Koeman wekt verbazing met Oranje-selectie: ‘Zijn statistieken liegen niet’

Zaterdag, 9 november 2019 om

Bij AZ is met verbazing gereageerd op de afwezigheid van Marco Bizot in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman nam de doelman van de Alkmaarders nog wel op in zijn voorselectie, maar maakte vrijdag bekend dat hij voor Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer kiest. Na de uitnodiging van Myron Boadu en Calvin Stengs is de afwezigheid van Bizot in de Oranje-selectie een smetje op een succesvolle week van AZ.

Bizot hoorde vrijdag dat hij net als Hans Hateboer en Tonny Vilhena tot de afvallers behoorde. “Dat verbaasde mij”, reageert technisch directeur Max Huiberts in gesprek met De Telegraaf. Hij wijst naar de uitstekende cijfers van de sluitpost. “Ik bedoel: de statistieken van Marco liegen niet. In de afgelopen 22 officiële duels heeft hij 14 keer de nul gehouden.”

Huiberts vindt het onbegrijpelijk dat Koeman de voorkeur geeft aan Vermeer en Zoet. “We zijn superblij met de selecties van Myron en Calvin en al die anderen, laat dat voorop staan. Maar het passeren van Marco begrijp ik niet”, aldus Huiberts. “Ik had het er net aan de telefoon nog met Arne (Slot, red.) over. Die was net zo stomverbaasd als ik. Volgens Arne is Marco één van de redenen waarom wij het in Europa en de Eredivisie zo goed doen.”

Koeman kwam na afmeldingen van Steven Bergwijn en Donyell Malen uit bij Boadu, die zich voor het eerst mag melden bij hte Nederlands elftal. Volgens Huiberts is het geen probleem dat Boadu pas achttien jaar oud is. “Nee. Myron is achttien. Klopt. Maar ik zeg: goed genoeg is oud genoeg. PSV’er Mohamed Ihattaren, toch ook nadrukkelijk in beeld bij Oranje, is nota bene pas zeventien jaar. En ik heb de net negentienjarige Ajacied Sergiño Dest ook een tijdlang voorbij zien komen.”


Poll

Vind jij dat Marco Bizot een oproep voor Oranje heeft verdiend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Eens, het is niet te begrijpen dat een zeer betrouwbare doelman als Bizot gepasseerd wordt door een wekelijks falende Zoet. Bizot zou bij mij 2e doelman zijn.. En de strijd voor 3e keeper zou moeten gaan tussen Krul, Padt en Vermeer.

9 november 2019 om 08:02

Helemaal eens wat betreft Zoet en Bizot. Zoet heeft er momenteel helemaal niets te zoeken! En als derde keeper zou ik altijd een jonge talentvolle gozer nemen om te laten ruiken aan het NL elftal, niet een type Krul of Vermeer

9 november 2019 om 08:07

Tot je laatste zin volg ik je. Wat je daarna zegt slaat natuurlijk nergens op. Zie City woensdag... het kan gewoon gebeuren! Daarnaast welke jonge keeper wil je meenemen dan die maar in duurt komt van Krul of Vermeer? Zat je aan Mous of drommel of scherpen te denken?

9 november 2019 om 08:05

Mee eens, alleen zou Ik niet gaan roepen dat Bizot de tweede keeper is, hij moet net als andere keepers iedere wedstrijden gaan bewijzen dat hij als 1e keeper hoort te staan.Als Krul, Padt enzo het hoort dat Bizot de 2e keeper is, en dat ze om 3e keeper moeten strijden is de motivatie voor hen niet zo groot om 3e keeper te worden.

9 november 2019 om 08:17

Ik denk zelfs dat Bizot een kans zou moeten krijgen als eerste keeper. Hij is uitstekend in vorm terwijl Cillessen niet heel goed begonnen is bij Valencia.

9 november 2019 om 08:27

Nog steeds ben ik niet overtuigend van de kwaliteit van Cillessen. Ik mis bij hem de mentaliteit en steeds de wil om als 1e keeper te staan. Bij Valencia presteert hij niet echt naar behoren. Hij staat er niet altijd als het moet. Hij was al jaaaarenlang reserve keeper geweest van Ter Stegen terwijl vele clubs hem wilde hebben. Van ter Stegen heb je weinig kans te winnen. Ik heb het indruk dat hij bij Barca bleef voor de mooie weer en dik tevreden over de salaris. Niet om als 1e keeper te worden.

9 november 2019 om 09:43

Dat vind ik wel heel opportuun. Cilissen heeft vaak bewezen een meer dan degelijk niveau te halen. Bizot als tweede keeper lijkt me wel allezins redelijk. Zoet en Vermeer zijn in Oranje wel klaar.

9 november 2019 om 11:26

Klopt, maar Koeman zal wel z'n redenen hebben. Hij heeft Bizot niet voor niks in de voorselectie opgenomen en toch voor Zoet gekozen. Zoet speelt toch niet, dus dat zal wel een enorm gezellige jongen zijn voor de "sfeer" ofzo? Ik heb het nooit veel gevonden. Het zegt ook wel wat over ons huidige keepers niveau. En Bizot is ook niet onze reddende engel of het type "groot talent" meer. Het wordt tijd dat er 's wat jeugd opstaat in het doel ... En om nou al m'n knikkers op Scherpen te moeten zetten ... maar wie weet. Overigens wel interessant om te volgen of ze Scherpen inderdaad kunnen leren om goed te keepen. Het postuur heeft hij natuurlijk wel.

9 november 2019 om 13:04

@fcbogarde Koeman is niet van de verandering. Blind loopt ook al maanden te prutsen als linksback in Oranje en word ook steeds gewoon opgesteld, zelfde geld voor De Ligt als CV. De Roon en Promes maken ook zelden indruk op mij in Oranje en staan meestal standaard in de basis.

Iedereen heeft het maar over de nul houden, maar dat is van zo veel meer afhankelijk dan alleen de keeper. Niet dat ik hem momenteel niet boven Zoet zou verkiezen, maar de nul houden is geen sterk argument. Dat doet Sonny Stevens ook vaak bij Cambuur.

9 november 2019 om 08:04

Je zou inderdaad beter kunnen kijken naar de verhouding van schoten/tegendoelpunten ipv aantal keren de nul houden. En bij het aantal schoten/tegendoelpunten bij Zoet is het momenteel niet best. Alles lijkt erin te vliegen

9 november 2019 om 08:05

Nou doet Sonny dat natuurlijk op een ander niveau en heeft Bizot het onder andere gedaan tegen PSV en Feyenoord uit, Ajax, PSV en Manchester United thuis, maar op zich is het inderdaad waar dat er voor het houden van de nul nog veel meer factoren meespelen.toch moet ik zeggen dat Bizot, na zijn slippertje tegen PSV uit (waar hij teveel tijd nam om de bal weg te trappen, 'm verspeelde en een tegengoal kreeg) echt een hele stabiele en betrouwbare keeper is, die er soms ballen uithoudt die ik al telde en nooit meer een bal doorlaat waarvan ik denk "die had hij moeten hebben".koeman is echter een loyale bondscoach, wat inhoudt dat hij vaak (net iets te lang) vasthoudt aan spelers die in al in de lijst staan.

9 november 2019 om 08:13

Dat klopt, maar dat is juist ook mijn punt. Krul houdt bij Norwich niet vaak de nul, maar speelt wel op een aanzienlijk hoger niveau. Dus hoe meet je dat? Was Van der Sar een mindere keeper toen hij bij Fulham speelde? Daar hield hij minder vaak de nul. Het zegt zo weinig. Onana kreeg er vier om de oren tegen Chelsea, maar toch keepte hij erg sterk.

9 november 2019 om 08:23

Ben het ook zeker met je eens, een keeper enkel beoordelen op statistieken is niet realistisch. Maar als je kijkt naar de keeper in de wedstrijden die ze gespeeld hebben, dan vind ik zowel de keuze voor Vermeer als de keuze voor Zoet, boven Bizot een slechte. En niet enkel op basis van de laatste paar dagen, maar eigenlijk al maanden.

9 november 2019 om 08:28

Dat ben ik met je eens Oelie Wapper. Ik vind dat Bizot recht heeft op minimaal een plek als derde keeper. Zoet laat momenteel zo veel houdbare ballen door. Vermeer doet het prima, maar vier jaar geleden vond ik het werkelijk een geweldenaar. Dat niveau haalt hij nu niet, maar of hij minder is dan Bizot.. ik denk het niet, maar ze ontlopen elkaar in ieder geval niet veel. Vermeer heeft wel meer ervaring bij Ajax en Feyenoord, clubs waar de druk een stuk groter is. Dat kan een reden zijn om voor hem te kiezen

9 november 2019 om 08:15

Je kunt het ook omdraaien. Een keeper die wel mee voetbalt en er vervolgens elke week vijf doorlaat is toch niet de keuze? Bizot is in zijn jeugd bij Ajax als meevoetballende keeper opgeleid en dat zie je nu nog steeds terug. Het enige argument wat ik kan verzinnen is dat hij bij AZ speelt. Koeman, een trainer met weinig capaciteiten, heeft het geluk dat hij met deze generatie kan scoren. Een jaar terug vertelde hij een ieder dat zijn selectie vaststond en geen wijzigingen ging doorvoeren. Gelukkig lijkt hij dan toch te hebben geluisterd naar de media en nu ruimte te maken voor de jonge talenten. Toch verwacht ik dat hij zal gaan terugvallen op de selectie van een jaar terug. En ik heb het veel malen gezegd : " Koeman werd niet voor niets door AZ na een paar maanden ontslagen."

9 november 2019 om 08:23

Koeman heeft het bij AZ niet goed gedaan, dat klopt. Je doet echter net alsof hij er niets van kan. Kijk ook even hoe hij bij Feyenoord en Southampton heeft gepresteerd. En hoe hij het bij Oranje doet. Je kan wel zeggen dat hij goed materiaal heeft, maar hij weet spelers als Memphis ook te stimuleren tot uitstekende prestaties. Leuk dat jij dat veel malen hebt gezegd en dat je je eigen uitspraak brengt alsof je de wijsheid in pacht hebt, maar Koeman heeft bij veel clubs uitstekend gespresteerd

9 november 2019 om 08:48

Allereerst, het gaat niet om mij. Als AZ-fan heb ik meegemaakt hoe het toen is gegaan. Afgaande op de Wiki zijn er dus ook bij andere verenigingen issues geweest. Gelukkig heeft hij ook de wind in de zeilen gehad. Hartstikke mooi. Maar kijk dan ook even naar het materiaal wat hij ter beschikking had. Ik heb even zijn carriã¨re nageslagen. Er zijn successen en nederlagen. Wat wel opvalt is dat wanneer er problemen zijn hij dus blijkbaar niet in staat is geweest om deze op te lossen.

9 november 2019 om 09:18

Als het goed gaat ligt het aan het materiaal en als het slecht gaat ligt het aan Koeman? Beetje makkelijk. Bij Feyenoord was zijn materiaal in zijn eerste seizoen verre van geweldig, maar wist hij fenomenaal te presteren. Hoe verklaar je dat?

9 november 2019 om 10:35

Ok. Hij vloog er bij AZ uit omdat de spelers zonder plan het veld werden ingestuurd. Dat wat Koeman zei was dat de spelers dat moesten uitvoeren wat Van Gaal zou hebben gezegd. De spelers kwamen hiertegen in opstand omdat Van Gaal het inzicht en kwaliteit had om vooral tijdens de rust wijzigingen aan te brengen. En Koeman gaf geen sturing. Sla de resultaten erop na en je zult zien hoe vaak AZ onder Van Gaal juist in de tweede helft een wedstrijd wist te winnen. Spelers, hoe goed ze ook zijn, hebben of wel sturing nodig dan wel respect voor de trainer. In het onderwijs werkt het niet anders. Veel klachten in het onderwijs vinden ook hier hun oorzaak. Koeman was als voetballer goed. Dit betekent dat hij heel goed weet wat er tijdens een wedstrijd gebeurt. De stap naar het coachen is een grote stap. Hij zal ongetwijfeld hebben geleerd. Maar zijn selectieprocedure is onderhevig aan wat er in de kranten staat. Als ik het goed volg en dat heeft hij zelf gezegd houdt hij van een vaste selectie. Dit valt terug te zien aan het vasthouden aan niet presterende spelers. Nieuwe talent krijgen dus bijna geen kans. Vervolgens stelde Koeman dat een speler elke week behoorde te spelen. Als ik dan zie dat Cillessen bij Barcelona op de bank zat en dus eigenlijk niet voldeed aan dit criterium vervolgens wel werd geselecteerd ......... dan vraag ik mij af waarom Koeman eerst het ene stelde en vervolgens......... Ik ben benieuwd hoe lang Wijndal moet laten zien wat hij kan. Een Koopmeinders idem dito. Dat O-19 gebruik maakt van 8 Ajax-spelers die elkaar goed aanvoelen, dat principe zou Koeman ook moeten gebruiken. De talenten van AZ weten blind van elkaar waar ze staan.het is een genot om te zien. Koeman moet dat gebruiken.

9 november 2019 om 12:11

Tja, je kunt wel een alinea wijden aan Koeman bij AZ, maar ik heb al gezegd dat hij daar inderdaad gefaald heeft. Ik kan het je sterker vertellen, toen Mario Been wegging bij Feyenoord en ze Koeman namen, was ik zeer sceptisch. Maar hij toonde juist dat hij inderdaad geleerd heeft van zijn periode bij AZ. Je 'feiten' kloppen ook gewoon niet. Koeman heeft gezegd dat spelers idealiter altijd spelen bij hun club, maar dat dit geen voorwaarde hoeft te zijn om geselecteerd te worden. Hij houdt grotendeels vast aan een selectie, prima toch? En hij heeft toch ook Malen, Bergwijn en Dumfries in Oranje gezet? Hij geeft wel kansen hoor, als iemand die afdwingt

9 november 2019 om 11:11

Reddingspercentage wel een goede statistiek? Bizot haalt daar namelijk 79% terwijl zoet en Vermeer het doen met respectievelijk 63 en 62%. Bij schoten buiten de 16 haalt Bizot 92% terwijl Zoet en Vermeer 71 en 73% halen. Een eventueel argument van: hij heeft weinig reddingen gaat ook niet op want hij heeft er bijvoorbeeld 6 meer dan Zoet. Tel daar bovenop nog al die clean sheets, dan kan je toch gewoonweg niet om Bizot heen?

9 november 2019 om 12:17

AZChelsea, ik zeg ook dat Bizot in mijn ogen minimaal derde keeper moet zijn momenteel. Ik vind 'de nul houden' alleen een onzinnig argument. Dit zijn inderdaad statistieken die ze beter kunnen gebruiken

Er zijn gewoon twee plekken in de selectie die nog twijfelachtig zijn en dat is inderdaad Zoet. Aan de ene kant kan je zeggen hou hem erbij want Koeman is loyaal aan zijn selectie ook al speel je even minder maar aan de andere kant moet je gewoon de beste van dat moment selecteren en Tuurlijk is de kans klein dat hij speelt maar als hij wel moet spelen heb je niets aan een onzekere keeper. Gewoon Bizot moeten meenemen in plaats Zoet. En ik vindt nog steeds dat Strootman lekker thuis moet blijven en zet Koopmeiners daar maar voor terug. Die jongen klopt ook op de deur vindt ik en zou misschien nog wel een betere oplossing zijn voor de plek van de Roon.

9 november 2019 om 08:07

Ik ben er heilig van overtuigd dat Strootman een belangrijke rol in de selectie heeft. 'Belangrijk zijn in de kleedkamer' kunnen we wel bagatelliseren, maar in een team heb je scherpte nodig. Als ze bij Oranje een partijspel doen, heb je een reserveteam nodig dat de eerste elf prikkelt en scherp houdt. Strootman kan daarin de leiding nemen. Qua potentie zou ik Koopmeiners wel willen zien, maar ik vind het verstandig dat Koeman voor Strootman kiest. In zo'n selectie moet je persoonlijkheden hebben en dat is hij

9 november 2019 om 08:11

Ik denk dat Strootman erg belangrijk is op de trainingsveld, niet in de kleedkamer. Tegen wie wil je niet op de trainingsveld gaan vechten om de bal? Strootman is niet vies van harde spel, dat is ook nodig op de training. Alleen maar voetballertjes op het trainingsveld maakt je als speler niet sterk.

9 november 2019 om 08:16

Ooh dan had Koeman ook Afellay als aanvoerder van de kleedkamer kunnen oproepen.... Nee, Oranje is kort bij elkaar en dan moet je de sterkste selectie oproepen. De spelers die in vorm zijn en binnen je visie vallen. Niets meer, niets minder.

9 november 2019 om 12:09

De sterkste selectie =/=de beste spelers/de spelers die in vorm zijn. Daar maak je een fout.

Vorige keer zat Bizot er wel bij en Zoet begint alleen maar slechter te spelen en nu komt hij in aanmerking.. Ik snap er niks van

Het volgen van de statistieken zou toch zeer zwaar mee moeten wegen in de keus wie de beste optie is. Zoet scoort de laatste tijd slecht op alle fronten. Zowel schoten op doel van binnen de zestien als schoten op doel van buiten de zestien. Mensen die zeggen dat statistieken niks zeggen die begrijpen niet helemaal hoe het werkt. De enige domme statistiek is tellen hoeveel goals een keeper tegen krijgt omdat dat van van alles afhankelijk is, maar dat is in dit geval niet zo. Deze statistieken geven precies aan hoe een keeper presteert zonder invloed van andere invloeden, dus pure basic quality. Over Vermeer maar helemaal te zwijgen die scoort al jaren nog een stuk lager dan Zoet. Hartstikke leuk dat gespring maar het is toch vaak het goedmaken van het zichzelf verkeerd opstellen. Volgens mij moeten Krul en Cillisen om de 1e plaats strijden en daarna Bizot en dan Padt. Stuk voor stuk keepers met hele goeie statistieken en genoeg ervaring om eventueel bij de selectie te zitten.

Ik snap ook niet op basis waarvan Zoet telkens wordt geselecteerd. Als Zoet bij een subtopper zou keepen, dan denk 8k dat hij nooit geselecteerd zou worden. Zoet heeft is over de top en Bizot verdient eerder een kans.

De meeste spelers en keepers worden alleen maar beter, hoe ouder ze worden. Het lijkt erop dat Zoet al aan het afbouwen is en alleen maar slechter wordt. Geef Krul maar weer eens een plek.

Ik denk dat Koeman aan zoet een steuntje in de rug wilt geven ik een moeilijke periode . We hebben het hier over de derde keeper he.

Even los van de discussie of het wel of niet terecht is dat Bizot niet is opgeroepen ten faveure van Zoet en Vermeer, denk ik dat we met Cillessen een prima eerste keeper hebben staan.al het geneuzel over hem in de afgelopen tijd is natuurlijk onzin. Die jongen kan gewoon prima een bal tegenhouden, anders zit je niet een paar jaar bij Barcelona en speel je niet in de Primera Division bij een grootmacht als Valencia, punt!dat het geen wereldkeeper is zoals destijds Van der Sar of Buffon...tja dat weten we. Maar we moeten eens ophouden met het afzeiken van Jasper.feit blijft wel dat we als land op dit moment niet echt gezegend zijn met een topkeeper, dus jongelui van Nederland...pak es wat vaker de handschoen, want niet iedereen wordt een nieuwe Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

14 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren