Ook eigen fans keren zich tegen ‘arrogante’ Balotelli: ‘Hij moet respect tonen'

Vrijdag, 8 november 2019 om

Racismeslachtoffer Mario Balotelli komt meer en meer alleen te staan in Italië. Woensdag keerden ook de supporters van zijn eigen club Brescia zich tegen de spits, die in de wedstrijd tegen Hellas Verona te maken kreeg met racistische aantijgingen vanaf de tribune en van het veld wilde stappen. "De arrogante houding van Balotelli is niet te rechtvaardigen", zo schrijft Brescia 1911, een fanatieke supportersgroep.

Eerder stelde Hellas Verona-trainer Ivan Juric dat er geen sprake was van racisme, terwijl vier raadslieden uit de gemeenteraad van Verona zelfs juridische stappen willen ondernemen tegen Balotelli. Ook de supporters van Brescia hebben geen enkel begrip voor de 29-jarige aanvaller. "Als Balotelli mentaal niet klaar was voor de Hellas-fans en voor zo'n belangrijke wedstrijd waarin onze trainer voor zijn laatste kans vocht, dan had hij dat moeten zeggen en zijn plek moeten afstaan aan iemand anders die niet zo irritant is als hij", klinkt het.

De supporters van Brescia komen opvallend genoeg op voor de harde kern van Hellas Verona. "De persoonlijke verklaringen van een van de leiders van de Hellas-fans rechtvaardigen niet de heksenjacht die door de media en bepaalde instanties is aangewakkerd in een poging om alle ultra's te criminaliseren en uit te bannen." De clubleiding van Hellas legde de leider van de harde kern, Luca Castellini, onlangs een stadionverbod tot medio 2030 op naar aanleiding van het incident met Balotelli.

Brescia 1911 lijkt de schuld vooral bij Balotelli te leggen. "We hebben absoluut geen twijfels dat hij Italiaans en zelfs Bresciaans is, maar dat rechtvaardigt zijn arrogante houding niet. Zijn capriolen zijn maar al te bekend. Hij moet zich eens opofferen en passie, respect en motivatie voor het Brescia-shirt dat hij draagt tonen. Daar lijkt hij totaal onbekend mee."

De groepering schrijft verder wel degelijk tegen racisme te zijn. "Bepaalde gezangen kunnen niet door de beugel, maar dat betekent niet dat alle Verona-fans racisten zijn of dat de harde kern een soort Ku Kux Klan is. Hele fanbases kunnen niet worden weggezet als racistisch. Racisme bestaat wel, maar het wordt vaak gebruikt om massale paniek te zaaien bij het publiek."Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door ac_julian)

Italië is een mooi land, maar wat een vreselijk kortzichtige mensen wonen daar zeg...

8 november 2019 om 15:05

Het is inderdaad lastig om nu niet opeens racistische dingen over italianen te gaan zeggen. Slaat natuurlijk nergens op, maar zeker onder de voetbalsupporters lopen daar nog wel wat meer racisten rond dan hier zo blijkt.

8 november 2019 om 15:40

Het is echt een patriottisch volk. Ik heb het gevoel dat zij een hekel hebben aan iedereen die geen Italiaan is. Als blanke Nederlander of Duitsers zal je dan geen last hebben van racisme, maar als je zwart bent dan ben je daar echt een doelwit. Het is te triest voor woorden eigenlijk. Ook hetgeen wat er naar hem geroepen is, is best wel erg. Naast die apen geluiden werd er leuzen geroepen dat zwarte Italianen niet bestaan etc. En dit heeft Balotelli ook regelmatig te horen gekregen in z'n jeugd (dit las ik in z'n autobiographie). Het kan niet anders dan dat dit pijn doet bij iemand die daar geboren en getogen is,italiaanse pleegouders heeft en zelfs het nationaal elftal heeft vertegenwoordigd!

8 november 2019 om 18:09

Inderdaad, als ik dit allemaal lees dan ben ik toch echt blij dat ik met mijn bruine huidskleur in Nederland woon in plaats van een Italië

Ik weet niet of het op basis van zo'n brief kan, maar als ik het bij Brescia voor het zeggen had, had ik iedereen die zich bij Brescia 1911 heeft aangesloten per direct zijn of haar seizoenskaart ontnomen.

8 november 2019 om 15:09

@airbags: Niet dat ik het met ze eens ben, maar waarom? Ze vergoelijken geen racisme (ze erkennen zelfs dat het er is), ze zeggen alleen dat niet iedereen bij Verona (de tegenstander) een racist is. Die kans lijkt mij ook levensgroot. In Nederland worden vaker spelers uitgemaakt voor alles en nog wat (persoonlijk) of worden familieleden erbij gehaald. Dat vind ik allemaal verachtelijk (net als racisme natuurlijk), maar zijn louter bedoeld om een speler uit z'n concentratie te halen. Het beste wat je kan doen is het negeren en focussen op je wedstrijd. Dat Balotelli dat niet kon op dat moment is ook menselijk en zeer begrijpelijk. Ik denk dat iemand die heel sterk in z'n schoenen staat er boven kan staan en dat is denk ik wat de fans van Brescia vragen. Daar ben ik het totaal niet mee eens (ik had het voor Balotelli opgenomen), maar om dan de seizoenskaarten af te nemen, vind ik wel heel gek. Wat mij betreft valt hun brief eerder onder de vrijheid van meningsuiting.

8 november 2019 om 15:25

Wanneer je EIGEN speler racistisch bejegend wordt en je dan als supportersgroep zo'n statement naar buiten brengt ipv achter je speler gaat staan ben je gewoon SCHANDALIG bezig. Valt echt niet goed te praten, maakt niet uit hoe ze dit bedoelen. Bah

8 november 2019 om 15:27

Maar denk je dat die Castellini ook een stadionverbod had gekregen als Balotelli niet had gereageerd en de situatie zo was geëscaleerd? Persoonlijk verwacht ik van niet. De manier waarop het ging vond ik wel jammer. Ik had het sterker gevonden als heel het team, zonder Balotelli over te halen, gewoon van het veld was afgelopen. Dat maakt het namelijk moeilijker om weerstand te krijgen tegen zo'n actie, omdat het kalmer is, waardoor ik denk dat het signaal sterker is.

8 november 2019 om 15:29

Vrijheid van meningsuiting heeft er helemaal niets mee te maken. Dat betreft vervolging door de overheid om jouw mening. Brescia is niet de overheid. Als Brescia zou willen kunnen ze huisregels opstellen en bij het overtreden daarvan seizoenskaarten innemen, vrijheid van meningsuiting of niet. Ze zullen alleen nooit de seizoenskaarten van een compleet vak afnemen natuurlijk.

8 november 2019 om 16:11

Maar wat dr Arsenal fans doen betreft Xhaka valt wel goed te praten? Die wordt ook voor van alles uitgescholden. Ronaldo wordt bij de tegenpartij ook uitgescholden en uitbefloten. Ik weet niet of er ook echt racistische dingen geroepen zijn want dan hoorde ik in de video’s niet terug, maar dat Balotelli uitgefloten word gebeurd regelmatig bij de beste speler van de tegenprtij.

8 november 2019 om 16:35

@elphenomeno.. In videobeelden vanaf de tribune was heel duidelijk te horen dat er oerwoudgeluiden werden gemaakt. Dat is op zich geen discussie meer. Wat ermee gedaan werd en wordt wel.

Racisme goed praten, waar gaat het heen? Dit gebeurt in mijn ogen toch wel opvallend vaak met donkere spelers in Italië. Als dit zo doorgaat kan ik me best voorstellen dat donkere spelers wel 2 keer nadenken om daar te gaan voetballen. Balotelli is een mafkees maar hij heeft hier in mijn ogen 100% gelijk.

8 november 2019 om 15:14

Zit verweven in de Italiaanse gemeenschap, echt heel veel racisme daar. En ik moet zeggen dat het wel versterkt wordt door de enorme stortvloed aan vluchtelingen die Italie continu binnenkomt. Ik was twee jaar geleden nog in Ventimiglia (helemaal in het noordwesten van het land tegen de Franse grens) en dat dorp is werkelijk overspoeld met vluchtelingen (en gelukszoekers) uit alle hoeken en gaten van Afrika waar de locale bevolking erg veel hinder van ondervindt. Met veel locals gepraat daar, ze proberen allemaal de grens naar Frankrijk over te lopen maar de Franse Gendarmerie en Italiaanse Carabinieri werken samen om ze steeds terug te loodsen naar de vluchtelingenkampen. Zorgen voor veel overlast, vocaal maar ook door vrouwen lastig te vallen, dingen te slopen en heel het centrum onder te zeiken. Natuurlijk nooit goed om racisme goed te praten en ik denk ook niet dat de 'apengeluiden-makers' zich door dit soort motieven racistisch uitlaten maar ik merkte daar wel echt aan de mensen dat ze de wanhoop nabij zijn.. Ik denk dat zulke problemen zeker bijdragen aan de algemene tendens in een land. Een negatieve spiraal want er komt nog minder acceptatie en het gedrag van zulke gasten zal daardoor weer niet voorbeeldiger worden..

8 november 2019 om 15:22

Dat speelt zeker mee Sander en ook als iemand die voor een wat ruimhartige ontvangst van vluchtelingen is, is het niet moeilijk om te begrijpen dat je compleet gek en zelfs wat racistisch wordt wanneer je dorpje wordt overlopen. Zelfde met honderden vluchtelingen in een klein Nederlands dorpje zetten. Maar daarnaast heeft Italië wel ook een langere problematische geschiedenis, kijk naar Mussolini en hoe het fascisme daar met open armen werd ontvangen en nog steeds veel aanhang geniet. Er is ook nooit echt een soort nationale boetedoening voor die periode geweest. Het zit er nog steeds bij iets te veel italianen in.

8 november 2019 om 15:25

Alleen heeft Balotelli geen ene moer te maken met die immigranten. Hij wordt op basis van zijn huidskleur belachelijk gemaakt en om dan te zeggen "Ja Italië heeft veel Aftikanse vluchtelingen, dus ze zijn wanhopig" vind ik erg makkelijk. Stel ik heb een probleem met de Syrische vluchtelingen ga ik ook niet in een stadion elke getinte speler uitfluiten of met een dier vergelijken.

8 november 2019 om 15:33

@aze/che 4 Ever.. Italië heeft het financieel bijzonder zwaar, zelf hooggeschoolde jongeren kunnen geen werk vinden. En wij als EU doen echt geen ene moer om Italië te helpen met die stroom aan vluchtelingen. Sterker nog, Nederlandse schepen komen gewoon aan de italiaanse kust om gevonden vluchtelingen aan wal te brengen. Tuurlijk zorgt dit voor meer nationalistische en xenofobisch sentimenten.. dat valt gewoon niet te ontkennen. Kijk alleen maar wat er in Nederland gebeurde toen wij er slechts een paar tientallen moesten opvangen.. toen kon je zien hoe progressief en ruimdenkend ons prachtige volkje zelf was.

8 november 2019 om 15:38

Absoluut Aze/che 4 Ever, dat ben ik honderd procent met je eens. Vandaar dat ik ook al aangaf: "ik denk niet dat die mensen die apengeluiden in stadions maken uit dergelijke motieven handelen", dat zijn gewoon idioten die daar (zo lijkt het?) plezier aan beleven ofzo. Ik wilde alleen toelichten dat het onderliggende probleem in het land versterkt blijft worden, althans zo kwam het op mij over. Als jouw dorpje met zo'n 20.000 inwoners te maken krijgt met zo'n 1.000 Ethiopische, Somalische en weet ik waar ze allemaal vandaan gekomen zijn 'vluchtelingen' die de boel dag in dag uit lopen te terroriseren en het toerisme zichtbaar negatief beinvloeden dan wordt zelfs de zachtaardige Mario van de lokale koffiebar op z'n zachtst gezegd lichtjes racistisch. En dan heb ik het over het uiterste noorden van het land, die lui zijn heel Italie al doorkruist voor ze daar terecht komen. Ik vond het echt confronterend om te zien want die mensen komen daar ook voor hun plezier heen natuurlijk, die zijn hun thuisland ontvlucht. Maar de lokale bevolking daar weet zich er ook geen raad mee. Het is gewoon een gigantisch probleem want mijns inziens sterk bijdraagt aan de algemene gedachtegang van veel Italianen vandaag de dag. Het is geen toeval dat er in dit land meer racisme geuit wordt dan in welk ander Europees land dan ook.

8 november 2019 om 16:06

Wat meer hulp van de Europese Unie zou zeker helpen, maar jij legt de schuld wel heel erg makkelijk weg. Italie krijgt veruit het grootste gedeelte van de vluchtelingencrisis op zijn bord en ik ben het helemaal met je eens dat dit niet oke is en bijdraagt aan xenofobie. Dat zag je in Nederland inderdaad ook, en ik heb ook absoluut niet de illusie dat een gemiddelde Nederlander een 'beter mens' is dan de gemiddelde Italiaan of wat dan ook. Ik hoor zelf vaak teksten in het stadion waar ik niet bepaald vrolijk van wordt. Dat zijn dan misschien geen gerichte spreekkoren, maar er zitten toch wel zwaar racistische uitspraken bij. Meer dan een miljoen mensen is per definitie normaal en een heel volk wegzetten als racisten is dus onzinnig. Tegelijkertijd ligt de problematiek in Italie wat dieper. Niet omdat Italianen slechte mensen zijn (want dat zijn ze dus niet), de afwikkeling van het fascisme in het algemeen is wat anders gegaan dan in bijvoorbeeld Duitsland. Waar Duitsland de hoofdschuldige van de Woii was en opgezadeld werd met een enorm schuldgevoel waardoor het echt niet oke was (en is) om positief te zijn over fascisme is dat in Italie net wat anders gegaan. Ook een ontwikkelde, rijke Italiaan als Buffon (die ik een enorme held vind overigens) doet uitspraken over fascisme waar ik toch even van achter mijn oren moest krabben. Daar wordt gewoon anders naar gekeken daar en dat zie je ergens ook in deze brief. De supporters snappen prima dat racisme niet oke is, maar ze tillen er niet net zo zwaar aan als wij wel doen. Daarom vinden het ze het ook irritant dat Balotelli er (in hun ogen) zo'n drama van maakt.

8 november 2019 om 16:31

@ewoud.. Allereerst complimenten voor deze genuanceerde, respectvolle en inhoudelijk zeer sterke reactie!! In duitsland is dat overigens ook niet helemaal het geval, want doordat oost-duitsland daarna al snel een ander pad heeft bewandeld is die afwikkeling van fascisme daar ook niet goed verlopen. Ga naar een Dresden en je ziet daar wekelijks pegida demonstraties en zo zie je dat in grote delen van de regio. Italiã« was tijdens de oorlog al complex en dat is het nu nog steeds. In tegenstelling tot in Duitsland, kwam de opstand tegen het fascisme in Italie juist vanuit de Italianen zelf (toevallig waar Bella Ciao daadwerkelijk is intstaan, maar dat is een ander onderwerp). Die tweedeling zie je nu nog steeds. Je hebt grote rechtse sentimenten die ook nog eens heel makkelijk worden bespeeld door types als Salvini, maar je hebt minstens even grote groepen die juist totaal niet zo zijn. Daarom is het simpel wegzetten van Italianen hier door het merendeel erg stuitend, onjuist en daarmee niet van een veel hoger niveau dan dat waar ze de italianen juist van veroordelen.

8 november 2019 om 17:54

Wat heeft Buffon gezegd dan over Facisme. Buffon is alles behalve een facist.

Schandalig die Italiaanse fans. Hoe lang gaat dit nog getolereerd worden door de Fifa en hoeveel incidenten moeten daar nog gebeuren. Ik dacht altijd dat Rusland heel erg was, maar Italië is misschien nog wel een slag erger.

8 november 2019 om 15:27

Zolang Italië nog wat in de melk te brokkelen heeft in de Fifa gaat dit door. Het zit daar heel diep. Bij het Gardameer is een nationaal park waar de uitvinder van het Italiaanse fascisme woonde. Zijn huis, auto's prieeltjes waar hij meisjes ontving enz enz. Daar komen veel Italianen op af, nu meer dan 100 jaar. En schuin daarboven, op een paar kilometer … staat het huis van Mussolini. Ook die wordt nog als een held gezien in Italië, vooral in het noorden. Dus ja, zo gek is het niet. Verder is het een prachtig land, maar er wonen iets teveel gekken.

8 november 2019 om 15:40

De harde kernen van de ultra's steunen elkaar gek genoeg altijd. Toen Piscitelli (de kwade genius achter de extreem-rechtse koers van Lazio) werd vermoord en een publieke begrafenis door de instanties werd verboden om een bedevaart te voorkomen, kregen de Lazio ultras zelfs steun van die van rivaal (en historisch meer linksgeoriënteerde) As Roma. Nu Verona het hoofd van de ultras een verbod heeft gegeven, zijn die van andere clubs ook gewoon bang voor dat soort acties. Ultras haten elkaar wellicht, maar zitten simpelweg in hetzelfde schuitje en steunen daarom liever elkaar dan de clubbesturen en instanties.

Precies. Niet zo zeuren Mario.Nee maar echt aanzinnig dit. Geef dan geen statement, laat je er niet over uit, maar dit?

Als ik Balotelli was had ik er lekker mee gestopt daar. Je wordt in een wedstrijd gewoon gekleineerd door de tegenstander, en vervolgens krijg je nog de schuld van jan en alleman ook? Hoe kunnen mensen zo ongelofelijk verknipt denken

Ik geloof mijn ogen niet. Italië is een prachtig land, maar krijg steeds meer het gevoel dat alles in dat land misgaat en een groot deel van de bevolking bestaat uit onderontwikkelde proleten. Ook dit statement is daar een goed voorbeeld van. Zo zal ook het voetbal in Italië steeds verder naar de afgrond worden gebracht..

8 november 2019 om 15:48

Vele ontwikkelde Italianen studeren en werken in het buitenland, aangezien er in Italië amper kansen zijn. Alles wat achterblijft ziet een falende politiek, waar zowel de links (5 sterren) als rechts (salvini) de populisten de dienst uitmaken. Tel daarbij op dat ze (net als griekenland) amper hulp krijgen voor verwerken van de vluchtelingenstroom en dan krijg je inderdaad een broednest van onvrede en xenofobie. Misschien zou een beetje meer solidariteit in Europa al een stuk helpen.

Als ik Balotelli was had ik vandaag nog m'n contract ontbonden. Wat een achterlijke idioten supporten die clubs in Italie zeg, dit is echt niet normaal. Gewoon lekker in een ander land proberen Balo, die racisten verdienen het niet om zo'n goede voetballer wekelijks te zien.

8 november 2019 om 15:16

Helemaal mee eens. Zou ook geen seconde voor dit soort walgelijke fans willen spele. Dan beginnen ze ook nog schaamteloos over respect, moet niet gekker worden.

Dit is toch niet normaal. Ik vraag me af waar het verstand van al deze mensen zit. Als Balotelli zijnde zou ik mijn contract inleveren als ik zou moeten spelen voor zo een groep eencelligen. Het is echt misselijkmakend en walgelijk gedrag. "Say no to racism" staat gelijk aan "Say no to Italy" lijkt het wel, ongelooflijk.

Als je denkt dat het niet gekker kan....... Als donkere speler moet je niet in Italië willen spelen. Verenig jezelf en dien massaal een transferverzoek in. Eens kijken hoe er dan gereageerd wordt. Als dit de mores is in dat land, dan hebben ze grote problemen die ze eerst zelf maar eens moeten oplossen.

8 november 2019 om 15:15

Ik zou als voetballer sowieso niet daar willen spelen. Kijken wat er gebeurt als voetballers niet meer naar een Italiaanse club willen gaan.

Wat een lelijk land is dat Italië zeg, waar generaties op generaties wordt doorgegeven welk ras superieur is. Walgelijk. Ik hoor trouwens ook dat op nationale televisies mensen met een kleur belachelijk worden gemaakt, geen wonder dat die gekke mensen racisme een doodnormale zaak vinden.

8 november 2019 om 15:50

Ik vind dat niet echt een excuus. Elk capabel mens heeft het vermogen om logisch en onafhankelijk na te denken. Dat sommigen dat weigeren of zo kortzichtig zijn dat elk ander beeld dan hun eigen onjuist is, is de fout van die mensen zelf.

8 november 2019 om 19:31

Dat klopt, maar er komt er geen einde aan als het niet start bij de opvoeding. Mensen kunnen namelijk haat aanleren, niemand wordt er mee geboren.

8 november 2019 om 15:54

Je snapt hopelijk wel dat het best ironisch is dat jij nu ook een heel land/volk over één kam scheert? Dat is ehh.. discriminatie.

8 november 2019 om 16:09

nee, dat is generaliseren. Zodra het ongeoorloofd is, is het discriminatie

8 november 2019 om 16:44

Er is vanuit het land Italië (Brescia, Hellas, de Italiaanse bond of misschien zelfs de regering) geen enkele vorm van afkeur gekomen naar deze actie van de supporters, maar meer een soort negeren van het gedrag, of zelfs goedpraten dat dit gebeurd is. Tel het gevalletje Lukaku aan het begin van het seizoen erbij op (ook niks vanuit de bond, zelfs een brief van EIGEN supporters dat hij zich niet zo moet aanstellen) en je kan al voorzichtig een conclusie gaan trekken over hoe er met dit soort zaken omgegaan wordt in dat land.

8 november 2019 om 19:30

Zoals Nederland79 al zegt, generaliseer ik. Het is ook geen geheim dat Italië behoorlijke facistische gedachtengangen heeft, er zullen vast wel normaal denkende Italianen zijn maar kom op zeg. Dat dit nog goed gepraat wordt in 2019 zegt wel genoeg vind je niet.

8 november 2019 om 20:06

Generaliseren is gewoon discriminatie wat je doet. Maar als je een “etnische minderheid” generaliseert is het discriminatie...

8 november 2019 om 20:38

Generaliseren is niet hetzelfde als discriminatie. Als je bijvoorbeeld zegt dat alle rijke mensen gierig zijn, generaliseer je, maar discrimineer je niet. Hetzelfde geldt als je zegt dat iedereen met rood haar lief is. Dan generaliseer je ook, maar je discrimineert niet.

8 november 2019 om 21:37

Dat klopt Kyle, je kan alleen mensen discrimineren die uit een 3e wereldland komen of een andere geaardheid hebben lijkt het wel.

Dit zijn zeker hetzelfde soort fans dat als je hun club iets negatiefs noemt ze helemaal emotioneel worden, door draaien en gaan bedreigen etc. Maaaaaar als zij iets zeggen dan moet het allemaal maar kunnen. Het komt op mij over alsof ze willen voorkomen dat er een spreekwoordelijke stok komt om alle harde kern supporters van alle italiaanse clubs mee te slaan.

Wat Balotelli zou moeten doen is z’n club aanklagen. Contract ontbinden en de waarde ervan laten uitbetalen. Pas als de clubs miljoenen schade gaan lijden, dan zullen ze wel maatregelen ondernemen. Hopelijk voor Mario dat het racisme in Italie niet zo ver is geinstitutionaliseerd dat rechters het ook gaan goed praten. Ik kijk nergens meer van op in een land waar fascime weer in opkomst is

8 november 2019 om 15:36

Facisme? Volgens de linkse media is alles links van vvd facisme zeker? Laten we niet te hard van stapel lopen door een paar hooligans.

8 november 2019 om 16:14

Dan ben jij niet op de hoogte van de politiek en tendens die er in Italië momenteel heerst.

8 november 2019 om 19:54

Lega Nord is de grootste partij op dit moment, zijn die fascistisch? 5 Stelle zijn de 2e grootste partij (typische centrumpartij), zijn die fascistisch? Ik keur dit gedrag natuurlijk af, maar er wordt weer een hoop gemakkelijk gegeneraliseerd.

Iemand enig idee waarom de haat tegenover donkeren zo groot is in Italie? Ben er toch wel naar benieuwd, zag een tijd geleden ook een stuk over de verkiezingen in Italie, waar een rechtse partij met een opmars bezig is. Soort van Geert Wilders van Italië. Iemand die het me kan vertellen?

8 november 2019 om 15:48

Ik vind niet dat je rechtse politiek inherent kunt verbinden aan racisme. Verder denk ik dat een te groot deel in Italie is blijven steken in het tijdperk van Mussolini. Anders zou ik zo geen redenen kunnen bedenken.

8 november 2019 om 20:07

Nou ik kan wel een reden verzinnen. Hetzelfde als in Nederland. Pak de misdaadcijfers er maar eens bij.

8 november 2019 om 20:41

Ik zou als ik jou was eens inderdaad de cijfers ervan erbij pakken. Chris Klomp heeft ze ooit gepubliceerd. Als je ze leest, zul je meteen niet meer laten leiden door je onderbuikgevoelens. Tenzij je een adept van Wilders of Baudet bent. Maar dan lees je alleen wat je wilt lezen.

8 november 2019 om 21:38

Waarom Chris klomp als er gewoon cijfers van het CBS bekend zijn. Verklaar ook eens waarom meer dan de helft van de gevangenen allochtoon zijn? Dat terwijl de autochtone bevolking nog steeds 6 keer zo groot is in aantal?Verder ben ik absoluut geen voorstander van racisme btw. Maar we moeten ook niet doen of het nergens vandaan komt dat mensen onderbuik gevoelen hebben.Al heeft een voetballer met een kleurtje die op een eerlijke manier zijn brood verdient (oké heel veel brood) daar niks mee te maken.

Hoe hier over Italië wordt gesproken lijkt me ook erg racistisch. We hebben het hier over wat hooligans. De hooligans van Feyenoord die half Rome sloopte zijn ook niet de doorsnee Nederlander.

8 november 2019 om 15:56

Alleen is het in Italie zeker niet alleen 'een paar hooligans', racisme en autoritair nationalisme (of zoals dat in het Italiaans genoemd wordt: fascismo) sijpelen nog altijd door de Italiaanse gemeenschap heen hoor. Dat is daar een welbekend probleem in alle lagen van de bevolking. Het vluchtelingenprobleem van de afgelopen pak 'm beet tien jaar zorgt wat dat betreft zeer zeker niet voor verbetering, overlast van de (veel te) hoge mate van immigratie (vanuit Noord- en Oost-Afrika en het Midden-Oosten zorgen voor een extra trigger bij veel Italianen, die hun dorpen en steden letterlijke overspoelt zien worden met mensen die zich als beesten gedragen en Italie enkel als poort naar de rijkere Europese landen zien. Van integratie is dus sowieso nul sprake, ze willen maar wat graag naar Frankrijk, Engeland, Nederland, Belgie, Duitsland of Scandinavie maar de Italiaanse lokale bevolking ondervindt hier erg veel hinder van. Ik heb zelf met verbazing staan kijken wat die gasten allemaal aanvraten tijdens vakanties in Italie. Ik ben verre van racistisch maar ik kan me de wanhoop van vele Italianen aan de andere kant weer wel goed voorstellen. En in het zuiden van het land (waar men sowieso al straatarm is vergeleken met alles noordelijk van Rome) is het nog erger waarschijnlijk.

Belachelijk dit. Gewoon je ding doen super mario en niet luisteren naar deze, tja ik weet niet wat ik ze moet noemen.

Waarom beginnen mensen steeds over vluchtelingen? Balotelli is volgens mij geen vluchteling, maar gewoon een Italiaan. Ja, hij heeft dezelfde kleur als een vluchteling en dat ie daarom met vluchtelingen in verband wordt gebracht is nou juist het probleem. Wijzen naar Italie moeten we overigens ook niet te veel doen, we kunnen er hier ook wat van, zij het wat minder dan daar.

8 november 2019 om 15:54

Zelfs bestuurders denken zo kortzichtig. Land dat nog leeft in de vorige eeuw joh.

8 november 2019 om 16:03

Omdat het zorgt voor een bepaald sentiment. Waarom werd er hier door een heel stadion 'dries Boussatta, je moeder heeft een snor gezongen' naar een nederlandse international terwijl er over andere nationaliteiten/etniciteiten niets gezongen werd/wordt? Omdat er bepaalde spanningen waren en populisten (fortuyn/wilders) zich op Marokkanen richtten. Nu zie je in Italië hetzelfde met Salvini. In de VS met Mexicanen.

8 november 2019 om 16:21

Dat soort gasten waren, lang voordat vluchtelingen Italië opzochten, al doorgewinterde racisten. Maar alles is de schuld van de vluchtelingen of Mario Balotelli.

8 november 2019 om 16:37

Yup.. En wij waren doorgewinterde slavendrijvers.

8 november 2019 om 17:19

Siepie, idd in Nl(en andere landen) Waren er slavendrijvers. Italiã« zit racisme vandaag de dag nog steeds diep geworteld in het maatschappij. Dit zijn geen enkele gevallen meer en word ook nog met trots geuit. Zie bijv. De brief richting Lukaku.

8 november 2019 om 18:09

De Romeinen konden er opzich ook wat van wat betreft slaven drijven hoor. Of is dat inmiddels verjaard?

WOW Pfff dit is toch echt niet meer normaal zeg.dit is wel de druppel.als zelfs je eigen fans tegen je keren.wat een stelletje hersenloze krankzinnige zijn die italianen.het zijn rascisten en fascisten.dat zit diep in hun dna en dat krijg je niet weg.rascisme is bijna overal,maar is sommige landen zoals italie is het is wel extreem.ik zou zeggen dat al die donkere jongens gewoon weg moeten gaan uit de italiaanse competitie.sowieso moeten donkere spelers weg blijven.je moet je droom om voor een italiaanse club te spelen laten afwegen met of je gelukkig zult zijn met de omgeving waar je straks komt te wonen en voetballen en met de mensen met wie in je in contact komt.

Is het niet handig dat de Uefa hier ingrijpt? Ik snap dat je racisme niet altijd kunt voorkomen, maar als clubs zelf het goed gaan praten en vervolgens het slachtoffer ook nog eens fileren, is een flinke straf voor de clubs niet overbodig. Dit is natuurlijk werkelijk schandalig!

8 november 2019 om 16:28

Ik snap niet waarom er niet gewoon camera's op het publiek richten, de rotte appels eruit halen en ze een geldboete van 10k geven en een stadionverbod. Enkel de clubs straffen heeft geen zin. Enig e werkende oplossing denk ik zo. Wat ik wel weet is dat geldboetes en een keer zonder publiek spelen geen zin heeft.

8 november 2019 om 16:36

Als je als club al achter je fans staat en met zulke achterlijke statements naar buiten komt als trainer, dan valt die hele club niet meer te redden. Gewoon 3 niveaus lager laten acteren met 60 punten in mindering. Dat zal wel niet gebeuren aangezien er vanuit de bond niks komt.

8 november 2019 om 18:57

Dat werkt in landen waar racisme in stadions iets incidenteels is of in ieder geval lang niet zoveel voorkomt en waarbij een klein aantal mensen zich er schuldig aan maken. Daar kijken clubs de andere kant op en nemen die "supporters" in bescherming. Verder sluit ik me aan bij Jjunited.

Niet de meest ideale land om te wonen als je een kleurtje hebt.

Dat Italië kan je wel afschrijven als land, mocht je gekleurd zijn. Dat zal steeds minder en minder worden aangezien niemand daar z’n mond durft open te trekken. Heel jammer aangezien er briljante spelers spelen of hebben gespeeld met een donkere huidskleur.

Serieuze vraag: waarom zou je als een zwarte voetballer nog überhaupt in Itali㫠willen voetballen? Vergeet de ultras, zelfs de clubs en de Italiaanse voetbalbond doen veel te weinig tegen racisme.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brescia

Selectie
SpelersPositieW
S. SabelliVerdediger360
S. TonaliMiddenvelder351
A. DonnarummaAanvaller317
D. BisoliMiddenvelder251
N. ŠpalekMiddenvelder252
J. JoronenKeeper290
J. ChancellorVerdediger263
Voor de complete selectie: Clubpagina Brescia .

899 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Brescia 19 5 6 1
2018/2019 Olympique Marseille 15 8 5 1
2018/2019 OGC Nice 10 0 5 0
2017/2018 OGC Nice 28 18 11 1
2016/2017 Liverpool 0 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren