David Neres door blessure pas in 2020 weer in actie namens Ajax

Vrijdag, 8 november 2019 om

David Neres komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Ajax. De Braziliaanse buitenspeler heeft in de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Chelsea in de Champions League een knieblessure opgelopen en moet daar aan geopereerd worden. Erik ten Hag bevestigde vrijdag op de persconferentie dat hij de aanvaller pas in 2020 weer terug verwacht. "Het is ontzettend vervelend voor hem en het team", aldus de trainer.

“David Neres moeten we missen tot aan de winterstop”, zo viel Ten Hag vrijdag met de deur in huis tijdens de persconferentie. “Het is tijdens de wedstrijd tegen Chelsea gebeurd. Ik heb in de rust gevraagd of iedereen in orde was, toen was dat nog wel het geval. Direct na de wedstrijd was het al duidelijk, een grote tegenvaller voor hem en voor het team. Dit soort dingen gebeuren en het is ontzettend vervelend.”

Ten Hag: 'David Neres ligt er tot de winterstop uit met een knieblessure'

Ten Hag heeft het vermoeden dat Neres de blessure in de eerste helft op Stamford Bridge heeft opgelopen. “Toen had hij twee momentjes waarin hij in het duel kwam. We denken dat het daar gebeurd is. Het is voor iedereen ontzettend vervelend, want zijn grote vorm was aanstaande”, aldus de coach, die bevestigt dat het om een blessure aan de meniscus gaat. Hij verwacht dat Neres na de winterstop weer in actie kan komen, al kon hij dat niet met zekerheid zeggen. “Dat kan, maar dit is de prognose die ik nu heb.”

“Dat weet ik wel, maar ga ik niet zeggen”, reageerde Ten Hag op de vraag hoe hij het gemis van Neres gaat opvangen. Door zijn blessure mist Neres de resterende wedstrijden in de groepsfase van de Champions League tegen Lille OSC (27 november) en Valencia (10 december). Ook de komende interlands met de nationale ploeg van Brazilië moet hij aan zich voorbij laten gaan. Neres kwam dit seizoen tot dusver tot zes doelpunten in twintig wedstrijden in alle competities.Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door janssen)

He wat vervelend. Konden hem goed gebruiken in met name de resterende CL wedstrijden....

8 november 2019 om 13:32

Zeker vervelend, nu een van onze belangrijkste spelers uitvalt, straks krijgen we een PSV scenario.

8 november 2019 om 13:41

Die missen Malen, Bergwijn en Lammers al een half seizoen. Vervelend voor Neres, maar blessures horen er helaas bij. Met deze brede selectie is het echt wel op te vangen.

8 november 2019 om 13:44

Zonder of met neres, ajax gaat jammer genoeg niet verder dan de 1ste fase van de ucl. Het was een Leicester doem scenario vorig seizoen en dat zal niet meer herhaald worden.

8 november 2019 om 13:45

We zijn nog niet eens en half seizoen onderweg... En een brede selectie zegt mij geen ene reet. Het gaat erom wat voor een kwaliteit ze op d bank hebben zitten en dat is behoorlijk weinig kan ik je vertellen.

8 november 2019 om 13:48

@carlosjr : Zo jij zit er lekker positief in haha. Ajax heeft nog goede kans om verder te komen

8 november 2019 om 13:51

Wat kraam jij nu weer voor onzin uit. Ze staan 1e in een poule met 2 grote europese clubs en spelen nog steeds goed voetbal. Het is geen garantie, maar alles lijkt erop dat ze gewoon “ver” gaan komen dit jaar

8 november 2019 om 13:52

Ja precies, Ziyech weer terug naar rechtsbuiten. Tadic spits, Promes linksbuiten, Alvarez, Martinez en Vd.Beek weer op het middenveld. Dan staat het gewoon weer zoals Ajax eerder van Lille en van Valencia won. Niks aan de hand dus.Alleen tegen Lille moet het even anders ingevuld worden door de schorsingen van Veltman en Blind. Dat kan worden opgevangen door Schuurs en Marin bijvoorbeeld. Schuurs en Martinez dan samen het centrale duo in de verdediging.

8 november 2019 om 14:39

Er is genoeg kwaliteit op de bank, miss niet van niv nerres maar soms kan een bless goed uitpakken voor andere, en krijgen we iets nieuws te zien. Zoals gravenb eiting marin, die dan vaker gaan mogen spelen en beter kunnen worden en miss hun potenie halen, als ziyech dan naar rechts verhuist, of met lang op links en promes op rechts.of traore affwisselent met hunt en promes op rechts en tadic op links. Dit zijn dingen die ik graag zou zien. Voor de toekomst ook goed

8 november 2019 om 13:52

Zeg dat wel, krijgen we zeker weer die slak op het middenveld.

8 november 2019 om 15:08

Of Marin pakt het nu op. Zijn laatste invalbeurt was iig hoopgevender dan die ervoor. Desalniettemin is het wel echt een domper dat Neres is uitgevallen, juist nu hij beter in vorm kwam.

Dit is echt verschrikkelijk zonde! Had een moeizaam begin dit jaar maar begon net zijn topvorm weer terug te vinden. Die ultra-aanvallende opstelling met Donny, Promes, Neres, Tadic en Ziyech is ook echt lekker (zeker tegen veel ploegen in de Ed). Balen dat hij er zo lang uit ligt..

8 november 2019 om 13:17

In principe missen we hem nu alleen de laatste 2 groepswedstrijden. In de eredivisie kan Huntelaar hem makkelijk vervangen. Denk dat Ziyech weer naar de flank gaat uitwijken, wat op zich wel jammer is omdat hij de laatste wedstrijden formidabel speelde op 10. Maar nogmaals, voor Ajax moet het geen ernstig probleem zijn.

8 november 2019 om 13:19

Kwalitatief ga je er altijd op achteruit, wie je er ook inzet. Zoals dinsdag was de ideale basisopstelling met zoveel voetballend vermogen!

8 november 2019 om 13:37

Hoop dat er toch een jeugdspeler de kans gaat krijgen in de ED. Gravenbergh, Lang, Traoré kunnen allemaal ingepast worden. Marin of Bandé verdienen ook een kans...

8 november 2019 om 13:39

Alleen de laatste 2 groepswedstrijden? Dat zijn nou net de belangrijkste en misschien wel de laatste 2...

8 november 2019 om 13:41

Ik heb de laatste wedstrijden van Ajax niet echt goed kunnen volgen, maar staat Ziyech nu echt op '10'? Want hij stond eerst natuurlijk een hele lange periode op rechtsbuiten, waar hij dan een beetje kon zwerven. Vond hem daar ook uiterst geschikt voor, hij deed het namelijk zo goed dat ik hem al bijna niet meer als een echte nummer tien ging zien. Ik dacht dat het middenveld vaak was: Promes - Vd Beek - Martinez.

8 november 2019 om 13:47

Ziyech staat op papier op 10 ja, maar Ajax doet voorin heel veel aan positiewisselingen. Eigenlijk staat iedereen voorin overal.

8 november 2019 om 13:49

Echt op 10 is een groot woord. Er zijn veel positiewisselingen bij Ajax voorin, maar Ziyech stond de laatste wedstrijden wel op 10 op papier inderdaad. Voordeel is dat Neres, Promes en Tadic allemaal kunnen uitzakken/naar het centrum kunnen trekken dus je kunt heel veel varieren.

8 november 2019 om 13:51

Helemaal mee eens. Enige aanpassing zou wat mij betreft kunnen zijn Alvarez ipv Veltman, heb alleen nog geen idee hoe Alvarez in de verdediging presteert. Voor de eredivisie is het duo Blind-Veltman prima, Europees vind ik dat een ander verhaal.

8 november 2019 om 14:11

Waylonn, het zijn sowieso de laatste twee groepswedstrijden 😉. On: Lille uit wordt zo ook steeds lastiger met de blessures en schorsingen

8 november 2019 om 14:54

@Guayre, waarom vraag je om Alvarez in plaats van Veltman terwijl je niet weet hoe de eerste in de verdediging zal spelen?

8 november 2019 om 13:21

Die formatie zal Ajax toch ook wel gewoon aanhouden, ook zonder Neres? Er lijkt mij geen aanleiding om weer terug te schakelen, gewoon een poppetje vervangen zou prima moeten lukken. Misschien een kans voor die Bandé, of is die nog steeds niet fit?

8 november 2019 om 13:26

Volgens mij is Bandé nog altijd niet klaar om te spelen bij 1 inderdaad.. Denk dat er wel vastgehouden zal worden die 5 aanvallend ingestelde spelers inderdaad; dan met Huntelaar, Traoré of Marin vaker in de basis 11.

8 november 2019 om 13:33

Je moet wel tegen Lille, want daar zullen Martinez en Schuurs het verdedigings- duo vormen. Alvarez op het middenveld. Misschien dat Mazraoui nu op het middenveld erbij komt en Dest weer op de back.

8 november 2019 om 13:33

Probleem is dat het net allemaal in elkaar viel. Met diepgang op de vleugels en Ziyech op 10 liep het als een trein, probleem is dat er behalve Promes en Neres opvallend weinig diepgang in de selectie zit. Dit word dus meer dan simpelweg een poppetje vervangen, Met Ziyech of Tadic op rechts ben je niet alleen diepgang kwijt op de flank, je verliest ook voetballend vermogen en creativiteit in de as. Echt een grote tegenvaller.

8 november 2019 om 13:39

Ik hoop niet dat dit ons "PSV moment" wordt, waarbij na twee rode kaarten en een paar blessures de boel totaal in elkaar stortte. Ten Hag zal zich nu echt kunnen/moeten bewijzen!

8 november 2019 om 13:46

Ik hoop dat zyech dan op rechts gaat spelen en gravenbergh op 10.

8 november 2019 om 13:57

Gravenberch is meer een 8.

8 november 2019 om 17:20

Het is ook een goede kans om Marin eens op 10 te proberen. Die positie ligt hem namelijk beter dan 6 of 8

Heftig voor hem zeg, zag er ook niet lekker uit. Helemaal zonde nu hij eindelijk weer eens wat kon laten zien en in vorm kwam.

Net nu hij z’n vorm weer terug begint te krijgen.. Overigens zou ik gewoon met Ziyech op 10 blijven spelen, tadic naar de flank en Traore in de eredivisie de kans geven

8 november 2019 om 13:37

Vindt het ook heerlijk om Ziyech in de as te zien. Hij wijkt nog steeds zo nu en dan uit naar de zijkanten, maar kan op deze manier meer vorm geven aan het spel, iets wat je mist met Donny op die positie, die met name belangrijk is met zn diepgang en ruimte creeeren voor anderen, en het vertrek van Frenkie en Lasse op het middenveld.

Een enorme aderlating voor het duel met Lille. Geen idee hoe ze het willen oplossen nu. Schuurs en Martinez centraal, Alvarez en Van de Beek als controlleurs, Promes op 10 en Noa Lang linksbuiten?

8 november 2019 om 13:17

Ik hoop stiekem dat tadic weer naar de buitenkant verhuist en traore in de spits gaat hij kan (ook al lijkt dat op het oog niet zo) geweldig combineren maar dit is meer een hersenweefsel dan realistisch.

8 november 2019 om 13:20

Bedoel je een hersenspinsel? Ik zou Traore toch zo graag in de spits willen zien, wat oogt hij sterk en snel. Zo iemand kan je denk ik zeker wel gebruiken.

8 november 2019 om 13:49

ik vraag me af of het verstandig is om Tadic op een vleugel te zetten. Daar wordt toch meer verdedigend werk verwacht. Ik heb juist al het gevoel dat Tadic het fysiek lastiger heeft dan vorig jaar.

8 november 2019 om 13:17

Misschien Huntelaar maar weer van stal halen? Of anders Traoré of Lang inderdaad de kans geven. Tadic eventueel naar de zijkant. Genoeg opties nog. Maar wel een aderlating ja.

8 november 2019 om 13:31

Ik zou proberen om zo weinig mogelijk te veranderen aan de opstelling en niet te veel spelers op andere posities gaan neerzetten. Ik zou het middenveld laten staan zoals het is. Centraal achterin zou ik opvangen met Schuurs en Alvarez. I know, het is een gok, maar om nou Martinez van het middenveld te halen en houten klaas Alvarez er neer te zetten vind ik nog minder. Vervolgens zou ik Noa Lang de kans geven op links en Promes naar rechts verhuizen.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Alvarez
Tagliafico
Van de Beek
Ziyech
Martinez
Promes
Tadic
Lang
8 november 2019 om 13:35

Ten Hag wilt niet 2 rechtspoten centraal achterin, tegen Chelsea werden Martinez en Schuurs het centrale duo en kwam Alvarez op cvm

8 november 2019 om 13:40

Ja dat snap ik, maar ik wil het persoonlijk liever niet en daar ging mijn bericht dan ook over. Alvarez voegt weinig toe op het middenveld. Verdedigend vind ik hem daar zeer matig en qua passing en aanvallend is het allemaal op safe. Je kan geen steekballen verwachten a la Martinez. Ik zie hem daarom liever achterin spelen. Ik ben er alleen wel bang voor dat het gaat gebeuren om de reden die jij aangeeft.

8 november 2019 om 13:59

Waarschijnlijk Alvarez of Martinez naast Schuurs in de verdediging. En Marin - Alvarez - Vd.Beek of Marin - Martinez - Vd.Beek op het middenveld. Ziyech - Tadic - Promes dan in de aanval. Geen Lang, Lang is Jong Ajax materiaal niet goed genoeg.

8 november 2019 om 13:35

Ik denk dat Ajax zo tegen Lille zal spelen. Lijkt mij ook de beste oplossing momenteel.

Onana
Dest
Schuurs
Martinez
Tagliafico
Mazraoui
v/d Beek
Alvarez
Ziyech
Tadic
Promes

Echt balen dit, begon ook net weer in vorm te komen... Die gaat Ajax zeker missen tijdens de CL wedstrijden.

Kan er ook nog wel bij.

8 november 2019 om 13:50

Hoezo kan er ook nog wel bij. Ajax heeft tot nu toe niet echt pech met het missen van spelers.

8 november 2019 om 13:55

Missen Blind en Veltman in de return. Marzaroui en v/d Beek zijn er een tijd uit geweest, nu Neres. Zijn toch niet de minste namen. Ongeveer net zoveel pech als Psv.

8 november 2019 om 14:06

PSV miste in 1 wedstrijd Bergwijn, Malen, Lammers, Viergever, Hendrix en Thomas. Dat lijkt mij iets meer dan dat Ajax (tegelijkertijd) gemist heeft.

8 november 2019 om 14:10

Gaat het toch helemaal niet om Janssen. Bovendien gaat Ajax nu Neres missen in 2 hele belangrijke wedstrijden die gaan bepalen of ze overwinteren. Psv miste die 6 in een eredivisie wedstrijd.

8 november 2019 om 14:25

Uiteindelijk gaat het alleen maar om de laatste wedstrijd. Als je die wint ben je gewoon verder in de CL. Wat je de eerste CL ook maakt. Dus je weet nu dat je de laatste (de enige Echte belangrijke wedstrijd) 1 speler mist. Daarbij weet je nu ook al dat Blind en Veltman dan niet geschorst zijn.maar ik reageer alleen in de in mijn ogen overdreven reactie "kan er ook nog wel bij". Dat doet overkomen of er ramp naar ramp gebeurd, en zoals ik al schreef valt dat bij Ajax reuze mee.

8 november 2019 om 14:32

Whahah Janssen die kan altijd zo mooi konkelen he. Thomas is niet eens een basisspeler, hendrix wordt vervloekt, viergever is een beperkte solide verdediger. Lammers zou niet eens spelen als hij fit was. Alleen Malen mis je echt. Bergwijn is ook helemaal niks. Rendement van niks.

8 november 2019 om 16:08

Ben het eens met Janssen hier hoor, het gaat hier om het missen van basisspelers waar je routines en chemie mee opbouwt. Dat staat los van de kwaliteit van de spelers en als je ziet wat Gakpo en Bruma als vervanger van Malen en Bergwijn laten zien, dan zie je hoe erg je ze mist.

8 november 2019 om 17:35

Janssen heeft gewoon gelijk hoor. Dat er nu 3 wegvallen is ongelukkig maar dit seizoen treft Ajax het wel met blessures en kaarten

9 november 2019 om 11:18

Ik vind dat PSV vooral heel veel pech heeft. Elke club heeft last van blessures en schorsingen, maar dat van PSV valt nu wel allemaal heel erg verkeerd. Op een gegeven moment misten ze Mo, malen, Bergwijn, Hendrix en Viergever. Als je dit naar het elftal van Ajax zou leggen dan zou bij Ajax een Promes (of Neres), Tadic (en zijn vervanger Huntelaar (want Lammers was er ook niet)) Ziyech, Martinez en Blind missen. En dan moet je deze wedstrijd ook nog eens tegen AZ spelen. Ik vraag me af hoe Ajax dit op zou vangen.

Jezus wat klote dit. Neres begint net weer in vorm te komen en perfecte opstelling was net rond. Als dit maar niet betekent dat ten hag weer met alvarez op het middenveld gaat spelen.

8 november 2019 om 13:29

Hoop idd dat eth nu wel gezien heeft dat alvarez op middemveld klote is voor t veldspel. Beter laat hij dat zo staan, dus martinez en vd beek op 6, waarbij vd beek voor diepgang zorgt, wel gedoseerd. Ziyech op 10. Tadic rechtsbuiten. Promes linksbuiten. Traore spits. Voor de vleugels lang achter de hand.

Klote zeg, net nadat ten hag de juiste samen stelling lijkt te hebben gevonden krijgen we dit nieuws!!

Zonde met nog belangrijke CL wedstrijden te gaan. Als dat maar niet betekent dat Alvarez weer op het middenveld komt. Misschien Marin en van de beek aanvallende middenvelder?

Dit is zuur, een extra aanvallende optie voor Ajax minder. Hoop dat dit niet overwintering in de champions League gaat kosten

Zo zie je maar weer. Om Europees mee te doen heb je iedereen keihard nodig. Bespiegelingen over ideale opstellingen en ontevreden wisselspelers zijn in het huidige topvoetbal klinklare onzin en vaak pure stemmingmakerij.

Oeh, dat is mij een domper zeg. Het leek er op dat hij net weer een beetje in vorm begon te komen. Ik hoop overigens niet dat dit betekend dat Alvarez weer op het middenveld komt te staan, want die staat nu met Martinez, Van de Beek en Ziyech wel lekker. Ik ben benieuwd hoe de opstelling er nu uit gaat zien. Zal Tadic naar de vleugels gezet worden en Huntelaar in de spits? Of zal Lang de kans krijgen? Of Traoré? Gaat Ziyech weer naar de aanval en krijgt Marin een kans?

Dat is erg jammer, want de de puzzelstukjes leken in elkaar te gaan vallen. Is Bande niet eens fit inmiddels? Wellicht kan hij eens wat minuten gaan maken.. Niet meteen als vervanger voor Neres, maar ik denk ineens aan die jongen..

Dit kan er ook nog wel bij. Neres uitgeschakeld terwijl die net weer lekker in vorm was. Gelukkig hebben we nog het 1 en ander achter de hand, waardoor het probleem prima op te vangen is.

Onwijs balen een Neres in vorm speelt elk team kapot. Ik zou Traore in de spits zetten, is sterk en heeft diepgang en is in goede vorm, Tadic/promes op de flanken en Ziyech op 10 houden. Ik zie Huntelaar liever niet meer in de basis daar vind ik hem toch niet goed genoeg meer voor.

Ajax kan nog steeds een uitstekend team op de been brengen zonder Blind, Veltman en Neres. Natuurlijk zijn de opties minder geworden en zal dat op de reservebank zichtbaar zijn.als het team maar vasthoudt aan de aanvallende speelstijl. Iets in de trant van Onana - Dest - Alvarez - Schuurs - Tagliafico - v.d. Beek - Martinez - Promes - Ziyech - Huntelaar - Tadic ?

Balen. Vooral nu hij het op de rit krijgt en ook was opgeroepen voor de Braziliaanse selectie.

The Hunter er maar in. Die heb je er tenslotte niet voor niets bij.

8 november 2019 om 15:37

Dat kun je over alle wisselspelers zeggen..

8 november 2019 om 17:43

Er valt een buitenspeler weg, dan moet je gewoon een andere buitenspeler erin zetten. Heel het elftal omgooien hoeft niet

Wat?! Nee! Wat zuur dit. David kwam met de wedstrijd steeds beter in vorm. Wat vervelend voor hem man. Hopen op een spoedig herstel en hopelijk weer snel de vorm te pakken. Dan breekt de belangrijke fase van de competitie aan en hopelijk ook in de CL. Vamos David!

Nou dat wordt weer genieten van Alvarez en Martinez op het middenveld. Twee Ajax-onwaardige afbraakvoetballers als je het mij vraagt. Met die Mexicaan op het middenveld is de Europa League al bijna een feit. Maarja wie moet je anders opstellen? Miskoop Marin? De 16 jarige Gravenberch die zelfs minder wordt bevonden dan Siem de Jong? Wat een slecht en dun bezet middenveld heeft Ajax zeg, is wel eens beter geweest

8 november 2019 om 13:44

Jezus Christus. Kom jij weer. Martinez een afbraakvoetballer 😂 Duidelijk geen ajax gekeken dit seizoen. Is elke wedstrijd 1 van de betere van het team. Alvarez op het middenveld kan inderdaad niet, ik hoop dat Ten Hag dat ook ziet nu. Marin een miskoop noemen vind ik belachelijk. Heeft nog niet eens fatsoenlijk de kans gehad en viel tegen PEC heel erg goed in. Europa League bijna een feit noemen vind ik ook onzin, ook zonder Neres moet je kunnen winnen van Lille en Valencia. Gravenberch is 17 en is er nog niet klaar voor, maar hij wordt echt niet minder bevonden als Siem.. Anders had Ten Hag wel de Jong ingebracht tegen PEC toch?

8 november 2019 om 13:48

Martinez is een schoffelaartje met een redelijke pass in de benen, maar met zijn lage handelingssnelheid gaat hij nooit de absolute top halen. Marin kostte 12 miljoen en is totaal uit beeld verdwenen, wordt gepasseerd ten faveure van een beperkte voorstopper (Alvarez). Dan mag je de term miskoop wel in de mond nemen

8 november 2019 om 13:58

Martinez heeft totaal geen lage handelingssnelheid, dat valt echt wel mee. En wat maakt het uit als hij niet de absolute top gaat halen..? Voor ajax is hij op dit moment perfect. Alvarez is in het elftal gezet om defensieve zekerheid in te bouwen in de CL. Marin is totaal niet verdedigend ingesteld. Hij wordt dus niet gepasseerd omdat hij een miskoop is, maar omdat hij gewoon niet op een manier gebruikt kan worden waarop Alvarez gebruikt wordt. Ik denk dat Ten Hag nu ook wel in ziet dat Alvarez op het middenveld geen goed idee is, en ook hij heeft gezien dat Marin tegen PEC goed inviel, die gaat echt wel kansen krijgen.

8 november 2019 om 14:02

Ik vind Martinez een 13 in een dozijn voetballer. Hij is beter dan Marin en Alvarez maar dat zegt vooral wat over die laatste 2. Als je met Martinez speelt hoef je toch niet met nóg een defensieve middenvelder erbij te spelen? Cruijff systeem was altijd met 1 controleur. Johan draait zich om in zijn graf als hij Alvarez op het middenveld van Ajax ziet schutteren

8 november 2019 om 14:05

Ten Hag vond dat blijkbaar nodig in de CL. Ik vind het ook onzin, en hij hoort er totaal niet.

8 november 2019 om 13:55

@ Sparta-Praag Ik heb je vaker voor bij zien komen en opvallend vaak negatief al dan niet ongenuanceerde teksten richting Ajax zien verspreiden. Op zo'n forum als deze is dat geheel jammer en onnodig. Volgens mij is Ajax de enige Nederlandse club samen met AZ, gezien het resultaat, spel etc, etc, dat wel uitstekend presteert zowel nationaal als internationaal. Daarmee kan geconcludeerd worden dat wat jij roept puur gebakken lucht is. Marin wordt ook niet gepasseerd ten koste van Alvarez, Ajax speelt namelijk al meerdere wedstrijden op rij met een middenveld van Martinez, van de Beek en Ziyech. Marin heeft gewoon te dealen met een plek bij de reserves, zo werkt het gewoon bij een topclub. Wachten op je kans tot de je weer aan de beurt bent. En ja Ajax kan zich dat gewoon makkelijk permitteren.

8 november 2019 om 14:05

Geen idee wat je met deze reactie wilt bereiken, buiten het feit dat je natuurlijk maar al te graag wilt benadrukken dat Ajax de Nederlandse club is die internationaal - volgens jou althans - uitstekend presteert. Komt een beetje sneu over. Het is niet relevant hier en bovendien geen reden om niet kritisch te zijn op Ajax.

8 november 2019 om 14:51

Zoals je had kunnen lezen benoem ik AZ en Ajax en doel ik daar mee op de diverse negatieve en kinderachtige opmerkingen uit jouw koker. Gebrabbel eerste klas. In een topic over een blessure van Neres het aankoop/selectie beleid negatief te bespreken is idem dito irrelevant.

8 november 2019 om 14:59

@Dirk, niet op reageren. Gisteren begon hij zelfs bij de artikelen over PSV en Feyenoord over Ajax. Laat hem zijn frustraties en jaloezie uiten en negeren. Dat werkt immers het beste bij kleine kinderen.

8 november 2019 om 15:05

Dirk pas op he deze Sparta Praag benoemd volgens hem enkel de feiten, hahaha.

8 november 2019 om 15:13

Het is mij wel duidelijk dat je hier op een hoop negativiteit stuit als je niet meeloopt in de polonaise rondom Ajax. Neres raakt geblesseerd, daardoor moet er een vervanger opgesteld worden, maar die is er eigenlijk niet omdat ze geen goede hebben aangetrokken. Wel degelijk relevant om het aankoopbeleid aan te halen dus

8 november 2019 om 15:18

De selectie is groot genoeg om de blessure van Neres op te vangen, ook staan er genoeg talenten op de radar. Dus daarmee is het bespreken van het aankoop beleid irrelevant, juist door deze blessure komt een speler als Marin weer in de picture. Genoeg variaties en luxes waar Ten Hag uit kan gaan kiezen.

8 november 2019 om 15:22

Totdat Ajax straks Europa League speelt omdat Marin toch niet zo goed blijkt als jij ons nu wilt laten geloven

8 november 2019 om 15:25

Je doet toch zelf een enorme aanname door te stellen dat Ajax europa league gaat spelen? Je benoemd toch enkel de feiten.

8 november 2019 om 15:26

@sparta sterk onderbouwt ook... vooralsnog strijd Ajax gewoon mee om een plek in knock-outfase in Champions League. Wat gewoon ontzettend knap is en waar wij Nederlanders gewoon trots op moeten zijn. Ik heb ook begrepen van andere leden op dit forum dat je graag anders zou willen zien. Spijtig voor jou. Verder kunnen we dan ook niet in de toekomst zien wat er gaat gebeuren.

8 november 2019 om 15:27

Ik zeg nergens dat Ajax 100% zeker EL gaat spelen, misschien beter lezen volgende keer.

Wat verschrikkelijk dit. aub nu niet met Huntelaar gaan spelen en met Tadic op links, maar zoveel mogelijk in tact houden en misschien maar Noa Lang een kans gaan geven (moet in de eredivisie wel kunnen).

Heel erg jammer dat Neres geblesseerd is.maar met zo'n toptrainer als Ten Hag is er wel altijd een oplossing.erik zal wel weer een verrassende opstelling toveren.de enige dissonant is Veltman, ik hoop dat Joël niet meer opgesteld gaat worden.

Echt een aderlating.. Misschien Donny weer een plaats naar voren, en Gravenberch een kans geven? (In de CL sinds Alvarez en Schuurs wss beiden spelen en Marin al enigzins afgeschreven is). Is misschien een risico maar ik zie zo snel geen andere oplossing.

8 november 2019 om 13:42

Marin vond ik helemaal niet slecht invallen de laatste tijd. Dublin je best een keer weer de kans geven in de eredivisie.

Zo te horen gevalletje meniscus. Dat herstelt gelukkig goed!

Even schrikken natuurlijk maar meer ook niet, de winterstop komt er immers ook weer snel aan.even paar maandjes zonder Neres, maar dit gewoon prima op te vangen met de selectie die je in huis hebt. Wwel ben ik benieuwd hoe Ten Hag de poppetjes gaat neer zetten in de uitwedstrijd tegen Lille over een paar weken.

Gewoon in de competitie even spelen met die zuid Afrikaanse spits en of Bande/Lang. Dan kan je namelijk testen welke er klaar voor is en die gebruiken. Hetzelfde geldt overigens dat te. Hag Indië competitie na Utrecht dan moet testen met een centrum Schuurs/Alvarez omdat zodat je Martinez op het middenveld kan houden. Dat zou handig zijn voor de CL. Nu ga je wel merken dat ten Hag iets vaker jeugd had moeten inbrengen zodat ze was dichter op de basis selectie zaten dan was het probleem wat minder groot geweest. Nu moet je weer noodgedwongen snel andere spelers klaar stomen.

8 november 2019 om 14:06

Traore komt uit Burkina Faso 😉

8 november 2019 om 14:30

@sebasjuh, Bande is nog geen eens fit om met Jong Ajax mee te doen. Heeft daar nog geen halfuur meegespeeld. Dat zegt wel genoeg. Jeugdspelers hoeven in principe niet klaargestoomd te worden. Huntelaar zit ook nog op de bank, net als Marin.

8 november 2019 om 15:00

Als jij blij wordt van een blessure van iemand, zegt dat genoeg over jou.

Dit is de kans voor Marin om zich in de basis te spelen bij Ajax. Laat maar zien waarom Ajax zoveel geld voor hem heeft betaald.

Wat mij vooral opvalt is dat van Bommel niets mag zeggen over bijv. de blessure van Bergwijn i.v.m. privacy-regels, maar dat de blessure van Neres uitvoerig besproken wordt. Gelukkig maar, wat mij betreft, als supporter wil je toch graag weten hoe lang je een speler moet gaan missen.o.t. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ten Hag en de rest van de selectie dit gemis zullen kunnen opvangen. Misschien gelijk een goede gelegenheid om jeugd (brobbey, Traoré) bij de selectie te halen. Natuurlijk erg jammer voor David maar aanvallend zijn er voldoende opties, lijkt me zo.

Meest vervelende is dat de onderlinge concurrentie wat wegvalt. Dit is voor ajax best zuur en ook ten Hag weet dat. Heeft nu toch een optie minder.

Letterlijk een herres op David Neres.

Wellicht biedt de blessure van Neres Marin wel de gelegenheid zich te gaan onderscheiden. Natuurlijk is het jammer da Ajax niet kan beschikken over Neres, maar zou Johan nu ook niet zoiets roepen als "elk nadeel heef zijn voordeel ?"

Leuk, al die coaches hier. Zeker is dat het heftig puzzelen wordt, te beginnen tegen Lille. Drie man van de sterkste basis vervangen is voor dit Ajax wel heel erg veel,ik heb een oneindig vertrouwen in Ten Hag dat hij een goede oplossing bedenken zal.

Neres missen is altijd lastig, in mijn ogen één van de weinige spelers met diepgang. Best wel een tegenvaller dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 4 juli
Maurizio Sarri is groot fan van Edin Dzeko en de Bosnische spits is derhalve kandidaat bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren