‘Ajax negeert herenakkoord en benadert groot talent van AZ’

Zaterdag, 9 november 2019 om

Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht sloten vier maanden geleden een herenakkoord, waarbij de zes clubs afspraken vanaf 1 juli van dit jaar niet meer onderling in elkaars jeugdopleidingen te scouten. Ajax lijkt deze deal nu echter al te negeren, aangezien Voetbal International zaterdagmiddag meldt dat de Amsterdammers een groot talent in de jeugd van AZ hebben benaderd.

Het zou hierbij gaan om Luuk Kluiters, een centrale verdediger die nog geen contract heeft getekend in Alkmaar. Naast Ajax is de zestienjarige stopper ook in beeld bij een aantal buitenlandse topclubs, zo valt verder te lezen. AZ is naar verluidt niet blij met de toenadering van Ajax, dat dus ondanks de gemaakte afspraken probeert om Kluiters over te nemen.

De persoonlijke band tussen Kluiters en zaakwaarnemer Stefano van Delden zou echter nog roet in het eten kunnen gooien. Van Delden, de oom van de jonge verdediger, en Ajax liggen al langere tijd met elkaar overhoop en de club spande eerder dit jaar zelfs een rechtszaak tegen hem aan vanwege stalking. Aangezien die juridische procedure momenteel nog loopt, mag Ajax officieel geen zakendoen met Van Delden.

De zaakwaarnemer ontkent tegenover bovengenoemd weekblad echter dat er sprake is geweest van stalking en hij hoopt snel met Ajax tot een akkoord buiten de rechtbank te kunnen komen. Ajax heeft, om deze problemen te omzeilen, inmiddels contact gezocht met Kluiters’ vader om te informeren hoe er in het kamp van het talent over een eventuele transfer wordt gedacht.


Poll

Zou jij Luuk Kluiters een goede aanwinst vinden voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

235 reacties (laatste reactie door fmeg)

de pot op met dat herenakkoord gewoon leeg kopen die handel.

9 november 2019 om 16:25

Ja toch. Kan Ajax op hun beurt weer leeggekocht worden door de Europese topclubs. Iedereen blij!

9 november 2019 om 16:37

Ik hoop niet dat dat straks de transfer van stengs en Boadu in de weg staat.

9 november 2019 om 17:00

Die gaan toch niet naar Ajax. Te weinig zg AZ toppers hebben onder druk gepresteerd

9 november 2019 om 17:21

Die gaan sowieso niet naar Ajax, AZ hanteert tegenwoordig prijzen die geen enkele Nederlandse club kan en wil betalen, ook Ajax niet. De enige speler die vanuit AZ hogerop is gegaan en een redelijke internationale carriere heeft opgebouwd, is Dembele, alle andere spelers die dat hebben gedaan, hebben na hun vertrek nauwelijks indruk weten te maken. Voor 10 miljoen kan een club als Ajax dat risico nog wel nemen, maar voor 25 of 30 is dat veel te groot. En dergelijke bedragen moeten Stengs en Boadu gaan opbrengen. Zelfs als Overmars dat zou willen, krijgt hij daar nooit de toestemming voor van de RvC terwijl hij die wel nodig heeft. Als Stengs en Boadu naar het buitenland gaan, hetgeen in de lijn der verwachting ligt, en daar wel zouden slagen, is het in de toekomst wellicht mogelijk dat Ajax wel bereid is om een dergelijk bedrag op tafel te leggen. Voor de hand ligt dat echter niet omdat het beleid van de club is om de gelijke spelers aan te trekken voor ze een contract ondertekend hebben. Datzelfde geldt ook voor Psv.

9 november 2019 om 17:26

Is dat de reden of zal de reden zijn dat AZ haar spelers aan Ajax alleen voor de absolute hoofdprijs verkoopt? Ik denk het tweede. En het argument dat az-toppers faalden bij Ajax heeft écht niet allemaal met de druk te maken. We hebben het over de Zeeuw, Gudelj, El Hamdaoui, Moisander en Viergever. Die zijn waren allemaal doorsnee en stukken minder dan een Boadu en Stengs. Die zijn namelijk van de buitencategorie waar die anderen niet onder vallen. En over die druk, dat was ook de reden dat AZ niet van de top 3 kon winnen toch? Vervolgens winnen ze de laatste 4 wedstrijden tegen de top 3, maar alsnog komen mensen als jij nog met het onzin argument.

9 november 2019 om 17:37

@distefanox noem mij eens al die grote talenten van AZ dan die de potentie hadden van een Boadu of Stengs? verder als Maher en Dembele kom ik niet hoor. Vincent Janssen bv vond ik maar een simpele houthakker

9 november 2019 om 17:42

Ik denk juist dat Ajax komend jaar wel bedragen van 25 a 30 miljoen gaat neerleggen. Zo niet, dan is de kans groot dat ze weer afhaken bij de Europese subtop. Ajax komt in een duivels dilemma terecht tussen kwaliteit, jeugd en Nederlandse spelers. Ben je als Ajax zijnde in staat om je identiteit te behouden én blijvend aan te haken bij de Europese subtop? Het zou me echt niet verbazen als ze aan het einde van het seizoen met 50 miljoen aankloppen bij AZ voor Boadu en Stengs.

9 november 2019 om 17:43

" En over die druk, dat was ook de reden dat AZ niet van de top 3 kon winnen toch? Vervolgens winnen ze de laatste 4 wedstrijden tegen de top 3, maar alsnog komen mensen als jij nog met het onzin argument ". opportunistische reactie en nog volslagen onzin ook. Druk is moeten ipv mogen en de halve wereld over je heen krijgen als je niet goed speelt. Daar is bij AZ geen sprake van, daar gaat men na een nederlaag gewoon over tot de orde van de dag, terwijl bij Ajax de hele wereld vergaat als er een keertje verloren wordt en er zondebokken worden gezocht en aangewezen. En iedereen er wat over te zeggen heeft. Bij Ajax is het verwachtingspatroon zo hoog dat al heel wat talentvolle spelers onder die last zijn bezweken, bij AZ is er helemaal geen verwachtingspatroon en wordt het gelaten geaccepteerd als de spelers een keer niet thuis geven. Dan wordt de spelersbus niet opgewacht door honderdenden hoodies. Stengs en Boadu zijn inderdaad grote talenten, maar talent speelt geen enkele rol in het omgaan met druk, dat is een mentale kwestie. Dus als iemand onzinargumenten gebruikt, ben je het vooral zelf omdat het inderdaad een groot financieel risico met zich meebrengt als een club heel veel geld in een talent investeert en die achteraf de druk niet blijkt aan te kunnen en mentaal ongeschikt is voor topvoetbal. Voetbaltechnisch is dat risico er veel minder.

9 november 2019 om 18:17

" Ik denk juist dat Ajax komend jaar wel bedragen van 25 a 30 miljoen gaat neerleggen. Zo niet, dan is de kans groot dat ze weer afhaken bij de Europese subtop ". Gaat niet gebeuren. Kan zelfs niet eens omdat de club dan op een gegeven moment alleen al 100 miljoen kwijt is aan afschrijvingen en dat geld kan je nergens anders aan uitgeven. Je kunt op een begroting van iets meer dan 100 miljoen geen 30 miljoen uitgeven aan 1 enkele speler, dat is volstrekt onmogelijk en onverantwoord omdat investeringen ook structurele kosten met zich meebrengen. De jaarcijfers van de club laten daar geen enkel misverstand over bestaan. De kosten zijn al explosief gestegen, vooral de loonkosten stijgen de pan uit. Dat heeft allemaal invloed op de bestedingsruimte en aankopen hebben niet alleen incidentele kosten, maar ook structurele zoals afschrijvingen. Ajax heeft veel geld op de bank en kan zich daardoor meer risicos permitteren dan welke andere Nederlandse club ook, maar moet zich natuurlijk wel gewoon aan de Ffpregels houden. Aankopen zorgen voor een afschrijfpost en die is bij Ajax al 30 miljoen. Tel dat op bij de kosten van de jeugdopleiding, stadion en salarissen en er is nog nauwelijks ruimte om uitgaven te doen die ook op de langere termijn de bestedingsruimte beperken. Het is helemaal geen kwestie van willen, maar meer nog van kunnen. Bovendien is het helemaal niet nodig om verder te springen dan je polsstok lang is, de scouting van Ajax is inmiddels zo goed ontwikkeld dat die met prima aanwinsten op de proppen komt zonder dat er onaanvaardbare risicos behoeven te worden genomen. Kijk maar naar Neres, Martinez, Alvarez en Tagliafico. Ajax moet straks misschien wel 4 of 5 spelers vervangen en als de club 50 miljoen zou moeten uitgeven aan Boadu en Stengs blijft er niet meer voldoende over voor posities die veel urgenter zijn. Stengs speelt op 10 en op die positie en op de vleugels heeft Ajax meer dan voldoende opties, niet alleen in de selectie maar ook in de jeugd. Ajax geeft alleen hoge bedragen uit aan ervaren spelers met bewezen kwaliteiten, voor spelers in de leeftijdscategorie van Stengs heeft de club haar eigen jeugdopleiding. Ajax gaat AZ echt geen 50 miljoen betalen voor talenten die zich alleen nog maar bewezen hebben in de Eredivisie en van wie nog maar moet worden afgewacht hoe het tussen de oren zit. Dat risico is eenvoudigweg veel te groot en Ajax is geen gewone voetbalclub, maar een beursgenoteerde onderneming en daar tellen de risicos veel zwaarder. Stengs is bovendien een goede speler, die Ajax goed zou kunnen gebruiken, maar dat is iets heel anders dan dat de club hem nodig heeft. Op zijn positie is de club heel rijkelijk voorzien en in de jeugd loopt ook veel talent voor die positie.

9 november 2019 om 18:28

Ja, ik snap best dat er meer druk is bij Ajax en dat ontken ik ook nergens, maar het lijkt net alsof sommige mensen dat als enige graadmeter gebruiken of een speler ergens gaat slagen. Alsof de kwaliteit van een speler er niet toedoet. Dan kan Ajax net zo goed alleen maar uitgerangeerde spelers halen die wel al op hoog niveau hebben gevoetbald. Wat ik ook probeer te zeggen is dat ik niet geloof ook niet dat de AZ-spelers die naar Ajax gingen gefaald zijn doordat ze de druk niet aankonden. Die jongens waren gewoon niet goed genoeg, in tegenstelling tot de jongens van nu die barsten van talent. Als voorbeeld gebruikte ik de topwedstrijden omdat dat altijd door velen aangehaald werd als reden waarom AZ-spelers het niet zouden halen op hoger niveau. Het was in die wedstrijden toch maar een kwestie van ‘mogen en niet moeten’. Toch walsen ze er nu al 4 keer over heen, ondanks dat niks zogenaamd moet. En kom op, ‘AZ heeft helemaal geen verwachtingspatroon’. Wat denk je nou zelf? Dat als AZ 14e zou staan dat iedereen zegt: ‘Ah joh, we verwachten toch niks van jullie’. Dat vind ik heel naïef. Je hebt blijkbaar ook de tijd van slecht voetbal gemist onder Vd brom waarin iedere week werd geschreeuwd om het ontslag van Vd brom. En als laatste, je ziet toch ook dat er bij Boadu en Stengs een goede, nuchtere kop opzit? Die zijn totaal niet uit de hoogte en reageren altijd rustig. Ik ben ervan overtuigd dat zij de druk aan zouden kunnen (ondanks dat ik ze niet bij Ajax hoop te zien). En nogmaals VZ, ik probeer deze tekst prettig leesbaar te maken met alinea’s, maar dit zal wel weer als 1 stuk achter elkaar gegooid worden waar je blind van wordt als je er naar kijkt. Dus sorry voor de lezers.

9 november 2019 om 19:02

Uiteraard is dan de voorwaarde dat de begroting omhoog moet. Hoeveel ruimte daar in zit weet ik niet, hangt natuurlijk af van de deals die wereldwijd gesloten worden.

9 november 2019 om 20:11

Jansen was zwaar hype. Ik beweer niet dat strengs en boadu geen onbetwistbare diamantjes zijn maar tussen leuk presteren zonder al te veel druk en wekelijks moeten zit mi een verschil met Ajax.

9 november 2019 om 16:40

Volgens mij heb jij het artikel niet gelezen. Er wordt nergens gesproken over kopen.

9 november 2019 om 17:16

Maar dan moet je hem niet afsluiten. Ajax zegt dat ze iets niet gaan doen, maar dan gaan ze het wel doen. Is dat niet heel vreemd ?

9 november 2019 om 17:34

Sluit dan geen herenakoord. Nu ben je gewoon kansloos bezig, maar ja wie de schoen past..

9 november 2019 om 17:53

Wat is het probleem dan? Ze betalen het bedrag van 35000 per opleidingsjaar en dan zullen ze bij 10 wedstrijden ajax 1 ook wel 35000 zoals afgesproken in het akkoord. Dus ik snap niet waar iedereen zich druk om maakt.

9 november 2019 om 17:51

Ik vind dat heren akkoord ook grote onzin. Maar als het daadwerkelijk is afgesproken moeten ze zich er aan houden. Al weten wij uiteraard nooit wat exact is afgesproken en zullen de meeste reacties hier puur gebaseerd zijn op club voorkeur.

11 november 2019 om 01:57

Het herenakkoord zal gewoon nageleefd worden. Onderling wordt er een hogere opleidingsvergoeding betaald. Zoals afgesproken in het akkoord.

Ga dat akkoord dan gewoon niet aan, dat kan ook...

9 november 2019 om 16:23

Zijn ze niet gegaan, is deel van veranderakkoord dat obv een meerderheid (op 3 na iedereen voor) ingegaan. Dit punt van akkoord is juridisch niet mogelijk dus is het een 'herenakkoord' tussen de 6 internationale opleidingen. 2 van die 6 waren tegen, waarom zouden die 2 nu stoppen? Ze staan hier niet achter, het is onmogelijk om wettelijk vast te leggen en ze zijn de enige die er alleen bij verliezen ipv iets winnen.

9 november 2019 om 16:25

Goed betoog, maar dan nog steeds siert het je als club zijnde als je je aan dat akkoord houdt. Het heet niet voor niets een herenakkoord.

9 november 2019 om 16:31

Slaat ook nergens op. Zo'n akkoord zou gewoon een verkapt Bosman arrest voor jeugdspelers zijn. Zijn genoeg Nederlandse voetballertjes in andere bvo's die Ajaxfan zijn en die droom hebben om voor Ajax te spelen (bij Ajax zullen ook genoeg psv/feyenoord fans in de jeugd zitten), maar dan zou je door zo'n akkoord niet naar Ajax mogen (of andersom)....

9 november 2019 om 16:34

DieGelbeReds dat zou Ajax zeker sieren, maar zou jij de nieuwe Frenkie hierdoor laten lopen? Zoals Wolterx al zegt was Ajax tegen dit akkoord, maar de meerderheid niet, dus dit is geen verrasing lijkt me.

9 november 2019 om 16:34

Ik heb er nog nooit van gehoord dat een herenakkoord wettelijk wordt vastgelegd, als het wel wettelijk zou worden vastgelegd, is het geen herenakkoord meer. Ik heb geen idee waarom je dat erbij haalt maar het lijkt nergens op. Jij kan wel zeggen dat ze dat akkoord niet zijn aangegaan maar waarom weet de rest van Nederland dat dan niet? Het is mij om het even waar die speler heengaat maar heeft er alle schijn van dat Ajax zichzelf voor schut zet.

9 november 2019 om 16:39

" Goed betoog, maar dan nog steeds siert het je als club zijnde als je je aan dat akkoord houdt. Het heet niet voor niets een herenakkoord ". Leg mij eens uit waarom bij partijen die een akkoord sluiten dat 2021 in zou gaan, de ene partij roomser dan de paus zo moeten zijn en zich aan een afspraak zou moeten houden die door de andere partij geschonden wordt door hem 2 jaar naar voren te halen?. Ajax heeft haar handtekening gezet om een overeenkomst die in 2021 in zou gaan en is er niet mee akkoord gegaan dat die overeenkomst naar voren is geschoven. Dus welke partij houdt zich nu eigenlijk niet aan de afspraak? Bovendien is het onzin wat je zegt omdat er een ontsnappingsclausule in het akkoord is opgenomen, waarmee clubs onder de voorwaarden uit kunnen? Daarvoor moet alleen een hoger bedrag betaald worden en als een club dat bedrag op tafel legt, voldoet die club gewoon aan de voorwaarden. Dat herenakkoord stelt gewoon helemaal niets voor en had nooit afgesloten moeten worden.

9 november 2019 om 16:44

Diegelbereds. Sinds wanneer moet je je aan een herenakkoord houden waarbij je zelf vanaf het begin af aan hebt gezegd op tegen te zijn? @Kaassie. Ajax heeft vanaf het begin gezegd dat het niks zag in dit herenakkoord, vandaar dat ze ook tegen hebben gestemd. Dat jij dit niet weet betekent niet dat de rest van Nederland dit niet weet.

9 november 2019 om 16:47

Je kunt zo'n talent natuurlijk beter naar het buitenland laten gaan waar de kans op falen velen malen groter is dan naar een Nederlandse topclub die bekend staat om het inpassen van sterke jeugdspelers in de hoop dat die jongen een mooie carrière tegemoet gaat en wellicht nog eens het Nederlands Elftal haalt.

9 november 2019 om 16:48

Kaassie het hoeft ook niet wettelijk worden vast gelegd, want het is al in de wet vast gelegd. Je mag namelijk het vrije verkeer van personen niet belemmeren. Als Ajax met dit akkoord naar de rechter zou gaan dan zou de rechter gewoon oordelen dat dit een akkoord is die in strijd is met de wet en het akkoord daardoor ongeldig verklaren. Oftewel az heeft geen poot om op te staan als Ajax dit akkoord schendt.

9 november 2019 om 17:04

@ Inkemontana Indien Ajax echt tegen was dan verbaasd het me dat zelfs de voorzitter van de eredivisie CV bevestigd dat het akkoord er is. Aangezien vrijwel elke nieuwssite praat over een schending zijn er nog heel wat meer mensen die daar geen wet van hebben of zijn die nieuwssites ook op hun achterhoofd gevallen? @ Zytto34 Het gaat mij erom dat een herenakkoord nooit wettelijk wordt vastgelegd omdat het anders geen herenakkoord meer zou zijn en een herenakkoord is niet wettelijk verboden. Dat AZ geen poot heeft om op te staan, dat weet ik ook wel maar je maakt geen vrienden door een herenakkoord te schenden.

9 november 2019 om 17:06

@inkemontana als je tegenstemt maar de meerheid heeft voorgestemd dan respecteer je toch gewoon de uitslag?zou wat zijn als Groenlinks opeens bij een verkiezing zegt: VVD is het grootst maar wij accepteren dit niet dus we doen Klaver in het torentje en het maakt ons geen reet uit dat Rutte er zit

9 november 2019 om 17:15

In de tekst staat dat dit akkoord tussen 6 clubs gesloten is. Hoe kun je iets sluiten als volgens jou de helft niet akkoord is.daarnaast moet je je aan een afspraak / akkoord houden. Ik kan ook niet zeggen dat ik wel harder dan 130 op de autobaan mag rijden want ik heb niet ingestemd met de regels. Als ik jouw beredenering volg mag ik harder dan 130 want ik heb er niet mee ingestemd. Het maakt dan niet uit dat het een algemene afspraak is.

9 november 2019 om 17:16

Inkemontana,volgens mij was Ajax tegen een vervroegde invoering van het herenakkoord. Ik heb nog nooit ergens gelezen dat ze tegen het herenakkoord zelf zijn, en als dat wel zo is hebben ze dat niet duidelijk uitgesproken.

9 november 2019 om 17:22

InkeMontana en Scepticus, ik denk dat het probleem dieper ligt. De vraag is of je toe moet naar een situatie waarin de weerstand voor met name Ajax in de Eredivisie groter wordt. Ik vind van wel. Één van de methoden om dat te bewerkstelligen is iets te doen aan de jeugdopleiding via dit herenakkoord. Vanuit het perspectief van Ajax is het logisch dat ze niet willen meewerken, omdat ze de nummer 1 club van Nederland zijn. Feit blijft dat je al die andere ploegen ook nodig hebt. En ik vind het wel echt een zorgwekkende ontwikkeling dat de verschillen steeds groter worden. Ajax dwingt dat zelf af, maar behalve Ajax is er niemand bij gebaat als Ajax blijft groeien en 10x achter elkaar kampioen zou worden. Meer nivellering en een bredere top zou ik zeer toejuichen. Het herenakkoord is hiervoor niet dé oplossing, maar kan wel een eerste stap zijn. Helaas zijn de belangen zo groot, dat de grootste clubs niet willen inboeten op hun status. Hetzelfde zie je in Europees verband. Daar worden ook ontwikkelingen tegengehouden die goed zouden zijn voor de breedte van de sport. Helaas maar waar, status en geld bepalen de verhoudingen en die ga je nooit meer ook maar enigszins rechttrekken.

9 november 2019 om 17:26

Janssen, verschil is dat je nogsteeds harder kan rijden zolang je maar consequenties accepteert. Jij kan tegen zijn en elke dag 140 rijden en die boete betalen, niets aan de hand toch? Dat is hier ook, halen ze spelers is bedrag hoger. Betalen ze dat is het goed toch? Dit akkoord is niet van 6 clubs, dit is van alle BVO's en omvat ook andere afspraken.

9 november 2019 om 17:38

@diegelbereds als je even 7 ton gaat cashen in een land als Qatar denk je dan dat je dan wakker ligt van een herenakkoord waar je je aan moet houden? dat zal clubs als PSV en Ajax denk ik echt een worst wezen dat akkoord

9 november 2019 om 17:51

@gloryunited. Die vergelijking gaat natuurlijk compleet scheef. Verschil is dat er bij winst VVD allerlei officiele processen in gang worden zet die VVD daadwerkelijk wettelijk de grootste partij maken. Dit herenakkoord is juist wettelijk onderuit te halen en dus gebakken lucht. Als Ajax ermee naar de rechter gaat wordt het 'als in strijd met vrijheid verkeer van personen' ervaren.

9 november 2019 om 17:53

Benzema. Nee Ajax was tegen hele plan rondom het niet benaderen van elkaars talenten, niet alleen tegen de vervroegde invoering van alle regelsm

9 november 2019 om 17:54

Janssen. Je punt is al onderuit gehaald hierboven. Maar Ajax betaald dus met plezier die extra prijs voor het talent, zoals jij je boete zou betalen als je 140 rijdt.

9 november 2019 om 17:54

je spreekt toch iets af ook al ben je het er niet mee eens dan toch respecteer je het als de meerderheid het wilt.als je met 6 vrienden gaat eten en jij wilt uiteten en de rest wilt koken, ga je dan niet meer mee omdat je je zin niet krijgtt? Ga je dan in je eentje in een restaurant zitten? Nee dan respecteer je de keuze die de groep gemaakt heeft waar jij deel van uitmaakt.

9 november 2019 om 17:55

@kaassie. Het is een democratische beslissing. Ajax en Psv waren tegen dit herenakkoord, de rest was voor dus kwam het in het pakket terecht. Het akkoord is dus aangenomen, maar Ajax en Psv zijn er altijd op tegen geweest.

9 november 2019 om 17:58

Gloryunited. Weer een scheve vergelijking. Zie het meer als je gaat met je vrienden naar een restaurant (het hele pakket is uiteindelijk democratisch gekozen met alle clubs) maar je besteld zelf een ander voorgerecht dan de anderen.

9 november 2019 om 18:13

nee je bestelt niet iets anders. Je accepteert de consensus bestelling niet. Want een ander voorgerecht kiezen is namelijk bewegen in de consensus. Wat Ajax nu doet is tegen de consensus ingaan en niet bewegen.

9 november 2019 om 18:21

Ook goed, je zegt niet zoveel anders. Je krijgt misschien wat scheve gezichtjes van je vrienden, maar je zit wel aan het gerecht dat jij lekker vindt. Nu heb ik honger.

9 november 2019 om 18:47

@ Inkemontana, Ik val nu van de ene verbazing in de andere maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Je bevestigde net dat Ajax dat akkoord niet is aangegaan maar nu is het opeens een democratische beslissing en is er toch een akkoord. Ik kan het niet meer volgen. Wanneer er 6 clubs om de tafel gaan om een plan of voorstel te overleggen en er zijn 2 clubs die ertegen zijn dan lijkt het me vrij logisch dat er geen akkoord wordt gesloten. Edit, Ik begrijp nu dat het een onderdeel van een groter geheel is. Ajax is dus schoorvoetend akkoord gegaan met een herenakkoord. Hoe dan ook, het akkoord is er dan rest je als club maar 1 ding, je aan dat akkoord houden en je als een heer gedragen. Ik kan er niets anders van maken.

9 november 2019 om 20:28

@kaassie. Dat blijkt Ajax is het dus met je laatste gedeelte niet eens. Is schoorvoetend mee moeten gaan omdat de meerderheid het wilde maar lijkt zich niet van plan aan een herenakkoord te gaan houden.

11 november 2019 om 01:57

Of lees het akkoord gewoon eens zelf om te kijkeknw at er nou precies afgesproken is. Het gaat om een hogere vergoeding onderling.

Prima dat je elkaars talenten wegneemt, maar wat is dan het idee achter zo'n akkoord sluiten.

9 november 2019 om 17:11

Je maakt als Ajax afspraken maar je houdt je er niet aan. Dan ben je toch een hele erge onbetrouwbare partij. Los daarvan snap ik deze speler niet. Als je naar de laatste jaren kijkt, dan breken er bij AZ meer jeugd spelers door dan bij Ajax.

9 november 2019 om 17:56

Dit zal ook vast 1 van de redenen zijn waarom spelers dus niet meer voor Ajax gaan kiezen straks, ook omdat ze hun beleid hebben veranderd in 'aankopen aanvullen met eigen jeugd ipv andersom'.mensen die blijven beweren dat het njet zo is leven nog in 3 jaar terug.het werkt, dus prima toch, alleen zal eigen jeugd eerder vertrekken en spelers eerder geneigd zijn bij hun eigen club te blijven dan richting A'dam te verkassen.ik vind dat persoonlijk prima, omdat ze dan, als ze een speler echt willen hebben moeten betalen zodat er ook wat geld blijft vloeien binnen de eredivisie en er zo een hoger niveau kan worden bereikt door meerdere clubs, want Ajax denkt dat ze de enige club in Nederland zijn en dus ongelimiteerd talenten van andere clubs gek kunnen maken ondanks dat ze toch echt onderdeel zijn van de gemaakte afspraken.

9 november 2019 om 18:49

@ Janssen het is ook helemaal nog geen uitgemaakte zaak dat die speler naar Ajax gaat en dat is ook niet het onderwerp.

11 november 2019 om 01:59

Nee hoor, probleem is dat veel mensen zich niet in het akkoord verdiepen en maar wat roepen. Er is afgesproeken om meer te bateln indien met onderling een speler aan trekt. Ajax betaald dus meer geld dan de Fifa vergoeding. Dat is wat er afgesproken is.

11 november 2019 om 01:58

De hoogte van de vergoeding, dat is war het om draait. Onderling wordt er nu meer betaald dan strikt noodzakelijk volgens de Fifa regels. Zo krijgt de opleidende club dus meer betaald voor haar goede werk.

Wat een verrassing zeg. Ajax was een van de ploegen die TEGEN het veranderakkoord was (net als PSV en nog een club maar weet zo snel niet welke) en gaat zich niet houden aan een punt van de afspraak dat juridisch niet eens toegestaan is? Wie had dit ooit durven verwachten... Dit voorspelde iedereen al direct, je kan hier naam van Ajax net zo makkelijk door PSV veranderen want die zitten in zelfde schuitje. Waren tegen en is voor spelers van andere clubs een aantrekkelijke optie. Dat zijn de grootste vissen, die hebben niets te winnen met dit akkoord en kunnen de financiële bijkomstigheden makkelijk aftikken.

9 november 2019 om 16:24

Herenakkoord slaat ook nergens op. Ik zie de grootste talenten liever bij Ajax of PSV dan dat ze op hun 16e naar Engeland vertrekken.

9 november 2019 om 17:19

Volgens mij hebben de talenten van AZ toch niets te klagen. Is op dit moment de place to be. Met een Boadu, Stengs, Wijndal en Koopmeiners hebben ze een geweldige lichting doorgebroken jeugdspelers. Ik denk elke club in Nederland (zelfs Ajax) zeker 3 van deze spelers graag zou willen hebben.

11 november 2019 om 02:03

Bij Ajax spelen Dest, Veldtman, Blind en van de Beek. Verder begint Gravenberch ook aan te kloppen. Boadu en Stengs zou Ajax zeker willen hebben echter neit voor het geld dat zenu moeten kosten.als je kijkt waar spelers na hun doorbraak bij Ajax naar toe verkassen en waarheen de spelers van Az gaan, zie ik toch behoorlijke verschillen. Verder is hetmaar de vraag of AZ na het vertrek van hun stekhouders nog altijd mee kunnen komen terwijl dat bij Ajax toch wel vrij zeker is.

9 november 2019 om 16:25

sluit dat akkoord dan niet

9 november 2019 om 16:30

Nogmaals Aad, Ajax, PSV en een 3e club zijn tegen dit akkoord en zullen zich dan ook niet inzetten aan een dergelijke onderlinge voorstel.

9 november 2019 om 16:45

Omdat ze dat niet hebben gedaan. Er waren enkele punten in dat veranderakkoord, dit is enige die een soort 'maar als het toch is dan' heeft omdat het niet mogelijk is dit wettelijk vast te leggen. Dit is niets meer dan een afspraak dat de prijs per opleidingsjaar omhoog is gegaan want een verbod is simpelweg niet mogelijk. Dit is een akkoord dat is opgelegd bij PSV en Ajax, tuurlijk gaan die zich er niet aan houden ze hebben namelijk nooit ingestemd en hangen consequenties aan vast die veel lager zijn dan de opbrengsten.

11 november 2019 om 02:04

Of lees het akkoord eens. Spelers aantrekken mag gewoon, je moet alleen meer betalen dan de Fifa vergoeding.

9 november 2019 om 16:42

Ik wist niet dat ajax en psv tegen dit akkoord waren. Maar eigenlijk wel logisch. Je gaat een akkoord aan met Nederlandse clubs waardoor je beperkt op het hale van talenten, maar je eigen talenten worden door het buitenland weggehaald. In mijn ogen kunnen ze beter een akkoord sluiten voor een vergoeding en goede doorverkoop percentage. Als az 20% bij doorverkoop krijgt, kan dat alsnog over miljoenen gaan.

9 november 2019 om 16:52

Precies dit! Dit roep ik al jaren, geef per opleidingsjaar 2,5%.. dan gaat het best hard! En verder, ik snap best dat Ajax er zich niet aan houdt. Echter snap ik sommige reacties totaal, moord en brand schreeuwen als er een talent naar Chelsea oid. gaat.

9 november 2019 om 16:42

Ik wist niet dat ajax en psv tegen dit akkoord waren. Maar eigenlijk wel logisch. Je gaat een akkoord aan met Nederlandse clubs waardoor je beperkt op het hale van talenten, maar je eigen talenten worden door het buitenland weggehaald. In mijn ogen kunnen ze beter een akkoord sluiten voor een vergoeding en goede doorverkoop percentage. Als az 20% bij doorverkoop krijgt, kan dat alsnog over miljoenen gaan.

9 november 2019 om 16:58

@wolterx - Dit was toch ook al op voorhand voorspelt? Ajax gaat gewoon door met het halen van jeugdspelers van andere clubs alleen moet bij sommige clubs nu een dubbele opleidingsvergoeding betalen. Het enige is dat de andere clubs die financieel minder mogelijkheden hebben dit niet snel meer doen.

9 november 2019 om 17:10

Ja precies en voor clubs buiten die akkoord is het nog lastiger om jeugd te behouden omdat ze veel goedkoper zijn dan jeugd van die 6 clubs. Waarom zou je een speler bij Utrecht halen voor 2 ton als je een speler bij Sparta kan halen voor 40k? Heerenveen heeft een van de grootste talent van Nederland in de o15 (speelt o17) maar die jongen (heeft hele top 3 al afgewezen dit jaar) kost veel minder dan een speler bij Utrecht, Vitesse of AZ. Dit akkoord is voor 3,5 club goed, rest niet. Utrecht, Vitesse en AZ verliezen jaarlijks speler spelers aan PSV en Ajax, Feyenoord ook regelmatig. Die profiteren hier meeste van. Niet de kleinere clubs omdat ze nog spelers gaan verliezen, want als ze hij top 6 zijn worden ze duurder. En niet PSV en Ajax omdat al tegen waren en geen gebruik zouden mogen maken van hun positie in de markt.

9 november 2019 om 17:21

Ik geloof dat ik dat destijds ook al ergens schreef rondom dit herenakkoord. De kleine clubs zijn er niks mee geholpen. AZ, Utrecht en Vitesse krijgen een bescherming tegen de kleinere clubs (die geen serieus momenteel gevaar zijn) en een dubbele beloning mocht het toch gebeuren. En de traditionele top drie lacht, waarbij Ajax als meest kapitaalkrachtige club het hardste, want die betalen rustig een paar ton voor een speler. Misschien was een verdrievoudiging nog wel beter geweest, want hoe meer kapitaal het vergt om toch te blijven doorgaan, hoe steker je positie ten opzichte van de concurrentie. En dan nu verbaast zijn dat dit gebeurd.

9 november 2019 om 17:17

Ajax was tegen een vervroegde invoering voor zover ik weet. Als ze tegen het herenakkoord zelf waren hadden ze duidelijk moeten uitspreken: "wij doen hier niet aan mee".

9 november 2019 om 17:39

Daar waren ze sowieso tegen. Maar het veranderakkoord met oa 2 ploegen die degraderen, verdeling van gelden etc was de club niet tegen. Dit aspect wel, het aspect dat wettelijk niet eens mogelijk is, mbt overnemen van jeugdspelers. Ze maken gebruik van de optie die er is -> wil je toch spelers halen betaal je meer. Dit punt betreft ook maar 6 ploegen maar is gegooid in een akkoord dat alle BVO's omvat, omdat het anders er nooit van zou komen. Dit is niet meer dan een wassen neus.

9 november 2019 om 17:40

En wie gaat dit veranderen? Wie houdt Ajax tegen?

9 november 2019 om 17:58

De Knvb, punten aftrekken.....en snel

9 november 2019 om 22:44

Tuurlijk kan je de naam van Ajax hier niet vervangen door PSV, wij willen namelijk geen goede verdedigers, liever nog een extra aanvaller -

Tja je sluit niet voor niets een akkoord. Afspraak is afspraak, al kennen wij denk ik niet de precies gemaakte afspraken. Maar deze akkoord is natuurlijk nonsense. Al helemaal wanneer buitenlandse clubs er aan beginnen te trekken. Zo lang mogelijk talenten in NL houden. Liever van AZ naar Ajax (of Ajax naar PSV bv) dan naar city, United etc.

De heren van Ajax zijn dus óf te beroerd het akkoord te respecteren óf gewoon geen heren.... spreek het dan niet af....

9 november 2019 om 16:22

Of je weet gewoon niet wat er precies is afgesproken.

9 november 2019 om 16:24

Het is ook niet afgesproken, Ajax was tegen het akkoord. Hoe wil je een 'Herenakkoord' houden als 2 van de 6 'Heren' het niet eens zijn.

9 november 2019 om 16:39

De meerderheid is dus wel voor dus dan respecteer je de wil van de meerderheid. Anders ga je niet met 6 zitten

9 november 2019 om 16:53

Precies! In een bespreking zit je ook tot een meerderheid te komen. Echter vind ik persoonlijk zon akkoord onzin. Breng de speler maar waar hij/zij zich het best kan ontwikkelen.

9 november 2019 om 16:55

Dit gaat ook niet over 6, dit gaat over alle clubs. Dat is zelfde akkoord als al die veranderplannen voor Eredivisie. Vergelijk dit met afschaffen van kunstgras, meerderheid was tegen maar Heracles niet. Zou Heracles nu overstag moeten omdat meer dan helft voor enkel natuurgras is? Nee, daar ketst het af op 1 club, hier is ondanks meerdere clubs tegen zijn alsnog gekozen dit door te laten gaan. Dit is een opgelegd akkoord dat alleen werkt als de clubs die tegen zijn bereid zijn zich te laten duperen -> lees: afstand te doen van positie die ze hebben in de markt omdat de rest dat wilt. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

9 november 2019 om 17:04

En als de meerderheid vind dat Ajax z'n beste spelers gratis aan de anderen moet gunnen , moet je dat zeker ook respecteren. Hallo zeg. Ajax is tegen en gaat z'n eigen weg. Ze moeten immers hun eigen broek ophouden.

9 november 2019 om 17:08

Waarom kan dat eigenlijk niet bij kunstgras hahahaha?

9 november 2019 om 17:09

@wolterx kunstgras verhaal is totaal niet te vergelijken. Aangezien in de reglementen van de Knvb staat dat het toegestaan is. Daar is het overleggen van een herenakkoord helemaal niet van toepassing. Aangezien het gewoon een regel is. Je kan ook niet proberen een heren akkoord te sluiten over te hard rijden. Daar is gewoon een regel voor. Herenakkoorden zijn juist voor de onderwerpen waar geen harde regels voor zijn. Zo'n akkoord sluit je met zijn allen en siert dus om daar aan te houden.

9 november 2019 om 17:11

@dolfifumi ridicule uitspraak van je. Ajax heeft die spelers gewoon onder contract staan. Dat is een getekend en dus bindend document. Een herenakkoord gaat juist over de gebieden die niet zwart op wit staan. Als je met zijn allen na consensus zo'n akkoord sluit, siert het enorm om zoiets te respecteren.

9 november 2019 om 17:21

Je hebt gelijk alleen gaat dit herenakkoord in tegen de wetgeving omtrent vrije verkeer van personen. Er zijn harde regels rond, vaste prijzen, wetgevingen etc.

9 november 2019 om 17:24

@wolterx niet helemaal waar volgens mij. Dit herenakkoord gaat over het niet scouten van spelers bij andere ploegen. Wat er volgens mij op neerkomt dat spelers niet actief benaderd mogen worden om de overstap te maken. Als een speler uit zichzelf aangeeft dat hij naar een andere club wilt, kan zijn huidige club hem niet tegenhouden als hij geen contract heeft. Hij kan zich immers gewoon uitschrijven en herinschrijven bij Ajax.

9 november 2019 om 17:54

@GloryUnited, op papier zeker. Maar als de club zegt door te willen met een speler moet een andere club zelfs na vertrek nog een vergoeding betalen. Een voorbeeld is Braaf bij PSV naar Man City. Braaf is laatste seizoen 2x geschorst door PSV, wilde zelf weg etc maar PSV geeft aan met hem door te willen. Met als gevolg dat ze meer dan 150k eraan over hebben gehouden. Vd Sloot van Feyenoord naar Ajax, stopte bij Feyenoord voor de bekerfinale van o17 omdat hij ontevreden was. Zou 100% zeker bij Feyenoord vertrekken, toch moest Ajax uiteindelijk nog vergoeding betalen omdat Feyenoord wel met hem doorwilde. Dit is dusdanig lastig allemaal te doen want het is zo makkelijk te omzeilen.

Dat is niet netjes. Waarom sluit je een herenakkoord om je er niet aan te houden. Ik vind het heel onsympathiek en achterbaks

9 november 2019 om 16:22

Ajax was er überhaupt tegen, het slaat ook werkelijk nergens op.

9 november 2019 om 16:39

Het slaat overal op. Talenten heel vroeg wegplukken bij “kleine” clubs is de doodsteek voor die clubs, zo kunnen ze nooit een fatsoenlijke transfersom ontvangen voor zelf opgeleide spelers en zal het gat tussen subtop en top gigantisch blijven. Wil je ze toch overnemen? Prima, maar dan heel flink betalen

9 november 2019 om 16:40

Het slaat overal op. Talenten heel vroeg wegplukken bij “kleine” clubs is de doodsteek voor die clubs, zo kunnen ze nooit een fatsoenlijke transfersom ontvangen voor zelf opgeleide spelers en zal het gat tussen subtop en top gigantisch blijven. Wil je ze toch overnemen? Prima, maar dan heel flink betalen

9 november 2019 om 16:38

Oke dus voor de duidelijkheid. Ajax ging hier niet mee akkoord, maar de meerderheid wel. Daarom is Ajax "gebonden" aan dit akkoord. Alleen dit akkoord heeft juridisch geen poot om op te staan omdat dit letterlijk een Bosman arrest voor junioren is. Conclusie: je moet verplicht een akkoord aan gaan, maar dat akkoord heeft juridisch gezien geen poot om op te staan. Ajax was toch al tegen maar moest verplicht dat akkoord gaan, dus waarom zouden ze zich aan dit akkoord houden? Zeker niet achterbaks.

9 november 2019 om 16:39

Dat Mag je natuurlijk vinden. Ajax zal er geen traan om laten.

9 november 2019 om 16:44

Onzin. Het akkoord zou pas in 2021 ingaan. Die afspraak is door een aantal clubs geschonden door de ingangsdatum 2 jaar naar voren te halen. Daar heeft Ajax niet voor getekend en acht zich daar dus ook niet aan gehouden. En dat lijkt me logisch.

Regels zijn er om verbroken te worden. Nee serieus, waarom hebben we dit akkoord als er toch niet aan gehouden wordt?

9 november 2019 om 17:41

Waarom maken spelers overtredingen terwijl het niet mag?

In een tijd waar er wordt geroepen om meer vrouwen in het voetbal is er ook geen plaats voor een herenakkoord. Hulde voor Ajax dat ze wat doen voor de vrouwenemancipatie in het voetbal!

Vind dat herenakkoord ook onzin. Je schiet alleen maar jezelf in je voet daarmee. Ajax, Psv en Feyenoord hebben toch ook geen herenakkoord met grote Europese topclubs dat ze niet in hun jeugdopleidingen mogen scouten? Gauw opdoeken weer dat onzin akkoord.

Tja, wat verwacht je van een club die geleid wordt door een directie die meewerkt aan een propagandashow gebouwd op slavenlijken in Qatar? Het is niet netjes, maar zolang het niet wettelijk is verboden zal Ajax alle registers opentrekken om zichzelf beter te maken. Ajax is daar overigens niet de enige in, maar in Nederland wel het meest vernuftig.

9 november 2019 om 16:25

Stengs en Boadu ook maar niet meer meenemen dan naar het WK in Qatar? Anders gaan ze meedoen aan een propagandashow.

9 november 2019 om 17:11

Ja. Meedoen aan een wk is natuurlijk volledig hetzelfde als een snoepreisje ondernemen voor een paar extra centen.

9 november 2019 om 17:16

Het is sowieso een schande dat de FIFA daar een WK houdt. Vind dat je de Fifa dan moet verwijten.

9 november 2019 om 17:43

Met je eens LawPI. Maar als je het de Fifa verwijt dat ze daar naartoe gaan, moet je het Ajax ook verwijten.

9 november 2019 om 19:02

Ik heb zelf maar weinig met Ajax en vind het niet netjes wat ze doen als het artikel op waarheid berust maar om nu de slaven lijken van Qatar erbij te halen slaat ook helemaal nergens op.

Ik dacht dat het akkoord niet per se was om elkaar jeugdspelers niet over te nemen maar om een hogere vergoeding te betalen indien dit wel gebeurde.

Wat betekent dit herenakkoord eigenlijk? Ik dacht dat er in principe geen talenten van elkaar worden overgenomen, maar mocht dit toch gebeuren dan moet er een dubbele opleidingsvergoeding worden betaald. Voor Ajax zijn die dubbele opleidingsvergoeding natuurlijk fooien.

Hopelijk zullen er zsm nog meer toptalenten bijkomen die de overstap gaan maken van AZ naar Ajax. Zie ook graag Wijndal, Koopmeiners, Stengs en Boadu zsm naar Ajax komen voor ongeveer 45-50 miljoen voor hun allemaal samen.Lekker meeprofiteren van de succesvolle jeugdopleiding van AZ.

9 november 2019 om 16:36

Hun marktwaarde gaat minstens het dubbele zijn. Voor 100 mio mag je ze hebben. Stengs 30, Boadu 30, Koopmeiners 25 en Wijndal 15.

9 november 2019 om 16:39

Dacht eerder aan Stengs 15, Wijndal 5, Koopmeiners 10, Boadu 20. 50 miljoen dus samen. Kan AZ weer een nieuw dak van kopen. Stengs heeft een zwaar knieblessure verleden. Financieel risico is dus groot met hem. Wijndal en Koopmeiners hebben nog te weinig bewezen om meer waard te zijn. Boadu is wel 20 waard op dit moment.

9 november 2019 om 16:42

Hahah ja en ik ben niet gek, maar gewoon een vliegtuig!

9 november 2019 om 16:43

Ik volg je reacties al langer, en het spijt me dat ik het zeg, maar je bent volkomen losgeslagen van de realiteit. Hoop echt voor je dat je snel weer terug op aarde komt.

9 november 2019 om 16:48

Als Stengs, Boadu, Koopmeiners en Wijndal bij een Nederlandse topclub hadden gespeeld waren ze meer waard geweest maar ze spelen maar bij AZ he en Ajax heeft een toponderhandelaar in Overmars. En bij Stengs is het een groot financieel risico om hem te kopen wat hem sowieso al veel minder waard maakt.

9 november 2019 om 16:50

Til is vertrokken voor 18 mio, hij was stukken minder dan deze vier. Als je hun prestaties hiermee in verhouding neemt, dan komt hun waarde stukken hoger uit. De markt is nou éénmaal doorgeslagen. Maar jij wil AZ niet enkel sportief benadelen maar financieel ook nog uitbuiten.

9 november 2019 om 16:54

Het gaat niet om de waarde van de speler maar het bedrag dat Az er voor wilt. Of denk je echt dat Milik 32 miljoen waard was en Dolberg 20 miljoen?

9 november 2019 om 16:57

@udovic In de Russische competitie betalen ze meestal ook meer dan wij in de eredivisie kunnen betalen. Dus vergelijken met Til heeft weinig zin.

9 november 2019 om 16:59

@gloryunited AZ kan wel veel geld voor hun talenten gaan vragen. Maar als Ajax niet meer wilt betalen kunnen ze ook met ongemotiveerde spelers komen te zitten. Zeker als deze talenten dolgraag de overstap zouden willen maken naar Ajax.

9 november 2019 om 17:12

@lawlp lals Ajax niet aan de vraag wilt doen dan gaan ze echt niet zakken voor Ajax. Dan gaan die spelers gewoon lekker naar het buitenland. Ze hoeven namelijk niet per se naar Ajax. Als een leuke subtopper uit Engeland komt, gaan ze prima daarheen hoor. jij meet zovaak met twee maten. Ajax vraagt ook veel meer dan de waarde van de spelers. Die gaan toch ook niet zakken als een speler graag naar die club wilt? Anders was Sanchez voor een miljoen of 20 naar de Spurs gegaan...

9 november 2019 om 17:15

Nee. Jouw kennis van zaken is leidend. Stop toch met provoceren.

9 november 2019 om 17:16

Boadu is meerdere malen benaderd door Ajax, heeft ie altijd afgewezen. De aanname van jou dat ze dolgraag naar Ajax willen slaat dus werkelijk nergens op.

9 november 2019 om 17:17

@nimbus Toen heeft hij Ajax afgewezen omdat hij zich eerst verder wilde doorontwikkelen bij AZ. Maar straks als hij een verdere stap wilt maken komt Ajax echt wel weer in beeld voor hem hoor.

9 november 2019 om 17:20

@gloryunited Misschien willen ze wel niet eerst naar het buitenland. Maar de geleidelijke stap maken door eerst naar Ajax te gaan en zich daar eerst verder door te ontwikkelen. Dus dan moet AZ wel met hun vraagprijzen zakken om niet later met ongemotiveerde spelers te blijven zitten. Ook is AZ niet in de positie om een groot bedrag als bijvoorbeeld 50 miljoen zomaar naast hun neer te leggen en er niks mee te doen. Daarmee kunnen ze in 1 klap hun begroting mee verdubbelen.

9 november 2019 om 17:27

@ Lawpl het zijn volwassen spelers en die dienen zich gewoon te kunnen motiveren. De spelers snappen zelf echt prima dat een geleidelijke tussenweg op heel veel andere manieren kan. Je bent puur koffiedik aan het kijken en gaat alleen uit van een scenario dat de spelers per se naar Ajax willen eerst. Een scenario waar ongeveer nul signalen beschikbaar zijn om te bepalen of het realistisch is. Daarnaast kan Az prima 50 miljoen afslaan voor 4 spelers. Is namelijk slechts 12.5 per speler. Verder is de begroting verdubbelen door transferinkomsten beleidtechnisch het domste wat je kan doen. Begrotingen worden namelijk niet gemaakt op incidentiele inkomsten zoals transfersommen. Die inkomsten zijn uiterst instabiel en daardoor niet bruikbaar voor een begroting.

9 november 2019 om 17:35

Het zijn wel 4 talenten die uitstekend bij de speelstijl van Ajax passen dus zo gek is zo'n scenario niet. Er is een grote kans dat ze naar Ajax willen na AZ. En we weten allemaal nog het met spelers als Suarez en Dost ging toen Ajax ze wilde hebben. Kwamen zelfs arbitragezaken aan te pas.

9 november 2019 om 17:40

@lawpl wederom koffiedik kijken. Ik zou ook wel een ferrari willen maar sla ik dan een Mclaren af als mijn vader weigert een Ferrari te kopen? Nee natuurlijk niet. De kans dat deze spelers buitenlandse interessante clubs afslaan omdat ze per se naar Ajax willen, lijkt me helemaal niet zo groot. Arbitragezaken waarvan de helft maar gewonnen is door Ajax.

9 november 2019 om 17:44

@gloryunited In het buitenland zijn op dit moment ook nog eens weinig clubs een sportieve verbetering ten opzichte van Ajax. Wat de kans ook groter maakt dat ze een overstap zouden willen maken naar Ajax. En ook bij Ajax kunnen ze nu een aantrekkelijk salaris verdienen.

9 november 2019 om 17:44

Klopt en dan hadden ze zich waarschijnlijk ook op CL niveau laten gelden. Zo niet waren ze dus niet dat geld waard en zaten ze op de bank bij Ajax wat ze dus 20 miljoen waard zouden maken qua talent etc.

9 november 2019 om 17:47

@lawplde hele subtop van de top 4 is een sportieve verbetering dan Ajax. Namelijk een hele simpele: de competitie.

9 november 2019 om 16:41

Lol. Soms vraag me ik echt af of je gewoon aan het trollen bent, maar je roept het wel heel vaak. 100% zeker dat die spelers niet allemaal voor maar 50miljoen naar Ajax gaan. Kom op zeg. Boadu en Stengs gaan samen richting de 60.

9 november 2019 om 16:44

Nee hoor. Stengs is sowieso veel minder waard omdat hij een zware knieblessure heeft gehad. Nog 1 keer zijn kniebanden afscheuren en het is einde carriere voor hem. En heb je als kopende club je geld weggegooid. Door dat grote financiele risico maakt hem sowieso veel minder waard. 25 of 30 miljoen in 1 klap op de begroting kwijt raken is gewoon een veel te groot financieel risico voor een Nederlandse club.

9 november 2019 om 16:52

Dat zal allemaal best maar er zal genoeg belangstelling zijn en daarvan zullen er altijd wel een paar bereid zijn om een exorbitante som op tafel te leggen.

9 november 2019 om 16:56

Dat zou kunnen maar als ze direct naar het buitenland gaan hebben ze een grote kans dat ze op de bank zullen wegkwijnen net zoals Vincent Janssen, Jahanbaksh.

9 november 2019 om 16:58

Fijne vriend, als het zo'n risico is met Stengs, dan kopen jullie hem toch lekker niet? AZ gaat meer vragen voor Stengs dan het ooit gekregen heeft en heeft daarin het grootste gelijk van de wereld in deze markt m.b.t een van de grootste talenten van NL

9 november 2019 om 17:02

Dat kan AZ wel doen maar als Stengs zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar Ajax heeft AZ toch een probleem. Ajax wilt hem vast wel kopen maar wel voor een redelijke prijs.

9 november 2019 om 17:12

Koop je hem toch niet.

9 november 2019 om 17:12

Die Lawpi is tamelijk de weg kwijt inderdaad. Maar goed, het mag allemaal blijven staan van de moderators.

9 november 2019 om 17:16

@lawpl dus als ze naar Ajax gaan van AZ dan hebben ze meer kans om te slagen in het buitenland? Zeker net als Sigtorson, De Zeeuw, Perez, El hamdaoui, Moisander, Viergever en Gudelj? Alleen in de top van Europa beland via Ajax en totaal niet weggewkijnd op de bank in het buitenland?

9 november 2019 om 17:27

@gloryunited Hebben allemaal een best aardige carriere gehad dacht ik zo. Carrieres waar Vincent Janssen alleen maar van kan dromen.

9 november 2019 om 17:29

@Tres Voor 15 miljoen zie ik hem wel naar Ajax gaan. Of in een package deal van 50 miljoen voor 4 AZ talenten. Ook prima.

9 november 2019 om 17:35

@lawplaardige carrieres? Ik denk dat we daarin van mening verschillen.sightorson is niet verder gekomen dan Nantes en speelt nu bij Aik. Janssen heeft in ieder geval nog bij de Spurs gezeten. De Zeeuw: Spartak Moskou, Anderlecht en daarna NAC klinkt ook niet erg aantrekkelijk. Denk niet dat Janssen van deze carriere droomt.perez: kwam na Ajax niet verder dan PSV en Twente. Janssen heeft in ieder geval nog BPL gespeeld.el hamdoui: zijn carriere na Ajax is helemaal idioot. Meest gekke clubs uit Qatar en Arabie. Viergever kwam niet verder dan Psvmoisander heeft het tot leuke europese subtoppers geschopt en Gudelj is via China terecht gekomen bij de europese Subtop. Dat is niet de route waarmee je spelers aan je wilt binden als je claimt de ideale tussenstap te zijn.

9 november 2019 om 17:41

Maar toch hebben ze allemaal betere carrieres gehad dan Vincent Janssen. Kan me niet meer herinneren wanneer Janssen voor het laatst een wedstrijd had gespeeld.

9 november 2019 om 17:45

janssen is 25 en kan nog 10 jaar een carriere hebben. Dus je weet helemaal niet hoe het eindigt. Janssen heeft hoe dan ook BPL gespeeld. Dat jij je niet kan herinneren wanneer Janssen voor het laatst gespeeld heeft ligt compleet aan jou. Vertel anders even wanneer el hamdoui voor het laatst gespeeld heeft. Ohja voor je informatie: Janssen heeft vandaag nog gespeeld. koekoek

Alle profclubs hebben last van het geroof van Ajax en Psv. De oplossing is simpel, boycot. Je spreekt met alle clubs af om niet meer tegen Ajax en PSV te spelen met alle jeugdteams tot en met O19.

9 november 2019 om 16:37

En Ajax, Feyenoord en Psv hebben weer last van Europese topclubs die talenten uit hun jeugdopleidingen weghalen. Zo werkt de markt nu eenmaal. Wil je de markt gaan boycotten?

9 november 2019 om 16:44

Daar valt niets te boycotten want tegen die clubs speel structureel geen competitie. Deze boycot is uitvoerbaar en kan even veel effect hebben als staking voor een nieuwe cao. En ja, die boycot zou vet in het nadeel zijn van Ajax en PSV maar hen wel verplichten om zich hier aan te houden want anders heb je geen wedstrijden meer om te spelen.

9 november 2019 om 16:53

Ajax en Psv spelen Europese wedstrijden tegen clubs die talenten bij hun wegkopen. Dus waarom zouden alleen Ajax en Psv de dupe moeten worden volgens jou? Lijkt mij wel erg oneerlijk he vind je niet?

9 november 2019 om 18:13

Als buitenlandse clubs spelers halen in Nederland hebben alle Nederlandse clubs daar last van. Maar wat is er eerlijk aan jeugdspelers weg te halen bij AZ en hen daarmee tien mio door de neus te boren?

9 november 2019 om 17:00

" Alle profclubs hebben last van het geroof van Ajax en Psv. De oplossing is simpel, boycot. Je spreekt met alle clubs af om niet meer tegen Ajax en PSV te spelen met alle jeugdteams tot en met O19 ". Denk je nu echt dat Ajax en PSV daarvan onder de indruk zouden zijn? Die starten gewoon een Beneliga voor jeugdteams, daar zouden ze zelfs nog beter van worden ook. En bovendien niet meer aan dat herenakkoord gebonden. De kleinere clubs hebben Ajax en PSV nodig omdat die voor de inkomsten zorgen, als die clubs met Feyenoord uit het tv contract zouden stappen en hun rechten zelf zouden vermarkten, zijn die van de clubs die overblijven, geen habbekrats meer waard en houden ze ook nog eens veel meer over. Denk je nu echt dat die clubs zo gek zouden zijn om dat risico te nemen? Je reactie is bovendien nog volslagen belachelijk ook omdat een club nooit beroofd kan worden van iets dat niet van haar is. En talenten die geen contract hebben, zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, zonder dat er sprake is van diefstal. Het is je kennelijk ontgaan, maar de slavernij is al 150 jaar geleden afgeschaft.

9 november 2019 om 17:33

Dan doen ze dat toch lekker. Andere clubs zijn inderdaad afhankelijk van het tv geld, maar ook nu al speelt onder andere jong ajax/psv alleen maar tegen jong AZ/Utrecht. Als je dat ook gaat doorvoeren voor andere jeugdteams verandert er niks voor die andere clubs, terwijl je wel Ajax/PSV scouts kan weren van je club.

9 november 2019 om 18:20

Alsof je zomaar eventjes een jeugdcompetitie met Belgische clubs opstart. Als de tegenmaatregel van Ajax en PSV is om dan nog meer oorlog te gaan voeren dan legt het een bom onder de eigen competitie. Misschien moeten we de boycot maar uitbreiden naar de eerste elftallen. En ja, het is zeker een oneerlijke manier van de kleinere clubs om iets meer nivellering te bewerkstelligen. En juridisch heb je ook volkomen gelijk maar dat neemt niet weg dat bij zo’n boycot Ajax en PSV dik in de problemen komen. Het is net zoals bij een staking een onorthodoxe methode om je zin te krijgen.

9 november 2019 om 19:09

@ Scepticus, Jouw reactie is niet minder volslagen belachelijk. Denk je nu echt dat Ajax en PSV eventjes samen een beneliga voor jeugdteams op kunnen zetten? In welke fantasiewereld leef jij?

Snap niet dat je als Ajax zijnde een gentleman agreement tekent en dan vervolgens binnen enkele maanden zichzelf verloochend. Teken dan gewoon niet.

9 november 2019 om 16:42

Jij hebt duidelijk nog nooit van een herenakkoord gehoord? Ten eerste; zoiets teken je niet, het is slechts een mondelinge belofte aan elkaar. Ten tweede; Ajax heeft die belofte nooit gedaan. Allemaal heel leuk en aardig dat andere clubs dat wel hebben gedaan, maar Ajax, PSV en nog een club waren tegen dit akkoord en hebben dus ook geen belofte gedaan. Feitelijk doet Ajax dus niets verkeerd. Maar het is altijd leuk om Ajax af te branden, niet? Lees je eerst in de feiten voordat je onzin gaat lullen.

9 november 2019 om 17:06

Er is wel degelijk een overeenkomst getekend, alleen heeft die geen juridische waarde. Het zou mij bovendien niet eens verbazen als het nog verboden is ook omdat je het in feite hebt over kartelvorming en het maken van prijsafspraken (als clubs elkaars talenten toch overnemen moeten ze meer betalen dan aan een club die geen deel uitmaakt van het akkoord en dat is niets anders dan een prijsafspraak) en dat is bij wet verboden. Het betaald voetbal is tenslotte gewoon een bedrijfstak die gebonden is aan het Europese mededingingsrecht.

9 november 2019 om 17:16

Bewijs eens dat er door Ajax geen belofte is gedaan. Onderbouw het toch eens.

9 november 2019 om 17:37

Nou wel, en hoe ik het heb meegekregen is er weldegelijk een overeenkomst getekend. Hoe die wettelijk in elkaar steekt? Werkelijk geen idee, ben zelf geen jurist. Maar ik vind dat als je samen als beide partijen een overeenkomst sluit, mondeling of schriftelijk om het even, dat je die beide ook dient te respecteren. Wel lachwekkend dat je je meteen geprikkeld voelt op het moment dat iemand iets "verkeerds" over Ajax zegt. Hoe oud ben je man? Dat Ajax en PSV tegen dit akkoord waren kan zijn, maar waarom dan akkoord gaan? Zoals het mij duidelijk was zijn alle partijen uiteindelijk akkoord gegaan. En daar ga ik dus van uit!

9 november 2019 om 16:50

In het akkoord was afgesproken dat wanneer je toch een jeugdspeler van een andere club haalt je een dubbele opleidingsvergoeding moet betalen. Ik denk dat ze bij Ajax even de rekenmachine hebben gepakt en gedacht ''dit is voor ons geen probleem om te betalen, eerder voor de concurrentie''. Het is een afweging die je kon voorspellen. Het is een mooie manier waarop Ajax kan profiteren van de financiele verhoudingen. Ze hebben afgelopen zomer nog 3 miljoen neergeteld voor een Deense jeugdspeler. Je denkt toch niet dat een dubbele opleidingsvergoeding serieus een obstakel zou vormen?

9 november 2019 om 17:12

Hoe kom je er bij dat afspraken geschonden zijn? In het akkoord is afgesproken dat een club die toch een talent van een van de andere ondertekenaars overneemt, een hogere opleidingsvergoeding moet betalen en als een club daartoe bereid is, wordt dus gewoon aan de voorwaarden voldaan. Het akkoord heeft in de praktijk geen enkele waarde en daarom hebben Ajax en PSV het waarschijnlijk ook getekend.

9 november 2019 om 17:41

Ik zou het fijn vinden als Ajax de aangesloten clubs van het akkoord lekker met rust laat omtrent de scouting en niet toch probeert om spelers weg te kapen. Er zijn genoeg andere vissen in de vijver in Nederland. Ik snap dat ze juridisch gezien geen fout maken, maar gaat mij met name om de afspraak. Dacht dat elke club akkoord was, maar blijkbaar Ajax en PSV als enige niet?

De bal buiten spelen als de tegenstander geblesseerd is, is ook geen regel maar uit respect doe je dat toch. Dit is in principe hetzelfde idee... En het maar vreemd vinden waarom supporters van andere clubs een hekel aan die club hebben. Wees gewoon fatsoenlijk en respecteer het akkoord dat door de absolute meerderheid is goedgekeurd

9 november 2019 om 16:41

Veltman niet hoor

9 november 2019 om 16:53

Een herenakkoord dat goedgekeurd is? Je slaat de spijker compleet mis

Ten eerste vind ik de poll op dit moment totaal niet relevant en ook typisch Voetbalzone. Bedoel het gaat om het negeren dus maak daar de poll over of je het met deze actie eens bent of niet. Typisch dat pro ajax voetbalzone weer. ach... Volgens mij heeft Ajax wel degelijk het herenakkoord getekend. Dus als ze het er niet mee eens waren waarom teken je dan? En als je iets tekent moet je er aan houden. Artikel: Ajax, Psv, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse ondertekenden het herenakkoord. "het is een hot item in de media. Het herenakkoord is een uitkomst van de vele overleggen over hoe we het Nederlands voetbal naar een hoger level kunnen tillen", aldus Ouaali, die zich niet kan vinden in alle kritiek die Ajax kreeg voor het overnemen van Van der Sloot, Hillen en Fitz-Jim.

Het akkoord zegt dat ze in principe geen jeugdspelers meer overnemen van elkaar, maar doen ze dat toch betalen ze een dubbele opleidingsvergoeding. Als de financiele verhoudingen kent dan kon je er dus wel vanuit gaan dat Ajax zo'n talent bekijkt en vervolgens zegt : deze jongen is ons wel een dubbele opleidingsvergoeding waard. Dat hele akkoord was op voorhand al iets wat Ajax niet wilde, dus erg verbaast hoeven we ook niet te zijn.

Is er een heren akkoord dan? Wordt toch al tijden niet negeleefd en lekker boeiend. Zo werkt deze markt nu éénmaal.

AZ onder 17, onder 14 en onder 12 hebben vandaag gewonnen van ajax op de 'toekomst', dus ik snap wel dat ze maar weer met geld gaan smijten om van het werk van anderen te profiteren. De slimme jongens met karakter blijven wel, dus ik wil me er ook niet al te druk om maken. En Boadu en Stengs zijn gelijk onbetaalbaar geworden, als AZ zijnde moet je toch je geld terug pakken dat onder je neus vandaan gejat wordt.

9 november 2019 om 17:16

if you can't beat them, buy them.

Zou het geen idee zijn om, ter toevoeging van dat herenakkoord, een flinke boete op te leggen aan degene die zich er niet aan houdt? Misschien dat clubs zich er dan aan houden. (een boete van bv 2.5 miljoen)

Maar wat heeft Ajax aan zo een herenakkoord dan? Oke de kleinere clubs behouden hun spelers, maar mogen op hun beurt bij nog kleinere clubs snoepen. Dus ik zie hier het nut niet van in.

"goed voor het Nederlandse voetbal dat ajax het ver schopt in Europa" Ja hoor! lekker vol blijven houden..

9 november 2019 om 17:12

Dankzij de punten van Ajax mogen we straks wel weer direct de EL en CL in. Had Ajax net zo troosteloos gepresteerd als de rest dan mochten we straks in de 1ste voorronde van de EL en CL beginnen, dus in veel aspecten zeker wel goed voor de andere clubs.

9 november 2019 om 17:17

Nederland heeft er meer aan als Ajax constant presteert ipv deze pieken. Bij een constante prestatie blijft je positie over 5 jaar veel stabieler.

9 november 2019 om 17:21

Ik ben iemand van principes. Het kan mij niets interesseren of je je ziel aan de duivel moet verkopen voor een Ajax. Sta op voor jezelf Vrienden heb je om op te kunnen bouwen. Zytto, onderbouw eens dat het slechts aan Ajax te danken is dat Nederland Europees mee mag doen. PS: Pak 'm beet een periode van 10 j!aar. Ik wacht je reactie af. ;;

9 november 2019 om 17:28

Dankjewel dat je ons aan ons dagelijkse Ajax dank moment herrinert. Wij fans van andere clubs vinden het een eer om jn dezelfde competitie te spelen!

9 november 2019 om 17:58

Ieder land mag Europees mee doen, zelfs Andorra. Je zou wel bijvoorbeeld de Uefa ranking van de laatste 5 jaar kunnen pakken (die gaat niet verder dan 5 jaar terug) en berekenen hoeveel de verdiensten van Ajax is en dat aftrekken van de rest van de punten. Dan hadden we niet op plek 9 van de Uefa ranglijst gestaan maar op plek 23 (vlak achter Noorwegen en voor Israel). Dat betekend dat onze kampioen in de eerste voorronde van de CL zou moeten instromen. In de EL zouden we met 3 teams zitten die allemaal vanaf de eerste kwalificatieronde moesten optreden (en dus 4 voorrondes moesten overleven). We zouden precies dezelfde situatie hebben als Luxemburg met de clubs die Europees zouden spelen.

9 november 2019 om 18:32

Tres, ik zeg helemaal niet dat Nederland dankzij Ajax mee mag doen, maar dankzij Ajax hebben we momenteel wel een vaste plek in de CL en EL. Nederland staat 9de met 34.000 punten. De top 10 heeft recht op 2 directe plekken. Ajax is goed voor 45% van die 34.000 punten. Zonder Ajax hadden we pak hem beet 20.000 punten gehad en hadden we 24ste gestaan op die lijst. Dat betekend 1ste voorronde CL en EL eind juni tegen de nummer 1 en 2 van Letland en Litouwen.

9 november 2019 om 18:36

Mede hierdoor krijgt de kampioen een gegarandeerde 40 miljoen en de bekerwinnaar 5 miljoen.

9 november 2019 om 18:36

Dus.......?als dat is waar wij staan, dan staan wij daar. Het klinkt heel eng wat je zegt. Moet je daarom je hoofd in de schoot leggen?

9 november 2019 om 18:37

GloryUnited wat vind jij "constant". Overwinteren in de EL en dan eruit tegen Red Bull in de 1/8ste finale? Als Ajax dat "constant" zou doen ipv een EL finale en CL halve finale dan zouden we gewoon lager staan. Hoe verder je komt, hoe meer (bonus)punten je pakt. Of net zoals feyenoord constant eruit voor de winter?

9 november 2019 om 18:40

Dan zou dat toch gewoon te moeten worden geaccepteerd.ik begrijp werkelijk niet dat iedereen en alles maar alleen maar voor Ajax moet zijn, geen tegenspraak of andere opinie mag hebben. De wereld is heel eng aan het worden Zytto.als je het bestaansrecht van anderen koppelt aan je eigen succes. Eng, heel eng.

9 november 2019 om 18:44

Waarom die sarcastische: "dus......" Tres? Jij vraagt: "onderbouw eens waarom we het aan Ajax te danken hebben." Dan kom ik met een feit en dan is het opeens "eng" en "als wij daar staan, dan staan wij daar?" Goed punt hoor, Ajax had beter niet mee kunnen doen inderdaad.

9 november 2019 om 18:48

Tres, misschien moet je alles nog eens rustig na lezen. Het begint met iemand die insinueert dat het NIET goed is voor ons voetbal dat Ajax Europees presteert. Daar reageer ik op: "zonder de punten van Ajax hebben de andere clubs als ze kampioen worden of de beker winnen ook geen directe EL of CL plek meer." Waar heb ik het over bestaansrecht? En dat de competitie zonder Ajax niks zou voor stellen? Ik vind het eerder "eng" dat iemand zo fel op de man reageert zonder het zelf te begrijpen.

9 november 2019 om 18:53

@tres - Wie verplicht je dan voor Ajax te zijn? Is er iemand die je verplicht te juichen als Ajax scoort tegen Chelsea? Is er iemand die je reactie verwijderd omdat ze niet pro-Ajax genoeg zijn? Je bent geheel vrij om je eigen mening of visie hier neer te zetten. Het enige risico wat je loopt is dat andere mensen het niet met je eens zijn en gaan reageren op wat je geschreven hebt. Je ziet allerlei ''enge'' dingen die er niet zijn.

9 november 2019 om 19:19

@ Zytto Volgens mij is er nog een andere Nederlandse club die ook af en toe nog wel eens een doelpunt weet te maken in Europa en zelfs ook af en toe wil winnen

9 november 2019 om 19:32

Zeker waar Kaassie, zonder az en psv hadden we die plek ook niet gehad. Alle 3 zijn ze essentieel voor die CL plek.

9 november 2019 om 19:39

Omdat ik niet klakkeloos alles wat Ajax aangaat probeer te verdedigen, denk jij te kunnen stellen dat ik het niet begrijp.advies: lees eerst nog eens mijn reactie, begrijp je het niet vraag dan om een uitleg. Maar ga nu niet direct roepen dat ik het niet begrijp. Er zitten meer kanten aan het leven.toon respect i.p.v. maar te stellen dat iemand het niet begrijpt.

9 november 2019 om 21:49

Ten eerste is de sneer naar Feyenoord niet nodig @zytto34. een beetje jammer. Ajax zorgt nu voor geweldig aantal punten door dezen uitschieters. Maar als de komende jaren matig zijn vallen we enorm op de lijst als deze jaren niet meer meetellen. Als Ajax over een periode van 10 20 jaar europees stabieler zou zijn geweest dan nu, had Nederland minder geflucteerd op de ranglijst. Ik denk dat Nederland daar meer baat bij zou hebben.

Opmerkelijk dat clubvoorkeur voor velen hier de doorslag geeft voor hun mening aangaande dit onderwerp en dat het bijna zeker is dat wanneer het in dit verhaal niet Ajax maar Feyenoord de rol speelt, de reacties er volstrekt anders om zijn. Ik heb nog geen Ajacied gespot die het vreemde gedrag van zijn favoriete club niet goedpraat.

Dit herenakkoord heeft niet de bedoeling dat er geen jeugdspelers meer worden gekaapt, maar dat de clubs een dubbele vergoeding krijgen zodat er: A. Minder spelers worden gekaapt en B. Voor de echt goede spelers die wel worden gekaapt er een (redelijk) fatsoenlijk bedrag geld voor op tafel komt en niet het minimum opleidingsvergoeding.

Ik snap niet dat er nog mensen zijn die dit goed praten. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je de afspraak niet maken. En als je de afspraak maakt dan moet je je er aan houden.

9 november 2019 om 18:11

Zolang ze de afgesproken vergoeding betalen, houden ze zich aan de gemaakte afspraken. Het was óf niet benaderen, óf een opleidingsvergoeding van 35k per opleidingsjaar betalen. Sowieso blijf ik vinden dat de beslissing bij de speler zelf moet liggen.

Schandalig van Ajax, niemand moet ze meer serieus nemen. Het biedt wel perspectief als AZ gaat onderhandelen over Stengs en Boadu, ze zouden Ajax dan kunnen uitsluiten.

9 november 2019 om 17:48

Ja want Ajax verkoopt geen spelers aan AZ. De Wit is echt een derde range speler die totaal geen toegevoegde waarde heeft bij het huidige AZ.

9 november 2019 om 19:21

De Wit is een derde rangspeler sinds hij naar AZ is gegaan. Vlak daarvoor was hij nog een aanstormend talent. Het kan verkeren.

Wie betaalt bepaald. Ajax is op dit moment de rijkste club van Nederland, met het grootste aanzien. Als die jongen er ook voor open staat, waarom niet? Herenakkoord hebben zij niks mee te maken, daar doen de buitenlandse clubs ook niet aan. Chique is het niet, maar dat is het bedrijfsleven ook niet.

Wat een onzin ook dat herenakkoord. Spelers moeten toch uiteindelijk zelf de keuze maken, wel of niet bij gestaan door een zaakwaarnemer of ouders. Als Ajax een speler wil, en de speler wil ook, zie ik het probleem niet. En als Ajax bijv Stengs of Boadu koopt voor miljoenen, klaagt AZ ook niet. Dit is nou eenmaal hoe het werkt. Grotere clubs halen de beste spelers. Az haalt ook De Wit weg bij Ajax? Oke een iets minder groot talent misschien, maar wie weet breekt die ook door en koopt Ajax hem ooit voor miljoenen terug.

Sinds Ajax meer en meer koopt kun je beter bij AZ in de jeugd spelen, dan maak je meer kans op eredivisieminuten.

9 november 2019 om 18:00

Precies.....en dat gaat ook wel gebeuren hoor, spelers die wel 3x nadenken voordat ze de stap basis naar bank of tribune maken.ze heten niet allemaal Zakaria. Spelers zoals De Wit zullen spoedig gevolgd worden door anderen die ook willen spelen. Denk echt niet dat er 2 of meer van Jong Ajax zomaar basisklant worden in de komende 2 a 3 jaar.

9 november 2019 om 19:27

Daarom moet je je hier ook helemaal niet druk om maken. Natuurlijk is het altijd jammer als er een talent weggaat maar als ze liever naar Ajax gaan, hou ze dan alsjeblieft niet tegen. Heb liever dat ze hun AZ shirt met trots dragen ipv met hun gedachten bij een andere club. Ajax zal in de toekomst gerust nog wel eens een speler halen maar dat worden er steeds minder. AZ heeft een verdomd goede jeugdopleiding en dat weten de voetballertjes die daar lopen ook wel.

Az geeft de jeugd wurgcontracten, spelers willen zelf een stap vooruit maken.. maar dat zou dan niet meer mogen. Terwijl Az lekker zelf overal jeugd weghaalt, beetje nu zielig doen via de media terwijl az zelf ook niet schoon is

9 november 2019 om 18:26

Bewijs eens iets van wurgcontracten.

9 november 2019 om 19:29

Jij hebt hem door. AZ is gewoon een smerig clubje die de spelers afscheept met een fooitje en de jeugdopleiding stelt ook niets voor. Ik zou nog liever bij Telstar voor niets spelen.

Zo vermoeiend dat minderwaardigheidscomplex in Alkmaar. Het is al zo vaak gezegd dat het hele herenakkoord geen ruk voorstelt. PSV plukte van de zomer ook een rits talenten weg uit Alkmaar, maar nu Ajax het weer doet staan ze weer op hun tenen. Ajax betaalt gewoon keurig de dubbele opleidingsvergoeding en daarnaast zijn spelers ook gewoon vrij om te veranderen van club. AZ moet niet zo zeiken plukken zelf ook menig speler ergens anders weg. Zo werkt het nu eenmaal, zeker als je mee wil doen met de grote jongens. welkom in de grote mensen wereld.

9 november 2019 om 18:28

Kom op met je bewijs.......... rits............

9 november 2019 om 19:35

Zo vermoeiend dat mensen niet kunnen lezen en een reactie plaatsen alleen naar aanleiding van de titel. Er staat alleen dat AZ naar verluidt niet blij is maar jij maakt er een minderwaardigheidscomplex van en dat AZ niet zo moet zitten zeiken. Hoe belachelijk wil jij jezelf maken vraag ik me dan af. Welkom in de grote mensen wereld zeg je dan ook nog maar grote mensen lezen doorgaans iets voor ze reageren, daar heb jij blijkbaar nog nooit van gehoord

Heren akkoord, dan gaan we toch net als de 17 jarige PSV speler Nagel Lonwijk naar Engeland als we niet naar een andere club in Nederland mogen.

Aah de eigen jeugd van Ajax, geweldig hoe men deze jongens opleid....ajax is gewoon een ordianiere koopclub aan het worden, nare club is het toch ook.

Beter dat het talent voor NL behouden blijft en naar Ajax vertrekt, dan verdwijnt in de jeugdopleiding van een Engelse club. Dus zolang er bewezen interesse is van andere buitenlandse clubs lijkt het mij dat je dit herenakkoord mag negeren.

Kijk eens wat er nu bij PSV speelt wat er uit de jeugd van Ajax komt. Ajax doet ook eens wel wat terug naar AZ. De Wit is afgelopen seizoen over gekomen naar AZ. Dus nu niet huilebalken

9 november 2019 om 19:51

Die was toch al afgeserveerd en afgeschreven?

9 november 2019 om 20:33

Voor De Wit is toch gewoon 2,5 miljoen transfersom betaald? Jeugdspelers voor een fooi ophalen is iets anders.

9 november 2019 om 21:14

Tsja, maar dat snappen ze niet.ajax supporters bagatelliseren nu eenmaal graag en verschuilen zich achter woorden als "calimero" en "minderwaardigheidscomplex".beetje zielig maar met een dikke gekleurde bril op en rondlopen met het idee dat "iedereen wil toch bij Ajax voetballen" maakt het nuchter prater een stuk moeilijker.

Ajax doet het nog netjes genoeg. Daarnaast is het normaal dat Ajax de beste talenten (tegen vergoeding!) binnen probeert te halen. Ook wordt er in het buitenland gescout. En Ajax wordt daarentegen weer leeggekocht door de clubs met een nog grotere geldbuidel. Simpel gezegd: het is eten of gegeten worden....

Wat verder in het artikel op VI staat, is dat de speler het prima naar zijn zin heeft en helemaal niet de intentie heeft om over te stappen naar Ajax. Hij had de keuze uit meerdere clubs en heeft heel bewust voor AZ gekozen. Ajax wordt toch steeds meer een koopclub waar eigen talent minder kansen krijgt.

Laten we eerlijk zijn, hadden we anders van ajax verwacht? Nu ze het na een aantal jaren toevallig weer een keer goed doen menen ze dat ze alles kunnen maken. Ze stuiten toch altijd over hun geweldige jeugdopleiding, lijkt mij dat je zo’n speler toch wel al hebt rondlopen?

Wat is dat dan voor herenakkoortd?mondeling afgesproken .... dat lijkt me niet, het zal schriftelijk vastgelegd zijn dus bovenstaand verhaal kan niet meer dan een gerucht of roddel zijnhet zal wel net even iets anders inelkaar steken, misschien wil Kluiters zelf naar Ajax en is zo het balletje gaan rollen

Zulk soort akkoorden hebben ook geen zin. In het voetbal bestaan nu eenmaal geen heren. Zowel bij de bestuurders, triainers , spelers en het gilde van zaakwaarnemers niet. Geld is nu eenmaal het enige dat telt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren