Oranje-opponent verliest bondscoach maar dwingt bijzondere regeling af

Vrijdag, 8 november 2019 om

Stoke City heeft Michael O'Neill aangesteld als manager, zo meldt de club vrijdagmiddag uit de Championship via de officiële kanalen. De club plukt O'Neill daarmee weg bij Noord-Ierland, waar hij al sinds 2011 aan het roer staat als bondscoach. Voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden is echter een speciale regeling getroffen met de Noord-Ierse voetbalbond.

Hoewel O'Neill zaterdag al begint bij Stoke, maakt hij ook de kwalificatiecyclus met Noord-Ierland nog af als bondscoach. Dat is de Engelse club overeengekomen met de Noord-Ierse voetbalbond. Het land speelt op zaterdag 16 november thuis tegen Nederland en gaat op dinsdag 19 november op bezoek bij Duitsland. Noord-Ierland staat derde in Groep C en heeft nog enig uitzicht op directe plaatsing voor het EK in 2020.

O'Neill heeft bij Stoke City tot medio 2023 getekend en begint zaterdag na de competitiewedstrijd tegen Barnsley aan zijn dienstverband. De Noord-Ier volgt Nathan Jones op, die het negen maanden volhield in Stoke-on-Trent. De club is bezig aan een dramatisch seizoen op het tweede Engelse niveau: Stoke is na vijftien wedstrijden terug te vinden op de 24ste en laatste plaats in de Championship.

De laatste acht jaar was O'Neill de bondscoach van Noord-Ierland. Het grootste succes dat de oefenmeester met het land behaalde was de kwalificatie voor het EK in 2016. Het was voor het eerst dat het land uit het Verenigd Koninkrijk actief was op een Europees eindtoernooi. Noord-Ierland werd in Frankrijk in de achtste finale uitgeschakeld door Wales (0-1).

Emanuelson treft met Utrecht oude liefde Ajax: 'Altijd speciaal'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door kweekvijver)

Dubbelfuncties zijn vaak niet ideaal, want hierdoor kan je nergens de volledig focus op leggen. Al kan ik de Noord-Ierse bond heel goed begrijpen, zonder O'neill nu is het wel klaar.

8 november 2019 om 15:20

Heeft toch niks te maken met dubbelfunctie? In die andere halve week wordt geen competitiewedstrijd gespeeld. Kortom er is nog gewoon 2weken interim situatie (allicht al met wat assistenten of instructies van O’Neill) en over 2weken gaat hij echt aan de slag.

Ze kwalificeren zich toch niet meer, dus maakt het uit.

8 november 2019 om 15:56

Als ze thuis met 1-0 winnen van Oranje, wat niet ondenkbaar is, dan is plaatsing opeens een stuk dichterbij.

8 november 2019 om 16:29

Als Noord-Ierland met 1-0 van Nederland wint hebben ze er niet heel veel aan. Nederland is sowieso geplaatst als ze winnen van Estland ook al verliezen ze met 10-0 van Noord-Ierland. Dus als Noord-Ierland met 1-0 van Nederland wint moeten ze ook nog uit van Duitsland winnen.

8 november 2019 om 15:56

Eerst maar eens de kwalificatie afmaken, zou ik zeggen. Ik ergerde me kapot aan al die "journalisten" die de spelers van Oranje al begonnen te feliciteren.

8 november 2019 om 16:01

Nee man, beetje bluf is toch leuk. In deze wedstrijd moeten zij in de aanval vanaf minuut 1, dat wordt gezellig met z'n allen het mes in lopen.

8 november 2019 om 16:57

Waarom niet? Ze moeten nog naar Duitsland.

8 november 2019 om 20:13

Dat zou echt het failliet van het voetbal zijn, als zo'n team zich plaatst ten koste van duitsland/oranje. Pure middelmaat. Afgelopen WK was ook vrij niveauloos/kansloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noord-Ierland

FIFA ranking: 33
0 fans
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Internazionale is niet de enige club met belangstelling voor Dries Mertens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren