Steven Berghuis weer betrokken bij incident: ‘Hij zei: lekker voor je’

Zondag, 10 november 2019 om

Feyenoord won zondag met 3-2 van RKC Waalwijk, nadat de Rotterdammers in de eerste helft op een 0-2 achterstand waren gekomen. De formatie van Dick Advocaat wist echter alsnog met een zege van het veld te stappen door goals van Nicolai Jörgensen, Sam Larsson en Marcos Senesi. Steven Berghuis is tevreden met de drie punten, maar hoopte zelf ook tot scoren te komen in De Kuip.

"Ik ben wel blij met de tweede helft", begint de aanvaller na afloop tegenover FOX Sports. "Ik denk dat we in de tweede helft veel hoger staan op hun helft. Dit seizoen zie je vaak dat het veld lang wordt, maar hier kan je wel mee verder", doelt Berghuis ook op de vele kansen. De buitenspeler erkent dat ook hij een doelpunt had moeten maken.

Berghuis was na afloop wederom onderwerp van gesprek, ook vanwege een akkefietje met RKC-doelman Etienne Vaessen in blessuretijd. Nadat de aanvaller een grote kans miste, zocht de keeper de speler van Feyenoord op. Vervolgens deelde Berghuis een por uit, waarna Vaessen pas na enkele seconden ging liggen. Berghuis wil er niet al te veel over kwijt.

"Je hebt het zelf gezien, toch? Een kleine por? Oké, nou, volgens mij stond hij daarna nog tien seconden en ging-ie daarna liggen. Ach, dat hoort erbij. Hij zei tegen mij: lekker voor je dat je die kans mist. Ik dacht nog: wacht maar, wat 'lekker voor je'? Het hoort erbij. Vind je dat ook?!", waarna Berghuis lachend de kleedkamer opzocht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door origineel)

Vooral mooi hoe hij die por even herhaalt en een commentator lachend verder gaat tot orde van de dag. Een lachwekkend incident waarbij de keeper gewoon professioneel moet zijn en in zijn doel moet staan. Hij komt van tien meter aanrennen om te zeggen 'lekker voor je'. Ik vind het best grappig hoe hij als een stervende zwaan naar de grond staat. Zelfs in tijden van de VAR gebeuren dit soort lachwekkende gebeurtenissen. Een in mijn ogen logische reactie van Berghuis op een plagende reactie, namelijk een plagende por.

10 november 2019 om 19:08

Berghuis stond gewoon tegen de paal van de keeper zijn doel dus tien meter rennen hoefde hij niet. Ik vind het terecht dat hij naar de grond gaat want een elleboog is een elleboog en dat is rood. Berghuis is soms een geweldige voetballer die te vaak kortsluiting heeft.

10 november 2019 om 19:11

Ga je lekker? Die keeper, bij 3-2 achter, komt 12 meter terugsprinten om een tegenstander uit te lachen en uit te lokken na het missen van een kans. Berghuis reageert niet slim, maar ik snap heel goed dar de VAR of scheids dat gedrag van de keeper niet belonen

10 november 2019 om 19:12

Sjongejonge. Wat ben jij een naar mannetje. Loopt weer het hele verhaal te lullen, zonder de provocerende actie van de keeper te benoemen.

10 november 2019 om 19:12

@myvision Vaessen lag nog zo ongeveer bij de penaltystip. Dus ja, hij moest er toch nog even voor rennen. En als je dit oprecht een rode kaart vindt is het hek echt van de Dam hoor. Heeft vast niks met clubkleuren te maken

10 november 2019 om 19:13

Desnoods is 't 2x rood dan. Ik focus me op Berghuis in deze.

10 november 2019 om 19:16

Dat tikje van onana bij Luuk de jong was dus ook rood. Huntelaar tegen Heerenveen ook rood. Elleboog is elleboog gaat allang niet meer op. Zonder graag te wijzen naar andere teams. Maar kom op niet zo Calimero.

10 november 2019 om 19:17

Dit topic gaat er over, dan is 't niet zo raar he. Dat de keeper achterlijk doet staat buiten kijf. Dat Berghuis een sterkhouder is van een Nederlandse topclub die altijd betrokken is bij dit soort 'incidenten' is ook een feit en het lijkt me logisch dat de focus dan daar op komt te liggen. Ik snap dat massaal goedkeuren van eigen supporter niet.

10 november 2019 om 19:22

Ik ben geen berghuis fan maar die keeper is gewoon een slechte acteur en berghuis reageert niet heel handig. Maar om hier nou rood voor te geven?

10 november 2019 om 19:25

'Een elleboog is een elleboog en dat is rood.' Er zijn natuurlijk wel gradaties. Onzin om dat gelijk aan elkaar te stellen

10 november 2019 om 19:37

En waar stond de keeper toen het gebeurde? Vijf meter voor zijn eerste paal, waar Berghuis bij de tweede paal stond. Dus ja, tien meter was het wel. Ken je feiten. En een elleboog was het niet, het was een por. Met deze huidige camera's was een elleboog wel bestraft hoor.

10 november 2019 om 19:45

@myvision, Tuurlijk mag de keeper zich als een stervende zwaan naar de grond laten storten alsof er een intercity over hem heen denderd. Handig is anders om zo de tijd volbte maken als je nog moet scoren maar het mag uiteraard wel. Berghuis had rood kunnen krijgen en moet z'n poten thuis houden. Berghuis komt goed weg maar het was een stukje erg slecht straattheater van die keeper.

10 november 2019 om 19:56

Berghuis liet zich weer eens van zijn onprofessionele kant zien , dat je je zo laat provoceren. Met een beetje pech pakt hij wel rood en benadeel je je ploeg...

10 november 2019 om 22:42

De tandjes, myvision, wat ben jij een kansloze droeftoeter als je hier over gaat beginnen. Die keeper is hier degene die hier kortsluiting heeft, wat bezielt je om je zo te laten gaan? Dat jij de tafels weer helemaal omdraait om te doen vermoeden dat het aan Berghuis ligt geeft wel weer aan hoe jij je laat leiden door Feynoord-haat.

10 november 2019 om 19:21

Berghuis laat zich verlijden tot fysiek gedrag. Hij kan toch gewoon iets terug zeggen, waarom meteen zijn elleboog gebruiken? Dat is gewoon frustratie en hij is zijn emoties niet de baas.

10 november 2019 om 19:28

Hoogtepunt was dat die keeper eerst schreeuwt om aandaacht en dan pas naar de grond gaat. Echt een smet op het voetbal dat er altijd in blijft als je dat soort kneuzen niet gewoon 5 potjes schorst en naakt met een ezelskap door Waalwijk laat lopen terwijl het publiek shame, shame, shame roept.

10 november 2019 om 19:34

Twee keer rood zou mijns inziens terecht zijn. Vrees alleen dat je voor schreeuwen/provoceren niet snel rood krijgt.

10 november 2019 om 19:35

Naja volgens de regels is het rood voor Berghuis en verder niets.

10 november 2019 om 21:01

Hier ga je toch geen rood voor geven, kom op he. Berhuis krijgt terecht geen kaart, en die keeper had rood moeten krijgen voor matennaaierij.

10 november 2019 om 21:00

Ik vind het erg overdreven dat hij naar de grond gaat, maar vind het ook erg dom van wederom Berghuis. En dan daarna in het interview niet volwassen genoeg zijn om gewoon te zeggen dat hij het eigenlijk niet had moeten doen... Die vent komt er wel

11 november 2019 om 01:26

Vooral dat interview was stuitend inderdaad. Trots op zijn elleboog, past wat dat betreft prima op de tribune daar, iets wat wel duidelijk is wanneer je hier een aantal reacties leest van supporters. Worden zelfs mensen uitgescholden omdat ze een elleboog veroordelen haha. Keeper zijn acteren was overigens bijna net zo belabberd als dat interview van Berghuis, wat een enorme loser zeg met 3 seconden vertraging neerstorten.

10 november 2019 om 21:18

Martyn7, wat die keeper doet, gebeurt 100x in elke wedstrijd. Berghuis moet hier boven staan. Al kwam die keeper van de tribune lopen, Berghuis moet gewoon dit soort dingen niet doen. Lach hem uit, zeg iets terug, maar het liefst: laat zien dat je er boven staat en negeer het, maar scoor gewoon (de volgende keer) een hattrick. Nu kan ie rood krijgen, ondanks het heel slechte toneelspel van die keeper. Ik denk zelfs dat dat slechte toneelspel geholpen heeft dat ie geen rood kreeg, olmdat het mede aangenaaid werd door die keeper. Maar een ander valt direct of een andere VAR geeft wel rood. En gaat ie erna zo populair alles goed praten en zeggen dat t er bij hoort. Nooit hoort dat erbij, maar zegt wel iets over zijn persoonlijkheid. En die komt wel vaker op een negatieve manier naar boven.

Veelpleger. Berghuis schaart zich definitief in het rijtje gestoorden als Toivonen en Kramer. Schande voor Feyenoord. Het zou een goed gebaar zijn als Dick 'm zelf een potje straft. Edit: Ook Suarez hoort in dit rijtje, al vind ik zijn acties nog erger.

10 november 2019 om 19:12

"Rijtje gestoorden" Pfoeh, nogal een kwalificatie zeg. Moderators, kom er maar in. Als we voetballers (van enkel de rivaliserende clubs, zo hypocriet is het dan ook wel weer) gaan afschilderen als gestoorden is het hek van de dam. Iedereen spreekt terecht schande van mensen die anoniem beledigingen en bedreigingen neerknallen op het internet, maar jij vindt het blijkbaar geen enkel probleem om mensen af te schilderen als gestoorden.

10 november 2019 om 19:15

Hij vertoont herhaaldelijk gestoord gedrag. Om van m'n eigen club eentje te noemen Suarez. Die noemde ik niet omdat die next level is met z'n bijten. Ga jij vooral de moderators er bij roepen. Riep je vroeger altijd je grote broer?

10 november 2019 om 19:16

Zet je Veltman er dan ook bij?

10 november 2019 om 19:22

Kramer is ook wel een stap erger. Berghuis verliest inderdaad weleens zn hoofd en dat weet die eikel bij RKC op doel ook. Berghuis is meer niveau Veltman., behalve dat Veltman het doet om te zuigen en Berghuis omdat ie zich niet in bedwang heeft.

10 november 2019 om 19:30

Ik kan me goed in jouw lezing vinden Migi. Ik kom wellicht provocerender over dan ik het bedoel.

10 november 2019 om 19:34

Is toch mooi joh beetje provoceren

10 november 2019 om 19:39

Ik vind dat je discussies moet kunnen uitlokken, niet per se provoceren. Ik wil niet trollen. Ik ben persoonlijk op Berghuis waarna op de een of andere manier mensen persoonlijk tegen je gaan worden op het forum. Dat snap ik dan niet omdat Berghuis in zijn professie een ernstige fout maakt en ik daar prima een mening over mag hebben.

10 november 2019 om 19:46

Kijk, dat is een reactie waar ik me nog wel in kan vinden ook. Laat duidelijk zijn, Berghuis had er inderdaad volgens de letter van de wet vanaf gekund met rood. Dat ben ik nog met je eens ook. Het gaat me echter om de manier waarop je je reactie inkleedt. Het is nergens voor nodig om hem af te schilderen als gestoorde. Zo erg was deze actie namelijk ook weer niet, en dat geldt eveneens voor zijn eerdere 'misdragingen' - de doodschop van pakweg een maand geleden uiteraard uitgesloten. Als je op zo'n manier de discussie in komt vliegen, kan je verwachten dat dat weerstand oproept.

10 november 2019 om 19:54

Daar heb je ook gelijkin Hijniet! Mijn reactie is ook meer gebaseerd op Berghuis zijn verleden. Het is zonde dat zo'n goede voetballer die kortsluiting heeft. Ik erger me er namelijk aan dat het weer gebeurt. Het verschil met Kramer en Toivonen is misschien wel dat zij minder goed waren en vaker rare dingen deden. Het verschil met Suarez is dat Suarez veel beter is maar ook veel gestoorder. Ik vind dat dus gestoord, maar ik kan me ook vinden in dat het provocerend overkomt. Aan de andere kant: die spelers verdienen een godvermogen per jaar, dan mogen ze die 90-180minuten dat ze op de TV zijn ook wel een beetje normaal doen toch

10 november 2019 om 19:13

Nu na dit weekend een incident van niks schaal jij hem in dat rijtje. Mooi rijtje zonder Ajacieden heel toevallig.

10 november 2019 om 19:16

Frappant dat je geen Suarez of Veltman noemt. Och wacht, die hebben/hadden een ander shirt aan en dan heet het ineens winnaarsmentaliteit.

10 november 2019 om 19:19

Ik noem hierboven Suarez voordat jij je post plaatst. Het is wat je wil lezen.veltman vind ik niet zo'n veelpleger, die vind ik vooral onbeholpen maar dat past alsnog niet bij Ajax.

10 november 2019 om 19:27

"Veltman vind ik niet zo'n veelpleger, die vind ik vooral onbeholpen." Aha. Dat verklaart veel en geeft ook aan in welke context we jouw reacties moeten lezen.

10 november 2019 om 19:29

Ja, noem maar even soortgelijke acties. Veltman laat zich veel minder provoceren. Bij Veltman gebeurt het vaak in het duel, is hij te laat etc. Daarbij krijgt Veltman ook dan rood. Berghuis nu voor de tweede keer in korte tijd niet.

10 november 2019 om 19:29

Nee hoor, jouw post is een minuut later neergezet 😜

10 november 2019 om 19:31

Haha Veltman onbeholpen? Uiterst onsportief en kan uitdelen maar niet incasseren. Ik vind persoonlijk Kramer juist onbeholpen. Die is wat onhandig met zijn lange armen en aait Ted van de Pavert over de wang, waarna mensen zeggen dat hij 'slaat'. Dan vind ik wat Berghuis tegen AZ deed een stuk erger. Wat hij vandaag deed is niet noemenswaardig, net als zijn spel van vandaag

10 november 2019 om 19:33

Veltman laat zich minder provoceren, tja dat kan. Hij provoceert zelf en naait kaarten aan. Loopt met de bal verder als dit uiterst ongepast is. Dat gedrag vind ik nog erger

10 november 2019 om 19:37

4fredondo: Ik heb hier (te) veel gepost, maar het zou kunnen. Ik ben't wel eens dat ik Suarez om mn clubvoorkeur minder te laten blijven had moeten noemen.bobiku: Kramer heb ik rare dingen zien doen. Doorlopen op Onana was denk ik de ergste. Dat we het niet eens zijn over Veltman, dat kan

10 november 2019 om 19:49

Ik denk dat het gedrag van Veltman vooral is om te provoceren en maten te naaien de acties van Berghuis komen vooral uit frustratie. Berghuis ligt nooit lang te rollen als hij geraakt wordt, Veltman (en niet alleen Veltman) daarentegen....

10 november 2019 om 19:55

Bobiku ik ben het vaak met je eens, maar Berghuis vind ik een lieve schat vergeleken met Kramer. Dat is geen onbeholpenheid bij die jongen, iedere wedstrijd tegen ons slaan alle stoppen door en dat resulteert in zorgwekkend gedrag. En hij is daar wel consequent in, bij iedere club dat hij speelde gebeurd hetzelfde.

10 november 2019 om 22:34

Sulejmani, dat kan ik me voorstellen. Hij is een speler die het bloed onder je nagels vandaan kan halen en als een wedstrijd beladen is lijkt hij daar wel door beïnvloed te worden. Bij zowel Feyenoord als ADO is dat dan al snel tegen Ajax. Ik vind hem als persoon top en kijk er daardoor wellicht een beetje doorheen, ook omdat ik (de meeste van) zijn incidenten wat overtrokken vind. Zo'n elleboog tegen Cillessen is niet goed te praten, maar verder doet hij vooral dingen die ik niet meer dan dom vind. Die aai bij Van de Pavert is daar het ultieme voorbeeld van. Geen ernstig misdrijf, maar gewoon ontzettend dom omdat je er toch door in opspraak komt. Bij Berghuis zijn er wel iets vaker buitensporige overtredingen (waar ik deze 'por' niet onder schaar). Die acties zijn vaak wat gemener

10 november 2019 om 22:51

Myvision. Denk even aan het incident van Veltman tegen Sparta. Dat was het onsportiefste wat ik ooit gezien heb.

11 november 2019 om 02:07

Wanneer was dat en wanneer heeft Veltman het daarna weer gedaan? Gewoon goed blijven praten wat Berghuis regelmatig doet. Ongelooflijk. Bovendien zie Veltman "sorry" voor zijn actie. Berghuis lacht het weg. Groot verschil.

10 november 2019 om 19:18

Die twee die je noemt zijn veel gestoorder. Waarom zou je de beste speler van Feyenoord hiervoor in hemelsnaam op de bank zetten? Ajax zette Veltman na al zijn onsportieve acties ook niet op de bank.

10 november 2019 om 19:20

Eindelijk een normale reactie haha. Je hebt gelijk dat Ajax Veltman op de bank had moeten zetten na die rare actie.ik snap niet zo goed dat mensen dit herhaaldelijke gedrag zo goedkeuren en mij er persoonlijk op afbranden.

10 november 2019 om 19:50

Alles wat er mis is met Feyenoord is dat Berghuis zogenaamd de beste speler is. Die jongen mist zoveel 100% kansen en dan ook nog dit gedrag. Ik durf te wedden dat Feyenoord betere spelers in de selectie heeft.

10 november 2019 om 19:19

Noem dan ook Suarez als je toch een lijstje maakt. Typisch weer een reactie van een ajax supporter die wilt afgeven en voorbeelden opsomt van psv en feyenoord spelers.

10 november 2019 om 19:25

Ken maar 1 echt gestoorde, die bijt tegenstanders in de nek. Die jij noemt zijn inderdaad irritante spelers. Die zitten er nu eenmaal tussen.

10 november 2019 om 19:28

Ik vind dat next level. Een veel betere voetballer die nog veel gestoordere dingen heeft gedaan.

10 november 2019 om 21:13

Ik ken nog wel een bijter Sansoni heet hij😉

10 november 2019 om 19:25

Wat zijn Veltman en Onana dan?

10 november 2019 om 19:27

Ajaxspelers die jij graag genoemd ziet worden als het in negatief daglicht terwijl het topic over Berghuis gaat. Ik mag normaal nooit Ajax er bij halen, waarom nu dan wel?

10 november 2019 om 19:31

Waarom haal je er dan wel Toivonen en Kramer bij, als het over Berghuis gaat?

10 november 2019 om 19:37

Je hebt waarschijnlijk de wedstrijd niet gezien maar ziet meteen een gelegenheid om Berghuis en Feyenoord te bashen, terwijl een ieder overduidelijk kon zien dat dit niet vanuit frustratie was maar vanwege onsportief gedrag van de tegenstander, die al vanaf minuut 20 bezig was de pot te verzieken.

10 november 2019 om 19:43

Omdat ik geen Ajaxspeler kan vergelijken met dit gedrag. Ik vond Toivonen en Kramer het dichtste er bij in de buurt komen.

10 november 2019 om 19:49

Het was gewoon frustratie door het onsportieve gedrag. Ik vind het bijzonder dat jullie dit allemaal goed praten onder uitlokking. Het is gewoon zeer onprofessioneel van een aanvoerder en ervaren speler om zich zo te laten provoceren.

10 november 2019 om 20:01

Waarom betrek je er zelf Toivonen en Kramer dan bij , hebben hier ook niks mee te maken. Als je er dan toch andere bij betrekt benoem dan ook je eigen spelers.

10 november 2019 om 22:46

Berghuis reageert op een compleet debiele keeper die hem op het absurde provoceert en Berghuis hoort opeens tot het leger gestoorden als Toivonen en Kramer. Ja, het is goed joh. Moderators, hoe lang kan dit soort poep ongestraft in de wind blijven stinken? Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat als een Feyenoorder dit over een Ajacied had gezegd het iets eerder was weggejorist.

" Ik dacht nog: wacht maar, wat 'lekker voor je". Beetje raar om dit "toe te geven". Lijkt mij juist een bekentenis dat het terecht was en niet heel slim als er nog een onderzoek naar dit moment gaat komen.

10 november 2019 om 19:18

VAR heeft het beoordeeld en dan kan er volgens mij niet achteraf nog geschorst worden, maar zeker weten doe ik het niet.

Ach, zo'n clown van een keeper moet je gewoon lekker negeren. Als hij al meent een van de beste spelers van de eredivisie te moeten uitlachen nadat hij een fout maakt, hoe zal hij zich dan op de training gedragen tegen zijn medespelers die dusdanig veel fouten maken dat ze al wekenlang kansloos onderaan de ranglijst bivakkeren? Dit is er eentje in de categorie van die speler van Andorra die dacht Ruud van Nistelrooij te kunnen kleineren. Gigantisch lachwekkend.

10 november 2019 om 20:25

Sorry hoor maar ik denk niet dat die keeper erg onder de indruk is van Steven Berghuis.

10 november 2019 om 21:00

Ik denk andersom nog veel minder

Vaessen viel me laatst ook al op door tien minuten op elke bal te blijven liggen. Zo ongeveer de enige speler van RKC waarvoor ik geen sympathie heb in ieder geval. De vreugde die hij haalt bij de (zoveelste) gemiste kans van Berghuis moet in schril contrast staan met de zoveelste nederlaag ‘waar meer in zat’. Lekker voor je. Concentreer je gewoon op je eigen spel. Ik gun RKC meer dan deze clown.

Voor iemand met zijn kwaliteiten laat hij zich wel te makkelijk provoceren. Zo zonde en onnodig ook. Werd vandaag wat opgeblazen maar hij hoeft die confrontatie ook niet aan te gaan met die keeper. Laat lekker gaan.

Berghuis is een speler met een goede trap maar qua gedrag vaak een kleuter. Zal daarom ook nooit opgepikt worden door de echte grote clubs. Als het hem even niet zint dan reageert hij het af op spelers van de tegenpartij. Aanvoerder onwaardig, maar er zit zo weinig persoonlijkheid in het elftal dat hij het maar is geworden.

Hoeveel theater en uitlokking het van de keeper ook was, dit was gewoon een rode kaart. Als aanvoerder en zogenaamd ervaren speler van het team moet je toch echt beter weten en je niet zo laten uitlokken.

Ik kon me herinneren dat Ruud van Nistelrooij een keer penalty miste met het Nederlands Elftal, vervolgens ging de keeper hem uitlachen. Even later scoorde Ruud en juichte hij voor de ogen van de keeper. Steven Berghuis moest het ook gewoon zo doen. Of nog beter helemaal negeren.

10 november 2019 om 19:45

Daar ging het fout voor Steven. Die had nog 3 dagen door kunnen voetballen maar niet gescoord. Kan me dat moment van Ruud met (volgens mij) de verdediger van Andorra ofzo nog wel herinneren. Komisch was het in ieder geval wel. Dit ergens ook wel natuurlijk

Domme actie van Berghuis, ongeacht wat die keeper zei hoor je dit niet te doen, zeker niet als je weet dat je al een keer bent ontsnapt. Aanvoerder onwaardig. En nee, het was geen zware klap of zware elleboog, maar een slaande beweging (zonder te raken) is al rood, dus dat kan de scheidsrechter hier gewoon voor geven.

10 november 2019 om 19:41

Berghuis is ook geen materiaal om aanvoerder te zijn. Veel te emotioneel. Denk niet dat het per se een kwaaie gozer is, maar hij heeft gewoon geen beheersing.

10 november 2019 om 19:45

Eens, doet me wat dat betreft een beetje denken aan Suarez, ook geen geschikte speler als aanvoerder. Wel goede voetballers allebei en kunnen ook best wel een vonkje doen overslaan in een elftal, maar een aanvoerder dient ook beheersing te hebben.

Ik vind Berghuis in zijn interviews steeds meer op van Persie lijken; beetje humoristisch in gesprek gaan ipv interview . Berghuis zelf heeft totaal geen personality.

Erg onhandig van Berghuis, je kan zomaar rood krijgen voor zo'n dom tikkie. Die Keeper is ook niet heel bijdehand om zo'n theater te maken, Rkc moet proberen een punt te halen en dan ga je als een clown op de grond liggen dweilen. Gewoon negeren en spel hervatten..

Wat wilde die keeper nou? Waarom zou je zo naar hem toe lopen het duel gaat verder en je staat achter. IQ nul om dan even een speler op te zoeken en te zeggen lekker voor je. Leekr voor hem dat die dan ff een por krijgt. Nog dommer om dan theater te maken . Hij zet het toneel wel door, door na de wedstrijd alsnog Berghuis op te zoeken. Lekker voor hem dat ook de VAR niet trapt in theater. Tuurlijk ook niet slim van Berghuis om zich te laten provoceren, maar wel onschuldig deze keer.

10 november 2019 om 19:57

Onschuldig ? Ik zie toch duidelijk een elleboog die hij bewust naar achteren uit haalt tegen de keeper. Volgens mij is dit gewoon een elleboogstoot en hoort hij rood te krijgen. Je ziet dat hij bewust de elleboog naar achteren haalt met de bedoeling de tegenstander te raken.

10 november 2019 om 20:17

Ik zou je graag een schouderklopje willen geven voor het compleet uit ‘t verband trekken van de actie. Maar ben bang dat je dat dan ook als rood ziet. Zie wel veel mensen het verhaal echt opblazen (waarschijnlijk omdat het Berghuis is). Mogelijk te maken met het ontsnappen aan rood eerder dit seizoen. Neigt naar een heksenjacht, op zijn minst selectieve verontwaardiging. Best wel jammer eigenlijk.

10 november 2019 om 20:32

betekend dit dat je bij bepaalde vooracties een elleboogstoot mag geven ? Volgens de regels moet een elleboog beweging bestraft worden met een rode kaart. En je kunt mij van alles wijsmaken,maar dit was een bewuste actie, en volgens de regels staat hier een rode kaart voor.

10 november 2019 om 20:54

Die actie van Matavz tegen Dumfries. Dat was pas een elleboog. Dit kan ik nauwelijks ‘afzetten’ tegen een tegenstander noemen. Oftewel een drukkende beweging. Dat het bewust was zie ik ook. Dat er in jouw ogen rood voor gegeven kan worden wil ik best geloven. Maar een beweging met een ellenboog altijd met rood bestraffen in nonsense. In de Huntelaar-discussie (uit tegen Groningen meen ik mij te herinneren) was het argument dat de elleboog niet ‘als wapen’ gebruikt wordt. Daarmee doelde Higler dat Huntelaar zijn elleboog niet gebruikte om een blessure (bewust dan wel onbewust) te veroorzaken bij de andere partij. Maakt Berghuis bewust een beweging? Ja. Doet hij dit om de ander te blesseren? In mijn ogen niet, dan had hij het namelijk op z’n minst wat harder gedaan dan deze drukkende beweging. Kinderachtig is het in ieder geval wel van beide kanten (keeper en aanvaller). Dat zullen we eens zijn. Als je ze wilt straffen kom ik niet verder dan een salomonsoordeel, beide heren geel.

10 november 2019 om 21:54

Ik zeg toch ook dat het met alle camera's niet heel slim is. Echter valt het wel mee. Je moet het niet doen, maar ik snap wel dat je, je niet laat afzeiken op deze manier. Ik vind het theater van de keeper erger dan de por zelf, wat een idioot. Wat dacht hij dan gaan we nog 1 minuut 10 tegen 10 spelen als ik hem een kaart aan naai?

Dit gezeik altijd over Berghuis. Zouden mensen het ook rood vinden als meneer ziyech zo een elleboog gaf?. Dat eerste wat die keeper doet kan je al een gele kaart voor geven opzich. Een klein elleboogje zonder kracht en hij gaat om.

10 november 2019 om 19:58

Het gaat er niet om hoe hard het is, de beweging is goed voor een rode kaart.

10 november 2019 om 20:01

Als je voor bewegingen kaarten gaat geven valt er iedere wedstrijd wel een rode kaart. We moeten nu normaal gedaan en vooral in nederland. Dat mietjes gedoe altijd.

10 november 2019 om 20:34

@janssen begint een beetje een maatschappelijk probleem te worden dat rubbertegel snowflake gedrag, mensen zien bij de lulligste dingetjes al een reden om een rode kaart te moeten geven. Als je het allemaal te eng vind is voetbal misschien niet de juiste sport, misschien lekker naar korfbal kijken. In deze tijd zouden spelers als de Wolf, Stam, Gerets, Fraser niet meer kunnen spelen want een stevige tackle is tegenwoordig al direct geel en een kleine por van Berghuis moet rood opleveren.

10 november 2019 om 20:26

Het gaat niet om Ziyech het gaat ook niet om Ajax. Het gaat om Berghuis die zich laat gaan.

Laten we het er op houden dat Makkelie + VAR in de Kuip een wat ongelukkige combinatie is. En niet voor de eerste keer.

10 november 2019 om 19:59

Wat heeft de var fout gedaan dan in deze wedstrijd in jou ogen? Volgens mij zag ik tijdens de wedstrijd een duidelijk overtreding op Haps die niet bestraft werdt.

10 november 2019 om 20:00

Wat heeft de var aan deze elleboogstoot gedaan ?

10 november 2019 om 20:02

Ze hebben het bekeken en ze vonden het geen rode kaart. Ik bekeek de beelden terug en vond het ook geen rode kaart dus een terechte beslissing als je het mij vraagt.

10 november 2019 om 22:46

Het was afreageren van zijn frustratie. Dus ongeacht hoe hard het was, rood was het zeker. Hele domme actie weer van Berghuis, maar daar zijn we inmiddels wel aan gewend, want het is inmiddels meer regel dan uitzondering helaas.

10 november 2019 om 22:46

Berghuis is een aanvoerder die iedere club zich wenst;-)))

Wat misschien wel het ergste is dat we het gedrag van Berghuis maar gewoon moeten vinden. Dat zelfs de VAR hier niets aan doet. Meneer zelf nog voor de camera lachend zegt ik gaf hem een tikkie. Dick over de keeper begint. We zijn echt aan het afglijden in dit land, te gek voor woorden.

10 november 2019 om 20:22

Berghuis moest dit inderdaad niet doen en de scheids had hier makkelijk rood voor kunnen geven. Maar als je als keeper zo loopt te provoceren, dat je aan komt rennen om iemand in z'n gezicht uit te lachen dan kan je een reactie verwachten. Dan is dit kleine tikje erg dom, maar moeten het ook niet gaan overdrijven.

Wat een gans die Berghuis. Dit was een elleboog en dat lijkt me rood. En dan ook nog dat oliedomme interview achteraf. Onbegrijpelijk, en wat zit zo een var eigenlijk te doen?

Get was misschien geen harde tik en was de reactie van die keeper helemaal belachelijk. Maar, het is onderhand toch geen verrassing meer dat wederom Berghuis de speler is die deze tik uitdeelt? De discussie zou ook niet over het corrigerende tikkie moeten gaan maar, over de continue kortsluiting die bij Berghuis op treedt. Bij bijna elke willekeurige voetballer zou je het wat mij betreft met een foei en een vermanend vingertje af kunnen doen. Maar, voor Berghuis moeten zulke acties toch eens een x afgelopen zijn?

10 november 2019 om 21:14

Tja, of het moet voor iedereen afgelopen zijn, of bij Berghuis is het ook een foei met vermanend vingertje. Gelijke monniken gelijke kappen. Ongeacht of het iemand betreft die (inderdaad) te vaak kortsluiting heeft, of dat hij het braafste jongetje van de klas is.

10 november 2019 om 22:47

Daarom geef ik dus aan dat er iets structureel mis is met Berghuis. De veroordeling over de actie is niet zo spannend. De structurele 'misdragingen' van Berghuis daarentegen wel.

11 november 2019 om 05:48

Dat ben ik zeker met je eens. Kan me zo al een stuk of 3 zaagacties van hem herinneren waarmee hij een (serieuze) blessure van de tegenstander riskeerde. Dat moet zeker klaar zijn.

10 november 2019 om 22:44

Laat me duidelijk zijn, ik ben blij dat Feyenoord gewonnen heeft, want het is toch verschrikkelijk om zo'n mooie club onderin het linker rijtje te zien staan. Maar wat Berghuis deed verdiende gewoon rood. Berghuis is misschien wel de beste speler van Feyenoord, maar het is mentaal zo'n ontzettende oelewapper. Ondanks dat dit geen harde elleboog was, moet hij het gewoon niet doen! Hiervoor hoort hij gewoon rood te krijgen en 2 wedstrijden schorsing en dan benadeeld hij zijn ploeg weer ontzettend. Advocaat zou er goed aan doen om een andere aanvoerder te kiezen, want Berghuis is daar mentaal veel te labiel voor. Je moet niet een speler aanvoerder maken die het verstandelijke niveau heeft van een gemiddelde basisschool leerling. Want dat is ongeveer de leeftijd waarop je zo staat te grinniken voor de camera als je vertelt dat je een elleboogje gaf omdat iemand je provoceerde. Was gewoon het afreageren van zijn frustratie omdat hij meerdere 100 procent kansen heeft gemist.

Na het commentaar van Berghuis bij de NOS zou de knvb hem alsnog moeten bestraffen met een wedstrijdje of 4

Ik ben voorstander van de VAR op zich. Maar niet van die minkukels die er achter zitten...

Berghuis blijft toch een speler die zich niet kan beheersen en dus de top onwaardig is. Stel dat hij direct was gaan liggen en niet na een paar seconden. Dan heb je gewoon kans dat je een (rode) kaart pakt.

Berghuis’ moet dat gewoon niet doen. Zijn scheidsrechters die meegaan in dat theater en rood kunnen geven.

Haha hij wacht eerst 5 seconde en denkt dan : heee laat ik eens naar de grond gaan. Keeper een rolletje in GTST geven en weer verder naar de orde van de dag. Overigens had ik zelf teruggezegd : lekker voor je , die laatste plaats en hem hard uitgelachen .

Wat is die berghuis toch een naar mannetje bah, van mij mag fryenoord hem intern voor 4 wedstrijden schorsen al zal dat wel niet gebeuren. Er is altijd wat met berghuis, een hele goede speler voor fryenoord maar mist de topsportmentaliteit, zie hem liever vertrekken dan blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1811
L. SinisterraAanvaller183
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper10
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
Liverpool mengt zich in de strijd om Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren