelijks een duel gewonnen. De media laat nu net blijken of hij on fire was maar het gehele spelbeeld was slecht. Nauwelijks een uitgespeelde kans gezien van beide partijen. Gelukkig voor mij was er bier en braadworst te krijgen in het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

TSG Hoffenheim

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. RudyMiddenvelder131
I. BebouAanvaller132
J. LocadiaAanvaller83
O. BaumannKeeper130
I. BelfodilAanvaller50
A. KramarićAanvaller44
Voor de complete selectie: Clubpagina TSG Hoffenheim.

123 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren