Real Madrid maakt indruk en wacht verrichtingen van Barcelona af

Zaterdag, 9 november 2019 om

Real Madrid heeft drie dagen na het midweekse doelpuntenfestijn tegen Galatasaray in de Champions League weer flink uitgehaald. Het team van Zinédine Zidane haalde met 0-4 uit tegen Eibar en maakte zonder meer een goede indruk. Real Madrid leidt nu de dans in LaLiga met 25 punten en wacht af wat Barcelona later op de avond tegen Celta de Vigo doet. De Catalanen hebben drie punten minder dan de hoofdstedelingen.

Real Madrid legde in de zonder meer beste eerste helft van het seizoen de basis voor de overwinning in Baskenland. Het team van Zidane maakte vanaf de eerste minuut een bijzonder gedreven indruk en nam na zeventien minuten spelen de leiding. Na een geblokt schot van Luka Modric kwam de bal schuin voor het doel terecht bij Benzema, die het leer tegen de touwen werkte. Drie minuten later verscheen de 0-2 al op het scorebord.

Na een overtreding van Pablo De Blasis op Eden Hazard wees de scheidsrechter naar de stip en nam Sergio Ramos de verantwoordelijkheid op zich. Na nog geen half uur spelen, vlak nadat een schitterende aanval over diverse schijven in schoonheid stierf, stond Real Madrid al met 0-3 voor. Het team van Zidane kreeg wederom een strafschop, na een charge van Cote op Lucas Vázquez, en Ramos gunde Benzema de eer: 0-3.

Federico Valverde zette met een precies schot na een uur spelen de 0-4 op het scorebord en dat was ook meteen het laatste wapenfeit. In de laatste twintig minuten kregen Isco, Vinicius Junior en Brahim Diaz nog speeltijd van Zidane, maar grote kansen waren er niet meer te zien.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door stevestifler)

Een goede overwinning van Real! Eindelijk weer eens genoten van het spel van Real Madrid. Eibar was in slechte doen, vooral de eerste helft was slecht van ze. Maar goed geprofiteerd door het aanvalstrio. Dat liep sinds tijden weer goed, Hazard op dreef en Benzema is al 1,5 jaar in goede doen. Vazquez leverde wel veel werk, maar is echt niet goed genoeg voor Real. Snap ook niet dat hij voor Brahim en Vinicius in de pikorde staat. Rodrygo kreeg rust, dat begrijp ik nog wel. Valverde was echt de missing link in dit elftal, wat een speler is dat zeg. Met die lange benen heeft hij veel weg van Kroos. Ook bij de goal, exact zoals Toni dat vaker doet. Maar hij heeft op deze jonge leeftijd ook echt veel overzicht, prachtig om te zien. Het elftal komt steeds meer in balans, en dan zie je dat het over de hele as van het veld gewoon stabiel goed staat. Courtois krijgt hier ook zelfvertrouwen van, en heeft al 5 clean sheets op rij, dat zijn toch mooie cijfers voor hem en het team.

9 november 2019 om 20:38

Hoe deed Hazard het vandaag?

9 november 2019 om 20:40

Vooral in de eerste helft was hij enorm lekker op dreef. Een voorzet achter z'n standbeen en de ouderwetse acties zoals we die van hem kennen bij Chelsea, heerlijke rushes. Afronding moet nog beter, maar de link tussen hem en Benzema begint steeds beter te worden. Van mij mag hij vaker voor eigen succes gaan dan hij nu doet, maar volgens mij stelt hij zich nederig op.

9 november 2019 om 20:40

Vond hem erg goed spelen. Was betrokken bij een aantal prachtige combinaties dus komt echt steeds meer in vorm.

9 november 2019 om 21:18

2 penalty's uitgelokt. Verder wat leuke passes, wat dribbels. Bijna een rabona-assist.

9 november 2019 om 21:15

Bij Courtois is het toch ook nog iets anders. Er lijkt wel een last van zijn schouders gevallen. Tuurlijk is er ook een vormpijl bij keepers. En dat zal het ook wel zijn. Maar zou me niet verbazen als er nog iets anders heeft gespeeld. Het verschil is echt wel groot met het begin van het seizoen, toen letterlijk alles op goal binnenvliegt. En dan Eden, ja hij speelt voor het publiek ook he. Met zijn zelfvertrouwen is het altijd wel goed. 2 pingels uitgelokt, job gedaan. Nog wat gekke trucjes erbij. Denk dat hij het al prima naar zijn zijn heeft. Die Valverde moet je natuurlijk ook laten staan, die was fantastisch. Bij Real zullen ze het wel zonde vinden dat het break is.

10 november 2019 om 00:22

Courtois en Hazard verkeren nu echt in topvorm. Dit is het grootste verschil met begin dit seizoen. Real draait nu erg lekker. Hazard staat nooit op het scorebord, maar niemand maalt daar om denk ik. Het is zowat de minst egoistische voetballer op de planeet. Op zich is die bescheidenheid met zijn onwaarschijnlijke talent ook wel mooi.

9 november 2019 om 22:36

Waarom wordt de naam van Mbappé steeds genoemd? Waarom miljoenen spenderen aan hem terwijl je een opkomend talent als Rodrygo nu hebt voor dezelfde positie? Bovendien..als Mbappé komt betekent dat slecht nieuws voor Rodrygo aangezien hij dan moet gaan banken. Zowel de linker als rechtervleugel zullen bezet worden door Hazard en Mbappé (mocht hij komen). Is het dus wel verstandig om hem te halen?

10 november 2019 om 00:13

Mbappe in de punt van de aanval en kunt hem ook op de flanken zetten

10 november 2019 om 16:16

In de punt van de aanval heb je al Benzema en Jovic rondlopen. Dus de enige logische positie voor Mbappé zou de rechterflank zijn waar alleen Rodrygo een serieuze kandidaat is aangezien Bale waarschijnlijk vertrekt en Vasquez totaal geen concurrentie vormt.oftewel dat betekent dat Rodrygo gaat banken terwijl hij wellicht aan het einde van het seizoen nog steeds in die heerlijke flow zit en 10x beter is dan hij nu al is.

Mooie overwinning, verdedigend gaat het ook steeds beter want zie dat real nu 5 wedstrijden op rij de 0 heeft gehouden, zal vooral courtois blij mee zijn haha. Snap niet wat zidane nog ziet in vazquez.🙄

Mooie overwinning. Eerste helft heer en meester. Eibar vroeg er ook om door zo hoog te spelen en eindelijk konden we er steeds uit voetballen, wat vorig jaar totaal niet lukte en dus kansloos verloren. Genoten van Benzena, Hazard en Mendy. Eerste helft was echt schitterend voetbal, puur voetbal. De twee penalty's waren ook volkomen terecht. Tweede helft ff wat lastig tegen een opportunistische Eibar. Maar de 0-4 kwam op een lekkere moment van Valverde. Wat speelt Valverde ook heerlijk de laatste tijd. Met hem op het middenveld, staan we ook gewoon veel en veel beter.. Jammer dat we niet doordrukte want de ruimte's waren iedere keer groot. Helaas weer geen assist of goal voor Hazard. Gebeurt te weinig naar mijn mening. Veldspel wordt wel beter en beter, en hij wordt ook fitter en fitter. Ook betrokken bij de twee penalty's. Komt wel goed met het rendement van Hazard, geen twijfel over mogelijk. Het aanval van Real gaat een groot probleem worden voor iedereen als Mbappe komt. Over twee weken de 'topper' tegen Real Sociedad. Hopelijk komt iedereen fit terug van de interlandverplichtingen.

Vanavond echt genoten van Real. 5e clean sheet op rij en gewoon weer een dikke overwinning. Wat een heerlijke week na de 6-0 tegen Gala. Nu afwachten wat Celta kan tegen Barça. Fijne avond Madridistas!

9 november 2019 om 20:55

Was inderdaad een goede overwinning en er lijkt steeds meer voetbal in te zitten. Nu bij ons nog! Gefeliciteerd met de overwinning.

10 november 2019 om 00:02

Thanks jullie ook gefeliciteerd met weer een Messi masterclass. Voorlopig nog samen aan kop!

Goeie wedstrijd van Real, qua spel was het een van de beste van het seizoen. 0-4 winnen van Eibar is niet makkelijk. Maar Valverde?! Wat een genot! Zonder hem zijn we veel slechter. Hazard ook heel goed, nu alleen nog productiever worden.

Ben benieuwd wanneer Hazard eens iets laat zien. Nou vind ik hem al overschat en verre van het niveau van Ronaldo, maar dat die zo weinig zou laten zien had ik nou ook niet verwacht.

9 november 2019 om 20:42

Je moet eens naar de wedstrijd kijken in plaats van het scorebord. Hazard speelt geweldig, al kan hij nog beter.

9 november 2019 om 20:43

Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien, maar Hazard speelde echt heel goed. Heeft een slechte start gehad mede door zijn blessure maar lijkt los te zijn. Dat hij nog niet erg productief is staat los van zijn vertoonde spel. De acties die hij maakte vandaag waren geweldig, met als hoogtepunt de combinatie met Mendy de eerste helft.

9 november 2019 om 20:43

Dit was toch echt een prima wedstrijd van hem hoor. Weet niet hoe hoog jou verwachtingen liggen maar word steeds beter.

9 november 2019 om 20:43

Zodra Real Madrid beter gaat voetballen en spelers meer ruimte creeeren, zie ik hem wel beter in zijn element komen. 6 kilo te zwaar aangekomen, kost tijd.

9 november 2019 om 20:44

Heb je de wedstrijd gekeken?

9 november 2019 om 20:53

Gij hebt de match niet gezien zeker? Man, man, man....

9 november 2019 om 21:04

Hazard was geweldig en begint sinds een viertal wedstrijden echt zijn draai te vinden bij Real. Heerlijke voetballer, ik zat te switchen tussen deze match en die tussen Bayern-Dortmund en heb meer genoten van Hazard dan de 43 andere spelers bij elkaar op die velden in Eibar en Munchen.

Wederom een goede wedstrijd van Real. Eerste helft was geweldig met een goed spelende Hazard en Benzema. Lijken elkaar steeds beter te kunnen vinden. Het spel was ook goed en al 5 wedstrijden niks geïncasseerd. Vazquez blijft een lievelingetje dus daar zijn we voorlopig nog niet vanaf, helaas.. Valverde een verademing op het middenveld. We lijken de juiste vorm te pakken te hebben. Hopelijk kunnen we doorpakken na de interland break en verspeeld Barcelona straks punten.

Vrij indrukwekkende wedstrijd van Real vandaag, met name in de eerste helft totale controle en echt goed spel. Hazard is on fire, die speelt nu al een paar wedstrijden uitstekend. Het is gewoon geen egoïstische speler die altijd zelf voor de goal gaat, daar zullen Real fans die veel doelpunten verwachten aan moeten wennen. Valverde weer uitstekend en een mooie goal, die jongen heeft Pogba volstrekt overbodig gemaakt. Geweldige ontwikkeling maakt hij door en was duidelijk de missing link, de box to box middenvelder die dit team nodig had nu Modric zo is afgetakeld. Enige minpunt was die smile van Zidane naar Vazquez bij de wissel, dat was echt vies om te zien. Die zal als een van de jongens van Zidane nog genoeg basisplaatsen krijgen helaas.

9 november 2019 om 20:43

Vazzie kreeg zijn eerste basisplaats in een maand tijd. Laten we niet vergeten dat Vazzie onder Zidane altijd een nuttige speler is gebleken.

9 november 2019 om 20:47

Ja dat was puur omdat hij een paar weken geblesseerd was en geen ritme had. Vazquez is inderdaad nuttig geweest in het verleden, maar dat is dus het verleden. Hij voegt aanvallend helemaal niet meer toe op dit moment, het is pure armoede wanneer hij aan de bal is en een garantie op balverlies.

9 november 2019 om 20:57

Iedere andere speler die gekwetst was, moet eerst 3 of 4 weken wachten voor hij voor een selectie in aanmerking komt. Behalve Vazquez, die mag na 1 week trainen al bijna een hele wedstrijd spelen.

9 november 2019 om 20:48

Die lach naar Vazquez inderdaad, bijzonder. Waarom heeft die jongen zoveel meer credits dan Brahim bijvoorbeeld? Dat Rodrygo vandaag rust krijgt snap ik wel, maar zet er dan Brahim of Vinicius neer. Vazquez speelt er al jaren en laat nooit iets spannends zien. Hard werken kunnen meer spelers, komop zeg.

9 november 2019 om 20:58

Had vandaag heel graag Brahim in de basis willen zien, dat hij uiteindelijk minder dan 10 minuten krijgt vind ik echt slecht. Die jongen staat mede door z'n blessure aan het begin van het seizoen volledig stil in z'n ontwikkeling, er is geen enkele reden om Vazquez minuten te geven over hem.

Hoe speelde Toni? Is Hazard reeds afgevallen? Analisten zeiden dat hij overgewicht zou hebben. Hazard is Europese wereldtop mits hij fit is en goed gebruikt wordt.

Vrij zieke selectie als je: James, Isco, Modric, Mendy, Bale, Asensio, Jovic, Militao, Vini, en Brahim achter de hand hebt.hoop wel dat ze Bale, Modric, en Isco kunnen verkopen komende zomer.

9 november 2019 om 20:49

En Rodrygo, er vanuitgaande dat Vazquez boven hem in de pikorde staat

Het is november en eindelijk begint er iets zichtbaar te worden van de heus wel aanwezige kwaliteiten van het team. Geen idee wat Zidane tot nu toe heeft gedaan of juist nagelaten waardoor er wekelijks niet heel veel te genieten viel van Real Madrid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Getafe102
5.Elche101
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller20
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

829 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 6 1 1 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Valse start van Real Madrid in CL na 0-3 achterstand in de rust

Real Madrid beleefde woensdagavond een valse start in de Champions League. In het eerste groepsduel met Shakhtar Donetsk, dat om diverse redenen niet de sterkste elf kon opstellen, ging het team...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren