‘Heetgebakerd’ Feyenoord wil onder Advocaat weer sterven voor Legioen

Vrijdag, 8 november 2019 om

Dick Advocaat heeft zijn eerste Europese wedstrijd als trainer van Feyenoord achter de rug. De start tegen Young Boys was donderdagavond voortvarend, maar over het eindresultaat is niemand in Rotterdam en omstreken tevreden (1-1). Hierdoor heeft de ambitie van Advocaat, Europees overwinteren met Feyenoord, een flinke deuk opgelopen. Zijn elftal moet de resterende groepsduels met Rangers FC en FC Porto winnen om serieus kans te maken op Europees voetbal in 2020.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Feyenoord overwintert in de Europa League


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Advocaat doet er goed aan Gio om advies te vragen. die weet tenminste hoe je het maximale uit beperkingen kan halen,ook al oogt het niet zoals Ajax. Volgende week dus Gio als mentor voor Dick.

8 november 2019 om 09:34

@messibarca. ik denk dat met terugwerkende kracht idd steeds duidelijker word dat Gio het bij Feyenoord gewoon uitstekend heeft gedaan. die heeft echt het maximale gehaald uit een uiterst armoedige selectie de afgelopen twee seizoenen. ik vond dat altijd al maar ik denk dat Gio zijn criticasters dat nu ook steeds meer gaan zien. hij maakte dan zogenaamd spelers niet beter maar dan moet je wel spelers hebben die beter te maken zijn en wat Feyenoord haalde zat allemaal al hun plafond. dat word dit seizoen meer dan ooit duidelijk

8 november 2019 om 13:20

Gio had Kuyt en Elia. Je ziet wat PSV nu zonder de Jong is. Het is allemaal makkelijk concluderen wat een invloed van een trainer is, ik ben van mening dat dergelijke spelers de doorslaggevende factor zijn. PSV presteerde tot aan de recente slechte reeks redelijk tot prima, nu Malen en Bergwijn er niet zijn kan v Bommel er opeens geen reet meer van volgens sommigen. AZ waar nu iedereen lyrisch over is zou het ook uitermate zwaar krijgen zonder Stengs en Boadu, zelfde als Ajax zonder bv Ziyech en Tadic (alhoewel zij nog redelijke backup hebben). In Feyenoord zit heus wel potentie, echter zonder een aantal doorslaggevende spelers (met name voorin) zullen ze weinig potten breken, zoals zoveel teams.

8 november 2019 om 16:27

Voeg Kuyt, Elia en El Ahmadi toe en natuurlijk speel je dan beter. Ook Vilhena was niet te onderschatten en spelers als Jorgensen en Karsdorp zijn alleen maar minder geworden. Vorig jaar hadden we mazzel dat ene Van Persie er nog rondliep.

8 november 2019 om 20:24

@guayre had Gio de laatste 2 seizoenen Kuyt en Elia? ik denk het niet en hij eindigde twee keer overtuigend derde op redelijke afstand van AZ

8 november 2019 om 20:25

@elphenomeno yes, en we hadden nog de geweldige Van Beek achterin lopen en fenomeen Clasie op het middenveld

Tonnen aan boetes vanwege vuurwerk. Maar dat het om en nabij 2 miljoen heeft opgeleverd tegen Napoli staat er helaas niet bij vermeld.

8 november 2019 om 08:46

Ik zapte gister in stond het nog 1-0 voor Feyenoord en ik zag echt even leuk combinatiespel met een matige spits die moeite had om de bal vast te houden jammer dat die koppies gingen hangen bij de 1-1 en jongens wat een geweldig publiek echt een nachtmerrie voor de tegenstander 😅 er is natuurlijk al veel verspeeld maar Feyenoord met Dick worden gewoon weer mooie wedstrijden.

Het spijt mij heel erg dat ik het moet zeggen, maar het aanstellen van Dick Advocaat is het domste wat Feyenoord gedaan heeft in lange tijd. Het ouderwetse voetbal wat hij speelt, de organisatie goedzetten en bij balverlies terugplooien, is gedateerd en daar wint Feyenoord geen extra punten mee. Als je een team hebt dat niet goed is met opbouwen vanachteruit, waarvan de beste spelers voorin lopen, dan moet je zorgen dat het spel zich op de helft van de tegenstander blijft voltrekken door vol druk te zetten. Het is niet eens vereist dat je kan voetballen om de tegenstander constant voor de voeten te lopen en het voetballen onmogelijk maken en als je die bal terug snel hebt, ben je als bonus vlak bij hun goal. Nu geeft Feyenoord de tegenstander alle rust en kans om het spel te maken en daar spint zelfs een matige ploeg als Young Boys garen mee. Continu onder volle druk uitspelen kan bijna geen club, in de EL poule niet en in de Eredivisie niet. Ik vond het daarom wel humor dat Advocaat zei dat hij Feyenoord in de geest van Liverpool(dat is wat ik bedoel) wilde laten spelen en het dan vervolgens op zijn oude manier neerzet. Het kost weer een jaar om de schade te herstellen en te gaan bouwen aan een nieuw elftal en dat lijkt mij onnodig.

8 november 2019 om 09:44

@doncoxxx de echte fout lag bij het aanstellen van Stam. op wat voor basis werd die gehaald? ja, Stam vind dat spelers harde arbeid moeten leveren. nou, als dat tegenwoordig een reden is om een coach aan te stellen dan weet ik het echt niet meer nu is Advocaat dan een noodoplossing in de hoop dat die die miscalculatie van Van Geel en het bestuur nog enigszins recht trekt. hoe kan je trouwens een TD die vertrekt laten bepalen wie de nieuwe coach van Feyenoord word? Feyenoord spant echt al jaren de kroon als het gaat om een amateuristisch en totaal ondoordacht beleid voeren

8 november 2019 om 17:48

Het grootste probleem is dat Feyenoord stuurloos is en wordt geleid door van Bodegom en Troost, maar dat is nu eenmaal een feit. Het zou heel goed kunnen dat Stam niet de juist keus was, maar hij heeft i.i.g. moderne, frisse ideeen, wat bij Zwolle leidde tot prima voetbal. Hij heeft niet de kans gekregen nu zijn ongebalanceerde selectie eindelijk fit wordt; volgens deels te wijten aan de lichtgewichten die hem niet uit de wind hebben gehouden. Zo vroeg in het seizoen Advocaat voor de groep zetten is sowieso een stap terug. In een zin mijn beide post samenvattend: Feyenoord kan volgend jaar opnieuw beginnen; het seizoen is over voor het goed begonnen is.

Als.zelf een volle kuip met de steun van het legioen je niet naar een overwinning op Yoing Boys kan helpen , dan moet je je wel eens achter je oren krabbelen.

"Hurr durr, hard werken, nu zijn we blij", ja leuk, Young Boys had nog steeds makkelijk met 5-1 kunnen winnen.

8 november 2019 om 10:14

Ik vind het ook zo'n hemeltergende dooddoener, dat Feyenoord supporters alleen maar strijd verwachten. In de jaren '90 misschien, maar gisteren hoorde ik gewoon heel veel terechte kritiek op het volledige gebrek aan inzicht en creativiteit om me heen. Het AD maakt zoals gewoonlijk weer eens een karikatuur van 'de Feyenoorder'.

8 november 2019 om 14:17

Soms heb ik wel het gevoel dat men erin meegaat, eerlijk gezegd. Maar over het algemeen is het wel een stereotype. En soms wordt er via het AD bepaalde spelers c.q. trainers naar voren geschoven die passen in dat ideaalbeeld. Denk aan Immers, Kramer en Fraser. Het is een irritante denkwijze.

Er zit eindelijk weer wat bezieling in de ploeg. Onder Stam heb ik dat eigenlijk geen enkele wedstrijd gezien. Het voetbal is niet beter geworden, maar men staat elkaar niet meer apathisch aan te kijken. Daarnaast werden er kaarten gepakt, en dat bvedoel ik even positief, want in tegenstelling tot de wedstrijden tegen bijv. AZ, Rangers, YB uit, Fortuna uit werd er nu gestreden om de bal en duels aangegaan. Hoewel vd heiden wel over de schreef ging en gelukt had dat de VAR niet meedeed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren