Patrick Kluivert steekt loftrompet: ‘Hij heeft een grote toekomst voor zich’

Donderdag, 7 november 2019 om

Patrick Kluivert voorspelt Konrad de la Fuente een grote toekomst. De achttienjarige buitenspeler uit de Verenigde Staten speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van Barcelona en maakt volgens Kluivert een uitstekende indruk. De hoofd jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht is lovend over de kwaliteiten van de aanvaller.

"Ik heb al meerdere keren een gesprek gehad met Konrad", begint Kluivert in een interview met Sports Illustrated, dat een portret heeft gemaakt van de Amerikaans jeugdinternational. "Ik ben van mening dat Konrad een grote toekomst voor zich heeft. Hij is bijvoorbeeld erg goed bij één-op-één-situaties", zegt de oud-prof over de enige Amerikaan die actief is bij Barcelona.

"Hij moet wel meer doelpunten maken, maar terwijl ik dit zeg realiseer ik me dat hij in de laatste drie duels vier goals heeft gescoord. Het gaat de goede kant op. Als hij volgend jaar deze lijn doortrekt, komt hij zeker bij Barcelona B", zegt Kluivert, die benadrukt dat La Masia nog altijd een belangrijke rol speelt binnen Barcelona, ondanks het feit dat de club de laatste jaren vele miljoenen betaalt voor spelers van buitenaf.

In het interview worden Frenkie de Jong en Arthur als voorbeelden genoemd. "Daar praat je over twee geweldige middenvelders die meteen gereed zijn om in het eerste elftal te spelen", reageert Kluivert. "Ze zijn het geld waard. Maar het makkelijkste is om spelers zelf op te leiden, zodat deze spelers de plek innemen van de spelers die we eigenlijk willen kopen of hebben gekocht. La Masia is onze kern."

Messi: 'Wij zijn Barcelona en wij willen alle titels winnen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Absoluut eens met Kluivert dat La Masia de kern moet zijn en hier meer aandacht aan besteed moet worden, maar om Konrad nu al een toekomst voor te spiegelen gaat me wel te ver.spelers als Bojan en Deulofeu schoten alles aan flarden in de jeugd. Tuurlijk zijn ze niet verkeerd terecht gekomen bij BPL - clubs, maar zijn ook niet geworden wat men er van verwachtte.

7 november 2019 om 11:07

Jij bent duidelijk een Barcelona supporter, hoe speelt deze Konrad? Heeft die al wel eens met het 1e meegetraind oid?

7 november 2019 om 11:46

Voor zover ik weet niet, sowieso is Valverde niet het type dat jeugdspelers mee laat trainen met het eerste. Hij heeft wel een aantal keer meegetraind met Barca B, dus die stap zit er zeker aan te komen.of hij genoeg talent heeft, moet nog blijken en ik ben tegenwoordig heel voorzichtig met dit soort uitspraken.temeer omdat er tegenwoordig meer talenten vertrekken dan doorschuiven, zie bijvoorbeeld Xavi Simons, Mateu Morey, Jordi Mboula en Sergio Gómez.

7 november 2019 om 13:27

Dat spelers tussen hun 16e en 21e nog een mega ontwikkeling meemaken en dat ze dan pas echt mentaal en fysiek volwassen worden en dat dat ze kan maken of breken kennen we uit het voetbal. Waar jij Isco 24 en Patje nu veel te makkelijk aan voorbij gaan is het feit dat je mega succesvol wordt als club, je dat succes wil vasthouden en je gaat voor zekerheidjes die je aankoopt. Dat is en wordt de doodsteek van Barca (en ajax overigens) . Hij lult hier over Artur en Frenkie maar waar het omgaat is Coutinho, Dembele, Griezmann, Vidal enz enz enz. Dure spelers die aangetrokken worden en die gewoon de doorstroom van je jeugd blokkeren. Bang als ze zijn om la liga een keer niet te winnen. Barca is allang van masia afgestapt, en ik voorspel ook de downfall na afscheid van Messi hierdoor. Want een goeie koopclub zullen ze nooit worden.

7 november 2019 om 15:09

Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar wat heeft je reactie precies met mijn reactie te maken? (dit is geen aanval, maar echt een oprechte vraag. Ik mis het denk ik een beetje).ik ga namelijk nergens aan voorbij, ik geef alleen aan dat je talenten geen grote toekomst kunt voorspellen en er de laatste jaren grote talenten worden weggehaald bij Barcelona (ook eigen schuld).

7 november 2019 om 11:29

Bojan had aanzienlijk meer talent dan de meeste jongens die uit la Masia zijn gekomen. Verschil is dat die jongen mentaal niet goed genoeg gebracht werd. Dat is killing. Met goede begeleiding, had ie makkelijk jarenlang in de basis kunnen blijven.

7 november 2019 om 11:41

Er is een groot verschil tussen jeugd en eerste ploeg. Zo uit het hoofd: Mastour, Bojan, Portillo, Halilovic, Robinho, Saviola, Denilson, Bojinov, Anderson, Lamptey, Pato, Deulofeu, Adu,... stuk voor stuk gehypte spelers die hun reputatie van bij de jeugd niet of niet volledig hebben kunnen waarmaken.

7 november 2019 om 11:53

Niet helemaal mee eens. Qua talent was Gio dos Santos een groter talent dan Bojan, maar door de doelpuntenrecords was iedereen lyrisch over Bojan (wat op dat moment best begrijpelijk was).bojan werd uiteindelijk niet goed genoeg bevonden door Pep, die de voorkeur gaf aan Pedro wat uiteindelijk ook geen slechte keuze is geweest.de begeleiding was er wel, alleen stond Bojan hier niet voor open. Hij wilde niet meer voor Barcelona B uitkomen en dat is zijn eigen keuze geweest. Sindsdien is het steeds minder geworden en zijn zijn beste jaren misschien wel bij Stoke geweest..

7 november 2019 om 11:58

Pato heeft het echt wel waargemaakt hoor, die jongen was van een geweldig niveau bij AC Milan. De sprint en goal tegen Barcelona zullen bijvoorbeeld altijd een CL highlight blijven. Het is dat die jongen extreem ongelukkig is geweest met blessures, maar toen AC Milan nog wereldtop was deed Pato het uitstekend.

7 november 2019 om 13:03

Bojan had wel grote mentale problemen. Hij gaf toch aan dat hij soms gewoon angst aanvallen had. Dan is dat een hele grote belemmering om het volledig potentieel eruit te halen. Barca had dat gedeelte aan moetrn zien komen en bojan daarbij helpen met een psycholoog ofzo. Als ze dat al niet gedaan hadden

7 november 2019 om 15:15

Klopt, en deze problemen waren zeker bekend bij Barcelona. Destijds aanvoerder Puyol heeft hem toen onder zijn hoede genomen. Vaak mee naar huis, probeerde met hem te praten, maar hij was nog jong en durfde toen niet aan te geven wat er loos was.puyol heeft dit wel aangekaart bij de leiding, maar los van een sportpsycholoog kan iemand geen hulp ontvangen zonder hiervoor akkoord te geven. Het zit hem dus helaas in meerdere dingen en het is hoe dan ook triest hoe het is gegaan met het ooit zo grote talent die 900(!!) doelpunten maakte in de jeugd voor Barca.

7 november 2019 om 16:24

zijn deze statistieken ergens te vinden? lijkt mij weleens geinig om te zien.ben overigens benieuwd of de la Fuente het wel gaat redden. laatste jaren veel vertrekkende jeugdspelers en recordaankopen tegelijkertijd bij barca

Ik hoor en zie alleen maar positieve dingen over Patrick Kluivert bij Barcelona. De meesten hier hadden allemaal hun vooroordelen klaar over Kluivert. Ben benieuwd of die zelfde mensen nu ook nog reageren over het aanstellen van Kluivert als hoofdjeugdopleiding. Jammer dat z’n held als Kluivert nog steeds niet de volledige credits krijgen. De meesten weten wel wat de echte reden daarvan is. Erg triest!

7 november 2019 om 11:18

Waarvoor zou Kluivert dan al credits moeten krijgen? Hij is pas aangesteld bij Barcelona! En als crédits bedoeld voor zijn gehele carrière... tja, dat donkere randje zal altijd een schaduw werpen over de figuur Kluivert. En daar is hij zelf verantwoordelijk voor geweest. Daarnaast vind ik persoonlijk, vanuit die context, de bewoording ‘held’ nogal ongepast. Ook al ben ik dan in jouw ogen ‘erg triest’...

7 november 2019 om 12:43

De gwvolgwn waren inderdaad donker, maar hij reed 90 waar 50 toegeataan was, daarbij was die 19 jaar. Hij heeft wat dat betreft enorm pech gehad hoor dat het zo drastisch is afgelopen.

7 november 2019 om 13:33

Wat een pech inderdaad dat hij te hard op het gaspedaal trapt. Er zal vast een reden zijn waarom je ergens maar 50 mag he...

7 november 2019 om 14:22

Hij had idd pech dat hij op iemand inreed die ergens aan het keren was wat niet mocht... er zal vast wel een reden zijn dat je daar niet mocht keren. En verder is het natuurlijk kut dat er een dodelijk ongeval is en daar is hij verantwoordelijk voor, maar om hem de rest van zijn leven daar op blijven beoordelen zegt ook iets over de mensen zelf. Een dronken Blind die iemand aanrijdt wordt nauwelijks over gesproken...

7 november 2019 om 14:33

'waarvoor zou Kluivert dan al credits moeten krijgen?'voor het werk wat hij in korte tijd heeft verricht. Als hij van Barcelona een zinkend schip zou maken, dan zouden de leunstoelanalisten hier dat volledig op zijn conto schrijven… En dan zou men direct weer naar bijvoorbeeld PSG refereren.zodra er ergens een deur opengaat voor Patrick, proberen bepaalde luitjes weer oude koeien uit de sloot te halen. Ik zie diezelfde luitjes nooit balken over bijvoorbeeld Danny Blind die in beschonken toestand achter zijn stuur stapte daardoor en een vrouw en haar kind omverkegelde.

7 november 2019 om 15:15

Het werk dat hij al verricht heeft? Die paar jeugdspelers een contract geven... notabene bij een club waar de afgelopen jaren alleen maar jeugdspelers weggelopen zijn. Als je dan als nieuwe directeur van de jeugdwerking niet zou inzien dat het essentieel is om als eerste werk te maken van de contractverlengingen voor de beste jeugdspelers, dan zou het best jammer zijn. Nee? En ik haal geen oude koeien uit de sloot, ik vind het gewoon ongepast om Kluivert een held te noemen. Net zoals dat ongepast is bij elke andere voetballer maar in deze reageerde ik op Peter Selie, die het specifiek over Kluivert had.

7 november 2019 om 19:27

@quancios zolas jij het stelt en brengt zouden er dus iedere dag meer dan 1000 verkeersongevallen zijn met dodelijke afloop?

7 november 2019 om 11:18

Moeilijk om te oordelen vind ik zelf, meestal kan je met mensen die in de jeugd werken pas na een langere periode dat doen. Ik wens hem het allerbeste, had ook een paar artikelen gelezen dat mensen enthousiast zijn over zijn functioneren. Hij is wel sneller met het vastleggen en verlengen van talenten, dat is al op zich een pluspunt.

@rikas1 Mag ik je woordkeuze "ongelukkig" noemen ? Was Kluivert nou echt degene die pech had of was het degene die er echt de dupe van werd ? Ik reed vannacht op de Duitse Autobahn A57 tussen Leverkusen en Gennep. De weg was vrijwel leeg en ik reed 120. Op een bepaald moment stoof mij een auto voorbij met een snelheid die ik inschatte als "200+". Er hoeft maar weinig te gebeuren en die auto is absoluut niet meer te beheersen en dan mag de brandweer komen om de lijken of wat daar van over is uitzagen. Is dat alleen maar "pech"?

7 november 2019 om 14:36

Ja theo, dat is makkelijk praten zo. Ik denk dat iedereen in zijn leven wel een keertje extra gas heeft gegeven, vooral wanneer je jong bent. Als je dan ook als jong ventje achter een Porsche of Ferrari zit, die aanzienlijk meer snelheid genereren, dan is de kans vele malen groter dat het fout gaat. Daarbij zijn er inmiddels tal van profvoetballers die hun auto in de prak hebben gereden door te hard rijden én alcohol gebruik. Bij Kluivert werd het echter een dodelijk ongeval. Eigen schud hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik vind alleen wel dat je van het woordje "pech" kunt spreken.

7 november 2019 om 15:20

Er is inderdaad pech mee gemoeid. In zulke situaties probeer ik me altijd in de plaats van de slachtoffers en nabestaanden te plaatsen. Oordeel je dan nog steeds dat het ‘pech’ is? Wanneer er een dierbare van jou overlijd, omdat ze aangereden zijn door een chauffeur die bijna 2x de toegelaten snelheid reed? Ik wil wel benadrukken dat dit iets is dat ons allemaal kan overkomen en dat het inderdaad pech is maar ik zou toch maar voorzichtiger zijn met dergelijke ongevallen louter als ‘pech’ te omschrijven. Want de slachtoffers hebben wel wat meer dan pech...

7 november 2019 om 16:40

Heb je helemaal gelijk in Thenry.

7 november 2019 om 19:23

Idd thenry de woordkeuze is miaschien wat onhandig, ik had het minimaal wat kunnen nuanceren.

7 november 2019 om 19:22

De woordkeuze had ik anders kunnen brengen inderdaad en misschien wat meer tijd kunnen steken in mijn post. Waar ik op doel is dat dit dagelijks meer dan 1000x gebeurd over heel nederland daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. Hij heeft "pech" in de zin van dat hij pas 19 was(iedereen weet dat als jeje rijbewijs hebt nog niet kan autorijden mbt inschatting, vooruit kijken etc). De man die overleden is, is ook opeens op de weg gaan draaien, iets waar bijna niemand het over heeft. Begrijp me niet verkeerd, Kluivert was zeker 100% fout door te hard te rikljden en bovendien ook nog eens onverzekerd te rijden, maar de man heeft er voor geboet. Ik denk als je onder 4 ogen met hem zit dat hij zich er ook nog steeds niet lekker bij voelt(wat heel logisch is overigens). Hij draagt zit ook zijn hele leven mee. Dat gezegd hebbende wil ik niet overkomen dat ik zijn acties goedkeur, verre van dat zelfs. Maar mensen moeten het zeker na zoveel jaar wel in perpectief zetten en niet steeds die schaduw erover gooien. Hoe hard het ook klinkt, iedereen maakt fouten maar hij had dus de "pech" dat het deze verregaande gevolgen kende.

@NL-Modric Kennelijkkijken wij daar dan toch verschillend naar. Ik vind namelijk dat ook Kluivert zijn "pech"zelf heeft uitgelokt. En daarom noem ik het ook geen pech. Overigens en voor alle duidelijkheid, ik draag het Kluivert na al die jaren niet meer na. Ik vind dat dat gewoon ook een keer over moet zijn, hoe triest ook voor slachtoffer en nabestaanden. En misschien neem ik de opmerking van @rikas1 wat zwaarder dan hij het bedoelde. Ik pikte er een beetje uit van "hij kon er ook niks aan doen", en dat vond ik wat al te gemakkelijk.

7 november 2019 om 19:32

Nah je hebt gewoon gelijk, ik had het meer moeten nuanceren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren