Lionel Messi stelt ‘held van Slavia’ teleur: ‘Hij verdween gewoon’

Woensdag, 6 november 2019 om

Slavia Praag zorgde dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League voor een stunt door Barcelona in het Camp Nou op 0-0 te houden. De spelers van de Spaanse kampioen waren duidelijk teleurgesteld over het resultaat op eigen veld, want volgens Ondrej Kolar kon onder meer Lionel Messi het na afloop niet opbrengen om handen te schudden met de spelers van Slavia.

Kolar, die tegen Barcelona in een blakende vorm verkeerde, is overigens wél positief over collega-doelman Marc-André ter Stegen. "Hij stond op mij te wachten in de spelerstunnel", verklaart de Tsjechische sluitpost in gesprek met iDNES. "Hij vertelde me dat het lang geleden was dat hij zo’n geweldig optreden van een keeper had gezien en dat mijn voetenwerk dik in orde was."

Valverde: 'Dit was niet het resultaat waar we op hadden gehoopt'

"Ter Stegen nam de tijd voor mij na de wedstrijd, wat ik echt als de ultieme beloning zie", gaat de opgetogen Kolar verder. "Om zoveel waardering te krijgen van zo’n geweldige doelman, dat gaf me echt kippenvel. Het was een fantastische ervaring." Over de ploeggenoten van Ter Stegen is Kolar een stuk minder goed te spreken. "Messi en de anderen verdwenen gewoon, sommigen van hen waren niet eens bereid om ons de hand te schudden. Dat was echt jammer."

"We hadden er echt naar uitgekeken om deze topspelers te ontmoeten, om na afloop shirtjes te ruilen. Maar helaas gedroegen ze zich niet erg goed", aldus Kolar, die weet dat niet veel keepers in het Camp Nou de 'nul' weten te houden. "We weten allemaal dat Barcelona een doelpuntenmachine is. We hebben een paar hectische momenten voor ons doel overleefd, al is het ook jammer dat we zelf niet wisten te scoren. Ik had namelijk echt het gevoel dat we hadden kunnen winnen." Slavia, met twee punten hekkensluiter in Groep F, speelde eerder met 1-1 gelijk tegen Internazionale.


Poll

Zie jij Barcelona de Champions League winnen dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door fr-rkc)

Messi gedraagt zich al jaren als een arrogante kwal. Na de wedstrijden en vooral CL hoor je tijd en aandacht te hebben voor publiek tegenstander en scheidsrechter.

6 november 2019 om 16:28

Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien. Misschien kan je hem nog even terug kijken en door spoelen naar het einde. Daar zie je Messi gewoon handjes schudden van spelers.....

6 november 2019 om 17:21

Wat heeft dit met arroggantie te maken? Messi en co waren teleurgesteld door het resultaat en hadden waarschijnlijk andere dingen aan hun hoofd. Ik kan dit volledig snappen, barca is de laatste niet echt goed bezig en ik snap dat dat stresvol is voor spelers als messi die willen winnen.

Mooi dat dit is een keer wordt aangegeven. Messi is een geweldige speler, maar echt niet zo heilig als hij soms wordt bestempeld. Doet verder niets af aan z'n kwaliteiten.

6 november 2019 om 15:59

Zeker als aanvoerder van een van de grootste clubs van de wereld moet je na de wedstrijd gewoon je respect tonen door je tegenstanders een hand te geven, de scheidsrechter een hand te geven en het publiek te bedanken. Dat Messi dit niet op kan brengen zegt er veel over hem, en zeker over zijn capaciteiten als aanvoerder.

6 november 2019 om 17:26

Zover ik weet toont Messi gewoon veel respect hoor schudt altijd handen met de scheids, spelers en bedankt het publiek. Nee, Barcelona gaat niet zoals een paar teams het hele stadion rond, maar er zijn maar weinig teams die dat doen. En kan me best voorstellen dat Messi niet alle handen schud en al helemaal niet na een nederlaag (gelijkspel is ook een soort nederlaag). Als ik verlies ga ik ook niet bijhouden met wie ik wel al handen heb geschud. Messi is natuurlijk geen voorbeeld aanvoerder zoals Puyol, Lahm of Totti maar is voor zijn teams een echte leider en captain.

7 november 2019 om 09:24

Ik kijk regelmatig de wedstrijden in La Liga en het valt me op dat de spelers van Barca en Real dit regelmatig doen. Het is niet om nu Messi aan te vallen, want ik zie een Ronaldo vaak hetzelfde doen: scheidsrechter fluit af en binnen 2 minuten zitten de heren in de kleedkamer. Juist als je verliest zoals jij zegt toon je je sportiviteit door de tegenstander en de scheidsrechter een hand te geven. Daarnaast zitten er 70.000 man op de tribune die grof geld betalen om jouw club te zien spelen. Als jij het boegbeeld bent van die club, dan dien je (ook al heb je er geen zin in) in mijn optiek gewoon een rondje te lopen en het publiek te bedanken. Clubs zijn groot door de achterban, niet andersom.

Ik zou ook geen zin hebben hoor soms. Messi wordt altijd wel opgezocht, kan me wel voorstellen dat je soms geen zin hebt.

6 november 2019 om 15:46

Het gaat niet echt om zin hebben, meer om het respect uiten richting je tegenstanders, tevens collega's en de supporters die Barca in dit geval toch wel teleurstellen. Misschien beetje off side, maar al heb je geen zin. Je verdient miljoenen per jaar dus kan je makkelijk even handjes schudden en zwaaien naar mensen

Ach ach... uit teleurstelling meteen naar de kleedkamer gaan. Messi is de enige speler die dat ooit gedaan heeft uiteraard? Much to do about nothing... maar omdat het om Messi gaat is het een issue.

6 november 2019 om 16:22

Er staat letterlijk Messi en de anderen. Heb je de tekst niet gelezen of is dit expres?

6 november 2019 om 16:33

Wat denk je zelf?

6 november 2019 om 17:01

Ja er staat Messi en de anderen. Niet het hele team behalve Ter Stegen, dus op wie wordt de nadruk gelegd?

6 november 2019 om 17:13

Gek ook, want ik heb op mijn tv toch gewoon duidelijk gezien dat Messi (en andere veldspelers van Barca) gewoon tal van Slavia spelers een hand gaven na het laatste fluitsignaal. Zou best kunnen dat ze niet iedereen gehad hebben en uit frustratie/schaamte vrij snel naar binnen zijn gegaan maar wat een overdreven gedoe weer in dit topic zeg.

6 november 2019 om 17:02

Ja, die man is de ‘beste’ voetballer en een voorbeeld voor elke speler. Zou inderdaad sympathiek zijn als hij nog een minuut of vijf na de wedstrijd neemt om handen te schudden. Maar meneer zal alvorens hij dat doet waarschijnlijk een opwaardering van zijn contract willen. Dat kennen we nu wel van hem!

6 november 2019 om 18:31

Zoals elke speler na een tegenvallend resultaat minstens vijf minuten de tijd neemt om een praatje te slaan met elke speler van de tegenploeg, nietwaar? Ik zou zelfs voorstellen dat Messi vanaf nu maar 45 minuten per wedstrijd speelt, zodat hij ruimschoots de tijd heeft om de volledige kern van de tegenpartij, inclusief vrouwen en kinderen, te begroeten en een informeel praatje maken. Lijkt je dat wat?

6 november 2019 om 19:06

Je zal vast gelijk hebben dat er meer spelers ongeïnteresseerd naar de kleedkamers hobbelen na de wedstrijd. Echter zou een speler als Messi moeten begrijpen dat hij een behoorlijk aanzien heeft onder voetballers en het meegereisde publiek. Wat jij voorstelt is allemaal erg grappig en sarcastisch, maar even alle spelers een hand, een knipoog of een knijp in de bil kan hij toch best doen? Een shirtje ruilen op verzoek. Is het belachelijk zoiets te verwachten van 'de beste voetballer ter wereld'?

Tja, snap de frustratie wel bij de Barca spelers. Thuis tegen de zwakste broeder in de groep was een perfect moment om wat zelfvertrouwen te tanken na de wisselende resultaten in de competitie. Ik moest meteen denken aan dat gezegde, iets van 'Je ook tijdens een nederlaag een groot kampioen tonen'. Een handje geven is wel het minste wat je kunt doen. Zeker omdat het een sportieve wedstrijd was.

Ik was dit jaar in Camp Nou en het viel me Op dat de spelers na de wedstrijd meteen het veld verlieten zonder het publiek te bedanken. Zaten toch gauw 70.000 man dus vond dat ook erg vreemd.

6 november 2019 om 17:55

Dat is bij Real niet anders Ik was daar vorig jaar en qua stemming en beleving valt t erg tegenkun je beter naar een Wedstrijd in Duitsland gaan

Ze moeten zich goed beseffen dat ploegen uit de 'mindere' landen het super cool vinden om tegen deze zeer welbetaalde supersterren te spelen. Je krijgt meer betaald, bent dan ook meer en meer publiek bezit en hoe irritant dat soms ook kan zijn, moet je toch de tijd nemen voor zulk soort dingen. Slavia speelde supergoed en een handje, shirtje en wat woorden zijn niet teveel gevraagd lijkt me. Wel aardig dat Ter Stegen even de tijd voor hem nam.

Weet niet wat deze goali van Messi wil, maar ik heb na de wedstrijd Messi gewoon handen zien geven en zelfs een praatje maken, wat verwacht hij dan dat Messi ze Barcelona liet zien en uit eten meenam?

6 november 2019 om 16:19

Dan moet je de tekst lezen. Daarin staat dat hij had gewild dat Messi handen ging schudden maar dat heeft hij dus niet gedaan.

6 november 2019 om 16:58

Ik heb de tekst gelezen, miss had jij de wedstrijd moeten kijken om hier te reageren want ik heb de wedstrijd gezien en gezien dat Messi handen heeft geschud van de tegenstander na de wedstrijd

Logisch dat er teleurstelling is, maar 't minste wat je kunt doen is die gasten ff een handje geven lijkt me.

Wat een gezeik. Dit is toch een volwassen vent die dit zegt? Pfff lijkt net een kind. Niemand is verplicht iemand een hand te geven. Als je zo graag een hand zou willen van hem gewoon erachter aan gaan en een ferme hand eisen. Als het zo diep zit.

6 november 2019 om 16:42

Sportiviteit en respect moeten altijd op 1 staan. Daarnaast heeft de aanvoerder een voorbeeld functie en is hij tussenpersoon tussen spelers scheids, spelers publiek en moet hij er voor zorgen dat zijn team zich goed gedraagt. Maar helaas heeft hij niet het fatsoen om zelf het goede voorbeeld te geven.

Die slavia prague kan wel veel zeiken hoor. Nu dit en vorige wedstrijd met kleedkamer niet netjes achtergelaten....

6 november 2019 om 17:16

Mogen ze soms al zwakke broeder club soms niet "zeiken" omdat het over het grote Barcelona gaat. Ze hebben gewoon gelijk, ondanks dat ze gefrusteerd waren, mogen ze best wel wat respect tonen naar de tegenstander. Natuurlijk is Barcelona binnen de 90 minuten beter dan Slavia. Maar buiten de lijnen en de 90 minuten zijn ze beiden gelijk en moeten ze respect tonen aan elkaar. Barca heeft zeker niet de recht om als divas te gedragen omdat zij een wereldteam zijn. Trouwens of je Barca of IJsselmeersevogels bent, maakt allemaal niet uit. Je hoort gewoon je eigen rommel op te ruimen als je de ruimte verlaat. Voor Barca is daar zeker geen uitzondering voor.

Het is een impopulaire mening maar van mij mag Messi met pensioen. De beste voetballer, misschien wel allertijden, maar in mijn optiek een verwaand mannetje. Hoor zelden iets positiefs over deze man buiten het voetbalveld.

6 november 2019 om 17:05

Ik heb gehoord dat Ikea vals hout verkoopt... Omdat je iets 'hoort', past dat meteen in je beeldvorming over iemand? En dan nog wel iemand die je persoonlijk nooit zal kennen? Toch echt wel een serieus gebrek aan kritisch denken voor jezelf. Niet alleen is het een onpopulaire mening, het is ook nog eens enorm lachwekkend.

6 november 2019 om 18:56

Ikea schijnt ook gehaktballetjes te verkopen met paardenvlees. Heus, niet alles wat in de media verschijnt over de beste man is waar of niet. Maar voor mijzelf heb ik genoeg redenen om hem absoluut een verwaand mannetje te vinden. Alleen al het feit dat hij nooit de moeite heeft genomen Engelse les te nemen, vind ik schrijnend. Niet enkel omdat hij een publiek figuur is, maar tevens omdat hij bij Barcelona toch regelmatig nieuwe spelers op de club krijgt die buiten Spanje komen. Ik vind het jammer dat je het probleem naar mij toe schuift, want ik heb juist eerder het idee dat alle Messi fan boys zulke dingen verwijten aan de media. Wellicht zouden wij, jij en ik, allebei moeten beginnen met kritisch over onszelf na te denken. Ik, omdat ik een lachwekkende impopulaire mening heb. En jij, omdat jij het een impopulaire, lachwekkende mening vindt. Lieve groet, Ikea.

6 november 2019 om 19:17

Kan jij schrijnend vinden, maar wat moet hij met het Engels als hij dat niet wil. Misschien moet jij Spaans leren als je hem wil begrijpen? Kortom, wie ben jij en ik om hem daarop af te rekenen? Het zijn toch de nieuwe spelers die zich moeten aanpassen en niet andersom? Dat is echt heel zielig van je. Wie het probleem is zal me een zorg zijn, ik reageer op jouw reactie en jou alleen. Wat de Messi fan boys denken, is aan hen. Maar iemand verwaand noemen zonder enig bewijs of een goed argument is ronduit lachwekkend. En je maakt het lachwekkender met elke post.

6 november 2019 om 22:53

Ik zal me wel in een hoek hebben geverfd, en ik denk niet dat wij elkaar zullen begrijpen. We hebben hierin waarschijnlijk andere normen en waarden. Tuurlijk wordt er verwacht van nieuwe spelers dat zij de taal leren, maar met zo’n air rondlopen dat iedereen zich maar aan je moet aanpassen vind ik juist verwaand. Ik vind niet dat hij ertoe verplicht is en dat hij zich zeker niets van mijn mening moet aantrekken maar het is wel sip dat het zijn van zo’n goede voetballer veel dingen goed praat. Daarbij is het helemaal niet zielig van me en zou je even je reactie terug moeten lezen en je afvragen waarom ik zielig ben wanneer ik sommige dingen als verwaand omschrijf. Naar mijn idee zijn het gewoon karakteristieken van een verwaand persoon, of zou jij het een andere betekenis toedichten? Liefs

6 november 2019 om 17:25

Messi is alles behalve verwaand. Het is voor spelers als messi een grote teleurstelling om zien hoe barca de laatste tijd bezig. Iedereen die iets doet waar je kan winnen of verliezen weet hoe messi zich voelt.

6 november 2019 om 19:09

Hij zal heus zijn redenen hebben maar verdient mede door hoe teleurstellend Barcelona bezig is toch een miljoen of 10? 20? 30? per jaar. Maar goed, ik weet niet hoe het voelt, want ik ben inderdaad als mens niet competitief ingesteld. Gelukkig maar! Jammer dat niet veel op mijn handje zitten te wachten.

6 november 2019 om 21:08

Volgens mij ben jij een beetje in de war. Een voetballer, volgens jouw misschien wel de beste aller tijden, moet met pensioen omdat je nooit iets positiefs over hem buiten het veld hoort? Dat is helemaal niet belangrijk. Hij kan waarschijnlijk nog jaren mee op het veld, en daar dient hij iets positiefs te laten zien. Daarnaast, waarom zou een Argentijnse voetballer die in Spanje speelt Engels moeten leren? Dat is helemaal niet van toepassing. Wat de keeper insinueert slaat ook al nergens op. Wat maakt het nou uit als hij een paar handjes gemist heeft? Overkomt de besten, is mij ook regelmatig overkomen. Zeker bij keepers. Overtrokken gedoe allemaal.

6 november 2019 om 22:59

Dat ik vind dat hij wel met pensioen mag is puur omdat ik niet per se geniet van hoe goed hij kan voetballen, terwijl hij wel de beste voetballer is. Voor mij is het ook van belang dat ik kan genieten van de mens Messi naast de voetballer Messi en dat vind ik lastig. Hij is overigens niet de enige en zeker ook niet de ergste. Het niet spreken van Engels hoeft hij ook niet te kunnen, hoor. Ik zie het echter wel als een voorbeeld dat het een verwaande man is. Je bent een publiek figuur, je hebt tijd en geld en je hebt fatsoen naar de nieuwe spelers bij de club om met ze te kunnen spreken. Wellicht eis ik teveel van onze Messi en wellicht heeft hij niet zoveel tijd als ik inschat, maar ik vind het een teken van de veroordelingen die ik eerder beschreef. Dat hij de keeper heeft gemist, ala. Het is gewoon een van de dingen die we de laatste tijd van hem meekrijgen.

Hahaha wat zijn wij na de klote zeg. Iedereen die een teleurstellende wedstrijd heeft gespeeld heeft dit wel eens gedaan. Of je nou bij Barca speelt of vv bal op dak 8. Mijn God zeg, wat een kuddedieren allemaal zeg pffff

Sportiviteit en fatsoen is ook niet iets dat aan Barcelona besteed is, snap de verontwaarding niet zo. Is niet iets nieuws oid

Ik weet niet wat die keeper heeft gezien, of dat ik het verkeerd heb gezien, maar stond de camera na het eindsignaal niet een tijdje op Messi, die ondanks een woeste blik gewoon de handen schudde van een aantal Slavia spelers en zelfs een Slavia speler vertelde om de shirtjes te ruilen in de catacomben (wat hij bijna altijd doet als er meerdere spelers om zijn shirt vragen)?

6 november 2019 om 19:40

Inderdaad, zijn blik stond (terecht) op standje chagerijnig maar hij gaf wel degelijk iedere Slavia speler een hand die langs kwam, lijkt me een overtrokken verhaal.

Onzin messi gaf wel hands aan de slavia spelers.zie hieronder de beelden. https://streamable.com/l43nq

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller53
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
L. MessiAanvaller51
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 4 1 0 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman zorgt voor daverende verrassing in Clásico

Sergiño Dest verschijnt aan de aftrap van el Clásico tussen Barcelona en Real Madrid. Ronald Koeman houdt ook zaterdagmiddag in de topper tussen de Spaanse grootmachten vast aan zijn vertrouwde 4-2-3-1-systeem,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren