Vitesse weet tij niet te keren en lijdt ook derde nederlaag op rij

Vrijdag, 8 november 2019 om

Vitesse heeft vrijdagavond zijn derde Eredivisie-nederlaag op rij geleden. De Arnhemmers konden bij een overwinning op FC Groningen op gelijke hoogte komen met nummer twee AZ, maar gingen in eigen huis met 1-2 onderuit. Na de verliespartijen tegen ADO Den Haag en FC Emmen vormt dit een nieuwe tegenvaller voor de Arnhemmers, die de vijfde plek nog wel in handen houden. FC Groningen nadert de ploeg van trainer Leonid Slutsky tot op drie punten.

Vitesse kon nog niet over Keisuke Honda beschikken tegen de Trots van het Noorden en zonder de nieuwkomer keken de Arnhemmers in eigen huis na een halfuur spelen al tegen een 0-2 achterstand aan. Met nog geen kwartier op de klok was het raak toen Remko Pasveer nog kon redden op een schot van Kaj Sierhuis, maar vervolgens moest capituleren na de rebound van Joel Asoro. De openingstreffer van de bezoekers was overigens niet helemaal gespeend van controverse, aangezien er precies op dat moment een tweede bal uit het publiek het veld op werd gegooid.

Pasveer hield zijn ploeg daarna met een aantal reddingen op de been, voordat Asoro op aangeven van Sierhuis ook voor zijn tweede van de avond kon tekenen. Slutsky greep in de rust in door Jay-Roy Grot te vervangen door Tim Matavz en met de spits in de gelederen duurde het niet lang voordat de aansluitingstreffer viel. Een paar minuten na de hervatting van de wedstrijd kon Bryan Linssen namelijk richting het vijandelijke doel na een verre uittrap van Remko Pasveer en hij tekende voor de 1-2.

Vitesse slaagde er daarop niet in om dit positieve begin een vervolg te geven en daar kon ook het inbrengen van Oussama Darfalou geen verandering in brengen. De spits miste zelf nog wel een kans in de blessuretijd, terwijl ook Pasveer nog mee naar voren ging. Hun aanvallende intenties konden echter niet voorkomen dat FC Groningen na de overwinning op Willem II van afgelopen weekend zijn tweede zege op rij bij mocht schrijven en nu in de laatste vijf wedstrijden dertien punten bij elkaar heeft gespeeld.


Poll

Vind jij dat FC Groningen het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door justmark)

Vraag me echt af hoe vitesse zou spelen met musonda,gong en tannane 😭

8 november 2019 om 22:46

Vooral erg zonde dat Musonda weer geblesseerd is. Hij heeft maar een paar keer meegespeeld maar daar kon je de kwaliteit al duidelijk zien. Gong vooral heel erg snel maar technisch niet zo begaafd. Tannane mis je zeer zeker ook! Ik vraag me meer af hoe Vitesse zou presteren met fatsoenlijke centrale verdedigers. Neem aan dat Obispo volgende keer op de bank plaats mag nemen en dat Hajek zijn plek overneemt.

8 november 2019 om 23:00

Ben wel benieuwd naar Hajek ja.

Terechte uitslag. Groningen verkeert in goede vorm. Dit geeft wel aan dat je altijd moet beginnen met Asoro en Sierhuis. Zelf zou ik nooit beginnen met El Hankouri, en ik hoop dat Memisevic volgende week weer start. Voor de rest, top bezig Danny Buijs!

8 november 2019 om 22:11

Terechte uitslag? Niet mee eens. Padt was zeer sterk anders was het minimaal één punt geweest voor Vitesse. Eerste helft Groningen de betere, de tweede helft was voor ons.

8 november 2019 om 22:47

Inderdaad, heb heel de wedstrijd gezien en Vitesse verdiende echt wel meer. Groningen heeft in de tweede helft alleen maar verdedigd en Padt keepte een uitstekende wedstrijd. Kun je Groningen ook niet kwalijk nemen hoor aangezien ze voorstonden maar Vitesse was in de 2de helft veruit de betere. Ook in de 1ste helft een aantal goede mogelijkheden met bijvoorbeeld Linssen die op de lat schoot..

9 november 2019 om 07:41

Terecht misschien niet maar ook wel als die koekenbakker van trainer niet zijn beste spits opstelt, vraag je om een nederlaag.

Het is dat de tweede helft nog wat waard was, Maar man wat een avond weer. Dit keer wel de kansen gehad en niet afgemaakt. Alleen jezelf te verwijten want de CV's staan ook 2x niet op te letten. Eerste helft een schande voor je publiek en laat die Grot en Bazoer nooit meer spelen aub. Verdiend van Groningen ook, zeker de eerste helft

8 november 2019 om 22:10

Ja, het is toch wel bizar dat Vitesse 31 schoten heeft gehad en maar één goal weet te maken. Ik erger me als Groningen supporter wel kapot aan het tijdrekken van Groningen. "gelukkig" kwamen er zeven minuten bij.

8 november 2019 om 22:47

Dat laatste wat jij zegt van het tijdrekken is ook echt mijn grootste irritatie binnen het voetbal. De vorige thuiswedstrijd (van Vitesse) was het ook al raak tegen Ado (al kan ik er eerlijk gezegd gezien hun gebrek aan kwaliteit iets meer mee leven) maar het geeft je als toeschouwer echt een machteloos en alleen maar geirriteerd gevoel. Constant ligt er weer iemand op de grond, balletjes wegtikken, een keeper die maar tijd blijft rekken, ballen twee meter te ver naar voren legt in de hoop dat hij teruggestuurd wordt, op een gegeven moment zelfs centrale verdedigers die ingooien moesten nemen zodat er nog wat tijd gewonnen werd en al met al zit je dan op de tribune (of thuis) naar een wedstrijd te kijken waar het tempo letterlijk uit gezogen wordt. Het is voor het publiek allemaal niet fijn om te zien en ik zou eigenlijk ook niet weten wat een scheids er aan moet doen. Doet een scheids er een keer wat aan en krijgt een speler twee keer geel dan moeten we weken in de media aanhoren hoe oneerlijk het wel niet was. Misschien dat dit ook wel de voornaamste reden is voor mij waarom ik Danny Buijs slecht trek als trainer. Ik vind er weinig tactiek in zitten, het voetbal is met regelmaat echt niet om aan te zien en hij lijkt constant de scheidsrechter erbij te halen als leidend voorwerp als hij weer eens een wanprestatie op de mat heeft geleverd. De punten zijn vast fijn voor Groningen supporters, maar uiteindelijk gun ik ze wel een leuker voetballende ploeg.wat betreft de wedstrijd denk ik dat een gelijkspel het meest eerlijkste was geweest, verder zou mogelijk een overwinning voor Vitesse kunnen gezien het grote aantal kansen echter op basis van de twee helften blijf ik bij dat gelijke spel. Ik sta er wel echt van te kijken dat Vitesse eindelijk weer eens goed begon, de eerste vijftien minuten goed aan het voetballen, aardig combinerend, twee tot drie grote kansen gecreeerd en de eerste kans van Groningen valt er meteen in (waar ik mee kan leven want dit hebben we vaak genoeg zelf dit seizoen ook al meegehad). Waar ik niet echt mee kan leven is dat vervolgens het hele voetbal van Vitesse in elkaar valt en er niks meer uit komt. Bazoer begint zich meteen weer te verstoppen op het middenveld, Bero moet alles alleen proberen op te knappen en Jay-Roy Grot, mijn god wat heb ik in principe een medelijden met die jongen. Het moet toch wel een sociaal experiment zijn van een Universiteit om die jongen op het veld te zetten alsof het een voetballer is om te kijken wat het met iemand doet. Die jongen heeft daadwerkelijk geen bal goed aangenomen, geen kopduel gewonnen, geen loopactie goed uitgevoerd en geen enkel moment goed druk gezet.

8 november 2019 om 22:59

Experiment door onderzoekers van de Radboud Universiteit 😂

8 november 2019 om 22:40

Elke week zo, geen zin meer om te voetballen lijkt het wel. 90 minuten overgave van geen enkele speler dit seizoen gezien. Duurbetaalde luie verpestte spelers.

8 november 2019 om 23:26

Met name de houding van Bazoer erger ik me mateloos aan. Ik was echt blij dat hij bij ons speelde maar sinds zijn akkefietje is het niks meer met het team. Ook de CV's van ons, beetje druk zetten en er is totale paniek. Jammer dat Buitink ook geen kansen meer krijgt en die Grot en Darfalou wel...

Echt jammer dat Buitink niet naar Heerenveen is gekomen afgelopen zomer. Wordt voor de ene na de andere huurling gepasseerd en als je zelfs in deze wedstrijd geen minuten krijgt als spits... Echt zonde, want had bij ons wel alles kunnen spelen, Odgaard overtuigt namelijk ook niet echt.

8 november 2019 om 23:26

Dit dus. Het publiek vraagt al weken om die jongen, Maar de 'woestijnvos' die geen knikker raakt wordt er constant ingezet. Eigen talent loopt toch net een stukje harder

Elke club kan winnen van dit armoedige zooitje, een trainer zonder enige spel inzicht. Een team zonder enige opdracht wordt het veld ingestuurd. Kick en Rus voetbal. Op toeval en geluk van de aanval gebaseerd. Na de 0-2 had iedereen het stadion uit moeten lopen. Statement maken naar het elftal, sloetsky en vooral het bestuur die nu al weer 12 wedstrijden al toe kijken zonder in te grijpen. Gefeliciteerd Groningen. Voor de volgende wedstrijd feliciteer ik Sparta alvast.

Tijd voor Slutski om te vertrekken: er is geen totaal geen chemie tussen hem en de spelers en hij tactisch onbenul. Hoe kun je met Grot starten waarvan iedereen al sinds het begin ziet dat hij gewoon niet het niveau heeft. Doeki laat zich weer wegzetten, geen vent, vervangen en snel. En zou Slutski tegen Bazoer hebben verteld dat het niet de bedoeling is dat hij alle vrije trappen zelf maar op doel schiet?droevig, en tijd voor een andere coach.

Eerste helft was slecht, de 2e helft heb ik een goed Vitesse gezien, helaas gingen de kansen er mede door Padt niet in.vind Maarten 110299 wel gelijk hebben omtrent Slutsky, spelers lijken geen opdracht te hebben want de meeste middenvelders willen maar naar voren waardoor ze in de tegenstoot op het middenveld worden overlopen.we missen nu een type Serrero naast Bero die het vuile werk wil opknappen. Helaas hebben we te weinig tot geen spelers in de selectie die die rol kan vervullen. Misschien Foor en of Lelieveldgrot hoeft er voor mij niet meer in, Bazoer waar ik ook niet weg van ben heb ik met name in de 2e helft wel veel goede dingen zien doen.als Bazoer te ver naar voren gaat moet 1 van de 4 verdedigers opschuiven naar het middenveld naast Bero die dan daar ook moet blijven.

Ik snap helemaal niets meer van de voetballers van Vitesse.krijgen ze eindelijk de kans om in het voetspoor van AZ 2e te worden en ze faalden tegen Emmen en nu tegen Groningen.een club heeft toch minimaal een doelstelling ? Bij de eerste 4 horen betekent Europees voetbal.wat zijn dat toch voor slampampers die Vitesse voetballers, niet de trainer Slutsky, hij lijkt mij een super gemotiveerde voetbalheld. En hij is nog sympathiek ook.

8 november 2019 om 23:25

Ja maar daar red je het niet, hij is verantwoordelijk voor het spel wat ze laten zien. Dus wegwezen met die freak nog voor de winterstop en zet zo snel mogelijk Sturing voor de groep die dan een schoonmaak actie kan beginnen om die op voorspraak van Slutky gehaalde nietsnutten naar het 2e team ( of nog liever met een postzegel op de kont terugsturen) en aan de gang gaat met spelers die wel willen.

8 november 2019 om 23:30

Sturing ahd ik al eerder meegemaakt, Sturing is gewoon decor van Vitesse. Slutsky heeft meer ervaring en statuur dan Sturing. Nee het ligt niet aan Slutsky, maar aan Grot, Bazoer en nog een paar anderen. Maar goed laten deze spelers maar voelen om 2 keer(emmen, Groningen) misschien de enige kans in hun voetbalcarrière om 2e of 3e te worden zelf te hebben gefrustreerd. Laten de spelers van Vitâsse een voorbeeld aan de vechtlust van Utrecht nemen.

Waar Feyenoord aan elke subtopper dit seizoen de kans geeft om derde te worden laat vitesse het wel als eerste afweten. Ik ga uit van een top 2 (ajax/psv) en daarna normaal gesproken Feyenoord. Dat hoeft dit seizoen niet waar te zijn, maar Vitesse lijkt in ieder geval niet te gaan profiteren van de Rotterdamse zwakte. Dan blijven denk ik dus Utrecht en AZ over voor die derde plek.

Nu de aanval begint te lopen met Asoro en Sierhuis wordt FC toch wel een hele moeilijke tegenstander voor veek clubs. De verdediging stond al als een huis en Padt keept eigenlijk altijd als vandaag, heel sterk. Het ontbrak aan stootkracht maar ik zie ze in deze flow redelijk gemakkelijk het linkerrijtje halen.

Groningen speelde echt.. Echt goed in de 1e helft, daarna met succes ging Buijs spelen in verdediging met resultaat! Maar dat kon ook zo anders aflopen hoor! Maar het is goed gegaan dus een goede keuze van de trainer.. maar Groningen met wat meer lef had dit gewoon kunnen afmaken met 1-4 hoor.. daar lag de ruimte echt wel voor. Maar onze verdediging en onze top keeper ja ja die Padt is echt een top keeper! Dat zie je nu alweer zoals wel vaker. Heerlijk! 15 euro gewonnen! Had 5je op grunn :P

Sinds Tannane geblesseerd is verliezen ze alles. Belangrijke speler. Met die Grot in de spits ga je niets presteren. Dat is niveau Jupiler league.

Ik ben heel blij met de 3 punten en de eerste helft, maar Buys moet niet meteen zo angstig doen en Sierhuis eruit halen voor een verdediger. Zo haalt hij het voetbal uit de ploeg en geef je dr tegenstander weer hoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4110
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LetschUnknown
J. HouwenKeeper
M. ClarkVerdediger
E. DasaVerdediger
D. DoekhiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

27 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren