AZ in de wolken na bericht uit Zeist: ‘Het kan niet op, op dit moment’

Vrijdag, 8 november 2019 om 14:27Yanick Vos

AZ-trainer Arne Slot en technisch directeur Max Huiberts hebben vol enthousiasme gereageerd op de uitverkiezing van Calvin Stengs en Myron Boadu voor het Nederlands elftal. Stengs zat al bij de voorselectie en mocht derhalve hopen op een plekje in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Boadu profiteert van de afwezigheid van de geblesseerden Donyell Malen en Steven Bergwijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie is volgens jou het volgende talent van AZ dat een oproep krijgt voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door origineel)

Ook complimenten aan hun jeugdopleiding. Zij zijn echt lekker bezig daar. Ik denk dat AZ tegenwoordig ook in staat is om de toptalenten in de jeugd te behouden voor de club.

8 november 2019 om 14:49

Az is een voorbeeld voor clubs als utrecht vitesse en feyeboord door goed te investeren in de jeugdopleiding betaald zich uiteindelijk goed uit.

8 november 2019 om 15:00

Ach onze jeugdopleiding is niks bijzonders en dat gaat het ook niet worden. Wij moeten maar eens beginnen om de grote talenten uit de stad en de provincie goed te scouten. Vaak worden die voor onze neus weggekaapt. Zie bijv. Ihattaren. Clubs als Az,sparta en Willem 2 hebben een kleinere achterland en zitten in een regio met meer concurrentie en toch hebben zijn een betere jeugdopleiding. Dat zegt genoeg.

8 november 2019 om 15:12

AZ is vooral een voorbeeld voor Feyenoord en Vitesse als het gaat om de jeugdopleiding. Utrecht investeert ook volop in de jeugdopleiding en is daarin heel lekker bezig. AZ is wel een voorbeeld voor Utrecht als het gaat om het behouden van de jeugd en de verkoop van spelers.

Leuk voor ze, ze hebben het beiden verdiend met uitstekende optredens voor AZ. Ik heb bij allebei ook het idee dat ze mentaal sterk zijn, een goede en professionele houding hebben en daarnaast zijn ze uiteraard ontzettend talentvol. Geen enkele speler wordt minder van een oproep bij het Grote Oranje op jonge leeftijd. Het niveau ligt hoger, je ziet je idolen spelen en je mag uitkomen voor je vaderland.

8 november 2019 om 14:56

Het mentale aspect wordt uitgebreid geanalyseerd en is ook een afweging om spelers in de jeugdopleiding te houden of niet. Het is geen toeval dat bij clubs als Ajax op de laatste doorgebroken spelers een goede kop zit en een prima 'ambassadeur' van een club zijn.

8 november 2019 om 18:50

Klopt. Laatst een interview van Wenger gezien die sprak over ‘ Stamina of the motivation’. Kort gezegd, dat omgaan met tegenslag, teleurstelling, blessureleed, mensen die niet direct in je geloven, maar toch de motivatie en het doorzettingsvermogen hebben om door te gaan uiteindelijk zal worden beloond. Vroeg of laat kom je iemand tegen die het in je ziet zitten en je de kans geeft. Stengs is daar een mooi voorbeeld van, die ernstige blessure van voorheen heeft hem niet weerhouden van prestaties naderhand.

Ontzettend blij en natuurlijk meer dan terecht dat Boadu en Stengs erbij zijn, maar een schandalige beslissing om Bizot niet te selecteren. Tig keer de nul houden is blijkbaar niet voldoende om opgenomen te worden maar wel kiezen voor Zoet en Vermeer. Ik kan het oprecht niet begrijpen!

8 november 2019 om 14:46

Schandalig nog wel? Anders ga je je druk maken om de keuze voor een 3e keeper. Je kunt je beter afvragen waarom de goed presterende Willems genegeerd wordt terwijl het inmiddels wel duidelijk is dat we met Blind op linksback geen steek verder komen

8 november 2019 om 14:53

Nou, als je kan tellen dan zie je dat er drie keepers zijn bij Oranje. Zoet en Vermeer zijn er daar twee van en Joshua11 vind hen beiden op dit moment minder goed dan Bizot. Dat betekent dat het gaat om keuze voor een tweede keeper. Niet om een derde keeper. Mensen maken zich toch ook druk om de selectie van Strootman? Dat is hetzelfde.

8 november 2019 om 14:54

Ik vind het inderdaad schandalig, maar vooral niet te begrijpen. Bizot zit continu bij de selectie dus waarom nu niet? Zijn prestraties worden alsmaar beter. Dat hij derde keeper is vind ik totaal niet relevant. Voor spelers is het Nederlands elftal het hoogst haalbare dus ja, ik vind hier wat van.

8 november 2019 om 14:58

Alsof Willems al eens heeft aangetoond enig niveau te bezitten. Aan zijn geweldige voorzet hebben we weinig in dit oranje (geen kopsterke spitsen behalve een breekijzer) en voor de rest is het bijzonder matig. Verdedigend helemaal een drama. Blind op links is inderdaad geen luxe maar om terug te vallen op middelmaat als Willems lijkt me geen oplossing.

8 november 2019 om 15:00

Willems doet het dit seizoen erg goed en behoort momenteel tot de betere linksbacks in de Premier League. Als linksback is Willems vele malen geschikter dan Blind.

8 november 2019 om 15:03

Als je vind dat Willems tot de betere verdedigers in de Premier League behoort denk ik niet dat we er nog uit gaan komen.

8 november 2019 om 15:06

Misschien wat vaker PL kijken dan. Zoveel goede linksbacks zijn er niet en Willems doet het uitstekend daar

8 november 2019 om 15:10

'willems een van de betere linksbacks in de Premier League'. Dan moet de rest wel van de backs wel enorm slecht zijn en niks voorstellen haha. Lachwekkend natuurlijk want dat is niet zo, Willems is een prima clubvoetballer maar totaal niet geschikt om voor in Oranje in aanmerking te komen. Schandalig betreffende Bizot, zeer zeker. Het is onbegrijpelijk om twee matig keepende spelers die ook nog eens de afgelopen wedstrijden geregeld fouten hebben gemaakt te verkiezen boven Bizot.

8 november 2019 om 15:11

Haha wat een onzin man. Nee laten we lekker blijven aankloten met die trage Blind, iedere wedstrijd goed voor tig persoonlijke fouten

8 november 2019 om 15:13

Hij speelt linksback bij de nummer 15 in de Premier League, in een systeem met 5 verdedigers om zijn beperkingen te maskeren. Natuurlijk is het aanvallend best aardig, maar daar houd het wel op. In een systeem met 4 verdedigers zakt hij vaker door de mand dan dat hij een goede wedstrijd speelt. Of wil je beweren dat we in Oranje ook maar met 5 man in de defensie moeten gaan spelen om Willems te laten renderen?!

8 november 2019 om 15:14

Valt echt mee hoor.. heeft een aantal wedstrijden leuk gespeeld maar weinig bijzonders

8 november 2019 om 15:54

Strootman heeft zich al bewezen bij Oranje, Psv, AS Roma en Marseille en is bovendien erg ervaren. Totaal een andere situatie dan Bizot dus.

8 november 2019 om 17:33

Nee, ik bedoel dat Strootman ook tweede of derde wissel is en zijn selectie ook in twijfel wordt getrokken. Zo gek is het dus niet dat er heisa wordt gemaakt om een tweede keeper. Het gebeurd namelijk op elke positie.

8 november 2019 om 14:55

Eens dat Bizot een oproep verdient, helemaal als je bedenkt dat Zoet geselecteerd is. Maar de 0 houden is wel een teamprestatie natuurlijk. Hopelijk gaat Bizot zo door dan kan het niet lang duren dat hij er ook eens bij zit. Ik vind het wel jammer dat Koopmeiners het zo goed doet als verdediger, die had een geduchte concurrent kunnen zijn om naast Frenkie op het middenveld te spelen. Heerlijke ploeg heeft AZ met vrolijk en attractief voetbal, precies zoals voetbal bedoeld is.

8 november 2019 om 16:52

@origineel, Koopmeiners speelt (heerst) al het hele seizoen op het middenveld. Vind ik eigenlijk het beste dit seizoen van AZ-kant, echt een fluwelen trap heeft hij. Ik had hem er eigenlijk ook wel eerder bij verwacht dan Boadu, maar misschien volgende periode in plaats van Strootman.

8 november 2019 om 20:34

Dankjewel voor de correctie, dit was mij ontgaan. Het oog valt al snel op de smaakmakers voorin dit seizoen maar Koopmeiners is inderdaad een geweldige speler. Die zou ik er ook liever bij hebben dan Strootman, daar zit toch geen toekomst meer in.

8 november 2019 om 15:46

Ik snap het wel. Bizot was bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen heerenveen erg slecht en hoewel zoet ook niet best gekeept heeft mag hij best wat meer krediet krijgen. Het is ook niet zo dat bizot een goede keeper is. Voor az prima, maar daar houd het op.

8 november 2019 om 15:51

Welja, het is schandalig dat de bondscoach een andere keus maakt dan jij zou doen. Ik zou Zoet waarschijnlijk ook een keertje thuis laten, maar ik zou daarvoor Krul nog wel eens willen zien, maar om het nou schandalig te noemen gaat wel ver.

Ik moet toch ook nog mijn complimenten geven aan Dani de Wit, bij Ajax leek hij gewoon niet goed genoeg te zijn, maar bij AZ heeft hij zich herpakt en heeft hij het team echt geholpen om beter te worden.

8 november 2019 om 16:07

Hij heeft zich niet herpakt, hij is gewoon basisspeler geworden bij een andere club en is gewoon door gegroeid in hetgeen hij al deed, namelijk veel "vuile" meters maken en nu ook nog scoren.bij Ajax waren ze al helemaal gek van deze jongen en word hij pas "afgekraakt" door de supporters nu hij wijselijk voor een andere club en dus speeltijd heeft gekozen (lees eerdere berichten over blind paard e.d.).maar goed, dit topic gaat over de terechte selectie van Boadu en Stengs, deze tandem doet het geweldig ondanks hun zeer jeugdige leeftijd.wat overigens zeer opmerkelijk is is het feit dat Bizot niet eens geselecteerd is terwijl hij toch met vlag en wimpel de beste cijfers kan overleggen en niet alleen tegen de Astana's van deze wereld war hij overigens ook gewoon zijn werk tegen doet.

Alles lukt op dit moment bij AZ. Zelfs Pantelis Hatzidiakos begint te vlammen, nou dat zegt veel. Idrissi, Boadu & Stengs dit seizoen 30 goals en 24 assists samen. Bizar. Wel ben ik bang dat het na de winterstop minder gaat worden, AZ rouleert namelijk weinig, heeft niet een super sterke bank en moet nog een aantal wedstrijden spelen als ze in de EL doorgaan.

8 november 2019 om 15:00

Hoort er allemaal bij. Niet alleen de vele wedstrijden maar ook de jonge leeftijd zal gaan tellen na de winterstop. Gewoon accepteren dat dit erbij hoort en dat dit je spelers een stuk meer bagage zal geven en genieten van de heerlijke spelopvatting, ook wanneer de resultaten iets minder worden.

8 november 2019 om 17:34

Natuurlijk hoort het erbij, daarom geniet ik er nu ook extra van. Je weet dat er zometeen eentje geblesseerd gaat raken of dat ze een keer twee wedstrijden verliezen. Daar worden ze inderdaad alleen maar beter van.

Als je dan dat lijstje in die poll ziet: daar staan met Koopmeiners en Wijndal toch nog wel 2 potentiële neo-internationals hoor, en ook Bizot komt daar (nu al wat mij betreft) voor in aanmerking. Als die zo door gaan zie ik ze binnen een jaar ook een keer mogen melden bij Oranje. Complimenten aan de AZ-opleiding, een gouden lichting dit!

Wat een talenten daar in Alkmaar dit seizoen. Denk dat een 2e plek dit seizoen zeker te halen is. Nu hopen dat ze het team na dit jaar bij elkaar kunnen houden en volgend jaar een gooi kunnen doen naar het kampioenschap

8 november 2019 om 15:56

Dat zie ik eigenlijk niet gebeuren. Met name Stengs is denk ik onhoudbaar als hij ook nog eens international wordt.

8 november 2019 om 16:17

Dat gaat waarschijnlijk niet lukken en die kans wordt alleen maar kleiner na selecties in Oranje. Het is al knap dat op Til na de rest zo goed bij elkaar is gehouden. Genoeg reden om volop te genieten van dit seizoen!

En een aanvulling. Idrissi staat in het elftal van de week van de Europa league. Een mooie week voor de az spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

14 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren