‘Grondlegger’ De Boer getipt bij Ajax: ‘Goed als hij een nieuwe kans krijgt’

Vrijdag, 8 november 2019 om

Erik ten Hag werd de afgelopen weken nadrukkelijk genoemd bij Bayern München, maar de trainer van Ajax maakte onlangs duidelijk in ieder geval het seizoen af te zullen maken in Amsterdam. Als Der Rekordmeister Ten Hag aankomende zomer inderdaad op wil pikken in de Johan Cruijff ArenA zal er een akkoord bereikt moeten worden met Ajax, zo meldt De Telegraaf-journalist Mike Verweij vrijdagavond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Frank de Boer als een geschikte kandidaat om Erik ten Hag op te volgen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door candesco)

Denk dat veel mensen hier tegen zijn, maar waarom niet? Ajax man, heeft goed gepresteerd, en met dit ajax kan hij toch ook leuk voetbal spelen? Allemaal vrij hypothetisch natuurlijk, maar why not.

8 november 2019 om 20:22

Als je gewoon niet een leuke manier van voetballen erin wil drammen dan maakt het niet uit wat voor kwaliteit spelers je hebt. Frank kon toen ook gewoon leuk voetbal spelen maar deed dat niet. En dat lag echt niet aan het spelersmateriaal. Man jarenlang lamlendige wedstrijden gezien. Slaapverwekkend gewoon. Nooit weer, echt waar, nooit weer.

8 november 2019 om 20:31

Wie weet, misscjien heb je gelijk. Lijkt me alleen zo sterk dat dat écht zijn voetbalfilosofie was. Heeft dat denk je echt niet aan het materiaal gelegen? Kijk al naar de verdediging waar fdb toendertijd mee moest spelen, dat was echt veel minder sterk (vooral op de backs). Dan durf je denk ik ook een stuk minder risico te nemen?

8 november 2019 om 23:32

Das gewoon geschiedenis herschrijven. Ik volg ajax al meer dan 35 jaar en de selectie werd in die periode elk jaar slechter. Ik heb in al die tijd niet zulke armzalige selecties gezien. Misschien moet je je wat meer verdiepen in wat er echt speelde in plaats van de kudde hersenloos na te roepen.

8 november 2019 om 21:10

Die man moet je echt niet willen. Koos ervoor om spelers als Gudelj en Van der Hoorn aan te trekken voor meer fysiek en ''defensieve zekerheid''. Met de Boer doet Ajax een enorme stap achteruit qua speelstijl, maar ook qua managen van spelers met een rafelrandje.

8 november 2019 om 22:41

Omdat hij zelfs van Eriksen een spelvertragende speler zonder creativiteit wist te maken. Als De Boer iets niet wil is een pass met enig risico naar voren. Waardeloze trainer.

9 november 2019 om 09:34

Hoe laat Frank de Boer zijn huidige team voetballen , weet iemand dat? De meeste reactie gaan over het verleden van de Boer .

Hahahah neeeeee aub geen de boer meer. Dan kun je nog beter Fred grim nemen bij wijze van. De boer kan ten eerste alleen met ideale schoonzonen omgaan dat is een trainer die frivole leuke spelers slechter gaat late spelen of ze zelfs op de bank zet.

8 november 2019 om 20:32

Heeft als speler én trainer ontzettend goed gepresteerd bij Ajax, maar (en laten we het op een nette manier zeggen) het zou toch zonde zijn als dat verloren zou gaan met een hernieuwd trainerschap.

8 november 2019 om 22:01

Pakt hij nog 3 kampioenschappen met Ajax, dan breidt hij zijn status nog verder uit. Ik zie liever Bosz, maar als de Boer het zou worden heb ik daar ook geen problemen mee. Van den Brom is mischien ook wel een optie.

8 november 2019 om 22:32

Maar kampioenschappen hebben we al onder Ten Hag, net als de beker, mooi voetbal en halve finale CL. Dat gaat niemand overtreffen, dus De Boer kan t alleen maar slechter doen, ook al haalt ie alleen maar kampioenschappen. Dat is niet genoeg.

8 november 2019 om 23:48

Kampioenschappen als in meervoud? Opportunist 😁

Wegwezen met Frank de boer. Nooit weer dat tikkie terug tikkie breed met een slakkengang voetbal in de arena. Mensen roepen altijd ja hij had mindere spelers. Ja Henk de jong had nog minder materiaal bij Cambuur maar liet die ploeg nog aantrekkelijker voetballen dan Ajax. Het gaat om wat voor spel je erin slijpt. Dan maakt het niet uit of je wat mindere spelers hebt. Je hoeft in onze eredivisie niet zo te spelen als Frank deed. Kijk hoeveel “kleine” clubs mooi voetbal spelen. Dat kan gewoon. En dat spelers continu op verkeerde posities neerzetten was ook geen succes.

8 november 2019 om 20:53

Dat klopt natuurlijk niet helemaal. Een guardiola moet eerst flink wat spelers halen bij city voordat hij dit spel kon spelen.

Laat Erik aub blijven, eindelijk eens stabiliteit. Maar stel dat, dan zou ik Bosz heel graag nog eens terugzien.

8 november 2019 om 20:23

Moet ie eerst verdedigend wat beter voor de dag komen. Want dat gedeelte was onder bosz echt dramatisch

8 november 2019 om 23:11

Ik vond Ajax onder Bosz juist in balbezit vrij matig. Zonder bal omschakelen (van aanvallen naar verdedigen + van verdedigen naar aanvallen) was imo uitstekend onder Bosz

Ik zeg doen. De Boer heeft goed werk geleverd met matige elftallen. Wou aanvallend(er) spelen in zijn tijd als Ajax coach maar had niet de juiste spelers hiervoor.

8 november 2019 om 20:29

En waarom kon Cambuur het wel in die tijd? Leuk aantrekkelijk voetbal spelen. Lag niet aan de spelers. Lag aan de manier waarop Frank wilde voetballen.

8 november 2019 om 20:38

Tuurlijk ligt dat ook aan de spelers. Niet alleen aan de trainer. Cambuur had toen best leuk materiaal, met spelers als Manu, Lukoki, Ogbeche, Rusnak. Bovendien was de druk er laag. Kortom, ik vind het een vrij onzinnige vertelijking

9 november 2019 om 06:48

Bij Cambuur is de druk een heel stuk lager , die kunnen leuk voetballen en verliezen en dan krijgen ze complimenten over hun spel. Bij Ajax ligt dat natuurlijk anders .....

Ik zie Frank graag terugkomen. Heeft een wereldprestatie geleverd door met heel erg matig materiaal 4 keer kampioen van Nederland te worden. Is ook de grondlegger van het huidige Ajax, omdat Ajax door Frank zo hard aan haar bankrekening heeft kunnen werken.

8 november 2019 om 20:52

Nu is Frank plotseling grondlegger. Die man is kampioen van de armoede geweest en niet meer dan dat.

8 november 2019 om 21:46

Viervoudig kampioen van de armoede.. En mede dankzij al die armoede is de periode van armoede voorbij en zitten we momenteel in een periode van welvaart. Bovendien heeft Frank zich destijds altijd als een voorbeeld gedragen, zowel op als naast het veld. Maakte meerdere goede spelers aantoonbaar beter zoals Vertonghen, Blind, Toby, Anita en Eriksen. Het spel was vaak matig en hij wist spelers als Sana en Boilesen niet te ontwikkelen maar dat kan ik hem moeilijk kwalijk nemen. Ben niet echt voor of tegenstander van een terugkeer van De Boer maar de man verdient meer respect dan jij in je simpele oneliner doet vermoeden.

Frank de Boer=garantie voor saai en lelijk voetbal en is ook geen coach die met moeilijke spelers die heel goed kunnen voetballen kan omgaan, als hij komt de eersten die een plaats op de bank gaan nemen zijn Promes en Ziyech.

8 november 2019 om 21:00

Frank de Boer in zijn eerste seizoen was een absolute verademing en iedereen vond het prachtig. Zoals hij toen 3-4-3 speelde tegen Roda, en langs de zijlijn stond "hey fuballuh". Dat was uiterst amusant spel. De jaren daarna ging het bergafwaarts en het laatste jaar was lelijk en slecht spel (met een zeer mstige selectie), maar nog steeds met een kampioenschap. Hij wist er echt wel het beste uit te halen, en met een goede selectie speelde hij goed en mooi voetbal.

De Boer kan niet omgaan met vedettes zoals Ziyech. Heeft hij eerder al bewezen met oa El Hamdaoui. Blijf maar lekker in Amerika.

8 november 2019 om 20:44

Vind hamdaoui een heel andere persoonlijkheid dan Ziyech...

8 november 2019 om 20:57

El Hamdaoui vergelijken met Ziyech. Hoe durf je. El Hamdaoui was geen vedette, dat was een omhooggevallen idioot die het Ajax shirt niet waard was. Ziyech denkt wel in teambelang. Zware belediging van je.

8 november 2019 om 21:07

El Hamdaoui was gewoon een topspits met een geweldige techniek, persoonlijk vind ik Ziyech ook beter. Elk verhaal heeft 2 kanten he😉

9 november 2019 om 01:37

El Hamdaoui was een prima spits die hele mooie dingen kon doen met de bal. Echter is het nooit een topspits geweest, want dan had hij wel bij betere clubs gespeeld natuurlijk. Daarbij wordt er altijd vingertje gewezen naar Frank, maar Mounir heeft het werkelijk nergens meer laten zien na zijn periode bij Ajax. Dit zegt mij in ieder geval dat het niet alleen Frank zijn schuld zal zijn geweest.

Aub wegblijven, niet meer terugkomen in wat voor vorm dan ook. Heeft de opvatting dat balbezit ten alle tijde heilig is, ik wil niet dat die filosofie in de club door dringt. Balbezit is een middel, niet het doel. En daar is het bij hem mis gegaan. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor de titels, maar na 2 kampioenschappen was het pure bagger.

Frank, aardige man, maar GEEN terugkeer graag! Voetbal was niet om aan te gluren. En de argumenten dat hij een mindere selectie had kunnen wat mij betreft de prullenbak in. Zat geen gedachte in zijn spel, en ging van balbezit uit ipv aanvallend Ajax voetbal.

Doe maar niet. Het was namelijk niet alleen het laatste jaar bagger, maar al ver daarvoor. Het absolute dieptepunt was de 4e titel, met 71 punten binnengehaald door middel van een salonremise bij Heracles uit. Nog nooit zo vreugdeloos een kampioenschap gevierd. Frankie is een echte ajacied, en heeft inderdaad met zijn vier titels ondanks zuinig beleid een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige successen. Maar dit Ajax is te goed en te vermakelijk om hem weer terug te halen. Laat hem eerst maar eens bij een fatsoenlijke (europese) club bewijzen dat hij in staat is een team mooi te laten voetballen én resultaten te boeken. Dan houden wij ondertussen onze stugge Tukker aan z'n contract.

Iedereen die Frank de Boer terug wil bij Ajax, haat Ajax. Na zijn vertrek werd Ajax weer Ajax. Er kwam weer voetbal op het middenveld ipv een betonnen middenveld Gudelj-Klaassen-Bazoer/Serero. En degene die onder Bosz de vaste 6 werd, speelde onder Frank rechtsbuiten. En Frank wilde zelf heel graag Gudelj, Van der Hoorn en Sigthorsson en hij is derhalve mede debet aan het gebrek aan geschikte spelers om mooi voetbal te spelen. Nee, een terugkeer van Frank zou voor iedereen met een Ajaxhart een enorme domper zijn.

De Boer is helemaal niet de grondlegger. Het fundament wat er nu staat is te danken aan Marc Overamars, Menno Geelen, Edwin van der Sar en Erik ten Hag. Frank de Boer is kiezen voor controleren ipv domineren, voor veel middelmatige jeugd ala Ekkelenkamp en Botman ipv voetballers als Unuvar en Frenkie. Frank de Boer is een wereldgozer, maar staat voor het conservatieve denken waar het Nederlandse voetbal bijna ten onder aan is gegaan. Had een heel lang betoog in mijn hoofd maar laat het hier maar bij anders maak ik mijzelf weer veel te boos op de vrijdag.

Mensen mogen wel wat meer respect hebben voor FDB zeg, jeetje Ajacieden schaam jullie. 4x kampioen geworden en daarmee vele tientallen miljoenen gepakt (CL-inkomsten + transfers) met een onthutsend zwak elftal. Na zijn vertrek ging eindelijk de geldkraam open en konden Ten Hag en co profiteren van de centen die onder FDB verdiend zijn. FDB mag met recht de grondlegger genoemd worden van de het huidige succes van dit Ajax.

9 november 2019 om 00:07

Sparta_praag Laten we ook niet vergeten dat voor de Boer was Ajax al 6 seizoenen geen kampioen meer is geweest en natuurlijk de bestuursstrijd dat speelde in de begin van de Boer's aanstelling (fluwele revolutie)

Als Bayern Ten Hag wil zal het naar ik aanneem pas komende zomer kunnen en dan nog zal die club met een leuk zakje geld moeten komen, want Overmars laat zich echt niet foppen door Rummenigge en consorten. Ik zie de Boer niet zomaar terug keren, mogelijk Bosz wel. Hij heeft goed gepresteerd bij Ajax maar werd de dupe van het gedrag van Bergkamp. Ik neem wel aan dat Bosz wel meer invloed zal willen hebben aangaande de invulling van de technische staf, want hij zal niet nog een keer zoiets willen meemaken als hij al heeft meegemaakt met Bergkamp.

Al is het nog voor heel veel mensen niet goed genoeg of te snel, maar arne slot is de juiste man. Laat bij AZ duidelijke speel lijnen zien, aanvallend voetbal en ook heel makkelijk met jeugd. Bosz kan zeker terug komen maar gaat denk ik niet gebeuren. Brendan Rogers zie ik het liefst maar die gaat naar arsenal aan het eind van het seizoen. Of misschien wel Tottenham!

8 november 2019 om 22:01

Jij denkt serieus dat rodgers een optie was? Totaal niet. Bosz gaat echt niet weg bij leverkusen.

Kijkend naar spel en inpassen jeugd zou Arne Slot logisch zijn maar kan voor velen te vroeg zijn. Schreuder of Bosz terug halen zou kunnen maar zie ik persoonlijk niet zitten. Nagelsmann of Brendan Rogers zijn niet haalbaar maar 1 iemand die echt wel een optie kan zijn is Michel preud'homme. Doet het goed in belgie, leuk voetbal en kent de nl competitie. Zal voor mensen misschien een rare zijn maar ja... Bosz en ten hag zijn ook aparte snuiters!

Neeeee hier schrik ik van dit bericht dat De Boer nog een kans bij Ajax moet krijgen.ik heb hele slechte herinneringen aan het spel van Ajax onder De Boer en ook de verliezen tegen salzburg, Molde, Kopenhagen waren verschrikkelijk. Laat Ajax maar met Arne Slot proberen en met Slot mogen Stengs en Boadu meekomen en o ja ook Koopmeiners er bij.

8 november 2019 om 23:37

Negatief gelul allemaal, 4 titels op rij heeft hij ons gebracht, graag wat meer respect!

8 november 2019 om 23:41

4 titels zonder verdere succes. De Boer is een egocentrische trainer, door zijn ruzie met Milik ging de 5e titel aan Ajax voorbij. Laat mij maar lekker negatief zijn, jij hoeft het niet te zijn. Goedenavond.

9 november 2019 om 00:10

"Hij heeft 4 titels op rij gewonnen" is een Ajax-onwaardige redenering.

9 november 2019 om 03:38

4 titels met hulp ja. Op eigen kracht kan De Boer dat niet.

9 november 2019 om 14:30

Wat?? Welke hulp? De chaos in het bestuur? Steeds minder geld om de selectie op orde te krijgen? Dankzij deze 4 titels staat Ajax waar ze nu staan. De ondankbaarheid en selectieve geheugen van sommige verwende supporters is schrijnend.

Wat een grapjas die Verweij. De Boer terug als trainer. Is men weer terug bij af bij Ajax. Die 4 behaalde titels zegt niet zoveel. Europees was Ajax onder De Boer altijd snel klaar. Het gaat nu juist goed met Ajax. Europees beginnen ze weer mee te tellen, er zit structuur in, er wordt eindelijk weer wat gedaan met talenten en het spel ziet er tenminste redelijk verzorgd uit en ook leuk om naar te kijken, ook voor de neutrale toeschouwer. Onder De Boer was het armoe troef. Afbraakvoetbal en communicatief is hij slecht. Kan niet goed met bepaalde spelers om gaan, behalve als het ja-knikkers zijn. Zo heeft De Boer Zivkovic schandalig slecht behandeld. Bij Utrecht bloeide Zivkovic weer op. En wie was toen de trainer? Ten Hag. De Boer was toen ook trainer in een periode dat het bestuurlijk een chaos was. Nee, laat De Boer maar mooi bij Atlanta blijven. En grondlegger was De Boer niet. Dat was Bosz.

Hoe laat Frank de Boer zijn ploeg in de VS nu voetballen , iemand enig idee? De reacties die ik lees over de Boer gaan allemaal ovet zijn verleden bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1242 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van N’Golo Kanté. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren