Naci Ünüvar geslachtofferd: ‘Het is wennen, maar mag geen excuus zijn’

Donderdag, 7 november 2019 om

Nederland Onder-17 plaatste zich in de nacht van dinsdag op woensdag voor de kwartfinales van het WK in Brazilië. De talenten van bondscoach Peter van der Veen wonnen dankzij drie doelpunten van Sontje Hansen met 1-3 van Nigeria en schaarden zich zo bij de laatste acht. Naci Ünüvar kon zijn stempel echter opnieuw niet op de wedstrijd drukken en erkent dat hij nog altijd op zoek is naar de juiste vorm.

De zestienjarige Ünüvar geldt als een van de blikvangers van Oranje Onder-17, maar de aanvaller van Ajax wist in de vier wedstrijden die hij dit toernooi speelde bijvoorbeeld nog niet te scoren. Tegen Nigeria werd hij zelfs in de rust al gewisseld door Van der Veen, die met Soulyman Allouch 'een wat verdedigender ingestelde buitenspeler' inbracht. "Het is tot nu toe nog niet mijn toernooi, maar de teamprestatie is belangrijker en ik ben blij dat we door zijn", zegt Ünüvar tegen Voetbal International.

"Het gaat met mij persoonlijk nog niet lekker, maar iedere speler heeft dat wel eens. Ik moet er gewoon sterker uitkomen. Ik hoop dat ik nog meer kansen krijg", aldus de Ajacied. Ünüvar is bij Ajax gewend om links voorin te spelen, maar dit toernooi wordt hij door Van der Veen voornamelijk gebruikt als hangende rechtsbuiten.

"Hij moet aan de rechterkant spelen, omdat Braaf zo dreigend en in vorm is aan de linkerkant. Daar heeft Naci het moeilijk mee, maar hij pakt het als een man en wil het voor het team over hebben", licht de bondscoach toe. Ünüvar erkent dat hij worstelt met zijn nieuwe rol. Toch weigert hij naar excuses te zoeken. "Het is wel wennen, maar een goede speler moet op meerdere posities kunnen spelen. Dat mag geen excuus zijn."

Naci Ünüvar - Talent van de Toekomst 2019
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door ajexit)

Goede instelling in ieder geval. Ook belangrijk!👍🏼

Ik geloof oprecht dat dit (deels) te maken heeft met de druk wat dit soort gasten vandaag de dag wordt opgelegd. Je mentale weerbaarheid wordt serieus op de proef gesteld. Hopelijk komt hij er sterker uit, want talent heeft hij zeker!

7 november 2019 om 10:53

Ik denk dat dit soort dipjes wel goed zijn om nu te krijgen en niet wanneer ze tegen de basis van het eerste elftal aanzitten. Nu staan dit soort jongens met beide benen op de grond, leren ze hoe de kritiek kan zijn en worden de verwachtingen van de buitenwacht wellicht ook wat getemperd. Zal vast wel goed komen met deze jongen, want zoals je zegt heeft hij het talent wel en lijkt hij ook zelfkritisch te zijn.

Zet hem toch gewoon op links, dan haal je het meeste uit Unuvar en het team.

7 november 2019 om 02:47

Echt he, en die reden die wordt gegeven, dat Braaf zo dreigend is, vind ik echt stuitend. Zelden zo'n egoïstische speler gezien. Erg snel en behendig, maar gaat elke keer voor zijn eigen actie. Moet je niet hebben in een team, tenzij het niveau Robben oid is.

7 november 2019 om 07:36

Mee eens. Ik erger me groen en geel aan Braaf. Maakt meer kapot dan je lief is. Maar als Unuvar op een verkeerde plaats speelt snap ik dat hij nu minder speelt. Het viel mij ook op. Overigens ben ik niet zo onder de indruk van die coach: hij doet wel meer rare dingen, wat geresulteerd heeft in 2 nederlagen tegen ploegen die er nu al uit liggen...

7 november 2019 om 10:44

Ik vind sowieso dat er met dit oranje te veel op fysiek gegokt wordt en te weinig op voetballend vermogen. Al snel werd Taylor geslachtofferd voor Maatsen, Unuvar wordt verplaatst ter faveure van Braaf.. Ja, dan krijg je een toernooi waarbij Sontje Hansen een groter talent lijkt dan rasvoetballer Unuvar.

7 november 2019 om 12:29

Het is niet alsof Sontje geen voetballend talent heeft. Hij speelt bij Ajax ook vaak iets beter dan Unuvar. Tuurlijk, Unuvar heeft meer natuurlijk voetballend talent, maar hij kan ook gewoon een dipje hebben (los van verandering in positie).

7 november 2019 om 15:12

@siepie, nou volgens mij ging Taylor eraf tegen Japan voor Regeer die ook gewoon flink wat jonger is dan Taylor en Taylor is nou ook niet bepaalt een fysiek zwak persoon voor mij. Hij speelde gewoon slecht en was slordig aan de bal. Andere potten later ging het al iets beter, maar moet nog veel zuiverder in zijn passing worden. Unuvar is ook gewoon slordig aan de bal en er komt niet veel uit hem. Zeker voor zijn doen. Tja, als je voetballend niet het verschil kan maken tegen andere landen, dan kun je in ieder geval nog terugvallen op fysieke weerbaarheid en dus Unuvar wisselen voor een Allouch. Voor mij is Unuvar overigens ook geen vleugelspeler. Het is duidelijk een aanvallende middenvelder. Prima voor zijn ontwikkeling dat hij vanaf de zijkant bij Ajax speelt, maar met de tijd gaat die gewoon naar 10 denk ik. Nu Taabooni niet speelt volgende wedstrijd (meen ik), zou je Unuvar wel eens op 10 kunnen verwachten. BTW Sontje Hansen is een mooie voetballer hoor, ook aan de bal. Is een speler met een prachtige kaats in huis en kan goed combineren, ook zeker met Unuvar. Beide zijn raspaardjes.

We moeten echt kappen met gastjes van 15, 16 jaar belichten als ware de grond waarop ze lopen heilig is. Er valt op die leeftijd weinig tot niets te zeggen over hoe ze het op profniveau gaan doen en die jongens hebben ook het recht om als gewone zestienjarige beoordeeld te worden, en niet als een of andere toekomstige superster. Over Nouri hoorden we ook vanaf zijn vijftiende wekelijks dat hij de plaatsvervanger van God op aarde zou zijn, maar de waarheid is dat hij op zijn 19e - voor zijn verschrikkelijke ongeval - slechts een handjevol eredivisieminuten had gemaakt. 19 is weliswaar jong, maa4 doorgaans staan de echte toptalenten er al eerder.

7 november 2019 om 01:50

nu praat je een klein beetje tegen jezelf. je zegt dat we 16 en 17 jaar niet moeten ophemelen .vervolgens zeg je dat nouri (Met hoe erg het is) slecht een handje vol speeltijd heeft gehad toen die werd opgehemeld. maar dat een het echt super talent eerder was doorgebroken en meer wedstrijden gespeelt zou hebben. alleen dan blijft het toch nog nog steeds gissen over in hoe ver die zou komen in ze prof carrière. kijk bvb naar aisati. jongste doelpunten maker in de champions league van PSV en waar os die geëindigd. ik ben het zeker met je eens dat we dus niet te snel jongen gastjes moeten ophemelen en adoreren. ik ben het alleen niet eens met dat als mensen echt goed zijn ze jonger beginnen

7 november 2019 om 15:20

@hijniet!, " maa4 doorgaans staan de echte toptalenten er al eerder." - hoe oud was Frenkie de Jong toen hij basis werd bij Ajax (toegegeven, hij heeft ook een blessure gehad, maar toch)?

Heel volwassen gereageerd. Meeste pubers van zijn leeftijd zijn meer bezig met zichzelf en als hij het team belang voorop stelt is dat alleen maar mooi.

7 november 2019 om 07:58

De meeste pubers van zijn leeftijd krijgen ook geen media training. Niks ten nadelen van deze jongen maar hij krijgt precies voorgekauwd wat hij het beste kan zeggen.

Ach en als je er in de finale 3 inschiet, ben je de man van het toernooi dus komt goed!

Je gaat je beste speler niet op zijn favoriete plek neer zetten. Hmmm klinkt heel wijs.

7 november 2019 om 08:47

Zou de trainer hem misschien niet als beste speler zien?

7 november 2019 om 12:48

Van alle spelers wel zo ongeveer de enige met Rensch, Hoever, Raatsie en Salah-Edinne die elke wedstrijd in de basis is begonnen. Taylor, Hansen en Braaf hebben allemaal al moeten banken. Dus hij zal hem zeker als 1 van de beste zien.

Enkel heel leerzaam voor Naci, ik ben voorstander van spelers niet op hun favoriete plek zetten. Al moet je nu gewoon presteren, maar deze jongens moeten vooral ontwikkelen en groeien.

7 november 2019 om 15:58

Eens, ik vind dat je dit (sorry dat ik weer over hem begin) bij Frenkie de Jong ook ziet. Sinds hij bij Barcelona wordt "misbruikt" aan de linker en rechter kant, heeft hij opeens aanvallend meer toegevoegde waarde gekregen. Unuvar is nog jonger en zal alleen maar leren hiervan. Bij zo'n onder 17 WK maakt het toch weinig uit of je nou wint of niet, het gaat vooral om de ervaring voor later.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


25 fans
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren