Capello vraagt geduld: ‘Chiellini was beter geweest voor De Ligt’

Zaterdag, 9 november 2019 om

Matthijs de Ligt heeft een lastige start bij Juventus achter de rug. De twintigjarige verdediger kreeg al snel een basisplaats nadat Giorgio Chiellini een zware blessure opliep. De aankoop van 75 miljoen euro vormt sindsdien het centrum met Leonardo Bonucci. Fabio Capello denkt dat De Ligt het minder zwaar had gehad wanneer hij het centrale duo met Chiellini had gevormd.

De Ligt speelt bij Juventus als linker centrale verdediger, terwijl hij bij Ajax rechts in het centrum speelde. In zijn eerste maanden in Turijn lag de talentvolle mandekker al meerdere keren onder vuur door ongelukkige momenten in het shirt van Juventus. Dat De Ligt nu al een vaste basisplaats heeft bij la Vecchia Signora was op voorhand niet de intentie van Maurizio Sarri. Hij was voornemens om hem rustig te brengen.

Sarri na hands De Ligt: 'Belangrijker is dat hij heeft gescoord'

Door de blessure van Chiellini is De Ligt een vaste waarde in het team van Sarri. Capello ziet dat de verdediger het moeilijk had in zijn eerste maanden en denkt dat het beter was gegaan als niet Bonucci, maar Chiellini naast hem had gestaan. “We moeten hem de tijd gunnen, want hij heeft buitengewone kwaliteiten. In zijn eerste seizoen in de Serie A was het beter voor hem geweest wanneer hij Chiellini aan zijn zijde had. Hij had hem kunnen helpen”, aldus Capello tegenover La Gazzetta dello Sport.

Het is niet de eerste keer dat Capello zich uitlaat over De Ligt. Afgelopen zomer gaf hij in gesprek met Corriere dello Sport al aan zeer gecharmeerd te zijn van de toenmalig Ajacied. “Als Juve De Ligt haalt, is het voorbij. Alweer. Dan kunnen we direct doorgaan naar het volgende seizoen" aldus Capello in juni van dit jaar. “De Ligt is de beste verdediger die er momenteel rondloopt. Hij zorgt ervoor dat je met twee man kan verdedigen en dat de backs meer vrijheid hebben, zoals hij heeft laten zien bij Ajax. Met hem wint Juve de jackpot.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Waarschijnlijk bedoelt hij dat de ligt de beste "beschikbare" verdediger afgelopen seizoen.

9 november 2019 om 10:14

Hij bedoelt dat Mathijs niet op zijn plek staat en niet op zn sterkst is op lcv.

9 november 2019 om 10:59

Bij Ajax speelde de Ligt ook op de positie LCV, dat was in de periode van Bosz als trainer. Toen stond Sanchez op de positie RCV.De Ligt speelde in dat seizoen geweldig, dat komt omdat er de juiste poppetjes op het veld staan

9 november 2019 om 11:04

Klopt wel, dat komt door de juiste poppetjes op de toen juiste plaatsen. Maar Hij moet op de rcv komen bij Juve. Vergeet niet dat hij bij Ajax een heel ander systeem en dekking speelde. Bij Juve is het meer zone dekking, en dan op lcv, nee, dat is hij 'nog' niet machtig en had dus inderdaad beter Cheillini naast zich kunnen hebben dan Bonucci.

9 november 2019 om 13:00

@Zuidenaar. Nee hoor, dat bedoelde Capello er niet niet mee. Hij zei er destijds achteraan: “Komt hij niet, dan helpt dat de anderen om dichter bij te komen. En dan doel ik op Napoli en Inter.“ Hij vond de Ligt een wezenlijke directe versterking voor Juve.

Natuurlijk was het vele malen makkelijker geweest voor de Ligt als hij naast Chiellini had gestaan. Ten 1e is dat een echte leider die de mensen veel meer aanstuurt, spreekt hij ook goed engels in tegenstelling tot Bonucci en had de Ligt gewoon aan de rechterkant gestaan. Met alle respect voor Bonucci, maar die is toch een paar klasse minder dan Chiellini. Wilde bij Milan de leider worden, maar faalde daar toch hopeloos met nog veel meer fouten dan de Ligt had.

9 november 2019 om 11:48

Haha wat een trieste comment. Lekker Bonnucci afkraken terwijl er maar 1 iemand verantwoordelijk is voor de slechte prestaties van De Ligt en dat is hijzelf. Naast Van Dijk lukt het De Ligt ook niet om te presteren in het Nederlands Elftal. Dan gaat het naast Chiellini echt niet ineens wel lukken.

9 november 2019 om 14:19

Precies, alsof Chiellini wel al die handsballen had kunnen voorkomen... Hij heeft gewoon aanpassingsproblemen. Niks mis mee maar wees er gewoon eerlijk over.

9 november 2019 om 14:51

Hij speelt in Italie dus hij moet maar snel de taal leren, geen excuus daar. Ten tweede, logisch dat hij het 'moeilijk' heeft want hij heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het Italiaanse voetbal. Ten derde, Bonucci is gewoon heel sterk en mag hier echt niet een deel van het probleem vormen voor De Ligt want dat zou echt het flauwste excuus ooit zijn.

Anderzijds was het voor Bonucci waarschijnlijk ook beter geweest om naast Chiellini te staan.

9 november 2019 om 12:09

Ja maar Bonucci speelt hoe dan ook op z’n favoriete positie, De Ligt niet. Die moet ineens Chiellini’s plek innemen. Laat Bonucci daar maar staan! En Bonucci is veel meer ervaren. Dus het is sowieso lastiger voor De Ligt.

9 november 2019 om 12:12

Daar heb je zeker gelijk in, maar anderzijds is links in de defensie of rechts in de defensie staan niet zo een enorm verschil (althans uit eigen ervaring). Dus dat wordt toch ook wel wat uitvergroot naar mijn idee.

9 november 2019 om 12:26

Dan ben jij ws 2 benig dus?

9 november 2019 om 12:50

@hakimeindbaas bijna heel de top van Europa speelt met 2 rechtsbenige centrumverdedigers en die lijken daar verder geen hinder van te ondervinden als die links centraal staan

9 november 2019 om 13:25

@Hakim, gewoon rechtsbenig maar ik neem aan dat de ligt wel een betere linkervoet zal hebben dan ik. Verder heeft Japie ook wel het punt dat het gewoon vrij vaak voorkomt dat een rechtsbenig iemand links in de defensie staat (Van Dijk bijvoorbeeld).

9 november 2019 om 14:04

Juist niet. Bonucci maakt ook fouten aan de lopende band, maar blijft buiten schot. Als hij naast Chiellini speelt, is hij weer de verdediger die onder een vergrootglas ligt en worden zijn fouten overbelicht.

9 november 2019 om 14:09

Daar doe je Bonucci toch echt te kort mee, hij is nog altijd een topverdediger. Voor de club Juventus zou op dit moment het beste duo dan ook echt Chiellini-Bonucci zijn naar mijn idee.

We hebben al zo veel smoesjes bedacht voor hem, maar kom op. Nu ligt het aan Bonucci? Geef gewoon toe dat de Ligt tot nu toe nog tegenvalt. Hij maakt fouten, ja who cares. Maar geef niet iemand anders de schuld.

9 november 2019 om 12:33

Hij geeft toch niemand anders de schuld? Zegt alleen dat met Chiellini ernaast het misschien makkelijker aanpassen was geweest en daar zit wel degelijk wat in. Ik vind ook niet dat hij echt tegenvalt met zn 20 jaar. Paar ongelukkige handsballen gemaakt maar ook prima potten gespeeld. Als ik kijk naar Hazard naar Real, Griezmann bij Barca en Pepe bij Arsenal dan vind ik zelfs dat de Ligt het prima doet!

9 november 2019 om 12:34

*Hazard bij Real

9 november 2019 om 15:24

Non argument. In de top telt leeftijd niet. In de top telt alleen maar presteren. Als de conclusie is dat hij moeite heeft om zich aan te passen bij Juve/ in Italie dan moet De Ligt op de bank zitten. Gelukkig voor hem zijn, zijn vervangers nog slechter als ze de kans krijgen.

9 november 2019 om 13:01

De Ligt weet heel goed wat hij fout heeft gedaan, maar dat neemt niet weg dat er momenteel al heel veel van hem wordt gevraagd en dat er best gekeken mag worden naar de situatie. Maar op lange termijn is dit misschien wel het allerbeste voor de Ligt? Hier leert hij weer enorm veel van!

9 november 2019 om 13:38

Tsja, of dat hij op de LCV positie staat is ook 1 van de smoesjes. Velen noemen hem( in potentie) de beste verdediger in de wereld. Is dat uberhaupt wel mogelijk wanneer je helemaal van slag raakt wanneer je links staat ipv rechts.

Heeft wel gelijk. Bonucci is een matige verdediger maar heeft wel een uitstekende pass in de benen, en Chiellini en Bonucci vulden elkaar hierin goed aan. Chiellini is verder gewoon dè Italiaanse verdediger pur sang, waar De Ligt meer van kon leren, maar hij komt er evengoed wel.

9 november 2019 om 14:07

Chiellini is gewoon een hele goede verdediger. Bonucci was ook naast Chiellini een onzekere factor en is dat eigenlijk nog steeds. Hij blijft alleen buiten schot omdat De Ligt nog wat meer loopt te haperen en minder ervaren is. Bonucci speelt niet eens zoveel beter dan De Ligt.

Wat een onzin. In het Nederlands Elftal staat De Ligt naast de beste centrale verdediger ter wereld en ook daar stapelt hij fout op fout. Wanneer gaan mensen eindelijk eens realiseren dat het aan De Ligt zelf ligt? Vermoeiend dit.

9 november 2019 om 12:26

Fout op fout nog wel. De Ligt is inderdaad niet in zijn beste vorm, al speelt hij nog steeds gewoon redelijk hoor. Zoveel fouten maakt hij echt niet. Je doet net alsof het een koekenbakker eerste klas is. Ook bij Nederland speelt De Ligt de meeste wedstrijden uitstekend. Foutloos niet, maar dat betekent niet dat hij meteen slecht speelt.

9 november 2019 om 12:38

@martijn Deze jongen kun je beter links laten liggen hij post enkel en alleen om te provoceren. De Ligt is nog zeer jong en dan bij een Europese topclub binnenkomen is nooit makkelijk, dat heeft tijd nodig. Fout op fout en dat hij er niks van kan is dan ook zeer overdreven beschreven. We weten allemaal wat Matthijs in huis heeft. Natuurlijk zijn er altijd negatievelingen die hem willen kraken.

9 november 2019 om 12:49

@martijnr12 tegen Portugal en Engeland ging hij natuurlijk wel flink de fout in. De Ligt is een goede verdediger maar is nu wel al een lange periode zwaar uit vorm

9 november 2019 om 13:02

En vergeet Noord-Ierland en Duitsland niet Japie.

9 november 2019 om 13:16

@Japie zeker dat die daar de fout in ging. Alleen bijvoorbeeld tegen Engeland speelde hij verder meer dan prima. Dat is mijn punt een beetje. De Ligt maakt fouten en als verdediger kan dat fataal zijn. Alleen speel je dan meteen slecht als het niet foutloos is? Tegen volgens mij Noord-Ierland maakt De Ligt een fout, maar maakt hij bij een corner ook een fenomenale blok dat een zeker doelpunt voorkomt. De Ligt speelt in mijn ogen gewoon prima, ook al is hij niet in zijn beste doen.

9 november 2019 om 13:21

Een verdediger staat er om doelpunten te voorkomen, niet om ze te maken. Hoewel dat laatste natuurlijk mooi meegenomen is, is het niet de kernactiviteit waarop een centrale verdediger beoordeeld moet worden. De Ligt heeft nu een interland of 20 gespeeld en alleen al in het afgelopen jaar kan ik er 5 opnoemen waarin hij met een persoonlijke fout een doelpunt heeft ingeleid. En zijn interlandcarriere begon natuurlijk ook niet al te best met die potjes tegen Bulgarije. We kunnen toch wel stellen dat De Ligt ontzettend veel fouten maakt in Oranje. En dat is bij Juventus niet anders.

9 november 2019 om 13:33

Ik werd daarom vorig seizoen als een hater gezien tijdens de CL campagne om aan te geven dat de Ligt er vaak genoeg niet best uit zag. En dat hij vaak op de been werd gehouden door Blind. Maar dan scoorde hij en dan was hij zogenaamd in vorm en onvervangbaar. Hij speelt nu eigenlijk gewoon zoals hij bij Ajax ook speelde, alleen scoort hij wat minder en zijn zijn fouten wat vaker fataal als eerst. Ook zijn zijn fouten nu ook wat duidelijker zodat men nu nóg meer creativiteit moet gebruiken om de schuld bij anderen te leggen.

Het is sowieso apart dat ze onderling niet Bonucci naar de linkerkant hadden gehaald en de Ligt rechts dan staat hij als nieuwkomer op zijn vaste plek.

ik vind dat er teveel excuses worden verzonnen voor het slechte presteren van De Ligt. we hebben het over een verdediger van geloof ik 85 miljoen, daar mag wat van verwacht worden. als hij Mcguire, Memphis of Justin Kluivert had geheten was hij allang met de grond gelijk gemaakt na de prestaties die hij de afgelopen maanden levert bij Juve en in Oranje maar als De Ligt het is dan worden er allemaal randzaken aangedragen waarom hij zogenaamd buiten zijn eigen macht om gewoon slecht speelt

Juventus mag dan wel elk seizoen kampioen worden, Serie A is blijkbaar toch geen makkelijke competitie. Heb mezelf er ook op verkeken. Dacht De Ligt past zich moeiteloos aan. Hij is pas 20,komt goed. Alleen met zijn transfersom moet het iig volgend seizoen wel beter gaan ja. Iedereen hier laatst ja Demiral moet weg bij Juventus. Demiral heeft Juventus maar 18 miljoen gekost das peanuts. En verdiend maar 1,3 miljoen per jaar, Mathijs zat al op 4,5 bij Ajax. Seizoen is nog lang zat

Zal ik het maar doen dan? De Lig mist gewoon een aantal fundamentele aspecten om de absolute wereldtop te behalen. Niet meer, niet minder. Komt gewoon te kort voor de wereldtop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli119
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder40
ArthurMiddenvelder30
A. RamseyMiddenvelder30
MorataAanvaller31
W. SzczęsnyKeeper30
L. BonucciVerdediger41
F. BernardeschiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

182 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 2 0 0 0
2019/2020 Juventus 4 1 0 0
2018/2019 Juventus 25 1 3 0
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Pirlo komt dag voor clash met Barcelona met helder statement over De Ligt

Giorgio Chiellini doet vanwegee een spierblessure woensdagavond sowieso niet mee in het Champions League-duel van Juventus met Barcelona, terwijl er daarnaast onzekerheid is over de inzetbaarheid van Leonardo Bonucci. De verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren