Cocu: ‘Het is niet makkelijk, want de impact van zoiets is ontzettend groot’

Donderdag, 7 november 2019 om

Phillip Cocu is pas enkele maanden manager van Derby County, maar de ex-trainer van PSV heeft nu al het nodige meegemaakt bij de club uit de Championship. Eerst kreeg hij te horen dat Wayne Rooney vanaf januari zijn loopbaan bij the Rams vervolgt als speler-trainer. Later kwam het schokkende nieuws naar buiten dat de beschonken Tom Lawrence, Mason Bennett en Richard Keogh waren betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Keogh is vanwege het veelbesproken incident zelfs ontslagen door Derby, al lijkt het erop dat de verdediger de beslissing gaat aanvechten.

"Het is voor ons allemaal een zware tijd geweest", verzucht Cocu in een interview met The Telegraph. "Het is niet makkelijk, want de impact van zoiets is ontzettend groot. Als speler en trainer ben ik eerder bij dergelijke incidenten betrokken geweest. Er gebeurt dan een hoop en daar moet je mee om zien te gaan. Niet iedereen is hetzelfde. Het is makkelijk om snel een oordeel te vellen, maar ieder persoon is anders."

"Jazeker, ik was zeer kwaad en teleurgesteld dat het is gebeurd, want een speler (Keogh, red.) kan nu niet spelen", vervolgt Cocu. "Je kunt echter niet iedereen altijd maar tevreden houden en het is begrijpelijk dat er verschillende meningen naar voren worden geschoven. We hebben er veel over gepraat met de spelersgroep. Er zijn discussies gevoerd, maar er is ook benadrukt wat wij willen en wat er in de toekomst van de spelers wordt verwacht."

Reportage | Fashion Player Award 2019

Cocu heeft reden om met optimisme naar de toekomst te kijken, zeker nu de van DC United afkomstige Rooney binnen afzienbare tijd aansluit bij Derby. "Van zijn komst profiteert iedereen", aldus de keuzeheer van de nummer vijftien in de Championship. "Het gaat niet alleen om de wedstrijden die hij speelt, het gaat om het gevoel binnen de hele club. Wayne gaat er nu even tussenuit, maar dat is geen ramp. Het tekent zijn karakter dat hij nu al zoveel werk heeft verzet en kijkt waar hij bij ons kan spelen. Wayne zal er straks klaar voor zijn en wij zijn ontzettend blij met zijn komst."

Voor Cocu waren er in zijn beginperiode bij Derby veel overeenkomsten met zijn tijd als trainer van PSV. "Er heerst hier een voetbalcultuur, er is een bepaalde manier van spelen en mijn kennis en ervaring wordt gebruikt bij het opleiden van spelers." Promoveren naar de Premier League is nog steeds de ambitie, al staat Derby momenteel dichter bij de degradatiestreep. "Je moet ambities hebben en wij willen daarom dolgraag de play-offs halen. Lukt dat niet, dan is het niet gelijk een verloren seizoen. In het voetbal wordt de lange termijn weleens vergeten omdat de resultaten op korte termijn zo belangrijk zijn."


Poll

Zie jij Derby County de play-offs in de Championship halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

3 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik gun Cocu deze mooie club en andersom. Er is wat mij betreft een "maar" aan dit verhaal. Ik begrijp dat Cocu niet alleen naar de korte termijn wil kijken, maar ook naar de lange. Ik hoop echter niet dat hij dat te veel doet. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het hier en nu. En als hij dan vrolijk naar de lange termijn zit te turen en het ondertussen nu niet goed gaat dan ligt hij al turend in de verte straks gewoon buiten bij Derby County.

7 november 2019 om 15:00

Dat is sowieso de grote fout die veel Nederlandse trainers maken. Ze denken voornamelijk over een langere termijn. Eerst resultaten halen en dan kun je naar de langere termijn kijken.

Die grijze baard staat hem goed! Lijkt een heel andere cocu haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Derby County

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Reading365
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
M. WaghornAanvaller278
T. LawrenceMiddenvelder235
D. HolmesMiddenvelder221
J. MarriottAanvaller202
C. MartinAanvaller194
J. BogleVerdediger190
K. RoosKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina Derby County.

95 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren