Van Hanegem: ‘Hij gedraagt zich als een directeur van een vijfdeklasser’

Maandag, 11 november 2019 om

Willem van Hanegem is in zijn column in het Algemeen Dagblad uiterst kritisch op Toon Gerbrands. De oud-international stelt dat de situatie bij PSV op het moment schrijnend is, maar dat de algemeen directeur ondertussen alleen maar druk is met ‘zijn eigen pr’. Van Hanegem is niet bepaald te spreken over de staat van de selectie van de Eindhovenaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met deze kritiek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Spijker op de kop. Een vermogen uitgegeven aan pure middelmaat. Een trainer die nog steeds geen lijn in de selectie heeft gekregen en een dramatische opstelling / wisselbeleid hanteert. Dat mag men best aangerekend worden om een slechte TD en slechte coach te behouden.

11 november 2019 om 07:33

Nonsens. De waan van de dag is bij PSV gewoon niet zo belangrijk als bij andere clubs in Nederland. PSV speelde dit seizoen geregeld met 7 jeugdspelers in de basis, dat is misschien wel decennialang niet meer voorgekomen, Ajax is daarin een mooi voorbeeld. Dat zijn dingen waarvoor ik naar een algemeen directeur kijk. Prima ontwikkeling.Dat PSV een drama is ligt eraan dat het zelfvertrouwen even helemaal weg is, en dat komt wat mij betreft meer door een ongelukkige samenloop van omstandigheden en aan de trainer. Als een speler slechter voetbalt dan een maand geleden, hoe is dat de schuld van de algemene directie dan? Tot de kerst krijgt Bommel de kans.

11 november 2019 om 08:08

Welke 7 jeugdspelers dan? Ik kom niet verder dan Zoet, Hendrix, Ihattaren, Gakpo en Lammers.

11 november 2019 om 08:11

Bergwijn en Sadilek?

11 november 2019 om 08:21

Is het nog steeds een prima ontwikkeling indien de ingepaste jeugd helemaal niet voldoet aan de standaard die PSV zou moeten hanteren als topclub in Nederland? Leuk en aardig hoor 7 jeugdspelers, maar de helft is er maar van toegevoegde waarde. Dan zijn daarnaast nog een spelers aangekocht om het elftal aan te vullen waarbij echt veel geld is uitgegeven. En welke toegevoegde waarde is er nu écht gekocht die zijn centen waard is? Een gebrek aan vertrouwen komt door het tactische falen van vbommel.

11 november 2019 om 09:57

Ik vind het leuk om te zien dat Bergwijn, Ihattaren, Gakpo (op zijn eigen positie) en hopelijk ook Lammers doorbreken bij Psv. Maar Hendrix en Sadilek zijn echt niet goed genoeg. Zoet eigenlijk ook niet, wat ik best jammer vind aangezien hij een aantal jaar echt goed heeft staan keepen bij Psv.

11 november 2019 om 11:14

Die jongens die jij niet goed genoeg vindt, zijn toch zeker wel goed genoeg voor de breedte? Niet iedere selectiespeler moet per sé een basisspeler zijn. Maar een Hendrix kan makkelijk een twintigtal wedstrijden per seizoen spelen en zo zijn waarde hebben. Hij zal altijd meer leveren dan een aangekochte vervanger.

11 november 2019 om 19:04

Bergwijn is door Ajax opgeleid.

Niemand die z'n verantwoordelijkheid pakt in directie en technische staf. Wat een kapitaalvernietiging. Dit is het slechtste PSV dat ik ooit heb gezien. En Van Bommel mag ongestoord door blijven gaan met raaskallen en wanbeleid. Prutser. Hopelijk heeft Van Gaal een telefoontje gekregen van Gerbrands.

Dit is allemaal heel makkelijk achteraf vast te stellen door de zo genaamde kenners. Als je een goed analist bent, zie je eerder dat de selectie al niet in balans was. Maar nu is het makkelijk. Na 4 nederlagen ja het allemaal slecht, bij 4 overwinningen doen ze mee om het kampioenschap en hebben ze de beste spitsen. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

11 november 2019 om 07:11

Willem was aan het begin van het seizoen ook kritisch hoor. Maar dan was het een ouwe zuurpruim met Feyenoordbril volgens de experts hier.

11 november 2019 om 07:32

Ik reageer nu inderdaad op dit artikel, kan mij niet alle columns van Van Hanegem heugen. Het is dan ook meer een reactie op de meeste analisten. Want zo slecht als er nu over PSV wordt geschreven is het ook niet. Alles zit nu flink tegen en dan is het vertrouwen ook helemaal weg. Als Ajax een paar wedstrijden verliest is er ook ineens een wisselspeler niet tevreden omdat hij niet speelt. En is Ten Hag een wijsneus.

11 november 2019 om 11:13

Nou, ik weet niet of je het ziet, maar PSV is de afgelopen weken flink door het ijs gezakt en, wat nog erger is, gewoon op basis van kwaliteit weggespeeld door modale middenmoters. Daarnaast miljoenen geïnvesteerd in miskopen en dan nu nog de kop in het zand steken en alles maar wijten aan het gemis van Malen en Bergwijn. Natuurlijk scheelt dat een flinke slok op een borrel, maar wat er overblijft is niet van Europees, noch van nationaal niveau. Eigenlijk PSV onwaardig. Daarnaast zie ik bij Ajax niet zo’n verval als daar een paar spelers wegvallen; mede door de kwaliteitsinjecties en de daaruit voortvloeiende hogere gemiddelde standaard. Trouwens, waar je Ajax (en Az!) ziet groeien, zie je PSV juist niet beter worden. Alarmfase 1, zou ik zeggen. PSV is nu aanvoerder van de subtop. En heeft nog uitwedstrijden tegen b.v. Ajax, AZ, Feyenoord, Vitesse, FC Groningen, Heerenveen op het programma staan. Eigenlijk het hele linkerrijtje. Kortom, bij een beetje tegenwind moet PSV nog knokken voor Europees voetbal!

11 november 2019 om 07:12

Volgens mij is er in het begin vaak genoeg gezegd door vooral de mannen bij VI dat de voorhoede heel sterk is maar de rest middelmaat, alleen door het goede begin van PSV wilde niemand dat zien en waren ze te negatief, nu blijkt het wel dat ze gewoon gelijk hadden aan die tafel

11 november 2019 om 07:26

Jeroen ik heb dit al tijden geleden aangegeven. Slecht ingekocht en te laat. CL gemist. Na 13 wedstrijden nu al 11 punten achter op Ajax en 5 op AZ. Over het doelsaldo zullen we maar zwijgen. En een coach die aan zijn lot wordt overgelaten. De directeur komt niet verder dan een Twitter bericht. Houdt zich meer bezig met boeken schrijven dan PSV managen. Gênant dat hij schrijft over topsport. Het is een volleybal amateur.

11 november 2019 om 08:26

Van der vaart bij studio voetbal heeft kritiek gehad op het niveau van rosario, baumgartel sadilek enz. Toen ze nog wel wonnen. Toen was het een Ajax fan die teveel kroketten had gegeten en geen verstand had.. ze wouden als PSV supporters de kritiek niet horen.. en nu is het te laat.. vorig jaar maskeert de jong veel.. zowel het feit dat er geen speelplan was (alle ballen lang naar Luuk) en de resultaten met veel goals.. dat is nu weggevallen en dan zie je dat het vooral voetballend heel armoedig is bij psv.. al vind ik inderdaad dat de analisten dit veel te laat zien

11 november 2019 om 11:19

Ik vind het nog onbegrijpelijk dat PSV de Jong zo makkelijk heeft laten vertrekken. Was, net als Kuyt bij Feyenoord, de spil van de kampioenschappen. Hoe vaak wel niet reddende engel. Zo iemand is bijna niet te vervangen. En de spelers die wel zijn aangekocht, blijken bijna allemaal miskopen. Uiteindelijk mag PSV - net als Ajax destijds! - de handen dichtknijpen met de opgestane, jeugdige talenten (sommige ook nog eens met een Ajax verleden;-). Dus zijn er meerdere pijnpunten in het huidige PSV dossier. De meestal toegejuichte directie (in alle geledingen) blijkt toch minder kundig dan gedacht....

11 november 2019 om 11:27

De Jong was vorig jaar beresterk. Echter het jaar daarvoor het hele jaar onzichtbaar, bijna 7 maanden niet gescoord. Werd uitgefloten door het hele stadion. Weet U nog. Zo goed was hij dus ook weer niet. De eredivisie verbloemt veel.

Auw. Maar er valt weinig tussen te krijgen, al wil ik niet gelijk zeggen dat ze er misschien wel slechter voorstaan dan Feyenoord.

11 november 2019 om 08:41

Ze hebben bij PSV nog een kleine 100 miljoen op het veld staan (blessure gevallen incl), momenteel het enige verschil.

11 november 2019 om 19:08

Hadden 100 miljoen. Ik weet niet waar je dat vandaan haalt ik weet wel dat na ieder Europees verlies dit minder wordt.

11 november 2019 om 19:20

Tip: Zou mijn reactie nog eens goed lezen.

11 november 2019 om 09:19

@berserko: als je de 3 grote talenten (bergwijn, Malen en Ihattaren) niet mee neemt in de vergelijking, dan is de selectie van PSV niet echt beter dan die van feyenoord. Beiden hebben teveel middenmoot/subtoppers die niet beter kunnen. Ik zie ook niet welke spelers, op Viergever na denk ik, een aanwinst voor Feyenoord zou zijn op dit moment. En andersom ook niet. Het gaat voor beide clubs een lang seizoen worden.

Klinkklare onzin. Dat domme acties in de selectie (rode kaarten) en wat onfortuin met de blessures hebben geleid tot een kettingreactie waardoor het hele zelfvertrouwen uit het team is geknald... hoe heeft Gerbrands daar schuld aan?! Die man zijn baan is om rust in de tent te brengen, geld in het laatje en beleid op de tafels... niet de bal in het netje.Tsja, de balans is niet ok in het team, maar Baumgartl en Doan zijn prima spelers en eerder in het seizoen heeft PSV laten zien dat ze prima kunnen voetballen, beter dan vorig seizoen durf ik te zeggen. Dus het moet gewoon goed komen in die koppies.Mark. Alsjeblieft. Focus puur puur puur op het mentale. Maak Dumfries aanvoerder. Zet een linksback op linksback. Als iemand niet fit is, wissel hem. En dwing ze te vechten voor deze prachtige club.

11 november 2019 om 07:49

Ik vind ook dat Gerbrands niet geheel schuldig is, maar je kunt niet ontkennen dat het niet lekker loopt in de staff en directie. Daarnaast moet je als PSV-er niet tevreden zijn met Doan en Baumgartl en kun je helemaal niet roepen dat het beter is dan vorig jaar.. PSV heeft teveel middelmaat en moet als topclub beter kunnen brengen. Dumfries aanvoerder? Die is wel enthousiast, maar kun je toch niet als aanvoerder zien. Denk dan aan Bergwijn.

11 november 2019 om 07:52

Dit jaar CL gemist. Ajax heeft straks minimaal 60 miljoen verdient. Als PSV niet oppast missen ze komend jaar CL. Of doordat ze derde worden of de voorrondes niet doorkomen. Op zich geen gek scenario. Dan zal Ajax ook weer minimaal 60 miljoen pakken. Dan loopt Ajax alweer zoveel uit want met EL pak je misschien 10 miljoen als t meezit. Daarbij willen Malen Bergwijn en Mo ook CL spelen. Voor ontwikkeling en hun marktwaarde. PSV heeft echt een heel groot probleem. Daarbij de selectie die uit balans is na een investering dit jaar van meer dan 40 miljoen. PSV zal moeten verkopen aan het einde van het jaar om het koppie boven te houden en niet weer rode cijfers te schrijven. Toon is eindverantwoordelijk hiervoor.

11 november 2019 om 08:45

Ajax hoeft daar niet verder voor uit te lopen. Die zijn financieel al los vd rest.

11 november 2019 om 09:29

@WouterSL volgens mij schrijft PSV ook zonder halen CL gewoon zwarte cijfers. Ik denk ook dat ze zonder CL wel eerder een van de parels willen verkopen om het elftal op meerdere plekken te ververzen. Bergwijn zou als eerste verkocht worden, maar hoeveel gaat hij opleveren? 30 mil was al niet haalbaar. En zullen Malen en Ihattaren nog een jaar tegen onbekende en onaantrekkelijke tegenstanders willen ballen in de EL? Ihattaren misschien wel maar een Raioli zal ook in de oren van Malen clubs als Juve influisteren.

11 november 2019 om 10:01

2018/2019 4.6 miljoen winst. Mede door CL. Nou dat wordt dus verlies dit jaar

11 november 2019 om 08:06

Ik denk toch dat het ook gebrek aan kwaliteit is hoor, als je ziet hoe laag de ondergrens ligt. Dat is niet alleen mentaal. Feyenoord speelde bv ook best enkele aardige wedstrijden in het begin, vooral europees, maar dat zegt niet veel als je daarna zo schuttert. Kwaliteit is stabiel presteren, dat lukt PSV ook niet, ook niet tegen de kleintjes.

11 november 2019 om 09:27

@nick140: geen idee of je een PSV fan ben, maar als je dit onfortuin noemt en afschuift op de rode kaarten (teveel, en ook teveel gele kaarten) dan doe je toch aan struisvogelpolitiek. Dit probleem begon begin dit jaar met dat gelijkspel tegen Emmen. Vanaf toen stortte het stukje bij beetje in, wedstrijden die in de laatste minuut werden gewonnen voor de winterstop bleven nu gelijk, het spel werd slechter en slechter en uiteindelijk geen kampioenschap behaald. Er is veel geld geïnvesteerd in spelers afgelopen zomer maar PSV heeft heel slecht ingekocht, en Lozano en de Jong werden verkochtresultaat, niet in de CL. Met de 3 toppers voor hun blessures werden de problemen nog verbloemd, maar zonder de 2 spitsen stort het hele kaartenhuis in elkaar en blijkt het een armzalig elftal.

11 november 2019 om 12:06

Steek je kop maar in het zand. Zelfs met twee blessures hoort PSV toch gewoon te winnen van Willem II? Als er 40 miljoen euro is geinvesteerd, dan mag je toch betere prestaties verwachten? Gerbrands is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de continuiteit. Sinds de aanstelling van van Bommel wint PSV geen prijzen meer. Ook dit jaar lijkt het erop dat er een vroege Europese aftocht is, de titel is al verloren en alleen de Knvb beker rest nog. En het is nog geeneens kerst!

Willem slaat de spijker op zijn kop. Iedereen bij PSV steekt zijn kop in het zand en alles wordt met de mantel der liefde bedekt. Je bent een topclub, geen liefdadigsheidsinstelling. Grijp eens een keer in.

11 november 2019 om 08:18

Ja het was ook zo topclub onwaardig om de selectie voor de CL voorronde niet op orde te hebben. Vooral nadat we dat bij Ajax hebben gezien hoe dat gaat. Pas vorig jaar voor het eerst de selectie op orde en ze plaatsten zich. De selectie was incompleet en dat is de verantwoordelijkheid van JDJ. Vervolgens werd de CL gemist en zei Toon: geen probleem want we hebben EL begroot. Tuurlijk boekhoudkundig correct. Maar je loopt wel minimaal 50 miljoen mis en je talenten kunnen zich niet op het hoogste niveau ontwikkelen. Geen supporter die dit erg vond overigens. Want toch EL begroot. Nou begroot die voor komend seizoen ook maar want zoals het nu gaat is PSV volgend seizoen gewoon weer te bewonderen in de EL. En ome Toon maar boekjes over topsport schrijven.

11 november 2019 om 11:32

50 = 25 miljoen.

Zat van de week al met precies dezelfde gedachte over Toon. Wat een ongelofelijk vermoeiende gozer is dat zeg. Hele mediageile man, maar wel vooral om zijn eigen boek te promoten. Verder trapt hij ook louter open deuren in als hij wel eens wat zegt. Zal zijn werk(intern) vast goed doen natuurlijk, daar kunnen wij niet echt over oordelen

Op het moment dat je als topclub in Nederland je 2 of 3 basisspelers kwijtraakt dan ben je gewoon kwetsbaar. Feyenoord heeft 2 jaar lang ontzettend veel blessures gehad, Jorgenson, Haps, St Juste waren meer geblesseerd dan fit en dat heeft impact. PSV nu ook. Ajax komt er nog redelijk goed doorheen. Maar ben ervan overtuigd dat als Tadic en Zyech uitvallen ze het ook moeilijker hebben. Daarentegen hebben zij wel weer de beste bank om dit op te vangen. Dat heeft PSV totaal niet.

Inderdaad die links back kan echt niet, die denk meer aan aanvallen dan verdedigen . En hoe hij dan terug loopt naar zijn plek in de verdediging....

MvB probeerde de aandacht af te leiden door zoet als zondebok te laten fungeren en hij uit beeld bleef maar nu het zondag weer niet liep mag ook hij wel eens aan zichzelf gaan twijfelen met zijn werkwijze en rare gedachtes om zoet niet op de bank te laten zitten omdat hij evt bij een goal niet blij of teleurgesteld kon reageren ?? huhhhhhhh wat een kronkel om dan voor die oplossing te gaan ipv te zeggen dat ook dit bij topsport hoort en zoet voor dat salaris daar maar boven moet staan en laten zien dat je mentaal sterk genoeg bent om je terug te knokken , maar nee ik snap dat ie in de spelersbus gaat zitten!! hoe dan ???

Ik wordt doodmoe van al die kenners die zeggen hoe het volgens hun moetde meeste zijn dan ook nog mensen die nooit fatsoenlijk gevoetbald hebben (kraaij jr ,derksen)valentijn Driessen weet nog niet eens dat bal rond isen dan heb je nog oud spelers die gefrustreerd zijn omdat ze geen baantje meer krijgen in het voetbal zoals kieft Vd gijp van Hanegem etcgaan dan maar iets roepen op tv of in de krantzijn gewoon zielig en jaloers en roepen dus maar wat

11 november 2019 om 12:45

Gijpie, Kieft en Willem willen helemaal geen baantje meer in het voetbal, die zijn of analist of columnist, dus jaloers....? Op wie, op wat?

Hoe zou het bij Ajax gaan als Ziyech en Tadic lange tijd geblesseerd zijn . De prijzen worden pas aan het eind verdeeld !

Hetzelfde als het nu al maanden gaat zonder de Jong en de Ligt ?

Van Hanegem had voor dit seizoen nog nooit van Lask gehoord? Dat lijkt me sterk. In het seizoen 1987-1988 speelde FC Utrecht in de Uefa Cup tegen Lask met Han Berger als trainer en Willem van Hanegem als zijn assistent.

11 november 2019 om 15:26

Sssst, Niet alles verklappen Orwell

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

75 jaar
51 fans
Laatste voetbalnieuws

Kuyt countert kritische geluiden: ‘Ik zou graag de discussie met hem aangaan’

Willem van Hanegem leverde onlangs forse kritiek op Dirk Kuyt, die bij Feyenoord de Onder-19 onder zijn hoede heeft. De Kromme schreef in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Kuyt...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren