‘Mijn eerste idee is om Ziyech toch weer op de zijkant neer te zetten’

Zaterdag, 9 november 2019 om

Erik ten Hag maakte vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Utrecht bekend dat David Neres tot aan de winterstop uitgeschakeld is met een knieblessure. De trainer van Ajax gaf aan te balen van het gemis van de Braziliaanse buitenspeler en dat kan Hedwiges Maduro wel begrijpen. De oud-speler van onder meer Ajax zag Neres de afgelopen weken steeds beter in vorm komen. Hij verwacht dat Ten Hag genoodzaakt is om te gaan schuiven in zijn opstelling.

Maduro stelt dat Neres een van de weinige spelers in de selectie van Ajax is die vanaf de flanken diepgang in zijn spel heeft. “Hij en Promes zijn daarin eigenlijk de enige twee Ajacieden die dat op niveau laten zien. Vorig seizoen was Neres de enige die dat had, vandaar dat Promes ook werd gehaald”, laat de oud-international weten in gesprek met FOX Sports. “Het is een enorm belangrijke speler met unieke kwaliteiten. Zo’n speler heb je vooral tegen goede tegenstanders nodig. Snelheid achter de verdediging is altijd een wapen. Dat ga je nu missen.”

Ten Hag: 'David Neres ligt er tot de winterstop uit met een knieblessure'

Neres moest in de eerste weken van het nieuwe seizoen genoegen nemen met een rol als invaller. De laatste weken mocht hij steeds vaker rekenen op een basisplaats en raakte hij in een betere vorm. “Jazeker, je zag het vóór Feyenoord-thuis alweer. Hij was aan de bal weer sterk, had goede loopacties, scoorde weer en gaf weer assists. De combinatie van Neres met Ziyech werkt altijd, vorig seizoen al”, aldus Maduro. “Ajax zal weer voor een oplossing moeten gaan zorgen. Dat kan heus wel, maar ik denk wel dat het schuiven wordt. Helaas.”

Ten Hag leek zijn ideale opstelling gevonden te hebben, met Hakim Ziyech als aanvallende middenvelder. “Mijn eerste idee is om Ziyech toch weer op de zijkant neer te zetten, met Van de Beek op tien en Promes op de zijkant”, stelt Maduro voor. Hij denkt dat Klaas-Jan Huntelaar in de Eredivisie meer aan spelen toe kan gaan komen. “Dan kunnen Tadic en Promes aan de zijkanten en kun je Ziyech en Van de Beek laten staan. Als je dat niet wil – en dan praat ik vooral over Champions League-niveau met Tadic in de spits – dan denk ik toch dat Ziyech aan de zijkant terecht gaat komen en Van de Beek op tien. En normaal gesproken staan Álvarez en Martínez dan weer op het middenveld. Dan ben je eigenlijk weer terug bij hoe je begon, want Neres speelde niet altijd. Het is op te lossen, alleen ik vond Neres de laatste tijd wel heel goed spelen.”

Naar verwachting kan Neres na de winterstop weer in actie komen, al durfde Ten Hag dat vrijdag nog niet met zekerheid te zeggen. “Het belangrijkste is overwinteren in Europa. De belangrijkste wedstrijden komen in februari in maart. Dat zijn de maanden waarin iedereen fit moet zijn. Dan kun je weer resultaten neerzetten in doorslaggevende maanden van de Champions League en weet je precies hoe je ervoor staat in de competitie”, besluit Maduro.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door momus)

Niet weer dat passieve middenveld met 2 controleurs, zit geen voetbal in. Helaas zie ik weinig andere opties op CL niveau. 1e wedstrijd in de CL tegen Lille zal Alvarez sowieso samen met Schuurs het centrale duo vormen. Dus op het middenveld welicht Marin? 2e wedstrijd zijn Blind en Veltman terug. Dan misschien optie Alvarez achterin en Blind op het middenveld, samen met Martinez en Donny.

9 november 2019 om 08:50

Martinez staat waarschiijnlijk gewoon achterin en Alvarez op het middenveld. Viel tegen Chelsea wel ijzersterk in. Ik vind Alvarez tot dusver in de CL prima spelen op het middenveld. Tegen de ED clubs heb je inderdaad weinig aan hem.

9 november 2019 om 11:15

Ik vind 'm defensief juist zo zwak. Wat nou juist z'n kracht zou moeten zijn. Laat constant z'n man lopen.enige wat die goed doet is gevaarlijk voor de goal zijn en z'n doelpuntjes meepikken, iets wat je dan weer niet zo snel verwacht. Maar ik besef ook dat het gewoon nog een jonge jongen is in een nieuw land en dat hij het zeker naar behoren doet ... als je dat bij vergelijkt met Marin dan kan het natuurlijk veel slechter.dus hij doet het op zich prima inderdaad en kan best groeien naar een belangrijke speler, maar ik vind momenteel toch een zwakte in dit team vergeleken met de rest. Met het geld wat Ajax had / heeft moet het toch mogelijk zijn geweest iets meer kwaliteit binnen te halen. Je vraagt je ook af of zo'n Gravenberch niet net zo goed is, met meer potentie. Al snap ik ook dat je die niet direct in het diepe wilt gooien.zeker als je dan bedenkt dat Alvarez en Martinez in 1e instantie voor de verdediging waren gehaald. Met welke spelers hadden ze dan dat middenveld gezien? Toch wel een beetje mager voor een CL seizoen met veel spelers die je nog rustig moet kunnen brengen, zodat die er wellicht volgend seizoen staan.

9 november 2019 om 11:39

Ik vind Alvarez wel vaak sterk in de duels en pakt opzich ook wel veel ballen af. Alleen het probleem is dat niet altijd goed gepositioneerd staat waardoor er vaak een man uit zijn rug wegloopt. Het lijkt wel of dat nog onwennig is. Ik zal ook niet weten waar hij nu het beste tot zijn recht uitkomt. Dat is sowieso altijd lastig bij spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen.

9 november 2019 om 11:09

@carlosz....hoe kom jij er bij dat schuurt en alvarez in het centrum komen te staan. Martinez gaat gewoon links centraal spelen. Je gaat geen 2 rechtspoten in het centrum zetten in zo’n wedstrijd. Martinez schoof tegen Chelsea ook gewoon een linie naar achteren. Wat eigenlijk ook gewoon zijn normale positie is.

Je hoort niemand over Noa Lang , die was in de voorbereiding bij 14 van de 20 goals betrokken. Heeft in de KKD in 8 wedstrijden 4 goals en 6 assist en was gister ook weer fantastisch die jongen is klaar voor minuten. Sven Botman die in tegenstelling tot Lang bij Jong Ajax totaal niet uitblonk houdt zich ook met 2 vingers in de neus staande bij Heerenveen. Het is een kwestie van een kans krijgen, als Boadu, Stengs, Koopmeiners, Wijndal, Botman, Duarte, Obispo, Kökcu, Gakpo, Malen, Ihattaren, Sadilek etc het allemaal kunnen. Dan zal Lang het toch ook prima kunnen , Ten Hag doet het voorkomen alsof voetballen bij Ajax hogere wiskunde is. Maar vaak is voetbal niet meer dan een kans en vertrouwen krijgen, Lang is een prachtige voetballer.

9 november 2019 om 09:04

Potentie is er misschien wel, maar in het eerste laat hij het niet zien. Laat geen verpletterende indruk achter als hij invalt. Daarnaast ligt hij fysiek nog ver achter heb ik het idee.

9 november 2019 om 09:14

Onzin is al die keren goed ingevallen met Zwolle als hoogtepunt , alleen Lille was minder en daar word hij dan op beoordeeld.

9 november 2019 om 10:21

Ik vind wat jij zegt juist onzin. Ik kijk zo goed als alle wedstrijden van Ajax maar in alle keren dat Lang in mocht vallen heeft hij niet laten zien dat hij echt wat toevoegt of zelfs maar het niveau aan kan. Vast veel potentie maar totaal nog niet succesvol geweest

9 november 2019 om 11:23

Ik denk dat het wegvallen van Neres kansen voor hem biedt, maar hij wordt ook vaak gebruikt en doet het ook beter als linkermiddenvelder, maar hij schiet dan verdedigend te kort. Maar hij heeft wel een prima pass/voorzet in huis....

9 november 2019 om 16:08

Ik denk en dat zou ook logischer zijn dat Gravenbergh de kans zal krijgen wat dat is een veel groter talent. Vd beek en alvarez als cvms en gravenbergh op 10 verwacht ik.

9 november 2019 om 18:07

Inderdaad liever Gravenbergh of Traore wat meer minuten geven. Ook een Ekkelenkamp zie ik liever dan Lang, speelt wat simpeler. Jongens die met een bal lopen hebben we al genoeg (en zijn daarin ook beter dan Lang).

9 november 2019 om 11:41

Er wordt gesproken over diepgang. Iets dat Lang ook niet heeft. Sowieso een matige baller, maar hij heeft vooral te weinig snelheid en te weinig een actie.en een veel te grote smoel, maar dat terzijde.die gaat het niet redden bij Ajax.

9 november 2019 om 12:52

Ik vraag mij af of je uberhaupt op noa lang let. ik lees alleen maar kattengejank van je. Dit klinkt meer als een persoonlijke vete jegens lang. Die jongen komt elke week met traore de meeste dreiging vanuit. Als hij 1 ding goed kan is het zeker wel zijn 1 op 1. Verder heb ik wel het vertrouwen dat hij het redt. KKD is te laag voor hem.

10 november 2019 om 09:15

Ik let al heel lang op noa. En waarom zou ik persoonlijke vetes hebben met mensen die ik verder niet ken? Het is een gevalletje Daniël de Ridder. Goede trap, maar verder te weinig kwaliteiten om het te maken bij Ajax.eindigt waarschijnlijk ergens in Roemenië ofzo.

9 november 2019 om 14:18

Er is een reden dat je niemand over hem hoort.. Ik vind het ook nog geen aanwinst hoor. Leuk om een keer in te vallen tegen RKC maar meer ook niet.

Martinez en Alvarez gewoon achterin Dest op rechts (eventueel shuurs en Marine naar voren) Mazroui op middenveld. Samen met Zyech en Van de beek. Voor Promes, Tadic en Huntelaar. Lijkt mij de beste oplossing. Veel meer lengte ook.

9 november 2019 om 10:33

Wat een ongelofelijk rare opstelling.

9 november 2019 om 11:29

Ik ben niet zo happig op Alvarez in de achterste linie omdat hij verdedigend veel foutjes maakt. Ik zou toch proberen met Schuurs en Martinez achterin en Alvarez daarvoor om ze wat te ontlasten. Zal wel ten koste gaan van mooi voetbal, maar nu moeten we even resultaat gericht zijn. Daarbij zou ik Mazraoui wat meer verdedigend laten spelen. Zou het een optie zijn om Dest als rechtsbuiten te laten invallen? Zijn aanvallende kwaliteiten zijn beter dan zijn verdedigende. Ook zou je eens kunnen experimenteren met Traore, want die maakt toch erg veel goals in de Keuken Kampioen Divisie.

Het valt me wel op dat het wegvallen van Neres echt als een enorme aderlating wordt gezien. Volgens mij heeft Ajax het qua blessures juist enorm goed voor elkaar, het aantal blessures is vaak erg beperkt. En de selectie is breed genoeg om het wegvallen van één speler op te vangen lijkt me?

9 november 2019 om 10:34

Neres is niet zomaar een speler he, Neres is naast promes de enige speler met diepgang en snelheid. Die ga je gewoon altijd missen, en ajax heeft naast Promes geen speler met diepgang en snelheid als Neres er niet bij is. Als nou een Alvarez geblesseerd zou zijn zou je dat inderdaad makkelijk op kunnen vangen met dus Donny, Marin of Gravenberch op zijn positie.

Ik hoop niet dat er te veel veranderingen komen in de aanval en het middenveld. Het mooie zou zijn als je een buitenspeler van jong Ajax kan doorschuiven., of iemand van de bank. Als je door afwezigheid van een speler 3 spelers op een andere positie moet zetten , kan dat ten kosten gaan van de automatisme

9 november 2019 om 10:36

Jong Ajax heeft geen buitenspelers die op dit moment het niveau hebben. Ik zou dan eerder Traore gewoon de kans geven in de eredivisie, en dan Promes en Tadic op de flanken met Ziyech erachter, of Tadic op 10 en Ziyech op de flank, aangezien die iets sneller is.

9 november 2019 om 15:03

Dan is de kans groter dat de hunter mee zal spelen ben ik bang

Gewoon op zijn ajax en lang er in zetten.Of een traore in de spits zetten en tadic op rechts.

Zouden ze niet Dest naar voren kunnen schuiven en mazroui als back opstellen?

Onana; Dest, Alvarez, Schuurs, Tagliafico; vd Beek, Ziyech, Martinez; Mazraoui, Tadic, Promes. Wat vinden jullie hiervan (met het oog op Lille)? Alvarez kun je dan eindelijk een kans geven op zijn eigen positie. Eventueel kan hij blijven staan i.p.v. Veltman. Mazraoui kan gewoon heel goed voetballen en heeft het loopvermogen om mee terug te verdedigen. Hij stond in Jong Ajax ook vaak rechtsbuiten. Verder hoef je niet veel te schuiven.

9 november 2019 om 12:25

Mazraoui op het middenveld is niet vaak bevallen. Dan nog eerder Alvarez. Maar laat Marin anders ook maar weer eens zn kans grijpen!

9 november 2019 om 13:27

Daar staat Mazraoui in mijn opstelling ook niet... Mazraoui moet je aan de zijlijn posteren. Rechstback lijkt me zijn sterkste plek, maar in deze situatie zou ik hem ook eens rechtsbuiten willen zien.

Ik mis echt een Lang, geef die jongen eens de kans zeg. Dat is echt een minpunt van ten Hag die blijft vasthouden aan zijn vaste 13 spelers en daarna niets. Gewoon Lang een paar wedstrijden lekker de kans geven op linksbuiten en dan kan je zo’n jongen straks beter inpassen als volgend seizoen veel jongens gaan vertrekken. Zelfde geldt voor andere posities overigens (bv een Schuurs/Gravenberch).

9 november 2019 om 15:37

13? Basiselftal van afgelopen dinsdag heb je er al 11. Tel daarbij Dest, Hunter, Schuurs, Marin en Hunter erbij op en je zit al op 16. En ook Gravenberg krijgt steefs meer kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1824
2.Vitesse1810
3.FC Twente1410
4.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper70
D. BlindVerdediger71
AntonyAanvaller74
Q. PromesAanvaller71
D. TadićAanvaller75
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 0 0 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren