Feyenoord morst peperdure punten bij thuisdebuut Dick Advocaat

Donderdag, 7 november 2019 om

Feyenoord heeft twee uiterst kostbare punten laten liggen in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat gaf donderdagavond een 1-0 voorsprong weg tegen Young Boys: 1-1. Daardoor staat Feyenoord op de derde plek in de poule, met evenveel punten als nummer vier FC Porto. Young Boys en Rangers FC gaan met zeven punten aan kop.

Advocaat beleefde zijn debuut als hoofdtrainer in De Kuip en hield vast aan de basisspelers die zondag met 0-3 wonnen van VVV-Venlo, afgezien van een gedwongen wijziging op het middenveld. De geschorste Leroy Fer werd vervangen door Renato Tapia. Twee weken geleden maakte Young Boys allesbehalve een onoverwinnelijke indruk, maar Feyenoord ontbeerde de slagkracht om een vuist te maken in Zwitserland. Met de steun van het thuispubliek was die opdracht beter te realiseren en het duurde niet lang voordat Feyenoord de score wist te openen. Daar had de thuisploeg echter wel een penalty voor nodig.

Ridgeciano Haps speelde de bal in het strafschopgebied ver voor zich uit, waardoor Jordan Lotomba uitstapte en Haps gewillig over zijn been viel. Kwam Young Boys twee weken geleden vroeg op voorsprong vanaf elf meter, nu deed Feyenoord hetzelfde nadat Steven Berghuis de buitenkans op onberispelijke wijze benutte. Feyenoord had tot dat moment één goede kans gecreëerd, toen een inzet van Luis Sinisterra uit de draai werd geblokt. Na de 1-0 verdedigde Feyenoord goed en kwam Young Boys er zelden doorheen. Nicolai Jörgensen kwam erg dicht bij de 2-0, toen hij bij de tweede paal net tekort kwam om voorbereidend werk van Sinisterra te bekronen.

Het enige serieuze gevaar dat Feyenoord voor de rust moest toestaan, was een schot van Roger Assalé: de aanvaller stond vrij in het strafschopgebied, maar raakte de bal tot opluchting van Feyenoord niet goed. Duidelijk werd echter wel dat Feyenoord het niet makkelijk zou krijgen en dat bleek ook in de openingsfase van de tweede helft. De thuisploeg kwam opnieuw goed weg, nadat Edgar Ié de bal onbedoeld tegen de lat werkte; kort daarna schoot Assalé van dichtbij over uit de draai. De onvermoeibare Ridgeciano Haps bracht wat optimisme in De Kuip met een schot met de buitenkant van zijn voet, dat net niet ver genoeg de hoek in ging.

Verder was het echter een kwestie van overleven voor Feyenoord en daar slaagde de ploeg niet in. Een kleine twintig minuten voor tijd verstapte Edgar Ié zich in een duel met Jean-Pierre Nsame, die daardoor vrije doortocht had. Een eerste inzet werd nog gekeerd door Jan-Arie van der Heijden, maar in tweede instantie was het raak via Marvin Spielmann. Feyenoord zocht daarna naar de 2-1, maar moest ook waakzaam zijn voor de tegenaanval van Young Boys. Zo zeilde een afstandsschot van Spielmann vlak voor tijd maar net langs de paal. In de blessuretijd kon Jörgensen van dichtbij voor de winnende treffer zorgen, maar hij kreeg zijn voet niet goed tegen de bal aan.

In the Zone | Kökcü: 'Advocaat is wat feller en duidelijker als je het niet goed doet'
Meer video's

Poll

Gaat Feyenoord de groepsfase van de Europa League overleven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

182 reacties (laatste reactie door candesco)

Gadverdamme nu is Feyenoord benadeeld door de arbitrage, met 10 man had Feyenoord het makkelijker uitgespeeld. Hapsie wel weer heerlijk gespeeld eigenlijk sinds hij weer fit is, wat mij betreft wordt hij snel op geroepen voor Oranje! En knap van Van der Heijden dat hij redelijk presteert zonder wedstrijd ritme, en dat allemaal in een seizoen wat slecht begon voor hem. Erg jammer dat alleen AZ het gered heeft vandaag, we hebben slechte zaken gedaan vanavond voor de Europese ranglijst. 😔

7 november 2019 om 22:54

Haps in oranje?? Gaat alles wel goed??

7 november 2019 om 22:56

Haps haalt gewoon een prima niveau, ondanks de vorm van Feyenoord

7 november 2019 om 22:56

Haps is de enige die praktisch elke wedstrijd en voldoende heeft gehaald, vaak ruim. Met de dunne bezetting is het helemaal geen gekke gedachte. Zelfs basis niet. Is verdedigend redelijk tot goed en aanvallend super. Kan ook echt een op een mannen voorbij, goed in de kaats, longen als een paard. Onttrekt zich echt van de malaise hoor!

7 november 2019 om 23:03

FaysAmsterdam behalve de uitslagen van Psv en Feyenoord, gaat het heerlijk bedankt voor je zorg! Ik zeg niet dat Haps in de basis moet bij Oranje, maar hij mag wel opgeroepen worden. De enige die vrij consistent een goed niveau haalt, en Blind is sowieso geen optie als linksback voor mij.

7 november 2019 om 23:05

Geen niveau voor oranje , die gek doet er 5 min over om die bal te controleren . Speelt veel te wild en slordig .

7 november 2019 om 22:55

Haps in oranje?! Verdedigend is die niets waard, dat lijkt me nogal een prioriteit in oranje... Maar hij speelde verdienstelijk.

7 november 2019 om 22:57

Zeg je dit enkel om de Feyenoord supporters voor je te winnen met "benadeeld door de scheidsrechter"? Feyenoord moet zich gewoon wederom schamen dat ze die legio mogelijkheden tot kansen verprutsen, het wordt 9 van de 10 keer niet eens een kans.

7 november 2019 om 23:11

Goalski nou nee beste man, Europees support ik Nederlandse club hartstochtelijk dus ook Feyenoord. En sowieso heb ik niks tegen Feyenoord, als je dat jouw stoort is dat niet mijn probleem. Dick is geen tovenaar hè? Dacht je dat Feyenoord ineens een ander team was binnen een paar dagen? Zeker die laatste kans van Jørgensen had hij moeten afmaken. En ik noem dit benadeeld door de scheidsrechter ja, die jongen van Young Boys verdiende een tweede gele kaart dus een rode kaart. Is het niet waar dan dat Feyenoord het makkelijker had gedaan? Net als mijn cluppie benadeeld was, want Veltman verdiende geen penalty tegen hij was al bestraft en zijn handen waren langs zijn lichaam. Maar ik houd het hierbij, want dit is nog altijd een Feyenoord topic.😉

7 november 2019 om 23:36

Nou, Feyenoord is zelf ook goed weg gekomen anders. Zowel Ié als Van der Heijden zaten te solliciteren naar hun tweede geel. Ik vond van der Heijden matig. Haps was 1 van weinige lichtpuntjes. Slechte zaken; nou nee. Alleen PSV heeft verloren vandaag. Feyenoord heeft tenminste nog een punt gehaald, al schieten ze er weinig mee op,

7 november 2019 om 23:43

Je bent veel te aardig voor ons man. Het was gewoon weer erg mager aan onze kant. Ie, Karsdorp, Sinisterra en Haps vond ik drama. Gewoon weer een verloren seizoen.

Schakelde pas de laatste minuten in, wel jammer dat Young boys zo slecht is in het afwerken, want vind het echt een mooie club.

7 november 2019 om 23:01

Haha Young Boys een mooie club noemen

7 november 2019 om 23:06

Wat is er mis met die club? Ken de club namelijk niet goed genoeg om er iets over te zeggen.

7 november 2019 om 23:09

Is daar iets mis mee dan? Ook ik ben niet bekend met de geschiedenis van de club.

7 november 2019 om 23:46

Wat is hier nou weer mis mee dan? Ik vind het oprecht een mooie club, dat ze op kunstgras voetballen is een grote min, dat is zeker waar. Maar ik vind deze club zeker wel iets uitstralen

7 november 2019 om 23:46

Er zijn ook mensen fan van pak 'm beet Almere City of Stuttgarter Kickers ofzo, weinig raars aan toch?

Je kan veel over de kwaliteit zeggen, maar ze hebben er wel voor gevochten. Doodzonde dat Jorgensen en Kocku die grote kansen om zeep hielpen. Nog een kansje om tweede te worden in de poule in ieder geval.

7 november 2019 om 22:54

Kans is veel groter dat ze laatste worden dan dat ze 2e worden, porto staat samen laatste met Feyenoord , en Porto is ondanks hun slechte vorm als nog 3 klassen beter

7 november 2019 om 22:56

Dat bleek ook bij de 2-0 een paar weken terug hé.

7 november 2019 om 22:58

3 klassen beter... 4 jaar terug misschien. Kijk je wel voetbal tegenwoordig

7 november 2019 om 23:01

Sinds wanneer is Porto in slechte vorm?

7 november 2019 om 23:06

Met 'x klassen beter' heb ik allemaal niet zoveel maar het lijkt me vrij logisch dat Feyenoord niet veel kans maakt om te winnen in Do Dragão over een paar weken hoor. Porto is wel degelijk een sterkere ploeg normaliter. Met winst vandaag hadden ze weer leuk meegedaan maar nu is het toch wel lastig geworden denk ik.

7 november 2019 om 23:20

Porto oogt nogal ongemotiveerd in de EL. Misschien zit er wel een stuntje in. Eerst die pot tegen Rangers maar winnen

8 november 2019 om 00:08

Ja je verliest van Rangers en Feyenoord. 3 klassen beter..... toen ze CL speelden wel ja....

7 november 2019 om 22:56

Ik zou gek worden als Jorgensen bij Ajax in de spits zou staan. Hij heeft een anti magneet in z'n schoen. Waarom alles zo half aannemen?

7 november 2019 om 23:11

Jorgensen heeft npg verre van zijn oude niveau ...

7 november 2019 om 23:12

Ja, dat is doodzonde want het kost je een mogelijke overwintering!

7 november 2019 om 23:21

Hij heeft juist zijn gebruikelijke niveau. Het is alleen een klein jaartje goed gegaan.

7 november 2019 om 23:26

Pff gevochten op de verkeerde manier. Te laat in duels, slap duels ingaan en helemaal geen drang gezien om te vechten voor elke meter. Young Boys speelde zich makkelijk onder de druk uit. De 1-0 uit de penalty was niet eens een belovende aanval. De keeper van Young Boys kan zijn kleren morgen weer aandoen.

Wat een armoe. Mooi hoe Feyenoord er ouderwets voor ging in de eerste helft. Misschien zelfs te veel afjagen want de tweede helft was niet best. Haps motm.

7 november 2019 om 23:07

Vind dat deze week wel duidelijk is geworden hoe de verhoudingen van het Nederlands voetbal eruit zien. Ajax en AZ spelen goed verzorgd voetbal en halen resultaten. AZ wel tegen een club uit Kazachstan, maar wel uit en 5000km reizen. PSV uit dik eraf tegen de nr 2 van Oostenrijk en Feyenoord thuis (nipt) gelijk tegen de nr 1 van Zwitserland. Hopelijk kunnen Feyenoord en PSV nog resultaten halen de laatste twee rondes.

Wat een schitterende pot voetbal vol met strijd!! Vind het wel een terechte uitslag gezien het spelbeeld, feyenoord had goede mogelijkheden om de winnende goal te maken maar ook young boys had er met de winst alsnog vandoor kunnen gaan.

7 november 2019 om 22:57

What the f... heb jij een andere wedstrijd gezien? Youngboys die het spel maakte tegen een pover feyenoord. Ik vind het jammer hoe feyenoord zo is afgezakt.

7 november 2019 om 23:05

ik zei mooie pot voetbal vol met “strijd” je kan moeilijk zeggen dat deze wedstrijd slaapverwekkend was..🙄. Young boys had wel de grotere kansen ja

7 november 2019 om 23:08

Vond het niet echt een mooie pot voetbal. Wel veel strijd idd.

7 november 2019 om 23:48

Slaapverwekkend nee, maar wel een wedstrijd waarbij je elke minuut wel een haar verloor.

7 november 2019 om 22:57

Nou nou. Ik vond het armoedig. Dick heeft nog veel werk aan de winkel.

7 november 2019 om 23:01

Enige positieve van vandaag is de strijd. Qua voetbal is het nog steeds armoedig hoor.

7 november 2019 om 23:45

Schitterende pot? Overdrijven is ook een vak. Nee, hier was niks schitterend aan, eerder schutterend. 't was een beetje heen en weer gepingel. Aanvallend maakte Feyenoord het niet af en defensief ging het met het nodige kunst en vliegwerk. En het was Young Boys wel best, die maakten er ook niet echt naar dat ze vol ervoor gingen.

Drama speelronde voor de Nederlandse clubs. Kijk je naar de Belgen: hoppa, van Frankfurt en uit bij Wolfsburg winnen. Het is toch wel weer tekenend.

7 november 2019 om 22:59

Wel weer tekenend is een beetje overdreven daar waar NL lange tijd bovenaan stond op de coefficientenlijst.

7 november 2019 om 22:59

Valt nog wel mee. Nederland: 1W, 2D, 1L. België: 2W, 2L.

7 november 2019 om 23:03

Dat komt omdat die twee ploegen in de CL hebben die uit naar Liverpool en PSG moesten. Ja, dan wordt het moeilijk. Brugge en Genk zouden in de EL ook gemakkelijk overwinteren.

7 november 2019 om 23:05

Wat is dat voor excuus? Ajax zou de EL kunnen winnen..

7 november 2019 om 23:12

Ja, maar daar zitten ze nu eenmaal niet in.

7 november 2019 om 23:01

Wat is daar tekenend aan? Je kan er een slechte ronde tussen hebben zitten. Vind het onzin om ons te vergelijken met die Belgen. Kijken naar onszelf, van Bommel prutst al welen een eind raak maar mist z’n goede voorhoede, Feyenoord is kwalitatief gewoon zeer matig, AZ wint glansrijk en Ajax sleept er met 9 man een gelijkspel uit tegen een financieel powerhouse. Is het glas halfvol of halfleeg? AZ en Ajax positief, Feyenoord oké en PSV ruk.

7 november 2019 om 23:16

De tegenstanders van de Nederlandse clubs waren dan wel makkelijker maar als je in een 'drama' speelronde evenveel punten pakt als de concurrent voor je zou ik het niet als een drama omschrijven.

De opgave is duidelijk 2-0 winnen van Rangers en gelijk spelen in Portugal.

7 november 2019 om 22:57

Als portp volgende wedstrijd verliest spelen ze de laatste wedstrijd voor niks. Misschien dat feyenoord die dan nog 'redelijk makkelijk' kan winnen.

7 november 2019 om 22:58

Oh nee, alleen als YB van Porto wint. Ik was iets te positief.

8 november 2019 om 07:29

Rangers maakt gehakt van Feyenoord. Ik zie niet hoe Feyenoord dit moet winnen. Rangers is voetballend niet eens zo bijzonder, maar hun strijdlust is voor Feyenoord geen beginnen aan.

Heel zuur resultaat en slecht spel zeg, overwintering zal knap lastig worden. De passie was er wel, vooral ook van de fans, maar dat was helaas niet genoeg. Wat was Jorgensen ongelooflijk slecht zeg. Bizar dat hij bijna voor 23 miljoen vertrokken was.

Hoe raar het ook klinkt, Feyenoord heeft passie en mentaliteit getoond en naar zijn mogelijkheden gespeeld. Anders dan PSV eerder op de avond werd er gestreden voor elke meter en werd het gebrek aan vorm en kwaliteit gecompenseerd met een enorme arbeidsethos. In deze poule niet overleven is geen schande. Als Ajacied en dus neutrale fan genoten van de passie, strijd en de beleving.

7 november 2019 om 23:23

Vriendelijke woorden. Toch vind ik het zelf echt zonde en onnodig. Arbeidsethos is leuk, maar je koopt er geen hol voor.

Misschien is mijn glas op het moment een beetje half leeg. Maar de jubelstemming over het Nederlands voetbal is weer een beetje voorbij. Feyenoord klaar in Europa, psv krijgt het nog lastig, az mag niet van Partizan verliezen en Ajax is ook nog allerminst zeker van overwintering in de CL. Dan kan het ineens heel hard gaan en speelt alleen Ajax of Ajax en AZ nog Europees na de winter.

Dat overwinteren kun je op deze manier vergeten. Matige vertoning van Feyenoord. Thuis nog tegen Rangers en uit naar Porto, dat trek je niet zomaar over de streep met 3 punten achterstand.

wel bizar om het contrast te zien tussen Ajax en clubs als PSV en Feyenoord in Europees verband. die laatste 2 clubs zijn echt lichtjaren verwijderd van dat niveau

7 november 2019 om 22:58

Ligt ook voor een behoorlijk deel aan tegenstand en entourage maar met je eens, het verschil was weer schrijnend.

7 november 2019 om 23:00

Helaas waar. Ik heb het idee dat er veel meer verschillen zijn dan simpelweg meer geld. Meer visie en beleid, meer samenhang en continuïteit. Wat dat betreft ben ik enorm blij met de ontwikkeling die AZ momenteel doormaakt. Je ziet daar toch een mooi beleid, een duidelijke speelwijze en een goedwerkende jeugdopleiding. Complimenten voor AZ, minpunten voor de andere twee.

7 november 2019 om 23:03

@origineel AZ verdiend idd ook veel respect voor wat ze in Europa laten zien dus ik ben daarom zeker met je eens dat beleid ook een heel belangrijk onderdeel is om Europees succes te behalen en Ajax is natuurlijk de kers op de taart, die domineren gewoon wedstrijden tegen de Europese subtop en zelfs Europese topclubs. Feyenoord en PSV mogen zich wel achter de oren krabben. het is nou niet zo dat deze teams punten verspelen tegen geweldige tegenstanders

7 november 2019 om 23:01

Ja zonde. AZ is kwalitatief PSV en Feyenoord ook wel voorbij.

7 november 2019 om 23:06

PSV zijn ze echt niet voorbij, die hebben met Bergwijn en Malen gewoon een team dat beter is dan AZ.

7 november 2019 om 23:13

@masterapie op papier misschien wel maar in de praktijk komt het er niet uit. verder vind ik Stengs eigenlijk een betere voetballer dan Bergwijn en die Boadu heeft zeker het potentieel om net zo goed als Malen te worden of wie weet zelfs nog beter want hij is ook nog erg jong

7 november 2019 om 23:13

Juist het team is veel beter van AZ. Individueel zijn die spelers die je noemt inderdaad goed en die camoufleren Van Bommel als incapabele coach.

7 november 2019 om 23:13

@masterapie Daarachter is AZ toch gewoon sterker? Beleid, scouting, staf, jeugdopleiding.. Malen en Bergwijn zijn over twee jaar weg. De club moet vooruit denken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Feijenoord.

7 november 2019 om 23:52

@masterapie Hoeveel was de uitslag ook nog maar weer tussen AZ en Psv. 0-4. Alsjeblieft. En dat ook nog eens in Eindhoven. Momenteel is AZ PSV voorbij.

8 november 2019 om 07:33

Zeker wel! AZ won niet voor niets van Feyenoord en Psv.

7 november 2019 om 23:02

Klopt. Bij Ajax ziet het er allemaal zo makkelijk uit. Die doen gewoon logische dingen. Als je dan ziet hoe psv en Feyenoord zichzelf steeds in problemen brengen.

Heel eerlijk gezegd heeft Feyenoord niet veel te zoeken in Europa dit jaar. Thuiswedstrijden gaan nog wel en daar moeten ze ook de punten halen wat vandaag dan niet lukt. Maar ik verwacht niet dat ze nog door zullen gaan. Dan kijk ik naar de andere Nederlandse clubs en dan geef ik alleen AZ een goede kans om door te stoten. En PSV wanneer de voorhoede weer intact is, zonder die spelers is het ook heel pover.

Toch wel echt een matig elftal dat Feyenoord hoor. Jorgensen neemt geen bal in een keer goed aan. Zo nu en dan op opportunisme er uit maar het was niet best. Ie geeft tijdens de sprint aan dat het er in schiet maar gaat er alsnog achteraan wat Vd Heijden in verwarring brengt. Als die hem gewoon had overgenomen was er waarschijnlijk geen voorzet en dus geen goal gevallen. Jammer maar Feyenoord is niet van het niveau om te overwinteren.

Sinnistreira nutteloos, nul punt nul rendement, heb je niets aan. Jorgensen en Kockcu verschrikkelijk en die Le is echt de slechtste verdediger van de eredivisie. Twee fouten van Dick om niet te beginnen met Larsson en Senesi. Seizoen is alweer voorbij en dat in november. Verder een hele slechte scheidsrechter gezien die het nog beter kan doen met wedstrijden in Polen fluiten.

7 november 2019 om 23:05

Het is jammer dat die scheidsrechter niet consequent durfde te zijn toen die speler van Young Boys vlak na zijn eerste gele kaart een overtreding maakte die ook geel had moeten zijn. Overigens speelde Van der Heijden even later ook met het nodige vuur. Als ik zie wat voor een arbitrage de Nederlandse clubs midweeks treffen dan mag je toch dankbaar zijn met de scheidsrechters op Eredivisie niveau. Dat zijn lang niet allemaal goede scheidsrechters, maar als ik zie wat voor een scheidsrechters er Europees fluiten dan is het een hele verbetering.

7 november 2019 om 23:11

@adzevedo ik vind dat niet echt een excuus. tegen een club als Young Boys moet 1 zo een arbitrale beslissing niet eens uitmaken. dit team maakte totaal geen indruk op mij, maar goed, Feyenoord dit seizoen ook niet

7 november 2019 om 23:26

Klopt maar als die daar rood had gegeven, dan was die overtreding van Van der Heijden niet gemaakt. Het is zonde, net als die schwalbe die Young Boys vorige week ook maakt. Maar goed, genoeg kansen gehad voor een overwinning maar vrouwtje Jorgensen bakte er niets van.

7 november 2019 om 23:31

Ik vond de scheids wel meermaals op cruciale momenten verkeerd fluiten. Geen voordeel geven, Haps of Berghuis weer eens voor niks terug fluiten terwijl je er net ff uit kan komen, omdat die Zwitsers goed toneel spelen, etc. Voorop gesteld, Feyenoord is gewoon te matig momenteel om Young Boys ff opzij te zetten, maar ik vond het daarnaast ook zeker niet mee zitten.

7 november 2019 om 23:35

@El Fenomeno - Waarschijnlijk was Van der Heijden dan uit de problemen gebleven ja. Misschien gaf hij hem daarom met opzet geen geel, puur omdat hij eigenlijk ook wel aanvoelde dat hij de speler van Young Boys had gespaart. Het is en blijft jammer dat je deze pot niet wint, zeker gezien de andere ontwikkelingen in de poule. Je had hem ook zeker kunnen winnen, de 1-1 is echt zo'n pech moment waar het tegen zit met Ie die geblesseerd raakt. @@@@@japie - Het is ook geen excuus, maar het is wel een moment waarop het mee had kunnen zitten en je bij een andere scheidsrechter met 11 tegen 10 verder kon. Ik zeg ook niet dat een resultaat daarmee gegrandereerd was, aangezien de 1-1 een typische pechgoal is die altijd kan vallen. Dat het team weinig indruk maakt heeft uiteindelijk ook met gebrek aan kwaliteit te maken. Volgens mij is iedereen het hier op VZ wel eens over dat Feyenoord teveel kwaliteit mist en teveel matige spelers heeft.

Ik denk wel een terecht gelijk spel over 90 minuten gezien. Natuurlijk zuur, omdat het er lange tijd naar uit ziet dat Feyenoord hem gaat pakken. Het had ook zeker gekund. Maar het kwartje had ook de kant van Young Boys op kunnen vallen. Er is nog niet direct een probleem, aangezien Rangers van FC Porto heeft gewonnen. 1-1 tegen de kampioen van Zwitserland is in ieder geval een fatsoenlijk resultaat, hoewel ik stiekem op een overwining had gehoopt. Misschien komt dat net te vroeg voor een Feyenoord wat pas net uit een crisissfeer terecht is gekomen.

De manier hoe de tegengoal valt is natuurlijk weer extreem lullig. Dat soort dingen gebeuren ook alleen bij Feyenoord. Toch heb je zoveel kansen weggegeven dat ik niet eens kan zeggen dat het tegenzat. De scheids was wel drama.

Ze hebben hun best gedaan maar meer dan 1-1 was echt niet verdiend geweest. Beide teams waren erg matig in praktisch alles. Ik zie eerlijk gezegd ook weinig aanknopingspunten bij Feyenoord om het tij echt te keren. Met de juiste instelling gaat ze genoeg punten pakken thuis in de competitie, maar je legt het met deze selectie dit jaar gewoon af tegen vele teams. Overwintering wordt een erg lastig verhaal maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat voor mij Feyenoord ook de lastigste loting trof. Kökcu liet niet zien waarom hij als een groot talent te boek staat en Karsdorp is geen schim meer van wat hij was, beide erg jammer om te zien.

7 november 2019 om 23:18

Eens al wil ik ter verdediging van Kokcu ook wel zeggen dat je niet kan verwachten dat hij dit team gaat dragen. Daar is hij nog veel te jong voor. Talenten van Ajax lijken beter omdat ze mogen invallen in een gestroomlijnd geheel, maar zouden bij Feyenoord ook verzuipen. En Kokcu zou soepel meespelen bij Ajax.

7 november 2019 om 23:34

Iedereen speelt beter met een beter team om zich heen, dat vind ik te makkelijk. Hij krijgt credits als groot talent maar valt de laatste tijd gewoon echt tegen. Hij hoeft de ploeg niet op sleeptouw te nemen, maar met zoveel slordigheden en fouten ga je bij Ajax echt niet basis halen hoor.

Ze hebben hun best gedaan maar meer dan 1-1 was echt niet verdiend geweest. Beide teams waren erg matig in praktisch alles. Ik zie eerlijk gezegd ook weinig aanknopingspunten bij Feyenoord om het tij echt te keren. Met de juiste instelling gaat ze genoeg punten pakken thuis in de competitie, maar je legt het met deze selectie dit jaar gewoon af tegen vele teams. Overwintering wordt een erg lastig verhaal maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat voor mij Feyenoord ook de lastigste loting trof. Kökcu liet niet zien waarom hij als een groot talent te boek staat en Karsdorp is geen schim meer van wat hij was, beide erg jammer om te zien.

Zeer onsportieve gedachte maar waarom trekt Ié die speler niet gewoon onderuit als ie voelt dat ie geblesseerd raakt.... Je ziet toch hoe dreigend het is en geel merk je weinig van als je geblesseerd bent

Matige vertoning van Feyenoord zeg. Pas na de 1-1 kwam er weer wat gif in de ploeg. Lag zoveel ruimte ook voor YB om dit goed uit te spelen. Gelukkig voor Feyenoord konden die er ook niet veel van want anders had het een hele pijnlijke avond kunnen worden. Die Jorgensen kan trouwens niet meer he? Iedere bal springt 5 meter van zijn voet af.

Wat kansen betreft mag Feyenoord de handen dichtknijpen dat ze nog een puntje overhouden aan dit treffen. Wel geweldig gestreden, maar vooral zichzelf voorbijlopend...

Als feyenoord supporter was deze wedstrijd echt niet goed voor mijn hart, wat een kansen op en neer zeg. Een OK feyenoord gezien maar vervolgens werden ze heel slordig en ik denk dat dit te maken heeft met conditie. Ze waren echt helemaal leeg na 70 minuten. Jorgensen was matig en pff wat een kans in de laatse minuut. Er moet echt een backup/vervanger komen. : rangers 2-0 gewonnen van porto. Dit gaat nog heel zwaar worden om door te gaan.

7 november 2019 om 23:10

Dit was toch verre van Oké? Je haalt een punt maar het was voetballend weer heel matig. Zoals Dick net aangeeft, z’n selectie mist aanvallers die het verschil kunnen maken. Het middenveld was qua creativiteit echt een drama vandaag en de verdedigers speelden met vuur qua positiespel en overtredingen. Ik zou me nog steeds zorgen maken.

7 november 2019 om 23:24

@masterapie ik vind het wel oke. Vooral met de mogelijkheden die er nu zijn. Eerste helft spelen ze controlerend en sta je voor. Daarna 2de helft was meer richting youngboys em werd feyenoord slordig maar de kansen op en neer.

Super slecht dit. Feyenoord toonde het zo gewenste arbeid en dat heeft vrijwel geen waarde. Had makkelijk een nederlaag kunnen zijn.

Niemand meer zin in Europees voetbal of zo? Waar heb ik vanavond allemaal naar zitten kijken.

7 november 2019 om 23:05

Ja het is jammer dat wanneer een grote ploeg als feyenoord geeneen meer kan winnen van een f... youngboys. We hadden die punten hard nodig.

8 november 2019 om 00:00

Je hebt het over de kampioen van Zwitserland. Daar wint een Feyenoord helaas niet zomaar even van.

8 november 2019 om 06:12

@orgullo Een kampioen die vervolgens niet als een kampioen speelt. Een gemotiveerd Feyenoord had Young Boys kunnen hebben. Maar dat gebeurde niet. Want hoe kan het dat Feyenoord wel won van de nummer 2 van Portugal.

8 november 2019 om 06:08

Je vergeet AZ. Die hebben wel zin in Europees voetbal. Alleen jammer dat dit weer bij een betaalzender uitgezonden werd. Had toch liever Fc Astana - AZ gezien dan de armetierige potjes van PSV en Feyenoord.

Dit Feyenoord hoeft niet onder te doen voor Rangers. Jammer dat de stand anders doet geloven.

7 november 2019 om 23:08

Het doet zelfs onder voor Young Boys. Wees eens realistisch grapjurk.

7 november 2019 om 23:11

Nee hoor, 1-1. Maar wat ik natuurlijk bedoel is dat Rangers individueel niet beter is dan Feyenoord. Die hebben puur op instelling en tactiek de punten bijeen geschraapt, maar voetbaltechnisch is dat team extreem matig (net als Feyenoord).

7 november 2019 om 23:17

Over twee wedstrijden was Feyenoord gewoon zwaar de mindere van Young Boys. Maar je hebt gelijk dat op tactisch niveau Dick dit Feyenoord nog iets kan bijbrengen waardoor het dan met hakken over de sloot hopelijk overwinterd.

7 november 2019 om 23:32

Kom op hey. Zwaar de mindere? Dat is zware onzin. Vorige wedstrijd deden zij ook geen reet en kregen ze gewoon 2 pingels.

7 november 2019 om 23:39

Wij kregen ook gewoon een vrij makkelijke penalty. Ja er waren kansen. Zwaar de mindere vind ik ook overdreven, maar fair is fair, YB kwam in de Kuip beter voor de dag dan wij bij hen vorige keer.

8 november 2019 om 00:37

Myvision, in de uit wedstrijd kreeg Young Boys pas in blessuretijd de eerste kans. Beide ploegen zijn zeer matig, maar kom niet provoceren zoals je wel vaker doet.

Tegenwoordig kan je aan de kleur kousen van de arbitrage zien hoe snel kaarten worden gegeven en de mannelijkheidsgraad van de duels. Makkelijke kaarten, behalve wanneer het moest en de tweede geel dus rood voor Young Boys. Voor de rest weinig aanspraak op een overwinning.

7 november 2019 om 23:11

Tsja, weet niet of die kaart wel het verschil had gemaakt. Los daarvan, regels zijn regels en die jongen moet er gewoon af. Heb nog wel een Italiaanse leermeester die zich heel strak aan de regels houdt voor ‘m in de aanbieding.

7 november 2019 om 23:21

Waarom speelt die karsdorp nog , ik hoor net z’n interview maar daar zit niks positiefs in . Die jonge mankeert van alles en speelt gewoon .

7 november 2019 om 23:49

Volgens die logica had Jan Arie er ook af gemoeten met zijn tweede geel.

Feyenoord onwaardig. Kenneth Vermeer haalt toch al tijden niet meer het niveau van vroegah.. Karstdorp kan aardig mee opkomen en werkt hard maar jemig wat een niveau(roma hoeft deze jongen echt niet terug) IE zie toch liever Senesi(je laat toch geen eigen speler op de bank zitten) van der Heijden ( echt niet best ) Tapia (zat er te vroeg erdoor heen voor de rest voldoende) Kökcu ( ondergrens) Toornstra (ruim voldoende) Berghuis (kan het verschil niet maken) Sinestera (ruw juweeltje maar mag je net als van Kökcu niet van verwachten dat die jongens het gaat brengen) Jörgensen ( zodra er een club voor komt die hem nog wil direct weg laten gaan... ) Dick is niet te benijden en ik vindt het toch ook erg raar dat er zoveel spelers niet fit zijn. Karsdorp, Botteghin, IE, Sven, Fer, Jorgensen, Narsingh (intern onderzoekje hoe dit kan?)

7 november 2019 om 23:42

Van der Heijden was juist verrassend solide man. Haps noem je dan verder niet .

Ik zie de hele avond de meest grote kerels bij onze tegenstanders vallen of als ze worden neergeschoten, bij Astana, bij Lask, bij Young Boys en zelfs bij Chelsea. Wordt er helemaal gestoord van, misschien moeten ze daar de VAR eens voor gaan gebruiken. Bah.

7 november 2019 om 23:38

Vooral die grote spits van hun. Wat een acteur was dat hey. Die hele voorste linie van hun zelfs.

7 november 2019 om 23:44

Echt ook. Ronduit walgelijk, en dan nog vroeg in de wedstrijd bij 1-0 achter je zo aanstellen en kostbare tijd opmaken, in de hoop op een kaart aannaaien.

Die scheids is echt schandalig hij wou al een kaart trekken maar zag ineens die zelfde persoon die hij net minuut ervoor geel gaf. Ik snap zulke scheidsrechters niet doe gewoon je werk man en overtreding is een overtreding, dus geel is gewoon geel. Heel jammer dit maar we hebben nog kans en blijven geloven erin dat het goed komt. Een puntje in porto en rangers in de Kuip winnen en Feyenoord is door

Slechte pot. Was niet leuk om naar te kijken. Feyenoord kon niet en Young Boys wilde niet. Veel spelers bij Feyenoord toonden ook geen inzet of maakten gewoon domme fouten. Diva Berghuis (ik ben voor jullie gebleven) gaf andermaal niet thuis, op die benutte strafschop na. Jørgensen win je geen oorlog mee, net als Kökçü en met zo'n Ié en Karsdorp solliciteer je ernaar om het nog te verliezen ook. Veel gepingel over en weer. Enig lichtpuntje was Haps. Die wilde nog wel. En Vermeer heeft ervoor gezorgd dat er niet verloren werd. Mocht ook nog van geluk spreken dat er geen rood werd getrokken, want goed beschouwd had Feyenoord met 9 man kunnen staan en Young Boys dan met 10.

Ik volg Hapsie al sinds het begin, die jongen heeft echt talent. Als die verdedigend zich weet door te ontwikkelen, is dat echt een prima back

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

88 fans
Coach, 72 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Oranje kan het EK veiligstellen én reeks van Dick Advocaat evenaren

Oranje heeft in Belfast tegen Noord-Ierland voldoende aan een gelijkspel om plaatsing voor het EK van 2020 veilig stellen. De eerdere ontmoeting in Rotterdam eindigde in een 3-1 overwinning voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren