Ejuke schittert en beslist wedstrijd Heerenveen tegen favoriete opponent

Zaterdag, 9 november 2019 om 20:22Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:10

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een moeizame overwinning op Sparta Rotterdam geboekt. De ploeg van Johnny Jansen zegevierde met 2-1 over de bezoekers, dankzij twee doelpunten van Chidera Ejuke. Heerenveen verloor geen van de achttien thuiswedstrijden die het in de Eredivisie speelde tegen Sparta (twaalf zeges, zes remises); tegen andere ploeg speelden de Friezen zoveel Eredivisie thuisduels zonder er één te verliezen.

De start van de wedstrijd mocht er zijn. Een te korte terugspeelbal van Bart Vriends op Ariel Harush zorgde voor een gevaarlijke situatie, maar de doelman kon tijdig ingrijpen alvorens Jens Odgaard de 1-0 kon noteren. Luttele minuten later werd een doelpunt van Rodney Kongolo wegens hands afgekeurd. Het begin van de wedstrijd was zonder meer voor Heerenveen en Henk Fraser was duidelijk ontevreden over de verrichtingen van zijn spelers.

Na zestien minuten spelen verscheen desondanks toch de 0-1 op het scorebord. Met een uitstekende kopbal tekende Veldwijk, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had, voor het eerste doelpunt in het Abe Lenstra Stadion. Een hard gelag voor Heerenveen, dat er in het restant van het eerste bedrijf niet in slaagde om de nadelige marge weg te poetsen. Een inzet van Ricardo van Rhijn na 34 minuten spelen belandde tegen de kruising.

Het spel ging in de tweede helft op en neer: een kopbal van Veldwijk ging maar naast het doel van Warner Hahn en Dirk Abels voorkwam op de doellijn dat Joey Veerman de 1-1 kon binnenschieten. Achttien minuten voor het einde kreeg Heerenveen opnieuw een grote kans: Jordy Bruijn stuitte van dichtbij op Harush, waarna Chidera Ejuke de bal naast schoot. Eén minuut later kwam Ejuke alsnog tot scoren.

Ejuke verschalkte Harush met een fraaie boogbal uit een lastige hoek: 1-1. Het duel kon alle kanten op, daar een uithaal van Abdou Harroui op de lat eindigde en Heerenveen twee minuten later voor een tweede keer toesloeg. Ejuke dolde de defensie van Sparta en mikte het leer vervolgens door de benen van Harush: 2-1. Het was in de slotminuten aan Hahn te danken dat Mohamed Rayhi van dichtbij niet voor de 2-2 kon zorgen: hij lag precies op de goede plek.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door vries153)

Kom er maar in pompebled. Met hoeveel man speelden jullie vandaag? Heerenveen wint ook eens van een mindere god. Meestal hebben ze het tegen dit soort tegenstanders om vervolgens weer te vlammen tegen psv, az, vitesse etc.

9 november 2019 om 21:00

Belachelijke reactie weer. Maar oké

Fijne overwinning. Voetballend waren we beter, maar creëerden te weinig. Ejuke, bedankt. Je hebt ons gered. We hebben leuke spelers. Maar te veel voor eigen succes

9 november 2019 om 21:04

Weer? Ik doelde op pompebledsje die in live meepraten steeds vond dat er met 10 man gespeeld werd. En verder heb ik met mn Friese achtergrond een zwak voor Hveen waarbij ik het raar vind dat ze tegen de goede ploegen altijd beter lijken te kunnen voetballen dan de mindere goden. Het is al jaren wat wisselvallig niet waar?

9 november 2019 om 21:33

Eens, Heerenveen heeft gewoon erg veel moeite om het spel te maken tegen ploegen die inzakken. Precies de reden dat er thuis gewoon weinig punten worden gepakt i.t.t. uitwedstrijden. En ook de reden waarom er vaak punten worden gepakt tegen ploegen uit het linkerrijtje terwijl ze het vaak laten afweten tegen ploegen uit het rechterrijtje. Heerenveen is ijzersterk in de counter met snelle spelers als Van Bergen en Ejuke. Maar ze missen echter de kwaliteiten om ploegen die inzakken hun wil op te leggen. Jammer maar helaas wel de realiteit. Al moet ik wel zeggen dat Ejuke vandaag wel zijn kwaliteiten weer liet zien met zijn twee goals!

10 november 2019 om 00:40

Ik vind dat we dankzij Floranus met tien man speelden. Niet dankzij Ejuke. Bovendien heerste het sentiment in het stadion schijnbaar dat Ejuke wel gewisseld kon worden. Heeft buiten de twee goals namelijk weinig laten zien. Vind Van Rhijn goed spelen evenals Dresevic (los van zijn ongelukkige moment met Veldwijk). Desalniettemin moet het tempo gewoon omhoog om het ploegen als Ado en Sparta lastig te maken. Had van Sparta verwacht dat ze met initiatief zouden tonen en er zodoende meer ruimte voor Heerenveen zou komen. Ik ben tevreden met de punten, maar had liever een wedstrijd als die tegen AZ gezien.

10 november 2019 om 08:15

Waarom speelden we dankzij Floranus met 10 man? Omdat hij aanvallend niks laat zien. Die jongen heeft een klote eerste seizoen gehad hier, staat nu opeens op linksback. Laat hem eerst zijn verdedigende taken op orde hebben. Waar hij trouwens uitstekend mee bezig is. Het probleem zat in je middenveld gisteren. Alle 3 zijn verdedigend ingestelde spelers. Zoals op het laatst met Halilovic op 10 en Veerman op de 6 dan krijg je veel meer voetbal erin. Die 2 kunnen een tempo sneller spelen dan Faik en Kongolo.

10 november 2019 om 10:00

Zet hem dan gewoon op rechtsback. Omdat hij rechts is, gaat elke bal terug en dat vertraagt enorm. Dan speel je gewoon met een man minder. Op rechts vond ik hem een goeie ontwikkeling doormaken, maar op links vond ik hem gewoon onzeker ogen. Dan kan je beter Woudenberg daar posteren. Voor wat betreft Kongolo en Faik, ben ik het in zoverre met je eens dat ik Bruijn (of Halilovic) wel eens voor Kongolo zou willen zien. Faik vind ik voor de verdedigende balans te belangrijk om op te offeren.

10 november 2019 om 11:24

Voor mij had het ook niet gehoeven om te switchen in de verdediging. Maar feit is dat Faik zich nu juist eerder moet aanbieden.

Zou juist Faik eruit halen en Kongolo laten staan. Is de de Roon/ Thorsby die je nodig hebt. Niet de beste voetballer wel de motor van de ploeg. Veerman ziet eerder een opening dan Faik op die positie.

10 november 2019 om 11:57

Volgens mij wordt er (op basis van gister) te weinig risico genomen. Alleen Veerman legt risico in de passing. Bruijn doet dat ook. Dan krijg je meer dynamiek. Daarnaast gaat volgens mij het tempo dan omhoog. Maar over twee weken tegen PSV zou ik toch weer met Faik gaan spelen en Kongolo een keer slachtofferen. Ook zij ik dan met Woudenberg ipv Floranus spelen, want dan krijgt de linksback het veel drukker dan gister.

9 november 2019 om 21:06

Klopt wel. De meeste ploegen vinden het enorm lastig om spel te maken zeker op manier zoals we in NL doen.
Heerenveen heeft niet de surplus aan kwaliteit om dit te doen laat staan 90min lang. De meeste ploegen komen ook niet in Heerenveen om echt te voetballen, alleen top4 misschien. Dat levert helaas hoop saaie wedstrijden op waarbij het paar keer mooi wordt voor een tiental minuten. Kan anders worden met andere speelstijl (niet perse leuker) of als team langer bij elkaar blijft (bijna nooit).
Daarom ook vaak gelijke spelen.
Niettemin speelt er bij Heerenveen meer kwaliteit dan bij meeste teams alleen, zoals gezegd: met beetje positieve spelinstelling geeft Heerenveen veel kansen weg en geldt bijna nooit dat alle 11 spelers top presteren (technisch/tactisch iets betere spelers worden vaak fysiek/qua inzet overklast)
Lastig voor thuispubliek helaas

9 november 2019 om 23:10

we speelden idd met 10 man , de spits kwam weer eens niet in het stuk voor , als er een spits wordt gehaald die wel positie kan kiezen, die wel duels kan winnen , die wel kan koppen en die wel als aanspeelpunt kan fungeren , dan zou het best wel eens een heel goed seizoen kunnen worden..

10 november 2019 om 00:30

Toch is het zonde. Je kan zien dat Odgaard kan voetballen. Maar dat trage. Dat lakse. Dat gebrek aan werken. Zonde. Hier moet in de winterstop echt wat bij

10 november 2019 om 00:43

De werklust is er wel. Hij is jammer genoeg vaak ongelukkig. Maar hij heeft zowel de techniek als het inzicht. Je ziet het aan zijn looplijnen. Gewoon ff geduld, want ik zie daar juist wel ontwikkeling.

Ben ik overigens de enige die het afkeuren van die goal van Kongolo onzin vind? Hij krijgt die bal vanaf een halve meter tegen zijn arm geschoten. Daar kan hij toch niks tegen doen? Ik vond het vooral jammer voor Kongolo want ik ben wel fan. Hij is niet zo iemand als Veerman die mooi voetbalt, maar werkt keihard en is super belangrijk met zijn onderscheppingen voor de counters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse10-8
10.NEC8-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper70
I. DresevicVerdediger70
S. van BeekVerdediger70
M. van EwijkVerdediger70
S. de JongMiddenvelder70
T. HalilovićMiddenvelder73
J. VeermanMiddenvelder71
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

19 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren