Ontgoocheling bij Kwakman en Kraay om ‘hele domme’ actie van Ajacied

Woensdag, 6 november 2019 om

Ajax speelde dinsdag gelijk tegen Chelsea in de Champions League na een bizarre tweede helft. Arbiter Gianluca Rocchi besloot zowel Daley Blind als Joël Veltman met een tweede gele kaart van het veld te sturen, waarna Ajax een punt uit het vuur wist te slepen: 4-4. Kees Kwakman en Hans Kraay junior wijzen naar de 'domme' overtreding van Veltman die geel opleverde.

"Wat ik even kwijt wil: die eerste gele kaart van Veltman. Heel dom", begint Kwakman woensdagavond bij Voetbalpraat van FOX Sports. De oud-verdediger doelt op de overtreding van Veltman in de eerste helft op Willian aan de zijlijn. "Dertig meter van het doel, aan de zijlijn met zijn rug naar de goal... En dan kegelt hij Willian over de zijlijn."

Gefrustreerde Ten Hag: 'Zulke fouten van de VAR zijn heel bitter'

"Dat deed hij ook al tegen Valencia met Gonçalo Guedes na elf minuten. Dan loop je op eieren", aldus Kwakman, die steun krijgt van Kraay junior. "Zelfs hele domme spelers maken die overtreding niet", voegt de oud-voetballer over Veltman toe. De analist weet niet of trainer Erik ten Hag had moeten ingrijpen door Veltman of Blind in de rust te wisselen.

"Als je ploeg goed speelt zoals gisteren in een hele zware wedstrijd, dan haal je je centrum niet zomaar uit elkaar", besluit Kraay junior. Door het wegsturen van zowel Blind als Veltman moet Ten Hag het in de volgende Champions League-duel zonder het tweetal stellen. Op 27 november gaan de Amsterdammers op bezoek bij Lille OSC.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Ondanks dat Veltman goed staat te spelen blijft dit toch wel echt zijn zwaktepunt. Hij pakt zo vaak domme gele kaarten in "lastige" wedstrijden. Nu vond ik die 2de gele kaart complete onzin, want hij kon niks aan die handsbal doen, maar hij moet echt slimmer worden op zo'n bodycheck 40 meter van de goal. Nergens voor nodig en je kan ook niet in de 70ste minuut even aan een shirtje trekken in een counter bij een 2-4 voor.

6 november 2019 om 23:48

Helemaal mee eens. Het was ook nog eens relatief vroeg in de wedstrijd. Hij lijkt daar niet van te leren helaas. Veltman speelt overigens het hele jaar al sterk in het centrum. Maar het lijkt erop dat hij in de grote wedstrijden de spanning niet aan kan ofzo. Hij gaat dan toch gekke dingen doen (lees makkelijke kaarten pakken)

6 november 2019 om 23:52

9 van de 10 scheidsrechters geven geen kaart voor zo'n overtreding. Deze scheidsrechter is gewoon een kaarten strooier die zichzelf de beste vind en het liefst grote clubs het voordeel geeft . Elke kans aan gegrepen om Ajax een kaart of zelfs twee te geven waar spelers van Chelsea niks kregen.

7 november 2019 om 02:11

Op welke overtredingen van Ajax en Chelsea doel je dan op? Ik vond Rocchi ontzettend slecht fluiten, maar echt niet dat Chelsea alles mee kreeg.

7 november 2019 om 04:20

Zag je die knie in de rug van Tadic niet? Of toen Promes wou uitbreken dat hij onderuit werd gehaald?

7 november 2019 om 14:17

Het grappige is dat Tagliafico veel meer kaarten pakt en schorsingen oploopt, dan Vedman. Hem wordt dat alleen nauwelijks kwalijk genomen, terwijl bij Veldman op iedere slak zout wordt gelegd. Als de overtredingen van Veldman dom zijn, dan ben ik benieuwd welke kwalificatie dan volgens de criticasters van toepassing is op de vele rode kaarten die een topverdediger als Sergio Ramos ieder jaar oploopt voor overtredingen ver buiten zijn eigen strafschopgebied. Overtredingen als waar hier op geduid wordt en die inderdaad niet slim was, komen bij Veldman slechts zelden voor, hij maakt ze meestal in de eigen verdedigingszone. En dat doet Ramos ook. De kritiek op Veldman is zelden inhoudelijk en er wordt vaak met meerdere maten gemeten. Kritiek op Veldman is in de meeste gevallen dan ook vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zoals dat ook vaak geldt voor Daley Blind, alleen speelt die momenteel zo vreselijk goed bij Ajax, dat dat niet meer kan zonder je zelf onsterfelijk belachelijk te maken. Gelukkig is Oranje er ook nog.

7 november 2019 om 15:35

We weten nu wel een keer dat de arbitrage slecht was. Dat wil niet zeggen dat er geen verbeterpunten zijn bij spelers. Veltman pakt vaak hele domme kaarten, maakt rare overtredingen en benadeelt z'n ploeg te vaak. Hij mist een stukje voetbal-gogme en dat maakt hem te vaak een zwakke schakel, zelfs als hij goed speelt.

7 november 2019 om 00:09

Snap de teleurstelling volledig, maar als je eerlijk bent had Veltman al eerder kunnen inrukken wanneer de scheids bij de eerste pingel Veltman wel terecht geel zou hebben gegeven. Het overkomt Veltman wel vaker, kwaliteitsgebrek als je het mij vraagt. Veltman centraal in de CL...komt gewoon tekort. In de eredivisie prima, maar op het hoogste podium, gewoon heel plichtmatig balletjes breed, komt lengte tekort, slechte kopper, Ajax moet toch wel in staat zijn om ergens een beest van een centrumverdediger naast Blind te zetten. In het geval van Blind, daar wordt je wel genaaid, de eerste overtreding wordt op hem gemaakt. Beetje trainer voelt dat toch aan met Veltman, betrokken bij een pingel en een gele kaart in 20 minuten tijd en dan nog 70 min tegen snelle sterke aanvallers.

7 november 2019 om 07:04

Fct1981 Als je een mening over een speler hebt mag dat. Alleen is het minder als je vervolgens iets insinueert waarvan je weet dat dat niet klopt. Of wist jij niet dat de pingel ruim 28 min voor zijn gele kaart was....

7 november 2019 om 14:04

Wat je wil: bijna een hele helft dan. Essentie van het verhaal: ik kijk er niet van op dat het Veltman betreft en slap van de trainer die dit had kunnen voorkomen. Ik insinueer niet, ik constateer.

7 november 2019 om 00:11

Veltman houdt ook vaak heel dom vast in de 16m bij corners en/of vrije trappen. Daarvoor krijg je nog een keer een pingel tegen. Over de pingel gesproken. Hij beweegt toch echt zijn hand/arm van het lichaam (maakt zichzelf bewust iets breder) en tilt zijn been omhoog om de naderende bal te blokken. Heb nu tig herhalingen gezien.

7 november 2019 om 04:03

Wat ik opmerkelijk vind is dat het bij Veltman gebrek aan kwaliteit wordt genoemd maar bij Tagliafico is het een Argentijnse strijder. Een Van Dijk heeft weinig tot geen overtredingen nodig, Sergio Ramos heeft er 10 per wedstrijd nodig. Sommige spelers moeten zijn nou eenmaal agressiever of moeten compenseren. Neemt niet dat weg dat Veltman een dramatische wedstrijd speelde. Een van zijn slechtste in de laatste jaren. Voor de rest speelt hij sinds seizoen gewoon ijzersterk en dat hij tekort komt klopt ook gewoon niet. Bovendien is het niet voor niets dat zoveel trainers hem steeds blijven opstellen. Die werken dagelijks met hem dus zien echt wel beter of iemand kwaliteiten heeft dan de gemiddelde vz bezoeker...

7 november 2019 om 11:07

Vraag van Basten zijn mening maar over Veltman. En die deel ik helemaal! Een matige verdediger die heel vaak verkeerd staat gepositioneerd. Daarnaast, dat voeg ik er nog even aan toe, het ongeluk opzoekend met onzinnige, gele kaarten opleverende, overtredingen. Er is bij hem niks veranderd, alleen heeft Ajax nu op andere plaatsen veel betere spelers dan enige jaren terug, toen men vaak op ontluisterende wijze uit Europese competities werd geknikkerd. Met natuurlijk de ook toen al oliedomme Veltman binnen de gelederen. Je zou verwachten dat Ajax na de Dijks episode wel heeft geleerd, maar met Veltman als volwaardige selectiespeler weten we wel beter....

Ik vind Ten Hag een fantastische trainer maar met Veltman spelen is gewoon vragen om problemen. Je kon er op wachten dat zoiets zou gebeuren in een belangrijke wedstrijd. Hij heeft gewoon de kwaliteiten niet.

7 november 2019 om 07:05

Eens, maar de vraag is dan: wie zet je er dan neer? Alvarez heeft al een tijd niet meer als verdediger gespeeld. En wat mij betreft is Schuurs er zeker nog niet klaar voor.

7 november 2019 om 09:03

Is inderdaad niet de beste bij Ajax, maar een betere is er niet. Hij is de beste rcv en de beste rb. Dus hij is op 22poaities beter dan zijn concurrent. Hopelijk ontwikkelen Schuurs en Dest zich goed verder.

7 november 2019 om 11:09

Correctie, de minst slechte. Al is die constatering ook aanvechtbaar.

7 november 2019 om 15:32

Je hebt dan ook niet bepaald wat beters lopen. Alvarez en Martinez zijn nodig op het middenveld als compensatie voor het grote aantal aanvallers in de basis bij Ajax en Schuurs en Pierie hebben nog het 1 en ander te leren. Die zijn beiden nog niet op het niveau van Veltman (al denk ik dat met name Schuurs zich wel in de basis zal knokken in aanloop naar volgend seizoen).

Ik heb het al vaak gezegd en blijf het maar herhalen, Veldman, of Veldvrouw zoals ik hem noem is gewoon niet goed genoeg. Die hoort gewoon niet thuis in Ajax. En ze blijven hem maar keer op keer opstellen. In de NL comp kom je tegen de meeste tegenstanders er nog mee weg, maar in Europa dus niet.het is niet de eerste keer, je kan er bijna vergif op innemen dat hij een oerdomme en onnodige overtreding maakt zoals idd bij de zijlijn...zat ook al te vloeken...waarom vraag je je af?ik kan enkel constateren dat Joel iets te vaak een bal heeft gekopt en daardoor gewoon in zijn bovenkamer niet altijd goed meer functioneert...kan hij niks aan doen, maar wat ziet de rest daarin?als medespeler wordt je toch gek van zo een speler, ik zou hem openlijk aanvallen om zulke domme optredens...gewoon steevast...en hoewel de 2e gele absoluut geen geel was, krijg je hem door eerder dom optreden. Constant dupeert hij Ajax en de groep. Ik hoop nu na jarenlang ellende met die vent te hebben dat er iemand met verstand zegt en nu genoeg. Nooit meer opstellen in Ajax 1.fijne vent verder waarschijnlijk, maar niet voor het niveau van Ajax. Zowat altijd een dissonant in de groep...erik moet nu ook stoppen met te denken dat hij niks in goud kan veranderen...sommige mensen hebben het niet. Hij is er 1 van.

7 november 2019 om 02:17

Het is goed dat je je eigen koosnaampje voor hem hebt, maar spel het tenminste goed. Het is Veltman. Is dacht echt zo moeilijk? Overigens doet Veltman het naar behoren goed. Voor een verdediger met een vrij beperkte fysiek haalt hij echt het maximale er uit, maar kan echt niet tegen druk.

7 november 2019 om 02:24

Opportunistisch gezwets. Veltman heeft sinds zijn terugkomst van een blessure zijn positie goed ingevuld. Sterker nog hij deed het beter dan Mazraoui op dat moment die hopeloos uit vorm was. Nu heb je 1 wedstrijd er tussen zitten met een lapzwans van een scheidsrechter en is Veltman weer het pispaaltje. Zijn eerste gele kaart vond ik makkelijk gegeven, had hij niks gedaan bij de situatie waaruit de 1-1 komt had de speler hem er ook wel in geschoten en had men lopen jammeren dat hij hem gewoon door laat lopen. De tweede penalty + 2e gele kaart komt vanuit een hele dubieuze samenkomst van omstandigheden. Daarnaast heb je ook nog het feit dat andere verdedigers + middenvelders geen strobreed in de weg legden van de aanvallers waardoor Veltman als enige horde achterbleef. Nogmaals het is makkelijk Veltman overal de schuld van te geven maar die andere 4-6 spelers laten de aanvallers gewoon doorlopen.

7 november 2019 om 02:38

Veltman speelt dit seizoen tot nu toe goed. Weet niet wanneer Mazraoui hopeloos uit vorm was, maar daar speelde Dest toch? En ik weet ook niet of je de eerste gele kaart van Veltman helemaal helder hebt? De eerste Penalty had er een kunnen zijn maar toen kreeg hij hem niet. Daarna trapt/duwt hij totaal onnodig iemand buiten het veld aan de zijlijn.. Had ie gewoon voor zich moeten houden, niks aan de hand.. Speelt hij dit seizoen goed? Ja. Kan je dit soort dingen verwachten bij Veltman? Ja. Hij zal toch zelf moeten bewijzen dat hij dit uit zijn spel kan halen, dat het niet voorkomt uit onkunde. Hij speelt al jaren bij Ajax, maar doet dit soort dingen altijd al. Sommige mensen vind ik ook te negatief, maar jij bent wel erg positief naar mijn mening. Hij maakt gewoon vaak domme overtredingen. Dat mag best gezegd worden.

7 november 2019 om 02:55

Het betrof een schouderduw waarbij iedereen kon zien dat Willian heel dramatisch wegvloog a'la Neymar. Dus vond de kaart wel makkelijk gegeven. Vergeet niet dat Veltman vaak degene is die aan de noodrem moet trekken omdat anderen dat nalaten, je kan het veelal domme overtredingen vinden maar zijn teamgenoten mogen ook weleens eerder ingrijpen. Dinsdag gebeurde het o.a. meermaals dat een speler zo langs 3-4 man kon lopen voordat iemand ingreep. Mazraoui is al enige tijd uit vorm en heeft dinsdag zijn eerste goede wedstrijd gespeeld sinds ergens einde van het vorige seizoen.

7 november 2019 om 06:17

@Freekystar die eerste pingel die hij veroorzaakt was natuurlijk ook totaal onnodig. Was dat niet gebeurd had dat keerpunt in de wedstrijd je misschien niet eens punten gekost. Dan had hij nog een moment dat hij rond de eigen 16 zomaar een pass gaf aan een aanvaller van Chelsea wat zomaar een tegengoal had kunnen zijn. Dit soort fouten kunnen gewoon niet op dit niveau. Veltman is een beetje de verdedigende vatiant van Karius

7 november 2019 om 06:25

@Louis el Pesto Veltman is geen talentje meer. Dit zit geloof ik al 7 jaar structureel in zijn spel dus die fouten gaan er denk ik niet meer uit want dan waren ze er nu al uitgeweest met al de ervaring die hij als voetballer heeft opgedaan op het hoogste niveau

7 november 2019 om 21:09

Japie_krekel,ik ga niet eens meer in op die gasten, willen gewoon niet zien dat hij matig is. In nagenoeg alle grote wedstrijden die hij heeft gespeeld, vooral centraal gaat hij opzichtig de mist in. Je hoeft maar wat druk op hem te zetten en hij maakt een overtreding.heeft veel te weinig snelheid, en is vooral onbesuisd op momenten dat het totaal onnodig is. Dat is al zolang hij speelt bij Ajax, jaar in en uit. Een goede pot die hij af en toe speelt veranderd dat niet.er is gewoon geen interesse in hem, en mocht hij naar een middenmoot gaan zal die banken. Ook in Oranje biel hij telkens tegen.ik vraag me altijd af, waar die blinde support van komt voor hem, want hij is gewoon niet goed genoeg. Zeker niet voor het Ajax wat we nu hebben. Ik meen het dat Viergever contanter was en weinig domme fouten maakte(ja onlangs een grote) en die deden we weg omdat hij niet het niveau heeft.daarom begrijp ik ook niet waarom hij speelt. Ze willen gewoon geld vangen voor een jeugdproduct...maar niemand hapt, wanneer tel je je verlies, zo kost het je veel meer.hij debuteerde ruim 7 jaar geleden, speelde toen een paar aardige potten, maar is verder nooit gegroeid.

7 november 2019 om 21:19

Freekystar,ga eens kijken hoeveel rode en gele kaarten hij heeft gehad in wedstrijden die hij speelt!niks gezwets, gewoon pure feiten. Joël komt gewoon flink te kort voor dit Ajax 1. In matige tijden valt het minder op, maar met een goede groep zoals nu is hij steevast dissonant tegen goede ploegen...tegen de kleintjes lukt het hem wel...maar zodra er een goede speler voor hem staat, gaat het rode lapje bij hem uit, denkt hij dat ie een stier is en ze beslist moet neerhalen, ook al is er geen enkel gevaar.ook zoveel gevaarlijke ballen die hij geeft van achteruit...ongehoord. Blind maakt ook wel eens die fout, maar heeft een wereldpass in huis, Joël is gewoon erg beperkt.ik snap niet dat mensen hem na 7 jaar nog steeds verdedigen. Van de 30 grote potten die hij heeft gespeeld in zijn carrière heeft ie er een stuk of 3 niet verkloot...voor de rest pakt ie kaarten, veroorzaakt die penalty's bij de vleet, ook in Oranje...hou gewoon je oogkleppen maar op!

7 november 2019 om 22:00

Hmm, grappig want dezelfde Veltman maakte het vorig seizoen Cristiano Ronaldo behoorlijk lastig. Het zal nooit een ubertop verdediger zijn maar zo slecht als jij beweert is gewoon zwak inzicht hebben.

7 november 2019 om 04:34

Het is lang geleden dat ik nog iemand over John Veldman heb gehoord. Die is toch al lang gestopt, maar was inderdaad niet zo'n succes bij Ajax.

Misschien een stoppen met Kees Kwakman en Hansie Hansie. Echt te zot voor woorden dat deze heren bakken met geld verdienen als analist terwijl ze zelf in de kelder van de eredivisie hebben gespeeld. Zelden of waarschijnlijk nooit Europees. Die lachen zich helemaal kapot elke maand als hun loonstrookje op de deurmat valt. Ik luister liever naar Gullit, van Basten, van Persie. Van Gaal. Mannen die zich bewezen hebben op top niveau en weten hoe het in elkaar steekt en ook met nieuwe inzichten komen. Dingen waaraan jezelf niet gedacht had. In plaats van het open deuren in trappen. Ik vind het ook van weinig respect hebben naar de voetbal liefhebbers. Kijk hoe ze het in Engeland en Duitsland doen. Geen clowns daar bij de analyses. Zo jammer dit. Veltman is niet goed genoeg. Het niveau is momenteel ook erg hoog bij Ajax. Bring me something new.

voetbal gogme is aan veltman niet besteed , waar kan william naartoe sdaar aan de zijlijn , Nergens !! gewoon voor je houden en hem de actie laten maken als het hem daar lukt en anders op de bal spelen ipv op de man en als dit nu de 1e keer is dat dit hem overkomt en hij nog onervaren is ala, maar dit is zooo verschrikkelijk dom dat hij het waarschijnlijk ook nooit meer gaat leren pfffffffff

7 november 2019 om 21:13

Laat dat waarschijnlijk leren maar weg. En maak daar gewoon nooit van. Doet dit al 7 jaar in Ajax 1. Alle hoop dat die dit niet meer gaat doen kan je echt de vuilnisbak in gooien.het kan gewoon niet anders dan dat hij niet bijster pienter is, want hij doet geregeld zeer domme zaken...niet iets wat slimme mensen in herhaling doen...

Dat is toch wel een terugkerend probleem. Zelfs als hij goed speelt, is hij een risicofactor. Dit doet hij z'n hele carriere al en gezien z'n leeftijd gaat dat er ook niet meer uit. Zoals de persoon boven mij al aangeeft is dat gewoon een stukje voetbal-gogme wat hij niet bezit. Nu is die twijfelachtige handsbal natuurlijk ontzettend zuur en daar kun je als verdediger weinig tegen doen, maar het overgrote deel van de kaarten die Veltman pakt, is onnodig. Het valt me ook op dat hij veel te snel en veel te vaak op de rem trapt. Het is knap dat hij zich telkens terug weet te vechten, maar ik denk niet dat hij ooit de volgende stap zal gaan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 5 juli
Mocht Manchester United Jadon Sancho willen aantrekken, dan moet men minstens 120 miljoen euro neerleggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren