Stam reageert voor het eerst op opvallende uitspraak Van der Heijden

Donderdag, 7 november 2019 om

De keuze van Jaap Stam om ontslag te nemen als trainer van Feyenoord had niets te maken met de onvrede van de supporters, zo verzekert hij donderdag aan VTBL. De oefenmeester was desondanks niet gelukkig met het gebrek aan geduld bij de achterban; Stam hield het uiteindelijk maar achttien wedstrijden vol in Rotterdam.

Na de nederlaag tegen Ajax (4-0) van zondag 27 oktober werd de spelersbus bij aankomst opgewacht in Rotterdam-Zuid. Een deel van de aanhang riep om het vertrek van Stam. Een dag later leverde Stam inderdaad zijn contract in, maar de twee zaken staan volgens hem los van elkaar. "Nee, het heeft er niets mee te maken. We weten allemaal hoe supporters zijn. Die zijn vaak kortzichtig. Aan de ene kant begrijp ik dat wel, maar aan de andere kant geven ze je geen tijd. Ze willen de situatie waarin de club zich bevindt niet accepteren."

"Dat is voor de spelers ook heel moeilijk. Als de supporters in De Kuip zich op een dusdanige manier opstellen naar het team, dan vinden spelers het moeilijk om te presteren. Als ze steun krijgen, gaat het allemaal wat makkelijker", weet Stam, die bovendien wordt gevraagd naar de suggestie die Jan-Arie van der Heijden kort na zijn vertrek deed. De verdediger, die vroeg in het seizoen zijn basisplek verloor, had naar eigen zeggen het gevoel dat de toenmalige trainer van Feyenoord 'niet helemaal zelf alles besloot'.

Stam ontkent dat hij zich door de clubleiding onder druk liet zetten. "Dat is niet zo", benadrukt hij. "Ik heb een heel goede band met Jan en we maakten heel goede afspraken aan het begin van het seizoen, toen Edgar Ié op zijn plaats ging spelen. Ik heb uitgelegd hoe de toekomst eruit kon gaan zien voor hem. De beslissingen neem ik zelf. Als dat niet zo zou zijn, dan verloochen ik mijn eigen filosofie en de manier waarop ik wil werken. Ik laat me niet leiden door wat anderen willen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door raubaht)

Het is heel jammer en niet chique om achteraf modder te gaan gooien. Jaap zou echt zijn beste spelers niet op de tribune zetten

7 november 2019 om 19:02

Wie heeft met modder gegooid?

7 november 2019 om 19:05

Kijk het interview eens terug, het was het tegenovergestelde van moddergooien. Van der Heijden werd de suggestieve vraag gesteld dat hij wel blij zou zijn dat Stam weg was. Maar hij zei dat hij juist een goede band had met Stam en dat hij dacht dat het niet alleen Stams’ beslissing was om hem niet op te stellen.

Ben blij dat we van Jaap Stam af zijn. Na 5 maanden en een wedstrijdje of 25 geen enkele vooruitgang. Het werd eigenlijk alleen maar slechter. Ik twijfel nog of ik Mario of Jaap een slechtere trainer vind...

7 november 2019 om 19:00

Het is niet geworden wat men gehoopt had maar we moeten niet doen of het enkel en alleen kommer en kwel was.vergeet bijvoorbeeld niet de glansrijke plaatsing voor de poulefase van de EL, dat was al tig jaren niet meer gelukt en niemand had verwacht dat Feyenoord het zou flikken. Daar mag je Stam best de credits voor geven.

7 november 2019 om 19:11

Kom nou, 2 clubjes met de begroting van FC Dordrecht verslagen en meneer Raubaht hier praat alsof we het achtste wereldwonder hebben bereikt... Vervolgens kansloos verloren tegen Rangers en Young Boys

7 november 2019 om 19:25

Wie had niet verwacht dat Feyenoord de poulefase zou halen? Volgens mij haalden we het vorig jaar niet. Maar het jaar daarvoor speelden we CL en daarvoor speelden we wel EL .

7 november 2019 om 19:55

Ja, via de competitie maar niet via de play-offs.. De laatste keer dat Feyenoord zich plaatste voor een Europees toernooi via play offs is tig jaar geleden.

7 november 2019 om 19:57

Het zijn niet de grootste clubs nee. Het gaat erom dat iedereen riep, jij eveneens, dat Feyenoord de play-offs niet zou overleven. En dat gebeurde toch. Achteraf komen met gelul dat het veredelde amateurclubs zijn slaat natuurlijk nergens op, van te voren ging iedereen er vanuit dat Feyenoord zou worden uitgeschakeld.

7 november 2019 om 21:48

Daar werd door Feyenoord afgelopen jaren nog van verloren van zulke (nietszeggende) clubjes.

7 november 2019 om 19:49

Vergeet Gullit niet... of Bengtson

7 november 2019 om 21:16

Want? Een andere trainer had het beter gedaan met deze selectie ?

Jaap is in mijn ogen alleen de houding kwalijk te nemen. Hij krijgt 5 niet fitte spelers in de schoot geworden, 4 slechte aankopen, een spits die weer geblesseerd raakt en zijn beste verdediger werd tegen afspraak in verkocht. Hoe moet je dan resultaat halen... Hoe wil je passie en energie in een wedstrijd leggen als de helft niet wedstrijdfit is.. er was gewoon geen wil, drang en/of energie om de taken die ze ieder jaar hebben fatsoenlijk uit te voeren op het veld. En nu wordt Advocaat weer naar voren geschoven terwijl begin dit jaar niemand achter zijn komst stond. Heb wel beetje medelijden met Jaap, hoop dat ie nog een leuke club in het buitenland krijgt om zijn carrière nieuw leven in te blazen

Misschien eens de stront uit de ogen vegen, en accepteren dat het eens zo geweldige Feyenoord sportief gezien al jaren niet meer is dan een middenmotor. Welke trainer er ook aan het roer staat. Het maakt geen zak uit. Advocaat zal het niet veel beter kunnen doen dan Jaap Stam. Overigens een erg ongelukkige match. Maar topclub? Al lang niet meer. Helaas, maar dat is al jaren de realiteit. Misschien wordt het eens tijd om in de spiegel te kijken, en accepteren dat t jaren gaat kosten om weer een beetje aan te kunnen haken bij de top van Nederland. Nu is het een hoop blabla. Een hoop geschreeuw en weinig inhoud. En ach, misschien heb ik ongelijk, maar al met al is het een hele trieste situatie.

7 november 2019 om 19:47

Ik lees eigenlijk vooral een hoop blablabla in jouw comment. Geen feyenoorder hier die denkt of vindt dat wij op korte termijn structureel aanhaken bij ajax en psv. Als je als feyenoorder dan de ambitie uitspreekt dat dat de doelstelling wel moet zijn (lijkt mij gezond), dan krijg je vaak te horen dat je de lat te hoog legt. Gewoon lekker blijven bashen zou ik zeggen.

7 november 2019 om 21:19

Ijsmuts ik snap dat hij het wat apart roept maar... als Feyenoord een paar keer verliest word de bus weer opgewacht door juist die Feyenoorders. Ik als Ajacied zou niets liever willen dat Feyenoord met Ajax strijd om de titel (gezonde rivaliteit) maar kom op, Feyenoord is al sinds 2002 geen top club meer (helaas!) Met de achterban en de grootheid van de club kan dat zo weer hersteld worden, maar dan wel met hun eigen "fluwelen revolutie" Gio deed het fantastisch, werd ook alleen maar om gejankt.

7 november 2019 om 21:01

Ja, lekker provoceren. Als je 7 jaar achtereen bij de eerste 4 eindigt ben je gewoon een topclub. Dat Ajax en PSV in mindere mate een gat hebben geslagen is duidelijk, maar je bent normaal gesproken nog best of the rest. En dan dekt de term middenmotor de lading niet. Ga a.u.b. ergens anders lopen zuigen...

Waarom wordt dan niet gevraagd waarom Jan Scharie ook niet op de bank zat? Waarom hij niet en bijvoorbeeld Johnston wel? Vraag dan eens goeie vragen door.

Ach ja, het ligt natuurlijk aan alles en iedereen behalve aan Jaap Stam. Een groot voetballer, een slechte trainer en een nog minder mens, getuige ook de manier waarop hij omging met verslaggevers die gewoon hun werk deden. Ik had niet gedacht dat er ooit nog een trainer zou komen die Mario Been naar de kroon zou steken als slechtste Feyenoordcoach ooit. Blij dat hij is opgekrast!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

197 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren