Calvin Stengs en Myron Boadu debuteren in selectie Oranje

Vrijdag, 8 november 2019 om

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag zijn definitieve Oranje-selectie bekendgemaakt voor de aankomende interlandperiode. Door blessures zijn Steven Bergwijn en Donyell Malen er niet bij in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. Calvin Stengs en Myron Boadu debuteren in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Mohammed Ihattaren, die vorige week bekendmaakte dat hij een interlandperiode bij het Nederlands elftal verkiest boven de nationale ploeg van Marokko, zit nog niet bij de selectie. "De bondscoach en de PSV-middenvelder hebben dit in onderling overleg besloten". zo meldt de KNVB.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoeveel punten haalt Oranje tegen Noord-Ierland en Estland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

188 reacties (laatste reactie door sirius)

Terecht. Hebben het echt afgedwongen met hun spel laatste tijd zowel in de competitie als Europees. Ben benieuwd wat ze bij oranje kunnen brengen

8 november 2019 om 12:21

Ben ook benieuwd naar Weghorst als hij speeltijd krijgt. Kijk zelf eigenlijk zelden naar de Bundesliga, maar zijn statistieken zijn uitstekend. Veel beter dan die van Luuk. Al heeft hij na de laatste interland weer een extra streepje voor ben ik bang.

8 november 2019 om 12:41

Meer Bundesliga kijken dan maar, een aanraden dit seizoen!

8 november 2019 om 12:28

Ze zitten ook echt in een flow bij AZ momenteel. Echt prachtig om te zien hoe ze elkaar bijna blindelings kunnen vinden. Ook Wijndal en Koopmeiners verdienen binnenkort misschien ook wel een selectie bij Oranje.En hopelijk legt Ajax deze 4 pareltjes vast na dit seizoen zodat ze zich bij Ajax nog verder kunnen doorontwikkelen. Ze zijn zeker Oranje materiaal voor de komende jaren. En misschien moet Ajax ook nog wel gaan proberen om Ihattaren over te nemen van Psv ipv Bergwijn. Dan zit Ajax de komende jaren geramd met veel Oranje internationals in het team. Kost misschien zo'n 75-80 miljoen allemaal bij elkaar maar dat zijn de investeringen zeker waard. En bij Oranje hebben we dan echt een geweldig team dat misschien wel Europees of wereldkampioen kan worden in de toekomst. Met bijvoorbeeld dit team:Cillessen, Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Wijndal, Wijnaldum, F.De Jong, Ihattaren, Stengs, Boadu, Depay

8 november 2019 om 12:34

Misschien is het leuker als AZ structureel mee kan doen om de titel en die talenten gewoon nog effe blijven. Ik snap dat de stap nu nog hoog is van AZ naar het buitenland maar waarom altijd eerst naar Ajax? Willen jullie er echt geen concurrent bij?

8 november 2019 om 12:45

Wat boeit Ajax dat nou hoe sterk AZ is of niet. Meestal is AZ geen concurrent voor de landstitel. Ajax wilt zelf gewoon een zo'n goed mogelijke selectie hebben om het zo goed mogelijk te kunnen doen in Europa.AZ moet zelf maar weer voor goede vervangers zien te zorgen via aankopen of via doorstroming vanuit de eigen jeugdopleiding. Dat moest Ajax ook doen toen ze De Ligt en Frenkie De Jong verkochten.Voor deze AZ spelers is Ajax een goede vervolgstap denk ik. Bij de meeste buitenlandse clubs zijn ze nog niet bekend dus zullen ze waarschijnlijk eerst op de bank terecht komen in het buitenland. Kunnen ze beter wekelijks spelen bij Ajax en dan blijven ze ook in beeld voor Oranje.

8 november 2019 om 12:49

Sommige van jullie Ajacieden zijn het spoor helemaal bijster. Je noemt de grootste talenten van Nederland (waaronder 1 van de concurrent) en komt dan met €75 miljoen. Voor de spelers die je opnoemt ben je al zeker €100 miljoen kwijt.

8 november 2019 om 12:56

Malen gaat niet komen want ajax gaat niet betalen wat psv gaat vragen, als psv ajax niet al gelujk naar huis stuurt, stengs en boadu zeker gewoon halen

8 november 2019 om 12:59

Boadu 15-20 miljoen Stengs 15 miljoen (zonder zware knieblessure verleden was hij meer waard geweest), Koopmeiners 10 miljoen, Wijndal 5 miljoen, Ihattaren 25-30 miljoen (erg groot talent maar nog niet veel bewezen in Europa anders was hij meer waard geweest). Ik schat dus ongeveer dat ze zo'n 75-80 miljoen (dat is meer dan dat ze op transfermarkt.nl worden ingeschat qua transferwaarde) bij elkaar moeten kosten ook omdat Overmars een toponderhandelaar is voor Ajax.

8 november 2019 om 13:05

Waar heb je die drugs gehaald? Mag Overmars nog zo’n goede onderhandelaar zijn, maar AZ (en PSV) doen die spelers niet weg voor die prijzen. Dan mag je lekker bij FC Utrecht of Heerenveen shoppen.

8 november 2019 om 13:07

@lawpl ben je nu serieus of loop je te trollen? Ik zie nog eerder Messi naar real Madrid vertrekken dan ilhataren naar Ajax. Waarom zou PSV in godsnaam een van de grootste talenten van de afgelopen jaren voor 25 miljoen aan de concurrent verkopen. Zit jij al in de kroeg? Misschien voor 100 miljoen of meer maar anders zie ik geen rede om dat te doen, vooral niet omdat het sportieve gat tussen Ajax groter aan het worden is momenteel.

8 november 2019 om 13:08

Clubbrilletje afzetten en vervolgens je bericht opnieuw schrijven.

8 november 2019 om 13:17

AZ heeft Til al voor 18 miljoen verkocht en Jahanbaksh voor meer dan 20. Jij denkt dat ze genoegen nemen met 15 voor Stengs? Daar zullen ze gewoon minimaal het dubbele voor vragen. En terecht. Jij gaat uit van maximaal 50 miljoen voor dit kwartet van AZ, maar ik denk dat dat je gewoon minimaal 80 miljoen kost. En dat staat nog los van Ihattaren

8 november 2019 om 13:26

Stengs en Boadu zijn naar mijn mening 25 - 30 miljoen waard per spelers. Koopmeiners 20-25 en Wijndal zal denk ik rond 15 kosten. Kom je rond 100 miljoen uit en denk dat dit meer realistisch is op dit moment...

8 november 2019 om 13:37

Geen Nederlandse club gaat 25-30 miljoen betalen voor Stengs. Heeft een zware knieblessure verleden. Als hij nog een keer zijn kniebanden afscheurt is het einde sportieve carriere voor Stengs. Dus het financiele risico is te groot voor een Nederlandse club om 25-30 miljoen voor Stengs te betalen. Zoveel geld in 1 klap op de begroting verliezen is een veel te groot financieel risico voor een Nederlandse club.Boadu heeft ook nog niet bewezen dat hij 25-30 miljoen waard moet zijn. Hij heeft alleen nog maar tegen eredivisie clubs gespeeld en in Europa tegen kleine clubjes gespeeld en tegen een United B. Koopmeiners is ook by far geen 20-25 miljoen waard. En Ajax hoeft hem wellicht niet eens te kopen omdat ze al veel goede middenvelders hebben. Wijndal is zeker nog niet meer dan 10 miljoen waard. Nog te weinig voor bewezen.Bovendien heeft Ajax een toponderhandelaar met Overmars dus ik denk dat ik meer realistisch ben met mijn bedragen op dit moment.

8 november 2019 om 13:49

@kevin Wat heeft Ihattaren allemaal al bewezen dan dat hij meer dan 30 miljoen zou moeten kosten behalve dat hij over veel talent en over veel potentieel beschikt?

8 november 2019 om 14:03

Allemaal leuk en aardig Lawp maar als ze allemaal nog niets bewezen hebben waarom zou je ze dan willen kopen? By the way, het schijnt dat Huibers ook wel leuk kan onderhandelen...........

8 november 2019 om 14:20

Vanwege hun talent en potentieel zijn ze interessante spelers voor Ajax om ze bij Ajax verder door te laten ontwikkelen. En ze hebben ook wel iets bewezen natuurlijk in de eredivisie voornamelijk, bij Jong Oranje en tegen kleine clubjes in Europa. Denk dat Huiberts zich meer zorgen maakt dat hij straks weer droog en veilig in het AZ stadion kan zitten. Kan AZ ook wel wat geld voor gebruiken.

8 november 2019 om 14:24

Gelukkig is Raiola de zaakwaarnemer, dus laat Marc maar komen......

8 november 2019 om 14:33

Ajax heeft wel vaker spelers gehad met Raiola als zaakwaarnemer. Nu ook nog.

8 november 2019 om 14:56

Voorin hebben we echt topspelers in potentie, Middenveld is al top en centraal achterin wereldtop. Alleen de backs en de keeper zijn matig. Wijndal, Willems of Van Aanholt moet op termijn linksback staan. Dumfries komt voetballend alles tekort, maar er zijn geen betere alternatieven.

8 november 2019 om 14:58

En waarom zou ajax de enige club zijn die in de markt is voor deze talenten? Aan het eind van dit seizoen zou het zomaar kunnen dat er grotere clubs langskomen die wel bereid zijn om bedragen van 40 mio neer te leggen voor een stengs, mits hij blijft presteren zoals hij nu doet.

8 november 2019 om 15:09

@LawPl nu nog niet zoveel daarom gaat PSV hem al helemaal niet wegdoen. Iedereen kan toch zien dat het talent er er vanaf spat. Ilhataren is de enige speler die nog redelijk speelt en waar nog enige dreiging vanaf komt in een ontzettend zwak PSV elftal. Die jongen is 17 jaar. Verder zie ik een jongen die PSV een warm hart toedraagt en eigen jeugd om niet snel naar Ajax verkassen. Echt misselijkmakend ‘het oh zo grote Ajax’ waar alle spelers voor willen spelen. Malen zou ook terug komen bij Ajax volgens heel mensen op dit forum. Gewoon arrogant te noemen (al wil ik niet alle supporters over een kam scheren).

8 november 2019 om 15:58

@spursfan96 - Ik kan maar 15 clubs verzinnen die echt groter zijn dan Ajax momenteel. Maar daar zijn ze over het algemeen minder gericht op spelers die kunnen groeien naar het topniveau maar eerder zoeken naar spelers die al topspelers zijn omdat ze er direct moeten staan. Ik denk dat ze in Engeland, waar verre weg het meeste geld zit, na Janssen, Berghuis en Jahanbakhsh zich ook nog wel een keer bedenken om de hoofdprijs voor een AZ speler te betalen.

8 november 2019 om 16:22

75-80 alles bij elkaar? Ik denk dat deze spelers per speler nu al op 30 miljoen per speler worden getaxeerd. En dan komt er nog een bonus bovenop omdat het een binnenlandse transfer is. Nee ajax kan deze spelers zeker betalen, maar het is de vraag of ze wel zoveel willen betalen.

8 november 2019 om 16:24

Je bedoeld 70 80 miljoen per stuk

8 november 2019 om 17:13

@kevin Dat kan wel wezen maar als Ajax een niet te weigeren bod neerlegt moet ik nog maar zien of Psv en de speler dat gaan weigeren.

8 november 2019 om 17:17

@spursfan ik zie voorlopig nog geen buitenlandse clubs geinterresseerd zijn die een verbetering zouden zijn voor hun ten opzichte van Ajax.

8 november 2019 om 17:19

@Amazingninja Nee joh, geen enkele van deze talenten heeft nog bewezen dat ze 30 miljoen waard zouden moeten zijn. En alleen Psv zou er een bedrag bovenop kunnen vragen omdat ze vaste directe concurrenten zijn. AZ kan dat niet.

9 november 2019 om 11:17

LawPI niet? Boadu staat op dit moment gewoon 2de op de topscoorderslijst van de Europa League. Daarnaast heeft AZ heel duidelijk gezegt NIET meer aan de top 2 te verkopen tenzij ze met een extreem hoog bedrag komen. Het is niet FIFA 2019 waar je met het juiste bedrag elke speler kan halen. Vergeet ook niet dat we nog niet eens op de helft van het seizoen zitten en dat prijzen ontzettend snel kunnen stijgen. Als laatst is AZ een van de meest stabiele clubs van Nederland qua begroting etc. Dus die hoeven niet persee te verkopen.

Wat moet bizot doen om boven zoet te worden geselecteerd?

8 november 2019 om 12:05

Waarschijnlijk een paar makkelijk balletjes doorlaten?

8 november 2019 om 12:06

Ik zou momenteel Krul en Bizot liever zien dan Vermeer en Zoet

8 november 2019 om 13:13

Sterker nog, ik zei het vanmorgen in een ander topic ook al, ik zou Vermeer en Zoet beide niet selecteren. Dan zou ik kiezen voor Bizot en Krul en ik zou ook nog eerder Padt oproepen.

8 november 2019 om 13:35

Alsof het ook maar iets boeit of je Zoet, Vermeer, Bizot, Pad of Krul selecteert..we hebben op dit moment gewoon geen top keepers dus het is hopen dat er gauw één doorbreekt.

8 november 2019 om 13:45

Als jij de afgelopen tijd psv hebt gekeken, weet je dat het weldegelijk boeit of zoet of bizot zou keepen

8 november 2019 om 18:01

Liever dan cillessen en zoet niet inplaats van vermeer

8 november 2019 om 12:15

Dat is toch wel heel belachelijk? Het gaat dan om de 3e keeper, maar toch. Ik denk trouwens dat Bizot op dit moment ook verder is dan Vermeer. Je zou toch zeggen dat Koeman naar AZ kijkt gezien de selectie van Boadu en Stengs.. Hele vreemde keuze.

8 november 2019 om 12:35

@azrsenal: Bizot moet gewoon tweede keeper zijn op dit moment. Krul derde. Zoet is al maanden dramatisch en de laatste keer dat Vermeer punten heeft gepakt voor Feyenoord kan ik me niet eens herinneren. Dit is een belachelijke beslissing die echt nergens over gaat.

8 november 2019 om 13:23

Als Europa League meetelt heb ik 'm er drie zien pakken thuis tegen Porto

8 november 2019 om 12:15

Eens. Heb sinds de vorige selectieronde op bezit gelet. Die man is een soort onpasseerbare muur. Erg onder de indruk

8 november 2019 om 12:17

Het laten zien bij een club waar het niet acceptabel is om een jaar geen Europees voetbal te spelen en waar je wekelijks word afgerekend op de fouten die je maakt in plaats van de dingen die je goed doet. Voor een doelman is de stap omhoog misschien nog wel groter dan voor een voetballer. Bizot is inmiddels 28 jaar en speelt nog steeds "slechts" in de subtop van de Eredivisie. Dan was Krul misschien nog wel een beter voorbeeld geweest aangezien hij wekelijks uitblinkt in de Premier League.

8 november 2019 om 12:27

Dus jij zegt eigenlijk dat het selecteren van een doelman die het ooit heeft laten zien bij een club met veel druk, maar die op dit moment niet in vorm is (zoet), logischer is dan het selecteren van een doelman die in 2019 al veel clean sheets heeft gehad, dat ook laat zien op Europees niveau en dus wel in vorm is? Die logica zie ik echt niet. Krul is indd een betere optie, maar daar ging het nu niet om. Krul en Bizot hadden er beide bij moeten zitten ipv Zoet en Vermeer.

8 november 2019 om 12:52

Nee, nergens schrijf ik dat het logischer is. Ik wil er alleen mee aangeven dat Bizot op dat niveau nog erg onervaren is. AZ is niet te vergelijken met de top 3 qua druk, laat staan met Oranje. Verder moet men ook niet overdrijven, want Europees gezien vind ik Bizot maar een doodgewone doelman. Ik snap dus niet waarom we ons nu al druk gaan maken over de derde doelman van Oranje. Als het nou een jong talent van hooguit 23 jaar was geweest oke, maar we hebben het over een 28-jarige doelman die vooralsnog nooit hoger heeft gespeeld dan de subtop. Dan zie ik toch veel liever een doelman die al heeft laten zien met die druk om te kunnen gaan.

8 november 2019 om 14:10

"wat moet bizot doen om boven zoet te worden geselecteerd?" "het laten zien bij een club waar het niet acceptabel is om een jaar geen Europees voetbal te spelen en waar je wekelijks word afgerekend op de fouten die je maakt in plaats van de dingen die je goed doet." Volgens mij laat Zoet het op dit moment niet zien. Sterker nog, kan Zoet die druk die jij benoemt eigenlijk wel aan? Op dit moment gaat hij gewoon mee in de malaise bij Psv. "dan zie ik toch veel liever een doelman die al heeft laten zien met die druk om te kunnen gaan." Ik zie liever een keeper die laat zien ballen tegen te kunnen houden op dit moment. Niet een keeper die 2 jaar terug goed speelde in de CL. Ik vind Bizot ook geen bijzondere keeper, maar hij is op dit moment gewoon een betere keeper dan Zoet. Bizot is alleen maar beter gaan keepen sinds hij voor het eerst geselecteerd werd. Zoet en Vermeer zijn daarentegen alleen maar minder geworden. Dus ik zie de logica echt totaal niet om Bizot niet meer te selecteren. Dus het gaat naar mijn idee niet om de derde doelman van Oranje, maar om de tweede doelman. Lijkt mij een vrij relevante discussie.. Sorry hoor Voetbalzone, maar ik heb de reactie nu twee keer bewerkt met alinea's en hoofdletters en het is twee keer fout gegaan. Als het niet gefixt kan worden dan zoek ik wel een andere site om te reageren. Vreselijk irritant!

8 november 2019 om 12:21

Bizot? Waar is Krul die aan een tweede wereld seizoen bezig is op het allerhoogste niveau ipv een Mickey Mouse competitie.

8 november 2019 om 12:23

Krul is een leuke lijnkeeper, maar meevoetballen kan die niet. Dat is bij ons héél belangrijk.

8 november 2019 om 12:36

Bizot en Krul hadden er allebei bij moeten zitten. Zoet en Vermeer niet.

8 november 2019 om 12:57

Is Zoet dan een goed meevoetballende keeper? Is die beter in het meevoetballen dan Krul?

8 november 2019 om 13:00

Jeroen 'uittrappie over de zijlijn' Zoet is ook verre van meevoetballend.

8 november 2019 om 13:13

B_hol nou, Cillessen is meevoetballend imo ook niet geweldig en dat is gewoon de eerste keeper

8 november 2019 om 19:24

Maar ballen tegenhouden Kan hij wel in tegenstelling tot bijvoorbeeld cillessen en zoet plus dat hij elke week in de premier league keept en bizot in de eredivisie

8 november 2019 om 12:22

Vertrouwen houden in je spelersgroep is goed, maar dit gaat inderdaad nergens meer over.

8 november 2019 om 12:36

Het rare is dat Bizot er praktisch altijd bij heeft gezeten onder Koeman, alleen de een na laatste keer niet.

8 november 2019 om 12:57

@zytto34 wat moet Zoet doen om niet meer geselecteerd te worden?

8 november 2019 om 13:38

Ervaring opdoen, resereve keeper moet indien nodig er meteen staan, dus gewend zijn aan Oranje.

8 november 2019 om 13:42

Anders ga je je druk maken om de keuze voor een 3e keeper. Je kunt je beter afvragen waarom de goed presterende Willems genegeerd wordt terwijl het inmiddels wel duidelijk is dat we met Blind op linksback geen steek verder komen

8 november 2019 om 13:51

Ongelofelijk hé Zytto34.deze jongen heeft van de 22 wedstrijden dit seizoen al 14 keer!!!!! de nul gehouden in toch wel aansprekende duels.zal een hard gelach zijn als hij ziet dat Vermeer en Zoet er wel bij zijn.

Geen Krul ipv Vermeer of Zoet? Verder een logische selectie. Malen en Bergwijn zijn er dus nog wel 2 weken uit. Jammer..

8 november 2019 om 12:37

Wat dacht je van Bizot? Die is ook veel beter dan die clowns Vermeer en Zoet. Vooral Zoet is dramatisch bezig het laatste jaar. Elk schot vliegt erin bij hem.

8 november 2019 om 14:14

Zie mijn post hiervoor, daar zeg ik dat ook. Bizot is momenteel beter in vorm dan beide keepers

Mooi dat Koeman, ondanks dat hij zondag zei dat het voor Boadu te vroeg zou zijn, hem alsnog oproept. Heeft het gisteren weer laten zien en door de blessures kon hij niet om hem heen.

Prima zet, daarbij mogen Estland en Noord-Ierland met alle respect geen problemen opleveren wat resultaat betreft

Helemaal verdient! Ben benieuwd of ze allebei gaan spelen en ook hoe ze gaan spelen. Toekomstige toppers van NL! Vind verder wel dat strootman overbodig is. Zie daar liever een koopmeijners of ihatarren. Al kan ik van mo nog begrijpen dat hij misschien nog wat familie zaken heeft.

8 november 2019 om 12:21

Hoewel ik ook wel een zwak voor Koopmeijners heb, zou hij net als Strootman waarschijnlijk geen minuten maken. Dus dan snap ik eerlijk gezegd wel dat hij hem liever 90 minuten in Jong Oranje laat maken. Zo blijft hij hongerig en ontwikkelt hij zich door een volledige internationale wedstrijd te spelen. Later, wanneer het om een EK-selectie gaat, is het voor mij overigens wel weer een ander verhaal.

Geheel terrecht, AZ speelt toch erg leuk voetbal altijd. Mag zich ondertussen terrecht bij de top-3 van het Nederlands voetbal noemen. Wellicht eerder sprake van een top-4 momenteel, bedoel het niet als steek onder de gordel maar zie AZ weer eerder een kampioenschap pakken in tegenstelling tot Feyenoord.

8 november 2019 om 12:17

Je pakt nu een club op haar dieptepunt tegen een club op haar hoogtepunt. Az moet nog laten zien consistent bij de top 3 te horen. Daarvoor zijn ze nog niet constant genoeg met het opvangen van verkopen.

8 november 2019 om 12:20

Vooralsnog eindigt AZ incidenteel hoger dan Feyenoord, terwijl Feyenoord al jaren slecht gerund word en het bij AZ eigenlijk niet beter kan. Met alle respect, maar het is eigenlijk gewoon afwachten tot het bestuurlijk weer gaat draaien bij Feyenoord. Jongens als Boadu, Koopmeiners en Stengs komen echt niet jaarlijks uit de opleiding rollen.

8 november 2019 om 12:36

AZ is de afgelopen 5 seizoenen 2 keer boven Feyenoord geëindigd en ze staan momenteel 9 punten boven Feyenoord. Hoezo incidenteel?

8 november 2019 om 12:39

Dat is dus incidenteel....En je pakt nu een periode die gunstig voor je uitpakt

8 november 2019 om 12:55

Natuurlijk; Feyenoord is en blijft een topclub. Echter heeft Feyenoord de afgelopen 10/15 jaar minimaal hetzelfde gepresteerd als AZ. Ik zie bij AZ alleen echter een visie, dit in tegenstelling tot Feyenoord. Met de middelen die beide teams hebben, doet AZ geweldig werk en weten jaarlijks een team neer te zetten.

8 november 2019 om 12:56

We gaan nu toch niet zo'n subjectieve discussie voeren?! Daar heb ik namelijk geen zin in. Pak vooral de jaartallen die gunstig uitpakken en noem vooral het kampioenschap van Feyenoord niet (overigens ook wel incidenteel). Waarom neem je de moeite om de term 'incidenteel' in twijfel te trekken?

8 november 2019 om 13:33

Als we verder teruggaan naar de historie.. In de laatste 15 jaar is AZ 7x boven Feyenoord geeindigd. Dus er absoluut geen sprake van een Incidenteel iets.. Met alle respect: AZ en Feyenoord zijn qua alles (op wellicht fanatieke supports na) topclubs net onder de grote 2. Er is dus geen top 3 of top 4, maar een top 2 met 2 grote ploegen eronder...

8 november 2019 om 15:42

@mark - Dat was in de Scheringa periode, toen AZ leefde op de centen van een witteboordencrimineel. Inmiddels doet AZ het op eigen kracht en doen ze het met een mindere begroting (wat het eigenlijk alleen nog maar knapper maakt). Maar de Scheringa periode is geen enkel opzicht relevant vergelijkingsmateriaal..

8 november 2019 om 15:53

@ Sirius, Ik ga niet met je in discussie of het incidenteel is dat AZ hoger eindigt dan Feyenoord. Laat ik je voor het gemak gewoon maar even gelijk geven. Waar ik wel zeer nieuwsgierig naar ben is de populaire uitspraak dat het bij AZ niet beter kan. Wellicht kan je mij dat even haarfijn uit de doeken doen.

8 november 2019 om 16:05

Omdat ze een aantal uitzonderlijke talenten hebben die zelfs Ajax maar eens in de vijf jaar hebben lopen. Je denkt toch niet dat ze structureel jongens als Stengs, Koopmeiners en Boadu rond hebben lopen? Dat is onmogelijk. AZ draait momenteel op volle toeren en gezien het verleden blijkt het gewoon heel moeilijk om als "provincieclub" te blijven groeien. Uiteindelijk zal de begroting bij AZ flink omhoog moeten en hoe ga je dan de gaten dichten als het een seizoen (of wellicht een paar seizoenen) tegenvalt? Overigens zeg ik niet dat het een feit is. Het is enkel mijn observatie.

8 november 2019 om 16:21

@kaassie - Ik ben geen Sirius, maar wel iemand die er redelijk hetzelfde over denkt. In mijn optiek heeft AZ niet de capaciteit om door te groeien vanuit zijn huidige status als subtopper naar de status van topclub. AZ mist het achterland en mist de financiele slagkracht daarvoor. Dat gaat ook niet veranderen, AZ heeft een begroting van 25,5 miljoen. PSV zit op 78,5 miljoen en Ajax zit op 110 miljoen (exclusief Cl). Daarnaast is de achterban van AZ redelijk beperkt tot in Noord-Holland, en dan met name het Noordelijke deel (wat dunner bevolkt is). Dat soort demografische zaken gaan niet significant veranderen. AZ kan vanuit zijn status als subtopper met een goed seizoen het Ajax en/of PSV het incidenteel een keer lastig maken op de ranglijst. Je moet toch eerlijk toegeven dat meer er niet in zit? Als we dan nu concluderen dat AZ een topseizoen heeft tot op heden ... dan kun je toch wel rustig stellen dat het niet veel beter gaat worden.

8 november 2019 om 18:52

@mark1994 - Qua alles? Feyenoord is in alles veel groter dan AZ. Sterker nog; ik denk dat FC Twente qua draagvlak en achterland groter is dan AZ. AZ heeft een goed beleid en ze doen het absoluut uitstekend, maar qua achterland is AZ helemaal niet zo groot en zeker niet te vergelijken met Feyenoord. Uiteraard moet je het niet denigrerend of verkeerd opvatten, want AZ doet het gewoon uitstekend. Mijn argumenten zijn puur gebaseerd op grootte, achterban, achterland, draagvlak enzovoort.

Geen bizot? Maar zonder grappen zoet is al het hele seizoen pure bagger en Bizot is ook echt veeeeel beter dan Vermeer. Bizot heeft in 2019 al weet ik veel hoeveel clean sheets.....

8 november 2019 om 12:14

Helemaal mee eens. Ongelovelijk dat Koeman nog steeds Vermeer en vooral Zoet hoger heeft zitten dan Bizot

8 november 2019 om 12:22

Geen Bizot is eerder logisch dan geen Krul die het week in week uit laat zien in de PL

8 november 2019 om 12:23

Bizot is 28 jaar en heeft nog nooit hoger gekeept dan de subtop van de Eredivisie. Hoe kun je in hemelsnaam weten hoe Bizot het zal doen onder druk terwijl hij dat tot nog toe nauwelijks gevoeld heeft? Jarenlang heeft hij fouten mogen maken en eigenlijk nog steeds. Bij Feyenoord, PSV en Ajax gaat dat er heel anders aan toe, laat staan het buitenland.

8 november 2019 om 13:11

Onderbouw eens je opmerking dat Bizot jarenlang fouten heeft gemaakt?

8 november 2019 om 16:00

Even lezen: Ik schreef dat hij jarenlang fouten mocht(!) maken. Bij een subtopper lig je niet zo onder een vergrootglas als bij de grootste clubs van Nederland. Dat en het moeten presteren brengt een hele andere druk met zich mee dan bij clubs als AZ waar je min of meer nog mag.

8 november 2019 om 13:07

Ik zou momenteel ook Bizot selecteren, maar clean sheets vind ik niet direct een argument. Daar komt zo veel meer bij kijken dan een keeper

8 november 2019 om 13:41

Ik niet, stel dat de reserve keeper wegens blessures of kaarten ineens moet invallen. Neem je dan het risico dat iemand helemaal verstijft in zijn eerste interland? Of breng je iemand in die het allemaal al gewend is? Met een enorme staat van dienst en ervaring zoals een Vermeer?

8 november 2019 om 15:30

Ik zou hem ook niet boven Vermeer verkiezen, maar boven Zoet. Die is hopeloos uit vorm

Ben voor Feyenoord, maar Berghuis heeft echt "geluk" dat er voorin zoveel blessures zijn. Anders had hij er niet bij gezeten. Wat Zoet en Strootman hier nog doen begrijp ik ook niet.

8 november 2019 om 12:12

Ow....En Veltman. Ook geen oranjemateriaal naar mijn mening. Niet als back en niet centraal

8 november 2019 om 12:18

De rechtsbackpositie is helaas een groot probleem bij het Nederlands Elftal. Dumfries presteert ook al weken niets. Zou nog bijna De Ligt als rechtsback willen zien. Dan maak je ook gelijk ruimte voor De Vrij.

8 november 2019 om 12:24

Lekker Promes daar neerzetten. Voorin zou ik hem er misschien inzetten, maar vind ik hem verwisselbaar met andere spelers en op rechtsback kan ie echt een toevoeging zijn. Heeft ie bij Sevilla ook gestaan, dus de plek kent ie wel.

8 november 2019 om 12:26

Wie moet je dan selecteren? Janmaat voegt ook al jaren weinig toe en is inmiddels ook alweer 30 jaar, terwijl Tete het laatste anderhalf jaar vooral de bank mag warm houden bij Lyon. Momenteel zullen we het moeten doen met Dumfries en Veltman. Wat ik eigenlijk veel erger vind is dat we op links iemand neerzetten die geen back is en daar fouten maakt, terwijl we daar gewoon een prima back hebben in de naam van Van Aanholt.

8 november 2019 om 12:40

Blind is inderdaad iemand die centraal moet staan. Als back is hij lang niet zo goed. Met zijn multifunctionaliteit blijft het wel een handige wissel. Konden ze Strootman niet thuis laten en dan echte linksback meenemen? Haps, wijndal, Willems oid als wissel achter van Aanholt ipv weer strootman lijkt me een stuk beter.

8 november 2019 om 12:43

Heeft tot anderhalf jaar geleden vrijwel overal back gespeeld, dus om nou te zeggen dat iemand geen back is, is vreemd. Prima als je zegt dat hij als centrale verdediger beter is dan als back. Overigens vind ik Blind een betere back dan Van Aanholt. Aanvallend is Van Aanholt sterker, maar verdedigend vind ik Blind beter. Ook zijn inspeelpas, overzicht en balbehandeling vind ik beter.

8 november 2019 om 13:01

Laat ik het dan zo stellen: Ik vind Blind geen back en ik vind hem juist in verdedigend opzicht veel fouten maken daar. Hij is met afstand het meest betrokken bij tegendoelpunten. Bovendien is ons centrum sterk genoeg om een aanvallende back op links te posteren waardoor je voorin ook onvoorspelbaarder wordt. Het contrast tussen Blind als centrale verdediger of als linksback is erg groot.

8 november 2019 om 13:08

Eens Met Sirius. Blind is te traag voor de backpositie en centraal hebben we betere spelers. Ik denk ook dat we er sterker van worden. Hopelijk krijgen Wijndal of Haps (Als hij een lange periode fit blijft) wel een kans. Koeman lijkt geen grote fan te zijn van Van Aanholt

8 november 2019 om 13:14

Blind is idd geen back. Die brengt Oranje elke keer in de problemen op die positie

Meest logische keuze, deze selectie. Ben benieuwd hoe het middenveld eruit gaat zien. ook benieuwd of de AZ spelers hun debuut mogen maken. Boadu lijkt me een heerlijke spits tussen Memphis en Promes in. We gaan het zien.

In mijn optiek terecht. Wel een aderlating zonder Memphis, Malen én Bergwijn. Denk dat Memphis ze goed kon begeleiden en ze welkom kon heten. Toch een voorbeeld voor deze jongens.

8 november 2019 om 12:15

Memphis staat er wel bij op het plaatje.

8 november 2019 om 12:16

Memphis zit er volgens mij gewoon bij als ik het zo lees.. Op dit moment is Boadu wel een goede vervanger voor Memphis denk ik. Zou ook met hem starten ipv Weghorst, dat ligt denk ik dichter bij het spel wat Nederland speelt.

8 november 2019 om 12:20

Memphis is wel geselecteerd

8 november 2019 om 14:28

Thanx boys! Had het ff gemist, las ergens anders dat ie er niet bij zou zijn en ik had teveel de discussie hierboven gevolgd waar stond dat ie afwezig was. Hij was natuurlijk gewisseld in de rust van de week met Lyon en was er ook niet bij de vorige interland bij (dacht ik). Maar goed, in ieder geval blij dat ie erbij is! Toch de grote man voorin bij Oranje.

Zoet in de selectie, hou op nou hoor.. Bizot en Krul zijn toch beide gewoon stukken beter (in vorm). Mooi voor de 2 AZ boys. Ik zou tegen N-Ierland met Weghorst in de spits starten, Stengs en Promes op de flanken. Mochten we tegen Estland al zeker zijn van plaatsing lekker Boadu in de basis zetten: onbevangen debuutwedstrijdje tegen een matige tegenstander, zou mooi voor die jongen zijn als hij gelijk kan scoren bij zijn debuut in Oranje. Edit: Ik zie nu pas dat Memphis toch wel bij de selectie zit, i.t.t. de eerdere berichtgeving. Dit scenario hier boven is geschreven in de veronderstelling dat Memphis niet kan spelen uiteraard.

Waarom in godsnaam Zoet en geen Bizot?? Echt ongelofelijk

8 november 2019 om 13:47

Ervaring in Oranje en met de groep is het criterium dat Koeman hanteert. je komt er niet zomaar eventjes in. En als je erin zit, vlieg je er ook niet zomaar weer uit.

Apart dat die slapjanus Zoet telkens wordt opgeroepen. Veltman als rechtsback is ook een lachertje. Leuk voor de twee AZ talenten, zitten er terecht bij en Boadu vind ik een betere spits en meer van een spits hebben dan Malen.

8 november 2019 om 13:07

Wie zou je oproepen ipv Veltman voor de rechtsback positie?

8 november 2019 om 13:15

@Koriander nog eerder mijn schoonzus

8 november 2019 om 13:17

Promes is daar beter of zelfs Propper.

Had toch wel gehoopt op koopmeiners.met de jong en koopmeinders dan als controleurs die het spel verdelen en wijnaldum met de actie/combinatie naar voren

Mooi voor Boadu en Stengs! Jammer dat Ihattaren er niet bij zit maar begrijpelijk. Snap alleen niet dat Strootman hier nog bij zit en Veltman ook niet echt. Gaat hij op rechtsback spelen terwijl die bij Ajax centraal staat? Blijf het een beetje armoedig vinden maar gun het hem van harte.

8 november 2019 om 12:11

Ik zou De Vrij daarom ook rechtsback zetten, als er toch met Veltman op de back wordt gespeeld. De Vrij is in alles beter dan Veltman.

8 november 2019 om 13:00

Met 3 centrale verdedigers spelen lijkt zo verkeerd nog niet met deze selectie!

Zoet en Vermeer. Vooral Bizot niet meenemen Koeman....

8 november 2019 om 12:12

Echt hé. Ongelooflijk, ook als je gister weer ziet met Zoet. Die loopt al het hele seizoen te stuntelen terwijl Bizot al tijden ontzettend stabiel keept.

Mooizo! Ik zou bijna zeggen: Laat Stengs en Boadu dan ook maar samen starten. Maar dan kan Weghorst ook net zo goed bedanken voor Oranje. Die heeft dan drie spitsen voor zich. En dat zou echt zonde zijn. Maar ik hoop wel dat Stengs z'n debuut gaat maken. Ik zou niet weten wie er anders rechtsbuiten moet spelen.

Cillessen
Dumfries
Van Dijk
De Ligt
Blind
Van de Beek
Wijnaldum
Frenkie
Stengs
Weghorst
Promes
8 november 2019 om 12:14

"ik zou niet weten wie er anders rechtsbuiten moet spelen." Ik denk dat Berghuis de enige andere serieuze optie is, maar dan zou ik ook voor Stengs kiezen momenteel inderdaad. De Ligt was niet helemaal fit dacht ik toch? Wellicht De Vrij dus op zijn plek. Verder ben ik het helemaal eens met jouw opstelling!

Nu Koopmeinders ook nog een kans geven, en dan zijn we compleet met een goede mix spelers , Boadu en Stengs verdiend geselecteerd, Ben benieuwd of ze ook mogen opdraven en het haasje in ontvangst mogen nemen. Mephis was toch geblesseerd? of vergis ik me nu?

8 november 2019 om 12:19

Waarom verzinnen zoveel mensen die D in de naam van Koopmeiners erbij?

8 november 2019 om 12:44

Hahahaha ja dacht precies hetzelfde. Misschien een autocorrect op de telefoon? Of omdat mensen hem eigenlijk niet zo vaak zien spelen en de rest dan maar napraat?

Ik had graag Ihatarran voor Strootman gezien en Bizot voor Zoet. Fijn dat Depay er toch bij is. Volgende keer misschien nog Koopmeiners erbij. En dan te bedenken dat we nog Malen en Bergwijn missen. Wat een luxe!

Geen Ihatarren? Nu heeft het natuurlijk geen haast meer he. Toen hij nog niet gekozen had was het allemaal van 'wij hebben iemand als hem nu keihard nodig'. Ach ja we hebben Koeman laatst al op een leugen kunnen betrappen, dus zo gek is het niet.

8 november 2019 om 12:12

Natuurlijk is ihattaren een geweldig talent, maar die deelt de laatste weken ook mee in de malaise van psv. Snap wel dat stengs nu de voorkeur krijgt, want die speelt de laatste weken wel zeer sterk en is verder in zijn ontwikkeling, maar als ihattaren zo door gaat dan gaat hij volgend jaar 100% zeker zijn debuut maken. Ventje is nog 17, snap wel dat Koeman hem nog even de tijd geeft.

8 november 2019 om 12:21

Ik zou Stengs nu op rechts zeker de voorkeur geven. Alleen vind ik dat Mo zeker een plekje op de bank verdient. Met Strootman schiet je niets meer op. Frenkie, Wijnaldum en dan Mo op 10. Donny vind ik na zijn blessure ook nog niet zijn niveau halen. Dus deze opstelling kan hij zeker uitproberen. Hiervoor riepen mensen ook dat Koeman hem een plek moet beloven in het EK selectie. Nu kiest hij voor NL en beloon je hem eigenlijk niet, hij blijft voor mij de beste bij PSV nu ondanks hun vorm op dit moment.

8 november 2019 om 12:18

Ik zag op Fox een gesprek met Koeman. Daaruit viel wel te halen dat hij hem graag wilde oproepen. Hij gaf echter eerst te willen weten of Ihattaren deze interlandperiode nog wil aangrijpen om met familie te zijn. Het kan dus zijn dat dit de reden is.

8 november 2019 om 12:45

Helemaal mee eens. dit is zielig man. We hebben hem binnen dus hij kan nog wel even wachten. Tss

8 november 2019 om 13:24

Huh? Heb je het artikel gelezen? - "mohammed Ihattaren, die vorige week bekendmaakte dat hij een interlandperiode bij het Nederlands elftal verkiest boven de nationale ploeg van Marokko, zit nog niet bij de selectie. "de bondscoach en de PSV-middenvelder hebben dit in onderling overleg besloten". zo meldt de Knvb. - Kijk naar het interview met Koeman op Fox, dan snap je dat dit gewoon te maken heeft met Mo die liever nog even met familie is en verlies van zijn vader wil verwerken of in ieder geval nog even de tijd wil nemen.

Weghorst én Boadu. Die discussie de laatste tijd was dus een beetje voor niets. Niet zoveel mis met deze selectie denk ik.

8 november 2019 om 13:59

Dat komt toch puur door blessures nu...

Waar is El Ghazi? Speelt gewoon goed in de premier League! Ook tegen o.a. Liverpool!

8 november 2019 om 12:20

Eeh luxe probleem misschien ?

8 november 2019 om 12:25

Hij doet het geweldig in de Premier League. Maar hij heeft wel wat meer ruimte nodig dan hij zal krijgen in de wedstrijden tegen Noord-ierland en Estland. Ik zou dan eerder voor Stengs kiezen.

8 november 2019 om 12:30

Toch bijzonder nu het beter gaat met NL en de talenten van alle kanten komen aanstormen. Zie je ineens ook weer voorbeelden als El Ghazi , Boetius Willems die ook weer opleven. Kan nog erg leuk worden EK 2020, met al die concurrentie!

Goed dat hij Ihataren niet heeft opgeroepen denk dat het in overleg is gebeurd. Als 17 jarige je vader verliezen. Terwijl je moet rouwen zit ploeg in lastige fase het is wel allemaal heel veel. Die jongen kan deze periode lekker bij zijn familie zijn en later knallen voor Oranje

8 november 2019 om 13:50

Het is in overleg gebeurt, Koeman heeft Ihataren laten weten dat hij zelf mag weten wanneer hij bij de selectie wil zijn.

Heel gaaf voor Boadu en Stengs! Na Til en Weghorst weer twee spelers die vanuit AZ het grote Oranje halen. Ik heb nu nog meer zin in de wedstrijden en hoop dat ze kunnen debuteren. Stengs zat er dik in, maar Boadu had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

8 november 2019 om 12:22

Hoop dat deze twee het beter gaan doen dan Til en Weghorst. Boadu wellicht omdat Memphis niet helemaal fit is?verder is het toch gek dat jouw keeper Bizot er niet bij zit?!

8 november 2019 om 12:40

Deze twee zijn ook veel en veel grotere talenten dan Til en Weghorst. Til was veel bij goals betrokken en viel daardoor op, maar voor mensen die elke wedstrijd zagen was het al snel te zien dat het niet de meest briljante voetballer is. Van Weghorst sta ik eigenlijk nog steeds te kijken. Ik heb denk ik nog nooit zo fout gezeten bij de verwachting van een speler. Hij debuteerde echter ook pas op zijn 25e dus een grote rol bij Nederland had ik eigenlijk ook niet voor hem verwacht. Dat verwacht ik wel voor Boadu en Stengs. En wat je zegt over Bizot, dat vind ik het meest verrassende van allemaal. Oké, hij zou toch geen eerste keeper worden, maar je gaat me niet vertellen dat hij minder is dan Zoet. Bovendien vind ik hem op dit moment ook gewoon beter dan Vermeer.

Belachelijk selectiebeleid, duidelijk bedoeld om kansloze eredivisieclubs te vriend te houden.vermeer en Berghuis, en Zoet en Dumfries, hebben niets maar dan ook niets bij Oranje te zoeken, en er zijn duidelijk betere alternatieven.blij als Koeman eindelijk z'n treintje pakt want die gaat nooit iets winnen.

8 november 2019 om 12:42

Dat treintje doet nog pijn he?

8 november 2019 om 13:37

Jezus iemand heeft iets persoonlijks tegen de bondscoach. Zo grappig altijd dat dit in elk woord doorsijpelt. De keepers keuzes kunnen wat van gezegd worden maar rechtsback is het allemaal lood om oud ijzer en Berghuis is erbij door de vele blessures. Er is niemand thuis gelaten ten koste van hem.

8 november 2019 om 13:52

Juist wel, Koeman is een succsscoach. De kijkt niet welke keeper beter in vorm is in de eredivisie. Zijn eerste keeper is toch Cillessen. Verder heeft hij reserves nodig die er meteen kunnen staan indien Cillessen gebleseerd raakt of rood krijgt. Eentje die de groep en Oranje al kent, die weet wat hij kan verwachten zodra hij erin moet komen. Ervaring telt gewoon heel erg zwaar op het hoogste niveau.

Boadu, Stengs en Koopmeiners gaan belangrijk worden in de toekomst.

8 november 2019 om 13:31

Die moet straks gaan concurreren met Frenkie, Ihatarren en van de Beek. Ik betwijfel of Koopmeiners beter is dan die jongens.

8 november 2019 om 14:01

Naja hij kan natuurlijk prima mee ipv strootman. Maar idd hij zal niet starten.

8 november 2019 om 14:11

Koopmeijers met zien een plekje te veroveren op een overvol middenveld. Dat gaaat lastig worden.boadu gaat concurreren met Malen. Wie de van Nistelrooij wordt en wie de Makaay, we zullen het gaan zien.stengs heb ik vertrouwen in maar er is ook op de vleugels concurrentie. We hebben Justin nog, Depay, Promes en Bergwijn. Ook Itharen kan op de vleugel als Donny op tien speelt.

8 november 2019 om 15:16

@ronaldo 2.7, Vraag ik me af. Kijkend naar wat eraan komt dan denk ik dat Koopmeiners een probleem heeft. Op 10 denk ik dat de spelers met het profiel Gini/beek het niet gaan redden met de opkomst van Ihattaren en iets daarachter Unuvar (als die voor Oranje kiest). Die zijn zo geweldig creatief en in het geval van Ihattaren ook nog eens fysiek dik in orde. Dat zijn in potentie 2 generationele talenten, net als de Ligt en Frenkie. Net als eerder Rvp/robben/vaart/sneijder zie ik hun meerdere campagnes voor die 10 positie strijden en ook die battle winnen. Daarachter is het de vraag wie gaat met Frenkie spelen, zo goed is Frenkie namelijk. We gaan niet zomaar weer een Frenkie produceren. Die komen niet te vaak langs. Dus naar mijn mening zijn 2 van de 3 middenveld posities in de naaste toekomst (buiten blessures om) bezet door elite spelers (en dan neem ik spelers als Stengs nog doodleuk niet mee he, want die kan ook op 10 spelen). Gini, v/d Beek, de Roon, Pröpper en wellicht een Gravenberch die straks ook gaat opstaan, wedijveren straks allemaal voor dat ene stoeltje naast Frenkie. Mijn punt? De competitie is gewoon straks moordend. Het Nederlands Elftal is gewoon weer bezig om absolute top te worden en goede spelers als Koopmeiners zullen het heel moeilijk krijgen om erin te komen, laat staan dat hij echt belangrijk gaat worden. Ik vind Koopmeiners een zeer stabiele goede speler, maar hij heeft niet veel pieken naar boven toe, toch? Hij is een beetje een steady eddy naar mijn mening. TAV Boadu hou ik ook een slag om de arm. Hij is goed, maar hij is meer een afmaker (al kan hij niet koppen). Kijk naar de battle tussen van Persie en Huntelaar. Bij het Nederlands Elftal zijn meevoetballende spitsen toch in het voordeel. Denk aan iemand als Malen. Ook komen er talenten aan die het meevoetballende profiel hebben. Denk aan Hansen die nu bij onder 17 op het WK topscorer is. Brian Brobbey kan ook goed met de rug naar de goal meevoetballen en prima kaatsen. Redan is dan weer niet zo’n enorm meevoetballende spits, maar heeft enorm veel gescoord in nationale jeugdelftallen en kan zo maar binnenkort of volgende seizoenen het gaan maken mij Hertha. Memphis is ook nog maar rond de 25 en kan zomaar nog 5 tot 6 jaar meegaan. Stengs gaat last krijgen van Ihattaren, want nu eerst in de komende tijden wordt die naar de vleugel verplaatst voor Gini op 10 en later komt een Unuvar aanzetten die voor de 10 zal gaan strijden en dan is het handiger om van de twee, Ihattaren naar de vleugel te verplaatsen omdat hij snelheid en een dribbel heeft. Beetje zoals Ziyech in een vrije rol vanaf rechts. Dan hebben we het nog niet gehad over Dilrosun die misschien meer vanaf de linker vleugel speelt bij club, maar linksbenig is en een goed schot heeft. Zou ook een optie zijn vanaf rechts. Als Promes blijft vlammen bij Ajax met veel goals vanaf de linkervleugel, dan kan Bergwijn ook vanaf rechts spelen. Malen kan zelfs op de vleugel spelen. Ik moet wel zeggen dat als je met Promes (7) + Gini (10) + vd Beek (8) speelt, dat je dan echt veel meer hebt aan een Stengs of Ihattaren vanaf de rechtervleugel dan nog maar weer een typische vleugelaanvaller. Zet Boadu in de spits (9) en dan zou een Stengs 4 spelers kunnen bedienen die een diepgaande loopactie zonder bal hebben. Dat zou voor Stengs aan moeten voelen alsof hij in een snoepwinkel rondloopt en zou ik ook wel eens willen zien moet ik zeggen.

Boadu zit er natuurlijk bij vanwege blessures. Maar anders was hij er iets later bijgekomen, het is natuurlijk enkel een kwestie van tijd. Wat een talenten, de toekomst ziet er vrij goed uit. Nu nog even een fatsoenlijke keeper..

Hoezo Jeroen Zoet ? Op basis waarvan wordt die überhaupt nog geselecteerd. Zelfs onze Remko Pasveer is nog beter dan Zoet. Verder heel vreemd dat de uitstekend presterende Bizot overgeslagen is. Mijn volgorde van keepers: 1) Cillessen 2) Bizot 3) Pasveer 4) Padt 5) Vermeer

8 november 2019 om 12:59

Zou Krul toch op 3 zetten en vermeer boven pasveer.

8 november 2019 om 14:12

Op basis van ervaring wordt Jeroen Zoet geselecteerd.

Aijajai, waarom selecteert Koeman Zoet nog na die blamage van de afgelopen wedstrijden ? Er zijn al 2 goede alternatieven en die zijn: Bizot en Krul. Ook Kenneth Vermeer vind ik niet Oranjewaardig. Bizot bewees in Europa met AZ en ook in de ED over goede reflexen te bezitten en Krul is een ervaren doelman. Ik hoop niet dat Cillessen Oranje punten gaat kosten.

Als we toch een centrale verdediger rechtsback willen zetten, waarom dan eigenlijk niet De Vrij daar? Das ook geen back, maar kan dat ook echt wel invullen.

Op basis waarvan wordt Zoet geselecteerd? Bizot en Padt keepen wekelijks beter dan Zoet. Trouwens terecht dat Boadu en Stengs zijn geselecteerd.

Dit lijkt me een goede opstelling voor de vorm van de jongens nu.

Cillessen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Blind
Wijnaldum
De Jong
Stengs
Van de Beek
Promes
Memphis

Wat is dit voor onzin. Psv gaat even zeggen dat hij nog niet mee mag? Wat een schande!!! Hij heeft eindelijk die knoop door gehakt en dan dit? Echt serieus dit is belachelijk. Waar zijn ze bang voor dat hij geblesseerd raakt? Wat een stakkers daar zeg

8 november 2019 om 13:12

Misschien even nadenken voor je iets zegt en begrijpend lezen. Is in overleg met Ihattaren zelf geweest. Jongen woont in Utrecht en traint dagelijks bij PSV en heeft de afgelopen weken een druk programma gehad. Jongen is vorige maand zijn vader verloren en wil deze periode misschien gebruiken om dicht bij zijn familie te zijn. Laat die jongen gewoon met rust, heeft nu zijn keuze gemaakt en zijn wedstrijden komen wel

8 november 2019 om 14:14

Koeman heeft verleden week al laten weten dat hij Ihattaren zelf de keuze geeft. Het contact loopt nu via PSV omdat Koeman Itharren rust wil geven, het makkelijker maakt om te zeggen, nu even niet.

Als je kijkt naar alle teams die achter de namen staan: Barcelona, Liverpool, Juventus, Internazionale (en dan mag je Ajax ook wel noemen), daar wordt je toch een partijtje nat van beste mensen. Wat wel opvalt is dat de kwaliteit in de defensie overvloeit, het middenveld dik voor elkaar is maar dat de doelman en de voorhoede daarin wat achterlopen. Hopen dat Stengs en Boadu hun talent kunnen waarmaken. Enige vrees die ik heb is dat we niet echt een doelman hebben van hoog niveau. Cilissen is oke, maar niet het niveau van Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en misschien ook wel Engeland. Hoewel ik denk dat hij een prima doelman is voor de toekomstige Europees kampioen (we verslaan Engeland in de finale, mark my words), baart het me zorgen dat er eigenlijk geen grote keeperstalenten aankomen. Die jongen van Utrecht is misschien wel het grootste talent en die is (nog) niet echt een groot talent te noemen.

8 november 2019 om 15:24

Eens. Clubs in Nederland moeten echt een gaan kijken hoe ze betere keepers kunnen opleiden. Dit kan niet zo langer.

Ik hoop dat Weghorst een keer in de basis staat.

8 november 2019 om 13:11

Is toch een spits voor een totaal ander spelletje?

Ben benieuwd of Jetro Willems nog een plek gaat krijgen, speelt wekelijks basis in de premier league. Ook lijkt me hateboer een betere verdediger dan wat Dumfries en Veltman dat laatste weken laten zien.

Zie bijgevoegd mijn opstelling voor het NL elftal.mits fit zou ik Boadu vervangen door Malen en Babel door Bergwijn.

Cillisen
De Ligt
Van Dijk
De Vrij
Van de Beek
Depay
Wijnaldum
F. De Jong
Babel
Boadu
Promes

Een top-doelman en een topspits en dit is een elftal dat mee kan doen om de prijzen.sterke vleugelverdedigers is ook geen overbodige luxe, maar met bovenstaande doe je al mee.

8 november 2019 om 14:19

Volgens mij doen we al mee maar zijn we in ieder geval in NL nog geen favoriet. Een topspits en keeper zijn niet de voorwaarde voor succes, een goede ontwikkeling van het geheel en de aanvulling op elkaar wel. Je kan echt wel europees of wereldkampioen worden zonder topspits of geweldige doelman, alles moet gewoon kloppen.. Het team is sterker dan het individu, maar ik snap wat je bedoelt. Je kan bijvoorbeeld prima kampioen worden met de roon in de basis 11 als hij er voor zorgt dat de rest goed speelt. Daarbij is depay goed genoeg om ons europees kampioen te maken en zie ik Cilessen niet direct hele grote blunders maken hij deed het bijv. prima op het laatste hoofdtoernooi waar we aan meededen. Toppers maken ook fouten en ook bij hen kan dit cruciaal zijn waar soms de beslissing in 90 min valt of je wel of niet europees kampioen wordt.

Zoet dat kan toch echt niet meer hoor. Ik weet zeker dat als psv Onana had gehad ze niks verloren hadden.

Zoet staat wekelijks alles te doen behalve keepen. Bizot had geselecteerd moeten worden.

Jeroen zoet in oranje 😱 op dit moment 😂 (en ja ik sta voor PSV, maar deze man keept voort alsof ie bang is om z'n nagels te breken oid 🙄😒

Een prima selectie, je kan altijd wel over een paar namen discussieren maar in grote lijnen ben ik het er helemaal mee eens. Ik vond zeker dat Stengs een kans bij de selectie verdiende. Weghorst erbij vind ik ook een goede zaak. Twee keer je plicht doen en je bent keurig als groepswinnaar geplaast voor het EK.

Terecht dat boadu en strengs zijn geselecteerd. Ik ben sowieso erg fan van strengs. Boadu vind ik ook erg goed alleen vind ik dat hij teveel kansen nodig heeft.

Ik heb Weghorst 2 weken terug in Gent gezien en ik vind hem een heel volwassen speler ondertussen. Hij is echt een killer en die missen we naar mijn smaak als we echt moeten aanvallen. Boadu en Stengs doen het ook prima bij AZ, ook tijdens Europese wedstrijden, dus ook hun selectie vind ik terecht. Ik begrijp alleen niet dat Zoet nog steeds wordt geselecteerd want hij toont al het gehele seizoen aan dat zijn vorm onvoldoende is om bij Oranje te mogen behoren. Ik zou Zoet vervangen door Bizot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
H. HateboerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

91 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona kan onder Koeman overbodige middenvelder slijten in Portugal’

Riqui Puig kan zijn loopbaan vervolgen in Portugal, zo meldt het lokale Record. De 21-jarige middenvelder van Barcelona, die onder trainer Ronald Koeman niet op veel speeltijd lijkt te kunnen rekenen,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren