‘Eerlijk gezegd was ik verbaasd dat Erik ten Hag mij liet starten’

Zondag, 10 november 2019 om

Ajax kan tot de winterstop niet beschikken over de geblesseerde David Neres en zondag koos trainer Erik ten Hag er tegen FC Utrecht voor om Zakaria Labyad op de plek van de Braziliaan te zetten. De basisplaats voor de 26-jarige spelmaker in de uiteindelijk met 4-0 gewonnen wedstrijd kwam als een verrassing, aangezien hij dit seizoen nog niet eerder minuten maakte in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Labyad zelf had eigenlijk ook niet verwacht dat hij aan de aftrap zou mogen verschijnen tegen zijn oude club.

“Eerlijk gezegd was ik verbaasd dat ik mocht starten, aan de andere kant ook weer niet. Ik denk dat ik de afgelopen maanden persoonlijk en ook op het veld veel stappen heb gemaakt. Ik ben altijd hard blijven trainen en ik bleef ook in mezelf geloven, dat heeft zich vandaag uitbetaald”, reageert hij na afloop van de wedstrijd voor de camera van FOX Sports.

Labyad werd vorig jaar zomer opgepikt in de Domstad en kwam vooralsnog 21 keer in actie namens Ajax. “Het is natuurlijk moeilijk om niet te spelen, maar de trainer heeft mij vandaag de kans gegeven om te starten. Het was in het begin ook wennen om weer in deze ambiance te staan”, gaat hij verder in op zijn situatie. “Mijn teamgenoten hebben me ook steeds gesteund en gezegd dat ik op mijn kans moest wachten, vandaag kreeg ik die kans.” De aanvaller annex offensieve middenvelder werd zondagmiddag een kwartier voor tijd gewisseld omdat de pijp leeg begon te raken: “Het is voor mij natuurlijk lang geleden dat ik een competitiewedstrijd heb gespeeld.”

“De spanningen voor de wedstrijd kosten ook veel energie en tijdens de wedstrijd probeer ik ook gewoon keihard te werken, op een gegeven moment was ik op.” Labyad weet dat Neres er voorlopig uitligt, wat nieuwe kansen voor hem zou kunnen opleveren aangezien Ten Hag het huidige middenveld intact lijkt te willen houden. Hij zou tot aan de winterstop dan ook graag de plek van zijn ploeggenoot over willen nemen: “Ik hoop het natuurlijk wel. Ik moet nu op elke training laten zien dat ik erin hoor en dat ga ik nu ook in de aankomende tijd proberen.”

Zijn trainer was in ieder geval tevreden met het optreden van Labyad: “Hij geeft een teken van leven: het is goed voor de hele selectie dat hij een rol speelt. We hebben ze allemaal nodig, dat blijkt maar weer. En ik hoop dat ze elkaar blijven pushen door die interne concurrentie. Dat ze resultaten behalen natuurlijk, maar ook dat ze plezier uitstralen.”


Poll

Vind jij dat Zakaria Labyad ook in de komende weken in de basis moet beginnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door curtazimo)

De meeste ajacieden denk ik ook. Desondanks heel goed gespeeld.

10 november 2019 om 15:11

Helemaal mee eens

10 november 2019 om 20:43

@ajax1812 vd week was een leuk interview met Labyad waarin hij erg kritisch was op zichzelf en geniet bij Ajax. Vanaf had ik al het gevoel dat hij zou spelen vandaag.

Jaa logisch dat je verrast bent , zijn eerste officiële minuten sinds 5 mei. Het was een vreemde gok , maar pakte vandaag goed uit.

10 november 2019 om 15:11

In een goed draaiende team. Hoeft dat geen problemen op te leveren

10 november 2019 om 15:47

Nou, dat kan natuurlijk een risico zijn. Dit tempo is niet heul makkelijk bij te benen maar Labyad gaf zelfs de assist na dat heerlijke getik bij de 2-0.

10 november 2019 om 15:52

Blijkbaar wel als zelfs labyad mee kan, ga aub nou niet alsof ajax t beste team is vd wereld zeg, haha. Gewoon een subtopper in europa meer niet.

10 november 2019 om 16:46

@Varenak, Nounou, wat ben jij nou denigrerend bezig. Heel apart, zo gek is het niet wat myvision zegt. Daarnaast ben ik het wel eens dat Ajax niet absolute top is in de wereld, maar daarom is het niveau nog wel hoog. Trainen doet veel maar voor praktisch iedereen is wedstrijdritme zo belangrijk. Daarom ook fijn dat dit toch goed uitgepakt heeft, goed voetballen kan hij echt wel.

10 november 2019 om 16:55

Subtopper in Europa dat Chelsea, Valencia, Real Madrid, Juventus, Spurs, Benfica en Bayern redelijk tot volledig wegspeelt. Blijkbaar heb jij al 2 jaar geen wedstrijd van Ajax meer gezien. Overigens het bewijs dat het heel lastig kan zijn is Marin begin dit seizoen.

10 november 2019 om 18:18

Ajax in de Champions League is ook wat anders dan de Eredivisie daar spelen ze op een 60 procent en winnen alsnog 4-0.

10 november 2019 om 18:24

@myvision, Is ook maar net hoe breed je de absolute top ziet he? En opzich ja, Ajax kan het iedereen heel heel moeilijk maken, en zelfs winnen, maar nu is het ook zaak dat constant te blijven doen de komende jaren. Ze presteren als een absolute topclub Europees, maar die status heeft het (vind/denk ik) nog niet. Zijn ze wel hard naar onderweg overigens.

10 november 2019 om 15:51

Hoezo een vreemde gok als hij goed presteert op trainingen?

Vond m goed spelen. Kon behoorlijk mee in de combinaties, fel in het terugveroveren en geeft een assist. Hopelijk houd ie dit vast tijdens de absentie van Neres.

Wat mij betreft krijgt Labyad vaker minuten. Ideale back-up, en met al die wedstrijden die je speelt zeker geen overbodige luxe.

Niemand (inclusief ik) had verwacht dat Labyad vandaag zou starten als vervanger van Neres. Persoonlijk had ik het idee dat ten Hag uit twee soorten varianten zou kiezen: Promes en Tadic op de vleugels en dan Huntelaar of Traoré in de spits, of de variant met Álvarez, Martinez en van de Beek op het middenveld en dan Ziyech, Tadic en Promes in de aanval. Uiteindelijk werd het dus geen van beide varianten en werd Labyad vandaag opgesteld en die speelde vandaag prima. Hij speelde vandaag ook gewoon prima. Hij had een aantal prima passes en acties in huis, maar waar hij bij mij heel erg mee opviel was zijn gedrevenheid. Veroverde echt wel veel ballen, zat er meerdere malen goed tussen en was bijna overal op het veld te vinden. Als iedereen fit is, dan zal Labyad geen basisplaats hebben en voor een basisplaats komt hij naar mijn mening ook tekort als iedereen fit is. Maar toch hoop ik dat als iedereen fit is, dat ook Labyad gewoon regelmatig minuten mag maken.

10 november 2019 om 18:50

Wel goed. Ook voor andere spelers. Je blijft dus toch altijd een serieuze kans houden op speelminuten als je goed traint en je concurrent niet mee kan doen.

10 november 2019 om 20:44

@rochster praat voor jezelf Ik had wel gevoel na zijn interview deze week.

Ik vind het eigenlijk wel logisch, gezien Ajax nu naar plan B moet voor Lille-Ajax. Ajax moet zsm het huidige spel inslijpen in spelers die geen basis staan doorgaans. En daarom vond ik het vreemd dat Ten Hag in de rust of gedurende de tweede helft niet Alvarez en Schuurs centraal heeft gezet. Dit was het moment om ze op wedstrijdniveau verder te laten wennen.

10 november 2019 om 18:10

Dat verbaasde mij ook wel enigszins. Ben benieuwd hoe EtH dat straks gaat invullen.

Ajax speelde echt heel sterk. Wat een kansen zeg! Mooie opstelling dit, hopelijk kunnen ze zo dominant zijn tegen Lille.

Heerlijk die Nederlands Marokkaanse jongens , prima bezig. Zie Maza, Ziyech, Ihattaren en ook Labyad. Spelen prima, prima gedrag en gaan mee in het teamplay. Mag ook wel een keer gezegd worden vinden we niet. Of zijn het alleen Marokkanen en wijzen we naar hun afkomst wanneer ze iets verkeerds doen. Gewoon prima jongens zijn het, ook Labyad. Zeer volwassen geworden, speelt niet veel maar werkt hard en gedraagt zich netjes. Kunnen we van de Nederlandse jongen Kramer niet zeggen.

10 november 2019 om 16:55

@SocioFan1 als jij het goed vindt interesseert het mij niet waar ze vanaf komen. Iemand is een prima jongen/speler of niet. Kramer vindt ik bv ook minder.... maar ik roep toch ook niet dat die Nederlander slecht speelt. Maar goed, naar mijn mening doen beide zijden dit. Te vaak schiet men in de verdediging en doet vervolgens precies wat ze de ander verwijten!

10 november 2019 om 16:57

Even een correctie: Kramer vindt ik niets.... dus zonder ook!

10 november 2019 om 22:06

Socio. Prima idd. Maar total onrelevant op voetbal technisch nivo. Op sociologisch politiek nivo is t leuk ja maar dat is Ali b Dan ook. Hard werken en normaal doen is gewoon een basis Vereiste in de maatschappij ook voor voetballers. En jouw “ chip on your shoulder” is precies waar veel moslim nederlanders last van hebben en dus ook de voetballers die moslim zijn. En trots doen dat deze jongens normaal doen is Dan toch raar? En dat Kramer een paar steekjes los heeft weet iedereen

11 november 2019 om 00:25

Tot “Mag ook wel een keer gezegd worden vinden we niet.” vond ik t wel ok. Daarna ga je afkomst er bij betrekken wat totaal niet ter zake doet. Ik zou het over Surinaamse jongens kunnen hebben en dan de namen kunnen noemen van Promes, Bergwijn, Wijndal en nog veel meer. Ik begrijp dat je trots bent op spelers van dezelfde afkomst als jij (ik doe ff n aanname), maar voor mij is het niet relevant welk ras, geloof of welke huidskleur n speler heeft...

11 november 2019 om 05:29

Nee voor jouw niet gelukkig maar voor velen is het wel een probleem opeens wanneer jongens met een andere afkomst en vaak wanneer ze Marokkaans zijn en ze iets verkeerds doen of fout gedrag vertonen, velen meteen praten over hun afkomst en dat het allemaal wel vaak gebeurd bij die jongens en noem maar op. Ik probeerde dan ook een boodschap mee te geven in mijn reactie. Want als we het andersom doen in negativiteit maar niet in positiviteit dan is dat gewoon erg hypocriet. Het is vaak gebeurd, door media mensen en velen die hier daar mee knikkend op reageren. Dus mijn punt is dan ook, laten we ze hierbij een compliment geven deze jongens die prima bezig zijn. En wat me stoort is dat nu niks gezegd wordt over hun afkomst, zoals jij en een paar hier al vermeldde. Goed prima, maar laten we het andersom dan ook laten wanneer zulke jongens een keer iets verkeerds doen, en niet meteen naar hun afkomst gaan kijken.

11 november 2019 om 11:25

Ik begrijp wel wat je bedoelt hoor. De media doet er ook aan mee; is het een boef dan hebben we het over de Marokkaan Badr H. En als ie de wereldtitel wint is het de Marokkaanse Nederlander Badr Hari...ik ben van mening dat in beide gevallen, positief en negatief, de afkomst geen toegevoegde waarde heeft. Mij maakt het echt geen reet uit, maar (vooral) de media stopt graag mensen in hokjes.

Ben benieuwd of ten Hag het groepgevoel heeft laten meewegen nadat Labyad afgelopen week aangaf altijd klaar te staan voor een kans en zich te willen bewijzen. Ik vond dat in elk geval bijzondere teksten voor een wisselspeler die al enige poos bankt.

Geef Labyad maar de kans in plaats van een blok op het middenveld met Alvarez en Martinez en Van den Beek die als schaduwspits opereert.alle 3 de spelers kunnen geen druk zetten waardoor er ruimtes vallen tussen de linies. De Telegraaf had toch gelijk.vorig seizoen had je een blok met Blind, De Ligt en De Jong die snel druk zetten. Tegenwoordig doet alleen Blind dat aangezien Veltman ook geen pressie speler is. Ben ook niet tevreden over de afgelopen weken op deze wedstrijd na. Ben toch bang dat Ajax Lille uit wel eens punten kan verliezen.

Heb je de laatste wedstrijden nog een beetje gekeken Onlogisch?

vrij logisch dat ie goed speelt. Hij was bij FC Utrecht in van de beste spelers van de eredivisie dat jaar maar kreeg bij ajax geen kans om te spelen, dus ja. Het is geen ziyech maar verwacht dat hij wel het niveau tadic, neres en vdbeek kan aantikken. Als hij genoeg de kans krijgt.

10 november 2019 om 18:42

Nee, Labyad kan dat niveau echt niet aantikken. Anders had een andere goede club hem wel opgepikt bij Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren