Kenneth Perez kraakt beleid met ‘blinde’ en ‘onzinaankoop’ bij PSV

Vrijdag, 8 november 2019 om

Kenneth Perez is niet te spreken over de kwaliteiten van de aangetrokken spelers van PSV. De Eindhovenaren verloren donderdagavond in de Europa League met 4-1 van LASK Linz, waardoor de club nu vijf duels op rij geen overwinning heeft weten te boeken. De Deense analist zag een onthutsend PSV en plaatst zijn vraagtekens bij het aankoopbeleid.

"Je moet nu wel gaan twijfelen over je eigen aankoopbeleid. Timo Baumgartl, tien miljoen euro, is veel geld. Die speelt op dit moment niet. Links centraal vind ik hem ook veel minder dan rechts centraal. Bruma... Meer een blinde dan dat hij echt goed is. Dat is al 23 miljoen euro", stelt de oud-middenvelder in de studio van FOX Sports.

"Kostas Mitroglou? Hij is niet zo duur, maar dat is eigenlijk een onzinaankoop. Zo'n speler kan je overal vinden", aldus Perez. Ronald de Boer vult aan: "Als je nu bij een achterstand van 3-1 of 4-1 hem niet gebruikt, dan geeft dat wel aan hoe je (Mark van Bommel, red.) erover denkt." Perez reageert: "Dat heeft Van Bommel andere keren wel gedaan en er komt helemaal niets uit."

Ook linksbacks Toni Lato en Olivier Boscagli komen ter sprake. "Dat vind ik best wel een issue bij PSV. Je kan je geld maar één keer uitgeven. Ze hebben bijvoorbeeld drie jaar achter Bruma aangezeten... En Baumgartl vind ik wel oké, best stabiel. Maar aan de linkerkant, waar hij moest spelen door de schorsing van Nick Viergever, vind ik hem echt heel veel minder dan aan de rechterkant."


Poll

Ben jij het eens met Kenneth Perez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door regulator)

Dat afgeven op Kostas begrijp ik niet zo goed. Geblesseerd geweest en dan mag je daarna invallen tegen utrecht waar je met 9 staat en az 0-2 achter met 10. Gek he dat ie weinig laat zien.De linksbacks hetzelfde. Lato speelt niet. Maar dat zegt niets over lato eerlijk gezegd. Bedoel Unnerstal speelt ook niet en sowieso vind ik Boscagli ook beter dan Sadilek. Daarnaast zit pereiro de bank en tribune warm te houden. En spelers als Rosario, Zoet en Sadilek staan als eerste genoteerd door v Bommel elke keer weer. Dat het materiaal geen europese top is snap ik maar zo slecht als v Bommel dit team laat acteren zijn ze ook zeer zeker niet.

8 november 2019 om 07:21

ik vrees juist dat ze gewoon niet zo goed zijn als je denkt. een beetje ‘op zijn FC Utrechts’ een punt behaald tegen de aanstaande kampioen en soms leek het (exact zoals eerste helft vorig seizoen door de kop van De Jong) nog veelbelovend. Maar Boscagli Lati Innerstal en een fitte Malen en Bergeijk gaan dit psv ook niet tot grote hoogte stuwen. Er ontbreekt weldegelijk kwaliteit. Misschien kun je 5 kampioenswaardige spelers op de mat krijgen. Dat is niet genoeg. Wees blij misschien is het wel gezond dat er eens wat grondig wordt heroverwogen daar. Als je Gakpo hebt en Bruma haalt voor veel geld terwijl je dag overduidelijk in de verdediging moet investeren .. maar vervolgens van ellende Schwaab terughaalt ... dan zitten er mensen aan de knoppen die er weinig verstand van hebben.

8 november 2019 om 07:56

Makkelijk roepen Manodedios. De aankopen zijn uitgebreid gescout door mensen die verstand van hebben. Schwaab was vorig jaar ook betrouwbaar. Het probleem is echt niet een gebrek aan kwaliteit. De coach moet er voor zorgen dat deze spelers een geoliede machine worden.

8 november 2019 om 08:12

@Benzema. Aan de ene kant heb je gelijk, de coach moet zorgen voor een geoliede machine. En ja, de spelers zullen wel uitgebreid gescout zijn. Maar dan snap ik nog niet hoe je bij een speler uitkomt die eigenlijk in z'n carrière tot dusver even bekend heeft gestaan als groot talent, maar daarna eigenlijk bij elke club door de mand gevallen is waar hij gekomen is, en dat voor boven de 10 mil... Effectief is ie ook nergens gebleken. Baumgartl kan ik snappen qua aankoop, alleen snap ik dan niet dat je Schwaab er weer naast zet. Boscagli oogt gewoon als een centrale verdediger en was ook ooit een aardig talent, maar heeft ook nog niet gepresteerd. Alhoewel hij ook niet heel veel kansen heeft gehad als cv. Lato is weliswaar een back, maar daar hebben we ook nog niks van gezien. Was bij Valencia wel een poos heel aardig. Dus over het algemeen zijn er denk ik gewoon te veel spelers op de gok gehaald, want de meeste jongens speelden vorig jaar maar matig bij hun vorige clubs.

8 november 2019 om 08:23

Het probleem zit hem zeker wel deels in de kwaliteit. De achterhoede en 2 verdedigende middenvelders kunnen de bal nog niet 3 keer rond spelen. Vorig jaar konden ze nog lange ballen op luuk pompen, maar nu dat niet meer kan is de opbouw van achteruit gewoon lachwekkend slecht. Ik weet niet of dat per se aan de coach ligt, want zoet, dumfries, viergever, schwaab, rosario, sadilek en hendrix staan nou niet bepaald bekend om hun voetballende kwaliteiten.

8 november 2019 om 08:24

Waar baseer je je op dat deze mensen er verstand van hebben? De resultaten zeggen heel wat anders. Dat Zoet zo loopt te grabbelen ligt niet aan de trainer. Dat hij opgesteld wordt dan weer wel.

8 november 2019 om 07:22

100% met je eens. Op het moment dat je de goede spelers ook daadwerkelijk laat spelen dan geloof ik wel dat je hier best minimaal gelijk had gespeeld. Wat PSV zeker mist is een topcontroleur, ik vond het leuk toen Guti kwam maar eigenlijk is hij nergens echt goed in.

8 november 2019 om 07:29

Guti stelt echt vrij weinig voor. Denk dat ze hoopte op een Guardado 2.0 maar deze jongen mist een heleboel daarvoor. On: Aankoopbeleid mag je zeker een groot deel verantwoordelijk houden voor hoe ze nu spelen. Baumgartl 13 mil, Bruma 12 mil? Kan wel lekker hard rennen maar dan had hij op atletiek gemoeten. Boscagli heb ik de minuten die hij kreeg alleen maar de fout in zien gaan. Afellay... was ooit een prachtige voetballer maar heeft laatste jaren amper getraind, laat staan een wedstrijd. En die Toni Lato zou geen eens weten of hij een voetballer of een waterdrager is. Gewoon slecht dat je voor Lozano zoon bedrag ontvangt en je hiermee komt aanzetten.

8 november 2019 om 08:40

Guti, die werd onder de voet gelopen door die Arnold schwarzneggers.. was geen match op fysiek ,op naar het krachthonk..

Perez, maar ook de rest van Nederland sprak PSV 2 maanden geleden naar de eindzege in de EL. Daarnaast gaven ook zij maar ook de fans PSV alle props dat ze met minder vermogen gelijke tred hielden met Ajax. Frappant hoe iedereen nu alles neer praat omtrent PSV incl de fans.

8 november 2019 om 07:53

Eeuuuhh... heb je de wedstrijd niet gezien gisteren? Als je op basis daarvan denk dat ze de EL gaan winnen is er denk ik iets mis met je.

8 november 2019 om 08:39

@Robert41 denk dat je de strekking van mijn verhaal niet echt snapt. In 2 maanden kan er klaarblijkelijk veel veranderen. Terwijl je eigenlijk maar 2 spelers mist in vergelijking met 2 maanden geleden.

Dan vergeet Perez nog Guti, wat een miskoop is dat zeg. Die man schiet alle ballen blind naar voren. Hij heeft mij nog niet overtuigd in EL of eredivisie.

Combinatie van slechte aankopen en koppigheid van Bommel doet PSV de das om. Hij ziet Rosario, Zoet en Sadilek keer op keer stuntelen maar stelt ze nog steeds op.

8 november 2019 om 10:13

Zijn er dan alternatieven?

8 november 2019 om 10:32

Wat is het alternatief voor Sadilek dan? Lato? Boscagli? Die kunnen er met alle respect toch helemaal niets van?

8 november 2019 om 13:36

Lato heeft nog geen echte kans gehad. Hoe weet jij dat hij er helemaal niks van kan?

Kenneth Perez kraakt beleid met ‘blinde’ en ‘onzinaankoop’ bij Psv.knap,zeer knap dat die Perez geld verdient door achteraf te praten over slechte prestaties van spelers en clubs. Dit lijkt misschien eenvoudig,maar wij zullen nooit ons geld hiermee kunnen verdienen. Des te knapper dus dat Perez dat wel kan.derksen en anderen idem dito.

8 november 2019 om 07:56

Inderdaad ze kunnen de term "analist" beter veranderen in "populist". Perez was een analist geweest als hij 2 maanden terug toen er euforie was over psv dit had gezegd. Nu is het pure scorebordjournalistiek.

8 november 2019 om 07:57

Hij is analist hé dus een beetje achteraf conclusies trekken is gewoon waarvoor hij betaalt wordt. En dat doet hij goed in mijn ogen, vinger op de zere plek.

8 november 2019 om 08:19

Van een analist verwacht ik een analyse niet een constatering. Bijna elke analist in Nederland doet aan constatering maar ik zie zelden analyses over functioneren of disfunctioneren.als je kijkt naar PSV gisteren en van Bommel zijn elftal zie ik ook dat ze 4-1 verliezen, dat er veel dure spelers op het veld staan en dat het niet functioneert. Als we het vervolgens hebben over een analyse dan heb je het over samenwerking, verkeerde looplijnen en hoe bepaalde aspecten aangepakt kunnen om tot verbetering te komen.in het geval van Psv; ze spelen dynamisch met een statische verdediging, daar is vrij makkelijk doorheen voetballen als je eenmaal het gat hebt gevonden. De jongens van PSV kunnen onvoldoende schakelen tussen statisch en dynamisch. De aanval is zeer dynamisch maar ontbreekt op dit moment (malen en Bergwijn), de statische spelers kunnen de bal onvoldoende kwijt en daardoor krijgen ze meer en sneller tegenaanvallen wat altijd leidt tot meer kansen tegen. Meer kansen = meer doelpunten. PSV zal dus de tactiek moeten inrichten op statischer spel als zij met deze spelers willen winnen, zodra Bergwijn en Malen weer terug zijn kan je weer iets dynamischer speler. Een speler als Doan, Sadilek passen daar niet in.zoet geeft onvoldoende coaching aan zijn defensie en men heeft geen vertrouwen in hem dus hij wordt in het spel gepasseerd. In de hele teamdynamiek is het logisch om Lars Unnerstal op te stellen, misschien niet om zijn keepende kwaliteiten maar wel om het feit dat hij binding heeft met zijn Duitse collega's en dat het communiceren makkelijk maakt.

8 november 2019 om 08:38

Dit kan iedereen, hoef je geen duur betaalde analist voor te zijn.

8 november 2019 om 11:15

Ja en als hij wel voor de aankoop kritisch was, dan zou men hem kortzichtig noemen en zich afvragen hoe je over iemand kunt oordelen zonder die persoon aan het werk te zien. Alle aankopen (behalve Lato) hebben tijd gekregen en nu worden conclusies getrokken.

Ach ja, ik vind het wel makkelijk praten. Ja natuurlijk, op basis van gisteravond kan je alles afkraken. PSV heeft gokjes genomen, maar in mijn ogen niet buitensporig. Daarnaast op Mitroglu na zijn het jonge jongens. Dat wil niet zeggen dat deze jongens alsnog kunnen shinen. Laten we ze niet nu allemaal al afschrijven!

Wat gewoon niet klopt, is het beleid van opstellen en invallen. Veel jongens krijgen een sporadische kans en worden daarna, wanneer het nodig is, niet gebruikt. Ik denk dat Van Bommel het vertrouwen van veel spelers breekt met de manier waarop hij met het team omgaat. Dit team zou als collectief echt wel beter moeten kunnen presteren dan wat we nu zien. Er is geen vertrouwen en geen vreugde en dat mag je Van Bommel gewoon keihard aanrekenen. Dat een Rosario week in week uit mag falen, dat ziet de rest van de bank ook. Daar wordt je dan zelf niet heel blij van, neem ik aan....

Bergwijn en Malen schelen echt een slok op een borrel voor PSV. Het verschil tussen winnen of verliezen. Voor PSV te hopen dat ze snel terugkomen maar ik heb geen idee hoe lang ze eruit liggen.

8 november 2019 om 08:16

Het kan toch niet zo zijn dat bij het wegvallen van twee spelers het hele elftal instort? Je hebt vervangers gehaald en zelfs zonder die twee zou je van bepaalde clubs niet mogen verliezen.

8 november 2019 om 08:36

Ik kan daar ook niets over vinden qua prognoses mbt herstel,las eens iets dat het te maken hebt met de privacy wet? Pff laat die jongens er bij sporting er bij zijn! Die wedstrijd wordt cruciaal

En dan hebben we Doan, Thomas en Guti nog. Ook alle drie ge-wel-di-ge spelers. De scouting deugd van geen kanten. Dat de TD deze aangedragen spelers dan alsnog aantrekt, is nog kwalijker. Pure kapitaalvernietiging de laatste jaren. Ophouden met die middelmaat! Scouting moet niet alleen kijken naar of iemand een bal rechtdoor kan schieten, maar ook kijken naar wat voor kop er op zit. Is ie een beetje (voetbal)intelligent bijvoorbeeld? We hebben nu alleen maar leuke aardige jongens die in alles geen mentaliteit hebben. Rosario is aanvoerder. Dat zegt toch alles? We weten zelf ook niet wie er dan wél geschikt is....... Dat van Bommel in eerste instantie iemand aanvoerder maakt die geen wedstrijd gaat spelen, is natuurlijk lachwekkend. Net zoals zijn opstellingen, wisselbeleid lachwekkend zijn. Want al is je selectie nog zobslecht, je kunt toch op zijn minst de juiste poppetjes op dr juiste plek neerzetten. Zelfs dát is teveel gevraagd. Laat staan dan hij er een systeem in kan brengen. Gewoon ongeschikt als trainer.

8 november 2019 om 10:12

Thomas kun je na anderhalve wedstrijd echt nog niet beoordelen. Doan creëert weinig, maar stond er wanneer Bergwijn en Malen er waren wel. Guti is niet van John de Jong geweest. De rest wat de Jong momenteel doet is echt onbegrijpelijk. Waar moeten we beginnen? Bij een spits die niet kan lopen, of een linksback( waar we nog geluk mee hebben dat we hem niet gekocht hebben) die er geen hout van kan. Er zijn deze zomer zoveel verkeerde keuzes gemaakt. Te beginnen al met een fatsoenlijke CV te halen voor het begin van het seizoen. Daar heb je wedstrijden in de CL mee verloren. En dan kopen we doodleuk als eerste een linksbuiten van wie ik me oprecht afvraag waarop hij gescout is. Vervolgens koop je in paniek een CV die afgelopen seizoen ongeveer 55 doelpunten tegen heeft gehad en een linksback die blijkbaar totaal niet fit oogt. Om dan nog maar te zwijgen over Boscagli. Er zit momenteel gewoon totaal geen visie in de club. Wat willen we nou bereiken als club? Hoe willen we voetballen? Het lijkt echt alsof we maar wat doen. AZ en Ajax kunnen altijd terugvallen op het voetbal wat ze spelen, en waar kunnen wij op terugvallen... Lange ballen? Daarvoor stond Schwaab er gister in? Om alle ballen lang te geven op Bruma die nog geen kopduel kan winnen. Maar maar maar, het is lang geleden dat ik een PSV gezien heb dat zo visieloos was. Er klopt ook helemaal niets bij van Bommel: Wissels, spelers op de tribune, de aanvoerder, spelers die op verkeerde plekken staan. En dan doodleuk zeggen dat er nog potentie te zien is? We mogen blij zijn als we in de winter in het linkerrijtje staan. Schaam je kapot.

8 november 2019 om 21:19

Baumgartl heeft in het seizoen 2017-2018 29 wedstrijden in de 1. Bundesliga als basisspeler gespeeld bij Stuttgart. Na kampioen Bayern kregen ze dat seizoen de minste tegendoelpunten, namelijk 36. Hij zal dus echt wel iets kunnen.

Die Baumgartl en Boscagli kon ik hiervoor niet, daar kan ik geen oordeel over vellen maar het lijk serieus op weggegooid geld. Maar die Bruna presteert al enkele jaren niet, bij iedere club wordt die naar de uitgang geduwd. Met dat gegeven in het achterhoofd is het absurd dat men daar 13 miljoen voor neertelt. Al met al is er ontiegelijk veel geld over de balk gesmeten en moet de Jong zijn conclusies trekken daarvoor.

Het aankoopbeleid en de keuzes van van Bommel. Zoet zou best wel een keer mogen banken voor een paar wedstrijden. Die is de afgelopen jaren niet echt gegroeid. Pakt geen punten meer voor PSV. Voor de rest kan je zien dat de basis niet breed is bij PSV . Hoe zit het trouwens met hun 'aanvoeder ' Affely ....

8 november 2019 om 09:18

Affelay = 1 groot rookgordijn, maar denk niet dat hij geblesseerd is, maar het gewoon niet meer brengt op trainingen, ben bang dat de oude Ibi niet meer opstaat enzo voorlopig op de bank zit... zal voornamelijk de motiveerder zijn in de kleedkamer.. en rosario wil natuurlijk ook niet elke keer de auto wassen van V.Bommel.. 😉

Het is een aankoopbeleid van lik-mn-vestje ! Malen en Bergwijn zullen aan het einde van het seizoen wel eieren voor hun geld kiezen en vertrekken. Hierdoor kan Psv de enorme investeringen als mis-matches compenseren. Om de puinhopen achter te laten zal er in de zomer flink gerenoveerd moeten worden !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren