Clubicoon PSV ziet opvallende tirade: ‘Ik adviseer hem verder te zwijgen’

Donderdag, 7 november 2019 om

PSV verkeert in zwaar weer. De ploeg van Mark van Bommel draait verre van soepel de afgelopen weken en dat valt ook af te lezen aan de resultaten, die de laatste tijd tegenvallen. Ronald Waterreus ziet het misgaan bij zijn voormalig werkgever. Volgens de oud-keeper is er na de nederlagen tegen FC Utrecht en AZ en het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam zeker sprake van een crisis.

PSV kan de titel vergeten, aldus Waterreus. "Zelfs als Ajax nog drie keer verliest, moet PSV de komende 23 wedstrijden winnen om kampioen te worden. Dat gaat niet gebeuren. Misschien moeten ze in Eindhoven durven toegeven dat Ajax een veel betere ploeg heeft", zegt de oud-international in gesprek met de Volkskrant. Hij constateert dat de aanvalslinie van PSV tot op heden veel heeft verbloemd.

Alarmbellen rinkelen bij PSV: ‘Hij was meedogenloos, het was zeldzaam’

Lees artikel

Dat uitgerekend Denzel Dumfries na de remise tegen Sparta (2-2) zijn woede over de instelling van de ploeg niet onder stoelen of banken stak, is volgens Waterreus tekenend. "Het is veelzeggend dat de rechtsback gaat roepen wat er moet gebeuren. Ik zou Denzel adviseren om een bal af te pakken en die bij een ander in te leveren. En verder te zwijgen."

"Het zegt ook iets over de hiërarchie bij PSV dat Dumfries zijn ongenoegen uit, want hij heeft wel een punt", zegt Waterreus. De oud-doelman ziet wel een groei bij Van Bommel. "Ik zie hem al een stuk minder in de slag met de vierde official. Na het gelijkspel tegen Sparta nam Mark bijna zakelijk en onderkoeld de verantwoordelijkheid. Aan dat gedrag meet ik zijn progressie. Hij is en blijft een geboren winnaar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door thiesarend)

Huh???? Wat zegt Waterreus nou? Dumfries moet zwijgen, maar hij heeft wel een punt? Alle logica ontbreekt in dit stuk. Dumfries mag prima de waarheid vertellen. Zeker in de hierarchie van afgelopen weekend staat ie bijna bovenaan.

7 november 2019 om 08:50

En zelfs al is er hierarchie, sinds wanneer geeft je positie op het veld je autoriteit aan? "het is veelzeggend als de rechtsback gaat zeggen wat er moet gebeuren." Volgens mij komt het meer dan vaak voor dat de captain van een elftal de back is. Erg denigrerende en onnodige opmerking van Ronald.

7 november 2019 om 09:33

"het is veelzeggend als de rechtsback gaat zeggen wat er moet gebeuren."dat is juist het grappige in het hele verhaal. Dit wordt dus gezegd door een keeper. Iemand die blij mag zijn dat hij in een programma over voetbal mag praten i.p.v. alleen wat reddingen.

7 november 2019 om 10:02

Inderdaad haha. Een keeper die een andere positie even verbiedt om wat te zeggen. Als iemand wat nuttigs in te brengen heeft, wat Waterreus ook erkent, wat is dan het probleem? Echt een omhooggevallen mafkees is dit. Kan me ook een verhaal herinneren dat hij wegwilde bij Glasgow omdat in een nieuw contractvoorstel een spelfout stond. Vervolgens waren de fans boos op hem en fakete hij een blessure zodat na een wissel kon kijken of ze nog boos waren. Naar mannetje die Waterreus.

7 november 2019 om 10:18

Beetje minderwaardig om zo te spreken over 'de rechtsback' inderdaad, alsof een back per definitie minder te vertellen heeft ofzo. Dat geldt overigens ook voor zo over een keeper praten. Hoezo doen mensen alsof dit minderwaardige posities zijn? Voetbal speel je met 11, ook je backs en je keeper zijn belangrijk. Tuurlijk springen die posities (vaak) wat minder in het oog dan bijvoorbeeld een spits of de nummer 10, maar minder belangrijk zijn ze niet. Dumfries heeft hier bovendien gewoon een valide punt, PSV moet wel degelijk meer laten zien op het veld, want zeggen dat het beter moet is een ding, maar het ook echt beter doen is wat anders. Je kan zeggen wat je wil van Dumfries, maar hij vecht (als een van de weinigen bij PSV momenteel zo lijkt het) wel voor elke centimeter. Ik vind het alleen maar goed dat hij dit uitspreekt!

7 november 2019 om 09:01

Waterreus. Zuirpruim. Complete onzin wat hij uitkraamt hier. Dumfries had gewoon helemaal gelijk.

7 november 2019 om 12:13

Echt he, als er iemand zou moeten gaan zwijgen is het Ronald Waterreus

7 november 2019 om 09:11

Waterreus bedoeld ermee te zeggen dat MvB dit moet doen en niet een Dumfries. Dat hij een punt heeft is zeker maar het is niet zijn taak om dat te benoemen. Dat is de taak van de aanvoerder en coach. Helaas is de verkeerde aanvoerder aangewezen en dat is een grove fout van Mvb. Ik snap Waterreus wel.

7 november 2019 om 10:21

Nou dan kun je lang wachten want Van Bommel zegt gewoon doodleuk in een interview dat ze op deze op deze voet verder moeten gaan (terwijl het overduidelijk niet goed gaat) en als een jongen als Rosario je captain is hoef je daar ook niet veel van te verwachten. Ik snap ook niet waarom een niet-aanvoerder verboden wordt om het voortouw te nemen en met een kritische uitspraak de ploeg op scherp te zetten.

7 november 2019 om 15:42

Ja precies, waterreus is niet goed in zijn bovenkamer. Ik snap sowieso niet wat die zogenaamde analisten allemaal roepen. Waarom kan een rechtsback zich niet mogen uitte over instelling van het team en de manier waarop het team de wedstrijd ingaat. Wim Kieft en Rene van de Gijp afgelopen maandag ook al. Net of alleen de spits of een middenvelder iets mogen zeggen omdat ze waarschijnlijk iets beter kunnen voetballen? pure onzin natuurlijk.

7 november 2019 om 19:27

idd als Waterreus dit vindt, kan hij voortaan als voormalig middelmatige keeper, helemaal zijn mond beter houden. Dumfries heeft op 23 jarige leeftijd al meer interlands achter zijn naam staan dan hij. En over hiërarchie kan hij al helemaal beter zwijgen. Bijna elk seizoen bij PSV begon hij als tweede keeper. Dat hij er telkens weer in kwam had meer met slechte scouting te maken.

PSV moet afscheid nemen van Van Bommel. Ik heb lang achter hem gestaan maar het is echt klaar.

7 november 2019 om 08:39

ik proef dit meer onder PSV-supporters. Terwijl ik vind dat ie hiervan ook weer leert en daar uiteindelijk de vruchten van plukt en PSV ook. Wel moet ik toegeven dat ik sommige keuzes echt niet begrijp en dat ik het voetballend matig en voorzichtig vind, maar dat is sowieso zijn stijl lijkt het. er zijn gewoon trainers die daarvoor kiezen. En PSV-Zwolle, wie zou jij kiezen als trainer (die beschikbaar zal zijn natuurlijk), want er moet natuurlijk wel een alternatief voorhanden zijn.

7 november 2019 om 08:44

Dat is een stijl die niet succesvol is en ook niet past... wellicht dat je voorzichtig wil spelen als je tegen Barcelona ofzo speelt, maar toch niet iedere wedstrijd... Het is altijd hetzelfde, altijd voorzichtig, geen enkel lef en er is ook echt geen groei te merken in het team. Het probleem is dat Van Bommel dus niet echt lijkt te leren, ja hij is rustiger naar de 4e man... boeiend, laat hem daar maar lekker schreeuwen als hij wil, als hij dan wel de juiste spelers opstelt en ze met een goede tacktiek laat spelen. Wellicht wil Hiddink ons komen redden? Advocaat was ook goed geweest, maar dat is te laat.

7 november 2019 om 10:54

Stam is beschikbaar! Mee eens dat het nuttig kan zijn om beginnende trainers ook deze ervaring op te laten doen maar ik denk dat veel mensen zien dat Van Bommel er geen stijgende lijn in weet te krijgen, al sinds het begin niet. Vorig seizoen heeft hij nog enigszins kunnen teren op bekende routines in de ploeg (Bergwijn-De Jong-Lozano kun je ver mee komen), maar nu kan dat niet meer en worden tekortkomingen van de trainer blootgelegd. Hij moet het wel op een gegeven moment gaan omdraaien en laten zien dat zijn ingrijpen effect heeft, tot nu toe is dat nog niet gelukt.

7 november 2019 om 09:26

Ik vind het veel te kort door de bocht. Ja het gaat wel wat minder maar vind je het gek. Haal in anderr teams de volledige voorhoede weg en kijk hoe 't gaat. Plus daarbij kan mark er weinig aan doen dat we 2 wedstrijden op rij domme rode kaarten pakken. Tegen Lask thuis was gewoon een goede wedstrijd alleen maak je de kansen niet af. Sparta uit was een beroerde pot, en ook hier mis je weer zo veel spelers. Je kan zoet wisselen voor unnerstal maar dan kun je nooit meer wat met Zoet..

7 november 2019 om 12:34

Dat ben ik met je eens, maar feit is wel dat t spel al heel 2019 niet om aan te gluren is. In de beginfase van Bommel zette psv hoog en agressief druk, werd er veel gescoord en goed gevoetbald en er werd maar 1x verloren. In 2019 zie ik psv terugzakken op eigen helft en op de counter spelen. Ik ben niet per se een tegenstander van countervoetbal als dat ervoor zorgt dat jouw ploeg t beste rendeert (zoals dat onder Cocu t geval was), maar afwachten en counteren blijkt niet te werken nu en dat geldt al langere tijd. Van Bommel moet weer terug naar t begin toen t resultaten en goed voetbal opleverde en psv onoverwinnelijkheid uitstraalde. Nu zie ik dat totaal niet terug en dat kan ik toch wel op t conto van Bommel schrijven, want psv heeft gewoon de tweede beste selectie van de eredivisie en moet dus in stat zijn om van de 16 overige clubs (Ajax maak ik even een uitzondering op, die zijn gewoon beter) te winnen

Nou Ronald, Ik ben het vaak met je eens maar persoonlijk ben ik van mening dat Denzel min of meer wel de enige speler in de selectie is die wedstrijd op wedstrijd met het mes tussen de tanden speelt. Ja hij moet die bal vaker afgeven maar door zijn geklungel gebeurd er in deze barre periode tenminste nog iets. Met Bruma en Doan gebeurd er niet heel veel voorin met de afwezigheid van Bergwijn en Malen.

Dumfries moet lekker zijn mond opentrekken, graag zelfs. De knuppel moet hard in het hoenderhok gegooid worden om de boel flink op te schudden. Als dit nu nog niet tot verbetering leidt, dan lijkt me de enige oplossing dat er een andere coach komt. Iemand die meer ervaren is en niet zo stronteigenwijs. Een coach die wel gewoon de spelers op de juiste plek zet en wel gewoon slecht preseterende spelers langs de kant zet.

7 november 2019 om 09:34

Maar van welke slecht presterende spelers is de mogelijke vervanger daadwerkelijk beter? Lange tijd snapte ik bijvoorbeeld niet dat Guti niet speelde ipv Hendrix of Rosario, maar ik vind het hem echt niet goed doen in de kansen die hij krijgt. Sadilek is ook niet goed als LB, maar de alternatieven volgens mij ook niet echt. Het is gewoon niet zo'n bijster brede selectie lijkt het.

7 november 2019 om 09:52

Waarom niet Boscagli als LB? Is verdedigend in ieder geval sterker dan Sadilek. verder in de winterstop maar eens serieus op zoek gaan naar versterkingen, 2 man geblesseerd en het hele elftal is geen stuiver meer waard..

7 november 2019 om 10:13

Tuurlijk kan je Boscagli daar proberen, maar ik wilde alleen aangeven dat het niet zo is dat er een extreem groot verschil is. Dus wat dat betreft ben ik het zeker eens met die opmerking over versterking.

7 november 2019 om 10:35

Het ergste vind ik Sadilek op LB, die is lomp, onwennig en als hij een bal afpakt dan rost hij em blind naar voren of uit het veld. Daarnaast denk ik ook vooral dat de spelopvatting anders moet, zelfs met dezelfde spelers. Alles is gewoon te laf, te angstig en te veel gebaseerd op de individuele kwaliteiten van sommige spelers. Kort samengevat, het is gewoon tenenkrommend om naar te kijken... Zo laf allemaal

7 november 2019 om 15:21

Tja, wat verwacht je? Dit PSV is afhankelijk van de individuele kwaliteiten van Bergwijn, Malen en Ihattaren. Met Rosario en Hendrix samen op het middenveld wordt het ontzettend statisch en je hebt dan niemand voor de verdediging die het spel kan verleggen. Verder zijn de aankopen van de laatste jaren nou ook niet bepaald een schot in de roos. Daar is ook nog wel ruimte voor verbetering.

Kennelijk mag je alleen spreken als je echt goed kan voetballen. Maar dan moeten de eerste 8 spelers die het dichtst bij het eigen doel staan bij PSV hun mond houden, inclusief hun concurrenten. Dumfries legt tenminste nog, als enige, wat passie en strijd in het spel. In het land der blinden is Eenoog koning, dus in plaats van hem te laten zwijgen, maak hem lekker aanvoerder. Stuk inspirerender dan zo’n slappe faalhaas als Rosario.

7 november 2019 om 08:53

@gomes1psv nemen psv fans eigen zo een Waterreus serieus? Hij praat over Dumfries alsof het gaat om Sadilek. Blijkbaar is Waterrues vergeten dat Dumfries vaste RB van Oranje is, al aantal jaren ervaring heeft en vaak gewoon goed niveau haalt + veel assists en doelpunten. Door blijven gaan van hem, heeft hij PSV vaak gered in de laatste minuten.

7 november 2019 om 09:24

Maar dan moet hij de aanvoerder zijn en dat is hij niet. Eerste aanvoerder is Affelay en tweede Rosario. Die moeten het woord nemen maar geven niet thuis. Waterreus heeft gelijk het is een zooitje bij PSV en dat maakt MVB gek.

7 november 2019 om 09:40

Ik zie eerlijk gezegd ook geen aanvoerder in hem. Hij is door zijn kracht en inzet zeker een prima speler, maar hij is nou niet echt de intelligente speler die het spel leest. Zijn interviews zijn zeer vermakelijk, maar veel verder dan "we moeten beter" komt hij niet. Dus als hij de band om krijgt, gaat hij echt niet serieus genomen worden door de anderen. Begrijp me niet verkeerd, Rosario komt ook bijzonder slecht over en ik snap niet dat hij aanvoerder is. PSV mist gewoon zo'n type speler. Eerlijk gezegd lijkt Viergever me dan nog het meest geschikt. Hij heeft ervaring en houdt zich ondanks al zijn beperkingen al jaren staande in de Nederlandse top, puur door spelintelligentie.

7 november 2019 om 12:16

Hopelijk wisselt hij van aanvoerder in de winterstop. Het is leuk geprobeerd, maar het doet rosario geen goed. Afgeven die band dus tijdens het trainingskamp

7 november 2019 om 22:34

@WouterSL je hebt gelijk het is een zooitje bij PSV! Dit had ik niet verwacht.

7 november 2019 om 22:38

@siepie voor het seizoen dacht ik aan Dumfries of Bergwijn als aanvoerder. Vooral met het idee, je beste spelers belangrijker maken. Is het heel belangrijk dat een aanvoerder intelligent overkomt tijdens interviews of dat hij het team op sleeptouw kan nemen? Een 4gever kan een intelligente gast zijn, maar die komt qua voetbal kwaliteit echt te kort voor niveau wat PSV nastreeft. Waar ik meest benieuwd naar ben, is wie ziet/zag v Marwijk als geschikte aanvoerder. Hij loopt toch wekelijks daar rond? Vraag mij ook af of hij achter beslissingen staat zoals Gakpo of.Bruma in de spits.

7 november 2019 om 09:34

"kennelijk mag je alleen spreken als je echt goed kan voetballen." Dat zou betekenen dat je dit stukje van Waterreus niet serieus hoeft te nemen. Eigenlijk hadden we het artikel dus beter over kunnen slaan :'

Dat Dumfries zijn ongenoegen uit zegt meer iets over het gebrek aan leiderschap in de rest van de selectie. Dumfries heeft gewoon een punt en het is goed dat die jongen het doet.

zozo,....dat zegt tie ff..psv kan de titel vergeten, aldus Waterreus. "zelfs als Ajax nog drie keer verliest, moet PSV de komende 23 wedstrijden winnen om kampioen te worden. Dat gaat niet gebeuren. Misschien moeten ze in Eindhoven durven toegeven dat Ajax een veel betere ploeg heeft", zegt de oud-international.Duidelijke taal....

7 november 2019 om 10:55

Toch is het verschil tussen de ploegen verwaarloosbaar. PSV haalt er alleen niets uit. Ajax en PSV voetballen dan wel niet zoals AZ, maar bezitten beiden over meer kwaliteit. Ajax zet het om in punten, PSV laat dit vooralsnog vreselijk na. Zonde. En dat komt denk ik vooral door het verkeerd neerzetten van de poppetjes

7 november 2019 om 11:38

Ajax voetbalt niet als AZ? Huh, deze snap ik even niet helemaal denk ik. Begrijp me niet verkeerd, Ajax voetbalt niet wekelijks de sterren van de hemel in de ED (zie bijv. RKC uit), maar dat doet AZ ook zeker niet (denk aan de duels tegen Groningen of Heerenveen). Beide ploegen laten mits ze een collectieve goede dag hebben erg aantrekkelijk voetbal zien, maar Ajax kan nog wel een hoger niveau aantikken dan AZ hoor (dat is ook niet gek met de kwailiteit van de selectie uiteraard). Verder vind ik het niveauverschil tussen PSV en Ajax ook niet verwaarloosbaar, de aanval van PSV is keurig in orde, maar zowel op het middenveld, in de verdediging en niet te vergeten de keeper is Ajax toch wel sterker bezet dan de Eindhovenaren hoor.

7 november 2019 om 11:58

Ik kan me niet heugen dat ik Ajax mooi heb zien spelen. Tegen Chelsea was natuurlijk prima afgelopen eerste helft, maar daar is het wel mee gezegd. Op Europees vorig jaar na heb ik Ajax sowieso nooit mooi zien spelen. AZ daarentegen. Prachtig

7 november 2019 om 11:36

Natuurlijk kan PSV de titel vergeten. Ik voorspel dat Ajax met zeker 15 punten verschil kampioen gaat worden.

Wat een opportunisme weer, niet alleen van Waterreus maar ook van sommige PSV supporters hier. Mark van Bommel zou weg moeten zelfs. Volgens mij moet MVB werken met een groep met twee gezichten; zeer getalenteerde aanvallers en een zeer matig middenveld en verdediging. Vorig jaar werd hij nog bijna kampioen man. John de Jong heeft slecht ingekocht en Luuk en Lozano zijn verkocht en die waren heel belangrijk. Okee ze staan nu ineens 8 punten achter door rode kaarten en blessures, maar Ajax stond vorig jaar ook 8 punten achter. Het is pas begin november en er kan nog van alles gebeuren. Zelfs als PSV Ajax niet meer achterhaalt, wat is er zo erg aan een tussenjaar waarin talenten alleen maar beter worden? De PSV-ers zijn erg verwend. De ex-PSV-ers zoals Waterreus ook.

Waarom moet Dumfries zwijgen? Lang niet de meest technisch begaafde speler van Psv, maar wel iemand die altijd hard werkt. Wellicht dat je hem aanvoerder moet maken ipv Rosario die ik überhaupt nog nooit iets heb horen zeggen.

Wat een denigrerend stuk. Ergens snap ik de essentie ook wel, maar het beeld dat hij hier schetst van een RB is echt heel denigrerend. Toch is het wel tijd voor een post-MvB periode. Hij maakt erg vreemde keuzes. Deze selectie is echt heerlijk, maar niet met de poppetjes op deze plekken. Unnerstall; Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Boscagli; Sadilek, Guti, Ihattaren; Bergwijn, Malen, Bruma. Dit zou mijn inziens een heerlijke opstelling zijn. Sadilek is een echte pitbull. Een CVM. Poster hem daar dan ook. De voetballende Guti en het pareltje Mo ervoor. Daarnaast een keeperswissel. Zoet bakt er niets van. Het is eens tijd voor Unnerstall of Ruiter

Clubicoon? Als Waterreus een clubicoon is van PSV dan is het hard achteruit gegaan met mijn clubbie. Deze ontzettende eigenwijze arrogante waardeloze (ex)keeper is mijn inziens niet bepaald het boegbeeld van Psv. Tevens slaat zijn beredenering nergens op. Als alle spelers dezelfde instelling hadden als Denzel, dan waren we nu, bij wijze van spreke, kampioen geweest. Maar nee, onze topcoach moet zo nodig een lulletje rozenwater aanvoerder maken. Rosariout! Bommelout! Johndejongout! ikout!

7 november 2019 om 11:43

Niemand zal zeggen dat Waterreus een van de beste keepers was die PSV ooit gehad heeft. Maar iemand die 366 wedstrijden in PSV 1 gespeeld heeft mag je op zich best een clubicoon noemen.

Psv heeft een andere keeper onder de lat nodig want zoet kan echt niet meer,en een paar nieuwe verdedigers denk ik ook

Een vertrek van Ziyech en Van de Beek en Ten Hag in de winterstop en is PSV ook weer titel favoriet dus zeg nooit nooit!

7 november 2019 om 15:18

Dat gaat in de winter niet gebeuren en dan is het voor PSV gewoon een heel lastig verhaal.

Wat een onzin over hiërarchie. Een Oranje international die voor de camera staat mag gewoon zijn mond opentrekken. Dat hij rechtsback speelt doet daar niks aan af.

Ik denk dat de formule van Van Bommel simpelweg niet meer werkt bij Psv. Ik ben bovendien ook van mening dat PSV eens moet afstappen van die coaches die alleen vechtvoetbal willen spelen. Heb eens wat meer lef en stel een coach aan die aan aanvallen durft te denken. Bovendien mag het scoutingsapparaat ook wel wat meer z'n best gaan doen, want de aankopen zijn de laatste jaren nou niet bepaald indrukwekkend te noemen.

Volgens mij doelt hij erop dat hij eens een eigen speler aan moet spelen ipv hard naar voren hollen en dan bal verlies leiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren