Mark van Bommel bij FOX Sports gewezen op ‘verschilmaker’: ‘Waar is hij?’

Zondag, 10 november 2019 om 10:35Chris Meijer • Laatste update: 13:50

PSV bevindt zich in een diepe crisis, daar de laatste vijf wedstrijden op rij geen overwinning opleverden. Bij Goedemorgen Eredivisie wordt geopperd om Gastón Pereiro weer te laten spelen. De Uruguayaan is in het bezit van een aflopend contract bij PSV en speelde dit seizoen tot dusver pas twee officiële wedstrijden.

“Waar is Pereiro? Je hebt zo’n speler op de tribune en ik zag nu een Servische jongen invallen die vorig jaar op de lijst stond om weggestuurd te worden. Wat geef je dan voor signaal af naar je ploeg? Je bent een beginnende coach, maar dat soort signalen...”, verwijst Dries Boussatta naar Amar Catic, die in de wedstrijd tegen LASK Linz (4-1 nederlaag) in het veld kwam als invaller. Ook Hans Kraay junior is van mening dat Van Bommel Pereiro weer moet laten spelen.

Van Bommel: 'We zijn niet in staat de rust te bewaren'

“Sadílek, Viergever, Hendrix en Rosario poetsen wel voor je, maar als trainer heb je toch de verplichting om je verschilmaker te laten spelen? Pereiro is in potentie een van de beste spelers en dan zeg je toch: ‘Speel hem aan tot hij er ziek van wordt’?”, vraagt Kraay jr. zich af. Ronald de Boer suggereert dat het aflopende contract van Pereiro de oorzaak is van het feit dat hij niet aan spelen toekomt. “Het enige wat ik kan bedenken, is dat de beleidsbepalers hebben gezegd: ‘We hebben een bepaalde filosofie en als die jongen niet bijtekent, speelt hij niet’.”

“Dat geloof ik niet, want dat zou kunnen als je een clown voor de groep hebt”, reageert Boussatta op die suggestie. Pereiro zat dit seizoen wel al een aantal keer op de reservebank bij PSV. “We zeggen net dat Mark van Bommel alles wil bepalen, hij heeft zo’n sterke persoonlijkheid. Als John de Jong naar beneden komt en zegt: ‘Hij wil niet bijtekenen, dus hij speelt niet’, zou ik als Van Bommel zeggen: ‘Ik bepaal dat, want ik word ontslagen als het niet draait’.”


Poll

Moet Gastón Pereiro in de basiself spelen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Pereiro is inderdaad niet zoveel minder dan een Guiterez of Rosario, sterker nog die weet iedergeval doelpunten te maken.

10 november 2019 om 11:01

Sterker nog, als pereiro het op z'n heupen krijgt is hij vele malen beter. Echter lijkt meneer er niet altijd even veel zin in te hebben en is de situatie met z'n zaakwaarnemer nou ook niet echt top...

10 november 2019 om 11:21

Alleen speelt Pereiro niet op dezelfde positie als een Gutiérrez of Rosario, hij is wat aanvallende en zou dan op de plek van mo komen te spelen. Dan heb ik hem toch liever op de bank. Aan de mede PSV'ers, ligt het aan mij of heeft het nieuws dat zoet niet speelt de zin in de wedstrijd tegen Willem 2 aanzienlijk doen toenemen?

10 november 2019 om 11:52

Er bestaat ook zoiets als het systeem veranderen zodat Ihattaren én Pereiro kunnen spelen. Maar Mark van Bommelen blijft natuurlijk met dat idiote verdedigende blok spelen.

10 november 2019 om 11:55

Hoe zie je dat dan voor je triometmsn?de enige manier hoe ik die twee samen zie spelen is als er een op rechtsbuiten staat. Maar dan wel gewoon in dit systeem.

10 november 2019 om 11:51

Niet zoveel minder? Pereiro is oneindig veel klasses beter dan Rosario. Maar spelen natuurlijk op andere posities. Pereiro zou moeten spelen ipv Doan.

10 november 2019 om 11:53

Tja, Mitroglou zal vast ook beter doelpunten kunnen maken dan Guti en Rosario. Zullen we die dan maar op het middenveld neerzetten? Pereiro is helemaal geen centrale middenvelder en als je hem daar neerzet wordt je middenveld compleet overlopen.

10 november 2019 om 13:06

Helaas ook niet zoveel beter. Pereiro blinkt al jaren uit in wisselvalligheid en doet in dat opzicht weinig onder of boven van de rest.

Die jongen zit naast Affely op de tribune , nog zo'n geweldige aankoop van PSV. Die seizoen heeft PSV verschillende twijfelachtige aankopen gedaan. Dat terwijl ze normaal gesproken vaak wel goed aankopen.

10 november 2019 om 10:58

Affelay was dacht ik geen aankoop, daarnaast zal Affelay heus wel zijn waarde hebben voor jongens als Ihhataren en Malen.

10 november 2019 om 10:58

Zolang Afellay bijdraagt aan de ontwikkeling van Ihatarren is het een goede aankoop. Ik geloof er heilig in dat mede dankzij Afellay Mootje zo speelt.

10 november 2019 om 11:03

Ik dacht dat hij de aanvoeder was van dit PSV nog voordat hij een wedstrijd had gespeeld. Fijn om een aanvoeder op de tribune en in de kleedkamer te hebben , maar niet op het veld. En op het veld moet het toch echt gebeuren , ik neem aan dat Affely is gekomen/ gehaald om zijn waarde op het veld te laten zien.

10 november 2019 om 11:13

We hebben een aanvoerder op het veld maar die ziet Mark niet. Daarmee doel ik op Dumfries. En zoals ik al zei als Afellay bijdraagt aan Mo zijn ontwikkeling en hij een van de redenen is dat hij zich zo goed ontpopt is het zeker een goede aankoop.

10 november 2019 om 14:19

Alleen is die bijdrage niet te meten en is het zelfs de vraag of Afellay iets bijdraagt. Puur natte vinger werk wat je doet om heel goedkoop aan speler te beschermen. Hem beoordelen op iets wat totaal niet meetbaar of zichtbaar is.

11 november 2019 om 13:47

Ja en hem afkraken is ook puur natte vinger werk. Bij jou is het glas zeker halfleeg i.p.v. halfvol.

10 november 2019 om 11:12

De laatste topaankopen van PSV vallen bijna allemaal tegen. Angelino en Dumfries zijn volgens mij de laatste aankopen die daadwerkelijk basiskrachten zijn. Romero, Guti, Baumgartl, Doan en Bruma zijn tot dus ver geen echte aankoop geweest. Ik weet ook niet of je hierbij de schuld bij John de Jong moet geven. De scouting is hier toch ook verantwoordelijk voor.

10 november 2019 om 11:25

Scouting is hier inderdaad mede verantwoordelijk voor, maar de technisch directeur is de eindverantwoordelijke en mag hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Ik begrijp ook niet waarom De Jong td van PSV is, je mag toch wel verwachten dat iemand op zo een functie wel enige ervaring heeft.

10 november 2019 om 11:38

Het is inderdaad natuurlijk niet alleen John de Jong. Maar hij os zoals Bastarden zegt wel eindverantwoordelijk en dit seizoen is het aankoop beleid echt dramatisch. Erg Martin van Geel achtige spelers . 40 miljoen down the drain. Dat zou toch niet zonder gevolgen kunnen blijven , zou je toch denken

Catic op de lijst om weggestuurd te worden? Verzint hij dit of is dit werkelijk zo?

10 november 2019 om 11:03

Het eerste dat ik er over lees iig dus lijkt me een verzinsel of hij zit met een ander in de war.

10 november 2019 om 14:26

Ja, dat snap ik ook niet. Iedereen die Jong PSV volgt ziet dat Catic genoeg talent heeft en is nog jong genoeg om zich in het 1e te knokken.

Met de huidige vorm zou ik Pereiro wel een kans willen geven. Probleem is wel dat het bij hem vaak alles of niets is. Of hij schiet PSV voorbij Willem II, of je kunt hem in de rust wisselen. Slechter dan nu zal het in ieder geval niet gaan.

Als hij het op zijn heupen heeft een geweldige speler, maar even zo vaak afwezig en dan sta je gewoon met zijn tienen. Absoluut geen zekerheidje voor dit Psv.

Ik hoop dat ze zonder angst gaan spelen. En gewoon ook eens goed staan. Dan staat er wel iemand op in dit Psv. Affelay aanvoerder is een sneer naar je basis team. Ihattaren moet al teveel doen als 17 jarige. Hij wordt niet goed uit de wind gehouden. En ik vind dat Van Bommel tunnel visies heeft. Zijn bank wordt zo nooit beter.

Pereiro heeft toch kansen zat gehad . Ja, hij heeft soms een beslissende actie maar verder valt hij toch ook vaker tegen dan mee. Bovendien staat hij niet op de plek van Rosario of Hendrickx , maar op die van Ihataren. En dat je al weet dat hij er volgend seizoen niet meer is...ja, ook dat speelt mee .

10 november 2019 om 12:10

Idd laat waarschijnlijk ook dan niets meer zien op trainingen.. zal mij benieuwen waar die jongen eind van het seizoen beland zonder zich nog in de kijker te kunnen spelen..

Pure kapitaalvernietiging. MvB is he-le-maal de weg kwijt. Pereiro speelt niet. Een verdediger gekocht van 10m: die hoeft al niet meer mee te doen. Guti heeft onder MvB nog nooit goed gespeeld. Twee linker vleugel verdedigers gehaald, die kunnen we geen pepernoot van. Behich moest zonodig gehaald worden, die had Van Bommel immers al wekenlang in voorbereiding op het WK meegemaakt: ik heb nog nooit iemand zo slecht gezien sinds Michael Ball. Maar deze man mag overal maar mee door blijven gaan. In het bedrijfsleven was 'ie al lang eruit gegooid. Wat een kleuterklas dit.

Ik zou mij er meer aan storen dat van Bommel Afellay tot aanvoerder heeft gemaakt, terwijl hij gewoon nooit klaar is om wedstrijden te spelen. Waarom haal je een speler en maak je hem aanvoerder terwijl ie tot en met half november 0 minuten heeft kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller179
E. ZahaviAanvaller104
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren