Derksen: ‘Het is gek dat zo’n man een dag later bij de selectie van Oranje zit'

Vrijdag, 8 november 2019 om

Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland bekend. Jeroen Zoet steekt de laatste tijd niet in de beste vorm van zijn loopbaan, maar de sluitpost van PSV ontving wel een uitnodiging voor Oranje. Johan Derksen begrijpt niet dat Zoet zich volgende week mag melden bij het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Johan Derksen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door jaakke)

Makkelijk allemaal Zoet roepen terwijl de verdediging van PSV drie keer niks is. Hij was wel echt slecht gisteren.. Maar alsnog het is een prima keeper. Dat hij nu geen vertrouwen heeft, dat heeft heel psv niet.

8 november 2019 om 21:15

Tegenwoordig is elke kans van de tegenpartij een doelpunt bij Zoet. Dus zo vreemd is dat niet. Laatste weken wordt hij zelfs in korte hoeken gepasseerd. Doordat Zoet onzeker keept, zijn de verdedigers ook onzeker.

8 november 2019 om 21:16

Je zegt het zelf, normaal een prima keeper, maar zonder vertrouwen niet en nu heeft hij geen vertrouwen, dus is het geen prima keeper en dus hoort hij nu niet in Oranje.

8 november 2019 om 21:19

Moet wel zeggen, ben bijzonder blij dat wij Onana hebben.. Maar als je Zoet een jaar terug zag keepen. Zo steady en vel. Van Bommel heeft de vertrouwen van spelers kapot gemaakt. Onder Cocu was hij echt een goede stand in voor het Nederlands elftal

8 november 2019 om 22:03

Ja, Zoet heeft een periode echt heel sterk gekeept. Toen was de discussie rondom Zoet versus Cillessen (vooral vanwege het feit dat hij bankte bij Barcelona) ook volkomen terecht, met als hoogtepunt die pot van PSV tegen Atletico in de Champions League. Over een Zoet die ook maar enigszins in de buurt komt van dat niveau zou totaal geen discussie bestaan, maar Zoet in zijn huidige vorm zou zelfs bij een middenmoter in de Eredivisie ter discussie staan. Die jongen moet gewoon niet in Oranje nu. Gun hem een weekje vrij zodat hij er een paar dagen tussenuit kan met zijn vriendin. Even weg van het voetbal en de batterijtjes opladen. Dan weer gaan trainen en met een sportpsycholoog praten, zodat hij de knop weer kan omzetten en fris en fruitig terug op niveau kan komen.

8 november 2019 om 21:18

Dit is niet iets van alleen gisteren. Zoet keept al maanden dramatisch en houdt de meest simpele ballen niet tegen. Vorig jaar in de CL had PSV gewoon door kunnen gaan met een beetje meer geluk en een betere keeper. Zoet is gewoon echt een probleem bij PSV en als ik PSV supporter zou zijn, zou ik graag een andere keeper zien. Krul is een 10x betere keeper dan Zoet en overigens ook dan Vermeer. Bizot en Krul hadden opgeroepen moeten worden en Zoet mag blij zijn dat hij überhaupt onder de lat staat bij een club als PSV..

8 november 2019 om 21:24

Zoet is natuurlijk al weken niet in vorm. Ik schrok gisteren echt van Swaab die stond 90 minuten lucht te dekken...

8 november 2019 om 21:34

Prima keeper? Zoet is altijd matig geweest, het kleinere broertje van Cillessen naar mijn mening. Ik snap echt niet dat Krul of zelfs Vorm niet mee wordt genomen in plaats van Zoet. Krul is geen 10, maar Krul maakt geen blunders en zijn uitschieters zijn altijd naar boven en niet naar onder als je het over vorm hebt. De beste lijnkeeper op dit moment, ook nog altijd beter dan Cillessen. Krul is naar mijn mening de enige die punten pakt, kan mij niet herinneren dat Cillessen of Zoet dit deden op uitzondering van af en toe de eredivisie na.

8 november 2019 om 21:42

Lol je kunt ook doorslaan. Michel Vorm heeft de afgelopen 3 jaar 3 wedstrijden gekeept. Zoet was ooit een redelijke keeper, zeker in dat CL-seizoen met PSV maar momenteel is er idd weinig van over.

8 november 2019 om 21:59

Een goeie keeper is niet afhankelijk van zijn verdediging. Sterker nog die brengt zijn verdediging naar een hoger niveau.

Ik vind Zoet niet per se een slechte keeper, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat zijn ontwikkeling mij best tegen valt. Hij is niet beter geworden dan 3/4 jaar geleden. Eerder slechter. Ik had het idee een paar jaar terug dat er nog wel rek in zat. Ik kan me nog een geweldige wedstrijd van hem herinneren tegen Atletico in de Champions league. Maar dat niveau heeft ie nooit meer gehaald en ik vraag me echt af of hij dat ooit nog gaat halen.

9 november 2019 om 09:38

Rick101, hij ontwikkelt zich totaal niet, staat volledig stil inderdaad. Dit is dus zijn top en die is onvoldoende voor het Nederlands elftal en zeker voor een andere club in Europa op een hoger niveau.

Iedereen die maar iets van voetbal weet , ziet dat Zoet er (nu) absoluut niet bij hoort ; een lachertje Koeman!

Ik vind Zoet, Bizot en Vermeer alle drie matige keepers en zou van deze drie gewoon degene meenemen die het best in vorm steekt. Momenteel is dat overduidelijk Bizot. Naast een van deze drie vind ik eigenlijk dat Tim Krul onomstreden hoort te zijn. Hij is de ideale derde keeper. Een derde keeper gebruik je bijna nooit, maar iemand als Krul kan zo'n rol perfect invullen. Heeft veel ervaring en kun je altijd achter de hand houden voor een eventuele penalty shootout, waardoor hij in ieder toernooi in potentie van grote waarde kan zijn. Dit is gewoon een sterk argument om Krul te selecteren aangezien Jasper echt nog geen skippybal tegenhoudt vanaf 11 meter.

8 november 2019 om 21:33

Bizot en Vermeer zijn prima keepers. Ben wel van mening dat Krul als 2e keeper altijd er bij moet zijn.. Penalty killer moet je wel hebben aangezien Cillisen dat niet is.

8 november 2019 om 21:37

Ja dat ligt eraan wat je als referentiekader neemt. Voor AZ en Feyenoord zijn het goede clubkeepers maar voor het NL Elftal vind ik het gewoon te licht.

8 november 2019 om 21:51

Voor het Nederlands Elftal. 1e Jasper 2e Krul 3e Vermeer. Helaas hebben wij geen betere keepers op dit moment.

9 november 2019 om 00:17

Krul is statistisch gezien juist helemaal geen penaltykiller, die mythe is ontstaan na dat WK. Volledig ten onrechte echter want tot dat moment had hij nauwelijks een strafschop gestopt. Bizot en Vermeer hebben veel meer strafschoppen gestopt. Bizot heeft in dienst van AZ bijna de helft van zn strafschoppen gestopt.

9 november 2019 om 00:18

@DaniMiro: Vermeer op basis van wat? Die is vorig jaar gepasseerd door die clown Bijlow en heeft dit seizoen nog geen punt gewonnen voor Feyenoord. Bizot is op dit moment een klasse beter.

Derksen zie wat heel Nederland ziet. Sommigen bevestigen dat, anderen ontkennen nog steeds. Zoet is het hele seizoen al minder dan hij eerder was en is ondertussen eigenlijk niet meer te handhaven als eerste doelman bij PSV als ook in Oranje. Met andere woorden: was ik van Bommel dan ging ik Unnerstall opstellen en was ik Koeman dan haalde ik Bizot bij Oranje in plaats van Zoet.ik begrijp dat je een doelman niet meteen na een fout gaat vervangen, maar als het al maanden niet goed meer gaat moet je ook een keer de man die er achter staat de kans gaan gunnen.

Ik vind Derksen vaak iemand die zeikt om het zeiken, maar in dit geval vind ik dat hij wel gelijk heeft. Jeroen Zoet verkeert al weken niet in goede vorm, en deed daar gisteren nog een schepje bovenop. Ja, de verdediging van PSV faalde gisteren enorm, maar Zoet was gisteren wel héél erg slecht. Een Jeroen Zoet in redelijke tot goede vorm had minimaal twee van de vier tegengoals voorkomen. Daar staat dan tegenover dat Bizot het goed doet bij AZ, en Krul het wekelijks in de Premier League laat zien. Die twee vind ik op dit moment ook beter dan Vermeer. Ik had dan ook voor Cillessen en die twee gekozen.

8 november 2019 om 22:25

Ik ben het voor het eerst ook eens met Derksen eens. Maar dan vooral ook wat hij zegt over Krul en wat jij over het hoofd lijkt te hebben gelezen. Krul valt op door die penals, maar voor de rest keept hij vaak echt matig

Zoet is nooit veel soeps geweest . Mist ook elke uitstraling . Is een tijdje boven zichzelf uitgestegen met de wedstrijd tegen atletico als klapper. Mits vertrouwen een degelijke keeper die geen punten pakt. Zonder vertrouwen een slechte keeper die punten kost .

Buiten Derksen vind ik het ook een vreemde eigenzinnige beslissing van Koeman om Zoet bij de selectie van Oranje te halen. Zoet is en was een verschrikkelijke slechte keeper, terwijl Bizot elke wedstrijd goed voor de dag komt. In 1974 ging Van Beveren niet met Oranje mee naar Duitsland en werd door de matige Jongbloed vervangen en zie het resultaat. In 1978 Argentinië raakte Schrijvers geblesseerd en werd toen vervangen door Jongbloed en zie het resultaat. Oranje heeft zulke goede veldspelers die misschien Europees kampioen zou kunnen worden, maar Oranje gaat die titel nooit halen met Cillessen in het doel en zeker niet met Zoet als vervanger. Vermeer als 2e keeper is ook een surrogaatje.

De vraag is wanneer krijgen we weer een keeper van het niveau Van der Sar?? We hebben op dit moment topverdedigers, middenvelders die op hoog niveau spelen en goeie aanvallers waarvan een paar supertalenten ertussen (o.a. Stengs, Boadu). Plus nog een Itaharren die voor Oranje heeft gekozen. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Het enige wat ontbreekt vind ik, is een topkeeper. Zelfs een supertalent keeper is nog nergens te vinden. Eentje waarvan we allemaal zeggen en bijna zeker van weten dat hij de top zal halen.

Sommigen snappen er echt weinig van. Koeman houdt van vastigheid en je hebt het niet over een basispeler ofso. En die jongen kan een prima niveau halen, nu even niet, maar dat moet dan toch niet zo meteen zijn dat Koeman hem laat vallen. Soms moet je ook zulke jongens blijven kiezen om het vertrouwen te behouden. Hij is daarentegen ook geen basisspeler bij Oranje, dus zo moeilijk doen moet ook niet. En wie wil je meenemen, zoveel keus is er ook niet tussen prima keepers en Zoet heeft al bewezen dat wel te zijn ondanks zijn mindere periode nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

116 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 7 0 0 0
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt en PSV in Duitsland genoemd voor deal van vijf miljoen

PSV heeft met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet al twee doelmannen onder contract staan die in aanmerking lijken te komen voor een plek onder de lat. Vanuit Duitsland komt dinsdag echter...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Jürgen Klopp kijkt naar versterkingen voor Liverpool en denkt aan David Brooks. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren