Jeroen Zoet maakt ‘te veel’ fouten: ‘Lars Unnerstall is gehaald als eerste keus’

Zondag, 10 november 2019 om

Mark van Bommel heeft tekst en uitleg gegeven over zijn besluit om Jeroen Zoet te passeren. De keeper van PSV wordt zondagmiddag geslachtofferd: in de uitwedstrijd tegen Willem II krijgt concurrent Lars Unnerstall het vertrouwen van de trainer. Zoet was jarenlang eerste keus onder de lat in Eindhoven, maar moet na een serie van vijf wedstrijden zonder overwinning plaats maken voor de Duitse sluitpost.

Unnerstall kwam in 2018 over van PSV, maar beleeft zondag pas zijn competitiedebuut. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan zijn oude club VVV-Venlo. "Wij hebben Lars aangetrokken in de wetenschap dat Jeroen weg kon gaan", legt Van Bommel kort voor de aftrap uit aan FOX Sports. "Hij is aangetrokken als eerste keeper. Ik liet Jeroen staan, omdat hij hier al een hele tijd keept. Maar ik vind het nu tijd om Lars de kans te geven."

"Hij is binnengekomen met een blessure, waardoor we met Robbin Ruiter ook een reservedoelman moesten binnenhalen. Lars en Jeroen zijn allebei nummer één. Maar Lars heeft het goed gedaan. En Jeroen heeft gewoon te veel fouten gemaakt, simpel", erkent Van Bommel tot slot. Analist Hedwiges Maduro heeft begrip voor de beslissing van Van Bommel: de voormalig verdediger annex middenvelder stelt dat Zoet bezig is aan een 'heel ongelukkig seizoen'.

"Je moet ook vertrouwen uitstralen naar je verdediging toe, dat is misschien nog het belangrijkste als keeper. Natuurlijk moet je ballen tegenhouden, maar je moet het achterin goed neerzetten en je verdediging het gevoel geven dat je punten pakt voor je team", aldus Maduro. "Als een team dat gevoel niet heeft, heb je een heel groot probleem. Ik denk dat Unnerstall een goede keeper is, die het goed heeft gedaan in oefenwedstrijden. Hij verdient zeker een kans."


Poll

Denk je dat Lars Unnerstall zijn basisplek de komende tijd zal behouden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door dreetje888)

Terechte actie en nette uitleg. Vooraf werd gewoon rekening gehouden met een vertrek van Zoet en we kunnen nu wel concluderen dat dat voor alle partijen beter was geweest. Hoop echt voor hem dat hij toch nog een mooie club in het buitenland gaat vinden maar hij heeft zich nou niet bepaald in de etalage gezet de laatste weken.

10 november 2019 om 15:02

Maar waar moet hij heen dan? Die jongen z’n plafond ligt bij PSV en dat roep ik al jaren. Nooit, maar dan ook echt nooit, heeft hij een heel jaar lang constant gespeeld op Eredivisie niveau. Dat maakte hij dan wel weer goed met uitschieters in de Champions League, maar ik zou als verdediger zo zenuwachtig als maar kan zijn met Zoet achter me. Komt gewoon tekort en bij PSV ziet men het blijkbaar nu ook eindelijk in. Echter vonden de PSV’ers - en de anti-Ajax crew - hem gelijkwaardig aan Cillessen en was het Zoet die verdiende om te spelen omdat hij minuten maakte, maar in die minuten imo nooit heeft aangetoond waarom hij hoort te spelen.

Interviews met Van Bommel zijn altijd zo moeizaam en vervelend om naar te kijken. Uiteindelijk zei hij nu wel duidelijk dat zoet teveel fouten heeft gemaakt en unnerstahl in vorm is, maar waarom altijd die korte wat lompe antwoorden?

10 november 2019 om 14:40

Je kunt momenteel bij van Bommel bijna overal kritisch op zijn, maar dit was gewoon een heel correct en duidelijk interview. Jij noemt het kort en lomp, ik noem het duidelijk. Hij kan er ook om heen praten en niet met een duidelijk antwoord komen, maar dat is veel erger. Dit is gewoon zoeken naar iets negatiefs.

10 november 2019 om 20:24

@leidsehood: Je verkoopt onzin; dit interview was ontzettend duidelijk en alles behalve lomp. Het feit dat hij Jeroen uit de cameras wilde houden is natuurlijk onzin

Maar waarom zit Zoet nu op de bank en niet Ruiter? In hetzelfde interview gaf die aan dat Ruiter altijd op de bank zat ipv Lars, omdat Ruiter de reserve doelman is. Beetje vreemd om Zoet nu dus wel te laten banken, dan spreek je jezelf wel een beetje tegen.

10 november 2019 om 14:48

Niet vreemd toch. Van eerste keeper naar tribune klant. Dat is toch erg.

10 november 2019 om 14:49

Eens. Waarschijnlijk wil hij Zoet niet te veel passeren, maar op basis van eerdere uitspraken heb je gelijk.

10 november 2019 om 15:09

Ze zitten allebei op de bank.

10 november 2019 om 15:13

Zoet zit niet eens op de bank, hij loopt een beetje rond in de catacomben en op de tribune

10 november 2019 om 15:18

Hij staat op het wedstrijdformulier, bij de reserves en mag dus invallen als dat aan de orde is. Hij zit nu misschien niet meer op de bank, maar mag daar wel zitten.

Zoet is dus al 2 seizoen lang niet te verkopen voor PSV als je de woorden van de trainer hoort. Snap alleen niet waarom je Zoet dan niet op de bank zet en voor je keeper kiest die je gekocht hebt als eerste keeper. Bij VVV was hij uitstekend en pakte hij 2 jaar lang punten voor dat team en zelf stelt van Bommel een keeper op die geen punten pakt.

En dan zit nu de reservekeeper van PSV bij Oranje. Dan had je beter Bizot, Krul of Padt kunnen oproepen.

10 november 2019 om 14:55

Dat wist koeman toch nog niet toen hij keuze maakte voor selectie? En wat maakt uit wie 3e reserve keeper is?

10 november 2019 om 15:29

We hebben bij Man-city afgelopen week gezien waar je een derde keeper voor hebt. En ik vind het wel iets waar Koeman en Van Bommel van tevoren over hadden kunnen communiceren.

Die is vanaf nu geen euro meer waard, keepers die vanwege wanprestatie gewisseld worden komen daar nóóit meer overheden omdat het vertrouwen in een trainer daarmee is verspeeld, 0,0 marktwaarde blijft er over, kapitaalsvernietiging terwijl hij niet zo gek lang geleden nog een paar mio had opgeleverd, slecht beleid

10 november 2019 om 14:55

Hoe is dat nou weer slecht beleid? Hij mocht in de zomer gewoon al weg, het kwam alleen niet rond. Het beleid was juist om hem te vervangen, Crystal Palace is bijv een club die in een eerder stadium werd genoemd. Dat het dan niet rond komt ligt toch niet aan het beleid?

10 november 2019 om 15:16

Het is ook niet zo dat PSV miljoenen boden heeft gekregen maar deze heeft afgewezen omdat ze dachten meer te kunnen krijgen. Er komt gewoon geen ploeg die beter is dan PSV voor Zoet en ik denk ook niet dat die zal komen. Zoet zou of naar een subtopper moeten verkassen of accepteren dat hij tweede keeper is.

Zoet was toch beter dan Cillessen? Wat is er gebeurd? Ik krijg een Vermeer- Cillessen, Menzo - VD Sar en Menzo - Waterreus déjà vu. Feyenoord weet wie volgend seizoen hun nieuwe keeper wordt.

Zoet had er in deze eerste helft al meer doorgelaten denk ik. Pakt goed uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Chelsea is bereid 110 miljoen euro neer te tellen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren