PSV verbaast met ‘zwijnenstal’ en pizza’s: ‘Dat gebeurt bij ons niet’

Vrijdag, 8 november 2019 om

PSV ging donderdagavond met 4-1 onderuit op bezoek bij LASK Linz. De sportieve prestaties van de Eindhovenaren zijn een dag later echter niet het enige onderwerp van gesprek in Oostenrijk, daar PSV een slechte indruk achter heeft gelaten bij de gastheer van het Europa League-duel. De selectie van trainer Mark van Bommel liet volgens de Kronen Zeitung na afloop van de wedstrijd pizza’s aanrukken, terwijl het de kleedkamer volgens de berichtgeving achter heeft gelaten als een ‘zwijnenstal’.

“Dat zou bij ons nooit gebeuren. Wij eten na wedstrijden ook vaak in de kleedkamer, maar laten dan hoogwaardig voedsel als risotto, pasta of salades brengen”, reageert teammanager Georg Hochedlinger van LASK in gesprek met de Oostenrijkse krant. Hij geeft aan dat PSV ook de tegenstander had kunnen benaderen als het ander voedsel had willen krijgen.

Van Bommel: 'We zijn niet in staat de rust te bewaren'

“Als PSV bij ons aangeklopt had met de vraag of er iets speciaals uit de VIP-ruimte in de kleedkamer geserveerd had kunnen worden, hadden wij dat natuurlijk gedaan. Zo zouden we het omgekeerd ook willen zien!”, sluit Hochedlinger af. De teammanager voegt toe dat FC Basel onlangs na een 3-1 nederlaag in Linz eveneens pizza’s liet bezorgen, maar dat de kleedkamer toen in ieder geval niet ‘als een zwijnenstal’ werd achtergelaten.

PSV kwam tegen LASK nog vroeg op voorsprong door een penalty van Daniel Schwaab, maar incasseerde in de tweede helft vier doelpunten. LASK staat nu onderling resultaat op de tweede plek in Groep D, terwijl koploper Sporting Portugal twee punten meer heeft dan de achtervolgers uit Oostenrijk en Nederland. PSV speelt zondag tegen Willem II zijn laatste wedstrijd voor de interlandonderbreking.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door ajexit)
8 november 2019 om 21:14

Als je als sportclub professionaliteit nastreeft dan begrijp ik niet dat je pizza s laat bezorgen in de kleedkamer. Wat ik al helemaal niet begrijp is dat je dat doet na een 4-1 oorwassing. Als je nou een eindtoernooi winnend afsluit ok, maar kom op he!Enerzijds verbaasd me dit bij een topclub als psv, met Mark van bommel als trainer/coach en gerbrands als AD, anderzijds ook niet, ze wekken op het veld ook de indruk dat ze er lusten

8 november 2019 om 21:25

Ik heb ook weleens een bon gezien van de selectie van Barca. Ook veel pizza's. In de NBA eten ze rustig hotwings, pizza's en chips Voor de wedstrijd.

8 november 2019 om 21:37

Ik zie het probleem niet. 1 pizza in een week is geen probleem, lijkt me. Iedere dag op je voeding letten en flink sporten zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek onder hoogspanning staat. Een keer per week een cheatmeal is mentaal een opsteker. En na een inspanning als een wedstrijd waar je honderden caloriëen verbrandt, zal een pizza echt niet slecht zijn. Sws zijn pizza's niet de caloriebommen waarvan veel mensen denken dat ze zijn. Misschien als een pizza met alles erop en eraan, incl. vette sauzen, veel kaas, e.d. besteld. Maar een pizza margerita, salami, of tonijn is prima.

8 november 2019 om 22:22

@cjdaanti Goed herstelvoedsel ook, zo’n pizza. Bevat alle voedingsstoffen om je spieren te laten herstellen en de kans op toekomstig blessureleed te verlagen.

8 november 2019 om 22:31

Matige reactie Stevie_g. Met wat amino's of shakejes direct na de wedstrijd kunnen ze gewoon hun voedingsstoffen binnen krijgen voor herstel. Dat daar dan een pizza achteraan gaat, moet wel kunnen. Al is het moment van timing in deze niet ideaal.

8 november 2019 om 23:10

Het is helemaal geen matige reactie van Stevie-G. Erg veel sportclub en atleten eten pizza’s als herstel maaltijd. Is bewezen succesvol. Google maar ff op pizza en herstel maaltijd.nogal gedurfd om iemand de maat te nemen als je in dit geval niet goed weet waar je over spreekt.

Dit hou je toch intern als dit echt zo is? Dan wordt dit alleen naar psv gecommuniceerd.

9 november 2019 om 09:37

Maar dan komt die nietsnut niet in het nieuws.

Ik ben zeker niet voor PSV, maar voor mijn gevoel probeert deze vent wel érg cool te doen met de overwinning.

Dit was een tijd geleden nog in een artikel behandeld. PSV heeft gewoon als policy dat ze pizza eten na de wedstrijd. Natuurlijk niet de standaard pizza met veel kaas en slecht vet, maar een aangepaste (uiteindelijk is pizza in de basis gewoon een plat brood en het gaat erom wat je er daarna mee doet). In het Philips station hebben ze een eigen cateraar en als ze naar het buitenland gaan zoeken ze een lokale oplossing.

8 november 2019 om 21:20

Ja dat is ook een manier om het recht te lullen ja. Als ik het artikel zo lees betrof het gewoon van die goedkope vette pizza's van de lokale pizzaboer, denk niet dat PSV in Linz een op maat gemaakte oplossing gaat vinden. Die teammanager spreekt niet voor niets over 'niet hoogwaardig voedsel' lijkt me. Maar goed, we kennen de details toch niet dus het zal wel. Ik blijf het vreemd vinden.

8 november 2019 om 21:30

"Maar goed, we kennen de details niet". Deze quote staat wel heel erg in contrast met de rest van je reactie(s), waarin je toch een hoop conclusies trekt.

8 november 2019 om 21:33

Af en toe wat nuance voor de buhne. Vind dit gewoon schandalig van PSV

8 november 2019 om 22:11

Je vind het schandalig naar kent de details niet. Volgens mij heb jij het niet zo op psv. Of heb ik dat mis?

8 november 2019 om 22:23

Of het nu gezonde of ongezonde pizza's waren, je ruimt toch gewoon je troep op als je ergens te gast bent geweest? Komop dit doen ze in de fjes al. Gewoon fatsoen. Jij vindt dit niet schandalig wil je zeggen?

8 november 2019 om 22:34

Als je er dan toch zo'n zwijnenstal van maakt, dan kunnen ze beter iemand inhuren die de zooi opruimt. Moet wel kunnen met dat salaris lijkt me.

8 november 2019 om 21:27

neemt niet weg dat je na afloop je troep moet opruimen hè.

Even met een knipoog: ik wist niet dat pizza Verhoeven keeperstrainer is bij psv. Apart dat dit via de media wordt gespeeld. Lijkt mij heel sterk dat je na zo'n zeperd trek heb in pizza. Dan heb je er zo de pee in dat dit niet in je opkomt. Zwijnen stal in de kleedkamer, je zou zeggen dat ook de staf van psv de beleefdheid heeft een kleedkamer nog even na te lopen, ik heb ook nooit eerder dit soort geruchten over psv gehoord. Heel raar verhaal.

8 november 2019 om 21:40

Nou ja, een pizza kan weinig kwaad voor iemand die 6 dagen per week intensief traint en op zijn voeding let. Een normale pizza salami ofzo is echt geen probleem na een wedstrijd. En ik vind het psychologisch ook wel prima, die gasten zitten er wss helemaal doorheen. Dan kan je ze op hun donder geven, maar dat zal niet werken.

Wat had je anders verwacht met al deze over het paard getilde jongens. Verdienen tegenwoordig allemaal miljoenen terwijl de rest van Nederland zich de pleuris werkt om überhaupt rond te komen. Kijk bijvoorbeeld naar Japanse spelers en Supporters die het stadion/kleedkamer opruimen na een wedstrijd. Vind ik trouwens ook niet meer dan normaal maarja. Laat de spelers lekker zelf hun troep opruimen voortaan, misschien leren ze dan een keer wat echt werken is. Lekker pizza’s eten op donderdag dan sturen we jullie hopelijk weer met een nederlaag naar huis zondag! Goed bezig PSV, jullie zouden je moeten schamen na zo een afgang en dan ook nog pizza’s bestellen. Eigenlijk ook de supporters vergoeden die zijn afgereisd..

8 november 2019 om 21:33

@tilburg013, denk je echt dat dit aan geld ligt? Kijk voor de grap naar een gemiddelde Mcdonalds, Mbo/hbo, middelbare school, het strand of whatever. Of heb je weleens in een winkel gewerkt en de pashokjes bekeken? Veel mensen laten hun troep achter. Of ze nou broke zijn of miljonair

8 november 2019 om 21:47

@Primetime, daar heb je inderdaad gelijk in maar het neemt niet weg dat veel (jonge) voetballers vaak geen realiteitsbesef hebben omdat ze op jonge leeftijd al zoveel verdienen. Het heeft inderdaad ook gewoon te maken met fatsoen. Toch vind ik het een verschil als je weggaat uit een kleedkamer als prof en dik betaald krijgt en dan een zwijnenstal achterlaten..

8 november 2019 om 22:07

Klopt primetime. Tegelijkertijd moet een voetbalclub wel beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat iedereen zomaar zijn vuil op grond gooit. Kijk voor de aardigheid eens bij een klaverblad op een snelweg. In de bochten ligt vaak onwerkelijk veel vuil. Neem het gewoon mee naar huis en gooi het daar weg!

8 november 2019 om 22:39

@tilburg013, ik merk gewoon heel vaak dat bij alles wat voetballers fout doen, de oorzaak geld meteen wordt genoemd. Vind dat gewoon erg overdreven om bij alles gelijk hun salaris erbij te halen als ze iets doen wat niet zo netjes is. Het zijn gewoon jonge jongens die sommige dingen fout doen.

8 november 2019 om 21:38

Misschien zijn het emotie eters, dienen de pizzas als troostvoedels ;misschien is dit er nodig om voor PSV uit het dal te komen en hopelijk lekker te revancheren tegen uw willemske 2

8 november 2019 om 21:48

Nou dat hoop ik niet voor je. Zou wel echt belabberd zijn als je jezelf beloond na een dramatische prestatie. Zeker als je al 4/5 wedstrijden niet hebt gewonnen..

8 november 2019 om 22:09

Joh big deal 'wat een beloning..' die jongens eten dat nu blijkbaar vaker ; lees eerdere reactie Xemu.

Sorry hoor, maar dit gaat toch helemaal nergens over ? Ze hebben trek in een pizza en er blijft ergens een doos op een bank liggen. Lekker belangrijk......

8 november 2019 om 21:58

Zag net de foto op kronen zeitung, waren pizza dozen op elkaar gestapeld op een tafel!!. het was echt verschrikkelijk om te zien, laten we oplossing mbt world peace even uitstellen totdat we dit topic totaal hebben uitgemolken!

Ik kan me echt niet voorstellen dat een trainer en op en top sportman als Van Bommel pizza’s toestaat nadat zijn elftal zojuist is afgedroogd.

Lijkt mij wel heel raar hoor als topatleten aan de pizza zitten na een wedstrijd. Je zou eerder denken aan voeding dat hun kan helpen met herstellen ipv een injectie vol vet. Ik kan niet geloven dat dit waar is.

8 november 2019 om 22:44

In Amerika hebben ze een traditie waarbij NBA rookies het eerste jaar voor elke training moeten zorgen voor donuts. Daar zitten ze voor de wedstrijd al aan pizza's, hotwings, hamburgers, cola en chips. Een jongen als Chad Ochocinco at 3x per dag Mcdonalds.

9 november 2019 om 00:29

Hmm misschien is het dan niet zo raar dat een Ronaldo zoveel beter is als hij 1 van de weinige is die geen hamburgers naar binnen werkt omdat hij zo goed is met zijn voeding.

9 november 2019 om 01:04

ik weet niet of dat per se aan zijn voeding ligt. Er zijn namelijk ook bijzonder weinig voetballers die meer uren trainen dan Ronaldo. Hoeveel spelers komen 2/3 uur voor de training al aan om voor zichzelf te trainen? Een Kobe Bryant deed dat ook altijd, alleen at hij wel rustig pizza en cola om een recordscore neer te zetten. Wat mij wel vaak opvalt in de NBA is dat de uitzondering die wel healthy eten (vaak non-amerikanen) het fysiek absoluut niet beter doen maar het met name van hun inzicht en dergelijke moeten hebben. Ik kan me een trainer uit de NBA herinneren die verandering probeerde te brengen door junkfood uit de kleedkamers te bannen. De prestaties gingen achteruit en binnen een jaar stond hij op straat, sindsdien geen baan meer gehad als trainer.

Zo zie je maar weer, Van Bommel heeft totaal geen controle. Pizza's na afloop van deze blamage??! PSV is helemaal de weg kwijt met deze man als trainer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller
R. SchmidtUnknown
R. ThomasMiddenvelder30
C. GakpoAanvaller32
Y. MvogoKeeper30
N. MaduekeAanvaller31
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Woensdag 30 september
Tottenham Hotspur krijgt concurrentie van Fulham in de strijd om Milan Skriniar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren