Van Bommel met de grond gelijk gemaakt bij Rondo: ‘Waar gaat dit over?!’

Zondag, 10 november 2019 om

PSV kon zondag het tij niet keren en ging met 2-1 onderuit bij Willem II. Mark van Bommel opteerde voor het eerst dit seizoen voor Lars Unnerstall onder de lat en besloot Jeroen Zoet als reserve mee te nemen naar Tilburg. Clubicoon Ronald Waterreus, oud-collega van Van Bommel, stelt dat de huidige coach van PSV beter had moeten handelen inzake de keeperskwestie.

"Het hele scenario met die keeperswissel: waar gaat dat allemaal over?!", begint de oud-doelman van PSV en Oranje zondagavond bij Rondo van Ziggo Sport. "Kijk, je wisselt een keeper, hij heeft teveel fouten gemaakt. We zijn erover uitgepraat. Jeroen, je hebt zesenhalf jaar in het eerste gekeept. Blijf een keer een middagje thuis. Dat had iedereen begrepen, dan hadden we het nergens over."

Waterreus doelt onder meer op het feit dat Zoet besloot in de tweede helft naar de spelersbus te gaan, waarbij even daarvoor Van Bommel aan de keeper had medegedeeld dat het beter was dat de sluitpost niet meer op de bank zou zitten. De trainer wilde namelijk niet dat de doelman met zijn emoties steeds in beeld zou komen bij doelpunten van PSV en/of Willem II.

"Als je bij zo'n wedstrijd, als je vijf keer niet gewonnen hebt, bezig bent met een eventueel shotje van je tweede keeper, dan ben je teveel met randzaken bezig", oordeelt Waterreus hard over Van Bommel. De oud-doelman is ook kritisch over de opstelling van de PSV-trainer, aangezien de oefenmeester weinig wijzigingen in zijn elftal aanbracht.

"Als je de opstelling van vandaag bekijkt, is die eigenlijk maar op één plek gewijzigd. Dan geef je tegen die andere tien spelers aan: het lag toch eigenlijk aan Jeroen. Wat doe je nu? Het voelt heel ongemakkelijk. Er is heel veel kritiek op Sadilek, Rosario en Gutiérrez... Gutiérrez wordt eruit gehaald, maar Rosario mag blijven staan. Die moet schijnbaar negentig minuten spelen, want dat staat misschien in zijn contract", is Waterreus cynisch. "Andere spelers in de kleedkamer gaan daar hoe dan ook over praten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Maar stel unnerstal pakt rood, ga je dus niet met je (op een na) beste keeper spelen, omdat zijn hoofd 3 keer in beeld gebracht gaat worden? Een gozer die 1 miljoen per jaar verdiend, keeper van Oranje is en 6 jaar eerste keeper bij psv is mag toch wel tegen een mentale tik kunnen? Het is geen talent van 17, maar een volwassen kerel van 28.

10 november 2019 om 20:38

Ik zou in dat geval inderdaad Ruiter brengen. Denk niet dat Jeroen Zoet mentaal in staat zou zijn goed in te vallen.

10 november 2019 om 20:45

Toen pasveer in het verleden aangaf dat hij een gooi wilde doen om 1e keeper te worden, raakte zoetje ook al in paniek. Het is mentaal gezien gewoon een hele zwakke keeper. Wanneer hij in een flow zit gaat het nog wel, maar ik denk dat we dit jaar niks meer van zoet zullen zien. Die is gewoon klaar.

10 november 2019 om 21:04

Dan had hij kunnen invallen.... stond wel op het wedstrijdformulier. Van Bommel heeft hem gewoon willen beschermen voor de media ( wat je er ook van vindt)

10 november 2019 om 21:07

Het was al langer bekend dat Zoet mentaal redelijk zwak is. Als hij in goede doen is, dan vind ik hem een prima keeper. Hij is 6,5 jaar eerste keeper van PSV geweest en wat sommige mensen ook zeggen, het overgrote merendeel van die tijd heeft hij het gewoon goed gedaan. Maar het valt op dat hij slecht gaat spelen zodra hij ter discussie staat. Ga maar na: bij Oranje is hij nooit onbetwist eerste keus geweest en daar was hij altijd zwak. En bij PSV heeft hij twee mindere periodes gehad: in 2014-2015, toen Pasveer ineens de Europa League-wedstrijden mocht gaan keepen en nu, nadat hij een bak kritiek over zich heen heeft gekregen na een slechte seizoenstart. Nogmaals: Zoet kan echt wel prima keepen, maar heeft wellicht gewoon niet de mentaliteit om zich staande te houden in de top.

10 november 2019 om 22:20

Moet wel zeggen dat het moeilijk is om hem te laten vallen als jongen van de club, en beste keeper die we hadden na het Gomes tijdperk. Maar het kon echt niet meer.

10 november 2019 om 22:47

Helemaal mee eens. Het is pijnlijk, ik had het hem van harte gegund dat hij via de voordeur bij PSV was vertrokken met een mooie transfer... Maar op basis van hoe hij dit seizoen speelt, kun je hem gewoon niet laten staan.

10 november 2019 om 23:36

Ja zonde. Had van de zomer eigenlijk moeten vertrekken na 6 jaar bij psv 1 en de komst van unnerstal.

11 november 2019 om 00:36

Kan me overigens ook wel voorstellen dat er nogal wat irritatie is ontstaan bij Zoet nadat Rosario gekozen werd tot aanvoerder. In de voorbereiding draagde hij toch regelmatig de band ? Het zou niet uit mogen maken en toont wellicht zijn mentale zwakte aan, maar toch als jongen van de club al zoveel jaren in dienst en dan een broekie gekozen zien worden tot aanvoerder, daar slaap je toch niet lekker van. Heb wel het idee dat Zoet die positie in het team in het begin van het seizoen graag wou oppakken.

11 november 2019 om 11:54

Qua persoonlijkheid en staat van dienst bij de club zou Zoet zeker een meer dan logische aanvoerder zijn geweest. Maar ik ben nooit een voorstander geweest van een keeper als aanvoerder, om de eenvoudige reden dat hij meestal heel ver van het spel en de scheidsrechter vandaan staat.

Ik ben het niet zo vaak met Waterreus eens, maar over Rosario heeft hij wel een punt.je zag ook dat Guti toen hij was gewisseld, met gezichtsuitdrukking, handgebaren en woorden aan zijn ploeggenoten op de bank liet blijken er niets van te begrijpen dat hij weer was gewisseld. Nou vond ik hem ook geen wereldpartij spelen, maar Rosario kan echt niet meer.ook dat interview met hem na afloop, tenenkrommend

10 november 2019 om 20:45

Guti is sws in alles beter dan Rosario dus ik zou als ik een van die twee moest wisselen sowieso Rosario wisselen. Ik heb lang vertrouwen gehad in Rosario omdat hij vorig jaar in de eerste seizoenshelft echt heel goed speelde (veel balveroveringen, goede bijdrage in balbezit) en mijns inziens ook verdiend zijn Oranje debuut maakte, maar de vorm van Rosario lijkt in een te lopen met de vorm van Psv. Allebei gewoon niet goed genoeg meer in 2019. Het lijkt mij goed om Rosario in elk geval geen aanvoerder meer te maken, zodat hij zich kan focussen op zn eigen spel ipv ook nog bezig te moeten zijn met het spel van anderen. Ik zie in dat geval liever Viergever of Hendrix (als ie speelt) aanvoerder worden, die zijn daar veel geschikter voor

10 november 2019 om 20:55

@Rubentje, denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Haal eerst zijn aanvoerdersband maar eens weg en laat hem volledig focussen op zijn eigen spel. Grote talenten hebben vaak grote terugvallen en dan moet je geen aanvoerder zijn. Denk ook dat Mark op moet houden met overal een verklaring voor te zoeken behalve bij zijn spelers. Die denken dat ze niets fout doen maar alles toeval is. Even weer beginnen met de organisatie neer te zetten en vanuit je taak voetballen. Dit team heeft meer kwaliteit dan het nu laat zien.

10 november 2019 om 21:11

Ja helemaal met je eens. Het team is echt niet minder dan het team van AZ en vertegenwoordigd ook een grotere transferwaarde (uitgaand). Het grote verschil is dat bij AZ het vertrouwen hoog is, de spelers met een duidelijke visie het veld in gestuurd hebben en de spelers voor elkaar knokken (en het is natuurlijk ook erg fijn dat ze met Stengs en Boadu spelers in huis halen die daadwerkelijk het verschil maken, wat normaliter Bergwijn en Malen bij PSV doen). Al deze facetten mist PSV nu en het enige wat daar de oplossing voor is, is punten pakken. Denk dat het echt al heel veel scheelt als Malen en Bergwijn weer terug zijn, want die nemen de ploeg echt op sleeptouw.

10 november 2019 om 21:28

Ik hoop dat Malen en Bergwijn met de druk om kunnen gaan wanneer ze terug zijn. Iedereen roept nu dat het niet was gebeurd als zij wel hadden gespeeld. In mijn ogen klopt dat niet helemaal omdat PSV met de (dure) vervangers nog steeds bepaalde wedstrijden had moeten winnen. Maar als die twee terug zijn, verwacht iedereen dat PSV aan de lopende band gaat winnen.

10 november 2019 om 21:43

Je hebt natuurlijk deels gelijk, maar bekijk ook eens wat er mist. Malen is de topscorer van de eredivisie en schoot ze er van alle hoeken en standen in. Bergwijn was misschien wat minder aanwezig in doelpunten en assists, maar is wel iemand die met dribbels (beste dribbelaar uit de eredivisie) en slimme loopacties ruimtes creëert voor andere spelers en verdedigingen uit elkaar kan trekken. Natuurlijk, van de vervangers mag meer verwacht worden, die blijken (op dit moment) niet goed genoeg te zijn, maar er wist wel echt heel erg veel kwaliteit voorin zonder Bergwijn en Malen

Die reactie van Van Bommel sloeg dus nergens op. Als je zo met Zoet bezig bent ivm een evt shot, waarom neem je 'm dan mee.... Dit is een slap verhaal en leidt de aandacht af van de werkelijke problemen binnen Psv. De groep lijkt de trainer niet te begrijpen of ze lopen bewust te muiten. Hoe dan ook, het is crisis in Eindhoven. Afgelopen zomer is er behoorlijk geïnvesteerd en diverse huurspelers gehaald, maar ze laten zien dat FC Basel geen incident was....

10 november 2019 om 21:09

Nou Bogarde, dat vond ik dus ook, maar mijn vriendin zei wel iets dat mijn ogen opende: Van Bommel ging er waarschijnlijk vanuit dat Zoet zich professioneel op kon stellen en daarom had ie hem meegenomen. Dit bleek dus tegen te vallen en daar ergerde Van Bommel zich aan. Dus stuurt ie hem van de bank naar binnen. Aldus de vrouwelijk kijk in dit huis 😉. En ik moet zeggen, dat is best plausibel, want anders had ie hem toch nooit meegenomen. Dus Zoet zei dat ie er mee om kon gaan en dit lukte niet en daarom stuurde Bommel hem weg. Het verhaal naar de media is tuurlijk iets anders, iets vriendelijker. Maar denk wel dat Zoet een probleem heeft nu.

10 november 2019 om 22:22

Je hebt een vrouw met verstand van zaken in huis !!! Zowel Zoet als Bommel hebben een probleem, maar goed dat er een interlandperiode aanbreekt !

10 november 2019 om 23:44

Haha, dank je wel. Maar als je het niet erg vindt, hou ik je compliment voor me 😉

Bizar idd dat Rosario altijd mag blijven staan. Zou Waterreus toch gelijk hebben en staat iets in zijn contract? Verder Zoet moet ook collegiaal zijn en begrijpen dat hij nu gewoon niet in vorm is. In belang van het team jezelf ff opofferen en proberen terug te vechten zoals Waterreus jarenlang gedaan heeft.

Situatie met de keepers is vrij raar. Zoet moet gewoon professioneel op de bank zitten. Zijn toch geen kinderen meer. Robin Ruiter die ook nog verongelijkt in de media reageert. Robin ruiter zei dit nog paar weken terug. (ruiter baalt ook van de beeldvorming. Het spel van PSV wordt vaak afgedaan als 'saai'. "iedereen geeft hoog op over Ajax, maar laten zij nou zó veel meer zien dan wij''?) hopelijk houdt deze 3de keeper voorlopig zijn muil dicht. Moet allang blij zijn dat hij überhaupt bij psv mag spelen.

10 november 2019 om 21:09

Ik snap Robin Ruiter ergens wel. Van Bommel maakt hem zijn tweede keeper, om hem dan opeens tot derde keeper te benoemen wanneer Zoet gepasseerd wordt. Dan zou ik me toch een klein beetje genaaid voelen. En natuurlijk is het terecht dat Unnerstall nu mocht spelen, maar die had al de hele tijd tweede keeper moeten zijn. Nu is het toch een vreemde situatie en dat is van Bommel aan te rekenen.

10 november 2019 om 21:13

Communicatief is het inderdaad een beetje vreemd gegaan, maar Ruiter mag blij zijn dat hij bij PSV speelt. Was bij Utrecht altijd een prima keeper, maar niet echt het niveau wat een club als Ajax of PSV nastreeft als eerste keeper. Voetbaltechnisch gezien is Unnerstal gewoon veel en veel beter dan Ruiter.

11 november 2019 om 01:18

Wel grappig, even opgezocht (voetbalzone.nl/doc.asp?uid=361173) en toen (18 oktober) stonden Ajax en PSV beiden op 23 punten. Hij had ff moeten afkloppen!

Waterreus vind ik maar een zuurpruim maar hier heeft hij wel een punt. Was ook wel erg verbaasd dat hij enkel Zoet had gewisseld, terwijl een Sadilek op LB mocht beginnen. Een Schwaab mocht blijven en het ergste Rosario wederom negentig minuten vol mocht maken.

Ik vraag me toch af wat er mis is met die twee linksbacks bij PSV als Sadilek de hele tijd er in mag en wat Rosario betreft denk ik dat dat het oogappeltje is van Van Bommel want die is gewoon een hele zwakke schakel.

Naar mijn gevoel ligt t maar aan de spelers dan aan van bommel, technische directeur heeft ook zwak ingekocht

Vind het wel droevig hoor. vanbommel wilt Zoet zogenaamd ''in bescherming nemen'' alsof het nog een jochie van 17 is. Jeroen is verdomme 28 jaar en heeft dus al enige ervaring, is die jongen dan nog steeds zo onvolwassen dat hij niet in beeld wilt komen terwijl hij gewoon verdiend gepasseerd is met zijn ongemotiveerde houding de afgelopen weken? Die jongen staat te keepen als een zandzak, tuurlijk heeft dit ook met vertrouwen te maken maar jij kunt mij niet wijsmaken dat deze jongen gemotiveerd onder de lat staat. Verschrikkelijke wanvertoning van een 28 jarige keeper en een trainer wie hem als een kleuter behandeld.over Rosario zijn we denk ik al wel uitgepraat. Guti verdiend 100x beter maar word keer op keer weer geslachtofferd door meneer vanbommel. Over Sadilek zijn we het volgens mij ook allemaal wel mee eens, de tegenstander zoekt duidelijk de linkerkant bij PSV op omdat het daar gewoon verschrikkelijk zwak is. Waarom laat je het dan gewoon iedere week weer gebeuren? Tactisch keihard falen heet dat.

Sadilek die valt liever aan dan dat hij verdedigt geloof ik, die komt niet zo snel terug als hij weer voorin was te vinden. Hij heeft trouwens wel een vreemd loopje zeg , als op de rem er telkens opgaat

Van Bommel heeft Rosario maar 1x eraf gehaald puur omdat hij niet verder kon. Waarom moet Guti steeds het slachtoffer zijn net als elke keer Perreiro? Waarom nooit Rosario eraf halen? Van Bommel ligt gewoon niet meer goed in de groep en kan beter de eer aan zichzelf houden.

Als Psv zijnde zou ik ingrijpen. Het spel is niet om aan te zien en de interviews zijn het ergste. Als je 6 wedstrijden niet wint en na vandaag als aanvoerder zegt wij waren beter dan Willem 2 spoor je niet. Ook die interview van Dumfries zijn altijd zo lomp. Vandaag hoor ik van Bommel over de situatie van Zoet praten dan gaan mijn nekharen al over eind staan en ik ben niet eens Psv supporter. Ook dat hij zegt dat het te verklaren is omdat Malen en Bergwijn er niet bij zijn. Net alsof die de twee goals van vandaag van de doellijn hadden gehaald. Dit moet niet de uitstraling zijn van het rustige Psv. Arrogantie ten top....

10 november 2019 om 22:30

Ik vind die interviews juist altijd het hoogtepumt van het weekend

Ik denk dat het beter zou zijn een balende Zoet op de bank op camera te hebben dan hoe het nu is gegaan. Nu heeft Zoet de tweede helft in de bus gezeten waardoor je juist de aandacht gaat richten op hem. Al met al niet heel slim gedaan zo. Dan er bij is Zoet 28 ofzo ? Dan hoef je je m.i ook niet als een kleuter te gedragen als je word gepasseerd

Natuurlijk terecht dat Unnerstall de voorkeur kreeg boven Zoet maar de woede bij Zoet is toch ergens ook wel te begrijpen. Al weken staat het team te schutteren (m.u.v. Rosario want die presteert al meer dan een jaar niks) en de enkele wijziging die Bommel doorvoert is Zoet eruit halen. Nota bene kreeg PSV afgelopen donderdag meer kansen tegen dan elk ander team in de Europa League dit seizoen, en daar is de keeper niet verantwoordelijk voor.

Ik denk dat topclubs zich eens moeten gaan afvragen of het aanstellen van een oud speler die nog geen enkele ervaring heeft wel zo verstandig is. Ik zie het namelijk vaker fout dan goed gaan. Van Bommel staat wel heel interessant te doen, maar ik heb het idee dat hij zelf ook niet echt weet waar hij mee bezig is. Alles is godzegen de greep. Het feit dat je een Rosario aanvoerder maakt zegt al genoeg. Ook mag het bij een topclub nooit zo zijn dat je afhankelijk bent van 2 spelers, en als die er niet zijn het team als een kaartenhuis instort. Hiervoor zou de Jong er gewoon uit geflikkerd moeten worden, want als je zo’n Bruma van 15 miljoen ziet stuntelen dan lach je je kapot.

10 november 2019 om 22:32

Daar heb je een punt. Niet elke topvoetballer is een goede trainer. Van Bommel maakt de nodige fouten als trainer en dat is niet erg. Maar hij is zo eigenwijs dat hij niet durft toe te geven. Verder is John de Jong ook een rookie/ nobody. Die heeft heel wat miljoenen gespendeerd en daar is de selectie niet beter van geworden. Bruma is praktisch overal mislukt en daar betalen ze 14 miljoen voor. Schwaab was weg en die halen ze weer terug. Baumgartel was gedegradeerd met Stuttgart, vanuit de Bundelsiga weinig interesse en PSv betaalt 10 miljoen. In Stuttgart lachen ze nog steeds. Dan zijn er met Lato en Boscagli 2 linksbacks gehaald, die allebei al door de mand zijn gevallen en nu speelt een kabouter-middenvelder als linksback. Ze huren Mitroglu die bij al zijn laatste clubs geen potten kon breken en bij Psv ook nog niet 1x echt opgevallen is. Met Afellay hebben ze een aanvoerder voor de kleedkamer gehaald. Voor Doan is bijna 10 miljoen betaald en die verbleekt ook in Eindhoven. Nee, de TD heeft aan alle kanten keihard gefaald. En als je dan een trainer hebt die blijft volharden in zijn visie, dus een keeper die niets tegenhoudt, een rechtsback die alleen maar druistig naar voren holt, een centrum dat niet kan voetballen, gen linksback opstelt, een modale middenvelder aanvoerder , een trotse Mexicaan telkens wisselt, een vleugelspits die met zijn schoenendoos om zijn voeten speelt, dan sta je na 13 wedstrijden 11 punten achter en is je rol in Europa bijna uitgespeeld. Wat een puinhoop dit seizoen !!

Even inhoudelijk over Rondo. Heeft Jack van Gelder door dat hij een presentator is en geen deskundige/gast. Elke keer als ik dat programma kijk, geeft die zn eigen mening en als die onderbroken wordt zegt die dat hij zelf aan het woord is. Echt ongelooflijk

11 november 2019 om 09:50

Precies dit. Wat is dat toch een verschrikkelijk figuur. Op de radio wordt ie altijd geprezen, maar ook daar is ie al jaren een karikatuur van zichzelf. Draait alleen om de b.v. Jack van Gelder.

Het is een begin dat van Bommel mensen eruit begint te gooien die onder presteren. Maar alleen een keeperswissel gaat natuurlijk niets veranderen aan het spel. Ik had wel meer van Van Bommel verwacht na zo'n carrière dat, dat geen enkel verschil zou uitmaken. Ook dat pereiro weer een kans krijgt. Mark ziet wel dat veranderingen nodig zijn en uiteindelijk, met kleine stapjes doet hij het toch. Ik denk dat als hij nog even blijft, hij het weer naar behoren gaat doen.

Hij heeft een punt over Rosario. Alle middenvelders zijn wel een aantal x vervangen dit seizoen. Rosario mag altijd blijven staan idd.

Ik vraag me oprecht af wat Toni Lato ooit verkeerd heeft gedaan bij van Bommel. Die staat bij Valencia te boek als een veelbelovende back. Dat ie geen sterke indruk zou maken is een understatement als je een incompetente middenvelder(die al maanden te kort komt op die plek) de voorkeur geeft.zou bijna denken dat de Spaanstalige spelers allemaal op de B lijst staan in Eindhoven.pereiro speelt nooit meer, maar liet ook gisteren in die 20 minuten weer zien dat ie een van de beste spelers in de Eredivisie is. Onbegrijpelijk. En op tv roepen ze een keer dat Baumgartl er niets van kan, week erop zit ie op de bank. Terwijl hij echt een veelbelovende verdediger is, en zã©ker sterker is dan met alle respect een Daniel Schwaab. Voor PSV supporters moet dit toch tenenkrommend zijn?

Waterreus is alleen pro zoet omdat ze samen keepershandschoenen ontwikkelen en op de markt brengenzoet keepte laatste weken matig wissel is dus terecht mar had mooier naar buiten gebracht kunnen wordenen Waterreus heeft alleen maar kritiek op psv omdat hij geen baantje heeft gekregen bij de clublaat hem lekker voor zijn katten gaan zorgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4140
2.AZ3527
3.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller152
D. MalenAanvaller1210
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Atlético Madrid schaart zich in het rijtje clubs met interesse in Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren