FC Twente wint mede dankzij lachwekkende flater van kwakkelend PEC Zwolle

FC Twente heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van PEC Zwolle, al kwam de zege in de Grolsch Veste enigszins moeizaam tot stand. De thuisploeg was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar na rust was PEC minstens gelijkwaardig aan de promovendus uit Enschede. De Zwollenaren moesten echter een nederlaag slikken tegen Twente, mede door geblunder van Yuta Nakayama bij de tweede treffer.

Voor het curieuze voorval met Nakayama en doelman Xavier Mous was Twente reeds op voorsprong gekomen. Haris Vuckic wist zijn directe bewaker op een handige manier af te schudden en knalde vervolgens raak via de onderkant van de laat. PEC maakte zeker in defensief opzicht een kwetsbare indruk en dat kwam tot uiting bij het kopdoelpunt van de door Manchester City aan Twente verhuurde Joel Latibeaudiere. Nakayama bukte omdat hij dacht dat Mous de bal wel zou hebben, maar de bal verdween doodleuk in de hoek.

PEC hield de schade beperkt in de overige twintig minuten van de eerste helft, maar het was duidelijk dat het elftal van John Stegeman totaal niet in de wedstrijd zat. Twente verstevigde de defensie met de entree van Peet Bijen, die Barcelona-huurling Oriol Busquets verving. Ook Wout Brama, met een verleden bij PEC, kwam binnen de lijnen bij de thuisclub. De omzettingen zorgden echter niet voor rust bij Twente, dat Reza Ghoochannejhad na een uur spelen al koppend de aansluitingstreffer zag aantekenen namens PEC.

De comeback van PEC was twee minuten later bijna compleet. Jorn Brondeel, de vervanger van de geschorste Joël Drommel, hield Dennis Johnsen echter vakkundig van scoren af. Mous hield PEC tien minuten voor tijd in de wedstrijd door een bekeken vrije trap van Aitor Cantalapiedra uit het doel te houden. PEC ging tot het laatste fluitsignaal vol voor een punt in Enschede, maar ook in de vier minuten toegevoegde tijd bleef de gelijkmaker uit. Daarnaast bood ook het inbrengen van Iliass Bel Hassani voor Mustafa Saymak in de slotfase geen soelaas. Twente blijft een degelijke middenmoter, terwijl PEC met de zestiende plaats in degradatiegevaar blijft.

Terechte overwinning van FC Twente?

1
2

Over de 90 minuten een terechte overwinning voor Twente. Daarvoor was PEC in de eerste helft gewoon te zwak. Bijzonder stuitend om te zien dat je het spel uit de tweede helft, waarin je duidelijk FC Twente de baas bent, niet eens een keer meteen van het begin kan laten zien. Als je de goals zo weg blijft geven zie ik het somber in. Twente, gefeliciteerd.

10 november 2019 om 16:28

Geld natuurlijk ook voor Twente, die 2-1 was ook gewoon weer heel slecht verdedigd.

10 november 2019 om 20:29

Waar was de VAR toen? Reza duwt voordat hij raak kopt, eerst Brama aan de kant. Had moeten worden afgekeurd.

10 november 2019 om 16:30

@Sempros. Ij denk dat het ook conditioneel lastig is, gecombineerd met kwaliteiten. Ik ken Stegeman van z'n Eagles tijd en daar zag je hetzelfde. Stegeman is een fel trainer die ook fel voetbal vereist van z'n spelers. Alleen zowel bij Eagles destijds als bij Zwolle nu heb je daar de spelers niet voor. Het is geen Ajax zegmaar. Bij Go Ahead was het vaak andersom, eerste helft waren ze voetballend echt altijd de baas, maar de 2e helft zijn ze dan op. Daardoor slappe hap. Zie je bij Zwolle nu ook met als verschil dat ze niet scherp beginnen maar daardoor wel energie hebben voor de 2e helft. Het is vaak maar 1 helft. 1e of 2e. Stegeman is opzich tactisch echt een goede trainer maar hij eist ontzettend veel.

10 november 2019 om 16:34

Maar dan zou je toch verwachten dat ze het steeds langer vol weten te houden? Vandaag was het trouwens eerder andersom. In de tweede helft liep Twente alleen nog maar achteruit en werd er totaal geen druk meer gezet, terwijl ze dat in de eerste helft wel deden en PEC toen daardoor niet aan voetballen toekwam.

10 november 2019 om 18:08

In de eerste helft had je de 3/0 al kunnen maken. Tweede helft zakten wij ver weg waardoor een gelijkspel over de gehele wedstrijd misschien wel terechter zou zijn geweest. Toen die linksbuiten bij Zwolle gewisseld werd, werd het aan Zwolse kant veel beter.

10 november 2019 om 18:47

Duidelijk de baas vind ik wat overdreven, het is vrij logisch dat Twente gaat inzakken, gaat loeren op de counter en Zwolle gaat komen. Daarbij weinig kansen gecreëerd om te spreken van duidelijk de betere. Kwa intentie was Zwolle wel de betere de tweede helft.

We worden echt een zielig clubje.. Zo weinig in te brengen zo’n eerste helft. Dat zie je toch nergens? De verdediging is echt KKD niveau. Hoe moeten we er hier in vredesnaam mee in blijven? Om Stegeman te ontslaan, gaat wellicht weer wat ver. Maar opzich zou je met dit middenveld en aanval toch in de middenmoot moeten kunnen spelen? Wordt wel billenknijpen dit seizoen..

1e helft Twente veel beter en 2e helft was voor zwolle. Hoe zwolle , met name de 2e, de goals weggeeft... Als je zo dom speelt verlies je van iedereen. Wat lachman en nakayama daar doen is echt verschrikkelijk.

10 november 2019 om 18:11

Als ik die Lam zie voetballen...blij dat we daar vanaf zijn zeg. Met iets meer druk naar voren en je wandelt er zo doorheen bij Zwolle. Dat is nivo Bijen: niet best

Wat een zooitje, Rick Dekker voegt niks toe, Paal die niet kan verdedigen. Lachman met z’n wekelijkse blunders. En dan die 2-0, het is ongelofelijk triest als je hier naar moet kijken als PEC dan. De enige positieve speler is Gustavo Hamer. En Dennis Johnsen heb ik toch wel een zwak voor , als zijn rendement beter was was die echt van meerwaarde. Maar het ziet er allemaal zo ongelukkig uit....

Zoals elke week krijgen we ook nu weer goals tegen door persoonlijke fouten. Verdedigend is het allemaal gewoon veel te amateuristisch, niet tegen op te coachen voor Stegeman. Daarnaast wederom de wedstrijd begonnen met een uitermate matige instelling, walgelijk

Eerste helft perfect, tweede helft echt slecht. Wissels ook gek.
Vuckic is top!!

10 november 2019 om 18:13

Met de wissels bied je zwolle de mogelijkheid om op te bouwen. Pakte ontzettend slecht uit

10 november 2019 om 18:55

Toch wil ik eens een echte spits zien, Waarom die Berggreen is gehaald is me een raadsel. Vuckic weer opgeroepen voor nationale elftal, wissel hem dan eens met de rust, wordt er toch niet veel minder op. Die Berggreen tegen Heracles was prima. Zou die gast weleens een hele pot willen zien, prima spits die een balletje vasthoudt. Vuckic is puur op wilskracht. Zehkini / Berggreen / Aitor met daarachter Vuckic/ Selahi / Roemeratoe (of Brama)

Wat een rare wedstrijd. Armoedig voetbal, eerste helft vooral van PEC - tweede helft vooral van Twente. Ondanks alles drie belangrijke punten om uit de degradatiezone te blijven.

10 november 2019 om 16:58

We zijn op de helft van een veilig aantal punten. Gaat de goede kant op.

Zelfde liedje zoals zo vaak in uitwedstrijden, elftal zonder pit en kloten. Eerste helft weer te armoedig om maar te bedenken. Tweede helft probeert Twente dat niveau te evenaren, waardoor het lijkt alsof PEC goed in de wedstrijd komt. Na de 2-1 weer hetzelfde liedje en uiteindelijk weer een kansloze nederlaag in een uitwedstrijd zoals zo vaak de afgelopen jaren. Uiteindelijk verdiende overwinning voor Twente.

Erg jammer dat het mooie PEC het de laatste tijd slecht doet in de Eredivisie. Ik gun het PEC om dit seizoen de play offs voor Europees voetbal te halen maar ik besef ook dat het nu erg moeilijk voor PEC gaat worden om dat nog te halen. Hopelijk versterkt PEC zich in de winterperiode goed en kunnen ze na de winterstop nog proberen om het linkerrijtje te halen.