Dries Boussata onthult hoe Ajax Myron Boadu tot tweemaal toe misliep

Zondag, 10 november 2019 om

Myron Boadu is dit seizoen een van de revelaties van AZ, dat in de Eredivisie en de Europa League bijzonder goed presteert. De pas achttienjarige aanvaller is door bondscoach Ronald Koeman zelfs al beloond met een plaats in de definitieve selectie van Oranje voor de aankomende EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november). Boadu had nu ook voor Ajax kunnen spelen, maar enkele jaren geleden liep een proefperiode op niets uit. Dries Boussatta, die voor zowel Ajax als AZ speelde, praat bij FOX Sports over de keuze om Boadu destijds over te slaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Myron Boadu verdient een basisplaats bij het Nederlands elftal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door afcdennis)

Dan weten we dat ook weer dat het Boadu zijn droom was om voor Ajax te spelen. Maar dan wel centraal in de spits. Boadu heeft Ajax dan wel eerder geweigerd maar ik neem aan dat hij nog steeds de droom heeft om voor Ajax te mogen gaan spelen.

10 november 2019 om 12:35

*was. "Toen niet, dus nu ook niet".

10 november 2019 om 13:26

Ajax heeft hem ook niet nodig. Hij zou op dit moment banken, en die Traore komt eraan via Jong Ajax. Dat is ook echt een kanjer. Boadu gaat dus rechtstreeks naar het buitenland.

10 november 2019 om 12:38

Mooi dat je tot deze conclusie komt na het stuk te lezen. Geen idee hoe, maar het brein werkt op creatieve manieren.

10 november 2019 om 12:40

Dit klinkt als een wel heel wanhopige poging om jezelf ervan te overtuigen dat Ajax Boadu wel even op kan pikken. Boadu heeft Ajax al een keer afgewezen sinds hij misbruikt is als rechtsbuiten, dus dat zal nu ook wel gebeuren. Daarnaast zie ik Ajax geen 30 miljoen neerleggen voor Boadu, want AZ zal wel een bedrag rond die hoogte verwachten voor hun grootste talent.

10 november 2019 om 12:44

20 miljoen is voorlopig wel de max voor Boadu. Hij speelt maar bij AZ he. Heeft internationaal gezien zich vooralsnog alleen nog maar bewezen tegen kleine clubs in Europa. We weten nog niet of hij ook op CL niveau goed kan presteren waar Ajax actief is.

10 november 2019 om 12:48

Nee hoor LawPI, 30 miljoen is volkomen marktconform. Zeker als AZ nog even doorgaat in de Europa League. Stel hij scoort in de achtste finale per ongeluk een hattrick, is hij al weer 50 miljoen waard. Zo gaat dat tegenwoordig nou eenmaal.

10 november 2019 om 12:51

Waarom is 20 miljoen de max? Ajax wil toch ook alleen maar gigantische bedragen voor hun spelers, dus waarom mag AZ voor hun doen dan ook geen grote bedragen vragen?

10 november 2019 om 12:54

Omdat AZ geen Ajax is. Is toch logisch? Haha nee geintje, aan buitenlandse clubs kan AZ dat wel vragen maar zie Ajax geen 30 miljoen neerleggen voor een talentvolle spits uit de eredivisie. Voor Ajax is ongeveer 20 miljoen wel de max voor een talentvolle spits uit de eredivisie. En als spelen voor Ajax de droom voor Boadu is zal AZ qua vraagprijs toch meer moeten gaan naar wat Ajax max zal bieden.

10 november 2019 om 13:11

Az kan het ook prima aan Ajax vragen. Waarom zouden ze een lager bedrag aan Ajax vragen dan aan een buitenlandse club. Kan me goed voorstellen dat ze juist en hoger bedrag an Ajax zullen vragen. Het is heel simpel: Boadu heeft een contract dus als Az hem niet wil laten gaan voor de prijs dat Ajax biedt, kan hij bij Az blijven of naar het buitenland gaan. Met werkweigering schiet hij niks op want dat betekent dat hij zelf stil staat in zijn ontwikkeling en dus minder interessant voor de top wordt. Fijn dat jij in ieder geval op dichte voet met Overmars staat. Dan weten we dat de bedragen die jij noemt zeer realistisch zijn.

10 november 2019 om 13:13

Wel leuk LawPi, ik wist niet dat jij sinds kort de bedragen vaststelt! Heb je de taak van max overgenomen? Az mag vragen wat zij willen en dat zal inderdaad rond de 30 miljoen gaan liggen voor zoal Stengs als Boadu. Als ze ook nog goed hun best gaan doen op het wk, staat er een hele mooie toekomst voor ze te wachten.

10 november 2019 om 13:15

Ajax heeft op dit moment veel geld maar kan niet opeens als een club als bijvoorbeeld Tottenham geld gaan spenderen. Ajax gaat nog niet bijvoorbeeld 100 miljoen gaan spenderen om de selectie mee te versterken denk ik. Ik denk dat na dit seizoen Onana, Veltman, Tagliafico, Ziyech, Neres zullen vertrekken en dan moet Ajax dan ongeveer voor een transferbudget van 60-70 miljoen inkopen gaan doen. Dan moet er dus goed onderhandeld worden door Overmars door niet teveel te betalen voor bepaalde spelers zoals bijvoorbeeld Stengs en Boadu.

10 november 2019 om 13:18

Daarom zeg ik ook dat het niet gaat gebeuren.

10 november 2019 om 13:20

@Azalkmaar tussen vragen wat ze willen en daadwerkelijk krijgen zit ook nog wel een aardig verschil tussen.

10 november 2019 om 13:24

@lawpl tuurlijk kunnen ze niet als Tottenham gaan spenderen aangezien Tottenham nog veel meer geld heeft dan Ajax. Ziyech en Neres zullen denk ik niet weggaan. De absolute top heeft geen interesse in Ziyech en lager wilt hij zelf niet. Daarnaast is het voor Neres zelf beter om een seizoen constant te presteren ipv wat hij nu doet.

10 november 2019 om 13:37

Tuurlijk niet, wat een gelul. Dus elke spits die scoort in de 1/8 finales van de EL is 50 miljoen waard? Die jongen van RedBull is net 50 miljoen waard, omdat hij veel scoort in de CL -en in eigen competitie. Dan gaan ze echt geen 50 miljoen betalen voor Boadu, hou toch op. Dat zou Huiberts wel willen, maar die man is niet helemaal goed bij z’n paasei.

10 november 2019 om 13:51

Voor die jongen wil Redbull al 100 miljoen volgens de berichten van de week.

10 november 2019 om 14:59

Ik vraag me af wat de max prijs is voor een speler voor Ajax nu. 10 - 15 is normaal, 20 miljoen voor Blind is het waard geweest. Maar tot hoever zouden ze gaan vraag ik me af? 30 miljoen? 40 miljoen? Stel ze kunnen bijv Stengs kopen voor 35 miljoen, zouden ze dat dan doen? Misschien kun je hem voor 60/70 miljoen weer doorverkopen maar als hij niet slaagt heb je wel heel veel geld door de plee gespoeld. Een miskoop van 30 miljoen kan Tottenham wel hebben, maar Ajax merkt dat toch wel meer.

10 november 2019 om 12:43

Heel knap hoe je uit dit stuk kan halen dat het nog steeds Boadus droom is om voor Ajax te spelen. Vooral omdat hij totaal niet aan het woord is in dit stuk. Als elke jongen zijn droom najaagt die je als kind wou, dan stikte het nu van de politieagenten en soldaten. Gelukkig werkt het zo niet

10 november 2019 om 12:45

Alleen is hij nu wel erg dichtbij bij wat eerst zijn droom was geweest . Grote kans dat Ajax na dit seizoen weer voor hem op de stoep staat. Zal hij dan nee zeggen tegen wat eerst zijn droom was geweest?

10 november 2019 om 13:10

Zeker weten. Zijn droom is op het moment geen Ajax meer, maar een club met meer kwaliteit.

10 november 2019 om 13:13

We zullen zien Denk dat hij na dit seizoen wel naar Ajax wilt.

10 november 2019 om 13:32

Hij zal vast naar Ajax willen maar hij zal vast even graag naar een Dortmund willen of een Everton. Weet jij veel? Je kent hem toch niet, je weet zijn beweegredenen niet. Leuk dat hij als kleine jongen voor Ajax wilde spelen maar dat maakt nu niet zoveel meer uit. Scherpen was ook niet voor Ajax en nu zit hij daar ook

10 november 2019 om 13:39

Hahaha heerlijk die clubvorkeur en afgunst tov Ajax.. Lekker sneren.. Geweldig. On: AZ zal terecht veel geld willen voor hun talentvolle spelers en daar is Boadu er een van. Die zal dus zeer waarschijnlijk naar het buitenland gaan en we weten allemaal hoe dat in de meeste gevallen afloopt. We zien hem dan een aantal jaar later terug bij PSV. Hopelijk maakt hij zijn potentie waard, ik hoop dat alle AZ-talenten dat doen, want daar hebben we in Oranje ook wat aan.

10 november 2019 om 13:42

Haha, nog zo’n supporter die in de sekte van Huiberts en Eenhoorn meebeweegt. Kom eens uit die luchtbel man. Je moet gewoon eens leren accepteren dat je ‘maar’ AZ bent, en dat AZ zich nu echt als wannabe club gedraagt. Echt een kinderachtige club is het. Overigens heeft Ajax Boadu niet nodig, want Traore klopt op de deur. Kost niks, en kent het Ajax-spelletje al.

10 november 2019 om 13:59

@B__hol Sorry hoor, maar hoe kom je er bij dat ik in een luchtbel zou zitten. Ik zeg alleen dat je geen conclusies kan trekken uit een stuk waar Boadu geeneens aan het woord komt. Om dan te zeggen dat ik in een sekte meebeweeg, getuigt van het lak aan argumenten dat je hebt tegen mijn reactie

10 november 2019 om 14:01

@DRL80 huh afgunst? Ik zeg werkelijkwaar niks tegen ajax ofzo. Ik analyseer alleen dat de reactie dat Boadu naar ajax zou willen, momenteel niet echt onderbouwd kan worden. Om dan te doen alsof ik ajax heb aangevallen, is wel weer lekker kort door de bocht hoor

11 november 2019 om 14:12

@ Veluwsazer : je zegt inderdaad niks verkeerds. Ik zou ook geen conclusies kunnen trekken uit het verhaal van Dries met betrekking tot wat Boadu denkt of beweegt. Ik hoop wel dat Boadu en Stengs een goede keuze maken voor hun carriere en of dat dan bij Ajax moet zijn .... Het zou denk ik niet verkeerd zijn als je ziet wat er van de meeste talenten terecht is gekomen die te vroeg naar het buitenland zijn gegaan. En daar hebben we voorbeelden genoeg van uit het verleden : Drenthe, Bouy, Kluivert (justin), Bazoer en zo nog heel veel meer..ik hoop dus dat AZ ze voor een marktconforme prijs ook een binnenlandse transfer wil laten maken of anders ze in ieder geval nog 2 of 3 jaar bij AZ kunnen houden.ik ben echter bang dat AZ wil cashen en of dat dan goed is voor deze talenten ? We zullen het zien.

11 november 2019 om 00:58

Wat een onzinnige conlusies trek je hieruit. Helemaal waar je zegt dat ze hem aan Ajax voor 20 zouden verkopen. AZ is duidelijk geweest, top 2 ploegen zijn niet welkom voor aankopem, tenzij ze een abnormaal groot bedrag betalen. Niks vriendenkorting of zoiets. Hoeven ze ook niet te doen want ze zijn Financieel gewoon ontzettend stabiel. Als Boadu deze lijn door trekt gaat ie gewoon voor 30 weg. International, top 5 topscorer van de EL, ontzettend jong en talentvol en heeft een langdurig contract. Droom verder.

Het is moeilijk in te schatten hoe goed iemand gaat worden. Kijk maar naar Huntelaar bij P SV nog te jong. Heeft een mooie carrière daarna gekregen.

Dit gaat natuurlijk veel meer gebeuren. Ajax wordt een koopclub en talenten zullen steeds meer voor AZ kiezen omdat de opleiding minimaal gelijkwaardig is, zo niet beter en kans op doorbreken veel groter. Is toch geen toeval dat gisteren zowel o12, o15 en 017 van AZ op de Toekomst de leeftijdsgenoten van Ajax heeft verslagen?

11 november 2019 om 12:53

Dit is uiteraard geen toeval, maar allicht wel een moment opname.voor de rest helemaal eens met jou comment dat talenten liever een stap lager dan Ajax gaan kijken waar ze wél sneller aan spelen toe komen.

Heerlijke reactie van Myron "toen niet, nu ook niet".inmiddels heeft hij Everton toch echt hoger op het lijstje staan als tussenstap dan Ajax op weg naar de top en ik verwacht ook datchij die kant op zal gaan.ajax kan hem natuurlijk wel betalen alleen zal een club als Everton meer bieden en ook qua salaris, want het blijft een voetballer he.

11 november 2019 om 14:18

Goed lezen is en blijft een kunst : "ajax heeft na twee jaar wel weer aan de bel getrokken om hem te halen, maar dan speelt natuurlijk een stukje sentiment ook mee. Toen niet, dus nu ook niet. En nu gaat hij als een raket", aldus Boussatta. Dit lijkt toch echt de reactie van Dries Boussatta te zijn en niet van Myron Boussatta .... ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 15 10 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

Tagliafico kan tegen AZ aansluiten bij exclusief gezelschap van Ajax

De spelersgroep van Ajax was "bovenmatig teleurgesteld" na de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League, zo zei Erik ten Hag vrijdag op de persconferentie. De trainer gaf zijn spelers...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren